Berta Sándor

Unalmas lett az Apple

Közel sem várta mindenki nagy lelkesedéssel az iPhone 5 bemutatását. Dan Lyons, a Newsweek magazin szerkesztője a BBC-nek írt cikkében például élesen bírálta az Apple-t.

Lyons 2006-ban indította el a The Secret Diary of Steve Jobs nevű blogot, de 2011 elején, amikor a szakember egészségügyi állapota romlani kezdett, úgy döntött, hogy a vezető iránti tiszteletből bezárja a blogot. A Newsweek szerkesztője ugyanakkor közel sem volt elragadtatva az iPhone 5-től és keményen kritizálta a kaliforniai óriáscéget. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban annyi információ és kép szivárgott ki az új iPhone készülékről, hogy gyakorlatilag a hivatalos bemutató előtt már mindenki tisztában van azzal, hogy az iPhone 5 néz ki és mit tud. Amennyiben Jobs még élne, akkor rendkívül dühös lenne emiatt.

"Mit várhatunk egy olyan vállalattól, amelyek önmagáról azt állítja, hogy a világ leginnovatívabb cége, miközben az iPhone 5 kezelőfelülete gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint az első iPhone esetében 2007-ben?" - rótta meg a céget. Ehhez jön még, hogy az iPhone külsőre gyakorlatilag alig változott. Lyons provokatív kérdést tett fel, amit Jonathan Ive Apple-főtervezőnek címzett: "Valójában mit csináltál (az elmúlt években) a fennmaradó idődben, Jony?"


A Newsweek szerkesztője azonban nem elégedett meg ennyivel. Az Apple szemére vetette, hogy rendkívül "fukar" és a forgalmának csupán a két százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, miközben ez az arány a Google és a Microsoft esetében egyaránt 14 százalék. Ennél is aggasztóbb viszont, hogy az innováció területén az Apple gyakorlatilag egy másokat utánzó társasággá vált. "Miért lesz az iPhone nagyobb? Azért, hogy az Apple lépést tarthasson az Androiddal" - gúnyolódott Lyons.

Végül Tim Cook sem úszta meg epés megjegyzés nélkül. Az újságíró szerint korábban egy igazi látnok vezette a céget, most azonban egy könyvelőnek kinéző személy áll az élén. A Newsweek munkatársa megjegyezte: az tény, hogy a vállalat pénzügyileg sikeres, ami ugyan jó a részvényeseknek, de vajon az ügyfeleknek is jó? Ki foglalkozik ezzel? "Az Apple unalmas lett" - zárta gondolatait Dan Lyons.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #767
    Jaja...
  • Papichulo #766
    Whatever...
  • levente68 #765
    Félek, ez a te bajod marad.

    Én nem vállalom, nincs értelme ugyanis.
  • Papichulo #764
    En meg mindig nem latom, hogy mi volt a tevedes az idezett mondatban, de... whatever... ;)
  • levente68 #763
    Egy poén jut eszembe rólad:

    - Petike, ne rap-pelj!
    - Yo!

    Na, de legalább vidulunk...
  • levente68 #762
    Vicces vagy...
    Meg eléggé szánalmas is.
    Ezt neked kellene tanulmányoznod.
    Újra.
    Te forgatod - na nem annyira, mint némely fajtársad - a tényeket annak érdekében, hogy igazad legyen.
    Bár, amikor már a saját szavaidat kell forgatnod, az a magas szint...
  • Papichulo #761
    "Tévedéssel, félremagyarázással és ferdítéssel, mint legtöbbször."

    Mi volt a tevedes?

    Amugy meg "style over substance fallacy": "they can reject an idea by attacking its style and presentation rather than its information content"
  • levente68 #760
    Ezt írtad:

    "Igen, es azt tudtad, hogy a mobilbevetelek tobb, mint 70-80 szazaleka az iOS-rol jon? A maradeknak meg csak egy resze az android? Szoval a te androidodat is reszben az iOS felhasznalok fizetik meg! ;)"

    Tévedéssel, félremagyarázással és ferdítéssel, mint legtöbbször. Kár magyaráznod. Flegmáskodni is felesleges. Angol és más idegen kifejezéseket is feleslegesen használsz, se magyarul, se angolul nem vagy akkora ász.
    Ez pont abból következik, hogy aki igen, az nem használja egy magyar fórumon.
    Aki meg igen, az csak azért, mert így próbál nagyfiú lenni, mert a pofánkba füstöt fújni már rájött, hogy felesleges, csak a kijelzője lesz ocsmányabb.
    Aminek persze nincs igazán jó magyar megfelelője, az más tészta, de esetedben nem erről van szó, csakis a kisebbrendűségi érzés kompenzálásáról. Na, meg a neveletlenség és nagyképűség elegyéről.

    Ha én, akit annyira lebecsültök, képes vagyok a lehető legjobb magyarsággal írni, akkor tegyétek már meg, hogy ti is hajlandóságot mutattok erre. Azt persze egyből meglovagoljátok taknyos módon, ha más elír valamit... Fel kéne nőni, ha minden szinten nem is megy, valamiben legalább.
  • Papichulo #759
    "Egy szónak is száz a vége, elméleted, hogy az Apple és zombiserege finanszírozza a Google-t sose volt igaz és nem is lesz"

    En mindossze annyit mondtam, hogy az iOS felhasznalok nagyobb reszben kontributalnak a Google beveteleihez, mint az Android userek, ezaltal ez utobbi fejlesztesi koltsegeihez is aranyosan.

    Ennyi... de ha ezzel nem ertesz egyet, akkor... whatever...
  • levente68 #758
    "Ok mind a Google-t finanszirozzak."

    Tévedés. Helyesen úgy van, hogy mivel a Google tevékenysége és bevételi forrásai annyira kiterjedt területről érkeznek, hogy szinte minden számítástechnikai felhasználó részt vesz a bevételei finanszírozásában.
    Amikor pl. én valamelyik autóm biztosítását intézem a Netrisk-en, akkor én magam is, hiszen a Youtube video előtt megtekinthető Netrisk reklám költségében én is részt veszek. Mondjuk, én pont azért neten intézem ezeket, hogy kevesebbe kerüljön és jobban intéződjön, mintha a szomszédban levő alkusszal operálnék, akinél nem kapok olyan ajánlatot, ő meg elég jól él azokból, akik erre valamiért nem képesek...

    Nyilvánvaló tehát, hogy azok a felhasználók, akik kissé, khm...., ügyetlenebbek, vagy persze tehetősek, esetleg ezek kombinációja, nagyobb költségekkel valóban jobban finanszírozzák az "én" Android-omat, mint jómagam. Hadd ne fakadjak azon se sírva, hogy ezek zöme valóban iOS és OSX felhasználó... ;O)

    "bar szerintem en tobb penzt kapok a Google-tol, mint amennyit mostanaban rajtam keres :) "

    Ezzel sokan vagyunk így, de hála az égnek, van bőven finanszírozó és ne feledd, nem tudod pontosan, az itt-ott kifizetett pénzecskéid mely része vándorol a Google zsebébe. Én sem tudom.


    Egy szónak is száz a vége, elméleted, hogy az Apple és zombiserege finanszírozza a Google-t sose volt igaz és nem is lesz, sőt a téma ilyetén megközelítése is nevetséges, bár alapja még lenne, de csak hibás gondolkozással, amiből itt ízelítőt kaptunk...