767
-
caius marius #527 "Az Androidos sg fórumozó szokványos (le)szereplése:"
Sztereotípia. Butuska emberkék jellemzője. Önálló gondolatokra képtelen, ezért a sokat hallottat tükrözi.
1. Idézet tőled:
"Te tényleg cigány vagy!" -
caius marius #526 Ha nem jelölöd, mint választ akkor feltételezhető, hogy az előtte szólóhoz intézted szavaid. -
caius marius #525 Még jó, hogy itt ilyen nincs.
:) -
M2 #524 Az Androidos sg fórumozó szokványos (le)szereplése:
1. Kocsmai stílus és szóhasználat (buzi, birka, takony, fos, szarás állandó emlegetése) amivel bárki egyből levágja, hogy nem egy iq bajnok az illető.
2. Belinkelt forrásokat átugorja és totálisan figyelmen kívül hagyja.
3. Egyik leggyakoribb érvelése a "szerintem" vagy "a haverom szerint", ezt természetesen nem mindig írja az elejére, de az utána következő részt minden esetben objektív ténynek tekinti.
4. Másik gyakori érvelés az "ismerősöm járt úgy", szintén megdönthetetlen ténynek kötelező elfogadni, főleg nagy számú ellenkező előjelű esetek ellen.
5. Számok nem hatják meg, idegenek a világától. Ha túl nagy szám, akkor az hülyítés.
6. Amikor sarokba szorul, olyankor vagy lelép, vagy felvesz tetszőleges ovis stílust.
7. Jól felépített ellenségképe van az Apple-fanokról, egy idő után aki nem ért vele egyet, arra ezt azonnal ráhúzza.
8. Képtelen adott hírt vagy szituációt önmagában kezelni, alapból egy rakás előítélettel és frusztrációval érkezik.
9. Egy idő után kiderül, hogy mindenhez doktori, sőt akadémiai szinten ért. Mindenhez!
10. Fentiek miatt vitára teljességgel alkalmatlan. -
M2 #523 Papichulo és narumon ott téved, hogy azt hiszik értelemmel bíró vitapartnerek vagytok. Érvelnek, linkeket szúrnak be, megmutatják a dolgok szubjektív és objektív oldalát stb.
De ti egyszerűen nem vagytok erre érdemesek, mert a vitakultúrátok alulról közelíti a nullát. Én leszálltam (majdnem) a szintetekre, értelme ennek sem volt, de legalább röhögtem a primitívségeteken. -
caius marius #522 legyen mára ez, a végszó.
Nem csak az ájfon lett unalmas, de a veled való társalgás is.
Gyűjts erőt holnapig, hátha lesz valami tényleg új és kreatív ötleted. :) -
M2 #521 516 nem volt címezve senkinek - és kik ugrottak rá? A senkik.
Köszönöm, ennyi. -
caius marius #520 Hogy jön ez most ide?
Úgy látom előmászott a benned, nem túl mélyen, lappangó napközis.
:) -
M2 #519 Akinek nem inge... LOL -
caius marius #518 Nagyon ügyes vagy! Látom szánnivaló dilettantizmusod még mindig teljes pompájában tündököl. Nem zavar, hogy mindig mindenkinek ugyanazt szajkózod? Kapod a hülye álláspontodra a különböző riposztokat de mind hiába. Tulajdonképen semmi dolgod nincs, minthogy a válaszaidat berakd random a hszek mögé, és utána hátradőlve, elégedett kisiskolás arczal elkönyveld, na ezt jól megmondtam. Látom sokan elkövetik azt a hibát, hogy leállnak veled, a mindent tudóval vitatkozni.
Csodálatos az is, mikor bármely, veled vitába szállóval közlöd, hogy a hülyeségével egyedül van és rajta kívül ezt mindenki látja.
Ha valaki visszaolvas egy icipicit akkor hamar rájön, hogy Te egy nem fanatikus vagy, csak nagyon lelkes Apple rajongó.
Gratula! -
#517 Tévedés, itt nem mindenki minden, csak épp te vagy egy senki!
Na csá. -
M2 #516 Ezért vicces hely ez az sg.hu! Mert itt mindenki minden! Egy személyben agysebész, Mars-kutató, sztárjogász, műszaki zseni, atomfizikus, tőzsdecápa, milliárdos, csilliárdos ...stb.
vicces egy hely -
M2 #515 :-) -
M2 #514 Engem meg a Samsung kért fel, hogy képviseljem őket az Apple perben, de megnéztem a képeket és közöltem velük, hogy vesztes pert nem vállalok! Aztán az ügyvéd csapatommal kerestünk 1 milliárd dollárt az Apple-nek, a nagy tétel miatt kedvezményes díjat számoltunk, csak 20%. Aztán reggel lett... :-) -
#513 "hogy csak egy ostoba paraszt vagy, aki a BMW-jére valószínűleg kiragasztotta a szekta jelét, evvel azonosult is a birkahaddal és mantrában tolja a sületlenségeket, meg hazugságokat, amit a szájába adtak."
Ki is ragasztottam a csomagtartóra egy birkanyájat ábrázoló matricát levente68 felirattal :)
"Régen várom, hogy a felsüléseid nyomán elkussolj,"
Aki eddigi beszélgetéseink során felsült az eddig te voltál mégis itt vagy...
"te meg tudsz fészbukolni a tieddel, bonyolultabb funkció említése során meg linkeket hozol, saját tapasztalat hiányában."
No ha valamit nem szoktam a telefonon csinálni az pont a facebook :) -
#512 Amúgy elárulom, hogy elég sok közöm volt egy szabadalmi perhez, amiben egy emberke vagy 2 Mrd Ft-ra perelte az államot, szellemi tulajdonnának megsértése miatt.
A pert az állam, köszönhetően részben az általunk nyújtott szakmai háttérnek megnyerte.
Azért mondogattuk, hogy ha a másik oldalon állunk valszeg akkor is nyerünk.
Szal ennyit a jogról, az igazságról, az objektivitásról, kisgyerek.
Nőjjél már föl!
-
#511 Köcsög! -
M2 #510 "Ott, hogy másolni, hasonlót csinálni TÖRVÉNYILEG NEM tiltott!!!!"
Volt már egy olyan hülye - rajtad kívül - aki ezt elhitte. 1 milliárd dollárjába került. Te kis jogászzseni! :-) -
#509 Hú, nem is gondoltam, hogy megy még a perpatvar.
"Azonban egy fundamentalis dologban tevedsz, en nem erzem ugy, hogy a "CEG" minden dontesevel azonosulni tudok es ezert azt sem latom be, hogy eromon felul probalnam vedeni barmilyen donteset."
Ja csak újabb 100 hsz-en kereseztül mást sem csinálsz! Miért is nem hagyod itt a fenébe ezt a fórumot megdögleni!?????
Megmondom, mert érzelmileg kötődsz!
"Itt egyetlen szubjektiv dologrol vitatkoztunk eddig, nevezetesen az SEC-AAPL perrol."
A per ténye nem szubjektív, de a megítélés, sőt a bírói/esküdtszék döntése viszont értelemszerűen az, csak mert emberek hozzák, vagy mert te meg én, meg aki eddig hozzászolt ember! Legalább is remélem.
"Ezt lehet, hogy maskepp latjuk, bar azert a tenyek elegge az "en" allaspontomat erositik, kezdve a tableteket megkulonboztetni nem tudo Samsung ugyvedtol, az eskudtek elott hazugsagon kapott Samsung tanun keresztul, a komplett bizalmas dokumentacioig, melyben a Samsung azt gyujtotte ki, hogy hogyan kell valtoztatni a keszulekukon, hogy mindinkabb az iPhone-ra hasonlitson. Ez egyik sem szubjketiv, hanem mind teny. Nem is ertem, hogy mindezek utan miert is erzed azt, hogy a Samsung semmit sem masolt az Apple-rol. Ezekutan meg maximum a buntetes es a szankciok merteken lehetne vitatkozni, de nem magan a tenyen, hogy a SEC torvenyt sertett."
Tudod, hogy hol a gondolatmenetedben a hiba?
Ott, hogy másolni, hasonlót csinálni TÖRVÉNYILEG NEM tiltott!!!!
Bezony!
Csak a kopizás, a pofátlan a tökéletes másolat készítése, a'la kínai manufaktúrák. Márpedig, mint azt már páran, párszor leírtuk, a Samu, nem egy áfonklónt csinált, hanem egy olyan HASONLÓ terméket, ami a törvényi keretekbe belefér. Azonban ezt benézték, mert nem vették figyelembe pl. az esküdtek SZUBJEKTIVITÁSÁT!
"Amugy az is erdekes, hogy en mar az iPhone megjelenese elott is Apple termekeket hasznaltam, ... Ha nem kellett volna iPhone-ra fejlesztenem, akkor szerintem sokaig nem is veszek keszuleket, de vettem es megszerettem. ... De hogy Apple fanatikus lennek? "Ich don't think so" ;)"
Mondom még egyszer, szerintem nem vagy egy agyatlan HC fanatikus. De mivel elismerten szereted, érzelmileg viszonyulsz a termékhez, ezért nem vagy OBJRKTÍV. Ez a szerelem rózsaszín köde.
Egyrészt.
Másrészt lájtosan azért Samu héter is vagy, ahogy én meg App héter. Csak én elismerem, te meg nem.
Szal ennyit az OBJEKTIVITÁSRÓL.
"ps: A patent troll fogalma nem szubjektiv, ahogy bizonyitottam is! :)"
Jogos, csak éppen annyira nem nézheted komolyan a másikat hülyének, hogy azt képzeld rólam, hogy ezzel nem vagyok tisztában, ezzel magadat minősíted. Aki az ellenfelét ennyire lebecsüli, az sajna más hibát is el tud követni!
A szövegkörnyezetből úgy vélem kiderült, és ezt máskor is írtam, hogy az App természetesen NEM nem patent-troll, hanem ebben az esetben patent-troll-KÉNT viselkedik.
A kettő között van különbség, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz ezt átlátni. -
M2 #508 evvel-avval
Te tényleg cigány vagy! Akkor már mindent értek, bocsi! Igen a Samsung a legmenőbb cég (nálatok a soron)! -
M2 #507 "egy rohadt ékezetet sem képesen használva" - Én igenis képesen szoktam használni az ékezet! (automatikus tárgyrag ugye) :-) -
M2 #506 "Én a saját barátom vagyok" - hát ez kész! :-) Nem csak nyelvzseni, de skizo is! :-) -
M2 #505 Ennyi öngól egy hozzászólásban! Gratulálok! :-)
Inkább írogathatnál a "Samsung és én, avagy egy szerelem kezdete (miért nincs normális életem)" című kedvenc topikodba. Lúzer! :-) -
levente68 #504 Igen nagy setétségről tesztek itt tanúbizonyságot, nem is válaszolok rá, nem szükséges...
Mint valami hiéna falka valamelyik Disney filmből.
Sajna ebbe torkollik a vita állandóan.
Tudjuk, énmiattam, persze...
Avval csak magatokat minősítitek, ha nem fogjátok fel SZÁNDÉKOSAN, hogy mennyire magasról szarok én bármelyik cégre, miközben próbáljátok rám sütni, hogy Samsung fanatikus vagyok.
Ti viszont nem vagytok applebuzik, tisztán látszik, természetesen.
Bulvármajmok szintjét ütitek, tudás sehol, ugatás maximumon, na hajrá!
De legalább kulturált szinten tennétek, de helyesírási és egyéb borzalmas hibák tömegével jön a szar a billentyűzetetekből...
Magasan képzett színében tetszelegve, programozónak és egyéb gurunak önmagatokat kikiáltva egy rohadt ékezetet sem képesen használva gyaláztok mindent, főleg a nyelvünket. Az amerika-majmolás szép példája...
"appleinsider.com - ő ilyen oldalaknak a címére se mer ránézni, még megingatnák hitében."
Magadat járatod le evvel a dumával is. Nekem bár van hitem, de nem olyan, mint az ilyen ostobáknak, mint te. Hogy az IT területén maradjunk, a hitem a következőkben nyilvánul meg: valódi értékek a valódi árukon, valódi és nem álmegoldásokkal, valódi user-orientált hozzáállással.
Ebben amúgy egyik cég sem kitűnő, de hogy az Apple mennyire nem az, az igazán sajnálatos.
Hogy te is megértsd, mert látom nehéz: szarok én a Samsung-ra is, ha valaki jobbat kínál ár/érték arányban, azt fogom venni.
Én a saját barátom vagyok, nem egy cégé, mint te.
Ezt persze már sokszor leírtam, de ez nem akar a töppedt agyadban megragadni, sajnos..., így ezt biztos nem szedted össze egy posztban, takony...
Az óvodás szinted persze szórakoztató lehet, de jegyezd meg, csakis a veled egy szinten levők számára. Ez sajnos egy elég alacsony szint. -
M2 #503 appleinsider.com - ő ilyen oldalaknak a címére se mer ránézni, még megingatnák hitében. Neki a samsungismylife.com oldal a fő információs forrás, ilyen cikkekkel:
"Kicci szegény Samsungot megtámadta nagy cúnya epül nagyvállalat, pedig kici szegény Samsung csak használta iPhone az ihletéshez mikor tervezett csúcsszuper modern Samsung Galaxy S sorozat - itt hamar meg is vásárolhatsz kettőt." -
Papichulo #502 "Amúgy, tényleg nem értem, miről beszélsz, fejtsd már ki, miért nem mindegy ez, kérlek."
Ugy erzem neked jobb az alapoknal kezdened. Ime, a per amirol szo van: http://appleinsider.com/articles/12/08/23/apple_samsung_portray_different_visions_of_the_future_given_jurys_decision
"az Apple gennységének megállapításában "
Az Apple gennyesege? A fentebbi cikk vegigolvasasa(!) utan kerlek fejtsd ki, hogy ebben a konkret esetben miben all velemenyed szerint az Apple gennyesege! Konkretumokat szeretnek hallani, nem mellebeszelest es mentegetozest! OK? -
M2 #501 "de nincs meg fejből a link, ezeknek is kénytelen leszel magad utána nézni, ha érdekel."
Te annyira jól hozod az elvakult Apple-hater Samsung-imádó figura jellemzőit, amit egyik posztban össze is szedtem... :-) -
M2 #500 Hogy jobban értsd lefordítom köznapi dologra:
Kolompár Rómeót a rendőr elkapja a bolt előtt: kilopott egy rúd szalámit.
- De hát rendűrúr, az előttem lévő is szalámival a hóna alatt jött ki!
- Igen, de ő a kasszánál kifizette, te büdös...
- Ott-ott hátul meg láttam egy ládával vittek el!
- Ők szállítólevéllel vették át, majd kifizetik.
- Amaz meg kettőt vitt, pénzt sem adott!
- Cserébe itt hagyott három láda bort.
Ekkor az összegyűlt tömeg elégedetten bólogat, egy embert kivéve, levente68 azt mondja:
- De hát rendben volt ez így, hisz mindenki hordta ki a szalámííít! Különben is Kolompár Rómeó a tesúm, ha ő lop az nem lopás!
Így sikerült már végre befogadni a lényeget? Vagy még mindig nem? -
Papichulo #499 "Vagy akkor csak maradj csendben, ha nem tudsz valamit. ;o)"
Errol tipikusan a bort iszik es vizet predikal jut eszembe...
"Át kellene programozni az agyatokat kissé "
Utana kene olvasnod a temanak, hogy ne legbolkapott dolgokat probaljal tenykent beallitani es a szubjektiv (<-SWIDT?:)) velemenyedet probald authority forraskent prezentalni!!! Na ekkor tudnank mindenfele programozas nelkul is kulturalt es objektiv vitat folytatni.
"Nem nehéz itt viccesnek lenni..."
Ja, ja, neked konzekvensen sikerul az udvari bolond szerepet kepviselned ;)
-
M2 #498 "akkor hányan is foghatnának másokat további több ezer perbe"
Itt jön képbe a pofátlanság. Ha valaki már pofátlanul sokat lop a többiektől, csak idő kérdése, hogy megüsse a bokáját.
Illik azért folytatni némi kutatást, hogy ezzel szabadalmakhoz jusson a cég. Vagy legalább pénzért felvásárolni szabadalmakat vagy azok tulajdonosait. Évtizedek óta folynak a háttérben ezek a perek, csak most a nagy hírverés miatt foglalkozik mindenki az Apple-Samsung perrel. És akkor most az Apple lett emiatt a szemét, mert a játékszabályok alapján játszik, a másik meg nem?!
Te amúgy tolvaj cigány vagy, hogy ebben az ügyben a Samsungot véded? És akkor még mi vagyunk az elfogultak, röhej a köbön! -
levente68 #497 "Samsung meg csak lopott mindenkitől, folyamatosan. Így is kurva nagy mákja volt mert olcsón megúszta a dolgot. Mi lett volna ha ráugrik a Nokiától kezdve a RIM-en át az összes cég?"
Elvesztik a legnagyobb és legjobb beszállítójukat?
Át kellene programozni az agyatokat kissé és megpróbálni a világot nem csak az Apple védelmének és keresetlen prókátorának szemszögéből tekintgetni.
Nagy változás lenne... De hidd el, profitálnátok belőle. -
levente68 #496 Világosíts már fel, hogy az Apple gennységének megállapításában mekkora jelentősége van annak, amit itt hablatyolsz?
Amúgy, tényleg nem értem, miről beszélsz, fejtsd már ki, miért nem mindegy ez, kérlek. -
levente68 #495 Van benne valami, de pár dolgot figyelmen kívül hagysz: ha minden gyártó olyan ocsmány módon működne, mint amilyen normát most az Apple bevezetett, akkor hányan is foghatnának másokat további több ezer perbe ezeknél a szánalmas ikon-vitáknál komolyabb dolgok miatt akár?
Bátran törődj bele, hogy az Apple is nagy gondban lenne, mert messze nem fizettek ki ők mindent, amit másoltak, átvettek, te ezt csak a szemináriumon tanultad, ahova nem kellene járnod ;o) -
levente68 #494 Igen, te.
Vagy akkor csak maradj csendben, ha nem tudsz valamit. ;o)
Nem azért vagyok én itt, hogy téged informáljalak.
Az LG anno azért küzdött, hogy ők kapják az iPhone kijelzők gyártásának lehetőségét továbbra is. Nem itthoni lapon olvastam az érveiket és megmosolyogtam azokat. A Samsung-ot fikázva próbálták ezt elérni.
Nem nehéz itt viccesnek lenni... -
M2 #493 "Másolás? Igen, másolt sokat a Samsung.
Más is? Igen.
Apple is? Igen.
Lop mindenki?"
NEM! Értsd már meg! Ha használsz egy előtte már kitalált és levédett dolgot, de közben jogilag rendezed (fizetsz, felvásárolsz, megegyezel stb.) akkor az NEM LOPÁS!
Samsung meg csak lopott mindenkitől, folyamatosan. Így is kurva nagy mákja volt mert olcsón megúszta a dolgot. Mi lett volna ha ráugrik a Nokiától kezdve a RIM-en át az összes cég? Költözhetnének át északra. :-) -
Papichulo #492 "Megmondóemberek?
Most rám célzol?
Mennyire mindegy, hogy design, vagy utility patent..."
Latod itt kezdodnek a gondok a tudasodban... neked mindegy, a birosagnak meg nem. De te azert ugy probalod beallitani, hogy fogalmad van rola, holott nincs. Ha meg nincs fogalmad, akkor mi alapjan tudsz velemenyt formalni? A keves informaciora epulo moralis ertekrended alapjan? Ha, ha, az aztan atkozottul fogja erdekelni a vilagot.
Woz jopar kritikat fogalmazott meg az elmult idoben az Apple-rol es van amiben egyet is ertek vele. Nem tudom, hogy itt most konkretan mire gondolsz.
"Ha te nem értesültél ezekről, amikor az LG ócsárolva a Samsung-ot nyalogatta az Apple seggét, az az én tájékozatlanságom?"
Nem. Viszont az, hogy te errol nem tudsz bizonyitekot felmutatni - ami ha ez egy annyira kozismert dolog lenne, akkor az elso Google talalat megfelelne - az azt jelenti, hogy egy vitaban azt nem kell figyelembe venni. En mindazonaltal ezt erdeklodes gyanant kerdeztem, nem vontam ketsegbe az allitasodat.
En ennyit tudok a SEC-LG viszonyrol (linkkel!:)): http://www.engadget.com/2012/09/05/samsung-asks-for-south-korean-injunction-against-lg/
"így olvass többet, javaslom"
En olvassak tobbet? Pont en? Aki mindig tenyeket emlit es azt idezetekkel es forrasokkal tamasztja ala? Majd pont en? Nagyon egy vicces fiu vagy te... ;)
-
levente68 #491 Egy hibát hiába javítasz, az százalékosan nem segít ;o) -
levente68 #490 Megmondóemberek?
Most rám célzol?
A perek egyik tárgya pontosan egy nem is létező dolog, de én vagyok a hülye megint, mi? Mennyire mindegy, hogy design, vagy utility patent...
Hoznám Wozniak meglátásait a dologról amúgy, de nincs meg fejből a link, ezeknek is kénytelen leszel magad utána nézni, ha érdekel.
Gondolom, nem, hiszen nem osztja a ti véleményeteket. Meg persze semmi köze az Apple-hez, így szerintetek nem is számít a véleménye. Mint senkié, aki nem azt fújja, amit ti...
Ha meg annyira képben lennél, tudnád, mennyire nem hagyja el az Apple seggét az LG embereié, de most sem fogok linket keresni. Tudom, emlékszem rá.
Ha te nem értesültél ezekről, amikor az LG ócsárolva a Samsung-ot nyalogatta az Apple seggét, az az én tájékozatlanságom?
Nem gyűjtöm ezeket a linkeket és nem is fogom keresni, ha nem tudsz róla, attól én nem vagyok butább, a te épülésed meg a te felelősséged, így olvass többet, javaslom. Ne értem, magadért. -
Papichulo #489 "[...]nincsenek tisztaban minden tennyel[...]" -
Papichulo #488 "Másolás? Igen, másolt sokat a Samsung.
[...]
Ezt végtelenszer ismételhetjük, de inkább abba kellene hagyni már, főleg, hogy a cikk sem erről szól."
Khm...
"En meg olyan emberrel nem talalkoztam, aki nem ismerte volna el, hogy az Apple-nek legalabb minimalisan is ne lett volna igaza! Szoval en azt mondom, hogy nagyon helyes!"
Bocsesz, én itt vagyok, állítom, hogy nem fórumbot vagyok és a személyiszámom egyessel kezdődik!
Idezet tolem, valasz Nexus6... Nem errol szol, de ez is szobakerult.
"A Samsung másolása joggal zavarja az Apple-t, mert így nem ülhet a babérjain, hiszen más is meg tudja csinálni, amit kitaláltak, no meg persze levédtek."
En mindenkeppen tamogatom az innovaciot es a kompeticiot, de a masolas az pontosan hogy hatraltatja azt es itt a SEC nagyon pofatlan volt! A valosag meg az, hogy anyagilag igy is megerte nekik. Tulajdonkeppen ok az egyetlen gyartok, akik az Apple-lel eladott darabszamban/nyeresegben felvehetik a versenyt es mindezt az eredeti Galaxy S-nek koszonhetik, amit a birosag szerint reszben az Apple-rol masoltak. Igy mar erthetobb a gond? Ok ezzel a tobbi androidos gyartonak is kart okoztak, ebbol kifolyolag meg szinte minden smartphone vasarlonak.
"LG a legjobb példa erre, de ők szopkodják az Apple-t, kénytelenek is rá."
Milyen formaban szopkodjak az Apple-t? Mire gondolsz itt?
"Vicces amúgy, de én nem látom a telefonjaimon az ezüst szegélyt..."
Mert azt nem design, hanem utility patent miatt akarjak betiltani. Ez a baj a megmondoemberekkel, hogy nincsenek tisztaba minden tennyel, de megis meg probalnak mondani :)