767
-
levente68 #647 Na, majdnem eltaláltam... :o) -
levente68 #646 Félő, hogy a következő trollkodásra is ez lesz a helyes válasz, így beírom előre:
Így van, helyes... -
Papichulo #645 "Bólogatok..."
Mint kutya a Lada hatsoablakban? :)
http://www.origo.hu/auto/veteran/20100813-nosztalgiatuning-korabeli-autoextrak.html -
levente68 #644 Ahha-ahha... -
M2 #643 Na, végül csak hatott a szer! :-) -
levente68 #642 Bólogatok... -
M2 #641 Igen, ha igazán le akarod járatni őket, elég ha idézel tőlük... :-) -
M2 #640 "HÉT nap alatt senki nem lenne képes ezt megírni,"
Hol olvastál te ilyet kismókus? :-)
Elárulok egy titkot is, csak neked: egy szoftver fejlődése nem ér véget amint kiadják. Itt jön elő a 7év kontra 7nap. Érted?
"Miközben elismered, hogy a Google Maps jobb, mégis ezt véded"
Védem? Hol? Mert le mertem írni, hogy a 3d megjelenítése a legszebb? Igazán hazudhattam volna valamit Androidos módra!
Tény hogy az oktatásunknak vannak nagy kudarcai, egyik ide írogat levente68 néven.
Patikusodnak meg üzenem: a mai adagnál nagyon elkevert valamit! -
Papichulo #639 "Természetesen az ostoba ugat leginkább." ;) -
levente68 #638 "Tehat azt allitod, hogy akik apple termeket vesznek, azok mind idiotak?"
Nem, sose állítottam, szövegértés: egyes, leülhetsz.
"Tehat azt allitod, hogy aki itthon mondjuk muegyetemet vegez nivosabb szakon, az buta?"
Nem, ezt sem állítottam. Amit állítottam, azt elég érthetően leírtam, neked kicsit nehéz megérteni, de nekem ez mindegy.
"Tevedes. Felnott embernek az boszito, ha belepofaznak a dolgaba, mint valami kotnyeleskedo pletykas sarki boltos-kurva. Tudod, ha neki az tetszik, akkor az elso dolog amit megteszel (mert megtiszteled ezzel), hogy elfogadod, es nem kezdesz el vele kotekedni, hogy DE TE VEGLENY EZ SOKKAL JOBB, HABADABADABABUMBUM."
Ezt kicsit nehezen értem, kellene neked is tanulni néhány dolgot.
Amit megértettem, arra válaszolok:
"Felnott embernek az boszito, ha belepofaznak a dolgaba"
Igen, ezt már kérdeztem, mert nem értem, milyen jogon tietek egy topik és kussoljon más? (Ékezeteket nem szeretnél használni amúgy?)
De hogy azért válaszoljak: az, hogy tetszik neki, az egy dolog, hogy jobb-e, na az meg egy másik. Valamint nem én "pofáztam" az ő dolgába, okoska, hanem fordítva, ahogy írtam, kerülöm is lehetőleg.
Ugyanez áll rátok is, sokszor mondtam: valld be, hogy tetszik és annyi, ne akard azt bebizonyítani, magadat megpróbálva igazolni, hogy jobb. -
levente68 #637 De tudod mit?
Teljesen mindegy, ki mondja meg az igazat.
Ha te jönnél rá, mennyire szánalmasok vagytok és írnád le, neked lenne igazad.
Addig csak egy magát mindenfélében magasztaló senki vagy, aki ugye még az AppStore-ban is publikált, persze, ki tudja, milyen nemű fingot produkáló programmal és lett a nap, vagy az év választása, mert berakták, de egy pártatlan véleménye nem volt még, csak a mantra az Apple-ért. -
hurkaur #636 "Vissza a komolysághoz: vádolom az Apple-t (azon túl, hogy beállt a népbutítók sorába) avval-azzal ( mindkettő jó, de azért óvatos az ember a trollokkal... ), hogy létrehozott egy olyan réteget belőlük, akik azt a pici tudást megszerezve, ami egy szifon kezeléséhez elegendő, máris nagyokosnak hiszik magukat és a nagyképűséggel tarkított ostobaságban rengeteg butaságot hordanak össze.
Körül-belül a cipőfűzőjük bekötéséhez szükséges tudásszinten megrekedve osztják a 'tudást', amit nulla, vagy minimális tapasztalattal, de leginkább sokszor tévedéseket és hiányosságokat tartalmazó cikkekből szereztek. Azoknak pedig, akik évek óta mélyítik a tudásukat az IT területén esélyük nincs ezekbe a kis sötét buksikba fényt vinni."
Tehat azt allitod, hogy akik apple termeket vesznek, azok mind idiotak?
"Így van ez persze az élet minden területén, ahogyan lezüllött az oktatás, nincs is ezen mit csodálkozni.
Gyászolom az emberiséget, amit betereltek ebbe a karámba, ahol jó esetben egy így képzett szakbarbár legalább egy dologhoz ért, de javarészt a teljes ostobaság a jellemző. Én egy ideje ezeket csak "szavazó"-nak hívom. Ami azért vicc, hiszen egyrészt úgyis arra szavaz, amire kell, amire terelik, másrészt azt se érti, hogy teljesen mindegy is, kire szavaz. Ez így van a nagy USA-ban is, de nyugi, már nálunk is.
Aki nem érti, az már tudhatja is, hova tartozik."
Tehat azt allitod, hogy aki itthon mondjuk muegyetemet vegez nivosabb szakon, az buta?
"Természetesen bőszítő, ahogy ezek a véglények kötik az ebet a karóhoz és értelmes, valódi érvek helyett mindig a mókuskerék elejére visszatérve kezdik elölről a suta megmagyarázásokat. Természetesen az ostoba ugat leginkább. Sajna, családon belül is van ilyen, nem is vitatkozom vele, felesleges. Anno elintézte, amikor nem tudtam elmagyarázni, hogy kizárt, hogy ő jobban tudjon navigálni a frissen telepített Nokia N95-ös navigáción, mint én egy 4" 640x480-as kijelzőjű fizikai billentyűzetes PDA-n. Persze, volt még sok ökörsége, de ez maradt meg, mert ezután csak bólogatok a dolgaira, ha nem tudom elkerülni a társaságát."
Tevedes. Felnott embernek az boszito, ha belepofaznak a dolgaba, mint valami kotnyeleskedo pletykas sarki boltos-kurva. Tudod, ha neki az tetszik, akkor az elso dolog amit megteszel (mert megtiszteled ezzel), hogy elfogadod, es nem kezdesz el vele kotekedni, hogy DE TE VEGLENY EZ SOKKAL JOBB, HABADABADABABUMBUM. -
levente68 #635 Itt megmondóemberként pont ti működtök. -
Papichulo #634 "Természetesen az ostoba ugat leginkább."
Mindez a megmondoember szajabol... yeah! ;) -
levente68 #633 Na, akkor be kell fogjuk a pofánkat, mert HÉT nap alatt senki nem lenne képes ezt megírni, háhá.... 7 napos program, very good...
Tehát, Apple így működik, nem tudtam: összedobjuk, a zombihadseregnek így is jó, hiszen a nevében az Apple, tehát nem fogják támadni, sőt megvédik, aztán majd ők tesztelik jó birka módjára, mi kijavítjuk és már jöhet is a 'reinvented'....
A hónap poénja a tied.
Miközben elismered, hogy a Google Maps jobb, mégis ezt véded, megalol, szektatag alapismeretekből kitűnő...
Vissza a komolysághoz: vádolom az Apple-t (azon túl, hogy beállt a népbutítók sorába) avval-azzal ( mindkettő jó, de azért óvatos az ember a trollokkal... ), hogy létrehozott egy olyan réteget belőlük, akik azt a pici tudást megszerezve, ami egy szifon kezeléséhez elegendő, máris nagyokosnak hiszik magukat és a nagyképűséggel tarkított ostobaságban rengeteg butaságot hordanak össze.
Körül-belül a cipőfűzőjük bekötéséhez szükséges tudásszinten megrekedve osztják a 'tudást', amit nulla, vagy minimális tapasztalattal, de leginkább sokszor tévedéseket és hiányosságokat tartalmazó cikkekből szereztek. Azoknak pedig, akik évek óta mélyítik a tudásukat az IT területén esélyük nincs ezekbe a kis sötét buksikba fényt vinni.
Így van ez persze az élet minden területén, ahogyan lezüllött az oktatás, nincs is ezen mit csodálkozni.
Gyászolom az emberiséget, amit betereltek ebbe a karámba, ahol jó esetben egy így képzett szakbarbár legalább egy dologhoz ért, de javarészt a teljes ostobaság a jellemző. Én egy ideje ezeket csak "szavazó"-nak hívom. Ami azért vicc, hiszen egyrészt úgyis arra szavaz, amire kell, amire terelik, másrészt azt se érti, hogy teljesen mindegy is, kire szavaz. Ez így van a nagy USA-ban is, de nyugi, már nálunk is.
Aki nem érti, az már tudhatja is, hova tartozik.
Természetesen bőszítő, ahogy ezek a véglények kötik az ebet a karóhoz és értelmes, valódi érvek helyett mindig a mókuskerék elejére visszatérve kezdik elölről a suta megmagyarázásokat. Természetesen az ostoba ugat leginkább. Sajna, családon belül is van ilyen, nem is vitatkozom vele, felesleges. Anno elintézte, amikor nem tudtam elmagyarázni, hogy kizárt, hogy ő jobban tudjon navigálni a frissen telepített Nokia N95-ös navigáción, mint én egy 4" 640x480-as kijelzőjű fizikai billentyűzetes PDA-n. Persze, volt még sok ökörsége, de ez maradt meg, mert ezután csak bólogatok a dolgaira, ha nem tudom elkerülni a társaságát.
Bólogatok ezentúl az itteni "visszatéríthetetlenek" ostobaságain is.
Hét napos program, az az, úgy van... -
Papichulo #632 Minden egyes ilyen magyarazkodasod csak egyre jobban megerosit abban, hogy te magad krealtad azt a commentet egy sockpuppeten keresztul... just sayin' ;)
Meg aztan meg mindig ott van az #594 #598 #604 #624 :) -
caius marius #631 @Papichulo
@lordsithlord
Jáccuk azt, hogy mindketten a fórumozók elé tárjátok a bizonyítékaitokat, mi meg majd szavazással eldöntjük ki a nagyobb lúzer.
:)
-
#630 Én gyártanék összeesküvés elméleteket?
Te voltál az, aki megkérdőjelezted, hogy mi életszerű és mi nem, majd mikor felvetettem, hogy az mennyire életszerű, hogy valaki 2 hónap után vesz észre egy addigra teljesen hallott és inaktív fórumban egy elírást, akkor gyorsan támadásba indulsz.
Te voltál az, aki nekiállt itt összeesküvéseket keresgélni, mondván hogy én másodlagos acc-ot hoztam létre és azzal adtam maganka igazat (megjegyzem, akkor biztos tudathasadásban is szenvedek, mert ugyebár saját magam véleményére biztos leírnám, hogy hülyeség).
Te vagy az, aki egy szimpla technikai malőrt nem vagy képes felfogni, sőt, Te cagy az, aki nem fogja fel, hogy technikai malőr történt,sőt, azóta is állandóan emiatt a malőr miatt rágalmazol (mikor meg másvalaki észrevette, hogy mi is lehet, akkor is közlöd, hogy biztos én írtam be a dolgot).
Te vagy az, aki mániákusan össze-vissza vádol, bár bizonyítékod ugyebár a dolgokra egy csepp sincs (minek is az, hiszen te mondod, nem más, mástól meg megköveteled, hogy ha mond valamit, azt bizonyítsa).
Hagyjuk már, hogy ki az, aki összeesküvést sejt mindenhol...
Csak sajnálni tudlak téged. Tudom, boldogok a lelki szegények, de jó lenne, ha végre másfelé lennél boldog... -
hurkaur #629 Szerintem ezt egyedul lordsithlord nem erti. -
hurkaur #628 ios map gagek csak a humor kedveert (ezzel is bizonyitva sznobsagomat)
ps: youtube link valahogy elkavarodott:
-
hurkaur #627 http://static.fjcdn.com/pictures/iOs+6+is+accurate.+Oh+there+s+the+concession+stand_714d12_4114703.jpg
http://allthingsd.com/files/2012/09/1745.gif
https://lh5.googleusercontent.com/-kY519pcmKTA/UF4_YZha2dI/AAAAAAAAAEY/vfgPDdfejXg/s625/3r106p.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-44GpxiJEMWo/UF4mVS-UamI/AAAAAAAALNc/L3Mi0YRIxxI/s568/maps.jpeg
https://lh5.googleusercontent.com/-1lPvmTrVB-M/UF3635LPoMI/AAAAAAAABE8/ej0B2z9kofA/s960/248501_10151105216631647_271556326_n.jpg
-
Papichulo #626 "De ha már az életszerűségnél tartunk, az aztán baromi életszerű, hogy te 2 hónap után veszel észre egy hibát..."
Mit akarsz ezzel mondani? Hogy 2 honapon at magamban tartottam ezt az infot es csak a megfelelo alkalomra vartam, hogy bevethessem? Esetleg valahogy ket honap alatt behackeltem a rendszert es megvaltoztattam a te postodat? Vagy hogyan tudtam en ezzel visszaelni? Milyen machiavellian osszeeskuvest latsz emogott? -
M2 #625 Ez egy korrekt hozzászólás. Igazad is van, a Google térképét meg amúgy imádom.
Csak egyet nem szeretek: a gyűlölettől fröcsögő kötözködőket.
Ezért korrigáltam, hogy igen, tele van hibával, igen, odaírhatták volna, hogy Beta (se), de ugyanakkor a 3d megjelenítése jelenleg a legszebb (aztán jön a Nokia és ebben kicsit lemaradva a Google).
Mint ahogy utcanézetben sem a Google a legjobb, Microsoft megoldása lényegesen profibb. De ezek mind szabadalmaztatott eljárások, amiket még csak nem is az adott cégek fejlesztettek ki, hanem felvásárolták a kicsiket.
Használhatóságban mindezektől függetlenül a Google az abszolút győztes. Mindenki azt várja, hogy végre újra megjelenjen tőlük AppStore-ban a Maps!
Itt megint fel lehetne tenni a kérdést, hogy akkor most hogyan kapcsolódott ki az agymosás, a tömegek miért nem imádják az Apple megoldását, de ilyenekkel már nem is fáradok... -
Papichulo #624 Van egy alapveto dolog, amiben te hatalmas tevedesben vagy. Te azt hiszed, hogy a te szanalmas vergodesed az engem egy-egy beszolasnal nagyobb mertekben erdekel. En inkabb ugy jellemeznem a viszonyunkat, mint amikor egy ember egy nagyitoval probal egetni egy hangyat. Na, itt te vagy a hangya es kb. ilyen is viszonyunk egymassal. En csak nezem a kinlodasodat :)
"Fáj, hogy más felfedezett olyan hibákat, amiket te nem...? Vagy az fáj, hogy olyan valaki, aki pártatlanul megnézi a hozzászólásokat, rájön valamire, amire te már csak rosszindulatból sem gondoltál?"
Nezdd, a te esetedben a rosszindulat az maximalisan indokolt. Aki ugy probal hazugnak beallitani valakit, hogy megmasitja a tole szarmazo idezetet... az szamomra nagyon alacsony szinten van.
De tenyleg, egy ilyen fajna nekem? Hogy sajat magad felfedezted a sajat hibadat? Na ne rohogtess! Ezen maximum nalad megy a fap-fap-fap ;)
Meg ez az egesz tudalekos magyarazkodasod, hogy egy kezdo cegnek, akinek epphogy van penze, hogy a "berprogramozasi" munkahoz megvegye az indulo dolgokat 150ezres UPS-t vesz az egyetlen MacMini-hez? Hagyjuk mar ezt az irrealis scenariot! Meg azert, hogy tobb oras aramszunet idejen is tudjon nyomtatni? Nem veszed eszre, hogy mekkora hulyesegeket beszelsz? Pont az elozo vitaban te beszeltel errol, hogy kell egy draga UPS, erre jon ez az ember es pontosan ugyanezt mondja egy hasonlo arkategoriaja keszulekkel!
En eltem olyan orszagban ahol gyakoriak voltak az aramszunetek, sot a nagy szarazsagok idejen meg rolling blackout is volt. A sima $100-os UPS eleg volt arra, hogy par perc alatt elmentsunk minden nyitott filet. Eszunkbe sem jutott nyomtatni! Pedig ez utobbi funkcio egy programozonak nagyon fontos... NOT!
Meg, hogy azt mondta, hogy te is mondtal hulyeseget? Csak eppen peldat nem emlit ra... ha ha ha! Egoist much?
"Lássuk csak, mi is támasztja alá a több acc-os verziómat..."
Itt meg be kell, hogy valjak neked valamit. Ezt az ertekeles dolgot egy hatalmas hulyesegnek tartom es meg eletemben egyszer sem hasznaltam ezeket az ikonokat, SENKINEL. Nemhogy meg azzal foglalkozzak, hogy kinek milyen ertek van ott.
Neked meg valoszinuleg azert van annyi rossz ertekelesed, mert folyton olyan dolgokban okoskodsz, amihez nem ertesz. Na, ezert van neked ilyen, mert mindenki hulyenek nez es van aki - velem ellentetben - nyomkodja is a [-] gombot!
Szoval ehhez a kerdeshez semmi kozom, egyszerubb ha magadban keresed a hibat! -
caius marius #623 Szerintem most hülyeségeken vitatkoztok.
Az Apple új fiú ezen a pályán, nyilvánvaló, hogy tele van hibával. A Google adatbázisa viszont akkora, hogy ha nem lenne benne hiba az külön csoda lenne.
Az Apple-nek, még sok idő kell szerintem mire azon a színvonalon lesz, mint a Google. -
M2 #622 "Apple released a product which in its very first day didn’t have the coverage of Google Maps, which took about eight years to get here:"
Applemaps FAQ -
M2 #621 "Először a magas felbontás okozza a hibát, majd mikor feldobok jópár képet, aminek a felbontáshoz köze nincs, akkor meg előjön az adatbázis hiba..."
Semmi gondod nem lenne ezzel, ha tudnál írott szöveget értelmezni, mert senki nem írta, hogy minden hibát a részletesség okoz, csak a saját buta fejedben állítottad ezt össze.
"csak az Apple programozói írták"
Adatbázist? Programozók? Minek szólsz hozzá olyan dolgokhoz amihez lövésed sincs? Szereted lejáratni magad? Érdekes a hobbid. Mellesleg TomTom, azt legalább tudod hogy mi? Nem, nem dob!
"Kíváncsian várom, mikor indul meg ebben az ügyben a pereskedés."
De akkor majd ugye jössz és szabadalmi trollnak fogod nevezni a Google-t és ártatlan áldozatnak az Apple-t. Ugye? Ugye nem csinálsz majd segget a szádból!?
"Ahogy az is mókás, mikor egyazon felbontáson jól láthatóan két különböző felbontású műholdkép van egymás mellé illesztve."
Google is tele van a jelenséggel, semmi baj nincs vele. Máshogy nem is lehet, mert nincs meg minden földdarab teljes felbontásban.
"Lehet szidni a Google-t, de náluk egy saját szoftver kiadását BETA tesztelés előzi meg."
Nem! A Google kiadja a Beta verziót és sokszor abban is marad évekig! Ezt az Apple is csinálhatta volna, nem is értem miért nem így tették.
Azt sem sikerült felfognod, hogy az adatbázis hibákat már javították: Berlin a helyén, megnyugodhat a lelked, nem fognak megfagyni a németek! -
hurkaur #620 -
#619 Ez már a terelés kategória...
Először a magas felbontás okozza a hibát, majd mikor feldobok jópár képet, aminek a felbontáshoz köze nincs, akkor meg előjön az adatbázis hiba... Ez már a komikus kategória.
A legviccesebb, hogy ezt bárki is térképszoftvernek meri nevezni, miután Észak és Dél Amerika szerintük Ausztráliának és az Antarktisznak felel meg, vagy ami szerint Berlin az Antarktiszon van (előzőleg elírtam, még csak nem is Ausztráliába helyezi azt a szerencsétlen várost).
Az, hogy egy város és a lokalizációja egymástól pár kilométerre (vagy felbontás függvényében 100-200 kilométerre) jelenik meg, igen, az nevezhető adatbázis hibának. De az, hogy egy öböl helyén az általuk készített térképen egy földnyelv van, vagy az előbb említett érdekesség, na ezek nem ebbe a kategóriába esnek.
"Az adatbázishoz és a hibáihoz most még nem sok köze van az Apple-nek, majd javítják."
Igazad van, nem sok köze van, elvégre csak az Apple programozói írták... Az meg más tészta, hogy az ötlet természetesen lopott, ahogy a megvalósítás nagy része is (mert most aztán senki ne merje mondani, hogy ezt az egészet nem a Google Maps alapján csinálták, hiszen egy-az-egyben ugyanazok a funkciók vannak mindkét szoftverben). Kíváncsian várom, mikor indul meg ebben az ügyben a pereskedés.
Felhoztad a Brooklyn híd alatt száguldó autókat. Az persze apróság, hogy ez megint csak az a kategória, amit már mondtam, azaz a több nézőpontból összerakott kép hibája. Igen, ilyenek lehetnek, direkt nem is raktam be ilyen hibájú képeket. De az azért mókás, mikor x darab műholdkép sorozatból betesznek egy olyat, ahol a fényképezett terület felhőben úszik vagy egy gyár füstje éppen teljesen kitakarja. Ahogy az is mókás, mikor egyazon felbontáson jól láthatóan két különböző felbontású műholdkép van egymás mellé illesztve.
Az már csak a ráadás, hogy egy olyan hiba, mint a kontinensek összekeverése, elég gyorsan szembe tűnő dolog. Ezt egy alapvető ellenőrzésnek ki kellett volna szúrnia. De tovább megyek, ezeknek a hibáknak a nagy része BETA állapotban kiszúrható lett volna a tesztelés folyamán.
Lehet szidni a Google-t, de náluk egy saját szoftver kiadását BETA tesztelés előzi meg. Ezzel szemben az Apple mit is csinált? Kiadott egy olyan hitvány szoftvert, ami nem tud útvonalat tervezni (oké, ez az adatbázis hibája, hibás nagyon sok lokalizáció), hemzseg az azonnal észrevehető hibáktól (egyértelmű tesztelés hiánya), ráadásul olyan hibák vannak benne, ami már a használatot zavarja (mert ugyebár elég érdekes lehet, ha valaki Berlinbe akarna menni Kölnből és a szoftver útvonaltervezéskor eligazítaná az Antarktiszra...
Azt soha nem mondtam, hogy a Google vagy a Nokia Maps tökéletes. Emberek csinálták, vannak ezekben is hibák (nem is kevés). De ilyen mértékű hibák még szerintem BETA állapotban sem voltak bennük, mert az ilyen szarvas hibákat már az alpha tesztelésnek ki kell szűrnie. Képi hibák lesznek, igen, hiszen ahogy azt már többször leírtam, több sorozatból teszik össze a képeket, így lehetnek benne poénosak is (mint az oly sokszor emlegetett árnyék ember nélkül vagy az ember a falban, hogy az érdekesen növő fákat már ne is említsem). Az is megeshet, hogy egy képtartományon belül pár sorral / oszloppal odébb helyezi a lokalizációt. Ez adatbázis hiba, megesik. De az, hogy kontinenseket kever, vagy az, hogy teljesen fals térkép legyen benne, illetve az, hogy a lokalizációt több ezer kilométerrel odébb helyezze, na ezek már nem azok a hibák, amikre rá lehet mondani, hogy igen megeshetnek. Legalábbis nem egy már kiadott szoftver esetében. -
M2 #618 Mellesleg csak szólok, hogy a hibák egy részét máris javították, a többi javítása is le fog jönni az első update-kor, ja és a Brooklyn Bridge a Google térképén se kevésbé vicces a híd alatt vízen száguldó autókkal (Nokia térképén legalább ott már szép árnyék van). -
M2 #617 De teljesen mindegy, egyetlen dolgot állítottam és azt most is állítom: grafikailag jelenleg az Apple térképszoftvere messze a legjobb. Ha ennek ellent mondasz, akkor megint csak vak vagy, mint már annyiszor.
A Nokia és a Google 3d verziójában is rengeteg mókás dolgot lehetne találni, ha az egész világ rávetné magát és összegyűjtené a képeket. -
M2 #616 Ez egy HÉT napos program, lemaradtál valahol?
Az adatbázishoz és a hibáihoz most még nem sok köze van az Apple-nek, majd javítják. -
#615 Ja, egyébként csak annyit, hogy ha picit utána nézel, én már máshol jóval korábban leírtam, hogy vágólap nélkül csináltam akkortájt a másolást, még jóval mielőtt az illető ezt a feltételezését leírta volna tőlem függetlenül. Ennyit arról, hogy gyorsan rácsaptam valamire. -
#614 Aha, szóval beraktad azokat, amiknbél jól látható az, amit leírtam, hogy 2 szögből vették fel a képeket. Valóban, mókás hibák, de mintha ettől messze lennének:
vagy
esetleg
hogy ezt ne is említsem
és a két személyes kedvencem, Berlin:
és az összehajtogatott épület:
De jó még ez is:
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mapp0qgsAd1rhs6qso1_1280.png
De tudod mit, egyszerűsítsük le a dolgot, nézd meg ezt, itt az eddig megismertek össze vannak gyűjtve: IOS6 map -
M2 #613 De tudom, amerre te laksz, ott 90 fokban áll a repülőgépek szárnya és 20 méteres hullámok vannak a stadionok lépcsőjében, csak hogy ne kelljen belátnod, hogy képalkotásban profibb az Apple 7 napos programja. -
#612 Hol vannak a google rendszerében az összehajtogatott épületek? Hol ír ki több ezer kilométerre a valós helyétől egy helységet? Soroljam még a sok hol-t?
Azt mondod, tele van vele. Tessék, itt a lehetőség, mutass ilyen durva hibákat. Szerinted több ezer van benne, biztos nem lesz nehéz párat bemutatni közülük...
Egyszerűen ilyen mértékű hibák még mikor új volt a rendszer, akkor se voltak benne. Ez nem elfogultság kérdése. -
M2 #611 Nesze:
-
M2 #610 "Lehet emlegetni a földbe paszírozott fákat vagy a falhoz nyomott embereket, csakhogy ezek ugyebár ha megnézi az ember, a különböző műholdpozíciókban készült és egymáshoz illesztett képekből adódó hibajelenségek."
Értem, tehát ha ugyanaz rosszabb a Google rendszerében, akkor az teljesen jogos technikai akadály. Durva elfogultság még a te részedről is.
"De ha mutatsz nekem olyat a Google Maps hibáiban, ahol egy autópálya alagútja helyett az autópálya szét van kenve egy felüljáró oldalán, vagy egy templom épülete "össze van hajtogatva", hát azt megnézem."
Ne vicceljünk már! Tele van ilyenekkel! 7 év után is!
"ezt aztán senki ne akarja bemagyarázni..."
Akarta valaki? -
#609 "A hibák nagy része pont az extra felbontás miatt jön elő, ennyi erővel a Google térképét is lehetne cikizni, hogy a földbe vannak passzírozva a fák és a falakhoz az emberek"
Az felbontásbeli hiba lenne, hogy egy autópálya alagútja eltűnik...
Vagy az, hogy a képek olyanok, mintha az épületek össze lennének hajtogatva...
Egy fenét, ezek csak azt mutatják, milyen figyelmesen rakták össze a műholdképeket. Lehet emlegetni a földbe paszírozott fákat vagy a falhoz nyomott embereket, csakhogy ezek ugyebár ha megnézi az ember, a különböző műholdpozíciókban készült és egymáshoz illesztett képekből adódó hibajelenségek. De ha mutatsz nekem olyat a Google Maps hibáiban, ahol egy autópálya alagútja helyett az autópálya szét van kenve egy felüljáró oldalán, vagy egy templom épülete "össze van hajtogatva", hát azt megnézem. És akkor még nem is említettem meg azt az "aprócska" hibát, hogy rákeresel Berlinre és mit ad Isten Ausztrália kellős közepén fogja mutatni... Gondolom ez is a magas felbontás következménye...
Ezek nem a képfelbontásból eredő hibák, ezt aztán senki ne akarja bemagyarázni... -
#608 "Vagy a masik hozzaszolasa: "Ez pedig arra enged következtetni, hogy nem vágólappal dolgozik, hanem másolja a szöveget."
erre mit irt ma lordsithlord: "mivel távoli asztalkezeléssel volt csak netem akkortájt, nem volt vágólapom, így igen, véthettem hibákat."
Ja, gondolom ez a rejtelyes ember karaktereket hasonlitott ossze es azon gondolkozott, hogy egy ismeretlen poster, hogyan vethetett ilyen hibakat. Tenyleg eletszeru..."
Fáj, hogy más felfedezett olyan hibákat, amiket te nem...? Vagy az fáj, hogy olyan valaki, aki pártatlanul megnézi a hozzászólásokat, rájön valamire, amire te már csak rosszindulatból sem gondoltál?
De ha már az életszerűségnél tartunk, az aztán baromi életszerű, hogy te 2 hónap után veszel észre egy hibát... De erről ugyebár nem beszélsz, csak rágalmazol szokásodhoz híven...
Egyébként, szakemberkém, csak úgy csendesen elmondanám neked, hogy nagy valószínűséggel ha már egy torony UPS-t vesz valaki, azt nem csak a MacMini-nek veszi meg az illető. Egy ilyen egy teljes irodát el tud látni ebben az árkategóriában olyan 1-3 óra hosszat terheléstől függően. Ez ugyebár jelenti a hálózati eszközöket, nyomtatót, a számítógépet, a monitort és esetleg egy lámpát is, ergo mindent, ami ahhoz szükséges, hogy egy lokális áramszünet esetén az iroda tovább tudjon működni. De gondolom te biztos ilyen "apróságokra" nem gondolnál, így megvennéd a 20ezres APC UPS-t, majd vakargatnád ott is, ahol nem viszket, mikor 20 perc után kaput van.
Persze ez csak feltételezés, mivel nem ismerem az adott infrastruktúrát, de rendszerinformatikusként az árból és abból, hogy torony UPS-ről beszélt az illető, én egy ilyen megoldásra tudok gondolni.
És akkor ismét ott tartunk, hogy nagy hangon tudsz bizonyítékokat követelni bármihez, de teneked nem kell semmit bizonyítanod, csak simán nekiállsz és rágalmazol másokat. De mikor megemlítem, hogy tessék, kérdezni lehet a moderátoroktól, hogy van-e bármi, ami a te teóriádat támasztja alá, akkor gyorsan visszakozol. Merthogy ennyire baromnak nem tartasz. Ergo bizonyítékod nuku, de vagdalkozol ezerrel. Már mondtam, ez így szánalmas.
Lássuk csak, mi is támasztja alá a több acc-os verziómat...
1. Érdekes módon amint negatívba megy az értéked, gyorsan jön valahonnan egy pozitív értékelés. Csöppet se gyanús.
2. Érdekes módon míg veled össze nem akadtam, nekem pozitív volt az értéklelési rátám. Volt negatív értékelésem, mint mindenkinek, de az átlagom pozitív volt. Aztán te megjelentél és nem túlzok, egyetlen nap alatt mit ad isten hirtelen 3x annyi negatívom lett. De ugyebár ez se gyanús...
Én nem rágalmazok meg senkit, még mielőtt ezzel mernél megvádolni, ezek pusztán érdekes és tagadhatatlan észrevételek.