767
  • NEXUS6
    Jogos, árban csak az alkatrészek 1/4-ét adja, monjuk ezek pont a proci, meg a memóriák.

De hát ilyet bárki tud gyártani, ezért bízták meg azt a pöcs Samsungot is, nem igaz?
    De a Samu részesedése ilyenformán az áfon hw-jéből így pontosan 25%-kal több, mint amit az Alma saját maga rak bele a vasba.
  • GaborT28
    hm... Ilyen olcsón nekem, biztos, hogy nem kell! Nem is mutatnék jól vele az Aston Martinban és még a lányok is kinevetnének miatta a suliban. Apukám is mindig azt mondta nekem, hogy az átlagembernek készült termékekkel ne alacsonyodjak le a pórnép közé.
  • narumon
    "Én mindíg megnéztem, hogy mik a csúcsmodellek hw tekintetében az adott generációban, vagy egy általam belőtt pénzért kitől kapok a legtöbb vasat. Nos az Apple termékei soha nem kerültek szóba, ilyen szempontból."

Én is mindig megnézem, hogy az általam belőtt összegért kitől kapok a legtöbbet. Ebben a vas is egy szelet de nem minden. Ráadásul a vasba sem lehet belekötni ebben az esetben mert a piac egyik leggyorsabb vasa, mellé olyan szoftverrel ami ezt ki is használja. Samuval az a baj pl, hogy SGS3-on a mai napig nem tudsz mutatni semmit ami kihasználja a vasat, ergo per pillanat sem tud többet mint egy iphone4. A vas negyedét eleve felzabálja az android ami minden csak nem optimalizált. Nos én amikor megnézem mit veszek akkor szinte mindig az iphone jön ki nyertesen.
    Viszont a témától jelentősen eltértél, a cégek "Kiskönyvéről" volt szó, abban meg a Samsung sem más mint az apple.
  • Papichulo
    "Pláne, hogy az áfont is gyak ők gyártják."

Nagy hulye volt aki ezt kitalalta, de azokat sem becsulom sokra, akik ezt minden tovabbi nelkul elhiszik. Akik meg buszken tovabb is adjak, nos...
  • NEXUS6
    "Én látom, csak nem akadok ki rajta mert MINDEN másik is ugyanilyen."

Majdnem.
    Egy feltörekvő cég, akinek nincs meg a piac/versenyképes brand-je, az kénytelen tényleg technológiát belerakni és aránylag olcsóbban adni a termékeit, mert nincs más eszköze. Utána is ráér elkurvulni, mint pl a Sony. De a Samu pl technológiailag még mindig felfelé tör, brandet épít, mert még nincs meg az elismertsége. És nézd csak meg meg mit csinál az Almához képest, hány párhuzamos termékvonalat futtat. Telóból is ott van a saját OS-e, kár, hogy házon belül sem láttak benne fantáziát, és áfon "klónjukkal" azt is kinyírták, de hát ilyen a piac.
    Pláne, hogy az áfont is gyak ők gyártják.

Nem akarom fényezni a Samut, de ha az a kérdés, hogy ki a valódi piacvezető mobilgyártó, akkor szerintem ők azok. Függetlenül attól, hogy a köv telómat nem biztos hogy tőlük veszem. A Sony pl annyira visszacsúszott, hogy ő is kénytelen olcsón adni a technológiát. Értsd: gondolhatod, hogy amikor megakarsz nézni egy HD videót, mert lassan ez sztenderd, akkor számít, hogy milyen HW van a gépben, meddig bírja az akku, tudod-e bővíteni a memóriát!? És az kevésbé, hogy hány millió olyan értelmetlen app van a store-on, amit az égvilágon még soha senki nem töltött le (valós probléma az applenél)!!!

Én mindíg megnéztem, hogy mik a csúcsmodellek hw tekintetében az adott generációban, vagy egy általam belőtt pénzért kitől kapok a legtöbb vasat. Nos az Apple termékei soha nem kerültek szóba, ilyen szempontból.
  • Papichulo
    "Az hogy az icloud pillanatnyilag többet tud nem magyarázza meg , hogy alap dolgokat miért nem tudott első perctől."

Ha ennyire tisztaban vagy a rendszerek kozti kulonbseggel, akkor kifejthetned, hogy milyen alap dolgokat nem tudott az iOS az elso perctol! De javaslom, hogy nezz utana eloszor a dolgoknak es ne rohogtesd ki magad mindenfele alaptalan mende-mondaval!
  • Papichulo
    "Ugyan így, sokan akkor is iPhont vesznek ha amúgy nem nagyon engedhetik meg maguknak. Ezzel próbálja anyagi helyzetét, státuszát magasabbnak föltüntetni"

Akkor ezen a forumon nem eleg, hogy mindenki mindent tud es mindenhez ert, meg ebben is irigylesremelto a hozzaszolok tobbsege, mivel mar ebben threadben is sokkal tobben vannak, akik mar belattak ezt a vilagmegvalto igazsagot, mig csak maroknyi ember meri bevallani, hogy szimpatizal a platformmal... buszke vagyok, hogy ilyen emberekkel lehetek egy site-on, meg ha - szerencsere - csak virtualisan is ;)
  • arthurius
    Az androidnál is folyamatosan működik a synk, háttérben, G1 óta. Egyszerüen elmentek egy számot és az már fent is van a gmail kontaktok között. Azokat az appokat meg amiket megvásároltam Desiren , nyugodtan használhatom a OneX*en, tableten, stb. Az hogy az icloud pillanatnyilag többet tud nem magyarázza meg , hogy alap dolgokat miért nem tudott első perctől.
  • Guren
    ezen a kommenten befostam
  • csimmasz
    Ez nem így működik.
    Ahogy előttem valaki már felhozta a Nike, pl.
    Az is sokmindenkinek van mégis ha bizonyonyos körökben nem Nike van rajtad nem is vagy ember, vagy sokan csak néhény nagy márkát ismernek mint a Dolce Gabbana, vagy Gucci, stb, ebbe kell közlekedni még ha szarul áll is rajtad mert a társaság megszól és összesúg mögötted.
    Ugyan így, sokan akkor is iPhont vesznek ha amúgy nem nagyon engedhetik meg maguknak.
    Ezzel próbálja anyagi helyzetét, státuszát magasabbnak föltüntetni.
    Mint annakidelyén amikor a sopiane helyett a Marlborót kellett szívni mert kinéznek bizonyos helyekről.

És ez nem az Apple hibája ők, csak ügyesen kihasználják az emberi viselkedést.
    Ezzel nem mondom, hogy a készülék szar vagy mindenki ezért veszi, de ez is egy nagy szelete a tortának.
  • M2 #237
    "Kíváncsi vagyok, hogy akik eddig azt állították, hogy azért ilyen kicsi az iPhone kijelzője, mert egy tökéletes telefonnak ekkorára van szüksége, most mivel fogják kimagyarázni..."

Nekem pont tökéletes volt az eddigi méret és kicsit sem örülök a nagyobb kijelzőnek. De meggyőzhető vagyok, a szélesség maradt és csak 8.6 milliméterről van szó, cserébe vékonyabb lett és könnyebb. Kézbe fogás után meglátom mennyire tetszik, ha nem fog, nem veszem meg.
  • Dynamic
    Az a baj, hogy sokan még ma is az évekkel ezelőtti elavult paneleket szajkózzák. Státuszszimbólum? Mitől lenne az? 2007-2008 körül amikor még az érintőképernyős telefon kuriózum volt, még rá lehetett fogni. De manapság amikor szinte az összes telefon érintős, első ránézésre meg sem tudod különböztetni, szinte teljesen érdektelen hogy milyen márkajelzés van rajta, így nem is nagyon tud kitűnni senki. Ha még azt is hozzávesszük, hogy több százezren(!) vannak a magyarországi iPhone tulajdonosok, úgy meg már pláne értelmetlen a sok éves státuszszimbólum dumát hangoztatni.
  • M2 #235
    "De most komolyan. Az itteni emberkék mit szólnak az Apple oktatókönyvéhez?"

Rövid leszek: leszarom mert nem érint.
  • narumon
    "A lényeg ugyan az, árulj ugyan olyan tündibündi, agyoncukrozott xart, járasd szépruhába az eladókat, nyald fel a boltot negyedóránként és dől a pénz, tök mindegy, hogy Alma, meki, vagy mifaxom. Ha ezt nem látod, akkor az a te bajod."

Én látom, csak nem akadok ki rajta mert MINDEN másik is ugyanilyen. Ez nem menti fel az almát vagy a burgert, csak felesleges megint CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az applere kihegyezni. Ugyanezt csinálja a HP a Samsung a Nike az Adidas a Panasonic a Sony és MINDEGYIK!!!
  • NEXUS6
    Igen megvonják a jogokat, ha nem tartják be a szabályzatot. Mert a frencsájz már csak ilyen. Ha nem teccik lehet saját hamburgerdét nyitni. A Meki frencsájzcég ellentétben az Apple-lel!!!

Azonban amennyire tudjuk, hogy mekkora átbaxás a meki marketingje, trágyák a trermékei, a börgerrel és más ilyen hiperegészséges és hipernépszerű cégekkel egyetemben, az nem menti fel az Apple-t, ha ő is ezt másolja, pláne, hogy megpróbálják az emberekkel elhitetni, hogy más, hogy nem.

A lényeg ugyan az, árulj ugyan olyan tündibündi, agyoncukrozott xart, járasd szépruhába az eladókat, nyald fel a boltot negyedóránként és dől a pénz, tök mindegy, hogy Alma, meki, vagy mifaxom. Ha ezt nem látod, akkor az a te bajod.
  • narumon
    Arról nem beszélve, hogy annó én voltam magyar HP Imaging tanfolyamon. Még ott is előjöttek ezek a Sales-es esetek. Pontosan ugyanígy kisarkítva, hogy hogyan és milyen módon lehet finoman tudatni a bejövő vásárlóval, hogy a HP nyomtató az egyetlen isten az összes többi egy fekália, de mondom tudtommal minden cégnél van ilyen.
  • coolbboy83
    És nem te mondod meg hogy néz ki az étterem, hanem megtervezik neked a megadott helyre :-) - és mire figyelj a rabszolgák toborzásánál, merthogy ott is van ám szűrés :-)

Tehát nem csak az Apple ír elő a store-okra kemény szabályzatot, hogy hogyan viselkedjen az alkalmazott, design stb....
  • coolbboy83
    Mindemellett, a franchise book nagyon komoly dolgokat ír elő...
    A nagy éttermek közül, csak McDonald's-od lehet... a KFC-re az AmRest-nek a Burger King-re a Fusion Zrt.-nek van Masterjoga erre az országra, meg amire aláírták a szerződést.... csk halkan megjegyzem 2-3 évente kell nyitni kötelezően újat, ha nem teljesíted - akkor oda a masterjog :-D
  • coolbboy83
    Részemről a Burger King és a KFC-ét igen. A többiekét nem!

Volt egy ilyen a dolgozói motivációs táblán hátul a KFC-ben ahol manager voltam.
    "Fáj a hajad?
    Nem tudsz jönni dolgozni?
    Késel, lázadsz ???
    SEMMI GOND, MERT MÁR KI IS VAGY RÚGVA!"

És hiába tagadják le, ez több étteremben is kint volt!! A Burgerben pedig maguk a felsővezetők közölték az emberekkel, hogy ők csak droidok!!

Az oktatói könyvben meg volt 1-2 érdekes dolog a vásárlói kiszolgálásról, és hogy miért is jó a nagyobb üdítő+krumpli.... :-) NEM NEKED!!! A CÉGNEK !!!
  • Jamaha
    off

Kedves Szefmester.
    Bocs, most nem akarok különösebben kötöszködni, csak a forrásaid tűntek furcsának így olvasás alapján.
    Exed rokona a mekdonálc tulaja??? Ez kissé fura, mert rákeresve a "meki" tárolt cégadataira a honlapjukon szereplő cégnél alapján: McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. a tulajdonos : Golden Arches European Holdings B.V.

on
  • narumon
    He? A mekinek többszáz oldal franchise könyve van ami mindent szabályoz pontról pontra. (de szerintem minden komoly cégnek van ilyen). Ettől eltérni egy betűvel sem szabad mert rögtön megvonják a jogokat. Ebben attól kezdve, hogy hányszor és mivel kell felmosni addig, hogy mikor és mit kell mondani minden benne van.
  • Szefmester
    egy ideig volt részem teszkósnak lenni.. lent az alján nem volt ilyen könyv.. feljebb lehet hogy van, de nem találkoztam velük. Exem a mekiben járt, a rokona volt a tulaj az egyik üzletben, és ő sem mesélt ilyenről. Meg tudnád mutatni azokat?
  • coolbboy83
    És akkor mit szólnál a Tesco könyvéhez, vagy a Burger King, vagy a McDonald's könyvéhez ?
    Láttál egy ilyet életedben valaha is ? Mert ha igen, akkor nagyon hamar rájössz hogy az Apple könyve az alkalmazottaknak még erősen lófasz azokhoz képest!!!
  • NEXUS6
    Ráadásul mielőtt ölre mennek a zemberek érdemes elgondolkodni azon is, hogy a Zandroid mega ZÍOS is gyak a Unix os leszármazottja.

Amúgy pont erre az oktatásra, a géniusz tanácsadókra célozgattam korábban, hogy az Apple termék támogatás néven ugyan azt csinálja, amit az M$ is csinált eddig is és aminek a módszerei semmiben nem különböznek attól, ahogy a scientológiai egyház befűzi az embereket és lenyúlja a pénzüket.
    Bármilyen problémád van az nem a termék gondja, és a megoldás valahogy mindíg az, hogy vegyél meg még egy cuccost.
  • sempron07
    Kíváncsi vagyok, hogy akik eddig azt állították, hogy azért ilyen kicsi az iPhone kijelzője, mert egy tökéletes telefonnak ekkorára van szüksége, most mivel fogják kimagyarázni... :'D
    (Megyek is, megkérdezem az iFan ismerőseimet és trollkodok rajtuk picit) :D
  • Szefmester
    Pedig felmerült mint téma.. a sznobizmus kapcsán, meg hogy az amcsiknál mennyivel többet keresnek, és emiatt ott nem drága a készülék. Kiegészítettem.

De most komolyan. Az itteni emberkék mit szólnak az Apple oktatókönyvéhez? Már ha nem csak egy kiadós kacsa.. bár simán kinézném hogy igaz.
  • narumon
    Belegondolt mindenki. Viszont amiről te beszélsz az nem is merült fel itt mint téma. Nézd meg a címet. Az olcsó android telefon topicba én nem megyek fröccsögni - kivéve ha az első pár hozzászólás már arról szól, hogy 30e forintos androidom van, megeszi iphonet reggelire, szar köcsög apple és mindenki hülye aki iphonet vesz a sok agymosott barom....

Tehát nem lehet hogy pár embernek NEM elég ha telefonálni tud hanem többet akar és ennek hajlandó is megfizetni a felárát?
  • Szefmester
    Aki azzal jön hogy usákisztánban többet keresnek az emberek emiatt az ájfón nem drága, az abba is belegondolt hogy az itthon olcsó és szar droidos telefon kint is ugyanígy olcsóbb? Nem lehet hogy pár embernek elég ha telefonálni tud, a többit leszarja és megveszi az olcsóbbat?

Ami itthon 200k, meg 50k az kint is ennyi (forintban) csak itt az ember keres 150k-t kint meg 500k-t...
  • coolbboy83
    Ezt be lehet állítani androidnál is... Ott csak az alkalmazások visszaállítása zűrösebb, de csak ha gyökeresen más készüléket veszel.. Persze a kezelőfelületnél szopás lehet :) mert az minden gyártónál egyedi..
  • M2 #218
    "ezt már a htc Polarisom is tudta"

...és igen, már a régi Nokiám is tudta. Aztán amikor elszállt a telefon, gondolkoztam hogy úúú, mikor is volt leszinkronizálva? Jaj, már három hónapja! Bukta. De az átlag felhasználó lehet egyszer sem szinkronizál (mert mondjuk nincs is számítógépe). iCloud a háttérben intézi, magától. Gondolom lesz Androidra is hasonló, akkor látjátok majd mennyire hasznos.
  • M2 #217
    "Én beérem azzal, hogy total commanderből egyszerüen átmásolom a zene gyüjteményem a telefon memóriakártyájára"

Ég és föld! Eleve kell hozzá egy pc, méghozzá nem akármelyik, hanem az otthoni, zenékkel teli pécéd. Nem azt írtam, hogy nem tudod megcsinálni, hanem fényévnyi különbség van a minőségben (most értsd: felhasználói élmény).

"ezt már a htc Polarisom is tudta, a contactokat szépen szinkronizálta a gmailel exchange serveren keresztűl, oszt meg akkor néztem nagyot amikor a g1 beállításaimat (még a háttérképet is) szépen átvitte a Desire-re"

Szintén: nem a kontakt lista szinkronjáról van szó, az ezer éves dolog. Az iCloud tényleg MINDENT átvisz, magától, a háttérben, beavatkozás nélkül. Az új telefonodon szinkronizálsz és ott vannak az ikonok a helyükön, a zenéid, a játékok és appok beállításai, az elért pontjaid, MINDEN!

Ezért írtam: aki nem használja az nem tudja, nem érti hogy mi ez a rendszer.
  • coolbboy83
    Azt a dumát, hog 36000 ér mert annyi anyagáron... LOL mekkora seggfej!!
    Akkor egy 30 millás BMW is 250 ezer csak, mert annyi vas és aluminium... Nem is értem miért nem mentek az autógyárakhoz tüntetni...
  • coolbboy83
    Persze, mert majd neked profi felhasználásnál emulálgatnak, azzal is csökkentve a megbízhatóságot és a stabilitást.
    Valamiért senki nem ír meg semmit a nagy linuxodra, az úgynevezett alternazívák meg sokszor a 10 évvel ezelőtti programoknak felelnek meg. Mutass linuxra olyat ami bármelyik Avid alkalmazás szintjét eléri, vagy Logic Pro stb...
    Majd használj emulátorokat amikor dolgozol vele!!! Aztán fagy majd mint a barom minden, amikor komolyan igénybevennéd a géped, netán külső spéci eszközökkel....
    Az azért gondolom elárul neked valamit, hogy a több millás keverőkhöz, hangkártyákhoz csak Mac + Win driver van....

• narumon
    "* és ettől leszek egyedi mert sokmilliónak ugyanolyan készüléke van ugyanazzal a csengőhanggal? "

Nem leszel egyedi (a telefonon akarod magad önmegvalósítani?), de kétségtelen előny, hogy pontosan tudod, hogy egy adott szoftver hogy fog futni a telefonodon. Ilyen szempontból az iphone a konzol a rá írt szoftverekkel, az android meg a PC ahol fogalmad sincs, hogy az adott játék megy-e normálisan mondjuk a készülékeden vagy sem.

"* ezt már a htc Polarisom is tudta, a contactokat szépen szinkronizálta a gmailel exchange serveren keresztűl, oszt meg akkor néztem nagyot amikor a g1 beállításaimat (még a háttérképet is) szépen átvitte a Desire-re. Akkor még nem volt icloud. "

Nem is ennyit tud az icloud.

"- no multitasking 2012-ben?"

Mivan?
  • FoodLFG
    Handrast ne bántsátok. Minden nap amikor tükörbe néz, Steve Jobs jelenik meg előtte.
    Van neki elég baja nélkülünk is.
  • M2 #212
    "Azért kíváncsi lennék, ha mondjuk 10.000Ft-ért osztogatnák az utcán a IPhone-t, akkor is ennyire istenítenék."

Usában nagyjából ez a helyzet, akkor lehiszed, hogy ott nem azért veszik mert státuszszimbólum?
  • M2 #211
    "Szerintem az Iphon csak egy státuszszimbólum."

Gondolom ez fejben dől el. Én akkor sem érzem státuszszimbólumnak amikor én veszem elő és akkor sem ha másnál látom, hiszen lassan mindenkinek van iPhone (vagy egy hasonló tudású és árú Androidos). Egy használati tárgy, az emberen mit tud változtatni.

"#196 Hidd el, csak idő kérdése és mindezt tudni fogja az android is."

Nincs kétségem, hogy igazad van, sőt nagy részét már tudja is, a fotók tárolásához és megosztásához például iPhone-ról is a Google+-t használom mert korlátlan és jobb, egyszerűbb. De jön az új térkép, az is most még jobb lesz Androidon a google maps, a Siri (nem tudom mi lett a neve) szintén jobb (tud magyarul).
  • M2 #210
    "Oké, nyilván újítottak, de szerintem ez - ahogy lentebb is írtam - egy innovációt hangsúlyozó cégtől kevés."

Én is ezt mondtam, de úgy látszik a tömegek meg örültek a nagyobb kijelzőnek is (én nem). A többiben egyetértünk, a Nokiának szintén én is szurkolok, ahogy a Win8-nak is, kellemes változatosság az iOS és az Android után.
  • arthurius
    - egyszerűen kezelhető OS (upgrade nagyon sokáig),
    * Számomra túl egyszerü, és mai napig sem értem, hogy miért kell jailbreakeljem az iphonom ha sbsettings stílusú toglekat akarok használni, amit anno a G1 alapból tudott.
    - iTunes (így az iPhone kiváltja az előző iPodjukat is - egy Android teló nem!),
    *gondolom ez azokra vonatkozik akinek azelött volt ipodja, tehát máris egy apple fant céloz meg vele. Én beérem azzal, hogy total commanderből egyszerüen átmásolom a zene gyüjteményem a telefon memóriakártyájára.
    - AppStore a rengeteg játékkal és ezernyi dologra jó alkalmazással,
    *google play
    - sok millió felhasználó, akiknek pont ugyanolyan készüléke van mint neked,
    * és ettől leszek egyedi mert sokmilliónak ugyanolyan készüléke van ugyanazzal a csengőhanggal?
    nálad pont ugyanúgy fog futni egy játék mint náluk, így ér is valamit a véleményük,
    - iCloud (adatvesztés elfeledve, mindent bevisz a játékállásoktól kezdve a kapcsolatokig stb., új telefonra úgy mész át nulla munkával, mintha a régi lenne),
    * ezt már a htc Polarisom is tudta, a contactokat szépen szinkronizálta a gmailel exchange serveren keresztűl, oszt meg akkor néztem nagyot amikor a g1 beállításaimat (még a háttérképet is) szépen átvitte a Desire-re. Akkor még nem volt icloud.
    - ezernyi kiegészítő a legigényesebb gyártóktól. Például bármilyen márkájú fülest vehetsz, tudja majd a zsebedben lévő telefont vezérelni.
    *és még mindig nem tudok egy egyszerü bluetooth transfert csinálni.
    - FaceTime, iMessages, használok sok mást is, de akikkel lehet, azokkal ezeken a legjobb a kapcsolat, nincs szakadás, nincs akadás, csak a tökéletes átvitel,
    - ...és még sorolhatnám!
    *Megkérlek küldj egy sort az én androidos telómra imessagessal. Én például tudok neked üzenni ájfonra google talkon. Érdekes , nem?

és még sorolhatnám.

* én is. Hang parancsok siri elött is voltak androidon, és kb pont ugyanolyan szarul működtek mint a siri.
    - Még mindig kötött az interfész vagy akármilyen lounchert tehetek ájfonra, ha az alap nem tetszik?
    - no multitasking 2012-ben?
  • Ryder159
    Azért kíváncsi lennék, ha mondjuk 10.000Ft-ért osztogatnák az utcán a IPhone-t, akkor is ennyire istenítenék. Szerintem akkor mindenki egyhangúan leszarozná, és nem érne semmit.
    Nem az a fajta ember vagyok akinek csak az a jó és tökéletes ami nekem van, és a többi sz@r. Nem volt még saját IPhone-m, androidot használok (mert nem volt más normális kinézetű telefon a szolgáltatónál így maradt a mini pro, pedig nem akartam androidot), de volt már a kezemben egy 4-es Iphone, és tetszett. Használnám is, de nem azon az áron amiért adják (a mini pro-ért 30€-t fizettem szerződéssel, az Iphone-ért több, mint 200-at kellett volna).
    És az hogy többet tud az Iphone, az nem jelenti azt hogy ez így is marad.
    #196 Hidd el, csak idő kérdése és mindezt tudni fogja az android is.
    Az új android is van olyan gyors, és szerintem a megjelenése is szebb.
    Ha 100-150€-ért lehetne kapni, én is biztos szívesen használnám, de 600€-t nem adok ki azért, amit megkaphatok harmadáron(telefonálás, internet, esetleg zenehallgatás.) Szerintem az Iphon csak egy státuszszimbólum.