767
  • Papichulo
    ???
  • Etinger
  • M2 #325
    Ennyi! Nálam nyert a Samsung, INSTANT GET, PACEK! :-)
  • Papichulo
    Ja, lemaradt a link, ahol egyesevel vegignezik ezeket a "forradalmi" funkciokat: http://www.pocketgamer.co.uk/r/Android/iPhone+5/news.asp?c=45006
  • Papichulo
    Ez nagyon jo:

"This weekend, Samsung ran an inflammatory iPhone 5 ad in US newspapers[...]

there's this curious list of features towards the bottom of the comparison ad. The iPhone 5 spec sheet ends early, while the Galaxy S III one runs on... and on... and on.

But, what the heck are Smart Stay, S-Beam, Palm Touch Mute Pause, and ShareShot? Half of them sound like medical conditions, and the rest sound like Pokemon attacks."

Az utolso mondat az ROTFL dijas :)
  • acdc
    Valószinűleg a golf üzleti modellre hasónlít-Sokak szerint unalmas (nekem se tetszik)mely szerint ami jó azon ne változtass -csak nagyon kicsit.Szídják de évek óta piacvezető.
  • acdc
    Unalmas lett ja. 2 x annyit eladtak belőle az első napon 2 milliót,mint a 4s-ből.
  • Papichulo
    "Azonban ennek a lemásolása nem olyan vasziszdasz, és nem biztos, hogy ezért az Apple perelhetne."

Nem is hiszem, hogy fog. Ketlem, hogy a multi-channel memory Apple szabadalom lenne.

"Fél év és az ősszes teló ilyen lesz."

Ha az osszes nem is, de valoszinuleg a jobbak igen. Ami viszont teny, hogy jelen pillanatban az Apple gyartja a leggyorsabb telefont. Ez annak tukreben kulonosen vicces, hogy lemaradasrol, meg nulla innovaciorol volt itt szo korabban.
  • NEXUS6
    Nekem az A6-ban a memória vezérlője ragadja meg a fantáziám. 1066 MHz-es dual-chanell memcsi azért valszeg jelenleg tényleg egyedülálló.
    Ha valamiért valamiben gyors, akkor ez az egyik. Azonban ennek a lemásolása nem olyan vasziszdasz, és nem biztos, hogy ezért az Apple perelhetne. Fél év és az ősszes teló ilyen lesz.
  • NEXUS6
    Höhöhö, ez jó volt!
    :D
  • Papichulo
    "A "sokminden" az lényegében a gépezet lelke, SoC ugye eléggé, de korábban kijelzőről is szó volt."

Kijelzorol mar nincs szo... sem memoriakrol... sem semmi masro. Magyarul a "sokminden" = SoC? Erdekes megfogalmazas ;)

"Ez mikor érdekelte a keleti gyártókat?"

Errol mar lejebb kifejtettem a velemenyemet, nem sokra ertekelem oket ilyen teren.

"Kiadják a know-how-t, aztán megy a pislogás mikor jönnek az olcsó másolatok."

Igen, a masolas az jon, de az R&D, akkor is megmerad a "nyugati" cegeknel. A gyartast barmikor at lehet vinni egy masik orszagba, de a fejlesztessel ez nem mukodik!

"Az a baj, hogy ilyen gyárak nem nőnek gomba módra, néhány van belőle csak a világon."

Valoban, azert is irtam, hogy "amig az Apple nem talal egy masik gyarat". Ha talal, akkor bukott a Samsung, mar semmit sem fog gyartani az Apple-nek. Ha nem allna tavol az Apple MO-jatol, akkor akar a liquid tartalekaik par szazalekabol epithetnenek egy olyan foundry-t, hogy az SEC csak pislogna :) Bar ketlem, hogy fognak...
  • M2 #316
    Amúgy lehet, hogy ez a a Tim Cook nagy tantrás. Szép lassan kiszivárogtattak mindent. Aztán tartottak egy hót unalmas bemutatót, ahol ugyanazt elismételték. Most meg várják, hogy a felhasználók kezében 'robbanjon' a dolog! :-)

Elődje meg exhibicionista volt: mindenki előtt a színpadon szeretett élvezni. :-)
  • Yv@n
    A "sokminden" az lényegében a gépezet lelke, SoC ugye eléggé, de korábban kijelzőről is szó volt.

"Ha az altaluk gyartott A6-ot masoljak le, vagy az alapjan csinalnak sajat CPU-t, az attol meg lopas"
    Ez mikor érdekelte a keleti gyártókat?
    (Itt cseszi el a "fejlett nyugat" a dolgot, mikor kitolja a gyártást olcsóért a rövidtávú érdekeket szem előtt tartva. Kiadják a know-how-t, aztán megy a pislogás mikor jönnek az olcsó másolatok.)

"Csak addig gyartjak ok, amig az Apple nem talal egy masik gyarat."
    Az a baj, hogy ilyen gyárak nem nőnek gomba módra, néhány van belőle csak a világon. Aztán a TSMC legutóbb pl úgy hajtotta el a picsába őket is és a Qualcom-ot is, amikor dedikált gyártósort akartak, hogy csak úgy zörgött.
  • Papichulo
    "A vegtermekuk nagyobb teljesitmenyu[...]"

*Az Apple processzora nagyobb teljesitmeny...
  • Papichulo
    Valoban, de vegyunk figyelembe par dolgot a Samsunggal kapcsolatban.

Csak addig gyartjak ok, amig az Apple nem talal egy masik gyarat.
    Olyan mertekben tervezte az Apple az A6-ot, ahogy arra meg ok sem voltak kepesek. Ez eleg nagy meglepetest keltett mindenkinel.
    A vegtermekuk nagyobb teljesitmenyu, mint az o tulhajtott processzoraik, kisebb teljesitmenyfelvetel mellett. Tk. a legkorszerubb CPU-k a piacon.
    Ha az altaluk gyartott A6-ot masoljak le, vagy az alapjan csinalnak sajat CPU-t, az attol meg lopas
    En sohasem vontam ketsegbe, hogy ok gyartjak a CPU-t, en csak arra kerdeztem ra "Yv@n"-nal, hogy szerinte mi az a "sok minden" amit meg gyartanak.
  • M2 #312
    Majd kíváncsi leszek a valós tesztekre, de a gyorsabb kamera és a sokkal gyorsabb proci alapján sejthető, milyen lesz a panoráma mód.
    Gondolom mind próbáltunk már mindenféle programot, de Apple csak akkor csinál meg valamit, ha az tökéletesen tud működni. Vajon pörgünk egyet és kész a panoráma?

Jön a navigáció is, ami szerintem szintén olyan lesz, hogy aki kipróbálja csak annyit mond: "Na így kell ezt csinálni!".
  • NEXUS6
    Elég ha "egyet" gyárt amit úgy hívnak, hogy SOC.

Csak mert az a teló lelke.
    ;)
  • Papichulo
    " Az apple elég sok mindent a samsunggal gyártat"

Igen? Peldaul mit gyart az iPhone5-hoz a Samsung? Mi az a sok minden?
  • M2 #309
    Nem is rád céloztam! :-)
  • Yv@n
    "Mert ha ezeket az ertekeket nem valami csalassal ertek el, akkor megint indulhatnak a Samesung (lwidt) kemei."
    Minek tegyenek egy lépést is? Az apple elég sok mindent a samsunggal gyártat ahhoz, hogy mozdulniuk se kelljen. :D
  • narumon
    Én itt vagyok csak most éppen senki nem ír hülyeséget :D
  • M2 #306
    De figyeled mekkora a csönd amíg tart a suli!? Majd este hazaérnek a gyerekek, megeszik anyu vacsiját és teli pocakkal jönnek ide osztani az észt, hogy de igenis a MHz számít, meg a sok-sok mag és az Android a leggyorsabb amit ember valaha írni tudott...
  • Papichulo
    Well played, Apple! Well played! :)
    Nem ertem amugy, hogy hogyan tudtak ennyivel tobbet kihozni a hardware-bol. Mert ha ezeket az ertekeket nem valami csalassal ertek el, akkor megint indulhatnak a Samesung (lwidt) kemei.

Egyebkent ez is nagyon tetszik az Apple termekekben, hogy meg hetek, honapok utan is derulnek ki ujdonsagok, fejlesztesek, elegans megoldasok roluk... erdemes olvasni a szakirodalmat.
  • M2 #304
    Ezek után felrakva a saját hirdetésükre az Iphone5-öt egyenlő egy marketing-hara-kirivel! :-)
  • M2 #303
    De nézzük máshogyan:

Samsung Exynos 4412 1400 MHz (4 cores) - 1588 pont

Apple A6 1.02 GHz (2 cores) - 1601 pont

Kisebb órajelen, fele annyi maggal, jobb pontszám. Kinek maradt mozgástere?
  • M2 #302
    Érdemes megnézni a táblázatokat, az iPhone 4S tudott hozni 631 pontot, mégis gyorsabbnak érződött az 1588 pontot elért GalaxyS3-hoz képest (okokat az operációs rendszernél és a java nyelvnél kell keresni).

Ez meg 1601 pont! Két és félszer gyorsabb! Egy kisebb, könnyebb telefon! Samsungnak megint vagy 3 évre fel van adva a lecke!
  • M2 #301
    Tévedtem! Az iPhone5 egy nagyon jó telefon lett, könnyebb, vékonyabb és nagyon durván gyorsabb! 8.6 milliméter megbocsájtva, jöjjön a 4 colos képernyő! :-)

Volt egy fejtegetés valahol, hogy igazából nem a nagyobb képernyővel és a megnyújtott formával kezdődött az új iPhone tervezése, hanem az új procival és az aksival: kellett a nagyobb hely.
  • Papichulo
    Bizony... gyorsabb, mint a Tegra3, meg az SGS3, meg minden jelenlegi mobil... Sot gyorsabb, mint az utolso G5-os PowerMac volt ;)

ps: fogadjunk errol nem lesz kulon cikk az Sg-n :)
  • M2 #299
    ohohooohooo 1601! :-)
  • narumon
    "Előttetek olyan nincs, hogy az Apple hibázhatott volna."

He? Már hogy ne lenne! Csak nem feltétlen azokat találjuk hibának amit ti, hiszen máshogy gondolkodunk - ez már kiderült abból, hogy pl én mit szeretek az iphone-ban és mit utálok az androidban. Mint lentebb is láthattad egy androidosnál ez pont fordítva van, ami miatt én kis túlzással nem vennék androidot a srácnak pont az tetszik benne. Mindenesetre szerintem mindenki írt már le hibát a telefonnal kapcsolatban is, más apple termékkel meg főleg. Olyannyira igaz ez, hogy nekem mondjuk több Samsung termékem van itthon mint apple, de ugye mikor fikázásról van szó akkor az antiapple fanboy ezt soha nem veszi figyelembe, olyankor elképzel engem amint apple termékek garmadája vesz körül.

"Hibátlan termékei márpedig csak az almás cégnek van. Punktum"

Hibátlan termékei SENKINEK nincsenek ezt is leírtam már többször. Punktum.
  • M2 #297

Persze-persze, akkor miért írtam olyanokat, hogy mekkora túlárazott vackok a fülesei. Vagy hogy nem tetszik a megnyújtott telefonjuk (pedig csak szaros 8.6 milliméterről van szó)! Vagy hogy hiányoltam bármi igazán áttörő újdonságot (példákat is írtam mi tetszett volna személy szerint nekem).
  • M2 #296
    Persze-persze, a Samsung semmit nem lopott, ááá dehogy!
    Vajon a kis tolvajok meddig agyaltak, hogy a szintén lopott Siri-nek mi legyen a neve? Siri-Siri-Siri... S Voice! Zseniális! (nem az)

Az egész Samsung Galaxy S olyan mint a piacon kapható Adidos nevű, négy csíkos cipők. Csak akkor nem értem miért kerül majdnem ugyanannyiba! Lemásolták aztán meg mentek a tömegigény után. Egyre nagyobb képernyő kell? Nesze tepsi a kis kezecskédbe! Nézzél rajta mozifilmet! Egy kiba' telefonon!

Most vannak nagy bajban, mert míg maradtak a lopott formavilágnál, Apple elment más irányba és perel - így túl feltűnő lesz az új formát is lelopni, de meg fogják tenni, attól nem félek!
  • M2 #295
    "Amúgy mármérne lehetne összehasonlítani a két terméket?"

...because most iPhone owners don't give a *****.

Segitek, a pontok helyén shit, annyit jelent nagyjából: le se szarja.
    Gondolom ez lehet a baj nálad, a mondatoknak csak az első feléig jutsz - így elég nehéz...
  • M2 #294
    Kedvenc cégem a Google, míg az Apple és Samsung nagyjából egy szinten áll nálam (nagyjából ugyanannyi kütyüm is van a két cégtől, mind jól szuperál). Ezért tudom én függetlenül nézni őket. Persze megértem, hogy ez a függetlenség egy Apple-hater vagy egy Samsung, Android imádó szemében eltolódik. Ezek szerint ilyen vagy te is, arról meg nem én tehetek.

Vannak viszont tények is a világban: az Apple egy prémium termékeket gyártó cég, a Samsung+Android páros meg ezeket pofátlan szemtelenséggel lemásolta. Az a nagy szerencséjük, hogy az amerikai jog nem terjed ki az egész világra és nem kell visszahívniuk a teljes lopott szériájukat.
  • Papichulo
    "Az Apple kezdte ezt a fajta hasonlítgatást a "Lopott tőlünk a csúnya Samu!" című operett háborújával. "

Igen, mert azota mar be is bizonyosodott, hogy a Samsung tenylegesen lopott

Amugy mint parszor elmondtam, az egesz mostani pereskedesi hullamot a Nokia inditotta el es eddig o is szedte be a legtobb penzt a szabadalmi perekbol. Viszont a Samsung volt az egyeduli crybaby, aki a nyilvanossagot is bevonta a dologba, mert mashogy eselye sem lett volna... Szoval utana kene nezni a dolgoknak, mielott ilyeneket irunk le!

Ezenkivul az Apple egyszer sem csinalt osszehasonlito reklamot egyetlen ceggel szemben sem! Ilyet csak a gyengek csinalni es szemmel lathatoan a SEC be van rezelve...

Sokmindennel lehet vadolni az Apple-t, de peldaul ilyet sohasem csinalt: "Indian pair were stranded in Berlin after they refused to work on Samsung booths" - http://www.guardian.co.uk/technology/2012/sep/03/samsung-tech-bloggers

"Amúgy mármérne lehetne összehasonlítani a két terméket? "

Ossze lehet, sot kell is, de ezt jobb a fuggetlen szakemberekre hagyni. Ez a hirdetes viszont bohoc es a Samsung csak lejaratja magat vele.

ps: Na, most mar nezem tovabb a filmet :)
  • Papichulo

Erdekes en mintha kritikus lettem volna az Apple-lel szemben is... lehet, hogy vissza kene olvasnod ;)

"Hibátlan termékei márpedig csak az almás cégnek van. Punktum."

Ketlem, hogy ilyet barki is allitott volna.

"Na ezt hívják fanatizmusnak."

Fanatista lennek? Lassuk! Elmondom engem eloszor is mi zavar. Peldaul az, hogy sikerult a leggusztustalanabbul kritizalo cikket megtalalni ide az SG-re (ideztem sokkal korrektebb kritikat(!) is), de ahelyett, hogy legalabb ezt lehetne itt kulturaltan kitargyalni, egybol elkezdenek a troll-ok esz nelkul es rengeteg megalapozattlan es kamu indokkal szapulni mindent ami Apple es ezenfelul az osszes Apple felhasznalot hulyenek es szerencsetlennek allitjak be!
    Ez utobbiakra nem is valaszolok de azt nem tudom nem megtenni, hogy a targyi tevedeseket ne javitsam ki. En itt hitrol es egyeni preferenciarol nem vitatkoztam, mivel ez szubjektiv es az eltero igenyeket el tudom fogadni. Ezenfelul minden kijelentesemet kepes voltam tenyekkel es forrasokkal alatamasztani, mert en ugy tanultam, hogy ilyen a kulturalt vita, nem pedig az, hogy ordenare modon odabofogjuk, hogy minden Apple vasarlo hulye, mert nem egyezik az izlese a hozzaszoloeval.
    Nehogy mar ezert kelljen szegyelnem magam, mert mar 10 eve csak OSX-t hasznalok es hogy regota elveztem annyira egy gadget-et, mint peldaul az iPad-emet. Hadd tudjam mar megitelni 30 eves software-fejlesztoi multtal a hatam mogott, hogy nekem a UNIX-certified OS jobban megfelel a munkamhoz es szivesebben ulok le egy iMac vagy MacMini ele, meg ha ezert valamivel tobbet is kell fizetnem, mint egy nagykerbol osszevasarolgatott Wintel gep utan. Meg ugye azert is erezzem mar szarul magam, hogy nekem tobb penzem van, mint az itt trollkodo gimnazistaknak es megkeseredett rendszergazdagnak. Namost ha mindez fanatizmus amit leirtam, akkor vagy vallalom, hogy fanatista vagyok, vagy pedig ajanlom egy ertelmezo-keziszotar beszerzeset!

Nem mentegetozni probaltam csak ezt most jolesett tisztazni... megyek vissza tovabb nezni a The Guard cimu filmet, eddig nagyon jo volt, tudom ajanlani mindenkinek ;)

"Nemsokára talán majd bombával a testeteken fogtok Samsung márkaboltokban, öngyilkos merényleteket végrehajtani"

A melleny mar megvan hozza, ugy erzem a nehezen tul vagyok... csak annyit mondok, hogy ovatosan a Samsung uzletek kornyeken a jovo heten! ;)
  • caius marius
    Ja ez a #275 -re.
  • caius marius
    "Samsung needs to compare themselves to other android devices, not the iPhone, because most iPhone owners don't give a *****."
    Az Apple kezdte ezt a fajta hasonlítgatást a "Lopott tőlünk a csúnya Samu!" című operett háborújával.
    Amúgy mármérne lehetne összehasonlítani a két terméket?
  • caius marius
    Najó ezt elhamarkodtam... :)
  • M2 #288
    ...ja és XXI. századi design, nem 30 éves! :-)