Unalmas lett az Apple
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ég és föld! Eleve kell hozzá egy pc, méghozzá nem akármelyik, hanem az otthoni, zenékkel teli pécéd. Nem azt írtam, hogy nem tudod megcsinálni, hanem fényévnyi különbség van a minõségben (most értsd: felhasználói élmény).
"ezt már a htc Polarisom is tudta, a contactokat szépen szinkronizálta a gmailel exchange serveren keresztûl, oszt meg akkor néztem nagyot amikor a g1 beállításaimat (még a háttérképet is) szépen átvitte a Desire-re"
Szintén: nem a kontakt lista szinkronjáról van szó, az ezer éves dolog. Az iCloud tényleg MINDENT átvisz, magától, a háttérben, beavatkozás nélkül. Az új telefonodon szinkronizálsz és ott vannak az ikonok a helyükön, a zenéid, a játékok és appok beállításai, az elért pontjaid, MINDEN!
Ezért írtam: aki nem használja az nem tudja, nem érti hogy mi ez a rendszer.
Akkor egy 30 millás BMW is 250 ezer csak, mert annyi vas és aluminium... Nem is értem miért nem mentek az autógyárakhoz tüntetni...
Valamiért senki nem ír meg semmit a nagy linuxodra, az úgynevezett alternazívák meg sokszor a 10 évvel ezelõtti programoknak felelnek meg. Mutass linuxra olyat ami bármelyik Avid alkalmazás szintjét eléri, vagy Logic Pro stb...
Majd használj emulátorokat amikor dolgozol vele!!! Aztán fagy majd mint a barom minden, amikor komolyan igénybevennéd a géped, netán külsõ spéci eszközökkel....
Az azért gondolom elárul neked valamit, hogy a több millás keverõkhöz, hangkártyákhoz csak Mac + Win driver van....
Nem leszel egyedi (a telefonon akarod magad önmegvalósítani?), de kétségtelen elõny, hogy pontosan tudod, hogy egy adott szoftver hogy fog futni a telefonodon. Ilyen szempontból az iphone a konzol a rá írt szoftverekkel, az android meg a PC ahol fogalmad sincs, hogy az adott játék megy-e normálisan mondjuk a készülékeden vagy sem.
"* ezt már a htc Polarisom is tudta, a contactokat szépen szinkronizálta a gmailel exchange serveren keresztûl, oszt meg akkor néztem nagyot amikor a g1 beállításaimat (még a háttérképet is) szépen átvitte a Desire-re. Akkor még nem volt icloud. "
Nem is ennyit tud az icloud.
"- no multitasking 2012-ben?"
Mivan?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Van neki elég baja nélkülünk is.
https://twitter.com/foodlfg
Usában nagyjából ez a helyzet, akkor lehiszed, hogy ott nem azért veszik mert státuszszimbólum?
Gondolom ez fejben dõl el. Én akkor sem érzem státuszszimbólumnak amikor én veszem elõ és akkor sem ha másnál látom, hiszen lassan mindenkinek van iPhone (vagy egy hasonló tudású és árú Androidos). Egy használati tárgy, az emberen mit tud változtatni.
"#196 Hidd el, csak idõ kérdése és mindezt tudni fogja az android is."
Nincs kétségem, hogy igazad van, sõt nagy részét már tudja is, a fotók tárolásához és megosztásához például iPhone-ról is a Google+-t használom mert korlátlan és jobb, egyszerûbb. De jön az új térkép, az is most még jobb lesz Androidon a google maps, a Siri (nem tudom mi lett a neve) szintén jobb (tud magyarul).
Én is ezt mondtam, de úgy látszik a tömegek meg örültek a nagyobb kijelzõnek is (én nem). A többiben egyetértünk, a Nokiának szintén én is szurkolok, ahogy a Win8-nak is, kellemes változatosság az iOS és az Android után.
* Számomra túl egyszerü, és mai napig sem értem, hogy miért kell jailbreakeljem az iphonom ha sbsettings stílusú toglekat akarok használni, amit anno a G1 alapból tudott.
- iTunes (így az iPhone kiváltja az elõzõ iPodjukat is - egy Android teló nem!),
*gondolom ez azokra vonatkozik akinek azelött volt ipodja, tehát máris egy apple fant céloz meg vele. Én beérem azzal, hogy total commanderbõl egyszerüen átmásolom a zene gyüjteményem a telefon memóriakártyájára.
- AppStore a rengeteg játékkal és ezernyi dologra jó alkalmazással,
*google play
- sok millió felhasználó, akiknek pont ugyanolyan készüléke van mint neked,
* és ettõl leszek egyedi mert sokmilliónak ugyanolyan készüléke van ugyanazzal a csengõhanggal?
nálad pont ugyanúgy fog futni egy játék mint náluk, így ér is valamit a véleményük,
- iCloud (adatvesztés elfeledve, mindent bevisz a játékállásoktól kezdve a kapcsolatokig stb., új telefonra úgy mész át nulla munkával, mintha a régi lenne),
* ezt már a htc Polarisom is tudta, a contactokat szépen szinkronizálta a gmailel exchange serveren keresztûl, oszt meg akkor néztem nagyot amikor a g1 beállításaimat (még a háttérképet is) szépen átvitte a Desire-re. Akkor még nem volt icloud.
- ezernyi kiegészítõ a legigényesebb gyártóktól. Például bármilyen márkájú fülest vehetsz, tudja majd a zsebedben lévõ telefont vezérelni.
*és még mindig nem tudok egy egyszerü bluetooth transfert csinálni.
- FaceTime, iMessages, használok sok mást is, de akikkel lehet, azokkal ezeken a legjobb a kapcsolat, nincs szakadás, nincs akadás, csak a tökéletes átvitel,
- ...és még sorolhatnám!
*Megkérlek küldj egy sort az én androidos telómra imessagessal. Én például tudok neked üzenni ájfonra google talkon. Érdekes , nem?
és még sorolhatnám.
* én is. Hang parancsok siri elött is voltak androidon, és kb pont ugyanolyan szarul mûködtek mint a siri.
- Még mindig kötött az interfész vagy akármilyen lounchert tehetek ájfonra, ha az alap nem tetszik?
- no multitasking 2012-ben?
Nem az a fajta ember vagyok akinek csak az a jó és tökéletes ami nekem van, és a többi sz@r. Nem volt még saját IPhone-m, androidot használok (mert nem volt más normális kinézetû telefon a szolgáltatónál így maradt a mini pro, pedig nem akartam androidot), de volt már a kezemben egy 4-es Iphone, és tetszett. Használnám is, de nem azon az áron amiért adják (a mini pro-ért 30€-t fizettem szerzõdéssel, az Iphone-ért több, mint 200-at kellett volna).
És az hogy többet tud az Iphone, az nem jelenti azt hogy ez így is marad.
#196 Hidd el, csak idõ kérdése és mindezt tudni fogja az android is.
Az új android is van olyan gyors, és szerintem a megjelenése is szebb.
Ha 100-150€-ért lehetne kapni, én is biztos szívesen használnám, de 600€-t nem adok ki azért, amit megkaphatok harmadáron(telefonálás, internet, esetleg zenehallgatás.) Szerintem az Iphon csak egy státuszszimbólum.
"az iPhone-t nem az alkatrészek adják el"
Nyilván nem, annyira nem is kell komolyan venni azért azt a képet. Inkább csak érdekes, hogy maga a cucc könnyen elõállítható, és minden más milyen óriási mértékben megdobja az árat. Pl igen, a szállítás is.
Egyáltalán nem értek egyet pl azzal a cikkel, ahol így hozták ezt le:
"Nagyjából 36 000 forintot ér az iPhone 5"
Viszont a marketing továbbra is tartom, hogy jól felépített, és eltudja adni a terméket. Meg azt is érdemes megnézni, hogy mekkora bevétele van az Applenek pl
a különbözõ kiegészítõkbõl, lásd Egyesül Államokban csak 2 milliárdot kaszálnak ezzel. És itt azért az egyszeri Apple felhasználó is bizony ekézheti a céget, mert a fülesek terén hát ejnye-bejnye amit mûvelnek...
Na de ezt nem újabb vitaindítónak szántam, úgy aránylag kitárgyaltuk a dolgot 😊
Én amúgy is leginkább a Nokia feltámadásáért szurkolok, mondjuk Win mobile helyett by Android... jó volna.
Amúgy meg ilyen "artworköket" könnyen összedobnak emberek, de megcsinálni - úgy, hogy sorozatban gyártható is legyen - külön történet.
Az android alatt egy sima desktop linux van. Nem a jovoben, hanem most. Ez azt jelenti, hogy kepes futtatni az osszes linux-ra irt alkalmazast. Akar tavoli gerol is. Ezen kivul van linux alatt wine, tehat ha nagyon kell, akkor android alatt elmennek a windows-os (win32/win64 api-s) programok is. Tovabba emulatorban minden eddigi rendszer, a regi dos-os jatekoktol (pl. dune2, warcraft) pl. a windows 98-ig. Innentol android alatt az osszes konkurens termeke kepes futni. Sokat tesznek a konkurens gyartok, hogy ez megakadalyozzak, de nem csak a google-lel hanem a teljes open source kozosseggel versenyeznek es ezt nem engedheti meg mindenki maganak. Pl. az apple legtobb fejlesztoi szoftvere gnu-s. Nem is nagyon tamadjak az android-ot szoftveres fronton, mert a vegen a macos is eleg konnyen forditoprogramok nelkul maradhat, a bongeszorol nem beszelve. (a safari es a chrome alatt is ugyanaz az open source motor fut, csak egyreszt a chrome tobbet tud, masreszt joreszt a google fizeti az open source-os fejlesztoket)
Az apple elsosorban a kozvetlen profitot nezi. A google valamiert nem, ok csak vilagelsok akarnak lenni, meg akkor is, ha aranyaiban kisebb profitjuk van egy-egy emberen. Mondjuk a microsoft is pont igy lett anno gyoztes, a sok kicsi tobbre megy jelszavaval. Az meg a google szerencseje, hogy a legtobb penzszerzo otletuk az emberek erdekeivel esik egybe, ezert ingyen kapnak hozzajuk tarsadalmi tamogatast.
Azért azt észrevetted, hogy ezek az alkatrészek árai ugye? Gyártattál már valamit életedben? Ha igen akkor azt is tudod, hogy 200-300% ár alatt totál bukó az egész. Miért? Mert erre rájön majd még a szállítás, tárolás, garancia, jutalékok, adók, vámok, ügyintézõk, környezetvédelmi díjak és még millió más egyéb. Csak a tisztánlátás végett, a végén ez az apple-nek sem ennyibe kerül ám.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Érdekes akkor más cég miért csinálja ugyanezt vagy még kevesebbet. SGS2-SGS3 között mi az a fene nagy különbség? Vagy bármely másik telefon újabb változata között? Még ennyi sem.
"Egy pofátlan lenyúlásról van szó, ami azért lehet dühítõ, mert az emberek hülyeségére épít."
Melyik része a pofátlan lenyúlás? Hiszen ugyanannyiba kerül mint az összes eddigi iphone, ugyanannyiba mint a konkurencia hasonló termékei. Akkor nem értem mi a gondod.
Ezt lassan az Apple is meglépi, ennek megvannak a jelei az OS X-ben is.
Akkor viszont nemtudom mi lesz az Android-nál... mert az Apple és a Microsoft is rendelkezik desktop OS szinten mindennel (profi alkalmazások), viszont a Google nem!!!
Láthatóan viszont nincsenek oda az emberek a WP-ért !!! És ez onnan is látszik, hogy egy ilyen vitánál fel sem merül, csak 1-2 kommentben :-D
a Windows 8 meg nekem nem kell...
Mondjuk a keynote adásukat fél füllel meghallgattam és meglepõdtem, hogy handrasnak néhány dologban egész korrekt a véleménye: például az iPod-ok szerinte is felesleges pénzkidobás, az Apple fülesek túlárazott szarok...
A vevõk sem az üveglap, a hátlap vagy a proci miatt veszik meg, de még csak nem is a hardver miatt, hanem mert jár hozzá:
- egyszerûen kezelhetõ OS (upgrade nagyon sokáig),
- iTunes (így az iPhone kiváltja az elõzõ iPodjukat is - egy Android teló nem!),
- AppStore a rengeteg játékkal és ezernyi dologra jó alkalmazással,
- sok millió felhasználó, akiknek pont ugyanolyan készüléke van mint neked, nálad pont ugyanúgy fog futni egy játék mint náluk, így ér is valamit a véleményük,
- iCloud (adatvesztés elfeledve, mindent bevisz a játékállásoktól kezdve a kapcsolatokig stb., új telefonra úgy mész át nulla munkával, mintha a régi lenne),
- ezernyi kiegészítõ a legigényesebb gyártóktól. Például bármilyen márkájú fülest vehetsz, tudja majd a zsebedben lévõ telefont vezérelni.
- FaceTime, iMessages, használok sok mást is, de akikkel lehet, azokkal ezeken a legjobb a kapcsolat, nincs szakadás, nincs akadás, csak a tökéletes átvitel,
- ...és még sorolhatnám!
Az egész egy nagy rendszer aminek csak egy apró része maga a telefon. Nos akkor hogyan áraznád be mindezt, mennyit ér darabja egy-egy vevõnek? Ugye-ugye, csak egy mérési lehetõség van: mennyit ad érte. Semmi más fejtegetésnek nincs értelme, fõleg az olyan idiótaságoknak nincs, hogy Kis Pistikének mindez csak 100ezret ér, de az Android meg 200ezret, akkor az iPhone fele annyit ér - mivan?
Lehet a ceg flottakedvezmenyt kapott uj telefonra egy gyumolcsos cegtol? 😊
Lehet, hogy ez mar tulreagalas. Handras idezeteket SENKI nem erdemel, ez tul nagy kegyetlenseg 😊
Ha már minõségnél tartunk: a mostani Arc S-em is anyaghibás, elrepedt az elõlap a távolságérzékelõ felett (ott volt a legvékonyabb). garanciában cserélik, na de azért többet várna az ember egy közép-felsõkategóriás készüléktõl. Szerencsére a Sony beismerte hogy hibázott, rengeteg ilyen készülék van forgalomban most is. És amúgy általában az Androidos mezõnyön nagyon látszik a túlzott kapkodás, egymást-érik a modellek, és szinte mindegyik szériának vannak kisebb-nagyobb hardveres gondjai (pl. HTC One X és Xperia S kijelzõ elszinezõdési problémák, Arc S elõlaprepedés, Samsung, akksi, GPS gondok, stb...)
Apple-nél nem nagyon fordult még elõ ilyesmi, a 4-nél tapasztalt térerõproblémát leszámítva.
[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Én igyekszem azért nem csak fröcsögni pl, és látom az értéket is iPhoneban, ha nem is kellene nekem. De ha az ember azt látja mennyi segghülyének van ilyenje, valahogy könnyebben kiszalad a száján az a mondat, hogy "csak az idiótáknak van iPhoneja".
Pedig lehet nem is, csak nagy a merítés.. 😊
A "nem tudom hogy mi ez és mivel tud többet mint az elõzõ négy, de kell!!!" típusú (nem)gondolkodás.
"Mindig röhögök amikor a sok idióta azt mondja, hogy az Apple-t a marketing adja el. Pont az Apple nem szorul rá erre, mert akár milyen meglepõ, az emberek azt a terméket veszik meg leginkább, amibe a gyártója szívét-lelkét beleadta. Nem sok cég van, amelyik ennyire fontosnak tartja, hogy jó terméket csináljon."
egy darabig meg tart a lendulet, de az iphone ereje csokkenni fog
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
de valahogy nekem úgy (noha tudom, hogy iszonyat túlzás) de vicces:

Távol álljon tõlem, hogy az Applet védjem, de nagyon utálom ezt az erõltetett változtatás kényszert, amit egyesek 'újítás' alatt értenek.
Miért kellene a kinézetén radikálisan változtatni?
Miért kellene a kezelõfelületen radikálisan változtatni?
Mi van akkor, ha Õk már 2007-ben kitalálták és letették az alapját az 'ideális' telefon külsõnek és a kezelõ felületnek? Ha ez tökéletesen mûködik, miért kéne rajta változtatni?
Sok esetben dõlt már be ez az erõltetett változtatási kényszer, aminek vagy bukás, vagy visszatérés az eredethez lett a vége ...
Csak hogy egy lentebb említett példánál maradjak, a Blizzard és a Diablo 3 esete, ami a megjelenés óta egyre jobban kezd hasonlítani a Diablo 2-höz.
De számtalan példát tudnék még mondani ... pl Win 8 kezelõfelület? 😄
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Hidd el, hogy a kutyat sem erdekelte. Ironia
mindketto tobb helyrol lopott szajret rakott le az asztalra, igaz hogy egybe elotte ilyen minosegben nem volt osszerakva
mindketto rafekudt a sikerre, minimalisat valtoztat, lasd ez az ifon5 meg a sc2 es d3
en ugy latom hogy volt egy kezdeti eszmei tokejuk ami mindket cegnel folyamatosan csokken
Amúgy vicces hogy egy olyan céget védenek egyesek ami azt mondta a tervezési hibára hogy: Rosszul fogod a telefont.. 😄
Gondolom a netre kikerült "Apple dolgozók oktatóköynvét" is mára betéve tudjátok és bólogattok rá lelkesen, s ti is használjátok a benne tanultakat.
Igen nagyi.. nem nagyi.. ez a telefon nem gyulladt ki.. ez csak langyosodik... XD
Próbálj néha rendszerekben gondolkozni kérlek!
Fair enough
"Azt mondom amit látok, jelen esetben hogy egyesek azt sem tudják mirõl van szó, csak a 4 már hirtelen 5, és rohannak a boltba"
De miert erzed ugy, hogy ez csak iPhone felhasznalokra jellemzo? Szerinted olyan nem volt, aki az SGS1, utan azonnal vett SGS2-t, majd SGS3-at? Biztosan volt.
"Illetve a cikkben leírt jelzõ és az úr véleménye se véletlen alakult ki."
Ugyanerre a masik iranyba is lehetne velemenyeket es cikkeket talalni a neten, csak az nem generalni, annyi commentet es clicket az sg-nek 😉
Engem viszont rohadt irrital ez a double standard, hogy par - valoban - idiota iPhone felhasznalo miatt, mar MINDEGYIK hulye, meg birka, meg agymosott...
Az Apple-hez képest mindegyik ropogós mûanyaghulladék.... pedig sokszor az árba bõven beleférne ott is.
Még a Noia Lumia van szépen összerakva, bár a WP egy kula fos rendszer azokkal a ratyi csempékkel, de maga a készülék masszív, és jó fogású - szemben Samu Galaxy SIII-mal aminek a körmömmel behorpasztom a hátlapják... egy kula anyag!!!
a tobbi szepen legyartja majdnem ugyanazt a termeket, majd az otodet eladja premiumkent, a maradekrol meg "levagdossa" az extrakat es eladja kis haszonnal, viszont azt a kis hasznot 4szer akkora tomegen fogja realizalni
ezt az alapveto trukkot ki nem jatszani ostobasag
Elõre szólok, nem szimpatizálok én sem túlzottan az iPhone-al, de azért ennek szubjektív okai vannak.
Kezdjük azzal, hogy túlárazott, aminek az elsõ nagy hátránya (vagy nem hátránya), hogy nagy részben még mindig az a réteg veszi, akinek van mit a tejbe aprítani. Most maradjunk csak magyarországnál, külföldöt ne nézzük.
Tehát van ez a réteg, aminek a megítélése korántsem fényes, mert az emberek legtöbbje meg van róla gyõzõdve, hogy aki gazdag (mondjuk inkább pénzesebb) az hülyébb mint az átlag paraszt, és nem utolsó sorban sznob, és fellengzõs. És biztos azé vesz ájfónt mer az a menõ. (okosabbak tudják, hogy ezt szinte csak az irigység szüli)
Akkor van az a réteg aki csak abszolút fanboy vagy fangörl, de nem különösen pénzesebb és egyszerûen bejött neki az amit az Alma lerakott pár év alatt az asztalra, mert azt el kell ismerni, hogy nagyon minõségi mind külsõre, mind belsõre mindegyik cuccuk. Ez a réteg általában elégedett azzal amit az alma nyújt, és tökéletesen megfelel nekik ez így ahogy van.
Most jön az a réteg, aki annyira Alma buzi (sokszor az anyját is eladná egy új Ájfónér), hogy képtelen felfogni azt amikor a rendszer zártságát, testre szabhatóságát támadják Androidosok, WP-sek, Symbianosok stb-k, és vérre menõ szájkaratét képes lefolytatni a semmirõl. Amúgy Alma buziból vagy ám level 2 meg 3 is, azok szokták általában azt is bizonygatni, hogy még a szippantós kocsit is az Alma találta fel. Az ilyeneket messzire elkerülöm én is, sajnos a fórumok is tele vannak ezzel az állatfajjal.
Sajnos a fenti kategóriákba tartozó Alma vásárlókat hajlamosak a másik tábor Trolljai teljesen összekeverni, és ennek is köszönhetõ a nagy ájfón útálat. Mondjuk ki, anno a 2G, 3G és GS-el szinte csak menõ, gazdag, fellengzõs (és lehet hogy buta?) emberek szaladgáltak, aminek hatására kialakult ez a kép errõl a rétegrõl.
És most visszatérek arra, hogy mi a bajom az Almával konkrétan:
- Rohadt módon zárt
- Itunes
- egyedi csatlakozó
- drága
Mindent egybefoglalva: iszonyat különc, ami persze nem mindig rossz tulajdonság, de nekem akkor sem kéne ha tele lennék lóvéval.
Sorry a sok almástól, nem akarok vitatkozni senkivel, de ez az Alma utálat már megmarad amíg világ a világ, és a másik tábor fogcsikorgatva fog a nyakatoknak ugrani, ha egy új termékük piacra kerül. Ez már csak ilyen.
[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.