767
  • hurkaur
    A kulonbseg az, hogy az apple tovabbfejlesztette a nokia otletet, mig a samsung lemasolta az apple fele megvalositast. Amolyan azsiai fele kici oco innovacio.
    "Good artists copy; great artists steal."
  • caius marius
    Bocs, hogy ennyire visszanyúlok de ezt nem állhatom meg szó nélkül.
    "Vajon a kis tolvajok meddig agyaltak, hogy a szintén lopott Siri-nek mi legyen a neve? Siri-Siri-Siri... S Voice! Zseniális! (nem az)"
    Valamikor réges-régen... volt nekem egy Nokiám. Még akkor mikor a Siri a kanyarban nem volt. Na az a telefon már akkor tudott x számú hang utasítást de még a híváskezdeményezés is nagyszerűen működött hang alapon.
    Persze közel nem volt annyira fejlett mint az S voice vagy a Siri de az akkori tech szintnek pont megfelelt.
    Szóval szerintem az Apple lopott előbb!
    Csukjuk be!

Ezért gondolom, hogy időnként erősen hajaznak a hozzászólásaid egy fanatikus Apple rajongóra.
  • Papichulo
    "Szerintem azért mert M2 hozzászólásain, jó párszor látszik a márkába vetett, vak hite."

Nem akarom vedeni ot, majd ha akarja o megteszi ezt, szerintem kepes ra, de szamomra o racionalis embernek tunik, megha neha talan egy kicsit tulzoan is fogalmaz.

Mindazonaltal semmikeppen sem neveznem fanatikusank...
  • caius marius
    "Azt viszont nem ertem, hogy miert pont M2-nek estel neki, aki eleg racionalisan latja a temat, kritkus is tud lenni az iPhone-nal szemben es iOS fejlesztokent feltetelezem, hogy jol ismeri a platformot."

Szerintem azért mert M2 hozzászólásain, jó párszor látszik a márkába vetett, vak hite.

Idézet a #294-ből.
    "Vannak viszont tények is a világban: az Apple egy prémium termékeket gyártó cég, a Samsung+Android páros meg ezeket pofátlan szemtelenséggel lemásolta. Az a nagy szerencséjük, hogy az amerikai jog nem terjed ki az egész világra és nem kell visszahívniuk a teljes lopott szériájukat."
  • Papichulo
    Mar ott kezdodik az egesz problema, hogy valahol hallottal egy olyan kifejezest, hogy "szabadalmi troll", de nem vetted magadnak a faradtsagot, hogy a jelenteset ellenorizd, igy abszolut helytelenul hasznalod, ilymodon lejaratva a kepviselt allaspontodat.
    "Patent troll is a pejorative term used for a person or company who enforces patents against one or more alleged infringers in a manner considered aggressive or opportunistic with no intention to manufacture or market the patented invention."

A hozzaszolasod maradeka meg egy atlathatlan katymasza a linkeknek es az idezojeleknek, de vegigkuzdve magamat rajta meg mindig nem latom be, hogy mi a problemad, mivel te is belattad, hogy a Samsung nem volt korrekt.

Amugy nem verek asztalt, mert itt jopar emberrel ellentetben az en eletemet a legkisebb reszben sem determinalja ennek a pernek a kifejlete. Elarulom neked, hogy ha holnap bezuznak az osszes iPhone-t, akkor ugyanugy elnem tovabb az eletemet egy masik smartphone-nal... forditva is igy lenne? :)
  • NEXUS6
    "Nem feltetlenul... a velemenyemmel kapcsolatban meg talan, de tenyszeru dolgokban, melyeket raadasul en ala is tudok tamasztani forrasokkal, mar kozel sem ez a helyzet."
    Aha. Jól érzékelem, hogy filozófiai, ontológiai síkra igyekszel terelni a vitát?

"Tehat te azt allitod, hogy a Samsung mindig a legkorrektebbul jart el az Apple-le szemben es semmiben nem marasztalhatoak el? Jol ertettem?"
    Nem azt mondtam, hogy a Samu a legkorrektebb volt, hanem, hogy a az Apple egy igazi szabadalmi troll, ikonokat meg ilyeneket védett le.
    A vádirat nem tartalmazott konkrét technológiai vagy formai hasonlóságokat, csak általánosságokról szól: „Ahelyett, hogy a Samsung innovációba fektetne, létrehozná saját technológiai és formai világát az okostelefonjai és táblagépei esetében, másolja az Apple technológiáját, felhasználói felületét és innovatív stílusát.”
    "[URL=http://www.hwsw.hu/hirek/48938/apple-samsung-per-szabadalom-jog-android-ios-okostelefon-tablet.html] A jogi vitában az Apple a már szokásos szabadalmait vetette be, a "gumi-hatású" listagörgetést, a pinch-to-zoom és egyujjas görgetést, a dupla érintésre zoomolást valamint az iPhone előlapjára, hátlapjára és menüjére vonatkozó, ipari formaterveket hozta fel - ezeket az esküdtszék az érintett Samsung telefonok többségében megsértve látta.[/URL] Jelzésértékű, hogy az iPadre vonatkozó, nagyon általános formatervezési mintaoltalom megsértését nem látta az esküdtszék bizonyítottnak. A Samsung ellenkeresetében felhozott, a vezetéknélküli adatátvitellel, valamint a háttérben történő zenelejátszással, fotógalériával, képmegosztással kapcsolatos szabadalmait az Apple nem sértette meg...
    (Hmmm)
    Az esküdtszék egyébként egyszerű amerikai állampolgárokból áll, akiket véletlenszerűen választanak ki, és a pártatlansági kritériumoknak való megfelelés esetén részt vehetnek az esküdtszékben. "
    Szal, ha ezek az emberek, ezek a nagyonszakértő esküdtek másképp döntenek, akkor meg itt vered az asztalt, hogy az a vérszívó Sztívdzsobbsz monnyon le!
    ... Ja nem!

• Papichulo
    Nagyreszt egyet tudok erteni a commenteddel, foleg a konkurencia szuksegessegerol, bar a stilust egy-ket helyen lehetne csiszolni :)

Azt viszont nem ertem, hogy miert pont M2-nek estel neki, aki eleg racionalisan latja a temat, kritkus is tud lenni az iPhone-nal szemben es iOS fejlesztokent feltetelezem, hogy jol ismeri a platformot. Sot igazabol az elmult oldalakon nem is szolaltak meg elvakult Apple fanatikusok... annak ellenere, hogy meg szerintem is vannak ezen a forumon ilyenek.

ps: AAPL-t shortolni az elmult idoszakban eleg stresszes lehetett, respect ha ezzel jol tudtal keresni ;)
  • NEXUS6
    És íme egy újabb teljesen független, minden anyagi érdektől mentes hozzászólás!
  • levente68
    Én nem mondom azt, hogy jót röhögök pár figura írásán, mert nem igaz.
    Ahogy mindig, most is bőszít az a vallási alapú kamurengeteg, amiben élnek páran.

Mondjuk el: az Apple igenis letett az asztalra most valamit és ezt most nem emelt áron adja.
    Ez két dolgot jelent:
    - képben vannak, hogy most nem mehettek árban feljebb, hiába a valóban komoly fejlesztések.
    - nem emeltek árat, mert az átlag usernek ez nem lett volna elmagyarázható, tekintve, hogy ugyanúgy nem kiaknázható ma a sebesség növekedése, mint más igen erős készülékeknél.

Meglátjuk, mit eredményez ez, de azt leszögezhetjük, hogy észnél kell, hogy legyenek most.

Sok user van (itt a fórumon is), akiknek az észérvek semmit nem jelentenek, nekik dupla áron is elkelne, ez igaz.

Idézhetném néhányukat, de csak a legutolsó ilyen szánalmas írásig megyek:

"Majd kíváncsi leszek a valós tesztekre, de a gyorsabb kamera és a sokkal gyorsabb proci alapján sejthető, milyen lesz a panoráma mód.
    Gondolom mind próbáltunk már mindenféle programot, de Apple csak akkor csinál meg valamit, ha az tökéletesen tud működni. Vajon pörgünk egyet és kész a panoráma?

Jön a navigáció is, ami szerintem szintén olyan lesz, hogy aki kipróbálja csak annyit mond: "Na így kell ezt csinálni!". "

Szerintem, míg ezt írta, be is eresztett a bugyiba kissé.
    Ultraszánalmas.

A legnagyobb baj továbbra is, hogy lehurrogja az almás az android-ost folyton, mondván:
    - nem is fogtál a kezedben iPhone-t
    - nincs pénzed rá
    - sorolhatnám a szakmainál szakmaibb elsöprő érveket... ROTFL, hogy én is stílusos legyek...

Közben néhányukról már kiderült, hogy nem hogy az Android világába nem sikerült megfelelően belekukkantania, még az iPhone-nal sincs igazán képben. Pár dolgot tud és használ, azt isteníti, aztán beszél ökörségeket mind a szifonról, mind a konkurenciáról.

Kár.

Egy biztos, hogy kiélezett a verseny, Apple jobb hardware/érték arányt mutatott be, mint valaha és ez nekünk csak jó.

Igen, nekem is, aki nem csíoi az Apple dolgait.

Részvényeivel kerestem már kis pénzt én is, long és short.
    Az 1000 dolláros várakozás viszont egyáltalán nem nagyobb esélyű, mint a kipukkanás. Aki long-ban van, erre figyeljen!
  • Papichulo
    "Vagy az alma viselt dolgait."

Az Apple nem feher baranyok gyulekezete, ezt egy percig sem allitom, de naluk nem bortonviselt vezetok vannak legalabb :)

"Bribes, prosecutors on the take, tax evasion and slush funds. It sounds like organized crime, but if we're to believe Kim Yong-chul, author of Think Samsung, all these terrible things happen at popular electronics company Samsung. All the time." - http://gizmodo.com/5524174/controversial-book-claims-samsung-is-basically-the-most-corrupt-company-in-asia

Ez raadasul csak a jeghegy csucsa... hidd el, ilyen szempontbol az Apple egy koristafiu hozzajuk kepest! HA erdekel a tema, akkor javaslom, hogy nezz utana egy kicsit. Csunya dolgokat fogsz talalni.
  • caius marius
    Igen. Vagy az alma viselt dolgait.
    Azt egyébként nem vitattam, hogy az adott szituból a legjobbat hozták ki.
  • Papichulo
    "Az áldozat szerep szerintem nem feltétlen előnyös. Szánalmat kiválthat, megbecsülést nem."

Adott esetben jobbat nem tudtak tenni, ebbol hoztak ki, amit tudtak. Plusz ezzel a rebbelisek szemeben ok lettek a mondern Robin Hood, aki szembeszall a gonosz nagytokessel. Holott ha ezek az emberek ismernek a SEC viselt dolgait, akkor kozel sem istenitenek ennyire...
  • Papichulo
    "Ez ugyanis nagyban megkérdőjelez bármifajta objektivitást bármifajta állításoddal kapcsolatban, aminek a céghez bármifajta köze is van."

Nem feltetlenul... a velemenyemmel kapcsolatban meg talan, de tenyszeru dolgokban, melyeket raadasul en ala is tudok tamasztani forrasokkal, mar kozel sem ez a helyzet.

"Bocsesz, én itt vagyok, állítom, hogy nem fórumbot vagyok és a személyiszámom egyessel kezdődik!"

Tehat te azt allitod, hogy a Samsung mindig a legkorrektebbul jart el az Apple-le szemben es semmiben nem marasztalhatoak el? Jol ertettem?

"Ja és szerintem ez az egész per egy faszság volt, sehol máshol nem nyert volna az Apple Amerikán kívül."

A per tenyleg faszsag volt, de az USA-n kivul mashol is nyert az Apple, tehat ez mar egy eleg eros cafolat.

Abban is egyetertek, hogy ideje lenne megvaltoztatni a teljes szabadalmi rendszert... foleg, hogy mar Ford is szivott ezzel 100 evvel ezelott ;)

"Ha én fotosoppolok egy ilyen ikonkészletet és felrakom a Kies Store-ra, akkor engem is beperel az Apple 1 Mrd-re?"

Nem hiszem, mivel eselyed sem lenne kifizetni ekkora osszeget. Viszont a Samsung gyorsan torolne az account-odat.
  • caius marius
    "Bocsesz, én itt vagyok, állítom, hogy nem fórumbot vagyok és a személyiszámom egyessel kezdődik!
    Ja és szerintem ez az egész per egy faszság volt, sehol máshol nem nyert volna az Apple Amerikán kívül. Ráadásul az Amcsiban székelő cégeknek is tele van a törpjük az ilyen perekkel. Nem egy, nem kettő képviselői kezdeményezés volt (akár közös repubi/demokrata is!) amikor megpróbálták az ilyen ÉRTELMETLEN pereknek a végét venni. De sajna túl sok pénz van már emögött."
    +1!
  • caius marius
    "Szerintem meg azzal, hogy aldozatnak allitottak be magukat siman kompenzaltak az esetleges negativ kozvelemenyt. Sot! Plusz persze a jo termekek sem artottak, mivel ugy erzem, hogy azt mindenki elismeri, hogy vannak jo termekeik..."
    Az áldozat szerep szerintem nem feltétlen előnyös. Szánalmat kiválthat, megbecsülést nem.
  • NEXUS6
    "Mivel vannak AAPL reszvenyeim, ezert en ennek nagyon orulok, $350 korul sikerult venni oket ;)"

Höhöhö, én ezt nem árultam volna el. Ez ugyanis nagyban megkérdőjelez bármifajta objektivitást bármifajta állításoddal kapcsolatban, aminek a céghez bármifajta köze is van.
    ;)

"En meg olyan emberrel nem talalkoztam, aki nem ismerte volna el, hogy az Apple-nek legalabb minimalisan is ne lett volna igaza! Szoval en azt mondom, hogy nagyon helyes!"
    Bocsesz, én itt vagyok, állítom, hogy nem fórumbot vagyok és a személyiszámom egyessel kezdődik!
    Ja és szerintem ez az egész per egy faszság volt, sehol máshol nem nyert volna az Apple Amerikán kívül. Ráadásul az Amcsiban székelő cégeknek is tele van a törpjük az ilyen perekkel. Nem egy, nem kettő képviselői kezdeményezés volt (akár közös repubi/demokrata is!) amikor megpróbálták az ilyen ÉRTELMETLEN pereknek a végét venni. De sajna túl sok pénz van már emögött.

"De amugy jatszunk, szerinted ez miben befolyasolta a Samsung eladasi adatait? Szerintem inkabb javitott rajta, mint rontott..."
    Hmmm. végül is egy állandó reklámot biztosítottak nekik, ebben igazad van. Azonban 1 Mrd $ elég sok pénz. Kb egy új csúcsteló kifejlesztésének a költsége, miközben a per arról szól, hogy a Samsung grafikusai tudtak-e olyan ikonokat rajzolni, mint amilyen az áfonon vannak, vagy csak hasonlókat.

Ha én fotosoppolok egy ilyen ikonkészletet és felrakom a Kies Store-ra, akkor engem is beperel az Apple 1 Mrd-re?
  • caius marius
    Ez még ide #348
  • caius marius
    Arról nem is beszélve, hogy amennyiben a különböző típusok ilyen-olyan indokok által történő kitiltása bekövetkezik az a jövőben kifejezetten negatívan fogja befolyásolni azon típusok eladási eredményeit is amiknek a perhez semmi köze nem volt.
  • Papichulo
    "mindenképpen érezhetően jobbak lennének az eladási adatok."

Szerintem meg azzal, hogy aldozatnak allitottak be magukat siman kompenzaltak az esetleges negativ kozvelemenyt. Sot! Plusz persze a jo termekek sem artottak, mivel ugy erzem, hogy azt mindenki elismeri, hogy vannak jo termekeik...

ps:"a zemberek"

Ne csinald ezt! Csak komolytalanna teszi az ervelesedet es egy gimnazista latszatat kelti... just sayin' ;)
  • caius marius
    Azt hittem kiderült a tartalomból.
    Szóval szerintem, ha nem is világmegváltó méretekben de mindenképpen érezhetően jobbak lennének az eladási adatok.
    Felteszem persze, hogy kivéve a familiárisan hiperpigmentált egyedeket, a zemberek túlnyomó többsége elítéli a lopást.
  • Papichulo
    "A "lopott", "másolt" stb. kifejezések, szerintem mind negatív előjelűek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok emberben a Samsungról ezután egy kifejezetten negatív kép alakult ki"

En meg olyan emberrel nem talalkoztam, aki nem ismerte volna el, hogy az Apple-nek legalabb minimalisan is ne lett volna igaza! Szoval en azt mondom, hogy nagyon helyes!

"a Samsung nem fejleszt, nem kutat egyáltalában véve nem csinál semmit"

Ilyet szerintem senki sem gondol, mivel ennek semmilyen valosagalapja nincs!

"Az, hogy a vád mitől és hogyan állt meg, nem bizonyít semmit, csak az amerikai jogszolgáltatás kiegyensúlyozatlanságára és alkalmatlanságára utal. "

Eleg eros vadak... foleg egy olyan temaban, ahol Del-Korea es a Samsung kerult szoba ;)

Amugy a valaszodban mindossze csak az alapkerdesre nem valaszoltal, hogy szerinted mi lett volna ha "az Apple nem fogja rá a Samsungra, hogy lopott".
  • caius marius
    Hogy miben?
    A "lopott", "másolt" stb. kifejezések, szerintem mind negatív előjelűek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok emberben a Samsungról ezután egy kifejezetten negatív kép alakult ki, (a Samsung nem fejleszt, nem kutat egyáltalában véve nem csinál semmit, csak lopja azt amit az Apple vért izzadva, pénzt és energiát nem sajnálva kifejlesztett. (Ezt még leírni is szörnyű volt)) főleg azért mert a zemberek a ebben a témában tájékozatlanok. A való nem is érdekli őket elég az nekik, hogy a Samsung "lopott"!
    Az, hogy a vád mitől és hogyan állt meg, nem bizonyít semmit, csak az amerikai jogszolgáltatás kiegyensúlyozatlanságára és alkalmatlanságára utal. Ráadásul mivel az ítélet majd minden országban címlap sztori volt innentől kezdve garantált volt az, hogy a Samsung márkanév, széles tömegek előtt válik hiteltelenné.
  • Papichulo
    "mi történt volna ha az Apple nem fogja rá a Samsungra, hogy lopott"

Foleg, hogy a vad meg is allt, ugye?!

De amugy jatszunk, szerinted ez miben befolyasolta a Samsung eladasi adatait? Szerintem inkabb javitott rajta, mint rontott...

"Isten sem egy nap alatt teremtette a világot!"

Nem, hanem hat nap alatt... ebbol mar boven kifutott az SEC ;)
  • caius marius
    Isten sem egy nap alatt teremtette a világot! Adj időt a Samsungnak. :D
  • caius marius
    Aztán, azért azt is hozzátenném, hogy a Samsung nagyon szépen növeli az eladásait.
    Na igen eljátszhatunk azzal a gondolattal is, mi történt volna ha az Apple nem fogja rá a Samsungra, hogy lopott.
  • Papichulo
    "Az amit szeretnének látni és a valós teljesítmény igencsak eltérhet..."

Azert felhivnam a figyelmedet, hogy ezek a fuggetlen intezetek altal keszitett tanulmanyok eddig nagyjabol mindig pesszimistabbak voltak az iPhone-nal kapcsolatban, igy ezt most is vehetjuk inkabb worst-case scenarionak...

Szoval ne aggodj, ugy fogja lemosni az iPhone5 az SGS3 eladasi adatait, mint a rovaroldo adalekkal ellatott ablakmoso folyadek a szelvedon szetkenodott doglegyet ;)

De persze... majd januarban is szeretnem meghallgatni a sirast-rivast es Apple temetest a haterek szajabol :)
  • caius marius
    Várjuk ki a végét! :)
    Az amit szeretnének látni és a valós teljesítmény igencsak eltérhet...
    Januárban térjünk erre vissza!
  • ezvansracok
    H én is beleszólhatok a vitátokba: érdemes lenne megnézni ezeknél a számoknál a földrajzi eloszlást is. Az Apple az USA-ban alapon helyzeti előnyt élvez, mivel a helyi viszonyokat tekintve nem drága készülék és igencsak nagynak mondható az ország népessége is, így nagyobb a helyi vásárlói kör is. Az itt leírt számok legnagyobb része pedig pontosan a helyi eladásokból származik az Appler-nél.
  • Papichulo
    "Ha negatív lenne az érték, jobb lenne vajon az iPhone?"

Mivel vannak AAPL reszvenyeim, ezert en ennek nagyon orulok, $350 korul sikerult venni oket ;)

Amugy ez azoknak nagy arconcsapas, akik mar ebben a threadben is oromkodtek, hogy Steve Jobs ota leejton van a ceg es mivel "semmi ujdonsaggal" nem sikerult most sem eloallniuk, ezert a napjai mar meg vannak szamlalva...
  • Papichulo
    "mobile.theverge.com/2012/9/6/3295903/samsung-galaxy-s-iii-20-million
    Olvasgasd!
    Úgy gondolom nem szorulnak a sajnálatodra. :)"

Elolvastam... bar ujdonsagot nem mondott. De, hogy perspektivaba helyezzem szamodra a szamokat: Az iPhone 5-bol 10 nap alatt varnak 8-10 millio kornyekere eladast... az SGS3-nal a 9 millios pre-orderrel(!) egyutt jott ez ossze 2 honap alatt!

Ez meg aztan tenyleg mas ligaba helyezi az iPhone-t es a masodik legjobban teljesito smartphone-t:
    "The analysts also expect December to see 47 million iPhone units sold, and they aren't completely writing off the possibility of higher numbers spurred by international sales. " - http://news.cnet.com/8301-13579_3-57511822-37/some-analysts-increase-iphone-5-sales-predictions/

Meg mindig ugy gondolod, hogy a 100 nap alatti 20 millio olyan impressziv? ;)
  • Papichulo
    "Belinkeltem, hátha egyesek lusták rákattintani arra, amiben ugyanez van."

Ha csak annyival megtisztelted volna a forumot, hogy elolvasod a korabbi commenteket, vagy csak lescrollozol egy kicsivel, akkor lathattad volna, hogy egesz pontosan 57 posttal elotted a #269-ben, M2 mar belinkelte ezt es azota ezen a nevetseges es onlejarato hirdetesen rohogunk...
  • caius marius
    Talán... Ja.
    mobile.theverge.com/2012/9/6/3295903/samsung-galaxy-s-iii-20-million
    Olvasgasd!
    Úgy gondolom nem szorulnak a sajnálatodra. :)
  • Etinger
    Ha negatív lenne az érték, jobb lenne vajon az iPhone? (:
  • Etinger
    Egyszer előfordult (:
  • Etinger
    Tudja fene, én csak linkelgetek össze-vissza meg amúgy is Nokiám van! ;'D

Amúgy kivétel nélkül a hívásminőség mintha sokadlagos tényező lenne a mai telefonoknál.
  • Etinger
    Belinkeltem, hátha egyesek lusták rákattintani arra, amiben ugyanez van.
  • acdc
    Azért sajnálom kicsit a samsungot,nem tudom pontosan mennyit adtak el az s3-ból, talán 10 millió felett, mindent beleadtak összehoztak egy jó telefont (most nem megyek bele az androidba,meg,hogy a kies 64 biten elég régóta nem kicsit búgós)és 1 hét alatt le fogja alázni eladásban az iphone 5.Nem baj majd 8 magos procival próbálkoznak útánna:)
  • narumon
    A legjobb a Direct Call. Ez azt jelenti, hogy lehet vele telefonálni? :)
  • Papichulo
    Fuck yeah! ;)

• M2 #328
    Nem az a visszaolvasós fajta... :-)