S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van respawn, de ez nem vonatkozik a feladatokhoz kötött célpontokra amennyiben azok konkrét és nem véletlenszerûen generált feladathoz (amilyenek a sima menj ide és ölj meg a területen mindent típusú feladatok amiket újra és újra fel lehet venni) tartoznak.

Nem kell a játékkal játszani (nem kényszerít rá senki), ha nem tudod elfogadni, hogy bizony a rossz döntésektõl nem véd meg beépített funkció (a pálya elõtti save visszatöltésén túl) és ez a sztori végét is jelentheti.
Ez szerepelt a készítõk célkitûzései között és szándékosan írták meg így (nem mellesleg elég sokan üdvözölték és üdvözlik is a dolgot, kifejezetten a "mod" elõnyének tartják ezt a feature-t). Erre fel is hívták a figyelmet és nem viccbõl ajánlják a több mentés használatát, illetve a nem autosave visszatöltögetõs módszert hanem pálya átlépés elõtti save visszatöltést. Ezáltal az elrontott dolgaidat vissza tudod csinálni. Van hogy valaminek csak pályákkal késõbb lesz hatása, de lehet olyan is aminek azonnal.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A dolog mûködik de sajna csak freeplay-ben. Nem freeplay esetén, tehát míg a sztorit csinálod nem fogadja el. Vagy legalábbis nálam nem tette.

Module:
Ez mûködhetne így ha lenne a kinyírandó ellenséges csoporttól visszamaradó bizonyíték, de nincs. Így nem is tudod mivel bizonyítani azok kinyírását, így meg miért fogadják el hogy te tetted? Csak úgy bemondásra? Jó ez így és mint írtam szándékos is. Direkt akarták ezzel a sztorit már ismerõk elõre dolgozó megoldásait visszafogni.

A problémát meg elkerülheted egyszerûen. Nem kell beállni a duty-hoz. Nem jár semmi érdemi elõnnyel (semmi olyannal ami a játékot jelentõsen vagy akár csak kicsit is megváltoztatná).

Törölt felhasználó
Én is. Fõleg hogy vettem annyi játékot, hogy a következõ pár évre be vagyok tárazva... 😄 Az SWTOR elõfizuról nem is beszélve XD
Én is imádom a Stalkereket, de szerintem ezt csak akkor fogom elkezdeni, ha már kijött a végleges patch...Azt valaki leírná nekem, akár hosszan, ha van idõtök (köszönöm 😊), hogy a régi területeken sok e a változtatás? Ja, egyébként magában a fõküldetésben is történtek változtatások?
Errõl van szó,vagy egy másik példa:felveszem a " Find the Meat Chunk" küldetést és véletlenül pont nálam van az artifact.Akkor már lehet is rányomni hogy "I'm here for the job" és kész is van.Más esetekben is így kellene müködni..
Törölt felhasználó
Mondom nem kell respawn-se. Csak elég ha úgy történik a dolog mint az életben. Felbérelnek új arcként, hogy nyírj ki valakit. Aztán mikor kapod a személyleírást, akkor közlöd hogy ok, job done. És felveszed a lóvét!
Nem értek egyet! Az rendben van hogy a rambo üzemmód miatt bukik egy mellékküldi.Na de a fõszál?Azt nem szabadna engedni,igenis kutya kötelesség lenne ilyenkor egy NPS respawn.A faxnak kell az ember drága idejével szórakozni.Íródeák koromban ez még elment,de 32 éves fejjel lófax szabadidõvel ultragáz!Na mindegy,visszamegyek Yanfarba hátha azóta újratermelõdtek a banditák.Elõzõ részekben már találkoztam ilyennel.Higyjétek el,engem bánt a legjobban mert elég nagy Stalker függöny vagyok
wupsz, én fox féle banditás dolgot rambó módon oldottam meg és átengedett, persze fox nem halt meg.
Sajna még nem volt idõm kipróbálni a lukas féle freedom ruhás trükköt, de megnézem....
Rostok Factoryban ahol a gáz volt az már megszûnik a késõbbiekben és ott van egy muki aki javít...
Törölt felhasználó
Mondjuk ezt Upgradel-hetnék, úgy hgoy ha kinyírod, akkor írja, hogy már megtörtént...
Maximálisan egyetértek, ennél érthetõbben és tisztábban magam sem tudnám megfogalmazni.

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

Azt miért kéne ráírva legyen a homlokukra? A döntéseidnek itt legalább van következménye.

Ez direkt így van megírva, hogy ne csak úgy rohangásszon az ember és öldököljön. Meg aztán amúgy is szokott az ember csinálni pálya átlépés elõtt a problémák elkerülése végett normál mentést amit megtart, így az esetleges ilyen malõrök könnyedén orvosolhatóak általa. A bugfix megoldja a problémát amennyiben nem ölted meg a feladat felvétele elõtt a célpontokat.

Senki nem kinyírhatatlan csak Sidorovich (õ sem direkt maradt benne csak nem sikerült megkerülni a fegyvertelenséget ami a bunkerében van így õ maradt az egyetlen kinyírhatatlan egyén). Mindenki mást lelõhetsz és így bizony eleshetsz bizonyos dolgoktól, sõt akár egy rossz döntéssel a játékot befejezhetetlenné is teheted (mint például ha nekiállsz lövöldözni mikor Fox-ért küld el Sidorovich és kimondottan mondja is hogy beszélj a fogvatartókkal, na ha itt lövöldözni kezdesz kinyírhatják a megmentendõ ipsét és onnantól a játék számodra véget ért mert nem tudsz átmenni másik területre, nem folytatódik a sztori).

Itt elõbb gondolkodni kell, felkeresni a célszemélyeket és nem lövöldözni, mert esetleg olyan is meghal akinek nem kéne, vagy túl korán patkol el valaki akit ráértél volna kiiktatni. Magyarán elõbb lopakodunk, észrevétlenül körülnézünk, meghúzzuk magunkat és semmi rambo üzemmód míg azt nem mondják. Amúgy sem kell odamenni a banditákhoz, nem véletlenül vannak elkülönítve 2 olyan részre, ahol semmi érdemi dolog nincs.

Szerintem ha a bugok ellenére is játszottad a játékot akkor szeretheted annyira hogy kijátszd újból. Én legalábbis így vagyok vele. Az hogy ezt minden stalkernél el kell játszani, arról meg a motor tehet nem a készítõk, legalábbis nem a lost alpha készítõi.
(ahhoz képest hogy hány helyen jelentettetek fagyást, én még kijelenthetem hogy nagyon megúsztam, csak a legutolsó laborban fagyott le majdnem elviselhetetlenül sokszor a játék, egyébként elvoltam és nem kellett trükköznöm sem hogy a lábamat nézem vagy ilyesmi, beragadt ajtó is kevés volt és újratöltéssel azok is nyithatóak voltak)

Egyébként nem léptem be egyik frakcióba sem, így tudom hogy lemaradhattam pár küldetésrõl, úgyhogy már csak ezért is érdemesnek találtam új játékot kezdeni. Plusz most már mindent tudok, hogy hol kell keresni, így nem fog gondot okozni, hogy magasabb nehézségi szint mellett is gyorsabb végigjátszást produkáljak! 😊)
Ja és akkor "bocsi skacok,kiadunk egy patch-et az majd mindent megold,csak éppen a játékot kell újrakezdeni" mikor már mindenki a felénél tart! Hogy ezt minden Stalkernél el kell játszani,az is durva!
Csak az a vicc az egészben hogy semelyik banditának nincs ráírva a homlokára hogy "figyi,engem ne bánts,mert engem késõbb kell kinyírnod" Egy ilyen miatt bebukik a fõszál?NPC respawn vagy vmi?Más játéknál miért lehetett megoldani?Dead Cityben az egyik lépcsõház emeletén rábukkantam egy sniper-es NPC-re.Nem volt nehéz kitalálni hogy az vmelyik script része,ha kinyírom azzal megint bebuktatok egy küldetést.De könyörgöm,akkor minek van ott idõ elött?Sztem ez qva gáz,hogy saját magát buktatja be a játék.Kérdem én,kinek van erre ideje,egy héttel ezelõtti mentést reloadolni,újrajátszani?<#nemtudom>
Nem mondod komolyan?
Greben feladatában a két helyrõl történõ bandita irtás és cucc felszedés esetében a banditák csak akkor nincsenek a helyükön, ha elõbb kinyírtad õket, mint felvetted volna a feladatot Greben-tõl. Akkor befejezhetetlen a küldetés, mindegy mit csinálsz.

Magyarán Yantarban elõbb oda kell menni Greben bácsihoz, már ha valaki volt olyan "okos" és belépett a Duty-hoz, és nem bántani addig sem senkit. Felvenni tõle a feladatot és majd utána fenéken billenteni a beérkezési ponttól jobbra lévõ telepen dekkoló banditákat, illetve a faluban lévõ társaikat. Ha elõbb elpatkolnak akkor nem lesz teljesíthetõ a feladat.

Lehet ezek a file-ok 32 bitre vannak,de mindegy,már nem is érdekel,megvárom az új patch-et aztán majd vmikor a télen újra kezdem,mert ez így egy kabaré<#gonosz3>
Az a vicc hogy fenn van az MSVCP100.DLL,nem értem miért nem találja.64 bites Win 8.1 van amúgy
mcmoha
MSVCP100.DLL-t a legegyszerûbben a Windows frissítésével szerezhetsz.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

mcmoha
Én végigjátszottam mindenféle extra patch nélkül. Igaz, hogy azzal a Greben nevü fickóval csak a freeplay során találkoztam, na meg nem eröltettem a Duty-s küldiket.

Ideírom, amit a másik fórumban meséltem el a többieknek, hátha használ valamit valakinek valamikor:

"Éppen gyilkológépet játszottam a freeplayben, amikor eszembe jutott a beragadt Lukash-os küldi (amikor meg kell szerezni neki egy kütyüt, de nem tudod a párbeszéd hiánya miatt leadni a küldetést) Már emeltem a puskám a szabadságos vezérre - gondoltam, hátha lesz valamelyik hamarosan halott kollégájánál valamilyen különleges artifact - amikor egy hirtelen ötlettõl vezérelve lecseréltem a rajtam military suit-ot a tatyóban lévõ freedomos suit egyikére.
Bakker
Engedte leadni a beragadt küldetést 😊)
Task complete😊
Nem tudom, hogyan történt, de talán másnak is mûködhet (a beragadt küldetést nem kezdtem újra, benn hagytam a pda-ban, úgy voltam vele, elfér az ott)
Sokat nem számít persze, de erre is volt megoldás. 😄D 😄D 😄D 😄D Stalker forevör!"
Kipróbáltam,de nem indul tõle a játék.MSVCP100.DLL-t nem talál.
De elõlrõl kell kezdeni!Nem akarom!Egy halom játékidõ bele van ölve.<#falbav> Erõltessük inkább ezt.Nem igaz hogy végigjátszható mert Voronin az új bárban a fõszálat képezi,legalábbis én nem látok más küldit.Köszi a választ,kipróbálom a linkeket aztán jelezném,mi van.<#nyes>
mcmoha
Helyedben megvárnám a hivatalos patch-et, már nincs messze. 😊 Ha mégis ki akarod próbálni ezt a fixet akkor elõször ezt, utána meg emezt töltsd le. Símán be kell másolni a játék mappájába, felülírni amit akar. Elõtte okvetlenül mentsd el az eredeti mappákat. Egyébként ha ezeket a küldetéseket nem csinálod meg a játék végigjátszható.

Figyuzzatok ,ezt a "S3r1ous" dolgot hogyan kell használni? Az új bárban nem ad küldetést Voronin,mert a Duty-s küldetést nem tudtam megcsinálni Grebennek,merthogy nem volt bandita a megjelölt helyszíneken.Ezért Voronin sem áll velem szóba.Azt hallottam ez a S3r1ous bugfix segít rajta,már csak az a kérdés mit kell vele csinálni?Innen mit kell letölteni? S3r1ous link Elõre is köszöntem!!
Ha jól emlékszem, az épületben talált halott dutys-nál van a kód.

mcmoha
123-mat próbáld, sokszor bejön.

mcmoha
Úgy néz ki nemsokára. <#zavart1>

Törölt felhasználó
Hát ha az elõzõ modokból indulok ki, akkor pendrivon, dokumentumokban és egyébb helyeken lehet elolvasni a kódokat 😊
rostok factoryba talalható kis pancelszekreny kodjat tudja valaki? (a gazzal teli épület tetején kell bemászni.)
nincs olyan összefoglaló oldal ahol fenn vannak a titkos safeek kódjai.
ezeket alapesetben honnan lehetne megtudni? 😊
köszi a segítséget!
Törölt felhasználó
Idõt nem mondtak, hogy mikorra várható?
mcmoha
Egyelõre a második patch készül, de már említést tettek a harmadikról is. 😄 Úgy tûnik ez a patch orvosolni fogja az eddig talált összes bugot.

Törölt felhasználó
Na kicsit megkésve bár, de töve nem eljutottam ide is. Látom még nem éppen tökéletes a játék, de ha tudtam várni 5 évet, már ez a pár hónap a befejezésig biztos ki fogom bírni. Annyit lehet tudni, h kb mikorra jön ki a "végleges" Patch?
Zozo0122:
Normál játék során valójában csak egy frakcióhoz tudsz ténylegesen csatlakozni, ez pedig a Duty. Ott meg nem kötelezõ megcsinálni a belépést követõ többi mellékfeladatot ha nem akarod (ezek közül a második lenne Greben és problémáinak megoldása Yantar területén de ha felteszed a bugfix-et akkor onnantól már az is megoldható).

Dizel 87:
Tudod a sok gyaloglás megúszására vannak benne a játékban a vehetõ és tonnaszám található kocsik (ezekhez meg dögivel lehet találni üzemanyagot csak körül kell nézni). Azokkal gyorsan letudható a dolog. Igazából csak 1 nagy pálya van az egész játékban, ez meg majd Countryside lesz. Mindkét végén van felvehetõ kocsi, de elsõ meglátogatáskor jobb ha nem kocsival mész, mert lesz egy esemény, ami ha kocsiban tartózkodás közben kap el akkor ki is purcan a manus és a save tönkremegy. Plusz elsõre úgysem kell majd végig gyalogolnod rajta pont a soron kívüli esemény miatt.

Emellett meg a Stalker errõl szól, fedezd fel a területet és járd be, akkor megleled a sok eldugott érdekességet (üzemanyag, elszórt cuccok, üzenetek, poénok).

Azt, hogy nincsenek beragadó scriptek, nem jelenteném ki, mert pl Petrenko majd mindenkinél beragad, hol az egyik ajtóba, hol eltûnik, hol csak szimplán nem hajlandó szóbaállni veled, amikor megkérnek, hogy szedd a lábad, mert a mercek épp le akarják gyalulni pár helikofferrel a Bárt és kéne valaki, aki megoldja a gondjaikat. Nem végzetes, csak sok türelem és gyakori mentés kell az ilyenek javításához.
Nekem jóval ez után akadt el az egész, a Csernobil pályán, a Bár már áttelepült, és hozzájuk kellett visszamennem, de nem sikerült. Mindig ctd-zet, amikor egy bizonyos távon belül értem az új Bárhoz. Mindegy honnan...

Alapszabály: mielõtt átmész egy másik területre ments. Még elõtte! Ha az adott területen valami beragad, nem úgy következik, ahogy kéne, akkor ezt a mentést töltsd vissza.
Mondjuk nekem ez sem oldotta meg a fenti problémát, így félretettem a programot, míg ki nem jön a 2 patch. Addig meg nekiálltam lefordítani egy CoP modot oroszról magyarra...

Elsõre szerintem sehová sem szeretnék csatlakozni, hanem függetlenként játszanék. Akkor ezek szerint ha nem csatlakozok frakcióhoz,akkor semmiféle megoldhatatlan küldetésbe sem fogok szaladni? 😊 Minden apró kis mellékfeladat mûködik, nincsenek beragadó scriptek és hasonlók? Ha így lenne akkor nagyon örülnék 😊
fú köszönöm! a Sin elsõ küldetését megcsinaltam, akkor megcsinalom a Rostock factorysat is. aztan irány végre yantar... Amugy hihetetlen mennyit kell gyalogolni a játékba... azzal megy el a játék 90 százaláka h. sprintelek át területeket el vissza...
Igazándiból most is csak 2 problémás küldetés (Greben feladata a Duty ágon és a Freedom vezér feladata ha velük akarsz haverkodni) van, de mivel ezek kizárják egymást így egyszerre csak egyik okozhat gondot ha belekezdesz (a probléma meg csak annyi, hogy nem lesz befejezve ami miatt buksz kemény pár száz RU-t azt annyi és persze ott marad a feladat).

Addig meg a linkelt bugfix tökéletesen orvosolja ezeket a hibákat (jó, a Freedom-osat nem de azért nem is kár, semmi értelme annak az egy feladatnak). A játék anélkül is simán végigvihetõ, vele meg még annyi gondod sem lesz.

Ezek szerint mégsem csináltál meg minden küldetést. Oda majd azután tudsz átmenni, ha mindkét feladatot megcsináltad a SIN frakciónak. Miután el kellett menekülni a Monolith megszállta épületbõl a katonák támadása után egy kocsival át a következõ területre ott ugyebár be kellett menni egy alagútba. Na ott végigmentél az alagúton és lementél a bányába? Mert ha nem és megálltál azonnal amint kiírta a program hogy a menekülés befejezve, akkor lemaradtál az ottani szálról, pedig csak 3-4 lépést kellett volna tovább menni abban az alagútban de valamiért ezt sokan kihagyják.

Menj vissza oda és menj végig az alagúton aztán majd kapsz egy feladatot (ez az elsõ laborba vezet ahonnan a dokumentumokat korábban összeszedted a Duty ezredesének) amit elvégzel, visszaviszed amit kell, kapod a következõt (ez pedig Rostock Factory-ba vezet az ottani laborba ahol az ottjártadkor ki kellett takarítani a Bloodsucker king-et miután elõbb elmentél a kulcsért a bárba) és miután azzal is végeztél és leadtad a cuccot a SIN-nél, akkor kifelé jövet az alagútból majd küld Sidorovics egy üzenetet, hogy át tudsz menni Yantar-ba.

Na ezután nyílik meg az út oda. Amíg a két feladat nincs kész addig nem. Ha netán kinyírtad a bányában lévõ SIN frakciót akkor így jártál, lehet új játékot kezdeni.

mcmoha
Azt hiszem igen, de nem ez lesz az utolsó patch. <#vigyor0>

Értem köszi 😊 Hát már türelmetlen vagyok...de csak akkor kezdenék bele ha már teljes a játék és alig van bugos küldetés.
Ha már a következõ patch szóba jött... Azzal a patchel már teljes lesz a játék?
Kérdés: Nem tudok belépni Yantar területére egyik oldalról sem, sem a constuction site-ról, sem a bar oldalról sem, kiírja h. ideiglenes le van zárva vagy mi, és hogy keressek más útvonalat.
minden küldetést megcsinaltam szinte addig, mi lehet a baj? bug? vagy valamit teljesiteni kell még?
más: nincs a játékban egyik pontról a másikba gyors utazás?
Játszható, de nincs kész. Ha még nem kezdted el, érdemes kivárni a következõ patchet.
Ha türelmetlen vagy, akkor javaslom S3r1ous patch és mod gyûjteményének használatát, ezzel igen messzire el lehet jutni.
De mivel a következõ patch mindenképp új játék kezdését igényli, jobb, ha vársz... Szerintem.

Sziasztok!

Valaki legyen szíves írja le, hogy jelenleg mennyire játszható a játék illetve kb. mennyi bugos küldetés van 😊 Köszönöm!
mcmoha
Hát ez rosz hír. Esetleg eBay-en is megpróbálhatod megszerezni.

Ha van valakinek fölöslegessé vált eredeti SHOC DVD-je, és el is kívánja adni - vevõ leszek rá! Sajnos, a nagy igyekezetemben meghasadt a DVD-lemez... Árajánlatokat kizárólag a levelesládámba kérnék azoktól, akik el szeretnék adni...

Elõre is Köszönöm!
Köszönöm a választ!

Igen, a SHOC valóban normálisan elindul.
Az intro ok.
És ott álok Szidorovics elõtt, a képernyõ lassan elsötétedik, és a játék kihajít az asztalra.
Azelõtt ilyesmit nem tapasztaltam.

"Nem lehet, hogy ez egy régebbi log? Nézd meg, mikor keletkezett. Lehet, hogy az aktuális valahol másutt van." - ebbõl pedig egy árva kukkot sem értek...

Elõre is Köszönet a válaszért!
Ez egy teljesen normálisan induló ShoC logja...
Közben megnézem, az xray-valami.log (a valami a felhasználói neved, amit az adott gépen használsz) az, amibõl kolvasható, de Te is ezt találtad meg.

Amikor valami baja van, az utolsó sorokban az van leírva, hogy melyik modul szállt el és miért. Altalában valamit nem talál, vagy valamelyik függvény rossz bemeneti értéket kapott, vagy hibás eredményt adott.
Eszerint teljesen normálisan elindult a ShoC-od.
Nem lehet, hogy ez egy régebbi log? Nézd meg, mikor keletkezett. Lehet, hogy az aktuális valahol másutt van.

mcmoha