S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell a játékkal játszani (nem kényszerít rá senki), ha nem tudod elfogadni, hogy bizony a rossz döntésektõl nem véd meg beépített funkció (a pálya elõtti save visszatöltésén túl) és ez a sztori végét is jelentheti.
Ez szerepelt a készítõk célkitûzései között és szándékosan írták meg így (nem mellesleg elég sokan üdvözölték és üdvözlik is a dolgot, kifejezetten a "mod" elõnyének tartják ezt a feature-t). Erre fel is hívták a figyelmet és nem viccbõl ajánlják a több mentés használatát, illetve a nem autosave visszatöltögetõs módszert hanem pálya átlépés elõtti save visszatöltést. Ezáltal az elrontott dolgaidat vissza tudod csinálni. Van hogy valaminek csak pályákkal késõbb lesz hatása, de lehet olyan is aminek azonnal.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Module:
Ez mûködhetne így ha lenne a kinyírandó ellenséges csoporttól visszamaradó bizonyíték, de nincs. Így nem is tudod mivel bizonyítani azok kinyírását, így meg miért fogadják el hogy te tetted? Csak úgy bemondásra? Jó ez így és mint írtam szándékos is. Direkt akarták ezzel a sztorit már ismerõk elõre dolgozó megoldásait visszafogni.
A problémát meg elkerülheted egyszerûen. Nem kell beállni a duty-hoz. Nem jár semmi érdemi elõnnyel (semmi olyannal ami a játékot jelentõsen vagy akár csak kicsit is megváltoztatná).
Sajna még nem volt idõm kipróbálni a lukas féle freedom ruhás trükköt, de megnézem....
Rostok Factoryban ahol a gáz volt az már megszûnik a késõbbiekben és ott van egy muki aki javít...
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,
Ez direkt így van megírva, hogy ne csak úgy rohangásszon az ember és öldököljön. Meg aztán amúgy is szokott az ember csinálni pálya átlépés elõtt a problémák elkerülése végett normál mentést amit megtart, így az esetleges ilyen malõrök könnyedén orvosolhatóak általa. A bugfix megoldja a problémát amennyiben nem ölted meg a feladat felvétele elõtt a célpontokat.
Senki nem kinyírhatatlan csak Sidorovich (õ sem direkt maradt benne csak nem sikerült megkerülni a fegyvertelenséget ami a bunkerében van így õ maradt az egyetlen kinyírhatatlan egyén). Mindenki mást lelõhetsz és így bizony eleshetsz bizonyos dolgoktól, sõt akár egy rossz döntéssel a játékot befejezhetetlenné is teheted (mint például ha nekiállsz lövöldözni mikor Fox-ért küld el Sidorovich és kimondottan mondja is hogy beszélj a fogvatartókkal, na ha itt lövöldözni kezdesz kinyírhatják a megmentendõ ipsét és onnantól a játék számodra véget ért mert nem tudsz átmenni másik területre, nem folytatódik a sztori).
Itt elõbb gondolkodni kell, felkeresni a célszemélyeket és nem lövöldözni, mert esetleg olyan is meghal akinek nem kéne, vagy túl korán patkol el valaki akit ráértél volna kiiktatni. Magyarán elõbb lopakodunk, észrevétlenül körülnézünk, meghúzzuk magunkat és semmi rambo üzemmód míg azt nem mondják. Amúgy sem kell odamenni a banditákhoz, nem véletlenül vannak elkülönítve 2 olyan részre, ahol semmi érdemi dolog nincs.
(ahhoz képest hogy hány helyen jelentettetek fagyást, én még kijelenthetem hogy nagyon megúsztam, csak a legutolsó laborban fagyott le majdnem elviselhetetlenül sokszor a játék, egyébként elvoltam és nem kellett trükköznöm sem hogy a lábamat nézem vagy ilyesmi, beragadt ajtó is kevés volt és újratöltéssel azok is nyithatóak voltak)
Egyébként nem léptem be egyik frakcióba sem, így tudom hogy lemaradhattam pár küldetésrõl, úgyhogy már csak ezért is érdemesnek találtam új játékot kezdeni. Plusz most már mindent tudok, hogy hol kell keresni, így nem fog gondot okozni, hogy magasabb nehézségi szint mellett is gyorsabb végigjátszást produkáljak! 😊)
Magyarán Yantarban elõbb oda kell menni Greben bácsihoz, már ha valaki volt olyan "okos" és belépett a Duty-hoz, és nem bántani addig sem senkit. Felvenni tõle a feladatot és majd utána fenéken billenteni a beérkezési ponttól jobbra lévõ telepen dekkoló banditákat, illetve a faluban lévõ társaikat. Ha elõbb elpatkolnak akkor nem lesz teljesíthetõ a feladat.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
"Éppen gyilkológépet játszottam a freeplayben, amikor eszembe jutott a beragadt Lukash-os küldi (amikor meg kell szerezni neki egy kütyüt, de nem tudod a párbeszéd hiánya miatt leadni a küldetést) Már emeltem a puskám a szabadságos vezérre - gondoltam, hátha lesz valamelyik hamarosan halott kollégájánál valamilyen különleges artifact - amikor egy hirtelen ötlettõl vezérelve lecseréltem a rajtam military suit-ot a tatyóban lévõ freedomos suit egyikére.
Bakker
Engedte leadni a beragadt küldetést 😊)
Task complete😊
Nem tudom, hogyan történt, de talán másnak is mûködhet (a beragadt küldetést nem kezdtem újra, benn hagytam a pda-ban, úgy voltam vele, elfér az ott)
Sokat nem számít persze, de erre is volt megoldás. 😄D 😄D 😄D 😄D Stalker forevör!"
nincs olyan összefoglaló oldal ahol fenn vannak a titkos safeek kódjai.
ezeket alapesetben honnan lehetne megtudni? 😊
köszi a segítséget!
Normál játék során valójában csak egy frakcióhoz tudsz ténylegesen csatlakozni, ez pedig a Duty. Ott meg nem kötelezõ megcsinálni a belépést követõ többi mellékfeladatot ha nem akarod (ezek közül a második lenne Greben és problémáinak megoldása Yantar területén de ha felteszed a bugfix-et akkor onnantól már az is megoldható).
Dizel 87:
Tudod a sok gyaloglás megúszására vannak benne a játékban a vehetõ és tonnaszám található kocsik (ezekhez meg dögivel lehet találni üzemanyagot csak körül kell nézni). Azokkal gyorsan letudható a dolog. Igazából csak 1 nagy pálya van az egész játékban, ez meg majd Countryside lesz. Mindkét végén van felvehetõ kocsi, de elsõ meglátogatáskor jobb ha nem kocsival mész, mert lesz egy esemény, ami ha kocsiban tartózkodás közben kap el akkor ki is purcan a manus és a save tönkremegy. Plusz elsõre úgysem kell majd végig gyalogolnod rajta pont a soron kívüli esemény miatt.
Emellett meg a Stalker errõl szól, fedezd fel a területet és járd be, akkor megleled a sok eldugott érdekességet (üzemanyag, elszórt cuccok, üzenetek, poénok).
Nekem jóval ez után akadt el az egész, a Csernobil pályán, a Bár már áttelepült, és hozzájuk kellett visszamennem, de nem sikerült. Mindig ctd-zet, amikor egy bizonyos távon belül értem az új Bárhoz. Mindegy honnan...
Alapszabály: mielõtt átmész egy másik területre ments. Még elõtte! Ha az adott területen valami beragad, nem úgy következik, ahogy kéne, akkor ezt a mentést töltsd vissza.
Mondjuk nekem ez sem oldotta meg a fenti problémát, így félretettem a programot, míg ki nem jön a 2 patch. Addig meg nekiálltam lefordítani egy CoP modot oroszról magyarra...
Addig meg a linkelt bugfix tökéletesen orvosolja ezeket a hibákat (jó, a Freedom-osat nem de azért nem is kár, semmi értelme annak az egy feladatnak). A játék anélkül is simán végigvihetõ, vele meg még annyi gondod sem lesz.
Menj vissza oda és menj végig az alagúton aztán majd kapsz egy feladatot (ez az elsõ laborba vezet ahonnan a dokumentumokat korábban összeszedted a Duty ezredesének) amit elvégzel, visszaviszed amit kell, kapod a következõt (ez pedig Rostock Factory-ba vezet az ottani laborba ahol az ottjártadkor ki kellett takarítani a Bloodsucker king-et miután elõbb elmentél a kulcsért a bárba) és miután azzal is végeztél és leadtad a cuccot a SIN-nél, akkor kifelé jövet az alagútból majd küld Sidorovics egy üzenetet, hogy át tudsz menni Yantar-ba.
Na ezután nyílik meg az út oda. Amíg a két feladat nincs kész addig nem. Ha netán kinyírtad a bányában lévõ SIN frakciót akkor így jártál, lehet új játékot kezdeni.
minden küldetést megcsinaltam szinte addig, mi lehet a baj? bug? vagy valamit teljesiteni kell még?
más: nincs a játékban egyik pontról a másikba gyors utazás?
Ha türelmetlen vagy, akkor javaslom S3r1ous patch és mod gyûjteményének használatát, ezzel igen messzire el lehet jutni.
De mivel a következõ patch mindenképp új játék kezdését igényli, jobb, ha vársz... Szerintem.
Valaki legyen szíves írja le, hogy jelenleg mennyire játszható a játék illetve kb. mennyi bugos küldetés van 😊 Köszönöm!
Elõre is Köszönöm!
Igen, a SHOC valóban normálisan elindul.
Az intro ok.
És ott álok Szidorovics elõtt, a képernyõ lassan elsötétedik, és a játék kihajít az asztalra.
Azelõtt ilyesmit nem tapasztaltam.
"Nem lehet, hogy ez egy régebbi log? Nézd meg, mikor keletkezett. Lehet, hogy az aktuális valahol másutt van." - ebbõl pedig egy árva kukkot sem értek...
Elõre is Köszönet a válaszért!
Közben megnézem, az xray-valami.log (a valami a felhasználói neved, amit az adott gépen használsz) az, amibõl kolvasható, de Te is ezt találtad meg.
Amikor valami baja van, az utolsó sorokban az van leírva, hogy melyik modul szállt el és miért. Altalában valamit nem talál, vagy valamelyik függvény rossz bemeneti értéket kapott, vagy hibás eredményt adott.
Eszerint teljesen normálisan elindult a ShoC-od.
Nem lehet, hogy ez egy régebbi log? Nézd meg, mikor keletkezett. Lehet, hogy az aktuális valahol másutt van.