2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • mcmoha
    Majd a win10. Az ütni fog.
  • basho
    Kiirtottam a gépről a Windows8.1-est. És normálisan fut a Stalker LA a Winows7-en. Probléma nélkül föltelepedett. A végső tanulság most már nagyon komolyan levonható: nincsen Windows8 - nincsen probléma. Akik ezt az operációs rendszert megalkották, nem akarták figyelembe venni a gép és programhasználók egy igen-igen széles (komoly vásárlóerővel bíró) rétegét: a játékosokat. Magyarán - a Microsoft Cég magasról tett a fejünkre. A gépvásárló nyakába erőszakosan rálőcsölik ezt a tehetségtelen, semmire sem jó Windows8-ast, amely külsőre szép, na meg igen mutatós, de amikor használni kell(ene...), akkor becsődöl, meg mindent agyon ellenőriz, és visszafogja a rendszer működését. A Windows8 és a wWindows8.1-es alapjaiban alkalmatlan a géphasználók (Fogyasztók) jogos igényeinek a kielégítésére. A kutyának sem kellene, ha nem erőltetik rá már eleve a jó szándékú és naiv vásárlókra az új gépekkel. Kerüljétek a Windows8-at és minden frissítését, mert csak az ártalmatokra lehet. Ne vásároljatok olyan gépet, amelyre alapból föltelepítették ezt a gyalázatos programot. Mert bizony-bizony, nagyon sokszor kipenderített a lelki békémből az emberiség eme gyalázata...
  • Zozo0122 #1954
    Velem meg az esett meg, hogy megöltem a játékbeli alteregómat

Egyébként ez kordonban van, most mennék a Rostocki gyárba, el volt torlaszolva az út, na mondom itt autóval át nem megyek, úgyhogy éjjel lecsaptam a laktanyára, már legalább 5-en halottak voltak mire észrevették, hogy valaki gyilkolja őket. MInden katonát megöltem és akkor szembesültem ezzel a honvéddel :) Egyébként van itt egy pc meg egy széf, ezekhez honnan lehet kódot szerezni? Mikro megpróbáltam átmenni a gyár területére visszadobott azzal az üzenettel, hogy a területet a hadsereg ellenőrzi...mind1, megpróbálok átmenni a szeméttelep felől.
  • Madi92
    Ha hiszed, ha nem, ez pont így esett meg! :D
  • Zozo0122 #1952
    Na akkor meglesz a kijutás is :D Vagy menj fel a tetőre és onnan egy triplaszaltóval ugorj be a csatornába, vagy próbálj visszalopakodni. Kerüld el Kázmért, Eleket, de legfőképp Bélát. Béla egyébként elbóbiskol ha részeg, és Béla általában részeg. A lámpát nyugodtan használd lefelé is, sőt ha gondolod az ő fejlámpájukat is bekapcsolhatod. Csak hogy jobban láss. Most következik ugye Jóska, mert visszafelé megyünk...ő csak egy közlegény, parancsolj rá katonás hangon, hogy közlegény forduljon a fal felé és álljon a sarokba. Miután megtette kérj az AK-jából némi lőszert későbbre, végül is Jóska közlegény nemigazán tudja, hogy te ki vagy,mert épp ez az első napja a zónában. Tegyél neki egy szívességet és lődd seggbe, poénból, de utána tegyél bele egy golyót az agyába is. Persze a fegyvered segítségével, ne a késsel. Kifelé menet kapcsold be a szirénát, kapcsolj villanyt és égesd a lámpát, ilyen egy menő kivonulás...ugorj be Béla közlegényhez és Pista őrmesterhez, akik épp kártyáznak és egymást ócsárolják, amíg az őrmester meg nem unja vele a játékot és megkérdezi, hogy akarsz e esetleg beszállni. Válaszd a "Nem köszi, épp szupertitkos küldetésen vagyok, a katonáktól kell némi iratot ellopnom, de ne szólj senkinek, oké? " opciót. Ezután fordulj sarkon és sétálj el Sándor közlegény alatt, ő ugyanis rég alszik az őrtoronyban, mert Bélával, Kázmérrel és Elekkel ivott egész este. Mássz be a csatornanyílásba, jó hangosan csapd be magad mögött és távozz.

Gratulálunk, lopakodva megszerezted a dokumentumokat !
  • mcmoha
    Nem is tudtam, hogy így hívják őket.
  • Madi92
    Na, már megvannak a doksik, senki nem halt meg.(Még) Vagy 20x töltöttem be, mert valami bajuk mindig volt. És akkor most egy kis leírás, hogy miért "ehh" ez a része a játéknak. Sokatoknak ez nem újdonság tudom, de remélem erre is találnak megoldást majd.

Kezdem azzal, hogy vak sötét van. Minden fajta pilács nélkül semmit nem látni, persze ez nem akadályozta meg Sándor közlegényt, hogy szarrá lőjön, én csak annyit láttam, hogy piros a célkereszt aztán LOAD..
    Aztán, honnan tudja Pista őrmester, aki békésen alszik az egyik épületben, hogy a fél hangosan közlekedő személy az ablak alatt az nem Béla közlegény, hanem én? Load.
    Mivel még mindig nem láttam, mondom benyomom az éjjellátót, jobb nem lett, ezért felkapcsoltam a pilácsot is, gondoltam legalább lássam ki öl meg, érdekes módon ez senkit nem zavart. Jóska közlegény leszarta, hogy fényárba úszik minden, ő is csak a bakancsok hangjára ugrik mint Pista.
    Namondom szép, teszteljünk. Bebújtam egy sarokba, F5, Jóskát pofán lőttem. Persze volt hangtompítóm, erre fel Kázmér, Elek, de még Béla is eléggé beizgultak az emeleten . Onnantól már esélytelen volt lopakodni, így F9 Load. Szóval lapos kúszásban felmentem a 3.ig, persze világítva. Béla mellett elkúsztam, világítva. Doksi meglett, még egy stash is volt a közelben. F5. Most valahogy ki kéne jutnom! :D
  • mcmoha
  • Madi92
    Én még csak doksikat lopok a katonáktól, kár, hogy fél világról kiszúrnak, így nehéz belopakodni. Lehet este kéne! :D
    Amúgy milyen gyakran jönnek ki újabb verziók? Tánha csinálnak valamit sasszemékkel is. Elég gáz mikor árkon bokron keresztül lőnek én meg még csak azt sem látom hol vannak.
  • Hecker007
    Ezért jobb még mindig egy i5 négy maggal mint egy akármilyen 6-8 magos AMD.
  • lammaer
    Nagyon sok játék nem foglalkozott (és gyanítom hogy még most se foglalkozik) a sok maggal. Nemhogy 2007-ben, de még most 2014ben se.

Ezért volt sokáig alaptétel az, hogy amikor procit vesz az ember, ne a magok számára hajtson, hanem inkább legyen kevesebb mag de azok nagyobb frekvencián guruljanak. Ezért vettem én annó 6 magos helyett inkább csak 4 magos procit, mert annak az órajelfrekije 10-15%al több volt.

Nem vagyok persze 100%ig biztos abban hogy ez ma még megállja a helyét, de valamiért mocorog bennem (lusta devek akik sose optimalizálnak) hogy a többmagos támogatás még ma sem széleskörben elterjedt....
  • lammaer
    Istenem, ilyenkor áldom a szerencsémet hogy valamilyen oknál fogva engem nem zavar hogy 40 v 60 FPS egy játék, pedig éjjelente tolok egy játékot akár 3-4 órát is egyhuzamban, és nincs überbrutál mega gépem (inkább csak olyan átlagos).

Hála istennek más területeken is jó hogy nem vagyok szuperérzékeny... pl egy haver már sikitófrászt kap egy 256kb-s MP3-tól, merthogy halja a tömörítést, ő csak losslessben képes bármit is meghallgatni. Na meg az 6GB-os XVID az neki már blokkosodik :D
  • Zozo0122 #1944
    Lehet, de ritka szarok...bőven van mit javítani rajtuk. Eddig 3 járművet találtam: Fehér Niva, katasztrófálisan, vállalhatatlanul szar a vezetése. Kis traktor, elmegy, de körülményes a beszállás és BRUTÁLISAN sokat fogyaszt. Most van egy tető nélküli katonai uazom, na ez egészen jó. Remélem sokáig bírni fogja és nem lövik ki alólam Most fogok lemenni az X18-ba, szépen megnyújtották ezt a részét a játéknak, de nagyon jó lett, a Borongás + Sötétvölgy küldetések nagyon jók, remélem az új X18 is tetszeni fog. Egyébként a borongásban az egyik katonánál, akinél az RPG volt találtam egy PDA-t. Kell az majd később valahová? És mi történik akkor, ha én fogom és szétlövöm a cirkáló helikoptereket? Nem lesz belőle később gond, nem fognak elakadni scriptek?
  • Madi92
    Eddig még megmaradtak! :)
    Azt már kifigyeltem, hogy jóval magasabb áron megveszik a dolgaimat, csak sajnos nem sok mindenre elég a pénzük. Én meg itt összeszedtem konkrétan mindent. Szóval nem hiszem, hogy el tudnám nekik passzentani! :D Ezt majd kocsival kell leszállítani. Remélem lehet beléjük pakolni.
  • Zozo0122 #1942
    Elvileg megmarad, de inkább add el a környéken lófráló barátságos stalkereknek ami nem kell.
  • Madi92
    Újabb kérdés: Agropromnál járok, meg volt a nagy hirig. Tele van fegyverrel a környék. Na most, ha én ezeket begyűjtöm egy helyre, ami egy táska lesz az egyik tetőn, akkor minden benne marad? Vagy egy idő után eltűnik?
  • Rony94
    Lényegtelen, 2007-ig húzták a megjelenést, addig meg ráállíthattak volna pár embert hogy a motort állítsák be úgy hogy legalább a 2 magosokat támogassa.
  • mcmoha
    Sőt 2001-ben.
  • Madi92
    Nem is az, hogy gyors reagálás valamire. Harc közben mondjuk pont nem szoktam észrevenni, hogy lassú. :D
    Hanem, hogy mész mész 60fps, aztán ránézel valami dzsindzsásra és 40 fps. Olyankor nagyon le tud lassulni.
    Dehát ez van. Én most visszább vettem a grafikából. Észre nem veszem, max a tudat, hogy mennyit költöttem a gépre és medium beállításokon fut számomra élvezhetően, egy régi, ámbár modolt játék.

Amúgy nem csak ezzel a játékkal van bajom...:D Itt van a Shadow of Mordor, nem olyan hűdeszép, még sincs meg a 60fix, ott is zavar.
    Pozitív példa a Witcher 2, tudom, hogy ez nem mai gyerek, de szerintem nagyon szép a képi megjelenése, tán szebb is mint a fent említett SoM-é és mégis fut 60fps-el. (Mondjuk ott is volt egy-két helyen 40 fps, de nem volt jellemző azért).
    Skyrimra sok mod felpakolás után, produkált 40 fpseket, azzal sem tudtam úgy játszani..:D Kuka az a pár nap amit a modokkal töltöttem.
    Lehet velem van a baj, szeretnék megint úgy játszani, hogy ne tudjak semmit az fps értékekről.
  • mcmoha
    A játék motorja meg már 2002-ben megvolt. Első trailer.
  • mcmoha
    Azt találtam, hogy az Intel és az AMD is 2005-ben dobta piacra az első kétmagos processzorait. Szóval mikor a ShOC 2007-ben megjelent nem túl régen léteztek.
  • Rony94
    Na jó, ezt nem hiszem el. 2007-től kezdve már régóta voltak több magos processzorok.
  • mcmoha
    Az első többmagos processzorok szinte a ShOC-al egyidőben jelentek meg. Szóval amig készült a játék csak egy magra kellett gondolni. :)
  • Rony94
    Meg lehet az embernek i7-es processzora, meg lehet az embernek 2 magos processzora, az eredmény közel ugyanaz lesz ennél a játéksorozatnál. A motor egyszerűen nem támogatja az 1-nél több magos processzorokat. Ezt nem tudom felfogni hogy anno a SoC-nál hogy nem tudták megcsinálni. :(
  • Hecker007
    Nem, nincs szükség olyan gyors reagálásokra mint mondjuk egy mulit fps-ben, ott zavar ha nincs fix60. Ez egy ilyen játék erre képes a motor, még anno a ShoC-ban örültem ha 30 FPS megvolt fixen ahhoz képest a minimum 40 azért sokkal jobb érték :D
  • Zozo0122 #1931
    Azok legtöbbje csak poénos üzenet :D Egyszer elfogtam egy ilyen üzenetet, hogy kb. így hangzott:

Hé srácok, van valami új srác kordonból, valami halottaskocsiról szedték össze és nem emlékszik semmire, szerintem raboljuk ki mit szóltok?
  • Madi92
    Bocs a dupláért, de így játék közben jönnek a kérdéseim. So kaptam egy random üzenetet Cordonban, hogy valaki elvesztett egy szerszámkészletet és happy lenne, ha visszakapná. Meg lehet keresni és, ha igen, akkor hogyan találhatom meg?
  • SaGa Jr
    Némi kötszer és kevéske kaja és pár doboz alap pisztolylőszer.
  • Madi92
    Elmondta, elmondta, de ki emlékszik már arra. Azt tudtam, hogy Garbage-en egy vagonban, de nem találtam meg, mondjuk arra pont nem jártam... No mind1:) Köszönöm.
    Amúgy van benne jó cucc vagy nem éri meg a törődést?
  • SaGa Jr

Nem Wolf-ra gondolsz? Ő küld el kulcsot keresni. Fox-ot kimented csupán a SIN tagoktól azt annyi.
    A bárba vezető területre belépés előtt (magyarán a Garbage végén), a Duty őrposzttól nem messze lesz egy vasúti kocsi szerűség. Na abban. Ez amúgy nem a feladat, ez a jutalom hogy ha akarod felveszed ha nem akkor nem. A feladat csak a kulcs megkeresése volt és leadása (ahol dönthettél úgy is, hogy megtartod és majd felhasználod). De elmondta Wolf, hogy merre leled a cuccot.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.10.09. 12:21:32
  • Madi92
    Foxnak van egy küldetése, hogy keressek meg egy kulcsot, ami egy elrejtett stasht nyit. Merre találom a stasht?
  • Zozo0122 #1925
    Én DX9 full dinamic lightningal tolom, 25-60 fps között ingadozik a cuccos, általában 35-40 körül van, és tökéletesen élvezhető, sőt még nem fagyott ki a játék egyszer sem:DD Nincsenek illúzióim, garantáltan kifog jópárszor :D
  • Madi92
    És téged ez így nem zavar?:D
  • Rony94
    Játssz egy játékot 2-3 órán át 30 FPS-el, majd játssz ugyanazzal a játékkal 60 FPS-el. Látni nem fogod látni a különbséget, viszont érezni azt fogod. Olyan lesz mintha 2x-es gyorsasággal menne az egész. A 60 FPS sokkal folyamatosabb.
  • Hecker007
    40 FPS alá kevés helyen esik így be.
  • lammaer
    Hát nemtom, én agyilag még nem jutottam el arra a pontra hogy felfogjam ezt a 60 fps mániát (pedig a kollégák próbálják a fejembe verni hogy miért nem elég a 24 FPs mint régen).
  • Madi92
    És milyen Fps számokat kapsz? Bár te géped többet tud mint az enyém.
    Azt mondjátok el nekem, hogy miért irritál, ha egy játék nem 60+ fpsel megy? Régen, azt sem tudtam mi az az fps és csak akkor volt gáz, ha szaggatott egy játék, ami ugye ilyen 10-15 fps körül van. Most már az is zavar, hogy 40-50 fps, mert érezhetően belassul. Bár gyanítom, hogy csak megszokás kérdése lenne a dolog.
  • Hecker007
    Nekem csak a fű árnyékok van kikapcsolva amúgy minden max. Illetve vga driverből van 2x AA rátéve.
  • SaGa
    Gondolom mert hosszú, keskeny, kanyargós és gyakorlatilag minden(ki) csak "átfut" rajta... Bár némely modban vannak benne letelepedett csoportok is, de épp csak 4-5 taggal.
    A Borongóst csak azért tartottam meg, mert így azok, akik a "Borongást" ismerik, talán nem keverednek el végleg, míg egy "Homályos szurdokkal" nem biztos, hogy tudnának mit kezdeni.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2014.10.08. 11:53:10
  • mcmoha
    "Zóna bele" . Ez tetszik.