S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon sok játék nem foglalkozott (és gyanítom hogy még most se foglalkozik) a sok maggal. Nemhogy 2007-ben, de még most 2014ben se.

Ezért volt sokáig alaptétel az, hogy amikor procit vesz az ember, ne a magok számára hajtson, hanem inkább legyen kevesebb mag de azok nagyobb frekvencián guruljanak. Ezért vettem én annó 6 magos helyett inkább csak 4 magos procit, mert annak az órajelfrekije 10-15%al több volt.

Nem vagyok persze 100%ig biztos abban hogy ez ma még megállja a helyét, de valamiért mocorog bennem (lusta devek akik sose optimalizálnak) hogy a többmagos támogatás még ma sem széleskörben elterjedt....

Istenem, ilyenkor áldom a szerencsémet hogy valamilyen oknál fogva engem nem zavar hogy 40 v 60 FPS egy játék, pedig éjjelente tolok egy játékot akár 3-4 órát is egyhuzamban, és nincs überbrutál mega gépem (inkább csak olyan átlagos).

Hála istennek más területeken is jó hogy nem vagyok szuperérzékeny... pl egy haver már sikitófrászt kap egy 256kb-s MP3-tól, merthogy halja a tömörítést, ő csak losslessben képes bármit is meghallgatni. Na meg az 6GB-os XVID az neki már blokkosodik 😄

Lehet, de ritka szarok...bőven van mit javítani rajtuk. Eddig 3 járművet találtam: Fehér Niva, katasztrófálisan, vállalhatatlanul szar a vezetése. Kis traktor, elmegy, de körülményes a beszállás és BRUTÁLISAN sokat fogyaszt. Most van egy tető nélküli katonai uazom, na ez egészen jó. Remélem sokáig bírni fogja és nem lövik ki alólam <#eplus2> Most fogok lemenni az X18-ba, szépen megnyújtották ezt a részét a játéknak, de nagyon jó lett, a Borongás + Sötétvölgy küldetések nagyon jók, remélem az új X18 is tetszeni fog. Egyébként a borongásban az egyik katonánál, akinél az RPG volt találtam egy PDA-t. Kell az majd később valahová? És mi történik akkor, ha én fogom és szétlövöm a cirkáló helikoptereket? Nem lesz belőle később gond, nem fognak elakadni scriptek?
Eddig még megmaradtak! 😊
Azt már kifigyeltem, hogy jóval magasabb áron megveszik a dolgaimat, csak sajnos nem sok mindenre elég a pénzük. Én meg itt összeszedtem konkrétan mindent. Szóval nem hiszem, hogy el tudnám nekik passzentani! 😄 Ezt majd kocsival kell leszállítani. Remélem lehet beléjük pakolni.
Elvileg megmarad, de inkább add el a környéken lófráló barátságos stalkereknek ami nem kell.
Újabb kérdés: Agropromnál járok, meg volt a nagy hirig. Tele van fegyverrel a környék. Na most, ha én ezeket begyűjtöm egy helyre, ami egy táska lesz az egyik tetőn, akkor minden benne marad? Vagy egy idő után eltűnik?
Lényegtelen, 2007-ig húzták a megjelenést, addig meg ráállíthattak volna pár embert hogy a motort állítsák be úgy hogy legalább a 2 magosokat támogassa.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

mcmoha
Sőt 2001-ben.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Nem is az, hogy gyors reagálás valamire. Harc közben mondjuk pont nem szoktam észrevenni, hogy lassú. 😄
Hanem, hogy mész mész 60fps, aztán ránézel valami dzsindzsásra és 40 fps. Olyankor nagyon le tud lassulni.
Dehát ez van. Én most visszább vettem a grafikából. Észre nem veszem, max a tudat, hogy mennyit költöttem a gépre és medium beállításokon fut számomra élvezhetően, egy régi, ámbár modolt játék.

Amúgy nem csak ezzel a játékkal van bajom...😄 Itt van a Shadow of Mordor, nem olyan hűdeszép, még sincs meg a 60fix, ott is zavar.
Pozitív példa a Witcher 2, tudom, hogy ez nem mai gyerek, de szerintem nagyon szép a képi megjelenése, tán szebb is mint a fent említett SoM-é és mégis fut 60fps-el. (Mondjuk ott is volt egy-két helyen 40 fps, de nem volt jellemző azért).
Skyrimra sok mod felpakolás után, produkált 40 fpseket, azzal sem tudtam úgy játszani..😄 Kuka az a pár nap amit a modokkal töltöttem.
Lehet velem van a baj, szeretnék megint úgy játszani, hogy ne tudjak semmit az fps értékekről.
mcmoha
A játék motorja meg már 2002-ben megvolt. Első trailer.

mcmoha
Azt találtam, hogy az Intel és az AMD is 2005-ben dobta piacra az első kétmagos processzorait. Szóval mikor a ShOC 2007-ben megjelent nem túl régen léteztek.

Na jó, ezt nem hiszem el. 2007-től kezdve már régóta voltak több magos processzorok.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

mcmoha
Az első többmagos processzorok szinte a ShOC-al egyidőben jelentek meg. Szóval amig készült a játék csak egy magra kellett gondolni. 😊

Meg lehet az embernek i7-es processzora, meg lehet az embernek 2 magos processzora, az eredmény közel ugyanaz lesz ennél a játéksorozatnál. A motor egyszerűen nem támogatja az 1-nél több magos processzorokat. Ezt nem tudom felfogni hogy anno a SoC-nál hogy nem tudták megcsinálni. 😞

Hecker007
Nem, nincs szükség olyan gyors reagálásokra mint mondjuk egy mulit fps-ben, ott zavar ha nincs fix60. Ez egy ilyen játék erre képes a motor, még anno a ShoC-ban örültem ha 30 FPS megvolt fixen ahhoz képest a minimum 40 azért sokkal jobb érték 😄

Azok legtöbbje csak poénos üzenet 😄 Egyszer elfogtam egy ilyen üzenetet, hogy kb. így hangzott:

Hé srácok, van valami új srác kordonból, valami halottaskocsiról szedték össze és nem emlékszik semmire, szerintem raboljuk ki mit szóltok?
<#vigyor>
Bocs a dupláért, de így játék közben jönnek a kérdéseim. So kaptam egy random üzenetet Cordonban, hogy valaki elvesztett egy szerszámkészletet és happy lenne, ha visszakapná. Meg lehet keresni és, ha igen, akkor hogyan találhatom meg?
Némi kötszer és kevéske kaja és pár doboz alap pisztolylőszer.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Elmondta, elmondta, de ki emlékszik már arra. Azt tudtam, hogy Garbage-en egy vagonban, de nem találtam meg, mondjuk arra pont nem jártam... No mind1😊 Köszönöm.
Amúgy van benne jó cucc vagy nem éri meg a törődést?

Nem Wolf-ra gondolsz? Ő küld el kulcsot keresni. Fox-ot kimented csupán a SIN tagoktól azt annyi.
A bárba vezető területre belépés előtt (magyarán a Garbage végén), a Duty őrposzttól nem messze lesz egy vasúti kocsi szerűség. Na abban. Ez amúgy nem a feladat, ez a jutalom hogy ha akarod felveszed ha nem akkor nem. A feladat csak a kulcs megkeresése volt és leadása (ahol dönthettél úgy is, hogy megtartod és majd felhasználod). De elmondta Wolf, hogy merre leled a cuccot.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.10.09. 12:21:32

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Foxnak van egy küldetése, hogy keressek meg egy kulcsot, ami egy elrejtett stasht nyit. Merre találom a stasht?
Én DX9 full dinamic lightningal tolom, 25-60 fps között ingadozik a cuccos, általában 35-40 körül van, és tökéletesen élvezhető, sőt még nem fagyott ki a játék egyszer sem😄D Nincsenek illúzióim, garantáltan kifog jópárszor 😄
És téged ez így nem zavar?😄
Játssz egy játékot 2-3 órán át 30 FPS-el, majd játssz ugyanazzal a játékkal 60 FPS-el. Látni nem fogod látni a különbséget, viszont érezni azt fogod. Olyan lesz mintha 2x-es gyorsasággal menne az egész. A 60 FPS sokkal folyamatosabb.

Hecker007
40 FPS alá kevés helyen esik így be.

Hát nemtom, én agyilag még nem jutottam el arra a pontra hogy felfogjam ezt a 60 fps mániát (pedig a kollégák próbálják a fejembe verni hogy miért nem elég a 24 FPs mint régen).

És milyen Fps számokat kapsz? Bár te géped többet tud mint az enyém.
Azt mondjátok el nekem, hogy miért irritál, ha egy játék nem 60+ fpsel megy? Régen, azt sem tudtam mi az az fps és csak akkor volt gáz, ha szaggatott egy játék, ami ugye ilyen 10-15 fps körül van. Most már az is zavar, hogy 40-50 fps, mert érezhetően belassul. Bár gyanítom, hogy csak megszokás kérdése lenne a dolog.
Hecker007
Nekem csak a fű árnyékok van kikapcsolva amúgy minden max. Illetve vga driverből van 2x AA rátéve.

Gondolom mert hosszú, keskeny, kanyargós és gyakorlatilag minden(ki) csak "átfut" rajta... Bár némely modban vannak benne letelepedett csoportok is, de épp csak 4-5 taggal.
A Borongóst csak azért tartottam meg, mert így azok, akik a "Borongást" ismerik, talán nem keverednek el végleg, míg egy "Homályos szurdokkal" nem biztos, hogy tudnának mit kezdeni.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2014.10.08. 11:53:10

mcmoha
"Zóna bele" . Ez tetszik. <#vigyor0>

A Borongást én sem értem. Az orosz neve nagyjából "Árnyas szurdok"-ot vagy inkább "Homályos szurdok"-ot "Homáylos zug"-ot jelent. Amúgy ismerik még Sötét Kordon, vagy a "Zóna bele" néven is a "Zóna" világában (ezek könyvek, gyakorlatilag csak oroszul jelennek meg, és a legtöbb orosz mod ezekből táplálkozik). Én Borongósnak fordítom amikor ilyen orosz modokat magyarítok.

Amúgy ti milyen beállítások mellett játszotok? Én merészen felhúztam mindent maxra, de érezhetően nem smooth a játék, szóval visszább kell venni a 60fps-ért.
mcmoha
Ha a Borongás nevű helyről jössz vissza, (miért nem lehetett Sötét Táj-nak fordítani?), a kapu előtt bal oldalon egy épület mellett van egy nyitott UAZ. Na az egy jól vezethető autó. Egészen Csernobilig elmentem vele, és még mindig megvan.

Na időközben átjutottam a Borongásba és ez a helyszín király lett! Nagyon ott van, a vétkek kivágtak egy AK-val az erdőbe, de egész szépen összeszedtem magam a környékbeli viskókból 😄 Már majdnem éhen haltam amikor találtam 3 konzervet meg ilyen apróságok, szóval ez nagyon jó lett 😊 Van itt egy kis traktor is, na az már vezethetőbb...úgy kéne ezt megoldani, hogy a traktor fizikáját egy normál autóra áttenni, a traki tömegét meg megnövelni, mert egy vérszopó majdnem felborított...valamint a sötétedés idejét 1 órával korábbra a hajnalét meg egy órával későbbre tolni. 3:30kor már hajnalodik...
Öööö...ez a menekülés a Sötétvölgyből autóval...EZ MI? Ez az autóvezetés katasztrófálisan szar. Attól felborul, ha egy katona belém lő, nemhogy a helikoptertől, de ennyi sem kell, elég egy nagyobb sebességű kanyarbevétel. Mostanra amúgy elég sok a hiba...alapból ez a script amikor támadnak a katonák el sem indult, csak amikor újratöltöttem a játékot...az éjszakával is baj van...simán világos van 10-11 óráig, de ha mentek és visszatöltöm akkor van csak igazán sötét. Ezt hogy??? Amúgy sokat kell autózni a játékban? nem lett volna egyszerűbb vezetőkkel megoldani ezt, vagy akár olyan autófizikával mint az Oblivion Lost modban? Az sem volt nagy szám, de ott még ki is tudtam lőni a kocsiból, itt azt sem tudom, hogy szállok ki 😄 Terveznek még patchet a játékhoz?
Kicsit nagyobb képet mert nem látszik semmi.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

És ez is kínai:
Nálam ez van:

Nem sokat mond nekem...
Sajnos - Tévedtem. A The Elder Srolls IV Obliion játékom grafikája egy az egyben, hajszál pontosan ugyanúgy tönkrement, akár az Stalker Lost Alpha grafikája. És a tetejében ugyanúgy elmosódik minden (Kettőslátás). Meglehet, hogy a videokártya a ludas, de már megnéztem a 3D-s beálításokat. Ott nemigen láttam semmit, mivel nem szakértek hozzá (sem)...
Ok, lépjünk tovább 😊

Nincs fenn a játék, csak abból indulok ki amit látok. Ha nekem ilyen problémám lenne a játékban errefelé kutakodnék. Gugli a játék configfájljának leírására , videokártya driver 3d beállítások, a játék ikonjának a paraméterei közt megnézni hogy nincs e valami oda nem illő extra beállítás stb.

Nekem még mindíg a videókártyád beállításai a legszimpatikusabb hely ahol nézelődnék, bár írtad hogy más játéknál nincs ilyen jelenség - ergó a driver beállításban játékspecifikusan kellett beállítani hogy ilyen legyen. Azt meg véletlenül nem csinálja az ember ugye...

Bocsánat. De tényleg félmunka volt. Ugyanis nem jutottam vele előre. Sajnálom, ha megsértettelek. Nem az volt a cél. Valóban Működő, Alkalmazható Megoldás kell a problémára. És az legyen Logikus, Áttekinthetőp, Érthető, mi több: megérthető és Közérthető. És ne csak nekem legyen az... Ha megbántottalak volna, akkor még egyszer Bosánatot Kérek Tőled!
Tesó, nem vagy kicsit pofátlan? Megpróbálok segíteni azt fikázol? Utálod a félmunkát igen? Akkor bámuljad a képernyődet úgy ahogy van....

Amikor fölrakod, nem lesz automatikusan magyar a játék. A magyarítást az indítás után be kell állítanod az opcióknál.
http://blog.ficsoport.hu/index.php/magyaritasok/s-t-a-l-k-e-r-lost-alpha/
Valaki tudna abban segíteni, hogy a 3-as patch-hoz hol lehet megtalálni a magyarítás? Köszi
A Problémát maga az operációsrendszer, a Windows8.1-es okozza. Azt szeretném megtudakolni Tőletek, hogy akinek közülletek Windows 8.1-se van, az hogyan, miképpen oldotta meg ezt a problémát??? Csak létezik valami megoldás....

Valaki említette itt a fórumban a 3D-s beállításokat...
Na de félmunkát végzett az a valaki, mert nem elég megemlíteni ilyesmit, de bizony le kell írni a módját, és a helyét is a beállításoknak!! Hol-Mit-Hogyan_Miképpen...
Utálom a félmunkát!

De vajon Hol kell, Miképpen kell, Melyik programban kell beállítani a 3D-t?
Mert úgy veszem észre, hogy talán ez, vagy - éppen ennek a hiánya(???) piszkál bele a játék grafikájába....

Nem tudok játszani a Lost Alphával, amíg ilyen!
Hecker007
Sokadik próbálkozásra sikerült, szokni kellett rendesen az irányítást, most már megy szerencsére.

mcmoha
Az elején nem sokat ér az a puska mert lőszert csak jóval később találsz hozzá. Akkor meg már puskát is vehetsz, meg találsz is .

mcmoha
Sajnos ez egyellőre ilyen. Szerencse kell hozzá, hogy sikerüljön az a küldi. Vannak jobban vezethető járművek is, szóval nem mindegyik szar.