Másolás kontra innováció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
killall imagent
A Samsung nem rendelkezik licensszel, a licensszel az apple rendelkezik a Samsung csak gyárt. Neki csak a gyártási technológiát kell biztosítania.
"A Samu tranzisztor szinten látja, kell hogy lássa az egész csipet, ahhoz hogy gyárthassa, le tudja meózni, esetleg tudja kicsit fejleszteni."
Nem nyúl bele semmit nem csinál vele, nem az õ processzora, hozzá sem szagolt.
"A Zepülnek sem gyártó, sem processzor tervezõ kapacitása nincs."
Pedig az összes iOS termékben saját egyedi chip van, mindegyik designed by apple. Semmelyik másik eszközben nincs ilyen chip.
"A Szaminak meg van, még ha fõleg mástól licenszelt procikat is gyárt."
Ez nem így mûködik. Általában ez úgy néz ki, hogy még a know how sem feltétlenül van átadva. (kivéve Kína mert ott kötelezi az állam a know how átadását még saját gyáregység esetén is)
"A Zepülnek messze nem kell olyan szinten birtokolnia a technológiát, mint a gyártónak."
A gyártó megkapja a komplett gyártási tervet - elõfordul, hogy a gyártás koordinálásában a tervezõ cég emberei vesznek részt az üzleti titkok miatt. Itt nem hinném, hogy lenne ilyen, de megállapodás biztos van.
"Hát azért biztos jobban megérezné pl. a magyar gazdaság a nagyvárosonként/kerületenként 1-2 mekit, ha megszûnne, minthogy a Eppl Magyarisztán bezárnárná mind a 6 üzletét."
Nyilna helyette Burger King.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Csak ugye, ahhoz, hogy a Samu gyárthassa neki lehet, hogy azért komolyabb (sokkal komolyabb!) licensszel kell rendelkeznie ám, mint hogy a Zepöl vegyen belõle néhány marékkal és mással! beépítesse egy általa megdizájnolt, de szintén más! által legyártott kicsi csini dobozkába. A Samu tranzisztor szinten látja, kell hogy lássa az egész csipet, ahhoz hogy gyárthassa, le tudja meózni, esetleg tudja kicsit fejleszteni.
A Zepülnek sem gyártó, sem processzor tervezõ kapacitása nincs. A Szaminak meg van, még ha fõleg mástól licenszelt procikat is gyárt. A Zepülnek messze nem kell olyan szinten birtokolnia a technológiát, mint a gyártónak.
"Ez egy jó nagy baromság. McDonalds nélkül megszûnne az élet és anarchia lenne a földön."
Hát azért biztos jobban megérezné pl. a magyar gazdaság a nagyvárosonként/kerületenként 1-2 mekit, ha megszûnne, minthogy a Eppl Magyarisztán bezárnárná mind a 6 üzletét.
;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egy ideig lehet ennek az olcsóságnak tapsikolni, de kurvára vissza fog ám ez ütni :(
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Írtam én ilyet? Nem kell megint megmagyarázni a nem létezõt. Sehol nem írtam, hogy dögöljön meg a Samsung, ezt már te költötted mellé. Ráadásul Samsung TV-im vannak, Samsung monitorom van. Háztartási eszközbõl viszont nem veszek Samsungot, egyszer befürödtem vele azóta kerülöm. Tehát ha a Samsung nem fog mikrót gyártani az engem iszonyatosan nem fog meghatni.
"Bozomány és akár hiszed, akár nem az azért jelzi, hogy egy cég mennyire fontos az emberi civilizáció fenntartásában, hogy hány embert foglalkoztat és hány terméket ad el."
Ez egy jó nagy baromság. McDonalds nélkül megszûnne az élet és anarchia lenne a földön.
"Tudod vannak ilyen alantas dolgok, hogy evés, meg ivás, és amíg nem tuggyuk a zapplesztorról letölteni az életerõt addig pl az élelmiszer-ipari, meg energetikai, meg egyéb cégek fontosabbak lesznek, mint az Apple-nek nevezett divatos dizájnstúdió."
És te meg a másik techno céget véded. Vagy te Samsungot reggelizel?
"Igazad van nem mind Samu gyártmány, csak a lényegesebbek, CPU, memcsi, kijelzõ, meg talán a GPU-is."
Ne keverd a szezont a fazonnal. A Samsunggal gyártat az apple megrendelésre saját CPU-t, GPU-t licenszek alapján (ARM és Powervr), bármelyik gyártó céggel le tudja gyártatni. Ezek nem Samsung termékek.
"Csípom a zironiádat!
;D"
No ugye hogy ugye :D
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
szal ha a Samsung nem gyártana hirtelen az apple-nek nem gyártana senki
ugyanis nincs felesleges, szabad kapacitása senkinek, tudod, optimalizálják a gyártást, és nem arra várnak hátha beesik egy ekkora üzlet. Mire újra lenne gyártás, az fél-1 év.
És igen, kinaiak ellopnak lemásolnak mindent, és? szarják le a vinnyogást. És lassan övék fél USA
A samsung bezony gerinctelenül lemásolta az apple-t. Márpedig a belsõ feljegyzásekbõl ez kiderült.. Elég csak megnézni a galaxy ACE, de talán az SII is.. Persze ha nagyon akarnak, akkor tudnak egyedit, pl az SIII már bizony fejlõdés.. Ha már a telefonoknál tartunk, akkor lehet egyedi vonalat csinálni: pl:Sony(Erricson) És a személyes kedvencem, a motorola.. Nem is értem, 7 év után cseréltem le a még "buta" telefonomat, és véletlenül bukkantam a Motorola RAZR telora.. Bizony fele áron tudja azt a minõségi érzetet nyújtani mint az Aple... Az asszonznak elõbb lett meg a 4S, de magamnak drágállottam.. :) Szal miután megvettem a Motorolát még késztetést sem éreztem arra, hogy kézbe vegyem az almát.. :)
Óké, dögöljön meg a Samu, de akkor a mikrósütõ helyett veszel még egy ájfontot? A mikro 1000-2000 w-os, egy mobilktelcsi, meg 4w. Kicsit sokáig fog ám tartani felmelegíteni azt a melegszenvicst, csak szólok.;)
"Akkor a te analógiád szerint a Walmart mennyivel királyabb cég mint a Samsung mert itt 2.1M ember dolgozik és mennyi mindent árul, vagy a McDonalds is mekkora király cég mert 1.5M ember dolgozik, bár ez meg csak kaját árul, akkor nem is király..."
Bozomány és akár hiszed, akár nem az azért jelzi, hogy egy cég mennyire fontos az emberi civilizáció fenntartásában, hogy hány embert foglalkoztat és hány terméket ad el. Azért azt megnézném, ha ájpeddel akarnál jóllakni!;)
Tudod vannak ilyen alantas dolgok, hogy evés, meg ivás, és amíg nem tuggyuk a zapplesztorról letölteni az életerõt addig pl az élelmiszer-ipari, meg energetikai, meg egyéb cégek fontosabbak lesznek, mint az Apple-nek nevezett divatos dizájnstúdió.
"Nem tudom hány Samsung chipet használ az apple, de olyan borzasztó sok nem lehet. (Hint: a processzort csak gyártatja a Samsunggal ugyanúgy gyártathatná mással is!)"
Igazad van nem mind Samu gyártmány, csak a lényegesebbek, CPU, memcsi, kijelzõ, meg talán a GPU-is. Ja még a dobozt sem õk gyártják, csak mert nekik nincs gyártókapacitásuk.
"Mármint a Samsungnak? Hát igen valóban full etikátlan cég."
Csípom a zironiádat!
;D
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
VSZ alapítva '55
Magyarországon nem voltak rakétasilók (alapvetõen ICBM rakétáknak ugye), csak kis és közepes hatótávolságú rakéták, amivel pl. amcsikat de talán még az NSZK-t sem értük volna el.
A kubai rakétaválságról is pl. azt a tényt felejtik csak el, hogy amikorra ez kitört addigra az USA már rég körülsilózta a SZU-t.
Szal a példád történelmileg egy hatalmas luft volt.
Szerintem
Na persze. A Varsói Szerzõdés is csak azért telepített Magyarországra rakétasilókat, hogy megvédje a békét az imperialista NATO fegyverkezése ellen.
A szabadalom háború olyan játszma, amit minden multi játszik pro és kontra. Ebben egyetlen céget kinevezni bûnösnek, a többit meg áldozatnak nettó hülyeség.
Hasonlít? Igen.
Másolat? Nem.
De kérlek, válaszolj akkor:
"Le kell védeni szerinted a téglalap alakot, mint egyedi design-t?"
Aztán arra is, hány olyan készüléket ismersz, ami szintén nagyon hasonlít az iPhone design-jára, csak sikertelenebb akkor is, ha ugyanúgy tetten érhetõ a hasonlóságra való törekvés.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Már lejjebb is akartam szólni, újra elõjön az a stílusod, ami a bicskát nyitogatja, kérlek, próbáld meg ezt a szemétkedõ tini stílust nem alkalmazni, mert ebbõl lesznek azok a káromkodások idõvel, amiket nem szeret senki. Te sem, állításod szerint.
Annyi az egész, nem kell mindig igazadnak lennie és nincs is mindig, bár amikor normális vagy, sokszor igazad van.
Kérlek!
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Ha a két telefon közötti hasonlóság kimerült volna a téglalap formában, az apple elhasalt volna a bíróság elõtt, azonban sikerült bizonyítaniuk, hogy a Samsung részérõl tudatosan törekedtek a minél nagyobb hasonlóságra.
Ez a Samsungnak 1 milliárd USD-be fájt.
Persze nyilván nehéz megérteni, ha nem akarod megérteni. Így ha már visszavonulsz gondolkodni, ezt gondold át, máris nagyságrendileg kevesebb baromságot hordanál össze.
Jah de legalább ott már nem másolnak.
"A Samu vs. Alma perhez csak azt írnám, hogy amíg a Samunak van ezeregy más, dizájnú és hardverû terméke. És egy csomó olyan dolgot is gyárt, amirõl az alma naccerû dizájnszakemberei valszeg azt sem tudják, hogy mire is való pontosan, addig ennek a xájbabaxott Épülnek van egy, az az 1 db kórházikacsafehér termékpalettája, oszt csókolom."
Még jó, hogy nem cégméretre megy a játék. Hány de hány óriás szívta már meg a történelem folyamán.
"Ugyan ezek a számok a Samura vetítve: 384 mrd $, és 344 000 alkalmazott."
Akkor a te analógiád szerint a Walmart mennyivel királyabb cég mint a Samsung mert itt 2.1M ember dolgozik és mennyi mindent árul, vagy a McDonalds is mekkora király cég mert 1.5M ember dolgozik, bár ez meg csak kaját árul, akkor nem is király...
"Szal, amíg az alma használja a Samu csippjeit és nem fordítva, addig talán lesz szíves csókolommal köszönni neki és nem a bíróságon baxtatni."
Nem tudom hány Samsung chipet használ az apple, de olyan borzasztó sok nem lehet. (Hint: a processzort csak gyártatja a Samsunggal ugyanúgy gyártathatná mással is!)
"Amúgy nem vagyok Samu hívõ, de aki ezekután bármiben is igazat ad ennek a tróger cégnek azt csak sajnálni tudom."
Mármint a Samsungnak? Hát igen valóban full etikátlan cég. Fõleg amikor az a botrányuk volt, hogy mindenkit megkennek meg korrumpálnak. Valóban gáz, nem is vagyok velük nagyon kibékülve :(
Háááát peeersze :)
"Nem csinálta eddig is minden cég, elég ritka volt. Az utóbbi években harapódzott el, akkor amikor az apple elkezdett trollkodni, az m$ pedig magasabb troll fokozatba kapcsolt."
A lópikulát visszamenõleg is találsz rengeteg ilyet. Mennyire emlékszel olyanra, amikor a Sony levédette a hordozható elektromos szerkezetet ami kazettát játszik le. Mennyivel volt különb? Fõleg, hogy elõtte már pont egy magyar ember védette le. Pereskedtek is egy évtizedig...
A Samu vs. Alma perhez csak azt írnám, hogy amíg a Samunak van ezeregy más, dizájnú és hardverû terméke. És egy csomó olyan dolgot is gyárt, amirõl az alma naccerû dizájnszakemberei valszeg azt sem tudják, hogy mire is való pontosan, addig ennek a xájbabaxott Épülnek van egy, az az 1 db kórházikacsafehér termékpalettája, oszt csókolom.
Lehet hogy a tõzsdén, ami tök virtuális jelenleg a Gyümis cég jól áll, de egyébb mutatókat nézve pl. álloeszközeinek értéke (total assets) 116 mrd $, dógozók száma az uccsó nagyonokos trendi képkpólós "géniusz" eladófijút is beleszámolva 60 000. Ugyan ezek a számok a Samura vetítve: 384 mrd $, és 344 000 alkalmazott.
Szal, amíg az alma használja a Samu csippjeit és nem fordítva, addig talán lesz szíves csókolommal köszönni neki és nem a bíróságon baxtatni.
Amúgy nem vagyok Samu hívõ, de aki ezekután bármiben is igazat ad ennek a tróger cégnek azt csak sajnálni tudom.
Aki ismeri ezt a videót, az látja, hogy ez a cég mennyire meghasonlott önmagával:
Nem unod már ezt? Azért védik le ezek, hogy az ilyen troll cégektõl mint az apple és a m$ biztonságban legyenek/ vissza tudjanak ütni...
A patent troll definiciója senkit sem érdekel, nem csak az a patent troll aki nem használja fel a szabadalmaztatott dolgot, az a patent troll aki agresszívan, nem védekezésbõl, támadni kezd egy másikat faszságokkal ami mögött 0 idõ, pénz és fejlesztés van, vagy nem a levédõ cég fejlesztése, lásd az apple szabadalmak nagy része, hanem lenyúlt dolog.
Nem csinálta eddig is minden cég, elég ritka volt. Az utóbbi években harapódzott el, akkor amikor az apple elkezdett trollkodni, az m$ pedig magasabb troll fokozatba kapcsolt.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Szerintem senki sem nézi kicsi dzsunka cégnek, de azt se felejtsd el, hogy amirõl te beszélsz az nem egyetlen cég hanem sok cég összessége. Amik még csak tulajdonosilag sem feltétlenül egyeznek meg. Olyan mint (ha már kocsi hasonlatok) a Porsche - ami a VW égisze alatt mûködik de a VW fõ tulaja meg a Porsche család, azt hogy az Audinál mi történik azt a befektetõk döntik el nem pedig egy ember vagy egy részleg.
Nézd meg mit jelent a patent troll az ide semmiképpen sem illik. Nézd meg egyébként miket védet le a Samsung a Google a Nokia az MS, az IBM a CocaCola és az összes többi cég.
"Nem kell matematikusnak lenni hozzá, ha az usaban marad ez az idétlenkedés akkor záros határidõn belül a triviális szabadalmak levédésével akár a termék árával megegyezõ költségek rakódhatnak a árúcikkekre."
Nem is állítom, hogy ez így rendben van. Viszont azt sem állítom, hogy a lopás rendben van. Az igazság valahol félúton van én azt gondolom.
"A Patenttrólkodás eddig is elég gázos mûfaj volt, egyetlen nagy cég sem szívesen vállalta magára, kivéve az ms-t és õ is csak módjával."
Minden cég ezt csinálta eddig is, csak az SG és a többi bulvár azt nem tudja eladni ha más cégek szarrá perlik ez miatt egymást, csak az apple nevével lehet ezt eladni, ezért kapott ez sokszoros nyilvánosságot.
"De az alma, mint a világ leggazdagabb és talán legkapzsibb cége (Ebben a kategóriában) belépet ebbe a hmmm nem túl gentleman klubba."
Szerintem eddig is benne voltak.
Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz
Ennek ellenére a másik dologban nem volt igazad.
Ezt írtam:
"Én meg válaszoltam. Támogatják jobban mint a legtöbb olyan cég aki szintén free projekteket használ. A google hány szerverrel millió dollárral támogatja a linux fejlesztést?"
Azaz az apple támogatja az open source communityt. Jobban támogatja mint a legtöbb olyan cég aki open source terméket használ - hogy ezt mire alapozom. Egyszerû a világon van pármillió ilyen cég, ezek nagy része egy büdös sorral, egyetlen dollárral, egyetlen THX felkiáltással sem támogatja. Tehát nem volt nehéz kilogikázni. A második fele egy kérdés amire nem tudom a választ azért kérdeztem, de FIGYELEM!!!! a google NEM EGYENLÕ az összes open source-t használó céggel. Tetszik érteni?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Sokan meg azt sejtették, hogy mivel az Apple próbál szabadulni a Samsung-tól, mint beszállítótól, a Samsung tönkremegy, mert az Apple-bõl él.
Én, meg még jó sokan meg azt sejtettük, hogy emiatt a felszabaduló kapacitás miatt a Samsung TÖBB készüléket fog tudni gyártani a SAJÁT logo-jával, mint addig.
Nicsak, kinek lett igaza?
Természetesen az Apple óriási tõkéjével már régen létrehozhatott volna olyan gyáróriást, ahol saját magának gyárthatná az összes alkatrészt ma már.
Bevallom, nem is értem, miért nem tette meg, jobban járna szerintem.
Akkor is, ha azért ez elég nagy áldozatokkal járna.
Én biztos ezt csinálnám, nem tenném szánalmassá magam avval, hogy holnap meg avval a céggel kell leülnöm tárgyalni, akit el akarok takarítani a Föld színérõl...
Valami oka van annak, hogy nem így csinálják, mert szerintem nem csak aljasságban világverõk, ebben sem lehetnek ostobák.
Természetesen azt is tudni kell, hogy aki a Samsung-ot akarja lenyomni, annak igencsak fel kell kötni a gatyót és szvsz az a gatyó még az Apple-ön is foltos lenne ettõl.
Sokan esnek abba a hibába, hogy valami kis dzsunka cégnek nézik õket, holott egy óriási konglomerátumról beszélünk, aminek az Apple-lel rivalizáló részlegecskéje is hatalmas iparvállalat.
A japánok a kicsi, alacsony fogyasztású gépeket csinálták, mióta csak autót gyártanak. Ezzel szemben az amcsiknál a nagy, böhöm erõs motor volt a fontos, a fogyasztást nem nézték. Ennek lett az eredménye, hogy mikor jött az elsõ olajválság, sokan rájöttek, hogy nem a méret a lényeg. Az amcsik nem bírtak elég gyorsan változtatni, ez pedig majdnem a teljes autóiparukba került, több gyártó úgy padlóra került akkor, hogy azután se tudtak onnan felállni.
Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát elõször ne a gépben keresd.
Ott csúnyán kikötik, hogy saját munkának kell lennie, de nem kötnek bele, ha az is A4 méretû. Talán érted, mire utalok ;o)
Le kell védeni szerinted a téglalap alakot, mint egyedi design-t?
Kell-e erre válaszolnom, vagy sem, ez itt a kérdés...
Visszavonulok gondolkozni, tedd te is azt!
Az ipari formaterv ehhez képest annyival komplikáltabb, hogy konkrét szabadalmak formájában kell levédeni egy termék minden olyan elemét, amit addig senki nem használt, hogy utána az egyedisége, illetve a másolás ténye bizonyítható legyen. A Samsung elleni döntõ érv a bíróság elõtt egyébként az a belsõs anyag volt, ami a Samsungnál fejlesztési irányelvnek jelölte meg, hogy az iPhone-ra minél jobban hasonló terméket kell létrehozni.
Ha tehát valami abszurd az amerikai szabadalmi törvényben, az nem az, hogy le lehet védetni a téglalapot, hanem hogy le _kell_ védetni, ha nem akarod, hogy bárki következmények nélkül ellopja a fejlesztésedet.
Nem kell matematikusnak lenni hozzá, ha az usaban marad ez az idétlenkedés akkor záros határidõn belül a triviális szabadalmak levédésével akár a termék árával megegyezõ költségek rakódhatnak a árúcikkekre.
Hogy ez miért lenne rossz, ez még az ottani politikusoknak sem gond felismerni.
A Patenttrólkodás eddig is elég gázos mûfaj volt, egyetlen nagy cég sem szívesen vállalta magára, kivéve az ms-t és õ is csak módjával.
De az alma, mint a világ leggazdagabb és talán legkapzsibb cége (Ebben a kategóriában) belépet ebbe a hmmm nem túl gentleman klubba.
Gratula
OSX nincs kiadva legalábbis nem 100%-osan.
szerintem lassan meghal az e betûm :)
persze lehet a fagyi visszanyal, ha már nem lesz mibe belekötni és egyre nagyobb piacot nyer samsung s3 s4 s99999.
és ugy még ott a google....
és sose tudni, ki az aki még kedvet kap.
Egyéni véleményem (ami változott 1 hónappal ezelõttirõl) hogy nem fekete fehér. akarom mondani nem téglap meg fémkeret kontra szuperhiperegyed iparmûvészeti remek. valahol a kettõ között, ami miatt érthetõbb a bírósági eredmény.
nem errõl van szó, zavar-e?
Masreszt fingod sincs mennyit kolt se a google se a apple adomanyokra, azt meg a konyveloik sem tudjak:)
3 dizájner összeült összeböfögtek valamit, megmutatták melóPityunak, azt csá + marketing.
Ennyi az epül, nem kell itt túldimenzionálni a dolgokat. Ez semmi, akármelyik cég fel tudja velük venni a versenyt, ami meg is történt elkerülhetetlenül, nagyon is helyesen. Ezért pánikolt be az epül és kihasználva a hazai viszonyokat takarít, és ezért is nevetséges az epült a többi cég fölé emelni. Bohócok egymás hegyén házán ott ámerikában.
Lehet itt pattogni, hogy de hát levédette és ezért az epülnek van igaza, de nézzetek már magatokba ti szerencsétlenek. Veritek a telefon lényegtelen 1%-ra, amit egy A4-es lapon 5 perc alatt össze lehet firkálni, miközben a többi 99%-át összerakja mindenki ugyanazokból az alkatrészekbõl olcsóbban.
Innováció, az bazdmeg. xD
A sok hülye pedig még tapsol is hozzá, hogy most igazságot szolgáltattak a csúnya ázsiaiak kárára, és nemsokára már csak epült lehet venni ámerikában.
Amikor valakik ennyire beszopják a propagandát, na az nevetséges... XD
https://twitter.com/foodlfg
Ezeket "lopta el" a samsung:
listák rugós visszapattanása
az egyujjas görgetés és kétpontos nagyítás
dupla klikkre történõ zoom
széltõl szélig húzódó kijelzõ
hangszóró elhelyezkedése és a képernyõt határoló keret
lekerekített sarok és home gomb
rácsos elrendezésû menü
és az iPad széltõl szélig tartó kijelzõjét, lekerekített sarkait és vékony keretét
Hát nem nevetséges? :)
de a masikrol fogalmad sincs, mennyivel tamogat...:)
Semmit ez egy megállapítás volt, és mivel mindenre igaz felesleges volt leírni.
"Ez gusztustalan és nem a szeméttelep. Felhasználod és utána a szabadalmi rendszer gyengeségeit kihasználva perelsz, holott nem is õk találták ki."
Miért kik találták ki? Aki kitalálta miért nem védette le? Hiszed vagy nem mindent levédetnek akik kitalálták.
"Ez kérdés volt, nem kijelentés. Biztos sok millió dollárral támogatnak BSD projekteket és sok szervert is adományoztak nekik"
Én meg válaszoltam. Támogatják jobban mint a legtöbb olyan cég aki szintén free projekteket használ. A google hány szerverrel millió dollárral támogatja a linux fejlesztést?
A GUI átvétele a Xeroxtól, amit az Apple-hater mantra felró Jobsnak pedig nem lenyúlás volt, hanem liszenszelés: az Apple részvényeket adott a Xeroxnak, hogy 3 napig tanulmányozhassa a fejlesztéseket és amit az alatt megtanulnak, korlátlanul felhasználhassák. (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.)