623
-
#383 Ha már itt tartunk én ultra apple-fanboy vagyok pedig csak iphone-om van nomeg ipadom. Mondjuk én a google-ért nem ugrálok annyira pedig több ismerősöm dolgozik ott nomeg a legjobb barátom is. Nem is tudom van-e olyan cég amiért kvázi rajongok. Mondjuk elektronikában nagyon tetszik a Panasonic hozzáállása és minősége, vagy mondjuk talán a Blizzard-ra tudnám azt mondani, hogy fan vagyok. Blizzard-fanboy ezt rám lehetne sütni mert majd minden játékuk megvan, nagyon ritkán lehet egy blizzard játékkal befürödni.
Jah és ami abszolút jellemző rám az a BMW-fanboy. Ennek meg annyi az össz háttere, hogy a családnak nagyon sok kocsija volt már az idők folyamán tök szaroktól elkezdve a jobb márkákig minden, de a BMW nálunk a tökéletes autó; a design, a technika, a kényelem és a szolgáltatások olyan magas szinten találkoznak amiket csak néhány konkurens tud nyújtani. Már a szalonban vagy a szervíz szolgáltatásban elkezdődik a "varázslat" mindenütt a prémiummal találkozol - éreztetik veled, hogy számítasz, a kedves üdvözlő kártyák, az érdeklődő telefonok, a rendezvényekre meghívások mind mind olyan dolgok amik a márkát a többi fölé emelik. Szóval ez igazi szerelem a sok év alatt BMW-ben még soha nem csalódtam, de ez egy másik történet :) -
#382 Aha, ha ez tényleg így lenne, akkor ma Magyarországon egyetlen frissen induló cég sem lenne. Szerencsére sokan jobban utánaszámolnak a dolognak.
A 10 millió kezdőtőke hülyeség. Alapvetően kell a fél milla, míg minden, a céggel kapcsolatos dolgot elintéz az embert. Ezen felül nem árt, ha legalább fél évre való anyagi kitartás van, vagy legalábbis valami fix szerződés, ami hozza a pénzt.
A cégalapítás egy diáknak jelenleg sokkal jobban megéri, mintha egyéni vállalkozóként kezd el bármit is. Ugyanis míg egyéniként egyből mindenféle járulékokat kell fizetnie, addig ha céget alapít, a járulékok jelentős részét nem kell addig fizetnie, míg diák. Éppen ezért van az, hogy egyre több diáknak van cége. -
#381 Vajon miből indul általában ma egy újonnan induló vállalkozás?
Első sorban természetesen saját tőkéből, de ez általában a szükséges töredéke. Erre jön a költsön, ami x ideig lefogja a bevétel egy részét. És még mindig ott van a türelmi idős ügyek intézése, amiket szép lassan lehet elintézni, hogy ne egyszerre kelljen minden kiadást teljesíteni. Ezek egy része adminisztratív dolog, de ezek is pénzbe kerülnek.
Pontosan ezért mondtam, hogy egy induló vállalkozás első körben beszerzi az eszközöket, majd legalább 1 évig költségstop van, míg eléri azt a szintet, hogy ne kellejen a bedőlésétől tartani. -
M2 #380 Én is hányszor lettem kikiáltva Apple-fannak, pedig csak helyre teszem a totális valótlanságokat amiket össze bírnak irkálni.
Ha lehet választani kedvenc céget, nekem abszolút csak a Google jöhet szóba. Már amikor kijöttek a keresőjükkel imádtam. Később mindenből a legjobb szolgáltatást nyújtották a legletisztultabb felületen (gmail, maps, adsense, analytics stb.), ráadásul egész jó mellékes pénzeket kerestem rajtuk keresztül. Amit mint munkáltató csinálnak, az is mindenkinek követendő lenne. Mikor kijöttek az Androiddal, tudtam hogy csak idő kérdése és uralják a piacot, szurkolok is nekik. A közösségi dolgot is sokkal stabilabban és kezelhetőbben tolják, mint a facebook, és még sorolhatnám (Drive, Youtube, Translate).
Szóval én lettem az Apple-hater Androidosok szemében az Apple-fanboy, vicces. -
#379 Erre egyet mondanék kapásból: a tesztelt 733-as Cerkán nem akadozott ennyire a Win8, miután egyszer betöltött...
De láthatóan pár elég érdekes infót már nem mertél megmutatni a videóban (pl. a host gép terheltségét), a virtuális gépet se nagyon merted meghajtani (mert a felvételen igazán nagy terhelést nem kapott).
Ez így nulla, de semmiképpen nem bizonyítja az Ubuntu bármiben is a Win8 felett állna. Alapon akad a világba, körülbelül azt a teljesítményt hozza, mint a Win8 a 733-ason, régi jó SD rammal.
Másik dolog: elég sok dolgot leírtál, csak persze alap adatokat nem. Pl. olyan apróságot, hogy a gépben alapvetően egy SSD meghajtó van, plussz azt sem, hogy a memóriakártya Class hányas. Ezek azért nem megvetendő apróságok. Mint ahogy megjegyezném, hogy elég érdekesen mehet ezen a gépen egy teljes értékű Ubuntu 10.10 meg mellé egy virtuális gép XP-vel, lévén ha tényleg csak a memóriakártyát használod, akkor azon az Ubi egymaga lefog 3 gigát (nem én mondom, Linux fórumos az adat), mellé még felnyomtad a Compiz-t, plussz egy virtuális gépet meg egy teljes értékű XP-t. Bárhogy is számolom, ez bizony 4 gigába nem igazán fér bele...
Másik "apróság": állításod szerint te ezt ugyanígy lecserélted 12.04-re. No, szintén érdekes probléma lenne a dolog, tekintve, hogy az egymaga megeszik 5GB-ot (ez kifejezetten az Ubuntu oldaláról származó minimális hardverkövetelményben szereplő adat), erre akarsz még egy Compix-ot, és akkor még nem beszéltünk a virtuális gépről meg az XP-ről... Tehát ha jól tudok számolni, elég nehezen férne fel egy 4 gigás kártyára, hacsak persze neki nem áll az ember barkácsolgatni (bár még mindig ott a kérdés, hogy ha a grafikus felülettel 5 giga a helyfoglalás, vajon hogyan is férhet fel egy 4 gigás memóriakártyára...). -
M2 #378 Lassan kirajzolódik az Apple-haterek tipikus pszichéje: nem értik, hogy valaki csak használati eszközt keres, abból viszont a legjobbat és ilyenkor a pénz nem számít (mert mondjuk munkát kell végezni rajta). -
#377 +1, elsőnek én is csináltam magamnak csilivili lángolós ablakeltűnős, pörgőskockás anyámkínjás desktopot, de 2 hét után levettem az alap effektekre, mert az még belefért, a többi csak értelmetlen parasztvakítás. Amúgy meg nem tudom mire van olyan nagyra az ubuntuval a srác, 9.04 volt a legutolsó használható verzió belőle, azóta az egész egy használhatatlan tévedés. Mondom ezt úgy, hogy napi szinten használok desktopon linuxot (fő OS-em asztali gépen itthon).
bétéwé arrakistor, én milyen fan vagyok? Otthoni desktop gépemen Linux Mint 13 van (64 bit, mate), mellette 100 giga win7 játszani.
Laptopból egy 2.1-es macbook 10.7-es OSX-el munkára/szórakozásra, okostelefonnak pedig egy rootolt cyanogenmodos htc wildfire 2.3.7-es droiddal :)
Céges laposnak egy dell gép, win7-el, teljesen jól ellátja a feladatát.
Mindegyik kütyümet nap mint nap nyúzom, és meg vagyok vele elégedve, és most tervezek venni egy iPad-ot, mert minden nap a haveromét nyomkodom, és nagyon tetszik a cucc. Mondom ezt úgy, hogy iPhone-t sose vennék, mert attól a hideg ráz.
Amúgy őrületes ez az SG, kajak jobb mint a kabaré, csak a mai nap kb négyszer kaptam röhögőgörcsöt a topikon :D Eskü már csak vers kéne ide megint :D
-
#376 Ez olyan leventés :)
A techdemo a lényeg nem a használhatóság :) -
Papichulo #375 Azt sem ertem, hogy miert gondolja azt, hogy nem lehet barmely OS-re ilyen giccses szarokat telepiteni, melyek csak hatraltatnak a munkaban, de hasznod semmi sincs belole... eleg ovodas hozzaallas :) -
M2 #374 Beteg dolog ha mindenről a farkak és a méretek jutnak eszedbe, de legalább nyíltan felvállalod, ez is valami. :-) -
hurkaur #373 Ennel lejjebb nem csuszhatsz -
M2 #372 Oh azok az elasztikus ablakok és 3d-ben forgatható asztal! Még ma is úgy hiányzik mint egy falat kenyér! :-)
Használod is valamire a gépedet, vagy csak az OS-ben gyönyörködöl naphosszat? Olyan vagy, mint aki rendszeresen betér kedvenc öt csillagos éttermébe, leül a törzshelyére, kikéri az étlapot, elbeszélget a pincérrel a napi ajánlatról, majd kéri a szokásosat: üres tányér szalvétával. -
M2 #371 Szerintem:
- ha OSX felületet akarok, veszek egy Mac-et,
- az Ubuntu szép és jó, szeretjük, de gyenge gépen azzal kezdünk, hogy kikapcsolunk minden grafikai csili-vilit, mert használni is akarjuk,
- tényleg levideóztad, nem hiszem el. -
Papichulo #370 "egyáltalán nem épít rá semmit,"
Hmmmm... erdekes... en magam elott minden ablak bal felso sarkaban ugyanilyen (piros,sarga,zold) gombokat latok. Lehet, hogy akkor en is compiz-t hasznalok csak nem tudok rola? :) -
M2 #369 Csak amennyire hasonlít egymáshoz az iPhone, egy Samsung teló és egy lekerekített tégla. :-) -
#368 egyáltalán nem épít rá semmit, ez compiz, hol vannak pl. elasztikus ablakok és 3d-ben forgatható asztal az osx-ben? -
Papichulo #367 Nem tudom nem eszrevenni, hogy ez az "izleses es hasznalhato" GUI erosen epit az OSX-re :) -
#366 ez a gáz? ezzel az ízléses és használható GUIval egy napon se lehet említeni a windows 8 csapnivalóan hígfos kinézetét és használhatatlanságát -
M2 #365 hát ez gáz... -
#364 ugyan minek vennék új gépet, hszen trollkodni erről is tudok -
#363 Szerintem vegyél inkább új gépet mert ez így halál. -
#362 "Tehát továbbra is várom hogy miért is igaz az, hogy téged idézzelek "akkorát b*sz csak oda az egész windows koncepciónak, hogy fényévekkel gyűri be a seggébe minden irányból, ezt az egész sz*rt"."
Elég csak kinyitnod a szemedet és megnézned az OS-emről összeállított videót
-
caius marius #361 :)
+1 -
#360 azt hiszem ezek után elmehetnék neves reklámszakembernek izr..ben:
"ha kicsi a p***d , told meg egy ájFónnal" -
caius marius #359 Az udvaromon van egy-két téglalap lekerekített sarkokkal nem kell senkinek? Kicsit ugyan tyúkszaros de inkább nem tartom meg, mert még a végén kiderűl, hogy a tyúkjaim leszarták az ájfos szabadalmakat. Mi lehet ebből? Úristen bele sem merek gondolni. -
caius marius #358 A zsindexről:
"Ilagan elmondta, hogy miután egy-egy esetben egyezségre jutottak abban, hogy a Samsung szabadalomsértést követett el, már könnyebb volt a dolguk, ugyanis ezek után csak végig kellett menniük az egyes készüléktípusokon, hogy látható-e rajtuk a szabadalomsértés. Az esküdt a fémkeretet hozta fel példának, amelyről elismerték, hogy az az Apple szellemi tulajdona. Ezután végignézték a Samsung termékeit: amelyiken fémkeret volt, ott az igent pipálták ki a szabadalomsértésre vonatkozó kérdésnél, ha pedig nem volt, akkor a nemet."
A fémkeret a rohadt alma szellemi tulajdona ÁÁÁÁÁ
Na ez már tényleg fáj! Szellemileg rokkant dagadt amerikaiak, gratulálok a lefolytatott koncepciós per sikeréhez!
Gratulálok az alma tulajdonosoknak is, hogy szeretve tisztel cégüknek sikerült, a nehéz és kockázatoktól sem mentes "fejlesztéseiket" megóvni a keleti ördögöktől. Sokáig éljen az apple és a nap süssön rá... -
#357 Hát szerintem alsó hangon több százezer ember. Gyakorlatilag akinek Jailbreakelve van a telefonja annak a Cydia is fent van. -
M2 #356 "És azt hányan használják?"
Fogalmam sincs, én talán évente egyszer, de egyébként sem vagyok túl aktív a telefonom kurkászásában, ebből kiindulva kevesen.
IOS-nél talán előny, hogy egy nagy store van, a Cydia. -
#355 Nem, csak nagyon kiemeltétek az OSX-et. Emberünk összességében hord össze baromságot :D -
#354 "és még publikálhatja is a nem hivatalos boltban (akár mint fizetős app is)."
És azt hányan használják?
[nincs iphoneja fogalma sincs erről]
droidnál pl. relatíve kevesen használják az alternatív boltokat, legalábbis Európában. USAban talán az amazont elég sokan. -
#353 Fél millió a cégalapítás? Az hogyan jött ki?
http://www.cegbejegyzok.hu/cegalapitas_koltsegek.htm
Gondolom nem RT-t alapított. :)
Persze ezen kívül még kell jegyzett tőke is, ami Kft-nél 500.000 HUF, de ez lehet apport is. -
M2 #352 De még azt is bőven elég akkor kiváltani, mikor látszik, hogy jönni fog az első utalás a bankszámlára (Apple ül a pénzen vagy másfél hónapot). -
hurkaur #351 Mert szeret vagizni, es nem eleg neki az egyeni vallalkozoi kartya. -
M2 #350 Én már azt sem értem, miért céggel kezdi valaki a fejlesztést. Szeret a semmiért adót fizetni? Mert 10 induló fejlesztésből 1 jut el a kész állapotig. Aztán azokból szintén kábé 10% termel nyereséget.
Tehát 1% megtérülési esélyért indít egy céget? Több mint bátor! -
M2 #349 "Drága az Apple, drága rá fejleszteni, nekem sem tetszik"
Ez egy korrekt vélemény. Persze tudni kell, hogy a fejlesztésben töredék költség a dev licensz és az induló géppark, nagyobb rész a munkadíj és rezsi. Nagyságrendileg az első hónap munkadíja egyenlő az induló eszközök bekerülési költségével. -
M2 #348 "Miért Windows, vagy Linux alatt milyen problémát okoz?"
Írtam ezt bárhol is?
Vagy szerinted ha azt írom, hogy idén a Tiszában sok a hal, azzal azt állítom, hogy a Dunában és a Balatonban kevés? Ajjaj... :-)
Mellesleg azért írtam ilyen pontosítva, nehogy előguglizzon valami ősrégi oprendszert aminél gond volt. -
M2 #347 "Mint hobbi developer és hátrány."
Kibeszéltük: hobbi fejlesztőnek nulla forint és még publikálhatja is a nem hivatalos boltban (akár mint fizetős app is).
"És ha fent lesz, akkor mi van? Csak egy lehet? Nehéz kiválasztani azt, amelyik kell? Nem elfér, vagy talán te fizeted a tárhelyet?"
Nehéz elképzelni, hogy a sok szemét közül a user is nehezebben találja meg ami neki kell és az újat, jobbat fejlesztő terméke is felfedezhetetlen? Mindkét csoportnak hátrányos. -
levente68 #346 Ok, értem. -
M2 #345 1. A cégindítás is hasonló mint a tőzsdézés, 10 millió forint kezdő tőke alatt nem szabad csinálni. Te ehhez az összeghez képest garasoskodsz a 22 ezer meg 50 ezer forinton.
2. Apple fejlesztéshez CSAK a 99 dolláros befizetés szükséges, céget indítani NEM KELL!
3. Magyar cég 2 dologhoz szükséges: számlázás magyar ügyfélnek, magyar alkalmazottak bejelentése. Ezekhez semmi köze az Apple-nek, nem miattuk drága. -
#344 Node most vállalkozásról beszélünk nem? Ez akkor még egy nagyon olcsón elkezdhető vállalkozás. Más üzletet szerinted mennyiből lehet elindítani? Ennek a többszöröséből. Ráadásul pont ez a lényeg, ha már összeszedett 900e forintot a vállalkozás elindítására akkor a 920e már hirtelen nagy falat?