Folytatódik a Samsung- Apple háború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennel lejjebb nem csuszhatsz

killall imagent

Oh azok az elasztikus ablakok és 3d-ben forgatható asztal! Még ma is úgy hiányzik mint egy falat kenyér! :-)

Használod is valamire a gépedet, vagy csak az OS-ben gyönyörködöl naphosszat? Olyan vagy, mint aki rendszeresen betér kedvenc öt csillagos éttermébe, leül a törzshelyére, kikéri az étlapot, elbeszélget a pincérrel a napi ajánlatról, majd kéri a szokásosat: üres tányér szalvétával.
Szerintem:

- ha OSX felületet akarok, veszek egy Mac-et,

- az Ubuntu szép és jó, szeretjük, de gyenge gépen azzal kezdünk, hogy kikapcsolunk minden grafikai csili-vilit, mert használni is akarjuk,

- tényleg levideóztad, nem hiszem el.
"egyáltalán nem épít rá semmit,"

Hmmmm... erdekes... en magam elott minden ablak bal felso sarkaban ugyanilyen (piros,sarga,zold) gombokat latok. Lehet, hogy akkor en is compiz-t hasznalok csak nem tudok rola? 😊

Csak amennyire hasonlít egymáshoz az iPhone, egy Samsung teló és egy lekerekített tégla. :-)
Én Ki Más
egyáltalán nem épít rá semmit, ez compiz, hol vannak pl. elasztikus ablakok és 3d-ben forgatható asztal az osx-ben? <#falbav><#wave>

Nem tudom nem eszrevenni, hogy ez az "izleses es hasznalhato" GUI erosen epit az OSX-re 😊

Én Ki Más
ez a gáz? ezzel az ízléses és használható GUIval egy napon se lehet említeni a windows 8 csapnivalóan hígfos kinézetét és használhatatlanságát

hát ez gáz...
Én Ki Más
ugyan minek vennék új gépet, hszen trollkodni errõl is tudok

narumon
Szerintem vegyél inkább új gépet mert ez így halál.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Én Ki Más
"Tehát továbbra is várom hogy miért is igaz az, hogy téged idézzelek "akkorát b*sz csak oda az egész windows koncepciónak, hogy fényévekkel gyûri be a seggébe minden irányból, ezt az egész sz*rt"."

Elég csak kinyitnod a szemedet és megnézned az OS-emrõl összeállított videót

😊
+1

&#24448;&#21069;&#30475;&#21516;&#24535;

Én Ki Más
azt hiszem ezek után elmehetnék neves reklámszakembernek izr..ben:

"ha kicsi a p***d , told meg egy ájFónnal" <#eplus2>

Az udvaromon van egy-két téglalap lekerekített sarkokkal nem kell senkinek? Kicsit ugyan tyúkszaros de inkább nem tartom meg, mert még a végén kiderûl, hogy a tyúkjaim leszarták az ájfos szabadalmakat. Mi lehet ebbõl? Úristen bele sem merek gondolni.

A zsindexrõl:
"Ilagan elmondta, hogy miután egy-egy esetben egyezségre jutottak abban, hogy a Samsung szabadalomsértést követett el, már könnyebb volt a dolguk, ugyanis ezek után csak végig kellett menniük az egyes készüléktípusokon, hogy látható-e rajtuk a szabadalomsértés. Az esküdt a fémkeretet hozta fel példának, amelyrõl elismerték, hogy az az Apple szellemi tulajdona. Ezután végignézték a Samsung termékeit: amelyiken fémkeret volt, ott az igent pipálták ki a szabadalomsértésre vonatkozó kérdésnél, ha pedig nem volt, akkor a nemet."
A fémkeret a rohadt alma szellemi tulajdona ÁÁÁÁÁ
Na ez már tényleg fáj! Szellemileg rokkant dagadt amerikaiak, gratulálok a lefolytatott koncepciós per sikeréhez!
Gratulálok az alma tulajdonosoknak is, hogy szeretve tisztel cégüknek sikerült, a nehéz és kockázatoktól sem mentes "fejlesztéseiket" megóvni a keleti ördögöktõl. Sokáig éljen az apple és a nap süssön rá...

narumon
Hát szerintem alsó hangon több százezer ember. Gyakorlatilag akinek Jailbreakelve van a telefonja annak a Cydia is fent van.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

"És azt hányan használják?"

Fogalmam sincs, én talán évente egyszer, de egyébként sem vagyok túl aktív a telefonom kurkászásában, ebbõl kiindulva kevesen.
IOS-nél talán elõny, hogy egy nagy store van, a Cydia.
[HUN]FaTaL
Nem, csak nagyon kiemeltétek az OSX-et. Emberünk összességében hord össze baromságot 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
"és még publikálhatja is a nem hivatalos boltban (akár mint fizetõs app is)."

És azt hányan használják?

droidnál pl. relatíve kevesen használják az alternatív boltokat, legalábbis Európában. USAban talán az amazont elég sokan.

Tigristank
Fél millió a cégalapítás? Az hogyan jött ki?
http://www.cegbejegyzok.hu/cegalapitas_koltsegek.htm
Gondolom nem RT-t alapított. 😊
Persze ezen kívül még kell jegyzett tõke is, ami Kft-nél 500.000 HUF, de ez lehet apport is.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

De még azt is bõven elég akkor kiváltani, mikor látszik, hogy jönni fog az elsõ utalás a bankszámlára (Apple ül a pénzen vagy másfél hónapot).
Mert szeret vagizni, es nem eleg neki az egyeni vallalkozoi kartya.

killall imagent

Én már azt sem értem, miért céggel kezdi valaki a fejlesztést. Szeret a semmiért adót fizetni? Mert 10 induló fejlesztésbõl 1 jut el a kész állapotig. Aztán azokból szintén kábé 10% termel nyereséget.
Tehát 1% megtérülési esélyért indít egy céget? Több mint bátor!
"Drága az Apple, drága rá fejleszteni, nekem sem tetszik"

Ez egy korrekt vélemény. Persze tudni kell, hogy a fejlesztésben töredék költség a dev licensz és az induló géppark, nagyobb rész a munkadíj és rezsi. Nagyságrendileg az elsõ hónap munkadíja egyenlõ az induló eszközök bekerülési költségével.
"Miért Windows, vagy Linux alatt milyen problémát okoz?"

Írtam ezt bárhol is?
Vagy szerinted ha azt írom, hogy idén a Tiszában sok a hal, azzal azt állítom, hogy a Dunában és a Balatonban kevés? Ajjaj... :-)
Mellesleg azért írtam ilyen pontosítva, nehogy elõguglizzon valami õsrégi oprendszert aminél gond volt.
"Mint hobbi developer és hátrány."

Kibeszéltük: hobbi fejlesztõnek nulla forint és még publikálhatja is a nem hivatalos boltban (akár mint fizetõs app is).

"És ha fent lesz, akkor mi van? Csak egy lehet? Nehéz kiválasztani azt, amelyik kell? Nem elfér, vagy talán te fizeted a tárhelyet?"

Nehéz elképzelni, hogy a sok szemét közül a user is nehezebben találja meg ami neki kell és az újat, jobbat fejlesztõ terméke is felfedezhetetlen? Mindkét csoportnak hátrányos.
Ok, értem.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

1. A cégindítás is hasonló mint a tõzsdézés, 10 millió forint kezdõ tõke alatt nem szabad csinálni. Te ehhez az összeghez képest garasoskodsz a 22 ezer meg 50 ezer forinton.

2. Apple fejlesztéshez CSAK a 99 dolláros befizetés szükséges, céget indítani NEM KELL!

3. Magyar cég 2 dologhoz szükséges: számlázás magyar ügyfélnek, magyar alkalmazottak bejelentése. Ezekhez semmi köze az Apple-nek, nem miattuk drága.
narumon
Node most vállalkozásról beszélünk nem? Ez akkor még egy nagyon olcsón elkezdhetõ vállalkozás. Más üzletet szerinted mennyibõl lehet elindítani? Ennek a többszörösébõl. Ráadásul pont ez a lényeg, ha már összeszedett 900e forintot a vállalkozás elindítására akkor a 920e már hirtelen nagy falat?

[HUN]FaTaL
Az áfát visszaigényli...

Drága az Apple, drága rá fejleszteni, nekem sem tetszik, de egyre több hülyeséget hordasz össze.

[HUN]FaTaL
Miért Windows, vagy Linux alatt milyen problémát okoz?

#334: A személyeskedést azért nem kéne.

[HUN]FaTaL
Ennyi hülyeséget azért nem kéne összehordani, semmilyen probléma nincs avval, ha integrált VGAval fejlesztesz, maximum lassabb lesz.

[HUN]FaTaL
Mint hobbi developer és hátrány.

És ha fent lesz, akkor mi van? Csak egy lehet? Nehéz kiválasztani azt, amelyik kell? Nem elfér, vagy talán te fizeted a tárhelyet?

Az a gond, hogy ez az ismerosod csak a te hulyeseged miatt venne/vett esetleg ilyet, mert olyan NINCS, hogy dedicated VGA kell a fejleszteshez! 30 eve fejlesztek mindenfele gepeken, van fogalmam rola.

Agyrem, hogy te szakembernek nevezed magad es kozben azt hiszed, hogy az operativ memoriaban ossze tudnak keveredni adatok. Ez akkora baromsag, hogy csak na! Nalad meg olyan is elofordul, hogy a Word a Photoshop-ban megnyitott kepet menti ki, mert osszekeveredett valami? Orulet...

Azonkivul mi a helyzet a garanciaveszteses RAM upgrade-del? Keresed arra is forrasokat?

Es tanuld meg vegre, hogy a bizonyitas az nem azt jelenti, hogy ujabb hulye elmeletekkel allsz elo, hanem, hogy forrasokat mutatsz! Ezt szinte egyszer sem tetted meg, de foleg akkor nem, amikor kertek toled!

lordsithlord
Akkor most eljutottunk a kiindulási pontra...

191338 + 27% áfa = 243000-

Ehhez kell egy tesztkészülék, iPhone 3GS 8GB van az Apple Store-ben, ára 113990-

Noszóval, akkor már megint pontosan ugyanott vagyunk, mint a #248-as beírásomnál, azaz a végösszeg egy 350ezres tétel...

Vagy mint írtam, ha nem telóra, hanem táblára fejleszt, ugyanez a szituáció, a régebbi tábla, azaz a Pad2 16GB WiFi + 3G kerül 158990 forintba. A végösszeg így 402980 forint.

Tehát akkor ismét ugyanott vagyunk, ahol a part szakad...

És mégegyszer, akkor lássuk, mennyiben is jön ki minden: a cégalapítás minden hivatalos cuccal olyan fél millió, ehhez jön még a technika, ami plussz 350 alaphangon telóra, 400 táblára. Szóval kiadott 900ezret és még csak a háttér van meg. Ehhez jön még ugyebár az évi 20ezer, amit egy összegben kell befizetnie. Durván 1 milla kiadás kapásból. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem, halandó kenyérkeresõ embernek ez kicsikét nagy összegnek tûnik...

Megjegyzem, ez nem képzeletbeli cég, egy nemrég indult cég kiadásait vettem alapul.

Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.

Nem volt benne semmi rosszindulat, egyszeruen tul nagy magaslabda volt ahhoz, hogy ne csapjam le. Tul komolyan vetted a poent, ennyi.

killall imagent

Hihetetlen gyerekesek vagytok..

killall imagent

Ez ovon aluli volt... azota rohogok 😊

"Egy kutyusra évi húszezer sajnos igen kevés."

Legalább a kutyákban otthon vagyol. :-)
Milyen problémát okoz MacMini esetében a "DEDIKÁLT MEMÓRIÁVAL RENDELKEZÕ VGA" hiánya az iOS fejlesztésben OSX alatt?

Túrd fel gyorsan a guglit, hátha találsz valamit... :-)
Jó, akkor vegyen a képzeletbeli ismerõsöd ilyent:

2,5 GHZ Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
2x2 GB DDR3 1333 MHz memória
500 GB 5400 fpp merevlemez
AMD RADEON HD 6630M 256 MB
OS X Mountain Lion + iLife '11
365 nap garancia

Nettó: 191.338 Ft+áfa

Földhöz vágja ez a hatalmas növekmény (50 ezer magyar forint) a kiadásban a fejlesztõd?
Mesélj errõl részletesebben, milyen problémáról van szó?

Nem fordul be a kód? Hibás lesz a szimulátorban? Megváltozik a kezelõi felület? Belezavar az USB áttöltésbe?

Atyavilág, mennyi baromságot hadoválhatsz össze mint 'szakember" azoknak a szerencsétleneknek, akik hozzád fordulnak tanácsért!? :-)
lordsithlord
Hol mondtam én azt, hogy izmos vas kell hozzá? Én ilyenre nem emlékszem...

Azt írtam, hogy nem jó az integrált VGA. Ez szerintem nem azt jelenti, hogy egy bivalyerõs gép kell, hogy legyen a vas. Az egyetlen alapfeltétel, hogy ne közösködjön a VGA a memórián, hanem legyen dedikált memóriája.

Ez PC-nél lehet akár egy ezer éves, 128 megás kari is, nem az ereje a lényeges. Sõt, lehet integrált VGA is, nem vagyok az ellensége, de csakis és kizárólag DEDIKÁLT MEMÓRIÁVAL RENDELKEZÕ VGA.

Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.

"Te is tudod jól, hogy tökéletesen érthetõ volt úgy is, csak rosszindulat kell hozzá, hogy rosszul értelmezd, vagy értelmezze valaki."

Szerintem ezt tulzottan magadra vetted... en inkabb viccesen fogtam fel es szerintem ha nincs csinalsz ebbol ekkora ugyet, akkor mar regen lecsengett volna.

"Azt megköszönöm, ha elismered, de megkérlek, engedd meg, hogy én döntsem el, melyik adakozásra alkalmas társulatot segítsem."

A dontes maximalisan a tied, nem probalok beleszolni. Ahogy lathattad is nem probaltalak gyozkodni errol. Ezert respect, komolyan!

"a várható (remélhetõ) bevételhez képest már nem is akkora összeg, de más oprendszerre fejlesztéshez nincs ilyen plusz költségre szükség valamiért."

Ezzel senki sem vitatkozott. Viszont azt is figyelembe kell venned, hogy itt extra szolgaltatasokat is kapsz ezert a penzert, nem csak a jogot, hogy publikalhasd az alkalmazasaidat.

Mint mondtam, hobbifejleszteni akar ingyen is tudsz. Aztan kesobb eldontheted, hogy a termeked megeri-e a $99 befizetesenek a kockazatat.

Szerintem ezt mar megbeszeltuk es tegyuk tul magunkat rajta!

Inkabb rohogjunk azon, ahogy lordsithlord folyamatosan hulyet csinal magabol es erolkodik a suta magyarazkodasaival! Bar szerintem ez neked nem olyan vicces 😉

"Nem kell az OSX-et kiemelni, ez bármely rendszeren problémás lehet. "

BIZONYITSD BE, HOGY EZ iOS FEJLESZTESNEL PROBLEMAS LEHET OSX ALATT!!!

Mit nem ertesz ezen a keresen? Ne magyarazkodj! Bizonyits!

lordsithlord
Nem kell az OSX-et kiemelni, ez bármely rendszeren problémás lehet. Ha ezt nem tudod, akkor nem értesz a fejlesztéshez...

Nem sok olyan eszköz van, ami olyan kritikus, mint a memória. Az viszont minden rendszer alatt kritikus, ha ezen a rendszer és valamilyen eszköz (leggyakrabban a VGA) osztozik. Nem véletlen, hogy pl. profi hangkariknál is évek óta bevezették, hogy saját memóiát kapnak, nem a rendszer memóriáját használják. Van még pár ilyen eszköz, amiknél ezt már rég felismerték.

Egy kutyusra évi húszezer sajnos igen kevés.
Csatlakozz tehát hozzám e téren bátran.

Ha olvasni tudsz ékezeteket egy eszközön, akkor talán nem lehet nehéz nyelvet váltanod sem, de hát én ehhez sem értek.

Az elõzõ hsz.-ben a többit elmagyaráztam.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Biztos azért reklámozzák, hogy házilag is egy mozdulattal bõvíthetõ...

Apple MacMini bovites

"Csak egyetlen csuklómozdulat a memória behelyezése.

A Mac mini 2 GB vagy 4 GB gyors, 1333 MHz-es DDR3 memóriával kapható. Az eltávolítható alsó panelnek köszönhetõen pedig könnyedén növelheted is ezt a mennyiséget. Csak egy csuklómozdulat, és már ki is nyílik. Pattintsd be az új memóriát az SO-DIMM foglalatba, és már készen is vagy. "

Ezt megint bebuktad! Még valami, kedves Apple-hater?
Te is tudod jól, hogy tökéletesen érthetõ volt úgy is, csak rosszindulat kell hozzá, hogy rosszul értelmezd, vagy értelmezze valaki.

Azt megköszönöm, ha elismered, de megkérlek, engedd meg, hogy én döntsem el, melyik adakozásra alkalmas társulatot segítsem.

A lényeg továbbra is az, hogy más szájízzel kezd neki az ember egy ilyen kötelezõ díjjal a dolognak, errõl beszélt itt más és ezt próbálta hurkaur bagatellizálni, ami nekem nem tetszett, elnézést.
Miközben azt se fogja fel, hogy igenis tudom, mirõl volt szó, hiszen igazat is adtam, hogy a teljes befektetéshez és a várható (remélhetõ) bevételhez képest már nem is akkora összeg, de más oprendszerre fejlesztéshez nincs ilyen plusz költségre szükség valamiért.

Szóval, én sem érzem végzetesnek a dolgot, de az, ahogy beböfögi valaki a más által fizetendõ dologra a véleményét olyan módon, az nem szép. Finom voltam?

Esetleg érthetõ is?