623
-
Papichulo #423 Talaltam egy masik magyarazatot, ez is jol korulirja a problemat:
"After more than a decade of exhaustive analysis, AES is widely regarded as unbreakable. The algorithm is so strong that no computer imaginable for the foreseeable future—even a quantum computer—would be able to crack a truly random 256-bit AES key. The National Security Agency has approved AES-256 for storing top-secret data." - http://www.technologyreview.com/news/428477/the-iphone-has-passed-a-key-security-threshold/
The lordsithlord-nak par szuperszamitogep eleg lenne a toreshez. Ez olyan csodalatosan leirja a szakertelmet... nagyon vicces :) -
M2 #422 Persze mert ezeket a blőd, saját fejéből kipattant hülyeségeket a tájékozatlan ismerősei mind beszopják, ettől azt hiszi ért bármihez is. Közben szépen eléldegél a saját fantáziavilágában, mi meg vagyunk a csúnya rossz bácsik, akik feszegetjük a burkot, hogy bejusson egy kis fény. -
Papichulo #421 Jogilag teged baratom imbecilnek minositenenek es ezert megmenekulnel mindenfele retorziotol... ez az egy szerencsed van :) -
M2 #420 Veszítettél és még mindig vergődsz, szánalmas pitiáner pancser vagy te, nem szakember, ennyi. :-) -
Papichulo #419 Hallottad volna, hogy regen miket mondott...
Idezek csak egyetlen allitast tole regebbrol:
"AES256bit-es törése valóban, elég durva. Persze nem megoldhatatlan, szükség van hozzá pár szuperszámítógép vagy szerverpark összevont teljesítményére. Az erre szakosodott hírszerző ügynökségek pedig általában rendelkeznek ilyesfajta erőforrásokkal."
Valosag: "even if you use all the dollars in the World (including the dollars which do not exist, such as accumulated debts) and fry the whole planet in the process, you can barely do 1/1000th of an exhaustive key search on 128-bit keys. So this will not happen. And a 256-bit key search is about 340 billions of billions of billions of billions times harder than a 128-bit key search, so don't even think about it." - http://crypto.stackexchange.com/questions/1145/how-much-would-it-cost-in-u-s-dollars-to-brute-force-a-256-bit-key-in-a-year
De azota sem ismerte el, hogy hulyeseget mondott :) -
#418 Tévedés! Jogilag engem ért a sértés, szóval neked kellene bizonyítanod, hogy én valótlanságot állítottam, ellenkező esetben ha ezt jogilag nézzük, akkor ez rágalmazás, becsületsértés, a jó hír megsértése, stb.
De ugyebár nem csak jogi kifejezés a rágalmazás, hanem egyfajta viselkedésforma. A pontos meghatározás szerint: az a viselkedés, mikor valaki meggyanúsítja a másik felet oly módon, hogy saját állítását bizonyítani nem tudja.
Te magad ismerted be az imént, hogy nem tudod az állításodat megerősíteni ("En nem tudom bizonyitani, hogy NEM letezett ilyen, ..." . Ez pedig a meghatározás szerint nem más, mint a rágalmazás... -
M2 #417 Hol van a régi mac integrált vga-val?
Hol van a csak szervizben cserélhető ram? -
M2 #416 Azért lordsithlord egyetlen este 2 bukta elég szép és ezek csak amiknek utána jártunk.
Olyan szinten vagy elvakult az Apple céggel szemben, hogy ha ingyen osztogatnák a Mac Minit előre telepített Win8-cal és mellé rejtett iPhone-nal, neked akkor is túl drága lenne. -
Papichulo #415 Perelj be!
A birosagon bizonyitanod kene, hogy valos volt az allitasod. Mivel itt sem tudod, ott sem tudnad. Ugyanugy leegnel ott is :) -
#414 Aha, magyarázom a bizonyítványom tipikus esete, de ez attól még mindig rágalmazás... -
Papichulo #413 Nem tudok bizonyitani NEM letezest? Ezt nem tudod felfogni? Ez egy logikai ervelestechnikai hiba!
Csak te tudod bebizonyitani, hogy letezett ilyen Apple gep! Ha nem tudod, akkor hulyeseget allitottal! -
M2 #412 "...ha bármilyen alkatrészcsere, legyen az ram..."
Tudom, most jön az, hogy a ram nálad nem a memóriát jelenti.
De lehet a magyar manualt sikerült rossz akaratból rosszul értelmezned:
"Az Apple javasolja, hogy a memóriát Apple által tanúsított
szakember szerelje be a gépbe. A beszerelés egyeztetéséhez lépjen kapcsolatba
egy hivatalos Apple szervizzel vagy egy Apple kiskereskedelmi áruházzal. A
memória beszerelése során okozott meghibásodásokra nem vonatkozik a Mac
mini korlátozott jótállása."
Tehát: ha Jóska bácsi a pajszerrel esik neki a moduloknak és végigszántja a főpanelt, az nem garis, egyébként igen. -
#411 Aha, értem, magyarul amit az imént tettél, az szép jogi szóval élve rágalmazás...
Erről ennyit, pontosan ugyanezt csináltad az utóbbi x "vitánk" folyamán is... -
#410 No, lássuk, szóval te azzal akarod az igazatokat igazolni, hogy:
"Ha memórián kívül más elemet telepít, azzal kockáztatja a készülék károsodását. Az így okozott károk nem tartoznak a MacMini korlátozott jótállásába."
Hm. Kérdés: ez vajon hol is hazudtolja meg az én állításomat...? -
Papichulo #409 "Gondolom azért tudod ennyire, mert minden egyes Mac gépet ismersz ebből a korszakból... Ezt persze majd akkor hiszem el, ha pontos specifikációkkal felsorolod az ezen korszak ÖSSZES Mac gépét, addig hogy téged idézzelek: HAZUDSZ!!!!!"
Neked kell bebizonyitani, hogy az Apple gyartott PPC gepet integrated VGA-val. En nem tudom bizonyitani, hogy NEM letezett ilyen, csak te, hogy IGEN. Tudod, "proving a negative fallacy"?!
De eleg egy kereses a google-lel es nincs egy talalat sem: https://www.google.hu/search?q=powerpc+cpu+with+integrated+vga -
M2 #408 lordsithlord:
"Megjegyezném, nem árt meg megnézni a MacMini doksijait, amit mellékelnek (a már említett ismerősnél belenéztem), abban szerepel, hogy a garancia elvész, ha bármilyen alkatrészcsere, legyen az ram vagy HDD, garanciális időn belül megesik és azt nem az erre kijelölt márkaszervizek valamelyikében hajtják végre."
valóság:
"If you install items other than memory, you risk damaging your equipment, and such damage isn’t covered by the limited warranty on your Mac mini." -
#407 Érdekesen akarod bizonyítani az igazadat, de ugyebár az úgy nem megy, ha kiszedsz egy elég lényeges momentumot, mikor idézel...
A pontos mondat így szólt:
"Konkrétan az adott gép típusát passzolnám, de még a jó öreg PowePC-s korszak egy darabkája volt..."
Gondolom azért tudod ennyire, mert minden egyes Mac gépet ismersz ebből a korszakból... Ezt persze majd akkor hiszem el, ha pontos specifikációkkal felsorolod az ezen korszak ÖSSZES Mac gépét, addig hogy téged idézzelek: HAZUDSZ!!!!!
De persze az nem véletlen, hogy leírtam, a pontos típust nem tudom, mivel ahogy azt már korábban is leírtam, a Mac gépek nem a kedvenceim, igyekszem őket elkerülni. Ennek megfelelően azért marhajó lenne (ha már azt mondod, hogy én állítok magamról valamit), ha pontosan (hozzászólás száma és a mondatom) leírnád és idéznéd, hol a fenében írtam én azt magamról, hogy én Mac szakértő vagyok...? Annyit mondtam, hogy ezeket is ismerem, ezt nem is tagadom, mióta átálltak Intel architecturára, sajnos egyre többször találkozom velük (elötte csak elvétve). -
M2 #406 Segítek:
Mac Mini Manual
68. oldalon első sor:
"If you install items other than memory, you risk damaging your equipment, and such damage isn’t covered by the limited warranty on your Mac mini."
Eredmény: hazudtál. :-) -
Papichulo #405 MERT HAZUDSZ! NINCS ILYEN A LEIRASBAN!
Bizonyitsd be, hogy ez benne van a leirasban! Mondjal oldalszamot!
Itt vannak a manualok: http://support.apple.com/manuals/#macmini -
#404 Igen? Ha hazugsággal vádolsz meg valakit, nem árt meg, ha azt meg is tudod erősíteni ám!
Amíg ez nem megy, javaslom, gyorsan hagyd abba a rágalmazását másoknak... -
#403 Cinizmusból jeles...
Már miért lenne offshore, ha egyszer megfelelően tehetséges embereket találnak itt? Hogy azt már ne is említsem, hogy arról aztán tényleg nem azok tehetnek, akik a cégüket indítják, hogy az állam mekkora részt nyúl le adók címén...
"egyéni vállalkozó (diákot írtad, kivétel)"
Ezt pedig konkrétan nem értem. Leírtam, a diákok kedvezményesen indíthatnak vállalkozást. Akkor ez most miben is hibádzik...? -
Papichulo #402 "Megjegyezném, nem árt meg megnézni a MacMini doksijait, amit mellékelnek (a már említett ismerősnél belenéztem), abban szerepel, hogy a garancia elvész, ha bármilyen alkatrészcsere, legyen az ram vagy HDD, garanciális időn belül megesik és azt nem az erre kijelölt márkaszervizek valamelyikében hajtják végre."
Hazudsz! Most azonnal toltsd le ezt PDF-ben es mutasd meg az oldalszamot!!!
NINCS BENNE SEMMI ILYESMI!
Komolyan azt gondolod, hogy az Apple hazudik mindenhol es te tudod jobban? Hihetetlen... :) -
#401 Komoly a tévedésed, én nem vagyok se MS fan, se Linux fan, az egyetlen, amit elismerek, hogy az Apple-t a pokolba kívánom az egész üzleti magatartása miatt. -
#400 Akkor fogalmazzuk át, ha úgy jobban tetszik: a papír mindent elbír...
Megjegyezném, nem árt meg megnézni a MacMini doksijait, amit mellékelnek (a már említett ismerősnél belenéztem), abban szerepel, hogy a garancia elvész, ha bármilyen alkatrészcsere, legyen az ram vagy HDD, garanciális időn belül megesik és azt nem az erre kijelölt márkaszervizek valamelyikében hajtják végre.
Mivel ez egy szabvány doksi, gondolom ez minden Mac-re vonatkozik. A lényegen nem változtat, míg él a gari, nem érdemes piszkálgatnia még szakembernek sem, ha nem kijelölt márkaszervizes. -
Papichulo #399 De vele szerintem jol megertenek egymast, mivel mindketto a Microsoft-ra ejakulal :) -
M2 #398 Már csak Vers hiányzik, valami tömör egysorossal. :-) -
M2 #397 "...ma már könnyen lehet bérprogramozást találni"
egyéni vállalkozó (diákot írtad, kivétel)
"távmunkában, akár nemzetközi csapattal fejlesztenek alkalmazásokat."
offshore, minek ide behozni a pénzt ha felét elveszik adóra -
Papichulo #396 Az egesz ember egy nagy vicc neha :) -
#395 Szép ez a link, apró probléma vele, hogy a költségek igen csekély részét mutatja. Emellett ez pont egy olyan cég reklámja, amelyik cégalapítással foglalkozik, még szép, hogy úgy próbálja beállítani, hogy hű de kevés, de nem véletlen, hogy az ilyen helyeken általában szerepel az a kitétel is, hogy nem minősül ajánlattételnek a leírt dolog.
Emellett ez így nem valós. Egy cégnek meg kell határoznia a fő tevékenységi köreit, mivel ezek bekerülnek az alapító okiratba. Minnél több a fő tevékenység (általában egy informatikai cégnél ez olyan 3-4 tevékenységet jelent), annál magasabb a kifizetendő illeték többek között.
A cégnek bejelentési kötelezettségei is vannak, ez is pénz, illetve egyéb kiadásai. Pontosan nem tudom így, hogy mik, mivel én csak a végösszeget ismerem, meg mint lentebb írtam, ez nem feltétlenül egyszerre kell kifizetni, de a dolgon nem változtat, az indulási költségek részei azok is. Amit kapásból tudok, hogy köteles magát az Iparkamarába bejelenteni (ez kapásból 20ezer illeték). -
M2 #394 Ez de vicces, hogy ugyanaz a szólás ugrott be a srácról. :-) -
M2 #393 "Arról nem szól a fáma, hogy azt az egy csuklómozdulatot vajon ki is ejtheti meg..."
Ahogy Lenin mondta: Olvasni! Olvasni! Olvasni!
"Az eltávolítható alsó panelnek köszönhetően pedig könnyedén növelheted is ezt a mennyiséget. Csak egy csuklómozdulat, és már ki is nyílik. Pattintsd be az új memóriát az SO-DIMM foglalatba, és már készen is vagy."
Gondolom szerinted itt az Apple a marketing oldalán a saját szerelőjével beszélget. :-)
Te nem kötöd az ebet a karóhoz, hanem rátekersz 300 méter horgászdamilt szerencsétlenre! Nem nagyon tudsz elegánsan veszíteni. -
Papichulo #392 "Mac gépnél is láttam már ezt a hibát, [...] még a jó öreg PowePC-s korszak egy darabkája volt, kedves kis integrált VGA-val (talán G3 vagy G4, de erre nem mernék megesküdni). "
Tudod mi a gond ezzel a kis torteneteddel? Hogy az Apple sohasem gyartott PowerPC gepet integralt VGA-val. Az osszes akkori gepben discrete GPU volt. Meg mindig fenntartod, hogy szakerto vagy? :)
De ismetlem, semmivel sem jobb egy integrated VGA a fejleszteshez. Mindenki elmondta ezt mar itt neked, de te csak kotod az embet a karohoz. Bizonyitekkal persze nem allsz elo, csak ujabb, meg ujabb kamu tortenetekkel... -
#391 Arról nem szól a fáma, hogy azt az egy csuklómozdulatot vajon ki is ejtheti meg... -
#390 Ebben nagyon nincs igazad. Nagyon sok tehetséges diák van ma Magyarországon, akiknek egy igen komoly lehetőség az, hogy kedvezményesen céget alapíthatnak. Ha van mire építeniük (márpedig aki programozónak tanul, annak általában akad mire építeni), akkor az évek folyamán egy nagyon jól működő céget építhet fel. Nagyon jó lehetőség ma már a webshop nyitása is, ha az ember értelmesen és hozzáértéssel csinálja.
Valóban, ha nincs mire építeni, csak úgy kedvtelésből kezd neki egy cégnek, az a bukás tökéletes receptje. De ha jól tud programozni, akkor ma már könnyen lehet bérprogramozást találni, ha pedig nem ragad le egy szinten, hanem képes naprakész maradni, akkor ha neadjisten a megbízó eltűnik a képből, akkor is találhat magának másik céget, ahol bedolgozhat vagy olyan külföldi csapatot, akik távmunkában, akár nemzetközi csapattal fejlesztenek alkalmazásokat.
Az informatikában ma egy induló cégnek elég jó esélye van. Nem itt van a probléma. A gond ott kezdődik, hogy sokan nem értenek hozzá, csak üzletet látnak benne, arra pedig lényegében nincs szabályozás, hogy ki milyen feltételekkel indíthat el egy céget. Ennek megfelelően sok cég igen hamar bedől, fizetésképtelenné válik. -
M2 #389 "...ráadásul lényegében ugyanazt kapjuk érte."
Közel sem, de ezt ki is beszéltük. -
M2 #388 "Aha, ha ez tényleg így lenne, akkor ma Magyarországon egyetlen frissen induló cég sem lenne."
Azok a cégek nem véletlenül indulnak:
- külföldi multi,
- állami vagy eu csöcsre cuppanás pártba befizetés,
- sokadik építő cég a láncban cél a csőd és pártba befizetés,
- diák kedvezménnyel,
- korkedvezményes nyugdíjas boltnyitó,
- szállásadó cégét kifehérítő,
- pénzmosó csak papíron létező,
- és végül pár szerencsétlen aki azt hiszi, hogy ebben a gazdaságban érdemes vállalkozni és jól el is bukja a vagyonát vagy évekig nyögi majd a hiteleit.
"Szerencsére sokan jobban utánaszámolnak a dolognak."
Sajnos inkább sokan nem.
"A 10 millió kezdőtőke hülyeség. Alapvetően kell a fél milla, míg minden, a céggel kapcsolatos dolgot elintéz az embert. Ezen felül nem árt, ha legalább fél évre való anyagi kitartás van, vagy legalábbis valami fix szerződés, ami hozza a pénzt."
Tökéletes recept az utolsó (szerencsétlenül jártak) csoportjába kerüléshez. -
#387 Provident kölcsön ma már kapható fedezet nélkül is, nem szükséges hozzá fedezet.
Jogos, a 99 dollár lényegében induló költség, Ezt eddig se vitattam. ŰPusztán ara tettem megjegyzést, és ezt most is tartom, hogy a Google egyszeri 25 dollárjához képest kicsit mintha kicsikét nagyobb kiadás lenne, ráadásul lényegében ugyanazt kapjuk érte. -
#386 Erre egyet mondanék: láttál már kékhalált Windows alatt, ami szerint a rendszer által lefoglalt memóriacímet próbálta egy program írni? Nos, én elég sokszor, érdekes módon mindegyik delikvens integrált VGA-val rendelkezett. Sőt, szintén érdekes dolog, hogy volt egy ilyen gép, aminél már mindent próbáltunk, újratelepítéstől kezdve memóriabővítésen át szó szerint mindent, mégis a probléma maximum 3 hónap után mindig előjött. Egy szoftverfejlesztő gépe volt, elég komoly terheléseket kapott (konkrétan virtuális géptől kezdve szimulátoron át minden utott egy időben a gépen). Miután a gép már vagy 5x került a kezeim közé, kérvényeztem az IT vezetőtől, hogy vásároljunk bele egy VGA kártyát. Másnap a kezemben volt a kari, betettem a gépbe és onnantól fogva azzal a géppel én többet nem találkoztam, mivel a kártya érdekes módon megoldotta a problémát.
Mac gépnél is láttam már ezt a hibát, igaz, ott nem kékhalál volt a reakció, hanem egy gyönyörű angol hibaüzenet, ami felugrott, majd le is fagyott a gép. Konkrétan az adott gép típusát passzolnám, de még a jó öreg PowePC-s korszak egy darabkája volt, kedves kis integrált VGA-val (talán G3 vagy G4, de erre nem mernék megesküdni). A tulaj gyakorlatilag mindent megpróbált, mégis állandóan a VGA-ra hivatkozva halt be. Teszteltük, a VGA nem volt hibás. Ekkor fogtuk és beszereztünk neki egy VGA karit (akkor ez elég mókás volt, szerencsére PCI foglalattal volt a kicsike megáldva, abba pedig lehetett a jó öreg Ati Rage128-at kapni kemény 32 megával és még PCI foglalattal, ezt ajánlotta akkor az Apple) és beleépítettük. A gond elmúlt, legközelebb a gépet akkor láttunk viszont, mikor a cég lecserélte. -
#385 "Éppen ezért van az, hogy egyre több diáknak van cége."
Így van és szarért-húgyért verik szét a legtöbb piacot. Az állam helyében az első dolgok között szüntetném meg a diákok és a nyugdíjasok ilyettén kedvezményét mert iszonyatos versenyelőnyt teremt, indokolatlanul. -
#384 "Erre jön a költsön, ami x ideig lefogja a bevétel egy részét."
Ez érdekelne mert kezdő vállalkozásnak nekem még soha nem sikerült kölcsönt szerezni, max valamire jelzálogot de azt meg nem akarjuk ugye.
"Pontosan ezért mondtam, hogy egy induló vállalkozás első körben beszerzi az eszközöket, majd legalább 1 évig költségstop van, míg eléri azt a szintet, hogy ne kellejen a bedőlésétől tartani"
Egyetértek de egy szoftverfejlesztő vállalkozásnak az első éves appstore díj az eszközök kategóriába sorolható hiszen anélkül nem tud elindulni a vállalkozás. Olyan ez mint a kezdő pékségnél az első adag liszt, vagy az első adag fagyasztott fornetti. Bele tartozik az induló költségekbe.