623
-
#343 Az áfát visszaigényli...
Drága az Apple, drága rá fejleszteni, nekem sem tetszik, de egyre több hülyeséget hordasz össze. -
#342 Miért Windows, vagy Linux alatt milyen problémát okoz?
#334: A személyeskedést azért nem kéne. -
#341 Ennyi hülyeséget azért nem kéne összehordani, semmilyen probléma nincs avval, ha integrált VGAval fejlesztesz, maximum lassabb lesz. -
#340 Mint hobbi developer és hátrány.
És ha fent lesz, akkor mi van? Csak egy lehet? Nehéz kiválasztani azt, amelyik kell? Nem elfér, vagy talán te fizeted a tárhelyet? -
Papichulo #339 Az a gond, hogy ez az ismerosod csak a te hulyeseged miatt venne/vett esetleg ilyet, mert olyan NINCS, hogy dedicated VGA kell a fejleszteshez! 30 eve fejlesztek mindenfele gepeken, van fogalmam rola.
Agyrem, hogy te szakembernek nevezed magad es kozben azt hiszed, hogy az operativ memoriaban ossze tudnak keveredni adatok. Ez akkora baromsag, hogy csak na! Nalad meg olyan is elofordul, hogy a Word a Photoshop-ban megnyitott kepet menti ki, mert osszekeveredett valami? Orulet...
Azonkivul mi a helyzet a garanciaveszteses RAM upgrade-del? Keresed arra is forrasokat?
Es tanuld meg vegre, hogy a bizonyitas az nem azt jelenti, hogy ujabb hulye elmeletekkel allsz elo, hanem, hogy forrasokat mutatsz! Ezt szinte egyszer sem tetted meg, de foleg akkor nem, amikor kertek toled! -
#338 Akkor most eljutottunk a kiindulási pontra...
191338 + 27% áfa = 243000-
Ehhez kell egy tesztkészülék, iPhone 3GS 8GB van az Apple Store-ben, ára 113990-
Noszóval, akkor már megint pontosan ugyanott vagyunk, mint a #248-as beírásomnál, azaz a végösszeg egy 350ezres tétel...
Vagy mint írtam, ha nem telóra, hanem táblára fejleszt, ugyanez a szituáció, a régebbi tábla, azaz a Pad2 16GB WiFi + 3G kerül 158990 forintba. A végösszeg így 402980 forint.
Tehát akkor ismét ugyanott vagyunk, ahol a part szakad...
És mégegyszer, akkor lássuk, mennyiben is jön ki minden: a cégalapítás minden hivatalos cuccal olyan fél millió, ehhez jön még a technika, ami plussz 350 alaphangon telóra, 400 táblára. Szóval kiadott 900ezret és még csak a háttér van meg. Ehhez jön még ugyebár az évi 20ezer, amit egy összegben kell befizetnie. Durván 1 milla kiadás kapásból. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem, halandó kenyérkereső embernek ez kicsikét nagy összegnek tűnik...
Megjegyzem, ez nem képzeletbeli cég, egy nemrég indult cég kiadásait vettem alapul. -
hurkaur #337 Nem volt benne semmi rosszindulat, egyszeruen tul nagy magaslabda volt ahhoz, hogy ne csapjam le. Tul komolyan vetted a poent, ennyi. -
hurkaur #336 Hihetetlen gyerekesek vagytok.. -
Papichulo #335 Ez ovon aluli volt... azota rohogok :) -
M2 #334 "Egy kutyusra évi húszezer sajnos igen kevés."
Legalább a kutyákban otthon vagyol. :-) -
M2 #333 Milyen problémát okoz MacMini esetében a "DEDIKÁLT MEMÓRIÁVAL RENDELKEZŐ VGA" hiánya az iOS fejlesztésben OSX alatt?
Túrd fel gyorsan a guglit, hátha találsz valamit... :-) -
M2 #332 Jó, akkor vegyen a képzeletbeli ismerősöd ilyent:
2,5 GHZ Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
2x2 GB DDR3 1333 MHz memória
500 GB 5400 fpp merevlemez
AMD RADEON HD 6630M 256 MB
OS X Mountain Lion + iLife '11
365 nap garancia
Nettó: 191.338 Ft+áfa
Földhöz vágja ez a hatalmas növekmény (50 ezer magyar forint) a kiadásban a fejlesztőd? -
M2 #331 Mesélj erről részletesebben, milyen problémáról van szó?
Nem fordul be a kód? Hibás lesz a szimulátorban? Megváltozik a kezelői felület? Belezavar az USB áttöltésbe?
Atyavilág, mennyi baromságot hadoválhatsz össze mint 'szakember" azoknak a szerencsétleneknek, akik hozzád fordulnak tanácsért!? :-) -
#330 Hol mondtam én azt, hogy izmos vas kell hozzá? Én ilyenre nem emlékszem...
Azt írtam, hogy nem jó az integrált VGA. Ez szerintem nem azt jelenti, hogy egy bivalyerős gép kell, hogy legyen a vas. Az egyetlen alapfeltétel, hogy ne közösködjön a VGA a memórián, hanem legyen dedikált memóriája.
Ez PC-nél lehet akár egy ezer éves, 128 megás kari is, nem az ereje a lényeges. Sőt, lehet integrált VGA is, nem vagyok az ellensége, de csakis és kizárólag DEDIKÁLT MEMÓRIÁVAL RENDELKEZŐ VGA. -
Papichulo #329 "Te is tudod jól, hogy tökéletesen érthető volt úgy is, csak rosszindulat kell hozzá, hogy rosszul értelmezd, vagy értelmezze valaki."
Szerintem ezt tulzottan magadra vetted... en inkabb viccesen fogtam fel es szerintem ha nincs csinalsz ebbol ekkora ugyet, akkor mar regen lecsengett volna.
"Azt megköszönöm, ha elismered, de megkérlek, engedd meg, hogy én döntsem el, melyik adakozásra alkalmas társulatot segítsem."
A dontes maximalisan a tied, nem probalok beleszolni. Ahogy lathattad is nem probaltalak gyozkodni errol. Ezert respect, komolyan!
"a várható (remélhető) bevételhez képest már nem is akkora összeg, de más oprendszerre fejlesztéshez nincs ilyen plusz költségre szükség valamiért."
Ezzel senki sem vitatkozott. Viszont azt is figyelembe kell venned, hogy itt extra szolgaltatasokat is kapsz ezert a penzert, nem csak a jogot, hogy publikalhasd az alkalmazasaidat.
Mint mondtam, hobbifejleszteni akar ingyen is tudsz. Aztan kesobb eldontheted, hogy a termeked megeri-e a $99 befizetesenek a kockazatat.
Szerintem ezt mar megbeszeltuk es tegyuk tul magunkat rajta!
Inkabb rohogjunk azon, ahogy lordsithlord folyamatosan hulyet csinal magabol es erolkodik a suta magyarazkodasaival! Bar szerintem ez neked nem olyan vicces ;) -
Papichulo #328 "Nem kell az OSX-et kiemelni, ez bármely rendszeren problémás lehet. "
BIZONYITSD BE, HOGY EZ iOS FEJLESZTESNEL PROBLEMAS LEHET OSX ALATT!!!
Mit nem ertesz ezen a keresen? Ne magyarazkodj! Bizonyits! -
#327 Nem kell az OSX-et kiemelni, ez bármely rendszeren problémás lehet. Ha ezt nem tudod, akkor nem értesz a fejlesztéshez...
Nem sok olyan eszköz van, ami olyan kritikus, mint a memória. Az viszont minden rendszer alatt kritikus, ha ezen a rendszer és valamilyen eszköz (leggyakrabban a VGA) osztozik. Nem véletlen, hogy pl. profi hangkariknál is évek óta bevezették, hogy saját memóiát kapnak, nem a rendszer memóriáját használják. Van még pár ilyen eszköz, amiknél ezt már rég felismerték. -
levente68 #326 Egy kutyusra évi húszezer sajnos igen kevés.
Csatlakozz tehát hozzám e téren bátran.
Ha olvasni tudsz ékezeteket egy eszközön, akkor talán nem lehet nehéz nyelvet váltanod sem, de hát én ehhez sem értek.
Az előző hsz.-ben a többit elmagyaráztam. -
M2 #325 Biztos azért reklámozzák, hogy házilag is egy mozdulattal bővíthető...
Apple MacMini bovites
"Csak egyetlen csuklómozdulat a memória behelyezése.
A Mac mini 2 GB vagy 4 GB gyors, 1333 MHz-es DDR3 memóriával kapható. Az eltávolítható alsó panelnek köszönhetően pedig könnyedén növelheted is ezt a mennyiséget. Csak egy csuklómozdulat, és már ki is nyílik. Pattintsd be az új memóriát az SO-DIMM foglalatba, és már készen is vagy. "
Ezt megint bebuktad! Még valami, kedves Apple-hater? -
levente68 #324 Te is tudod jól, hogy tökéletesen érthető volt úgy is, csak rosszindulat kell hozzá, hogy rosszul értelmezd, vagy értelmezze valaki.
Azt megköszönöm, ha elismered, de megkérlek, engedd meg, hogy én döntsem el, melyik adakozásra alkalmas társulatot segítsem.
A lényeg továbbra is az, hogy más szájízzel kezd neki az ember egy ilyen kötelező díjjal a dolognak, erről beszélt itt más és ezt próbálta hurkaur bagatellizálni, ami nekem nem tetszett, elnézést.
Miközben azt se fogja fel, hogy igenis tudom, miről volt szó, hiszen igazat is adtam, hogy a teljes befektetéshez és a várható (remélhető) bevételhez képest már nem is akkora összeg, de más oprendszerre fejlesztéshez nincs ilyen plusz költségre szükség valamiért.
Szóval, én sem érzem végzetesnek a dolgot, de az, ahogy beböfögi valaki a más által fizetendő dologra a véleményét olyan módon, az nem szép. Finom voltam?
Esetleg érthető is? -
Papichulo #323 Ennyi a valaszod az osszes pontra? Komolyan?
Zero bizonyitek. Zero forras.
Gondolom itt a RAM-bovitesrol beszeltel amugy. Tessek, csak, hogy mekkora hulyeseget mondtal megint:
"iMac (Late 2009) and later: Installing or replacing memory"
http://support.apple.com/kb/HT3918
"Does adding more memory to my iMac void my warranty
Jan 26, 2012 5:35 PM (in response to Ty4mac)
No, unless you damage the computer in the process."
https://discussions.apple.com/thread/3687958?start=0&tstart=0
"Mac mini: How to remove or install memory"
http://support.apple.com/kb/HT4432#1
Meg at is terveztek az uj Mac Mini-t, hogy konnyebb legyen benne RAM-ot cserelni! -
M2 #322 Ennél gyengébb gépen fejlesztek (ugyanez az integrált VGA), semmilyen gondot nem okoz. A 4 giga ramban azért volt igazad, mert néha el kell indítani PS-t is apró grafikai korrekciókhoz.
Tévedés, hogy fejlesztéshez izmos gép kell, sőt inkább kerülendő! -
#321 2 dolog: ad egy, van ismerősöm az Apple magyarországi szervizében. Ad 2: ugyanezt a technológiát használja már több BRAND gyártó is, mivel igen sokszor volt szakszerűtlen bővítésből adódó kár a gépekben, aminek sokszor nem voltak látható következményei.
A HP ezt a rendszert már 6 éve is használta, igaz, akkor még csak pár modellben, de az örökre megmarad, mikor a renew-s gépeket szereltük és azzal kellett kezdenünk, hogy ezt a logot kiolvastuk majd reseteltük egy miniprogival. -
Papichulo #320 "de egy fejlesztői gépnél kifejezetten problémás lehet."
Bizonyitsd be, hogy iOS fejlesztesnel OSX-en ez problemas lehet! -
#319 Akkor mégegyszer: Intel HD 3000 integrált VGA, (azaz hogy pontosítsak, egy Sandy Bridge-es VGA), ami, mint írtam, a rendszer memóriát csezteti, nincs saját dedikált memóriája. Ez semmilyen gépnél nem túl szerencsés, de egy fejlesztői gépnél kifejezetten problémás lehet. -
M2 #318 "De a plussz memória még mindig nem oldja meg az integrált VA problémáját."
Főleg hogy nincs is ilyen probléma, csak Te mondvacsináltad, semmi köze a valósághoz. -
Papichulo #317 "Ugyanakkor aki tényéeg ezzel foglalkozik, az pontosan tudhatja, hogy a minimális semmire nem elég, mivel túl lassú, az idő pedig sok esetben szó szerint pénz."
Ok, bizonyitsd be, hogy a legolcsobb MacMini alkalmatlan az iOS fejlesztesre. Szerintem - mint fejleszto - ez boven eleg.
"Ugyanis a kis drága megjegyzi egy logban, ha hardver módosítás van benne. Ha azt házilag csinálták, gari ugrik."
BULLSHIT! HAZUGSAG! Bizonyitsd be!
"De a plussz memória még mindig nem oldja meg az integrált VA problémáját. "
Abszolut nem szamit az iOS fejlesztesnel a videokartya. A simulator boven elfut rajta, plusz az eszkozon is tudsz tesztelni. -
hurkaur #316 Ezutan a konzekvencia utan, amit levontal, minimum erdemelnel egy emlekermet eves pedigre berlettel, hogy fenyes legyen a bundad. (hint: tovabbra sem erted a _poent_) -
M2 #315 Mellesleg az évente 99 dolláros fejlesztői díj az mint előny vagy mint hátrány merült fel?
Mert a felhasználók szempontjából egyértelműen előny: amelyik developer nem bírta kitermelni a következő évi díjat, az appjaival együtt eltűnik a süllyesztőben, tisztul a paletta. Androidon meg 5 év múlva is fent lesz a 8000 zseblámpa app? -
#314 No, most én mondom, hogy kontextus...
Mit is írtam? Ugyebár a minden platformon érvényes dolgokat...
De vannak szintek. Az elég a minimális szintet jelenti az informatiklában, ebben azt hiszem egyet érthetünk. Ugyanakkor aki tényéeg ezzel foglalkozik, az pontosan tudhatja, hogy a minimális semmire nem elég, mivel túl lassú, az idő pedig sok esetben szó szerint pénz.
Ez a "vegyük meg külön a memóriát" már jó ideje nem működik az Apple termékeinél. Ugyanis a kis drága megjegyzi egy logban, ha hardver módosítás van benne. Ha azt házilag csinálták, gari ugrik. Az Apple pedig csak saját memóriát tesz bele, elég borsos áron.
De a plussz memória még mindig nem oldja meg az integrált VA problémáját. Gyanítom, inkább az dob a gép árán, nem a ram. -
hurkaur #313 levente68 draga, tovabbra sem erted mirol volt szo. A rongyos huszezer eves dijkent egy atlag (nem indiai) fejlesztonek semmi. Tekintve, ha nem balfasz, belekalkulalja a munkadijba.
Ha tovabbra sem erted: egy allatmenhelyen 1 kutyanak eves szintre 20 000 ft az itato talka/etetes/kakika takaritas koltsege. Ha nem akarod, hogy ehen/szomjan dogoljon, tanacsos kifizetni.
ui: mivel szigoruan angol nyelven kodolok/dokumentalok, igy kellemetlen lenne im/web/ide szinten valtogatni a nyelvet. -
#312 Én nem nagyon akarok beleszólni a vitátokba, de megint olyan dolgokat keversz ide bele ami nem hangzott el. Ráadásul az sem túl szimpatikus, hogy aki szerinted nem adakozik állatmenhelynek (de mondjuk gyermekkórháznak igen) az Steve Jobs genny szektájának tagja. Pont ugyanaz mint bármelyik másik vitánál. :( -
M2 #311 Akkor még egyszer:
2,3 GHZ Intel Core i5 kétmagos processzor (64-bites)
2x2 GB DDR3 1333 MHz memória
500 GB 5400 fpp merevlemez
Intel HD Graphics 3000
OS X Mountain Lion + iLife '11
365 nap garancia
Nettó: 143.307 Ft+áfa
Ez fejlesztéshez elegendő és nem vághat földhöz egy induló céget. -
Papichulo #310 "Mit gépeltem el, mesélj?"
"állat menhelyét" != "állatmenhelyét"
Te az utobbira gondoltal.
"Minden jóérzésű ember segít rászorulókon, ha tud"
Mibol gondolod, hogy en nem teszem? Hmmm?
"Ti könnyen ugatjátok meg, hogy ennyi, meg annyi pénz semmi,"
En nem modtam ilyet. De amugy is mas besorolasba esik egy szakmaddal kapcsolatos befektetes, mint egy adakozas.
"Elmondásod szerint játékod van Apple Store-ban"
Ott nincs. Az AppStore-ban van :)
"remélem hozott annyit a konyhára, hogy megtehesd,"
Honnan tudod, hogy mennyivel tamogatom a csaladomat? A szuleimet? A gyerekeimet? Vagy ezek neked nem szamitanak?
ps: Annak ellenere, hogy nem ertek egyet az allatmenhelyek tamogatasaval, tisztelem az eziranyu torekveseidet es ezt elismeresre meltonak tartom ;) Mindazonaltal kolthetned jobb jotekonysagi celra is. -
levente68 #309 Mit gépeltem el, mesélj?
Annyi az egész, hogy a rosszindulattól nem is láttok, de ebbe bele kellett kötni takony troll módjára.
Minden jóérzésű ember segít rászorulókon, ha tud, persze, aki Steve Jobs genny szektájának tagja, az nem ezt tanulta, a vezér sem ad, neki se kell...
Ti könnyen ugatjátok meg, hogy ennyi, meg annyi pénz semmi, akkor mutasd meg te is magadnak, nem nekem, hogy adsz gyorsan egy 'rongyos' húszast valakinek, hiszen az semmi.
Elmondásod szerint játékod van Apple Store-ban, remélem hozott annyit a konyhára, hogy megtehesd, vagy csak a pofád nagy neked is? Félek, az utóbbi... -
Papichulo #308 "Most komolyan levezetted az IOS fejlesztéshez szükséges hardverkörnyezetet az IBM szuperszámítógépére"
Nem, te hoztad bele az egesz kerdesbe a PC-ket...
En szemelyes tapasztalatbol mondtam, hogy egy PowerBook G4 1.67 1GB RAM-mal eleg volt a fejleszteshez. Ez a MacMini 2GB RAM-mal boven eleg, de ha tobbet akarsz, az is plusz 4-5k HUF. Erre te jossz a PC-vel meg a Delphivel? Akkor mar beszeljunk inkabb a mainframe-ekrol, ahhoz is biztosan jol ertesz... es azokban sem eleg soha a RAM+HD, mint a Mac-ekbe!
Olyanrol mondtal velemeny ("alap MacMini edeskeves az iOS fejlesztesre"), amirol fingod nincs. De ha ennyire bizonygatod a dolgot, akkor mutass forrasokat!
-
levente68 #307 Természetesen a lényeg megint elsikkadt, köcsög, adj egy húszast bárkinek, ha az nem pénz neked, szájhős.
Bátran adományozz, bár nem fogsz, még egy ékezetes billentyűzetre sem telik, hm?
Na, akkor meg csendben légy. -
#306 Öregem, nagy az isten állatkertje...
Most komolyan levezetted az IOS fejlesztéshez szükséges hardverkörnyezetet az IBM szuperszámítógépére... Ezt a gondolatmenetet ugye te sem gondoltad komolyan... -
hurkaur #305 Erted. Vau-vau. <-> allatmenhely. oh -
hurkaur #304 Legkozelebb nem vau-vauzol bele olyanba, amihez kozod nincs. Arrol szolt a tema, hogy a fejleszto sokalja a 100 usd arat egy eves licenszert. Te fejleszto vagy? Nem, tehat? Masfelol, ha komolyan vetted a poent az a te bajod.