623
-
#223 Azokra a reklámokra gondolsz, amik szűrve vannak?:D -
#222 Ez így van viszont az ügyfélnek szépen le kell számlázni a 100USD-vel többet és meg is van oldva minden. -
#221 Konkrétan ő csak a meghatározott helyre teheti fel, hiszen ő megbízásból programozza le a terméket. Ha az ügyfél azt mondja, ide tegye, neki oda kell tennie. Az ügyfél óhaja szent és sérthetetlen. -
#220 És mi volt a panasz tárgya? Hogy ki kell fizetni 100USD-t? Ha csak egy embernek fejleszt akkor meg miért nem teszi fel valamelyik ingyenes repoba?
Ez nekem megint nagyon furcsán hangzik. -
#219 Hogy csendesen megjegyezzem a dolgot, nekem konkrétan magyar programozó panaszkodott, mivel megbízásból Apple terméket kell fejlesztenie. -
#218 De jó, hogy megint hülyeséget írsz
Intel P7350-ben VT/x utasításkészlet? Akkor erről ugyan tájékoztasd már az Intelt is, légy oly kedves.
Core2Duo P7350
Honnan a lótúróból szedsz ilyen hülyeséget, hogy egy Win7 vagy egy Win8 miatt 140ezerrel több egy gép??? Még az Ultimate verzió is kijön durván 42ezer forintból! Szóval nem kellene a hülyeséget nyomatni!
Tájékoztatásodul közlöm, hogy jelenleg a Win7-es gépek körülbelül 10-30 ezer forinttal drágábbak, mint a FreeDOS-osak vagy a Linux-osak. Ezért a pénzért pedig alap hangon egy Home Premium, felső hangon pedig egy Professional jár. A Win8 pedig várhatóan még ennél is olcsóbb lesz, de akinek van Vista-ig bezárólag akár csak Home verziós licenc a gépén, az igencsak kedvezményes áron (valami 5-8000 forintért) válthat a Win8 Pro-ra. Ez azért szerintem nem egy eget verő ár.
Nos, szimpla magos HOST gépet akarsz? Fogtam a már lentebb leírt asztali gépet (P4 2,8GHz HT, 2,5GB ram) és feltettem rá egy VmWare-t, arra pedig egy Win8 32bit-es verziót. Láss csodát, a SZIMPLA MAGOS GÉPEN csont nélkül megy, az időnkénti fennakadás a host sebességéből adódik (lássuk be, elég öreg gép, már több, mint 7 éves). Elmegy rajta a Win8, Office, internetezni lehet vele. Tény, hogy a host korából adódóan elég gány virtuális gépet lehet csak összeállítani (konkrétan a próbának összeállított gép egy 1GHz-es Cerka proci, 1GB ram (ezt a fizikaiból választja le, mert a host túl lassú a virtuális kezeléshez) és egy nevesincs 128 megás VGA virtualizálása.
Ja, és mint mondtam, ma kipróbáltam a lassabb gépeken is, csak hogy ne mondhasd, hogy azokon halott a Win8. Találtam itt még egy iszonyú vén 733MHz-es Cerkát, belenyomtam 1 giga ramot meg egy 256MB-os 9600-os Radeont és láss csodát, ezen is elindult a Win8. Tény, hogy "picit" más a tempó, mint akár csak a 2,8-ason, de megy, ha kivár az ember, lehet rajta Office-t használni, stb. Ennél többet a sokra értékelt Linux-od sem mondhat el magáról, egy 733-on már a 12.01-es Ubuntu is elég keményen nyöszörög (tudom, mert kipróbáltam).
Szóval erről ennyit, hogy túlságosan erőforrás igényes lenne, szerintem ami egy ilyen vénségen is elindul, az mindennek nevezhető, de erőforrás zabálónak nem.
Arról meg nem a gép tehet, hogy a VirtualBox virtualizálása erőforrás igényesebb, mint a VmWare-é. Az utóbbi a kihívást teljesítette.
Megjegyzem, még mindig csak azt mondod, hogy szar a Win8. Amit eddig leírtál kitételeket, azokról sorra kiderül, hogy nem is valós, hiszen tudja azt, amit szerinted nem. Tehát továbbra is várom hogy miért is igaz az, hogy téged idézzelek "akkorát b*sz csak oda az egész windows koncepciónak, hogy fényévekkel gyűri be a seggébe minden irányból, ezt az egész sz*rt". -
#217 Az android árát kifizeted a reklámokban. Nincs különbség.
Az iOS ugyanúgy ingyen letölthető, nem fizetsz érte egy petákot sem. Akkor is letöltheted ha nincs iOS-t futtató készüléked. Ergo ingyen van, erre nem lehet mást mondani csak rohadt nyakatekerten. -
#216 Engem semmiben, hogy jön az ide?
Az IOS árát kifizeted a készülékkel. Az android a gyártóknak sem kerül pénzbe. Ennyi. -
#215 "Fogalomzavar van."
Fogalomzavar nálad van.
"De persze letöltheted ingyen a PC-dre is, vagy bármire, csak éppen nem tudsz vele mit kezdeni, ugye, mert kell a hardware hozzá. Na, abban fizetted ki az iOS-t."
Az androidot is letöltheted de kell hozzá a hardver. Mi a különbség? Semmi csak szájkarate.
"Mint az OSX-et is. Abban a formájában másra nem tudod feltenni, hack-elt változatát tudod feltenni néhány - de nem bármelyik - Intel processzorral ellátott gépre. Na, úgy ingyenes, csak éppen nem legális."
Az OSX nem ingyenes, azt pénzért árulják. Igaz negyedannyiba kerül mint egy windows de megveheted jogtisztán és arra rakod rá amire akarod (amire tudod), de legális.
"Az Android nyílt verzióját pedig teljesen ingyen használhatod az összes arra alkalmas kütyün, így készül egy rakat ócska, meg kevésbé ócska Android-os tábla és telefon igen kedvező áron."
Ez mennyibe értint egy felhasználót? Semennyire. Mindkét szoftvert profitra fejlesztik csak máshonnan szedik be a pénzt. Ergo az eredeti érvelés, hogy "ne hasonlítsunk össze egy fizetős szoftvert egy ingyenessel" enyhén szólva sem állja meg a helyét. -
#214 "Semennyibe :DDDDD Persze, nem fizeted ám ki az iPhonenal/iPaddel az árát, a két szép szemedért ingyen fejleszt az Apple "
Persze, hogy kifizeted, de ebből a megfontolásból az androidot is kifizeted. Mi a különbség? -
Papichulo #213 "De persze letöltheted ingyen a PC-dre is, vagy bármire, csak éppen nem tudsz vele mit kezdeni, ugye, mert kell a hardware hozzá. "
Ellenben ha az Androidot peldaul letoltod a PC-dre, akkor azzal olyan sokmindent tudsz ott kezdeni? Ahhoz nem kell hardware?
"Az Android nyílt verzióját pedig teljesen ingyen használhatod az összes arra alkalmas kütyün"
Az iOS barmelyik valtozatat hasznalhatod "az osszes arra alkalmas kutyun" ;)
Remelem mar latod a parhuzamot :) -
levente68 #212 Egyáltalán nem ingyenes az iOS, nem is kapható.
Meg kell venned a cég termékét és ahhoz kapod.
Fogalomzavar van.
De persze letöltheted ingyen a PC-dre is, vagy bármire, csak éppen nem tudsz vele mit kezdeni, ugye, mert kell a hardware hozzá. Na, abban fizetted ki az iOS-t.
Mint az OSX-et is. Abban a formájában másra nem tudod feltenni, hack-elt változatát tudod feltenni néhány - de nem bármelyik - Intel processzorral ellátott gépre. Na, úgy ingyenes, csak éppen nem legális.
Az Android nyílt verzióját pedig teljesen ingyen használhatod az összes arra alkalmas kütyün, így készül egy rakat ócska, meg kevésbé ócska Android-os tábla és telefon igen kedvező áron.
Más dolog a Google Android, azt már bizonyos kritériumok mellett használhatod csak, de ha jól tudom, még azt is ingyen, csak a Google alkalmazások használatához meg kell felelned a követelményeiknek.
Valóban arról van szó, hogy a Google másból szedi a bevételeit, nem is keveset, de akár kihagyod a Google alkalmazásokat, akár nem, az Android akkor is ingyenes. Legfeljebb a termékeddel nem használhatod a Play áruházat például. -
hurkaur #211 es ez teged mint vegfelhasznalo mennyiben erint? -
Papichulo #210 Az iOS-t is letoltheted ingyen, bar a forraskodjat nem... de gondolom nem akarsz amellett ervelni, hogy ha egy OS nem open-source, vagy nem lehet sajat store-ral arulni, akkor az mar nem ingyenes? -
#209 A Google a szolgáltatásaiból él, amit ugye nem kötelező használni, ki is veheted a rendszerből. Így innen nézve teljesen ingyenes, készülék nélkül is letöltheted a forráskódját, lefordíthatod, adhatsz el saját készüléket saját storeral (lásd amazon, amiből a googlenek egy fillérje sincs). Szóval lényegében mondhatjuk, hogy nem ugyanannyiba kerül. -
ProgServ #208 Igen, az Apple drága. És? Még mi vele a gond a többi termék tükrében, ha az árat elhanyagoljuk? Mert ahogy látom, az árakon lovagoltok. -
Papichulo #207 "Semennyibe :DDDDD Persze, nem fizeted ám ki az iPhonenal/iPaddel az árát, a két szép szemedért ingyen fejleszt az Apple :DDD"
Az eredeti felvetes az volt, hogy ugyanannyira ingyenes, mint az android. Vagy te ugy is veheted, hogy mindkettonel megfizeted az arat... esetleg ugy erzed, hogy a Google a "ket szep szemedert fejleszt", mig az Apple csecsemok veret koveteli ezert? -
caius marius #206 "eztán nem lehet bűntelenül lenyúlni azokat a cégeket, akik igen komoly üzleti kockázatot vállalva sikeres fejlesztésekkel állnak elő, hogy aztán lopásra épített fejlesztésekkel elhalásszák előlük a saját piacaikat."
Hagyjuk már ezt az "igen komoly üzleti kockázatot" meg "bűntelenül lenyúlni" dumákat.
Azt hinni, hogy az ájfos nem másol soha sehonnan, nem más mint demagógia. -
M2 #205 "én úgy élek, ahogy tanították: ne azt nézd, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja..."
Hát ez elég gáz, és így már mindent értek. :-) A szánalmas, irányított, önálló gondolkodásra képtelen dogmakövetők alapszabálya. -
hurkaur #204 Kellett nekem kave elott potyogni :\ -
hurkaur #203 "hogy egy [b]igen komoly[b] különbség van a kettő között: a Google nem kér egy [b]vagyont[b] csak azért, hogy feltehesd a saját fejlesztésű szoftveredet a Marketre." Ez talan az indiai programozoknak vagyon, de oket ugysem szereti senki. -
#202 "Éééés megint még csak azt sem tudod miről volt szó. A kérdés az volt mennyibe kerül az iOS. Semmennyibe, de ettől még telepíthetsz linuxot mindenhova csak nem releváns információ."
Semennyibe :DDDDD Persze, nem fizeted ám ki az iPhonenal/iPaddel az árát, a két szép szemedért ingyen fejleszt az Apple :DDD -
#201 Te el vagy tévedve. A Googlenél egyszeri 25$ van, az Applenél évi 100$. Nagyon nem mindegy, főleg az utóbbi. -
hurkaur #200 Fu baszki de szanalmas ember vagy te. -
Papichulo #199 "De tudod, én úgy élek, ahogy tanították: ne azt nézd, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja..."
Micsoda? Ennel retardaltabb ervelest meg nem hallottam. Belegondoltal te ebbe? Ki tanitotta ezt neked? -
asgh #198 Mind az amerikai, mind a dél koreai perben politikai döntés született.
Az USA-ból megüzenték, hogy lezárult egy korszak: eztán nem lehet bűntelenül lenyúlni azokat a cégeket, akik igen komoly üzleti kockázatot vállalva sikeres fejlesztésekkel állnak elő, hogy aztán lopásra épített fejlesztésekkel elhalásszák előlük a saját piacaikat.
Dél Koreából pedig visszaüzentek, hogy ők nem Kína, hogy nyíltan támogassák a lopást, de a "salamoni döntéssel" továbbra is kiállnak a saját cégeik mellett. -
Papichulo #197 "A blikk nem szokott SG híreket átvenni."
Ezzel aztan vegleg kifogtad a szelet a vitorlambol... de nyugodtan javits ki, hogy melyik szennylap vesz at SG cikkeket! ;) -
Papichulo #196 "Ezt kellett volna az USA-ban is tenni: a legújabb termékeket hagyni, a többit betiltani mindkét cég számára."
Merthogy Del-Koreaban ugyanarrol szolt az egesz eljaras, ugyanazokat a bizonyitekokat vonultattak fel es termeszetesen ugyanaz a teljese del-koreai jogrendszer... ja, de megsem!
Amugy az SGS3 meg csak nem is volt resze az eljarasnak az USA-ban es a mai napig egyetlen termeket sem tiltottak be ott, a Koreaiakkal ellentetben. -
Papichulo #195 "A skizofréna nem azt jelenti amit gondolsz, sajnos az emberek nagytöbbsége hibásan használja"
Te honnan tudod, hogy en mire gondoltam?
"Schizophrenia [...] is a mental disorder characterized by a breakdown of thought processes and by poor emotional responsiveness.[1] It most commonly manifests itself as auditory hallucinations, paranoid or bizarre delusions, or disorganized speech and thinking, and it is accompanied by significant social or occupational dysfunction." - http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia
Hol itt a gond??? -
#194 -
levente68 #193 Igazad, ó nagy troll, kussolok ezentúl.
A másik topikban már kapituláltam, te szenny.
Ezekkel az Apple seggnyalókkal felesleges vitázni srácok, ami Apple, az ok, mindenki más garantáltan szar. Kivéve, ha szövetséges, vagy egy-egy érvet kilőhetnek vele szerintük...
Ők tudják a tutit, bár semmihez se értenek, csak ehhez a genny tempóhoz, amit itt tolnak: amnéziás hazudozás, ferdítés és érvek helyett a másik lejáratása.
Én maradok inkább a csend pártján, ezekkel tényleg nem éri meg az időt pocsékolni, igazad van, narumon, nem szállok a pocsolyádba...
Szánalom...
Ne fáradj a válasszal, tudom: én vagyok szánalmas...
De tudod, én úgy élek, ahogy tanították: ne azt nézd, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja...
(Bár ezen én finomítottam és megnézem mit mond, mert a leghülyébb is tud akár véletlenül okosat mondani. Még akkor is tartom magam ehhez, ha te azért rácáfolsz...) -
speed2006 #192 OFF
Jó neked, hogy nincs driver gondod. Sajna sem a Tp-link ,se a D-link USB wifi Nem megy nálam. A hamgkártyám is csak hiányosan. -
nachtwey #191 A dél-koreai történet bővebben.
Ezt kellett volna az USA-ban is tenni: a legújabb termékeket hagyni, a többit betiltani mindkét cég számára. -
morden #190 A skizofréna nem azt jelenti amit gondolsz, sajnos az emberek nagytöbbsége hibásan használja, mert nem ellenőrzi amit hall: http://hu.wikipedia.org/wiki/Skizofr%C3%A9nia -
#189 "Vista, mint oprendszer, felejtős, annál elcseszettebb rendszert még nem csinált az MS. Még ők is beismerik, hogy az lényegében egy totál bukta rendszer, a jelenleg használt példányok legnagyobb része is abból van, hogy BRAND gépekkel eladták."
Ehhez képest véres szájjal védted te és még 70 multireg nicked és néhány hozzád hasonló, kontra én egyedül néhány éve a Visztát a Viszta kontra XP témákban. A WinFOS 7 ből is kizárólag azért van annyi amennyi, mert előtelepítve ráfossák az új laptopokra ha kell, ha nem. -
#188 Akkor megismétlem, mert ezek szerint még olvasni sem tudsz:
Tehát NEM indul el a Windows 8 RTMSZIMPLA MAGOS gépben, VirtualBox alatt (de egyébként szerintem még VMwareben sem) akárhány giga vagy terahertzes a processzor, ha NEM tartalmazza az Intel VT/x vagy VT/d virtualizációs technológiát
Az általad felsorolt gép processzora:
Processzor IntelŸ Core™ 2 Duo P7350 processzor 2 GHz, Level 2 gyorsítótár 3 MB
Csak a gyorsítótára 3 megabájt, van két magja, amik második generációs Core 2 Duo SSSE, SSE3 , VT/x utasításkészlettel vannak szerelve, ezen kívül ez a laptop testvérek között is 200- 300 ezer Forint között mozog. Ezzel szemben én újonnan , 1 év garanciával, tokkal, vonóval vettem a gépemet 60 ezer Ft-ért, és se viszta, se win7 de még a drágalátós win8 miatt sem fogok plussz 140 ezer Ft-tal többet rákölteni a gépre , főleg nem úgy hogy a lent látható módon tudom használni, ami akkorát b*sz csak oda az egész windows koncepciónak, hogy fényévekkel gyűri be a seggébe minden irányból, ezt az egész sz*rt
-
#187 Host: HP Pavillion DV5 1040eh
Virtuális környezet: a legújabb VmWare Workstation 30 napos próbaverziója.
A ramot virtualizálja, nem bántja a rendszermemóriát, minden a vinyóról történik.
-
errorista #186 A blikk nem szokott SG híreket átvenni. -
Papichulo #185 "Hát igen, "a fizetett EPL troll" meg ki tudja minek a szinonimája feléjük... :-)
(szerintem rózsaszín lánytörpének öltözött táncos fiúk)"
Esetleg transzvesztita Oompa-Loompas. Az EPL meg a csokigyar. Arrakistor meg maga Willy Wonka! :) -
#184 Hát ha nem fogják akkor nem sok értelme van (szerintem.)