10049
Europa Universalis IV
  • Lysandus
    Szerintem foglalkoztak velük. Orosszal tolom, és megtámadtam az egyik tributarijának a szövijét. A tributaritól így el tudtam venni annyi tartományt, hogy közvetlen határom legyen a Minggel. Lement a mandate 0-ra, és amikor háborúztam velük kétszer akkora seregeket vertem szét. Illetve hasonló nagyságú seregeket töröltem el kompletten (mondjuk +1 military techen állok). Most működik náluk a +50 százalék bekapott fire és shock damage. Mondjuk lázadást nem nagyon látok.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2018.04.05. 13:21:24
  • cesar22
    Hát igen, innovativness, és az anglican religion röviden összefoglalva:

• KonigTiger50
    Valaki nem tudna mondani, egy 1.25-ben is működő stratégiát a bizánciakra?
  • Tuvok #9286
    Pont egy hét után voltak szívesek a paradoxtól válaszolni, és nyolc napig tartott levenni az "inkompatibilis" flag-et a mod-ról.
    Mindeközben fogalmuk sincs ki (bár ezt nem veszem be) és miért flag-elte be.
    Gratulálok..
  • KonigTiger50
    A Cseh trónt már az elején elvettem, a magyarok viszont a Mátyás event-nél az uniót választották, így az is meglett. Végül a burgund területeket is megkaptam. Ez elég simán indult.

• Lysandus
    Ja, és beléptem a Birodalomba, de még mindig királyság vagyok. :-)
  • gebali
    Jó, persze, az új államok kaptak új zászlókat :D De meglévőt nem cseréltek, kivéve Cornwallt.
  • Tuvok #9282
    Ja, és ami persze a legjobban dühít a dologban, hogy mindenféle magyarázat nélküli okok miatt fogynak a feliratkozóim...
  • Tuvok #9281
    Hét vagy nyolc új zászlót hozott az 1.25, az új ír államok, Man-sziget kapott egyet (gondolom függetlenedés esetére), talán valóban Cornwall is közte van, meg egy afrikai vagy ázsiai állam kapott újat, nem emlékszem melyik.
    Csak azért kérdem, mert a Steam-es zászló mod-om a készítők szerint "inkompatibilis" a játékkal, de ezt 1-2 nappal még az 1.25 megjelenése előtt tették rá.
    Kérdeztem a Steam Support-ot, ők nem tudnak semmit a dologról, átírányítottak a Paradoxhoz. A Paradox fórumban lassan negyedik napja hiába várok válaszra, ezért írtam ticket-et a Paradoxnak, ott viszont nincs "mod troubleshooting", visszairányítottak a fórumra, ahol persze csesznek reagálni.
    A szomorú az egészben, hogy a mod tesztelve van, tökéletesen működik, semmi változás nincs magában a zászlók működésében. Megnéztem másik mod-ot, és pont ugyanúgy van megcsinálva, mint az enyém.
    Nem értem mi a bajuk a mod-dal, semmilyen magyarázatot nem adtak, és kedd óta hiába várok válaszra. Az agyamra megy a Paradox, megint.
  • hitman1028
    ja ,azzal kevertem
  • gebali
    A patchnotes szerint csak Cornwall kapott új zászlót. A Golden Horde helyét vette át pár patch-csel ezelőtt a Great Horde, nem azzal kevered, hogy milyen zászlóra emlékszel?
    Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.03.23. 14:00:54
  • hitman1028
    sztem a great horde elég gyanús,én más zászlóra emlékszem
  • Tuvok #9277
    Urak, lát valaki valami változást az országok zászlóinak terén ? Bármit, ami eddig nem így volt, legyen akármilyen apróság is.
  • KonigTiger50
    Valahogy minden magyar végigjátszásomban Hunyadi kerül a francia trónra... :D
  • Lysandus
    Most már újrakezdtem és beraktam őket riválisnak, de köszönöm!
  • KonigTiger50
    Nekem egyből meg lett az a küldetés. Első dolgom volt, hogy szövetkezzek velük, azt hiszem házasságot sem kellett kötnöm velük, és meg lett. Próbáld meg te is egyből megcsinálni, nov. 11-én, mielőtt királyt választanak.
  • Lysandus
    Na kifigyeltem: akkor vált a mission, amikor a lengyelek a Jagelló királyt választják az interregnum után. Szerintem itt valamit elszúrtak. Nem túl könnyű Jagellót ültetni a magyar trónra, ráadásul akkor ugranak a Hunyadis események.
  • Pluskast
    Ezt modot ismeritek? Nekem elég jónak tűnik.

Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2018.03.22. 09:27:39
  • EM64T
    Nem, ki kell pipálnod az előfeltétel küldit, hogy csinálhasd a következőt. Az egyes küldetések követelményeiben mindig ott is van a különböző dolgok mellett, hogy legyen abszolválva az előfeltétel-küldi.
  • Lysandus
    Ez így szívás, hogy menet közben változik a követelmény. Azzal kezdek, hogy legyek vagy szövetséges vagy rivális a lengyelekkel, és legyen 190 a viszony. Oké, mivel kezdéskor nem riválisok, felveszem szövetségesnek, és feltornázom a viszonyt 190-re. De amikor ezzel megvagyok, nem adja be teljesíthetőnek, mert most meg az a feltétel, hogy vagy Jagelló a királyom, vagy riválisok vagyunk. Ez így nagyon nem jó.
  • Lysandus
    Én is megvettem. Bár az új mission rendszert letöltötte enélkül is. Lenne egy kérdésem: ha nem teljesíti az ember az egyik küldetést, de a cél teljesül, akkor be lehet választani a következő küldit?

Tehát a lenti példánál maradva: ha az ember az angolokkal elfoglalja Írországot, de nem a mission keretében, akkor választhatja a következő küldit?
  • cesar22
    Maga az ötlet tényleg nem volt rossz. Viszont a megvalósítás hagy maga után némi kívánni valót. Ott vannak pl azok a kisebb országok, akiknek nem jutott nemzetspecifikus küldetésfa. Ők ilyenkor genericet kapnak, és olvastam hogy ezekre sokan panaszkodnak, hogy semmire nem jók, mert túl generic, nem hasznosak és uncsik, nincs olyan mint pl az előzőben hogy foglalj el egy random szomszédos tartományt, stb.

Illetve én most csinálom az angol kampányomat, és hát vannak wtf küldetések. pl ahhoz hogy megkapjam a claimeket Íroszágra fel kellett tolnom a seregemet force limitre. Egyrészt mi az összefüggés a kettő között, másrészt semmi szükségem nincs ekkora hadseregre, fenn se tudnám tartani, így ezt kénytelen voltam úgy végrehajtani hogy felvettem csak ezért 2-3 kölcsönt, béreltem egy rakás zsoldost, klikkeltem a missionre, majd disbandoltam a zsoldosokat. Hát nem nagyszerű? Másik meg ez a foglald el gibraltárt küldetés. Tetszik hogy próbál historical lenni, de azért ennek egyáltalán nem az elsők között kellene szerepelnie, amikor még semmi értelme elfoglalni gibraltárt, a valóságban 1704-ben került gibraltár angol fennhatóság alá. Ráadásul castile az egyetlen használható szövetségese az angoloknak, nem hinném hogy egyetlen tartomány miatt megérné ezt felrúgni. és persze amíg gibraltárt nem foglalod el addig nem megy tovább a többi küldetésre, ahol a sokkal hasznosabb, és elérhetőbb célok lennének, málta, kréta, egyiptom.
  • KonigTiger50
    Ez az új, HOI4-szerű "küldetés fa", szerintem egy tök jó ötlet. Sokkal átláthatóbb lett az egész. Számomra emellett az tetszik nagyon, hogy végre lehet Hunyadival hadat üzenni, az új magyar küldetések segítségével pedig egy pillanat alatt lerendeztem a déli szomszédokat, hála a perm. claimeknek. Kíváncsi vagyok, lesz-e érezhető hatása a küldetéseknek, az anglikánoknak, és a brit-francia területek megváltoztatásának.
  • gebali
  • EM64T
    Hát van benne pár érdekesség... új küldetés rendszer... innovativitás... hajózási doktrínák (amelyeket speciel kb. sosem fogok használni)... nem nagy dolgok... de azért valami... színesíti a játékmenetet... jól van, megvettem! :D Mintha magától mozgott volna a kezem. Mondjuk olcsó...

Rögtön érdekes képletbe futottam, soha ilyesmibe még: perszonálunió Csehországgal (egyből be is támad a nagyhatalom lengyel :'( ), és Szilézia továbbra is hűbérese Csehországnak... akkor valahol nekem is? :D
  • hitman1028
    jók ezek a missionok
  • EM64T
    Nos, megérkezett az England patch, máris játszhatatlanok a régi mentett állások :/ Kíváncsi leszek, megéri-e újrakezdeni, vagy inkább vissza kell állítani.
  • Timakrisz
    Amikor bármit teszel, de nem akar összejönni a dolog (HRE emperor vagyok):

Pech
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2018.03.18. 21:11:01
  • cesar22
    Azért ha nem talált volna be ennyire nálam ez az új dlc, megint megemlíteném hogy mennyire szegényes ez is. Egy random fan-created modban több tartalom van mint ezekben a dlc-kben, a dev clashek alapján vannak legalább úgy 20-an akik fejlesztik ez eu4-et. Mennyi idő vajon összedobni egy ilyen új dlc-t? Egy délután?
  • KonigTiger50

Ilyen ingerszegény vallásháborút sem láttam még, a protestáns győzelem nem is volt kérdés. Oroszországgal elég szépen pusztítottam Lengyelországot, Magyarországgal és Brandenburggal szövetségben,az utóbbi létrehozta Poroszországot. AI Mogul birodalmat se láttam még soha, azt hittem már, hogy ez egy jó végigjátszás lesz, erre 1600-ban ránézek a törökökre, és az látom, hogy: "Allied with Ming". Összesen nagyjából 350-400K katonájuk van, míg nekem 150K, Ausztria-Magyarország-Poroszország-Mogulok együtt még ennyit kiadnak, de ez még így is kevés. A hordákról is lemondhatok, hiszen mind Ming tributary, én pedig nem tudok azzá válni, mert ahogy elértem az üzbégeket, egyből rám rivalizált. Elég röhejes, hogy a Mandate of Heaven "arca", egy Qing császárnő...
    Utoljára szerkesztette: KonigTiger50, 2018.03.14. 14:35:07
  • szabii98
    Mi a baj vele?:)
    Utoljára szerkesztette: szabii98, 2018.03.10. 12:36:58
  • cesar22
    Épp ebben a pillanatban nyomtam egy ragequit-et, a jizanzsu->mancsu->qing kampányomból. Már pekinget is elfoglaltam tőlük, meg az összes határmenti erődöt, konstants 10 alatt van a mandate, és egy szem unrest sincsen náluk. Cserébe annak ellenére hogy milyen penaltykat kap, rendszeresen szétveri a túlerőben lévő seregemet, egy teljesen fenntartott 4-es szintű erődöt, defensive edictel együtt, két hónap alatt vettek be. Ja és most hogy megjelentek az oroszok, egy szempillantás alatt szövetségre léptek velük, mert mi sem természetesebb.
  • KonigTiger50
    A következő patch-ben foglalkoznak a Mingekkel? Mert ez továbbra is nevetséges. Egyszer nem láttam még, hogy a Qing létrejön...

• cesar22
    Lehetne csinálni egy kísérletet: Egy valamekkora hadsereget feldrillelni százra, kiszámolni hogy ez mennyi pénzbe került, abból mennyi zsoldost lehet venni, és összemérni hogy a kiinduló sereg ütőképesebb-e max drillen? vagy ugyanaz a sereg 0 drillen, de a 100 drillhez szükséges pénz zsoldosokban hozzáadva.
  • cesar22
    Na ez meg a másik! Felvitted százra, ledarálsz egy random lázadó sereget, erre leesik a felére, wtf? A katonákból kimegy a skill a csata után? Oké hogy azt modellezni próbálták, hogy 1 darab egységben van 1000 ember, abból meghalnak páran a csatában, azoknak a drilljei tűnjenek el. De akkor nem inkább a reinforce után kellene hogy lejjebb menjen a drill? amikor a drilled katonák mellé jönnek az újoncok. nem értem
  • gebali
    Sajnos egy örökkévalóság felvinni 100-ra plusz kb- egy-két csatáig tart.
  • EM64T
    Viszont egy 100 %-os drillen álló sereg elég jó bónuszokat kap... de akkor is, kicsit hülyén csinálták meg...
  • Lysandus
    Ez jó hír!
  • cesar22
    Arra én is szoktam. De én csak az eseményekből kapottakat használom, külön azért nem drillelek.
  • cesar22
    Az új dev-clashben említették.