10049
-
Timakrisz #9329 Aaaaa bakker :/ ez igy szivas lesz 114 evem van -
cesar22 #9328 Ezt még nem próbáltam, de szerintem az hogy szerezned kell olyan ideákat meg policy-ket amik rep traditiont adnak. pl az economic+diplomatic az ad +1-et. -
Timakrisz #9327 Nem értem ezt a holland Sinaasappel! achit. Ha a narancsosokat támogatom akkor nincs Rep Tradition, ha meg a statist frakciót választom akkor meg nincs meg a Narancsos feltétel. Mi a trükk? -
hitman1028 #9326 meg discipline-t xd -
cesar22 #9325 Attól függ.
A reformed az több morált ad, meg ad dip repet amit a protestáns nem. A protestáns viszont ad global settler increaset, meg missionary strenght-et, meg csomó egyebet is. -
hitman1028 #9324 jobb -
Timakrisz #9323 Aaaa thx, hmm ahogy nézem a protestans jobb mint a reformatus nem? -
gebali #9322 A vallási lapfülön a bal felső sarokban van egy gomb, amin egy kereszt és egy jobbra mutató nyíl látható. Ha arra kattintasz, megjelenik egy új felület, ahol választhatsz, melyik keresztény hitre akarsz áttérni. -
Timakrisz #9321 Hogy tudok "áttérni" protestáns hitre??? Hollanddal kezdtem, már Hollandia vagyok vagyok 1 tartomány kivételével protestáns minden, de nem tudok hogy lehetne áttérni :( 1690 körül járok
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2018.06.24. 14:47:33 -
Xsillione #9320 Vélhetően ez a két event lesz:
Abolish our Armed Elite Regiments
Vagy a következő, ami a standerdized Uniforms-t hozza be. -
EM64T #9319 19-es military tech-nél jött egy event, és megszűnt az Elite Regiments decision, helyette jött a Standardized Uniforms. Sajnos nem olvastam el figyelmesen, és már az istennek nem tudok rájönni, melyik event volt az. Nem emlékszik valaki rá? Vagy nem tudja valaki, vissza-lehet-e nézni valahogy valami event logot? -
cesar22 #9318 Bizánc, very hard:
-
Lysandus #9317 Ha béke van a birodalomban (egymás ellen nem harcol senki), akkor +0,1 havonta. Ez lehet a difi a kettő között. -
gebali #9316 Elég sok mindentől függ, hogy mennyit kapsz. Ha ráviszed a számra az kurzort, le is bontja neked. Én azt tippelném, hogy a belső háború maitt van a 0.10 különbség. Egyik hónapban még béke votl, aztán valamelyik herceg hadat üzent a másiknak és azért kapsz kevesebbet. -
Timakrisz #9315 nem ez a baj, hanem az, hogy egyik honapban 0,06 masikban meg 0,16... semmi nem valtozik ugyanannyi free city minden ugyanaz
-
hitman1028 #9314 https://eu4.paradoxwikis.com/Holy_Roman_Empire#Imperial_authority -
hitman1028 #9313 függ h megvan e a 7 free city,menyi heretic tartomáy van,és h mennyi tartomány van idegen kézen -
Timakrisz #9312 mitol fugg az, hogy 0,06 imp authory jon havonta vagy 0,16? mindenki katolikus ugyanaannyi memer van... :( -
#9311 Dharma DLC -
hitman1028 #9310 nem,mert a te ligád ne fog jönni,de az ővé igen -
gebali #9309 Várj, nem úgy van hogy ha bármelyik ellenséges ligatag ellen háborút indítasz, akkor az a ligaháborúvá válik? -
Timakrisz #9308 :(( És hogyan tudok reformálódni? Igen az lett a hivatalos :(( de ettől független szeretnék reformálódni az ahivement miatt -
Lysandus #9307 Ja, hát az nem jó hír. Azt hittem már tart a háború. Ha nem hívnak ki, akkor egy idő után a katolikus lesz a hivatalos vallás a birodalomban. Te nem hívhatod ki őket. -
Timakrisz #9306 De nem akarnak kihívni... hogy kezdeményezhetek én háborút?
Helyzet
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2018.05.17. 16:35:49 -
gebali #9305 Bármilyen béke jó, amiben egyik oldal sem kapja meg azt a követelést hogy "Religious Supremacy". -
Xsillione #9304 Az egyik opció a vallásháború végén elérhető speciális békéfeltétlek közt, hogy nincs eredmény (Vesztfáliai Béke), és minden keresztény egyház lehet onnantól császár. -
Timakrisz #9303 És azt hogyan? -
Lysandus #9302 Igen. Református (vagy ortodox) csak akkor lehet császár, ha a vallásháború döntetlennel, a Vesztfáliai Békével ért véget. -
hitman1028 #9301 fel kell ajánlani a döntetlent és akkor minden marad a régiben -
Timakrisz #9300 Franciakkal vagyok, és megválasztottak emperornak, viszont közben éppen reformálódom. Erre kitört a vallásháború. Persze én lettem a katolikus liga vezére... Van valami mód, hogy ne a katolikus legyen az official religion, mert meg akkor is megnyernem a vallashaborut, ha semmit nem csinalnek az e gadta vilagon ?
-
cesar22 #9299 Elég az egyiket.
A flotta mérete lényegtelen, 1 db coggal is le lehet zárni a szorost, a lényeg az hogy valamelyik partot birtokolnod kell. -
gebali #9298 Szorost csak akkor tudsz lezárni a flottával ha mindkét oldalát te birtokolod (az occupation is annak számít). -
naand #9297 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyan tudok egy szorost elzárni, hogy az ellenség katonái ne tudjanak átmenni. Régebbi verzióban csak odaálltam a flottával és nem tudott átkelni. 1.25.1-es verzióval játszok és egyszerűen nem jövök rá, bármekkora flottával megyek simán átkel. Köszi. -
hitman1028 #9296
france very hard ironman,sajnos a végén annyira belassult a sok katona miatt h már élvezhetetlen a játék,de azért jó volt -
EM64T #9295 Próbálta már valaki az EU4 to Vic2 konvertert? -
#9294 Sziasztok!
Ma holnap kis multihoz kinek lenne kedve? -
gebali #9293 És nomád-e vagy? :) -
Lysandus #9292 Bőven 200 felett vagyok az oroszokkal. :-) +1000, Cár atyuska. :-D -
cesar22 #9291 Már ha nem vernek szét előtte. -
gebali #9290 Elvileg ha 200 dev feletti törzs vagy a Mingek határában és nem tributary, akkor évek alatt szétesnek.