10049
-
gebali #9249 Én arra használom early game-ben hogy visszatöltsem a manpowert. Gyakorlatilag pénzt konvertálsz manpowerre, ami azért jó, mert előbbit nagyon sok helyről lehet szerezni, utóbbit viszont nem. -
Lysandus #9248 Hol, mikor? -
cesar22 #9247 Ez az army drill nem sokat adott hozzá a játékhoz. Baromi drága, lassan növekszik, és sokkal jobb nem lesz tőle az army. A legnagyobb dolog amit hozzáadott a játékhoz, az az hogy az AI rendszeresen használja békeidőben, így ha hó elején hadat üzensz akkor simán stackwipe-olod a nulla morálon lévő seregét. -
cesar22 #9246 VÉGRE! Megcsinálták hogy Hunyadi János nem régens lesz, lehet majd vele hadat üzenni. -
EM64T #9245 Érdekes, hogy az army drill, tehát a kiképzési szint, amit folyamatos gyakorlatozással lehet szinten tartani, háborúban, csaták vívásával nem növekszik. Pedig ha belegondolunk, az is kiképzés, csak éppen keményebb, életszerűbb... Egy hadsereg, amely ugyan nem gyakorlatozik, de folyamatosan csatákat vív, nehogy már ne legyen kiképzett. Furi. -
Allkeyshop-on nézelődj rendszeresen, néha a Steam-es ár töredékéért is találni DLC-ket.
Cradle of Civilization 20 Eur Steam-en, InstantGaming-en 12. -
Sulla75 #9243 Igen,köszönöm a választ erre gondoltam.Elég drágák a DLC-k ha lesz leárazás betárazok :) -
EM64T #9242 Ha megvetted az eredeti játékot, és steammel indítod (ezt vettem ki a szavaidból), kétlem, hogy ncore-os kieg működne vele. Az ilyesmihez elég rendesen átalakítják a fájlstruktúrát, stb. -
Sulla75 #9241 N coren találtam DLC ket,ezt feltehetem az eredeti játék mellé vagy ha észreveszik zárolják a fiókomat?Van valakinek ilyesmivel tapasztalata? -
cesar22 #9240 Ottó megint megcsinálta, most már 1456-ra, bezzeg ilyen nem tud történni akkor amikor a magyarokkal játszok
-
cesar22 #9239 Illetve ezt is javaslom minden kezdőnek: https://www.youtube.com/watch?v=G4OozdprIFc
a kölcsönök adta lehetőségek kihasználása új szintre emeli a játékélményt -
cesar22 #9238 Pár mondattal nem nagyon lehet ezt elintézni, de nekem ez sokat segített:https://www.youtube.com/watch?v=edjLVFMjPyo -
EM64T #9237 Hát akkor írhatnál pár hasznos mondatot, hátha tanulok valami újat. Játszok már egy ideje a játékkal, de a kereskedelemnek még csak a felszínét kapargatom... -
universalis #9236 Ahhh, értem :) -
Lysandus #9235 Nem fogom befejezni március 20-ig. :-) -
universalis #9234 Miért? -
Lysandus #9233 Basszus, ezt a játékom sem viszem végig... -
gebali #9232 Rule Britannia: március 20. -
Sulla75 #9231 Elején a riválisokkal jelölöm ki az adott játék céljait? -
universalis #9230 Köszönöm a válaszokat! -
cesar22 #9229 Ez a játék sajátossága hogy akármennyit játszik az ember mindig tanul új dolgokat. Én például csak nemrég értettem meg hogy hogyan működik a kereskedelmi rendszer, pedig hát pár órát már beleöltem a játékba, még az Eu3-ba is. -
Sulla75 #9228 Ok köszönöm elkezdem ha kérdésem lesz szólok :) -
gebali #9227 Itt van egy magyar nyelvű tutorial-sorozat. Ahogy halad erlőre, úgy lesz egyre összeszedettebb, szóval remélhetőleg nem tántorít el az eleje. Illetve ugyanezen a csatornán van egy befejezett Magyarország-végigjátszás és egy folyamatban lévő másik (személyes véleményem szerint konkrét kampányokból sokkal többet lehet tanulni mint kifejezett tutorialokból).
Beletanulni már 10 óra alatt lehet, de teljesen egyénfüggő, hogy valaki mennyi idő alatt lesz "mester". Van, aki 50 óra után World Conquestet csinál, más (mint én) pedig 1000 óra után is csak szenved egy nem túlságosan OP országgal. -
Sulla75 #9226 Üdv mindenkinek.Megvettem a játékot a steames leárazáson nagyon tetszik de azt már most látom nem lesz egyszerű beletanulni.Tudna valaki normális tuttorialt ajánlani (you tubeon elég összevissza van magyarul az angolom meg nem fluit)illetve mire számítsak mennyi idő átlagban míg beletanul az ember? -
gebali #9225 Ugyanakkor az a funkció már pár éve egyáltalán nem működik jól, mivel kikerült a fókuszból a későbbi kezdődátumok kompatibilissé tétele. El lehet kezdeni, csak éppen ne lepődj meg, ha Spanyolországgal kapsz rögtön a nyakadba 500%-os overextensiont a core nélkül gyrmatokért (magvasítani mindet pedig esélytelen).
Ha másik dátumban akarsz indulni, akkor ajánlom az Extended Timeline modot. Az EUIV timreframe-jében is jobb, mert nem alapvetően broken minden más kezdődátum mint az 1444. -
cesar22 #9224 A baloldalt csak kezdőévszámok szerepelnek, azok nem kampányok. Van mellettük egy cím hogy mégis legyen mihez kötni az évszámot, de az pont ugyanolyan mintha te választanád ki hogy melyik évben akarsz kezdeni, az csak segítség hogy ne kelljen mindig bepötyögni az adott évet, hanem rögtön kitudod választani. -
universalis #9223 Mi a különbség két játék között akkor, ha az egyiket úgy kezdem el, hogy single player / play az adott országgal amit kiválasztok 1444.11.11-én avagy a bal oldali "kampányok" közül választva indítok el egy új játékot?
Köszi,
A -
cesar22 #9222 Nagyon bejön az új mission rendszer. Angliával konkrétan kitapossa az utat a brit birodalom felépítéséhez. Gondolom az Alexandria meghódítása küldetés ad claimet oda, tehát már nem kell teljes kelet afrikát vagy krétát elfoglalni ahhoz hogy megtámadjam a mamlúkokat
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-13th-of-february-2018.1069383/ -
universalis #9221 Szépen berendeltem, összejátszogattam a 3/2-es rendeléseket, a Cradle kivételével így meglett minden expansion :) -
Arsenalll #9220 Ezt lehet tudni meddig fog tartani? :) -
universalis #9219 :), akkor megvárom, míg kijön, a 3/2-es akciót meg kihasználom. Köszi, hogy jelezted. -
gebali #9218 10 euró :D Ez a normál ár, a preordernek semmi értelme. Sőt, bizonyos oldalakon megjelenéskor már van rá -10/-20% (gamesplaneten pl.), szóval ott érdemes venni, még ha csak egy-két eurót jelent is. -
universalis #9217 OKÉS, köszi, akkor ennek szellemében rendelgetek ::)
A Britannia Rule most Pre-Order-be egy 10-es EUR, szerintetek ez mennyi lesz majd, "normál" áron? -
Lysandus #9216 Na, sikerült? -
gebali #9215 Igen. Az Expansion a nagy, a DLC nagyrészt kozmetikai vagy zene. -
universalis #9214 Az is jók akkor természetesen, azt bemásolva, rendben kell lennie.
Köszi! -
cesar22 #9213 alternative history:
-
hitman1028 #9212 sztem kódot kapsz -
universalis #9211 Látom, hogy vannak az Expansion-ök és DLC-k.
Gondolom, maga a játékmechanika és funkciók eléréséhez az Expansion kell és az apróbb, csilli - villi új dolgokat hozza már a DLC? -
universalis #9210 Ha itt megvásárolom, akkor az automatikusan bekerül a Paradox által a Steam könyvtáramba?