10049
Europa Universalis IV
  • --deathstroke--
    Sok volt a vazallusom, de ekem negérte mert le kellett maradnom hogy tudjak westernizálódni.
  • hitman1028
    mindenképpen csökkenteni kell
  • hitman1028
    imgur
  • KOXI22
    2. Hová érdemes képet fel tölteni hogy nagyba meg lehessen nézni ?
  • KOXI22
    1. 8/4 a kapcsolati állapotod ami azt jelenti -4 havonta a diplomácia pontot kapsz a normálishoz képest meg éri így csinálni ?
    Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2015.07.26. 01:12:36
  • --deathstroke--
    Na végre sikerült westernizálódni :D

• Tuvok #3873
    A PU-t örökössel tudnád, amihez kéne pár Royal Marriage.
    Ha PU alár is esel, nem kell kétségbe esni, keresel 1-2 erős szövetségest aki támogatja a függetlenséged, kitör a függetlenségi háború, megnyered és szabad vagy. Nem nagy dolog.
  • hitman1028
    érdekesen alakulnak a dolgok

leon,siena és anglia vazallus
    és természetesen ironman
  • KOXI22
    Egyébként mindegyikkel királyi házasságban vagy ? (Osztrák, lengyel, litván .)
    Esetleg gyorsan köss még 1 szövit és vele királyi házasságot hátha új feleséggel sikerül a gyerköc .
    Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2015.07.25. 17:52:18
  • kissssss
    ennek eléggé game ower szaga van....
  • KOXI22
    Adjál neki Viagrát :) :) :P
  • zelgadis23
    Most a magyarokkal játszom (1.10 verzió) és Habsburg királyom van. A probléma, hogy már 51 éves és nem akar jönni az utód. Már kint is van egy ikon, hogyha meghal a királyom akkor örökösödési háború lesz a trónomért a litvánok és az osztrákok között. (Osztrák, lengyel, litván szövim van.)

Szeretnék független maradni, de az a rohadt örökös nem akar megszületni. Nem tudom ilyenkor lehet-e egyáltalán valamit tenni?
    Illetve ha beüt a PU, valószínűleg az osztrák nyeri az örökösödési háborút, hogyan tudhatnék majd kiszakadni a PU-ból? Burgundit már megörökölte az osztrák, ráadásul császár is, ezt én a magyarokkal soha nem tudnám már megverni.

Szóval hogyan lehetne elkerülni a PU-t? És ha beüt mit tudok tenni?
  • wednes
    Az embargózás is megváltozott, eddig nem is figyeltem. Nincs már automatikusan costly embargo, ha nem riválisra tolom.

Angliával vagyok a rivális franciákon és burgundiakon kívül embargózott velem még Flandria, és Hollandia. Én visszaadtam nekik és nem ugrott elő a figyelmeztető zászló (lehet talán mert burgund vazallok, nem tom), bár egy idő után mégis felbukkant. -5%-ot esett a hatékonyságom. Aztán visszavontam. Erre ugyan felment 10%-ra a hatékonyság, de az össz bevétel mégis csökkent. Tehát még kevésbé értem ezt az egészet. :) Tehát nem feltétlen kell visszavonni a costly embergot?

Most azzal szórakozunk, hogy hol embargózzuk egymást, hol visszavonjuk. Most én embargózom őket, mindenféle hátrány nélkül, ők nem.
  • Tuvok #3866
    Teljesen "törött" az AI útvonalkeresése a Fort-ok között (egyszer egy jó hónapja panaszkodtam is, hogy az AI csak ül a seggén), ezt a júni végén érkező patch hivatot volna már javítani, ami egy hónapja késik ugye.
    Amíg nem jön ki, nem is kezdek új játékba, sőt a régieket se nagyon csinálom, emiatt nem fogok elbukni achikat.
  • KOXI22
    Szövik hűbéresek amit csinálnak Háború közbe az tényleg szégyen keringenek mint gólya fos a levegőben és a nagy csatáknál is késve vagy oda se jönnek . Ezen kéne javítaniuk mert nagyon zavaró dolog .
  • --deathstroke--
    Most szereztem meg bizáncal a blockader achit, úgyhogy releaselt országgal is lehet achit szerezni :D
  • szabii98
    A lengyelek kcsgök, szinte sose küldenek segítséget, a litvánok szoktak, de a legjobbak a franciák. Ők mindig segítenek :D Legalábbis én ezt vettem észre
    a brandenburg kampányomban majd 3szoros túlerőben voltam szinte akárki ellen, de volt hogy simán kikaptunk hála a balfasz lengyel-litván ai-nak. mondjuk az is rossz, ha otthagyja a siege-et :D dehát ez ilyen :)
  • --deathstroke--
    Az ilyenek tudnak engem felbaszni nagyon amikor mindent megteszek egy sima szövetségesemért ő meg b@szik pár katonát küldeni...
  • Timakrisz
    Emiatt buktam én is előbb, a litván lengyel 50+ os sereg szépen végignézte ahogy a 25 os oszmán had beveri a tartományaim :(
  • --deathstroke--
    Na ez a mai napom fénypontja:

Az etiópok behívtak egy háborúba a mamelukok ellen..gondoltam no para kb 2-szer annyi az emberünk, megoldjuk...MEGOLDJUK a nagy szart megint az én hadseregem és manpowerem szív mint a torkosborz míg az afrikai éhezők 32k-val ott állnak már fél éve azon az 1 retkes 18 supply limites provincián!!!

Itt látszik hogy összesen mennyien harcolnak a két oldalon:

(azért nem lenne rosz ha én irányítanám néha a retardált szövetségeseket)
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.24. 23:52:56
  • Timakrisz
    Az a baj, Common Senseben "sokkal jobban fogy " a sereg mint eddig, eszi minden ... szóval nagy számok törvénye itt nagyon játszik.
  • pocoksari
    pl. a teljes seregét kinyírtam, de újragyártott és lenyomott
  • pocoksari
    én is megpróbáltam, hadat üzentem nekik 45 nyarán (1 vs 1), jól is haladtam, de kifogyott alólam a sereg...alapvetően nem tartom lehetetlennek a nyilt sisakos győzelmet, csak sokat kell még gondolkodni rajt
    ha van egy épkézláb szövi, aki jön is segíteni, akkor biztosan meg lehet őket verni

ugye volt ez a gályázásos megoldás, meg a menekülős is, de szerintem szemből is lehetne
  • Timakrisz
    110 nél sem jön össze a szövi velük, még úgy sem hogy rivális nekik az ottomán
  • --deathstroke--
    Általában a mamelukok nem nagyon akarnak jönni szövetségesnek
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.24. 23:15:23
  • Tuvok #3854
    110-nél már össze lehet hozni. Küldj neki pénzt vagy ilyesmi. Jó, persze szitufüggő, hogy érdemes-e pont velük paktálni, nekem jó szövinek bizonyultak anno.
  • Timakrisz
    Ezt nem értem :( ja de, de felvittem velük is 110-re mégsem szövetkeznek :( (pedig royal marri-t engedné ha azonos vallásúak lennénk)

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.24. 23:02:01
  • Tuvok #3852
    Szövi mamelukokkal nem nyerő ?
  • Timakrisz
    O.o kivel? kb 3-4 év kell ahhoz hogy legalább 1 szövetségem legyen, és az a baj senki nem jön :( Gondoltam erre is amint megvolt az Osztrák és a Lengyel szövetség ! egyszerre, ráadásul, úgy hogy ők is szövetségben voltak egymással. Nem akartak jönni maximum jó kapcsolattal sem :( nem értem miért, mindent kitoltam, területi hozzáférést, giftet, és mégsem :(
  • pocoksari
    miért nem te mész neki?
  • Timakrisz
    Az a baj az elején buta nagy mázli faktor kell :(
  • Tuvok #3848
    Épp szemeztem vele, hogy meg kéne próbálni újra. Egyszer Bizánccal levertem a törököket, de fogalmam se volt az achiról, így nincs is meg.
  • Timakrisz
    Y
  • Timakrisz
    Olyan jól indult az estém, de sikerült felhúznod, el is buktam a fővárosom, na mind1 majd legközelebb. A Mátyás királyos vicc jut eszembe rólad: "Hé paraszt melyik út megyen Budára?".... gondolom ismered a csattanót.
  • Tuvok #3845
    Ez melyik achi ? Basileus ?
  • Timakrisz
    Mekkora bölcs vagy, reloadolj 100x 1445-1455 ben, ha neked megy a török... ja tudom mit kell csinálni, új játékot, mert úgysem fogod meg....
  • pocoksari
    ha reloadolsz és nyersz, akkor tudod, hogy mit kell csinálni és megcsinálod reload nélkül
  • --deathstroke--
    Mikor jön ki az új patch?
  • Timakrisz
    Ha reloadolok nincs achi :( :D
  • Timakrisz
    Jó és akkor azt mond meg hogy jössz ki győztesen abból, hogy ha azelőtt megtámad a török, mielőtt szövetséget kötnél ausztriával vagy a lengyelekkel?