10049
-
Timakrisz #3919 Hülye poén :) a sziget neve... -
inkvisitor #3918 ? -
#3917 -
--deathstroke-- #3916 1. Már írtam a developmentet...3 részből épül fel (base tax, base production, base manpower).Developmentől (is) függ hogy mennyi épületet tudsz építeni az adott provincián.Rákattintasz a provinciára és ott írja.
2.Így csak a nevéről nem tudom mit jelent, de a a diplomata részen van a policy-ban akkor igen -1 diplomata pont havonta (ha egyszer elkezded használni akkor 10 évig nem tudod kivenni) -
KOXI22 #3915 2. The Dissolution Act Ez mit jelent , mínusz 1 diplomata pontot vesz el havonta ? -
KOXI22 #3914 Development Hol találom ? és pontosan mit is jelent ? -
Timakrisz #3913 A lengyeleknek quest a litvan PU (asszem +1 stability és 200 admin pont) totál mindegy milyen rokoni szálak fűzik a litvánokat másokhoz... -
Lysandus #3912 Állítólag az számít, hogy kinek magasabb az össz-developmentje... -
--deathstroke-- #3911 Hát nem tudom, de nem lehet hogy nem volt jó a kapcsolatotok? (arra gondolok hogy hogy viszonyult hozzád)
Ilyennel a te eseteden kívül is csak egyszer találkoztam. (ott azért mert a 2 országban hiába volt azonos a dinasztia, hiányzott a royal marriage)
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.27. 16:08:49 -
Ntj #3910 Az is érdekes... -
#3909 Én még mindig azt nem értem, hogy ha van egy marriage-em a litvánokkal, és van nekik egy a lengyelekkel, és nekünk KÖZÖS dinasztiánk van, miért a lengyelt kapja utódnak, mikor az más dinasztia? Kb a játék eleje házasodunk egymáshoz, és mégis. Persze, amikor nem volt heir-em, akkor ott villogott hogy vigyázz, PU lesz ha meghal a király -
--deathstroke-- #3908 Vagy legalább kiírhatnák hogy ha meghal a heir akkor még mindig van 1 tesója, vagy valaki a családból.Nekem annyi bőven elég.
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.27. 12:48:41 -
Ntj #3907 Nem azt mondom, hogy csináljanak egy CK2-t. Mert annak tényleg nagyon dinasztikus a rendszere, az a dinasztiákra alapszik. De egy családfát mondjuk tényleg el tudnék viselni. -
--deathstroke-- #3906 Pedig ide is berakhatnák, mert hasznos lenne. -
HUmanHunter #3905 CK2 ben van teljes családfa, nem vagyok benne biztos hogy itt is akarják, itt kisebb a szerepe a dinasztiáknak egy fokkal. -
Ntj #3904 Meg mondjuk azért egy családfát is el tudnék viselni... Jó lenne tudni, hogy ha meghal a gyerek lesz-e másik heir. -
wednes #3903 Tényleg ritka a AI szövi tegeri szállítása, sok dolognak kell együttállnia hozzá.
Eddig egyszer ment. Kasztíliával sikerült szállítanom portugál csapatokat Marokkóba (mondjuk ez relatív, hogy szállítani ott volt a szomszédba). Egyszerűen "rááltam" a portugál hajókra, amikor épp ők is tették a csapatokat a partra. Így nagyobb létszámot sikerült átteni, mintha önerőből tette volna.
De a bonyolutabb szállítás nem igazán működik. -
Ntj #3902 Nincs olyan amivel ne értenék egyet. Nagyon jól összeszedett, örülnék ha ezeket behoznák a játékba. :) -
--deathstroke-- #3901 "Kicsit hosszabb "annulled treaties" (kapcsolat megszakítása), mint a truce. Mire lejár a truce, már rég újra szöviben van azokkal, akivel megszakíttattad."
Igen ez sokszor eléggé idegesít engem is :D -
#3900 Hm, pl. ha neked van rakat transportod, de a szövidnek, vazallusodnak nincs, és közösen háborúztok, akkor küldhessen az AI egy "request"-et, hogy használhassa a te hajóid, hogy segítsen. Teszemazt angol vagy, skót a haverod, ütöd a franciát, akkor a skót küld egy kérést, hogy x-ből y-ba elvidd a hadseregét, te pedig eldönheted, hogy a kérést elfogadod vagy sem. A hajókat te irányítod, és ha elfogadod, ő automatikusan ki-, és bepakolja a saját egységeit. Van ez az "ally can use transport" vagy mi hülyeség, de még SOHA nem láttam AI-t az én hajóim használni.
Az attrition ne egy apró koponya legyen, hanem az adott szám látszódjon. 4k-ban lóbaszás már azt a koponyát "hover"-elni.
Értesítés (popup), ha colonist odaér, ahova küldted (mindig elfelejtem és nem viszek oda egységeket, védekezni a bennszülőttek ellen).
Értesítés, ha a misszionárius valamiért megáll a térítésben (eddig csak állt, vitte a pénzt, akár évekig, ha nem figyeltél).
Aktív lázadás esélynél is látszódjon a konkrét provincia, ne csak unrest-nél, ha a riasztásra viszed az egeret.
AI kevésbé szövizzen le "konkurens nagyhatalmakkal" (competing great power ne csak -25 legyen)
Timer (visszaszámláló) eventekre, call to arms-ra, hogy hány napod van elfogadni, mielőtt automatikusan választ/dönt (autodecline)
Konkrét dátum, hogy heir mikor lesz uralkodó regency-nél
Riasztás, ha a flottád nagy attrition-t szenved, és esetleg nem biztos, hogy eléri a célját
Legyen kora a military leadereknek is, hogy legalább nagyjából látni lehessen mikor pusztulnak meg
Kicsit hosszabb "annulled treaties" (kapcsolat megszakítása), mint a truce. Mire lejár a truce, már rég újra szöviben van azokkal, akivel megszakíttattad.
Van egy event, "Failed administration", ha Administration idea group-ot veszel fel. Ez negatív stability esetén 4-5 évente feljön és elvisz még egy stability-t. Hát na kérem f*szom :D
Volt még egy rakat, ki kéne keresgélni fórumból, hirtelen ezekre emlékszem.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.07.26. 23:29:35 -
pocoksari #3899 kíváncsi lennék a javaslatokra -
--deathstroke-- #3898 Milyen javaslat? Lehet írni ötleteket a paradoxéknak hogy miket tegyenek bele a játékba? (Akkor javasolnám hogy tegyék már bele azt hogy egyesíthessem Ausztriát és Mo.-t osztrák-magyar monarchiaként...gondolok olyanokra hogy mind a két nyelv elfogadott legyen, új címer, stb...) -
#3897 Wiz elmondásra szerint: "last days of June"
Nosső...ja
Remélem azon (is) fáradoznak, hogy a harminc-x pontos javaslatomból bogarásszanak. :D
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.07.26. 22:48:13 -
--deathstroke-- #3896 Hát most már kijöhetne hogy nekiálhassak bizáncal szívni :) -
--deathstroke-- #3895 Hát az biztos hogy most már csak azért is megcsinálom ezt a szar basileust...de érdeles mert a blockader achit meg megkaptam a releaselt bizáncal pedig elvileg azt sem kellett volna megkapnom :D -
Timakrisz #3894 Mikor lesz patch? -
#3893 Szívesen mesélnék, de maradjunk abban, hogy jó döntés volt. :)
Tuti megnézem patch után ezt a Basileus achi-t, a bétával nem merem elkezdeni. -
Timakrisz #3892 Én ilyenkor dota2 őzni szoktam :DD -
Timakrisz #3891 Sejtettem, hogy nem lesz ennyire könnyű :D
-
--deathstroke-- #3890 Hát esl-ezni, cw-ni szoktam goldért de a múltkor úgy felbaszott hogy megvettem az eu4-et :D (már régóta esedékes volt a megvásárlása de a múltkori ragem adta meg az utolsó löketet) -
#3889 Havonta kukáztam egy billentyűzetet WoT miatt, és ősz tincseim lettek. Soha többet az a fertő, pedig a statom nem volt rossz, és a banda (klán) és jó volt, egy ideig.. Megérne egy misét, de ne offoljunk. -
#3888 RIP agysejtek, idegek, stb :) az a játék a tökéletes bizonyíték arra, hogy az emberek képesek agy nélkül élni -
--deathstroke-- #3887 Tudom, csak idő kérdése :) -
#3886 Az mégjobban fel fog.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.07.26. 19:29:52 -
--deathstroke-- #3885 :D Inkább most world of tanks-al szívok, mert már nagyon fölbaszott ma az eu4 :D -
Hát úgy jóhogy nem ér achit, teljesen logikus. Szivjál csak Bizánccal kezdettől. :) -
--deathstroke-- #3883 Az oszmánokkal :/ Mivel Bizáncal már 80-szor próbáltam de abból 60-szor talán két évem volt az oszmán invázióig hátra..azalatt az idő alatt nem hogy egy szövetséget a lengyelekkel nem tudtam kötni de még georgiával sem mindig... :(
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.26. 18:52:32 -
#3882 Hát mert mivel kezdtél ? :D -
--deathstroke-- #3881 Ja igen.. most néztem meg hogy pontosan mire adja meg az achit:
possible = {
ironman = yes
start_date = 1444.11.11
tag = BYZ
}
a wikipédiás oldalon azt nem írja hogy Bizáncal kell kezdeni...de legalább megint jó sok órát pazaroltam ebbe a játékba.... -
--deathstroke-- #3880 Hmm de jó...Minden provincia megvan de nem kaptam meg a retkes achievementet..