10049
Europa Universalis IV
  • hitman1028
    tessék
  • Szasza1397
    Es ehhez kell kiegészítő vagy alapból benne van ?
  • hitman1028
    mindegyiknél,de amelyik nem támogat annál piros x,amelyik igen,az zöld pipa
  • Szasza1397
    es ez akermelyik országnál megjelenik? Vagy csak amelyikkel jó a kapcsolatom ? VAgy hogy van ez ?
  • hitman1028
    az alliance-be van
  • Tuvok #4794
    A gyarmat egyébként se gyarapszik sehová, max 30-40 évente kolonizál magának egy területet. Én hízlalom őket, ha akarom. Hosszabb távon sokkal többet hoz így a konyhára. Minek ülne 0% LD-n 0 bevétellel, ha ülhet 45%-on egy valag pénzt hoz ? Én meg ezt nem értem. Ahogy mondtam, az 50 admin rablás érte, de bőven vissza hozza az árát.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.10.19. 18:58:53
  • pocoksari
    ötvenért növeled, majd százért leszeded...miközben mindezzel gyengíted a gyarmatod, aki így lassabban gyarapszik ahelyett, hogy ebből az admin pontból inkább területet coreosítanál
    én ezt sohasem fogom megérteni...
  • Szasza1397
    nápollyal kezdek hogy tudok magam mellé "venni" valakit aki támogatja a függetlenségemet? hol van ez az opció?
  • Lysandus
    Basszus. Egyszer sikerült megörökölnöm Burgundiát. Most meg erre játszom, és persze, hogy nem jön be. A királyuk már +80, az örökös is elmúlt már 60 (tiszta Károly herceg), és háborúzni sem hajlandók, csak békésen éldegélnek, mint a hupikék törpikék.
  • hitman1028
    nincs különösebb terv,napoleonról már lecsúsztam xd
  • Tuvok #4789
    Dehogy az. Egyes amerikai területek elég gazdagok értékes dolgokban, az event-ek pedig hozzásegítenek kiaknázni ezt (trade in coffe, tobacco, stb), és amióta jobban be lehet avatkozni a kolóniák életébe, elég rendesen fel lehet őket pumpálni. Aranybányák is vannak Amerikában, az ingyen adott Trader-ek és a durván megnőtt force limit révén épített kereskedő hajók által egy rakás pénzt ki lehet onnan szedni. 5 vagy 6 node-ban is vezető voltam, és összeszámolva bizony több pénz befolyt onnan összességében, mint a francia core területekről.
    És ez még történelmileg hű is, az angolok sem az Oxfordshire-i esőáztatta mezőkön legelő tehenek tejéből gazdagodtak meg, hanem a kolóniák teljes kizsákmányolásából.
  • Timakrisz
    Hát ez elég szomorú :D
  • Tuvok #4787
    A lehető legfeljebb emelve a tariffot (max ~45 Lib. Desire) az Amerikai kolóniáim többet hoznak, mint az Európai francia területeim. Szóval annyira nem tartom hülyeségnek.
  • Timakrisz
    Ez szép, mire mész?
  • Timakrisz
    Szerintem tök hülyeség, ha megnézed, az ideák nélkül totál fölösleges birizgálni.
  • Tuvok #4784
    Én valamennyire mindig felemelem a tariffokat, hisz az a cél, hogy a kolónia megtérítse a belefektetett pénzt. Aztán majd csökkentem szép lassan ahogy gyarapodik, de az 50 admin pont érte rablás.
  • Timakrisz
    Előző játékomban nekem 16 volt spanyollal, trade idea nélkül...
  • hitman1028
    http://www.eu4wiki.com/Buildings
    ebből látszik h temple és cathedral növeli a helyi adószintet
  • Szasza1397
    lehet hülye kérdés.. de melyik épületekkel? mert nekem nagyon nem jön össze mert egyik se írja hogy az arra jó :/
  • hitman1028
    ennyit ottománokról xd
  • hitman1028
    épűletekkel
  • Szasza1397
    hogy lehet javítani az adóbevételi technikát? (vagyis hogy az adó után a zárójelbe nagy százalék legyen mert nekem sose sikerül 20% fölé vinni miközben Fro.-nak 150)
  • hitman1028
    conquest of paradise
  • hitman1028
    hát ha ennyi eszűk van h az összes hadseregűket átviszik amerikába xd
  • Lysandus
    Tarriffot nem piszkáljuk, ugyanis nem abból élünk. Hanem a kereskedelemből. Sokkal több pénzt lehet úgy szerezni.
  • Szasza1397
    a kolonia milyen kiegészítőtől érkezett? és ha colonizálok egy területet és elhívom onnan a colonizálot akkor mi történik?
  • pocoksari
    a harmincezres nyugati csapatokat? meglepődnék...
  • hitman1028
    minek amerikába 100ezres hadsereg,tizezerrel végig verem az egészet xd
  • Ntj
    Én se szoktam piszkálni a tariffot. Nem éri meg. Ha bedob olyan eventet, hogy 33% esély pontokra, vagy tariff mindig a pontokat választom. El se tudnám képzelni, hogy 70% fölé menjen a liberty desire. Mellesleg amikor kész a kolónia akkor én is szoktam neki küldeni pénzt, hogy legyen miből építkeznie, felállítania a saját haderejét.
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.18. 10:54:18
  • pocoksari
    nálam mindig fordulópontot jelent az amikor az amerikai gyarmati seregek önmagukban rendet tudnak tenni, tehát ki tudom vonni a saját csapatokat; globális hatalomként is baromi sokat számít, hogy 150-200k katonát és egy komplett flottát át tudok irányítani pl. a indokínába
  • pocoksari
    komolyan nem értem miért piszkáljátok a tariffot, én szerintem kétszer nyúltam hozzá és mindkétszer visszatöltöttem, azzal, hogy többet nem piszkálom
    nézzük csak mi a problémám: a játék végére az alap liberty desire felmegy magától kb. 40-re az eventek miatt, tehát ha piszkálod a tarrifot, akkor gyakorlati esély van egy függetlenségi háborúra...ami meg macera, mert elvonhat olyan helyről csapatot ahol támadást terveztem
    a másik problémám az, hogy költeni kell rá dipó pontot (nem pazaroljuk, mert nincs elég, kell az utolsó darab is)
    a tariff ez mellett csökkenti a pénzét a gyarmatnak, tehát gyengébb lesz (lassabban gyarmatosít, kisebb sereget tart), amit neked kell pótolnod...én spec. még pénzt is szoktam nekik osztani, mozgolódjon, gyarapodjon csak
  • barnetpowa
    Aggódni?1600 óta 80-100% között ingázik Mexikóm liberty desire-je,de egy csapásra le lehet verni :D
  • pocoksari
    ezt a kérdést nem értem, erővel lehet elszedni, mással nem nagyon :)
  • Ntj
    Ha -100 prestige-m is van akkor is 50 alatt tartom... :D Nem csak szabadulási vágy, de nem is fizeti a vámokat. Ráadásul olyan országoknak szokott 50 felett lenni a liberty desire, amelyikek azért elég komoly vámokat fizetnek.
  • hitman1028
    én már 50nél aggódok xd
  • Timakrisz
    Ez így nem egészen igaz, folyamatosan figyelni kell a "szabadulási törekvés" (liberty desire) értékét, 80-90%nál már kezdhetsz aggódni.
  • hitman1028
    az a jó ha minél nagyobb,mert akkor nem vagy sebezhető mások által
  • HUmanHunter
    Mennyire veszélyes egy kolóniát feltáplálni? Már lassan nagyobb Brit Mexikó mint én, már van 13k hadserege békeidőben, és még nem tett core provinciává vagy tíz provinciát amit nemrég szereztem neki. Közép Amerikában lassan elfogynak az indián törzsek :D A liberty desire még 26% tariff nál is kb 20% szóval nem magas, nem merem állítgatni magasabbra.
  • joki95
    Lehet. Legyen legalabb egy katolikus provinciad engedd hogy fellazadjanak, aztan hagyni kell hogy siegeljenek mindent amit akarnak. Ha elfoglal egy teruletet egy religious lazado csoport akkor atkonvertalja a sajt valassara a provinciat es ha eleg teruletet atkonvertaltak akkor lesz ra egy decision hogy atvalthatsz katolikusra. Vagy ha mp-be jatszol akkor valaki bekenel atkonvertalhat a sajat vallasara.
  • szabii98
    és ami fontos, hogy ha trade company-ba rakja a nyugati ország a területet, nem lehet róla lenyugatosodni
    mondjuk ez nem olyan fontos ha ortodoxszal van