10049
-
hitman1028 #4759 azt nem lehet
nyugatosodni meg ha van egy nyugati szomszédod és legalább 7 fő idea kűlönbség van -
Szasza1397 #4758 hogy lehet nyugatiasodni ? :D és ortodoxot hogy tudom "átváltani" katolikusra? -
#4757 -
Other features include:
- New Diplomatic Options: Let the world know what you think of your neighbors by setting a public attitude to foreign powers.
- Tell The World What You Want: Designate neighboring provinces as “places of interest”, build trust with other nations, and entice allies with the promise of land for their support.
- Tengri: Tengri is now a Syncretic faith, allowing it to tolerate a secondary religion as if it were a national faith.
- Horde Unity and Razing: Nomadic nations now must pay attention the horde unity of their tribes – a unity that can only be maintained by the occasional pillaging
- Improved Culture Change: You can now restore a previous culture to a converted province, or convert a province you hold to a culture that is not your own.
- Native Policies: Set your policy for colonial encounters with natives. Are you focused on quick subjugation, peaceful growth or trading advantages?
- Improved Espionage: New spy actions allow you to study the technology of more advanced countries and prod your rivals’ subjects towards independence. -
hitman1028 #4755 meg indiai tartományért is -
Lysandus #4754 Ha dominálsz egy trade node-t Amerikában akkor is jár plussz. -
#4753 A svéd gamecon-on (vagy mi a fenén) haverkodott össze Wiz-zel, azóta rendszeresen folytatnak beszélgetéseket. Szó mi szó, vannak jó ötletei, bár többnyire csak rinyálni szokott. -
#4752 ...aztán a developmenteknél hogy ki volt akadva :D
meg a fort system sem tetszett nekik
de egyébként ahogy nézem a dolgokat, néha hallgatnak rá (is), nyilván nem rossz ötletei vannak -
#4751 Minden DLC előtt ezt mondja. :D -
#4750 Arumba említette hogy rengeteg változás fog érkezni, kíváncsian várom. -
hitman1028 #4749 nagy,mivel neve is van -
hitman1028 #4748 http://www.eu4wiki.com/Trade_company -
KOXI22 #4747 Ezek mit jelentenek pontosan ? trade company-k , trade node . És melyik DLC adja ezt a pluszt , mert 8 kereskedelmi csomópontban van 50 % főlőt a kereskedelmi hatalmam de ugyan úgy alap 2 db kereskedőm van . -
KOXI22 #4746 Egyébként ez nagy vagy kisebb DLC ? -
joki95 #4745 Igen, es trade company-k is adnak hogy ha 50%-nal nagyobb a jelenletuk egy trade node-ban. A kereskedo koztarsasagert jar alapbol plusz egy. -
hitman1028 #4744 itt az új dlc
http://www.eu4wiki.com/The_Cossacks -
Malarki #4743 A kereskedő-köztársaságok alapból kapnak +1-et, ideák adnak 3-4-et, minden 10 gyarmati tartomány után jár +1, trade company-k is adnak +1-et, mondjuk még így is elég sok az a 13 :D -
hitman1028 #4742 trade companyt kell csinálni,az ad 1 pluszt -
Ntj #4741 Ha egy kolóniaállamod eléri a 10 területet akkor kapsz abból +1 kolonistát. De valamilyen módon a kereskedő köztársaságokból is lehet szerezni, de ahhoz nem értek xd -
KOXI22 #4740 Ideákat tudom nagyából , de kolonija hogy ad ? -
#4739 ideaák, a kolóniák is adnak azthiszem -
KOXI22 #4738 Hogy csináltál te 13 kereskedőt ? -
hitman1028 #4737 nekem egyszer volt,franciák háboruztak portugálok ellen egy kis szigetért valahol a karib térségbe,ugye portugál összes gyarmata beszállt,franciák nem tudtak semmit csinálni ott,csak elfoglalták egész portugáliát
portugálok meg nem fogadták el a békét mert nem volt wargoal,patthelyzet volt,sokáig nem történt semmi,,de nagyon sokáig,portugália összes gyarmata levált az anyaországtól és végén fehér béke lett xd -
Ntj #4736 Akkor Pocok te mit javasolsz? Hogyan lehet legkönnyebben elszedni más országtól gyarmati területeket? -
pocoksari #4735 mert a háború kimenetele vagy vereség (nincs haszna) vagy győzelem (független a kolónia, igen, és?)
az a kolónia ami lázad a lordja ellen nem kicsi, tehát nem feltétlenül tudsz belőle vazallt csinálni a mérete miatt
ha mindenképpen neki akarsz menni az anyának, akkor menj neki külön, a vazall leválik (majd elintézed, a párhuzamos háború miatt meg addig is osztódik az anya figyelme) közben meg te is levered és elszeded más területeit (így az anya két háborút veszít)
azzal, hogy segítesz egy országot feldarabolni még nem leszel erősebb, nem lesz több terülted...ami nagyon fontos ebben aa játékban, hogy olyan háborúba nem megyünk bele aminek nincs haszna, mert az idő és az erőforrás is véges, tehát minden háború célja abszolút értelemben vett erősödés kell hogy legyen...ha csak leválasztod relatív értelemben erősödsz, nem te lettél erősebb hanem csak ő gyengébb -
medve54 #4734 A felderítős küldetések az El Doradoval jöttek be, ha nincs meg a kieg, akkor sztem manuálisan kell küldözgetned a hajóid
Majd írd meg, hogy sikerült! -
medve54 #4733 Ebben az esetben a flottádba tégy még néhány szállítóhajót is, küldj fel 2-3k sereget úgy, hogy a konkvisztádor a vezető, elúsztadod őket a kérdéses partszakaszhoz, a sereget meg ráküldöd a szárazföldre és szépen felfedezik
Utoljára szerkesztette: medve54, 2015.10.16. 16:47:43 -
wednes #4732 Szedd ki a transzportokat, mert bezavarhatnak. Most transzport parancson van a flottád, ebből ki kell jönnöd. Egyébként se vigyél magaddal katonákat, mert megpusztulnak út közbe, felfedezésnél nincs partraszállás még.
Először fedezd fel a partvonalat (távcső ikon). MAJD aztán csináld amit medve54 is írt, akkor partra léphetsz.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.10.16. 16:49:47 -
wednes #4731 Köszi, ez jól hangzik. :)
Ha a jövőben nem úgy állanak a dolgok akkor élni fogok vele. A jelenlegi háborúban a kolóniám leverte a másikat. -
medve54 #4730 Ha jól rémlik, koloniaállamok közötti háborúk esetén nem csak a védekező fél anyaországa, hanem az agresszoré is be tud lépni.
Mégpedig így: Influence -> Enforce Peace
Ha ezt megteszed (és elutasítja a békét), akkor beugrasz és átveszed a leader szerepét, a másik oldalon ugyanez történik, becsatlakozik az anyaország a szövetségeseivel együtt és megy a móka -
Szasza1397 #4729 hát itt nincs olyan.. vagy csak én nem látom :/ (bocsi hogy bénázok..)
-
Szasza1397 #4728 köszi :)) -
joki95 #4727 Elkuldot missziokra a feledezodet. A jobb also sarokba van az opcio hogy ha ramesz a flottara. Legalabb 3 light ship kell hogy legyen benne. -
joki95 #4726 Ha eleri a 20% az ossz development-be az adott kultora akkor elfogadotta valik es az is marad ameddig nem esik 10% ala. -
Szasza1397 #4725 amugy az oké hogy a felfedezővel oda küldöm a hajom a felfedezetlen részekre de pl. a szigetek meg a partvonalak mikor válnak olyanra hogy "rá lehessen kattintani" és oda lehessen küldeni a colonizálót? -
Malarki #4724 A mostani játékomban elég érdekesen alakulnak a dolgok:
Ibériai-félsziget: Kasztíliát szétverték a franciák, kivált belőle Leon, ami felzabálta a félsziget nagy részét Portugáliával együtt. Koalíció alajult ellene, szétkapták, ez után Aragónia ette meg az egész félszigetet és megalakította Spanyolországot, itt tartunk most.
Oroszország: Moszkva létrehozta, én a svédekkel együtt szétvertem, ez van most, totál káosz, mindenki üt mindenkit.
Balkán: ez nem tudom hogy alakult így, 1600 körül nézegettem a seregeket és láttam hogy az oszmánok sehol sincsennek, akkor néztem rájuk. Wallachia volt sokkal nagyobb is övé volt Moldávia és a Donig elég sok minden de szétkapták. Perzsia b*szott nagy, Indiáig ér, Szerbiát meg azóta megette Velence(igen, az egészet).
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.10.16. 16:23:18 -
Szasza1397 #4723 ja hogy ahhoz dip pont kell ? :D azt hittem ahhoz is mil. .. köszi :) ja és még 1 kérdés... lehet e valahogy elfogadottá tenni egy kultúrát az országomban? esetleg ha eleget elfoglalok belőle? -
joki95 #4722 Nincs eleg dip pontod? 50 kell minimum -
Szasza1397 #4721 kifejlesztettem az exploration idea 2. részét is de csak szárazföldi felfedezőt tudok felvenni :/ miért van ez? -
joki95 #4720 Mexikot szepen etetem a benszulottekkel de csak nem reg jott letre nem akarok egyszerre tul sokat adni mert akkor nem bir a lazadasokkal.
Inkaknat meg majd most akarok neki menni Columbia majd elintezi aztan elszedek meg 3 tartomanyt delrol hogy meg legyen peru is.
Amugy amerikaba en vagyok az ur kasztilia es portugalia csak azert van ott mert engedem nekik hogy kolonizaljanak helyettem is. A franciakat meg ideiglenesen megturjuk eszak amerikaba. Semmi fontosat nem tudnak kolonizalni. Minden kereskedelmi kozpont az enyem.