Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanis nem régens tanács vezeti az országot, hanem maga Hunyadi 1db régens, kvázi királyként funkcionált.
Az vicces lesz, hogy a legjobb hadvezérünk ha úgy jön ki a lépés (nem minket támadnak meg) lehet nem is fog egy nyamvadt csatát sem vezetni. Csinálok egy újrakezdést, lehet bug..bár nem tom..
Azért kösz a tippet. Újat kezdeni meg nem igen akarok, hiszen erre a 180 évre ráment 3-4 hónapon. Érdekes korábban játszottam ennél tovább (1622) is más országokkal.
1. "illetve ha új verziót teszek fel, lehet, hogy nem tudom használni a régi mentéseimet." - viszont cserébe lehet hibamentes lesz a játék
2. nekem az EU2-ben volt olyan, hogy adott időpontban kilépett (nem tudom már milyen hibaüzenettel), 1526.8.29-én (milyen ismerős dátum...), két dologgal próbálkoztam, valamelyik működött, de már nem tudom melyik:
-a kilépés előtt vedd minimumra a játék sebességet
- a bizonyos nap előtt ments, és töltsd be egy másik nemzettel, ha átmegy a dátumon mentés és betöltés az eredeti állammal
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
Próbáltam lejjebb venni a képernyő felbontását ugyanúgy kifagy. A gugli sem segített.
Még azt tudom megcsinálni, hogy visszamegyek 4-5 évet újra játszom, hátha akkor tovább megy.
Valakinek esetleg van még ötlete? <#falbav>#falbav>
Van valakinek tippje mit lehet tenni ilyenkor? A játék mindig leáll 1622.02.01-es dátummal.
A következő hibaüzenetet kapom.
Runtime error
C/ Program Files/… R0625 pure virtual function call
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
http://imgur.com/6w2d9W
http://imgur.com/ma2Rape
Lehet hogy azért mert nem vettem meg a common sense-t???
Valamit elb.sztam így kép itt nincs de ott a link azon keresztül meg lehet nézni 😊
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.06.19. 23:34:43
Lehet emelni az Admin/Diplo/Military szintet a Production Interface legalsó fülével az ikonokra kattintva. Ugyanezek az ikonok megjelennek az adott provinciákon, ott is lehet változtatni.
-VAGY-
Az egyszerű Provincia nézetben is megjelenik a három ikon, itt szintén lehet változtatni.
A három típus összege adja a provincia Development szintjét. Közvetlen mellette a Buildings fülön ott van, hogy a következő épület slot hányas Development szinten nyílik meg.
Melyik mit ad ?
Admin:
Monthly tax income (szinttől függőven változik tizedeket)
Local spy defence +1%
Diplo:
Monthly production income
Local goods produced
Local shipbuilding time (hajóépítés nem parti provinciánál számomra fura)
Military:
Maximum manpower
Local recruitment time -1%
Garrison growth +1%
Én úgy vettem észre egy adott provinciát érdemes egy valamire kitolni és épületekkel segíteni ezt a provincia adottságaitól függően, és csak akkor dobálni a pontokat, ha az adott típusból "Ahead of time" bónusz van. A pontköltséget befolyásolja a provincia szintje (értelemszerűen drágul) és a típusa is, pl. erdő +15%, mocsár +25%, meg még sok egyéb apróság, amik eléggé permanens adott dolgok sajnos.
18. másodperc
Utoljára szerkesztette: soulless42, 2015.06.19. 23:09:13
I met God. She's black

A következő hibaüzenetet kapom:
Runtime error
C/ Program Files/… R0625 pure virtual function call
Pár napja vért izzadok Gelre-vel, és most minden jól alakult volna, azonban egy könnyűnek tűnő háborúban Oldenburg és Brunswick, a két nyomorodott szövetségesem nem volt hajlandó megmozdulni, miközben engem leöltek és megszálltak. Kértem az összes környező országtól access-t, még a riválisok is adtak, és mégsem... a két hülye csak ült a hátsóján, mialatt elvesztettem a háborút, és a játékot. Idegroncs vagyok.

Én úgy vettem észre egy útvonalra 2x kell elmenni és akkor fedez fel mindent adott térségben.
Egyébként kilépett Savoya, Milánó, Mantua, stb. És a velencei területek is, úgyhogy jóval egyszerűbb volt lenyúlni őket. :-)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.06.17. 18:11:06
A protestantizmus nerfelték (ha jól mondom), eltűnt a -10 százalék idea cost. Van helyette +10 adó és +1 tolerancia. Az előző jobb volt. A református még rosszabb, +2 tolerancia, +1 tanácsadó. Viszont a magyaroknál a tolerancia nem nagyon játszik, mert ha kimaxolja az ember az ideákat, akkor a negatív vallási tolerancia hatása eltűnik. Mondjuk a church power még nem tudom, hogy működik.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.06.14. 18:07:07
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Egyébként a diploannex tényleg drágább lett, és a base tax-os táblázathoz is hozzányúlhattak. Korábban Magyarországgal még a régenstanács alatt mindig be tudtam húzni Ragúzát és Havasalföldet vazallusnak békésen, most nem lehet, mert a base tax különbség nem elég magas. Nem a különbség változott (vagy ha változott, akkor még nagyobb lett a magyar előny), hanem a táblázat.
Ráadásul Bécs és Prága birodalmi terület (de lehet, hogy Gdansk (Danzig) is?), főváros, tehát totál össze kell rúgnod a port a birodalommal, osztrákokkal, csehekkel, lengyelekkel, hogy megszerezz valamit, ami tényleg ingyen a Tiéd lehet, ha sikerül a császári címet megszerezni később.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.06.13. 14:43:22