10049
-
#4879 Érdekesnek hangzik! :) -
Ntj #4878 Én most Extended Timeline moddal 2015-ben kezdtem és hát a cél a régi "Nagy Magyarország" visszaállítása. :) 2030 körül járok ma vagy holnap, teszek képet. -
--deathstroke-- #4877 Én most Hollandiát próbálom létrehozni+ hozzá tartozó medálok beszerzése a cél (Sinaasappel, Master of India, no pirates in my Caribbean, Trade hegemon) de ahogy elfoglalok egy provinciát a HRE-ben már 4-5-6-7 fős koalíciók vannak, így nehéz de a bagett mindig kihúz a bajból, kiváló szövetséges (kicsit OP nemzet) :D -
--deathstroke-- #4876 lol :D -
Timakrisz #4875 Oké, rájöttem hol cseszem el állandóan... bevazallizáltam mindenkit magam körül, és nem volt elég emberáldozat... shit, na mind1, Round 5 ! :D
-
hitman1028 #4874 így,slovakia vazallus
-
Lysandus #4873 Doom után mindig tripla nullás jön, nem? -
#4872 hogy áll a shattered eu brandenburg játékod?
Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.10.21. 18:39:23 -
hitman1028 #4871 következő megálló moszkva -
hitman1028 #4870 nagy csatába ,de meg lett berlin
osztrákok végre egyszer jól mozogtak
-
joki95 #4869 Genoa 1650
Catalan-ok es Timbuktu a vazallusom.
Europa
Afrika
Amerika
Azsia
Vilag -
Timakrisz #4868 Hát basszus rosszabb sokkal mint Bizánc :D Ezzel a rohadt Doom manageléssel nagy gondjaim vannak, király uralkodó jó hadvezér, és a tetű doom lenulláz mindent... volt olyan, hogy 1 év után meghalt az uralkodóm, máskor meg a 4/5/3 helyett a doom után kaptam egy 0/0/0 át :D -
Ntj #4867 Akkor majd időnként tegyél képeket ;) Kíváncsi leszek, mire jutsz :) -
joki95 #4866 En pont a kereskedest elvezem nagyon. Hogy honnan tudok meg plusz 5 dukatot szerezni hova tegyem a kereskedo hajokat, vagy hol tudok megsporolni 1-2 kereskedot. Rengeteg szempontbol lehet dominalni a vilagot. Akar ha csak diplomaciara mesz. Vagy pedig arra hogy egy kisebb teruletbol minel izmosabb orszagot csinalj pl.: kiszamolni hogy ha meg arra re dopsz egy development pontot akkor meg el tudod folgalni ezt es ezt a tartmonyt ugy hogy elfogdott marad a kultura.
Nem csak a wc-be van a kihivas ennel sokkal szinesebb ez a jatek. Majdnem hogy sand box. Ugy dominalhatod a vilagot ahogyan akarod.
En szemely szerint azt szeretem a legjobban mikor a tortenelmi vesztesegbol birodalmat epitesz.
En is neki futottam 2X is wc-nek de nem tudtam befejezni. Mindig felre tettem hogy majd befejezem kesobb aztan jon az uj patch es a regihez mar nem akar hozza nyulni az ember.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.10.20. 23:32:11 -
Timakrisz #4865 :) pont ezt néztem ki magamnak :D
-
#4864 Pedig amit te csinálsz, abban már félúttól ez a helyzet. -
pocoksari #4863 ott vége a játéknak...egyedül focizni?! bár nem tilos, de értelme sincs sok... -
Lysandus #4862 Minden patch után más. Most például a HRÉ-t nehezítették meg jó alaposan. 1.12-ben 10-15 év alatt át lehetett verni egy reformot, most ez az idő jelentősen megnőtt. -
pocoksari #4861 a monarchia pont hiánya a gond...kereskedőt küldözgetni sem élvezetesebb 10 órán keresztül ide-oda mint sereget kommandírozni -
#4860 Ha folytatódna a játék a wc után, játszanál még pár száz évet ? -
pocoksari #4859 áhhh, egyszer állnál neki hamar rájönné, hogy nem a hadüzenet elküldése a nehéz ebben... -
#4858 Egy ponttól nincs is ellenfeled a világon, még jó, hogy nem katonai... attól a ponttól a monotonitás, az unalomfaktor a legnagyobb korlát. -
pocoksari #4857 pedig ez elég alap... -
pocoksari #4856 a világ játékidőre történő meghódításának nem katonai korlátai vannak, ha pusztán azon múlna akkor 1700ra is izzadságmentesen meglenne...látom nem érted, hogy ez nem a hadüzi-attak-béke kombó ismételgetése -
#4855 Amúgy ez mekkora felbontás? :D Hogy fut a játék? -
hitman1028 #4854 lehet nézni a csatornámat xd -
hitman1028 #4853 norvég fa,az nagyon durva,sztem nem lehet megcsinálni -
Ntj #4852 A Sunset elég nagy kihívás lehet... Majdnem, hogy nehezebb szerintem mint egy Basileos -
hitman1028 #4851 http://www.twitch.tv/xlinwoodx -
#4850 Magyarokkal annyit játszottam már, mikorra végre lett egy achi velük, már kedvem sincs elkezdeni.
Az Arab kávét nagyon élvezem csak brutál nehéz, Genoa is leköt most rendesen, végre tudom alázni kebabot, a Svédeket élveztem de az könnyű volt.
Szimpatikus az Inka napisten, a Norvég fa, az Irish luck, Reversed alliance Skótokkal, Gothic invázió, a Drakulás, a Queen of Mercury, a Re-Reconquista, Azték sunset is, ezeket idővel mind meg akarom csinálni. Országspecifikusak, változatosak, valszeg elég nehezek is. -
Lysandus #4849 Oké, ízlések és pofonok.
Én mindig a magyarokkal nyomom, belőlük próbálom patchról patchra kihozni a maximumot.
Max. még az amerikai indiánok. Vagy azokkal lehet, hogy csak a III-ban játszottam? -
#4848 Mint mondtam: unalmassá válik. Inkább kezdek hetente új játékot x achiért más-más országgal, sokkal színesebb úgy, mint egy böszme nagy állammal letudni mindent egyszerre. -
hitman1028 #4847 sztem a játékba az első 100 év a legélvezetesebb,akkor alakulnak ki az adott játék erőviszonyai,utána már elég egysikúvá válik,és egy idő után unalmassá -
Timakrisz #4846 Nem értelek titeket, miért zárja ki az, hogy WCzel azt, hogy mellette megcsinálj más achikat is, van 140+ achi, aminek legalább 25%-a automatikusan bejön, ha WCre gyúrsz. Nem érzem magam szűk látókörűnek, hisz külön élveztem pl.: a Basileus Achit, és ha nem jön a rohadt patch azzal is folytattam volna a világ hódítást, az ilyen Patriarchys achikon keresztül... -
Ntj #4845 Meg kell, hogy mondjam Tuvokkal egyetértek. Sőt, nekem még fél világ meg milliós haderő se kell ahhoz, hogy megunjam az adott országot. Törökökkel Balti-tengertől Indiáig tartott a Birodalmam, mindössze 3ezer pár száz developmentem volt 350k haderő, de már unalmas volt. Inkább csinálgatok valami könnyebb achikat: pl múltkor lett kész a "The Bohemians" illetve majd a Habsburgos achit akarom megcsinálni. Asszem, "Take that Habsburgs"... ha jól emlékszem -
Timakrisz #4844 Ha egy gyarmatosítót teszel vazalussá, akkor tapasztalataim szerint igen hamar megpróbálnak elszakadni a meglévő gyarmataik (a későbbiek nem annyira).
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.20. 17:14:26 -
Lysandus #4843 Hasonló dologról beszélünk. Szerintem akkor éri meg egy gyarmat függetlenségét támogatni, ha utána vazallussá tudja tenni az ember. Ugyanis a felszabadított gyarmat gyorsabban kolonizál, mint a nem felszabadított (utóbbinak van egy málusza, 0,1 vagy 0,2-s szorzó). De ha felszabadul ez a hátrány eltűnik, és akkor ez akkor is így marad, ha később vazallus lesz.
Tehát ha függőségbe lehet vonni, akkor utána ugyanúgy pénzzel támogatja az ember, mint egy saját kolóniát, és cserébe gyorsabban gyarmatosít, tehát lényegében ugyanannyi összeggel gyorsabban terjeszkedik az ember, mint egy saját gyarmat esetében, és még talán valamennyi monarch pontot is megtakarít.
Az, hogy a függetlenség után vazallus lesz-e, attól függ, hogy mekkora és milyen messze van. Dél-Amerika ilyen szempontból már nem jó, mert túl nagy lesz a distance between borders negatív módosító. Másrészt a dolog attól is függ, hogy mennyi szabad dipó kapcsolat helye van az embernek. Elméletileg jobb egy eleve gyarmatosító országot vazallussá tenni, mint a gyarmatait, hiszen ha megvan maga az ország, akkor megvannak a gyarmatai is, tehát az európai hatalom és a gyarmatai is gyarmatosítanak a játékosnak. De mondjuk addig is, amíg mondjuk Nagy-Britanniát az ember kezelhető méretűre zsugorítja, addig el lehet így szedni az elérhető gyarmatait, ha olyanok a körülmények. -
Timakrisz #4842 Egyik sem :) Mondjuk én magyarral nem kezdtem normalban, de mivel velük esélytelen a WC ezért olyasmiket tartok érdemesnek megcélozni, mint a HRE császári cím megszerzése, és a HRE létrehozása, vagy hasonlók. Ehez inkább diplomacy idea + valamelyik katonai (én offensivet tenném be, vagy quantityt).
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.20. 17:12:02 -
hitman1028 #4841 mi másba xd -
Lysandus #4840 Jó, de te ironmanban nyomod, nem? Abban nekem is csak x-re sikerült kihoznom a törököt a magyarokkal 1520 körül, osztrák szöviben, és úgy, hogy a lengyel-litván pereputtyal is hadban álltak. Mondjuk osztom itt az észt, pedig én se vártam meg, hogy a lengyel-litván legyengítse, párhuzamosan üzentem én is hadat. :-)