Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én most próbálgatom de nagyon nehéz, mert az oszmánok szinte mindig lerohannak 1450 előtt, és nem tudok jó szöviket addig létrehozni.
Teutonokkal, ez a HRE téma nekem új patch óta nem megy. Na mind1, meglássuk mi lesz. Bizánc nekem is mozgatja a fantáziám az a bajom velük, hogy keleti tech group, ha belebukok ebbe, akkor megpróbálom azt.
😄 A teutonokkal vagy a livonian order-el csinálod?
Amúgy lenne valakinek ötlete arra hogy Bizáncal hogyan kéne megerősödnöm, mert mindig éppen mielőtt a lenygelek vagy a magyarok belemennének a szövibe mindig megtámadnak az oszmánok 😞
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.08. 19:06:22
Amúgy lenne valakinek ötlete arra hogy Bizáncal hogyan kéne megerősödnöm, mert mindig éppen mielőtt a lenygelek vagy a magyarok belemennének a szövibe mindig megtámadnak az oszmánok 😞
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.08. 19:06:22
Semmi, hülye vagyok, hisz lathattam volna a képen amit írtál 😄 Én is épp ezt csinálom, csak eszembe sem jutott belépni a HRE-be totál kiment a fejemből 😞 most meg már nem tudok, mert "kicsit" megnőttem...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.08. 18:41:35
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.08. 18:41:35
1687-ben.Miért?
Mikorra lett meg az achi? Melyik évre?
Nem tudom, melyik dlc-ben van. Itt pusztán azt jelzi, hogy a HRE hivatalos vallása a protestantizmus (megvolt a Liga háború és a protestáns liga győzött).
A HRE-ben a 96% fölött lévő protestáns kereszt melyik dlc-ben van bennt?
Én úgy csináltammeg hogy az elején beléptem a HRE-be+szövi Mo.-val, Ausztriával, litván lovagrendel és dániával, nem nagyon fog a lengyel litbán pu megtámadni.Utána befoglaltam a litván lovagrendet majd szövi Moszkvával.Ezek után bezúztam Novgorodot és Pomerániát.Majd megtámadtam a lengyel litvan pu-t és kiszakítottam Polotsk-ot.Miután átkatolizáltam a Novgorodi területeket megtámadta az Arany horda Moszkvát.Én meg ahelyett hogy segítettem volna moszkvának megtámadtam én is, majd szép lassan minden területet elszedtem az orosz fejedelemségektől és bevazallizáltam Kazant.Az Arany hordából kiszakítottam Astrakhant vazallusként.Ezek után a Krími tatár terülezeket és a litván területeket gyerekjáték volt megszerezni. 😊
Klassz, sok idom azzal ment el hogy a lengyel-litvanokat beolvasszam, atalakultam poroszokka az idokozben megerosodo ruszkiknak meg hiaba rugtam szet a hatsojat vagy 20x, egyre kevesbe lehetett megszivatni a kesobbiekben.
Saor Alba
wow, szép, teutonic orderrel még túlélni se nagyon sikerült nekem, nem hogy így terjeszkedni 😄
Balti keresztes hadjáratom 😊

Kicsit jobb képfeltöltő oldalt is választhattál volna (pl imgur) mert ez nagyon mütyür 😞
A Közel-Keleten kezdtem egy pályafutást.Jelenleg így állok 😄 (ironman)
Tabarestan
Utoljára szerkesztette: barnetpowa, 2015.07.06. 22:19:20
Tabarestan
Utoljára szerkesztette: barnetpowa, 2015.07.06. 22:19:20
Itt kikeresed az országot, rákattolsz és amelyikhez tartozik event, ott lesz egy olyan, hogy "Main article: országnév events".
De ha simán beírod Google-be, hogy pl. eu4 hungarian events, akkor is kiadja.
De ha simán beírod Google-be, hogy pl. eu4 hungarian events, akkor is kiadja.
Hm, 1617-ben a magyarokkal sikerült megcsinálni az utolsó előtti reformot (Revoke the Privilegia). Utána megtámadtam a franciákat. Bakker, nekem semmit sem kellett csinálni, a tagok úgy lerohanták, mint egy sáskahad. Nem kellett ott semmit kijelölni, hogy ki mit támadjon, egyszerűen mindig volt valahol valaki. :-)
Ezeket így hol lehet megnézi? Mármint hogy mi kell hogy egy eventhez.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
ÁÁÁ köszi , már értem 😄
Event.
COUNTRYNAME joins the Republic
Rather than to succumb to oppressors from outside the Low Countries, has decided to join the republic of the Netherlands.
Trigger conditions
-Year is between 1550 and 1650
-Is AI and was never human
-Is not Netherlands
-Netherlands exists, is AI and was never human
-Is not a subject nation
-Is at peace
-Has less than 3 provinces
-All owned provinces are in the low countries
-Primary culture is Dutch or Flemish
Mean time to happen
-600 months
-Primary culture is Dutch or Flemish: x0.75
-Has at least 50, 100, 150 opinion of Netherlands: x0.9 each
-Has less than -50, -100, -150 opinion of Netherlands: x1.1 each
COUNTRYNAME joins the Republic
Rather than to succumb to oppressors from outside the Low Countries,
Trigger conditions
-Year is between 1550 and 1650
-Is AI and was never human
-Is not Netherlands
-Netherlands exists, is AI and was never human
-Is not a subject nation
-Is at peace
-Has less than 3 provinces
-All owned provinces are in the low countries
-Primary culture is Dutch or Flemish
Mean time to happen
-600 months
-Primary culture is Dutch or Flemish: x0.75
-Has at least 50, 100, 150 opinion of Netherlands: x0.9 each
-Has less than -50, -100, -150 opinion of Netherlands: x1.1 each
Ezt hogy kell csinálni hogy csatlakozzanak Hollandiához?

Mi a hiba a képen?

Utoljára szerkesztette: OGMontana, 2015.07.05. 15:36:58

Utoljára szerkesztette: OGMontana, 2015.07.05. 15:36:58
Szia azt meg köszönném én is meg szerintem nagyon sokan még rajtam kívül . Elvileg VikkooChannel próbálja jó ideje összeszedni egy fordító csapatot jó ideje ahogy én látom egy helybe toporognak 😞 . Egyenlőre maradjunk annyiban hogy meg köszönném ha fel vennéd vele a kapcsolatot .
Itt tudod : https://www.youtube.com/watch?v=gq8QB94rHpc
Itt szerepel a 60 % fordítási fáj is én is innen szedtem le .
Ha bármi gondod van vagy nem meg felelő hozz állást tapasztalsz írj itt és még beszélyük skypon .
Remélem sikerül lefordítani a játékot legalább 98%-ban .
Itt tudod : https://www.youtube.com/watch?v=gq8QB94rHpc
Itt szerepel a 60 % fordítási fáj is én is innen szedtem le .
Ha bármi gondod van vagy nem meg felelő hozz állást tapasztalsz írj itt és még beszélyük skypon .
Remélem sikerül lefordítani a játékot legalább 98%-ban .
Szia, engem kifejezetten érdekel - Facebookon meg tudjuk dumálni, vagy majd skype-on? 😊 Az angolt szeretem és elég jól beszélem/használom is.
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2015.07.05. 10:50:31
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2015.07.05. 10:50:31
Sziasztok , úgy látom nagyon vágjátok itt az angolt meg a játékot is esetleg nincs kedve valakinek beszállni a fordításába jelenleg 60 % van és kicsit meg akadt .
Itt tudtok érdeklődni ha érdekel a dolog valakit :
https://www.youtube.com/watch?v=gq8QB94rHpc
http://magyaritasok.hu/forum/tema/31/europa-universalis-4
Itt tudtok érdeklődni ha érdekel a dolog valakit :
https://www.youtube.com/watch?v=gq8QB94rHpc
http://magyaritasok.hu/forum/tema/31/europa-universalis-4
aham köszönöm!
3 db light ship kell (az a leggyorsabb).
Kell az Exploration ideákból a Quest for the New World.
Teszel kapitánynak egy Explorer-t és a flotta menüjében megjelenik az Exploration mission, ott tudod kiválasztani, hogy egy adott terület tengereit (waters), vagy partjait (coast) akarod feléfedezni. A Föld körbenavigálása küldinek nincs értelme, amíg 90%-ban nincs felfedezve a Föld.
Szárazföldet felfedezni pedig conquistador-ral lehet, legalább 3-4 gyalogos regimens ajánlott a bennszülöttek miatt, Search for the Seven Cities menü, és automatikusan felfedezi a földrészt.
Kell az Exploration ideákból a Quest for the New World.
Teszel kapitánynak egy Explorer-t és a flotta menüjében megjelenik az Exploration mission, ott tudod kiválasztani, hogy egy adott terület tengereit (waters), vagy partjait (coast) akarod feléfedezni. A Föld körbenavigálása küldinek nincs értelme, amíg 90%-ban nincs felfedezve a Föld.
Szárazföldet felfedezni pedig conquistador-ral lehet, legalább 3-4 gyalogos regimens ajánlott a bennszülöttek miatt, Search for the Seven Cities menü, és automatikusan felfedezi a földrészt.
constum nationnal, autszráliában csináltam egy országot, bőven colonial rangen belül van szerintem mert a saját partom mellett mennék
Melyik országgal vagy? Mert colonial rangen belül kell lennie a cuccnak, amit fel akarsz fedezni.
3 karakk mindenképp kell, aztán ki kell adni a parancsot a felfedező kapitánynak, hogy hol cirkuláljon.
De lehet tényleg változtattak valamit én most régebbi játékok alapján mondom. Csak gondoltam megkérdem a hajók számát, mert nekem 1db-al (karakk) régen sem engedte.
De lehet tényleg változtattak valamit én most régebbi játékok alapján mondom. Csak gondoltam megkérdem a hajók számát, mert nekem 1db-al (karakk) régen sem engedte.
hmm 30 hajóval sem enged 😞
1-el akkor csinálok még, de ez hol írja?
Mennyi hajóval vágnál neki?
Úgy tudom 3db hajó kell minimum (de ez már régebb óta így van). Ha csak 1 van, az nem vághat bele a felfedezésnek.
Úgy tudom 3db hajó kell minimum (de ez már régebb óta így van). Ha csak 1 van, az nem vághat bele a felfedezésnek.
Sziasztok!
Common Sense-el játszok és valamiért tengeren nem tudok felfedezni, be tettek valami új feltételt, mert felfedező benne van a hajóban...
Common Sense-el játszok és valamiért tengeren nem tudok felfedezni, be tettek valami új feltételt, mert felfedező benne van a hajóban...
Most elég olcsó az allkey-en www.allkeyshop.com/blog/buy-europa-universalis-4-common-sense-cd-key-compare-prices/ én itt vettem az összeset, alapjáték 1500 volt. De mosta steamen wealth of nationig bezárólag 2400 pénz, onnantól felfele meg inkább allcdkeyen vagy g2play en érdemes körülnézni.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.03. 12:12:22
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.03. 12:12:22
75%-al leárazva igen.
Amúgy jó dolgokat tesz bele de ezeket alapból kellett volna integrálniuk az összes eddigi verzióba nem pedig ennyi pénzt kérni érte.
Amúgy jó dolgokat tesz bele de ezeket alapból kellett volna integrálniuk az összes eddigi verzióba nem pedig ennyi pénzt kérni érte.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Nekem ezt az új erődrendszert és a developmentet tartott sokáig megtanulni. 😄 Megéri megvenni a Common Sense-t?
Tényleg sokkal könnyebb volt... most szinte totál esélytelennek látom a WC-t 😞(
Sok minden változott Common Sense alatt, nekem sem teljesen világos minden, meg máshogy kell taktikázni mint eddig, sokkal jobban oda kell figyelni, kit mikor támad meg az ember, és mennyire mohó.
Egyszerű példa: bezúztam Nápolyt (volt claim minden tartományra) békekötésnél, ha a Szardínia felőli tartományokat kértem el (a fővárossal együtt), akkor egyedül a Pápai Állam "rágott be", de ha a másik oldalon lévőket is (Magyar, ottomán, Tuscán tengeri provinicákkal szomszédosat) vagy csak egyet is, egyből 5-6 országnál is megjelenik az Agressziv Expansion kapcsolati hátrány.
Sok minden változott Common Sense alatt, nekem sem teljesen világos minden, meg máshogy kell taktikázni mint eddig, sokkal jobban oda kell figyelni, kit mikor támad meg az ember, és mennyire mohó.
Egyszerű példa: bezúztam Nápolyt (volt claim minden tartományra) békekötésnél, ha a Szardínia felőli tartományokat kértem el (a fővárossal együtt), akkor egyedül a Pápai Állam "rágott be", de ha a másik oldalon lévőket is (Magyar, ottomán, Tuscán tengeri provinicákkal szomszédosat) vagy csak egyet is, egyből 5-6 országnál is megjelenik az Agressziv Expansion kapcsolati hátrány.
Az a baj, hogy a common sense-szel kezdted a játékot, véleményem szerint előtte sokkal könnyebb volt, most sokmindent újra kell tanulni nekünk is
I met God. She's black
1. A claim az azt jelenti hogy van jogod egy másik ország egy területére.--->Úgy lehet létrehozni caim-et hogy egy másik ország területére rákattintasz jobb egérgombbal majd lenyitod jobb oldalon lévő fülek közül a covert fület, ott pedig fabricate claim-re mész.Utána pedig kiválasztod melyik SZOMSZÉDOS területére akarsz és ennyi.
7.Kattints az egyik provinciádra bal egérgommbal és ott lesz a teület képe alatt három kis gombocska(Base tax,Base production,Base manpower).Ez a 3 adja i a development-et.A development-től függ hogy mennyi épületet tudsz építeni egy provincián.Ha van common sense dlc-d akkor tudod fejleszteni őket, ergó több épületed helyed is lehet, de ha az a dlc nincs meg akkor nem tudod sajnos fejleszteni!
7.A diplomatáiddal nyalizz azoknak az államoknak akikkel szövit akarsz(improve relation-re kattints hozzá)
Tipp: Az nem feltétlenül baj hogy nem érted a szövegét, mert közbe mutatja is hogy mit csinál így érteni fogod 😊
Nyugodtan felrakhatod a többi kérdésedet is! 😄
7.Kattints az egyik provinciádra bal egérgommbal és ott lesz a teület képe alatt három kis gombocska(Base tax,Base production,Base manpower).Ez a 3 adja i a development-et.A development-től függ hogy mennyi épületet tudsz építeni egy provincián.Ha van common sense dlc-d akkor tudod fejleszteni őket, ergó több épületed helyed is lehet, de ha az a dlc nincs meg akkor nem tudod sajnos fejleszteni!
7.A diplomatáiddal nyalizz azoknak az államoknak akikkel szövit akarsz(improve relation-re kattints hozzá)
Tipp: Az nem feltétlenül baj hogy nem érted a szövegét, mert közbe mutatja is hogy mit csinál így érteni fogod 😊
Nyugodtan felrakhatod a többi kérdésedet is! 😄
1/b jobbklikk a provinciára, és a diplomácia influence részében van a fabricate claim. Ekkor kb 1 év leforgása alatt a diplomata úgymond lepapírozza, hogy arra a területre neked ősidőktől fogva jogosultságod van. Így hódítás casus bellit (ürügyet) kapsz az adott ország ellen (no penalty hadüzenetre), és a békekötéskor annak a területnek a követelése nem kerül diplo pontba, valamint olcsóbb annektálni és integrálni a birodalomba. Csak olyan területre tudsz claimet (igényt) generálni, ami határos veled, vagy van közös tengerszakaszod vele.
6. a quantity idea max esetén a barakk nem annyira fontos, a +50% katonaszámot még egyszer nem sikerült telitöltenem a spanyolokkal...
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2015.07.03. 08:32:11
6. a quantity idea max esetén a barakk nem annyira fontos, a +50% katonaszámot még egyszer nem sikerült telitöltenem a spanyolokkal...
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2015.07.03. 08:32:11
szövetségben voltam lengyelekkel, de nem tetszett nekik mikor elfoglaltam danzigot, meg is raktak utánna riválisnak 😄 dánok az elejétől riválisnak raktak. kellett az a western tech nah 😄
Szia vissza kérdeznék párat mert nem minden egyértelmű .
1/b . 2 proinciara építs előtte claime .
Mire gondolsz 2 pocizó alatt és mi az a claime ?
6. Gondolom ezeket minden hová nyomjam ahová csak tudom .
7 . Jó de csak egy dolgot építettem rajta még valamelyiken meg már 3 vagy többet is , hogy tudom meg oldani hogy kinyíljon egy új ablak és építhessek újat ?
7. Sajnos nem azokkal vagyok szövetségbe akiket én szeretnék hanem azokkal akik még ép hogy bele mennek valamelyért nem akar senki szövit velem 😞
Tipp : youtube: ddrjake ez angol és nem tudok angolul , magyart esetleg nem tudnál ajánlani .
Ha lehet ilyen kicsit butítót 😊 válaszoknak jobban örülnék , sajnos nagyon sok mindent nem értek és van amit meg se merek kérdezni .
Köszi szépen a segítséget .
1/b . 2 proinciara építs előtte claime .
Mire gondolsz 2 pocizó alatt és mi az a claime ?
6. Gondolom ezeket minden hová nyomjam ahová csak tudom .
7 . Jó de csak egy dolgot építettem rajta még valamelyiken meg már 3 vagy többet is , hogy tudom meg oldani hogy kinyíljon egy új ablak és építhessek újat ?
7. Sajnos nem azokkal vagyok szövetségbe akiket én szeretnék hanem azokkal akik még ép hogy bele mennek valamelyért nem akar senki szövit velem 😞
Tipp : youtube: ddrjake ez angol és nem tudok angolul , magyart esetleg nem tudnál ajánlani .
Ha lehet ilyen kicsit butítót 😊 válaszoknak jobban örülnék , sajnos nagyon sok mindent nem értek és van amit meg se merek kérdezni .
Köszi szépen a segítséget .
1/a Magyaroknak nagyon jok a harci ideáik, en egész közép + francia hatarig kozepnyugat europát+balkánt simén elfoglaltam veluk ironmanben. 1 a fontos: francia+ausztria legyen a szovetsegesed vegig.
1/b Ottomanokkal szintén konnyu a mamelukokat megverni, .1. elfoglalod bizacot es albaniat MIUTAN szovettsegre leptel qq-val es aq val. Aztan kis piheno es nekimehetsz mammelukoknak, mondjuk erdemes megvarni a +1 military techet. 2 proinciara epits elotte claimet es mehet is, sima ugy...
2-3. Elejen szerintem humanis vagy administativ eri meg, foleg kezdokent aztan quantity majd diplomatic vagy influence
3b SOHA ne menj overextension cap fole, csak ha egybol eladod/releaseled az elfoglalt provinciat
4 de, pl marchnak, vagy ha allamvallast akarsz valtani, vagy ha overextensionben vagy
5. royal marri+190+ relation és megfelelo base tax kulonbseg
6. szerintem a barrack fontosabb barrack>templom/workshop
7. mert ki van maxolva a maximalisan epitheto epuletek szama
7. tuneziat folosleges kezdokent felvenned...messze van, sosem er oda ahova kell, es szuksegtelen haborukba rangat bele.
Hasznos tipp: olvasgass visszafele 5-10 oldalt. youtube: ddrjake
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.03. 00:55:40
1/b Ottomanokkal szintén konnyu a mamelukokat megverni, .1. elfoglalod bizacot es albaniat MIUTAN szovettsegre leptel qq-val es aq val. Aztan kis piheno es nekimehetsz mammelukoknak, mondjuk erdemes megvarni a +1 military techet. 2 proinciara epits elotte claimet es mehet is, sima ugy...
2-3. Elejen szerintem humanis vagy administativ eri meg, foleg kezdokent aztan quantity majd diplomatic vagy influence
3b SOHA ne menj overextension cap fole, csak ha egybol eladod/releaseled az elfoglalt provinciat
4 de, pl marchnak, vagy ha allamvallast akarsz valtani, vagy ha overextensionben vagy
5. royal marri+190+ relation és megfelelo base tax kulonbseg
6. szerintem a barrack fontosabb barrack>templom/workshop
7. mert ki van maxolva a maximalisan epitheto epuletek szama
7. tuneziat folosleges kezdokent felvenned...messze van, sosem er oda ahova kell, es szuksegtelen haborukba rangat bele.
Hasznos tipp: olvasgass visszafele 5-10 oldalt. youtube: ddrjake
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.03. 00:55:40
Sziasztok .
1. Magyarokkal kezdtem párszor de az esélytelen , észre vetem hogy a játék az oszmánokat ajánlja azzal úgy ahogy megy de a Mamelukokal sose birok mindig meg vernek még akkor is ha több vagyunk , arról meg már nem is beszélek hogy ha meg
verném őket egy csatába nem tudom őket követni a a sivatag meg az után pótlás vagy mi matt . Ezek ellen mit tudnék tenni ?
2. A katonai technológiát nyomatom rendesen gondol azt kel hogy még erősebb legyen a szeregem ?
3. Melyik ideálokat érdemes választani és miért ? És melyiket egyáltalán nem .
Sajnos ez van leghiányosabban lefordítva így igen nehéz dolgom van itt.
Elsőnek a Economic ideas választottam a pénzeset ezt tűnt jónak , viszont most nem tudom melyiket kéne mert
én a Quantity ideas választanám csak akkor lekel állnom a katonai technológia fejlesztésével amit meg nem szeretnék
a Másik kettőből tudnátok valami jót mondani .
3. A túl terjeszkedési % hogy tudom lejjebb vinni hogy adminisztratív pontomba ne kerülne , elégé lázonganak
Pedig örülhetnének hogy egy nagy birodalomhoz tartozhatnak .
4. Hőbéres dolog , gondolom nem érdemes olyanból aszt csinálni akinek van magja a területemen mert az istenért
nem akar javulni a viszony .
5. Másoknál viszont aszt látom hogy szövetségesből hűbéres lett , aszt hogy csinálják ?
6. Mit ér meg építeni ARRA rájöttem hogy a legfontosabb a templom de utána mit éri meg mondanátok fontossági sorrendet ? És mit nem éri meg egyáltalán nem építeni kikötőkön kívül ?
7. Miért nem tudok egy bizonyos területre építeni egyáltalán semmit (sárga színű) És hogy lehet újabb ablakokat kinyitni építéshez mit kell tenni érte .
1500 ban járok szövetségesek : Krím viszony 112 Perzsia viszony 69
(volt egy háború ami óta sajnos folyamatosan csökken)
Tunézia viszony 100 / Hűbéresek : Havasföld viszony 42 / és Szerbia viszony -17 (sajnos neki van egy magja nálam)
De háborúba jön mind a kettő igaz hogy bóklásznak támadás közbe de legalább ott vannak .
Ezenkívül bármilyen hasznos tippet szívesen fogadok . Élőre is köszönök minden infót .
1. Magyarokkal kezdtem párszor de az esélytelen , észre vetem hogy a játék az oszmánokat ajánlja azzal úgy ahogy megy de a Mamelukokal sose birok mindig meg vernek még akkor is ha több vagyunk , arról meg már nem is beszélek hogy ha meg
verném őket egy csatába nem tudom őket követni a a sivatag meg az után pótlás vagy mi matt . Ezek ellen mit tudnék tenni ?
2. A katonai technológiát nyomatom rendesen gondol azt kel hogy még erősebb legyen a szeregem ?
3. Melyik ideálokat érdemes választani és miért ? És melyiket egyáltalán nem .
Sajnos ez van leghiányosabban lefordítva így igen nehéz dolgom van itt.
Elsőnek a Economic ideas választottam a pénzeset ezt tűnt jónak , viszont most nem tudom melyiket kéne mert
én a Quantity ideas választanám csak akkor lekel állnom a katonai technológia fejlesztésével amit meg nem szeretnék
a Másik kettőből tudnátok valami jót mondani .
3. A túl terjeszkedési % hogy tudom lejjebb vinni hogy adminisztratív pontomba ne kerülne , elégé lázonganak
Pedig örülhetnének hogy egy nagy birodalomhoz tartozhatnak .
4. Hőbéres dolog , gondolom nem érdemes olyanból aszt csinálni akinek van magja a területemen mert az istenért
nem akar javulni a viszony .
5. Másoknál viszont aszt látom hogy szövetségesből hűbéres lett , aszt hogy csinálják ?
6. Mit ér meg építeni ARRA rájöttem hogy a legfontosabb a templom de utána mit éri meg mondanátok fontossági sorrendet ? És mit nem éri meg egyáltalán nem építeni kikötőkön kívül ?
7. Miért nem tudok egy bizonyos területre építeni egyáltalán semmit (sárga színű) És hogy lehet újabb ablakokat kinyitni építéshez mit kell tenni érte .
1500 ban járok szövetségesek : Krím viszony 112 Perzsia viszony 69
(volt egy háború ami óta sajnos folyamatosan csökken)
Tunézia viszony 100 / Hűbéresek : Havasföld viszony 42 / és Szerbia viszony -17 (sajnos neki van egy magja nálam)
De háborúba jön mind a kettő igaz hogy bóklásznak támadás közbe de legalább ott vannak .
Ezenkívül bármilyen hasznos tippet szívesen fogadok . Élőre is köszönök minden infót .
Igen mondjuk én sokat nem játszottam a ruszkikkal eddig csak a russia-s achira mentem. Most viszont a baltic crusader-t próbálom megcsinálni a teutonokkal de nagyon nehéz hogy mindeni riválisnak rak <#falbav>#falbav> .Valaki már megcsinálta ezt az achit?
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.02. 22:51:20
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.02. 22:51:20
Common Sense előtt a ruszkikkal a stratégia az volt ,hogy dánokkal kellett szövetkezni, mivel PU-ban vannak Norvégiával meg Svédországgal iszonyat erősek az elején. Aztán mikor a lengyelek elkezdenek hábroúzganti akkor nekikmenni. Onnantól egészen Ausztriáig egyenes az út.
de rohadt sokszor raknak riválisnak ahogy létre jön a lenyelk litván PU, majd a commonwealth.+Sok a rutén belorosz és orosz területe így lehet őket csapkodni rendesen. 😄
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.02. 22:20:54
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.02. 22:20:54