10049
-
hitman1028 #4919 ottomans -
Ntj #4918 Indiásat melyikkel akarod? Ottomans, Portugal, Castille? -
hitman1028 #4917 megvárom vele az uj paatchet,nem akarom féltávnál ujrakezdeni -
hitman1028 #4916 először a master of india jön -
Ntj #4915 Szép! :) Grat! Akkor most nekiállsz Old Prussianak? xd -
hitman1028 #4914 economicnál csak az első hármat fejleszd ki,mert harmadik a nemzeti bank ,a többi felesleges -
hitman1028 #4913 ideákkal
economic v innonative -
HUmanHunter #4912 Inflációt hogy lehetne hatékonyan csökkenteni? Jön a treasure fleet állandóan a kolóniámról, és 1% al növeli minden alkalommal, advisor tudná csökkenteni meg admin ponttal is, de már 30% on van, az már elég gáz, nincs annyi admin pontom hogy csökkentsem és azthiszem gyakrabban jön mint 1 év :D -
hitman1028 #4911 na csak sikerűlt:)
itt a végső csata
velem volt spanyol és svéd ,később csatlakoztak még a litvánok -
--deathstroke-- #4910 Hmm... akkor lehet hogy nálam bugos (pedig királyságom van és megvan a res publica dlc is) -
#4909 Szerintem nincs időhöz kötve.
1529-ben már republic voltam, de nem emlékszem előtte volt-e már választás, vagy ő az első.
-
--deathstroke-- #4908 Utánanéztem, azt írják hogy az event 1581-1620-ig ugrik fel valamikor.Akkor még pár évig Monarchiám lesz. :D -
#4907 Engem sosem izgatott, de csak annyi értelme van amit te is leírtál szerintem -
wednes #4906 A "kémelhárításunk" erejének, gyengeségének van valami gyakorlati értelme?
Azon kívül, hogy lebuktathatja ha valaki claimet fabrikál ránk. Eventeknél érdekes, ha van döntési lehetőség, erősödjön, gyengüljön, valami másnak mondifier rovására stb Vagy. Spymaster Advisiornak van -e egyáltalán értelme? Pláne, ha már erősek vagyunk és nem attól kell rettegni az ágy alatt, hogy ki jöhet nekünk? -
hitman1028 #4905 de miért jó mindig a vallásváltás?
én sose szoktam -
#4904 Semmi nem kell hozzá, csak hogy ne republic legyél. Idővel jönni fog, valami Constituionism vagy mifene a neve. -
--deathstroke-- #4903 Megalapítottam Hollandiát.
de a dutch republic event nem ugrik fel, nem tudjátok hogy hogyan lehet előidézni? -
wednes #4902 Ohh, hát akkor ez tényleg egyszerűbb út, ezt nem is tudtam.
Evangélikus vallásnál már kialakult a 3 reformációs központ (brit szigetek, Svédország, Riga). Kálvinistából tudnék elhozni 1-et. Azért szerintem az nem árt, ha van. Vagy maradok katolikus.
Török háború úgy alakult, ahogy mondtad(lecsaptam egy kedvező pillanatra). Egyiptomba kolbászolt az oszmán hadsereg, mikor megindítottam a támadást. Le is száguldottam Konstantinápolyig és le is zártuk a Boszporuszt szárazföldi csapatokkal. Ha sikerült átkelnie a biztos vereség várta.
Szerintem nekik megyek megint, más ellenfelem nem igen van. Etetem a "vazallokat".
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.10.22. 21:48:08 -
Lysandus #4901 A western fókusz nem westernizáció. A westernizáció az évekig tart, a western fókusz pedig azonnali. Megnyomod a gombot és már át is kerültél a nyugati tech groupba. Szóval utóbbinál nem kell aggódni a terjeszkedés miatt.
Elég szépen állsz, gratula!
Én mindig vallást váltok evangélikusra (protestant a játékban), EU IV-ben az a legjobb vallás (mivel svédek fejlesztik...). -
wednes #4900 1527
A magyarokkal elfoglaltam Prágát megvan a adm 10-es szint. De béna voltam, mert előbb is elfoglalhattam volna legalább 5-6 évvel. De én megvártam a 10-es szintet vele...
Elég magas a szeparatizmus és 30 évig még a tartományon lesz. Ezt kell most kivárni. Csehországból adtam mindig koncot a lengyeleknek és az osztrákoknak így 200 körül van még mindig a barátság.
Török kicsit visszaszorítva a Balkánról. Bosniat és Wallachiat hizlaltam fel bolgár területekkel. Havasalföldön szerintem már felesleges "őrgrófságként" tartani, mert így nem lehet a jövőben beolvasztani, nem tom megéri -e visszavonni róla. Bár annektálni, beolvasztani addig nem akarok semmit, míg nincs meg a westernization, mert úgy tudom minél kisebbek vagyunk annál jobb. Abban se vagyok biztos megéri -e a 2 déli szomszédomat tovább hizlalni a törökök rovására. Lassan akkorák lennének mint én, és ez nem tudom az integrációba milyen plusz terheket jelentene.
Vallás váltáson is gondolkodom (kálvinista) Bár a potenciális szövetségeseimmel rontanám vele a kapcsolatokat. A vallás csere sok mindent összekuszálna, bár feldobná a mostani egyhangú játékmenetet. :) Viszonyok megromlása prestige veszteség, közeljövőben westernization és mindenféle integrálás.
Velence francia szövetséges(legerősebb állam), kérdéses, hogy piszkáljam -e őket, bár nekik kell házhoz jönni a pofonért. -
Timakrisz #4899 Na rájöttem, vagyis asszem :D
-
hitman1028 #4898 nekem walessal nem jött be,róma mindig kűldözgette a warning-okat xd
old prussia-t néztem ki magamnak -
Ntj #4897 Jah, ezt láttam én is. Nem semmi a csávó :D. Bár ez több mint 1 éves végigjátszás és azért neki is beletelt 2000 évbe a teljes wc, de megcsinálta. :D -
hitman1028 #4896 na meg van moszkva is,méghozzá a legjobb módon
perm vazallus,így nem került egy csomó admin pontba
van még 300 évem ,hogy kitaláljam ,hogyan lehet bécset megszerezni
-
Lysandus #4895 Nem az kell a reformhoz, hogy: pozitív stabilitás, öt vazallus, kevesebb, mint 50 doom, és ne legyenek lázadók? Doom csökkentésre meg ezt a Flower Wart írják, meg a vazallusok uralkodóinak rituális feláldozását. Ez nyilván nem teszi őket boldoggá, de minden egyes reform után a vazallusok úgyis el fognak szakadni, szóval nem mindegy? Legalább lehet velük megint háborúzni.
(Mondjuk én csak olvasom, talán 1.16 óta nem játszottam pogányokkal, de szerintem pont a legnehezebbe húztál bele. :-D) -
Timakrisz #4894 Oké, de hogyan? Amúgy ezt én is olvastam meg a tooltipet is, de lövésem nincs hogy működhet.
-
Lysandus #4893 Én csak az EU4 wikin olvastam róla. A lényeg, hogy akkor múlik el, ha megcsinálod mind az öt vallási reformot. -
hitman1028 #4892 meg azért a római birodalmat legyőzni xd
azért valakinek volt türelme hozzá
https://www.youtube.com/watch?v=jV80GuDKJeA&list=PLZ1gesxKl2dcSI1emYXvOsCRXBQEboNWl&index=1 -
Ntj #4891 Hát igen az elejével ez a nagy baj... Pedig nem lehetne olyan rossz az, hogy kurva sok kolonizálásra váró terület áll rendelkezésre. :D -
hitman1028 #4890 én majd kezdetektől tervezek egyet,csak úgy meg rém unalmas lesz xd -
Ntj #4889 Vannak még terveim egyébként. Tehát 1922-ben amikor Mussolini hatalomra kerül, lehet hogy az ő célját teljesítem. (Aki nem tudná, egyesíteni kéne egy 1922-ben lévő Olaszországgal a Római Birodalmat.) -
Ntj #4888 Könnyen lehet fejleszteni a területeket nem kerül sok pontba. Budapestem 60 developmentes (22 20 18) de így is csak ilyen 20-30 pontba kerül fejleszteni. Bár az idegesítő, hogy némely országoknak területei nagy része 100+ developmentes (khmm.. Németo. Olaszo. Japán USA KÍna....) Oroszok meg rohadt gyengék lettek, development rendszer előtt ők voltak a legerősebbek, de így hogy Szibéria semmit sem ér, meg a Kelet-Európai területeik se túl termékenyek. Szóval később majd 1956 megismétlődik 100 év múlva csak éppen fordítva... :D -
hitman1028 #4887 csak az a baj h modern időkbe már minden ki van fejlesztve,mindenki kb egyszintű már -
Ntj #4886 Még az ak-47 után is van valami. Én már az ak-47-nél újabbakat használom. Jó kis mod, főleg most ez az új Developmentes rendszer elég jóvá tette. -
hitman1028 #4885 jól meg van csinálva,asszem ak-47esek az utolsók -
Malarki #4884 Ez a mod amúgy mennyire van részletesen megcsinálva? Tehát pl államformák, technológiák, egységtípusok meg ilyenek. Vagy itt méf 2000-ben is a napóleoni négyzetek lövik egymást? -
Ntj #4883 Aprópó Törökök... Az is egy érdekes dolog. Törökök 23 év alatt egy háborúban annektálták Görögországot, illetve Irántól az egész tengerpartját elvették. Jah, meg Svédek is erősködnek, Norvégia, Dánia (kivéve Koppenhága, mert az német lett :D), néhány finn terület, meg az egész lengyel partvidék amit a 23 évnyi hódításuknak könyvelhetnek el. -
Ntj #4882 Szóval így állnék. Volt egy érdekes háborúm. Germany-Italy-Ukraine vs. France-GB.-Spain-Hungary, utólag Algéria is. Na már most nem pár ezer katona volt a háborúban. Együtt a két fél kitett 1millát, ami persze annyira nem nagy dolog, hisz az USA-nak és Kínának 1milla+ hadereje van... Németország 300k katonával rendelkezett Olaszo. kb 200-zal. Franciáknak volt kb. 150ezer+100-120ezer spanyol meg 190ezer rendkívül hülyén mozgó brit. Nekem volt 65k, Ukrajnának mindössze 25. Persze ezek háború kezdetén voltak így. Ukrajna utólag lépett be az egész háború onnan indult, hogy Italy hadat üzent Fro.-nak. Nem volt könnyű szülés, de meglett két nagyon véres Piemonti csata után (persze a német-olasz tömb támadott hegyekben) óriási létszámcsökkenés történt az ellenfélnél. Mind a 2 csatában vagy 50-100k-s túlerő volt, de vagy 200k-t vesztettek mind a kettőben. Ezen a képen, már Ukrajna kiugrott és legalább lett hasznom a háborúból is, 4 területére volt claimem, oda is adta a francia AI. (Igen, néha ilyen is történik, kb évszázadonként 3-4x... :DD) Most a többit ráhagyom a nyugatiakra. Jah, a Japán háború meg csak annyi, hogy Japán Kínával szövetségben hadat üzent a ruszkiknak azt már több mint fél Szibéria Japán megszállás alatt áll. Azért Moszkváig még talán, de Pestig már csak nem jönnek el ezek a "húzott szeműek"... :D Kövi cél persze Bosznia, ill. Bulgária. Jah meg szövik: France,Spain,Poland,Russia,Turkey
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.21. 22:25:15 -
Ntj #4881 http://kephost.com/image/ShIV -
Timakrisz #4880 Hát nem vágom ezt a Doom témát :( Sorra nyerem a háborúkat, szépen lassan enyém egész közép amerika, mégis egyre csak nő... néha kicsit lemegy ha nyerek csatát meg pár event miatt, de mindig beüt :(( szóval szívesen várok minden tippet.
Viszont ilyet még nem láttam: :D (2 kép lesz, az első egy nagyon nagyon érdekes dolog :D a másik meg hogy hol tartok, de kb 10x volt már doom)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.21. 22:10:48