10049
-
Timakrisz #4959 Nálam
1. mindig az Admin (tech olcsósítás + coresítás + elején még sokszor kell a mercenary a terjeszkedés miatt vagy mert lemegy a manpower, vagy mert hogy ne menjen le :D ),
2. változó általában dipo tech / influence / Expansion attól függ mire megyek, WC-nél Influence, kisebb nemzeteknél, vagy kevésbé agresszívaknál dipo, kolonizálósnál (Cast/Port/Eng/Fanc) expansion
3. szintén változó agresszív terjeszkedősnél Quantity, kolonizálósnál Expansion, kisebb államoknál Economy
Aztán néha bekattanok és kipróbálok mást :)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.26. 10:59:41 -
Timakrisz #4958 Kb ugyanaz az az arány nálam is 13 ból 11 lett meg :( Hülye Reagency Council beütött az utolsó 5-6 évre :( Na majd az Ottománokkal :D -
Szasza1397 #4957 Melyikek az az ideák amiket sűrűn szoktatok megcsinálni? vagy van egy favorit amiket mindig ugyan úgy csináltok? -
winterpeti #4956 Én most fejeztem be a spanyol játékokat, mondjuk nekem közel sem jött össze enyi terület mint neked, az elején csúnyán kikaptam a franciáktol és igy a hódításom vissza maradt. De majdnem egész Amerika az enyém lett a végére, meg francia ország. 9 achit terveztem be és ebből 8 össze jött szóval eredményes játék volt. -
Timakrisz #4955 Jah, de nagyon nehéz ész nélkül szépen terjeszkedni :), mert ide oda csapongtam: na még ezt az achit, na még ezt, őket 1650 körül megtörtem (szinte egész Anatólia az övék volt meg Nagy-Magyarország), de aztán nem vacakoltam velük.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.26. 08:34:33 -
HUmanHunter #4954 Lengyelország jól tartotta magát :D -
Timakrisz #4953 Na itt a vége :( az 1 millás achi sem lett meg :(( Kötsög Reagency council :(
World:
"Szövetség":
Pontok (sajnos pár ideát én is elszúrtam :( ):
Európa (igazából bárkit szétszedhettem volna, de nem járt érte achi, az Emperor meg megszereztem már):
-
Timakrisz #4952 Célegyenesben elbukni a Master of Indiat :D
-
Timakrisz #4951 :P mármint WoWban raidelek... -
pocoksari #4950 fiatalok is vannak itt, legalább ne írd le, hogy mikor raidelsz... -
Timakrisz #4949 Raidelek utána befejezem. -
pocoksari #4948 csak a többiek versenyeznek...én meg nyerek :V -
pocoksari #4947 másolj képet -
Timakrisz #4946 Nem arra, de láthatóan sok mindent elrontottál. Spanyollal simán meg lehet az első hely, mert erős nemzet, igaz az első 30-50 évben szívás vele háborúzni, de utána már nem lehet gond, ha megvan az Aragón PU.
Pl.: totál fölösleges az észak afrikai provinciák elfolglalásával időt, pontot elpocsékolni, mivel rettentő drága coresítani őket meg állandóan lázadoznak a nyavajás berberek, és a provincia értéke kb 0. Az ideákait is megfontoltabban választhattad volna, ahogy látom Dél Amerika csücskét a kolonizálás sem ment zökkenő mentesen.
Amúgy pont most én is Castiliaval jatszom 1811, mindjárt vége... sajnos a Master of India nem jött össze, de kb minden meg lett amit elterveztem velük.
-
barnetpowa #4945 Bocs,nem tudtam hogy versenyre megy :/ :O -
hitman1028 #4944 https://www.youtube.com/watch?v=CvdbQKq3yQc&index=39&list=PLcfoXIZkBvyVtWA5OE3PbCCraCPW2gVsE
ez még a régi spanyol játékom vége xd -
Timakrisz #4943 Savoy, valamikor 1500 körül, gondolom HRE -
Timakrisz #4942 Ennél azért sokkal jobbat ki lehet hozni Kasztíliával. -
joki95 #4941 Svajc miatt volt savoy a tippem. A masodik az lett volna. -
#4940 hú ez rémisztően közel volt :D
Florence->Tuscany, Savoy vazall és Bohémiáért succesion war-t vívtam. Az év pedig 1563 -
joki95 #4939 Savoy es megorokolted a cseheket aki a csaszar volt es megkapta burgunidat? Ez ev talan 1575? -
hitman1028 #4938 erről ennyit,spanyolok partraszállnak ,onnét cseszhetem,pedig direkt siettem
ráadásul francia szövetséggel xd
egyenlőre hanyagolom,meglehet csinálni ,ha gyenge spanyolokat fogok ki
-
#4937 "How am I? What year am I? How am I doing?"
-
barnetpowa #4936 17. század közepétől full OP volt :D Akkor tájt nem tudtam mit kezdeni a Commonwealth-France-Tuscany hármassággal :D -
hitman1028 #4935
goa elfoglalva,igy a portugálok pórul jártak
danzig livóniáé,igy nem tud létrejönni commonwealth xd,elég jó szövetségesei vannak,ausztria meg csehek
-
hitman1028 #4934 commomwealth xd -
barnetpowa #4933 Spanyol játék vége.Nem sikerült az első hely :(
Spanyol1
Spanyol2 -
hitman1028 #4932 tessék
syria beolvasztása kicsit sokáig tartott,de már nyugatiak vagyunk
muscovy szerencsére kicsit legyengűlt egy polgárháború következtében,kazakh ki is vált
már csak baluchistan van vissza és jöhet india
sajnos már csak pillanatok vannak vissza commonwealth megalakukásához,aminek nem örűlök nagyon -
pocoksari #4931 hmmm...ez egész jó eddig, egész jó
gyakrabban rakj képet -
hitman1028 #4930 a terv első része kész,bécs elfoglalva
syria,ardalan,örményország vazallus
nem is tudtam,ha elfoglalok egy országot teljesen,a vazallusa automatikusan az én vazallusom lesz xd -
hitman1028 #4929 mert egy nem nyugati államnak egy örökkévalóság mire teljesen kifejleszt,főleg egy admin ideát
franciákkal próbából az innonativet fejlesztettem teljesen ,és így is sokáig tartott,mert az ember közbe foglalgat is
előnye utána annyi volt ,hogy a szintekhez kevés kellett -
pocoksari #4928 szerintem is tök értelmetlen félbe hagyni :) -
zombitibi #4927 A kamatcsökkentőn kívül mindegyik elég jó, főleg ha a magas infláció a gond. Nem is értem mi értelme egyet félig megcsinálni. A 2% tech bónusszal + más csökkentőkkel nem kerülnek olyan sokba az ideák. -
pocoksari #4926 az autonómiacsökkentő nagyon kell még -
wednes #4925 Az a baj, ha jövőre jelenik meg, még plusz 1-2 év, mire feltöltik egyéb tartalommal is, a DLC politikájukból kiindulva.
Ezzel a tempóval 3-4 év múlva simán lehet egy Victoria 3.....bejelentés. :) -
Timakrisz #4924 Advisor, Idea kb ennyi. Meg néha random event. -
#4923 Majd jövőre:)
remélem viszont, hogy a következő projekt a Victoria 3 lesz, bár úgy látom kicsi rá az esély. Aztmondták mindent beletettek amit tudtak, de én örülnék neki azért :D -
wednes #4922 Inkább gyúrnának már a Hearts of Iron IV-re. -
#4921 Még nincs rá hivatalos dátum, de még idén -
Ntj #4920 Az új patch meg a Kozákos DLC mikorra várható?