10049
-
Ntj #5079 Akkor is van még lehetőség, ha éppen Lengyel-Litvánia mint mindig turbófokozatban van. Először is, lehet menni délre, (ha már a keleti hordákkal nem akarsz harcolni, Kaukázus felé is tudsz menni, de ha abszolút nyugatra akarsz menni akkor ott van Skandinávia is. :) -
wednes #5078 Én szívesen játszom olyan néppel is amit nem csipázok. :)
Abban lehet igazad, hogy már kezdésnél lehet ütni kellett volna őket, akadályozni a szövetségeik létrejöttét. De én megelégedtem Novgorod lenyelésével, Livónia szétverésével, Svédektől finn területek elvételével és vazallok annektálásával.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.11.02. 15:02:19 -
Timakrisz #5077 Én mondjuk megvárnám, míg nekiesnek a teutonoknak, és utána kötnék gyorsan szövetségeket, majd megvárnám, hogy kicsit lejjebb menjen a manpowerük. Útálom a ruszkikat, csak azért nem játszom velük, de lehet egyszer rászánom magam :) -
wednes #5076 Magyar szögetség megvan, de galamb lelküek. :) Támadásban nem segítenek. Bár gondolom ez idővel változhat, urakodótól függ ez?
Pomerámia lengyel szövetséges. :) Ahogy a pápa is, +lovagrend lengyel vazall (ami megmaradt belőle).
Cseheket majd megnézem, hogyan állnak a kérdéshez, rájuk nem is gondoltam, kössz a tippet.
-
Timakrisz #5075 Köss szövit a csehekkel vagy a magyarokkal+pomerámia -
wednes #5074 1530-as évek, Moszkvával vagyok és nem tudok kitörni az elszigeteltségemből. :)
Nem tudnék áttörni a lengyel-litván szövetségen (nem pu csak szöv). Régebben gyengébbek voltak, vagy több volt a lázadásunk nem tudom.
Valami miatt azt hittem Rigát kell behúznom, a western döntéshez és hátradöltem. Aztán látom, hogy le kéne kolbászolni Danzigig, amit a lengyelek már rég behúztak maguknak.
Az kéne, hogy ők tamadjanak, de nem fognak. Az erőviszonyok a terep a távolságok és a warscore miatt a védekező félnek van mindig esélye. A szövijeiket meg nem tudom megtámadni. SENKIVEL nem háborúznak. Ülnek a seggükön és technelnek, katonailag sosincsenek lemaradva.
Egyenlőre ítéletnapig várhatok arra, hogy belekeveredjenek valami balhéba. Nyugatiak jóba vannak velük, engem meg leszarnak. :) Riválisuk: én, törökök (akik nem szeretnem engem se), és a krím. Na abba néha belerúg a litván és falatozik belőle. Azon kívül, hogy csúnyán nézünk egymásra egyszer sem harcoltunk még.
Egyenlőre nincs kedvem a sztyeppe felé terjeszkedni nomádok ellen harcolni, még a vallási ideát ahhoz fel akarom tolni. Kifejezetten nyugat felé akarok menni, mert a lengyelek lassan benyomják a western focust, akkor lesz még kellemetlenebb a dolog. Quantity ideát is fejlesztem, bár ideára mindig kevesebb megy, nehogy tech hátrányba kerüljek.
Manpower és hadsereg terén majdnem 2x a túlerejük. Ezért necces a támadóháború. Megvédeni megtudnám magam, de támadni szerintem esélytelen.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.11.02. 11:59:58 -
Lysandus #5073 Pontosan. Adni kell a szöviknek katonai mozgási engedélyt, és akkor jönnek maguktól leverni a lázadókat. -
Timakrisz #5072 Jaja, meg ha jó a viszony a vazallussal, akkor ők is jönnek, jó arcok :) ráadásul úgy jönnek, hogy a saját seregükhöz képest kb 75% os erősségű lázadónak nekimennek. -
hitman1028 #5071 én is kibirtam,nekem még a szövetségesek is jöttek segíteni:) -
Timakrisz #5070 Igaz, csak előbb éppen releaseltettem őkét és az kavart be :) -
Timakrisz #5069 De van :) Kicsit elszámoltam magam előbb és elfeledtem, hogy egy előző háborúból való coresítés nem fejeződött be, és rányomtam a 99,8%-os peacere :D (lett 105 o.e.) az 508 tartományból 98 fellázadt :D 5 év volt míg levertem... vagy 6? de azért sikerült. Jók ezek a zsoldosok ilyenkor. -
hitman1028 #5068 nem szlavóniát,hanem horvátországot xd
plusz kell adni még 2 tartományt -
hitman1028 #5067
alig van katolikus -
Lysandus #5066 Még sincs büntetés, ha nincs meg a hét birodalmi szabad város. Csak nem kapja az ember a pluszokat utánuk. Ugyanis az utolsó előtti reformmal minden tagállam vazallussá válik, és vazallus nem lehet szabad város. Tehát az utolsó előtti reformot követően nem maradnak szabad városok sem. -
--deathstroke-- #5065 Jelentkezni kell. -
Skyvolker10 #5064 És jelentkezni kell vagy a császár ajánlja fel? -
winterpeti #5063 Nincs nemzet ami kibírja katonailag a 100% overextenizion gondjait( ironmanban), autonomiát akkor érdemes nővelni ha nincs elég katonád arra hogy leverd a lázadokat. -
Lysandus #5062 Az okozhatja még a tömeges lázadásokat, hogy az overextensionod 100 felett van. Azaz túl sok coresításra váró területet kértél el a békében. Az overextension ne haladja meg a 100-at, mert ellenkező esetben szétlázadnak (kivéve, ha bírod katonával).
Az autonómiát én nem növelném a helyedben, mert akkor csökken a tartomány bevétele, kereskedelmi és katonai értéke is. Nem azért foglalunk el dolgokat, hogy ne legyen belőle hasznunk. -
Ntj #5061 Területet csak akkor tudsz átadni, ha megvan az Art of war DLC. Lázadásokat meg úgy érdemes elkerülni, hogy az általad meghódított területen felviszed az autonómiát. Ha több helyen van lázadás, akkor pedig ne vívj 4 párhuzamos csatát egyszerre. Szépen apránként túlerővel (persze, ha erre van lehetőség) menj neki a lázadóknak. -
hitman1028 #5060 harsh treatment-el lehet időbe eltolni a lázadások kitörését
tartományfűggő.ha nagy létszámú tartomány lázad fel,ott nagy lesz a sereg
csak akkor tudsz átadni terűletet,ha a szövetséges szomszédos azzal a terűlettel
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.11.01. 11:32:51 -
Timakrisz #5059 Inkább úgy nézd: ne legyen 5 tartományodnál több, legyél 190+viszonyban a császárral, és legyen szomszédos HRE tartományod. (Magyarország esetében ehhez el kell engedned vazallusként Edélyt és Szlavóniát.)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.01. 09:52:04 -
imp3rial #5058 Üdv mindenkinek! Most kezdtem a játékot és szeretnék kérni egy kis segítséget olyanoktól akik már nagyon értik. Kettő nagyobb gondom van, néztem végigjátszást a neten és az alapján kezelem a lázadásokat, viszont van amikor a semmiből 3-4 helyre is terem lázadás és 10-15 ezres seregek még az elején amikor esélyem sincs ezeket leverni,mit lehetne tenni ez ellen? Vagyis miért ekkora lázadások törnek ki nálam, mikor a videókban nincs soha ekkora lázadó sereg? A másik ami miatt kicsit megakadok, hogy háborút indít a szövetségesem és behív, természetesen belépek. Ezután megszállok területeket és szeretném a szövetségesemnek átadni azt a területet még a háború alatt,hogy a békét gyorsabban kérje, viszont sehol sem tudom ezt megtenni. A végigjátszásban láttam viszont, hogy lehet ilyet csinálni, csak lehet más mód van meg nekem és ezért nem ott van ahol a videóban volt. Én a Common Sense verzióval játszom , esetleg ha valaki tudna tippet adni nekem, hogy hol keressem ezt az opciót azt nagyon megköszönném. -
wednes #5057 Hogyan hat az erődök befolyási szférája a szomszéd területeknél?
Mi alapján foglalja vissza őket? Néha kaotikusnak tűnik.
-
#5056 Elnézést, igazad van :D -
Lysandus #5055 Fordítva. Ha azonos csoport, akkor 0,5, ha eltérő, akkor 1.
Így ugyanis könnyebb a belépés (0,5-el szorozni, az kettővel osztani, ugye), ha a császár kulturális csoportjához tartozik az ember. (Felezi a development szintet, tehát kétszer akkora országgal is be lehet lépni ugyanolyan viszony mellett. Vagy még éppen be lehet lépni.)
Maradjunk a teutonoknál. 115 developmentjük van az elején. Ők is a német csoportba tartoznak, mint a császár, Ausztria. Tehát 100+115*0,5, azaz 100+115/2, azaz 157-s viszony kell a császárral a belépéshez. Ha ugyanilyen feltételek mellett egy nem német országról van szó, az be sem léphet, mert 100+115*1, azaz 215-s viszony kellene a belépéshez, de olyan nincs, az elérhető maximum a 200-s diplomáciai viszony.
Azaz: ha azonos kulturális csoportban van az ember a császárral, akkor max. 200 developmentje lehet, ha be akar lépni. Ha nem ugyanabba a csoportba van, akkor csak 100. Mivel a vazallusok nem számítanak, így meg lehet próbálni elengedni vazallusokat, és tartományokat adni nekik, amik a dev. szint 100 vagy 200 alá csökken. -
#5054 Ha az emperror német kultúrájú(pl Ausztria), és te is német kultúrájú vagy, akkor a képletben 1-el kell számolni, ha a kultúrátok eltér akkor 0,5-tel -
Ntj #5053 Kultúra módosító? -
Lysandus #5052 Melyik országgal (mennyi a deveplopment szinted) és ki a császár?
A 157-es érték a Teuton Rendre vonatkozik, az elején, amikor Ausztria a császár.
A képlet egyébként így néz ki:
100+kultúra módosító*development = ilyen viszony kell a császárral, hogy be tudj lépni.
A kultúra módosító pedig vagy 0,5 (ha a császárral azonos csoportba tartozó kultúrád van), és 1, ha nem. -
Ntj #5051 Azt hiszem, hogy a császárral kell +157-es kapcsolat és nem lehet több a developmented 100-nál vagy 150-nél... valahogy e körül, nem tudom pontosan -
Skyvolker10 #5050 Hogy tudok belépni a Német-Római-Birodalomba? -
Ntj #5049 A túl nagy agresszióra ott a koalíció. Azért, persze csak ésszel nyilván gondolni kell itt a következményekre. (pl, ha annektálsz egy Franciaországot egész Európa koalícióra lépne ellened, +jó pár évtizedbe beletartana mire sikerülne magosítani) Itt tényleg én is az ilyenekre gondolok, hogy nehogy már egy 2000 developmenttel rendelkező ország ne tudjon annektálni/vazallizálni egy 2 területből álló Firenzét pl. -
#5048 Hát szerintem jó a mostani rendszer, nem engedi a túlságosan nagy agressziót. A Vicky 2ben sem lehetett pl egy Magyarországnyi területet 1 háborúban megszerezni -
Ntj #5047 Mondjuk néztem ma Matabarna meg Garrus Eu-IV Co-Op videóját és asszem Mata mondta, hogy jó lenne egy olyan rendszer az EU4-be, hogy ha egy háború eléri a 100% warscore-t akkor azt kérhess amit csak akarsz, így van ez Victoria II-be is. Tehát az, hogy egy 2-3 területű ország vazallizálása 150% legyen egy óriási birodalomnak, az azért elég szánalmas tud lenni. Ezzel teljes mértékben egyetértek, ezzel kéne foglalkozni mondjuk nem a hordákkal -.- -
--deathstroke-- #5046 Hát azért jól jönne egy dlc mert alig van event és mission, + nem ártana ha "átmagyarosítanák" a provinciák neveit, engem nagyon irritál :D -
kissssss #5045 ez akkor fog megtörténni mikor a románok teljesen önként függetlenséget adnak Erdélynek........ soha. -
pocoksari #5044 amíg veszik őket addig jönnek is...vicc, hogy van egy alap játék és szépen mindent kicserélnek benne...mintha mindenre lett volna 2-3 verziójuk, az egyik változatot kiadták az alap játékként, aztán a dlc-ben a másikkal kicserélték...és így lett a sakkból dáma -
--deathstroke-- #5043 most már jöhetne egy olyan dlc is amiben a magyarokra koncentrálnának.. -
pocoksari #5042 de, de az elég :) -
--deathstroke-- #5041 De ezt csak a hordák tudják csinálni :D -
#5040 De a raze csak a hordákra lesz jellemző, nem? :D