Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na jó igazad van, ez nem csak az elgépelésből van 😄
"veszítek" = el veszítek egy csatát <-> veszitek (rövid i)
"kel" = a tészta a lábosban kel; fel kel az ágyból <-> kell
"lenije" = becézet lenje ?😊 <-> lennie
"tartományanyós" ?????? WTF?!??!?
"aszt" = ??? <-> aZt
a 6. pont az totál nyelvtani közszeméremsértés 😄
"eszt" = Eszter becézése? <-> eZt
"ként" = a kén tárgyas esete (kérek 10g ként) <-> oszmánként
Kérlek szépen próbálj helyesen írni (ha nem használsz ékezetet az sem baj), mert az ilyenektől kinyílik a bicska a zsebemben (meg sokkal kevésbé válaszol az ember az ilyenekre).

1. Igen (vagyis azt jelenti magyarul: a tartalékos állományodnak 90%-on kell lennie)
3. Force Religion. Békekötésnél legutolsó fül, ha nem túl nagy az országuk akkor erre van lehetőség, kb tartományonként 20% (vagy 40?) pontért, bár ez lehet a base taxtól függ inkább.
6. De, de nem 1%, hanem eggyel nő. Teszem aZt 42 a force limited, akkor csinálsz 1 campet, akkor 43, ha kettőt 44, etc...

Szerintem az ne fordítson aki nem érti a szakkifejezéseket, mert a hozzád hasonló kezdőket csak még jobban összekavarja, és a tipikus több kárt csinál mint hasznot esete fog bekövetkezni. Rendesek, és lelkesek, de ennek így nincs értelme, olyan mintha az iskolában azt tanítanák: 3+2=6....

Sokkal jobban járnál te is, hogyha alt+tabbal váltogatnál a google translate és az eu iv közt...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.21. 17:08:32
De van Fordítás csak 60 % os . Anno még az Magyarítások Portál is fent volt csak volt ott valami nagy adatvesztés és nem tették vissza .
Most itt elérhető letölthető : https://www.youtube.com/watch?v=gq8QB94rHpc

Csak videó alatti sávban a több gombra kel kattintani és ott a link letölthető .

Azt már nem is mondom hogy az alapjáték fordítása lehet ez a fordítás én meg a Europa Universalis IV Common Sense változattal játszok így a plusz gombok meg lehetőségék még angolul is rosszul van írva szerintem . (Vagy én teleppitém valamit rosszul és azért rossz)

Hát én a fordításra aszt tudom mondani hogy nem épen jól sikerült de ettől nincs jobb úgy hogy ezt használom . "Szegény ember vízzel mos"

Fordítókat meg meg védeném mert senki nem akarta le fordítani a játékot így úgy szedték őket össze aki jött és volt kedve fordítani csinálta valószínű egy részük netten fordítóval fordítgatták (angol tudás nélkül).
Én halás vagyok nekik is mivel angolul csak pár szót ismerek így nem tudnék játszani a játékkal . (még úgy se hogy a 3 -al jó pár órát játszottam)

Aki esetleg szeretné fordítani a játékot az jelezze és meg beszélyük . Fordítás jelenleg 60 % áll . Ha bármi kérdésetek lenne írjátok ha tudok válaszolok .

Ezúton szeretném mindenkinek meg köszöni aki segített és segíteni fog a jövőben . Válaszaitok sokat segítenek a játékban köszönöm mindenkinek .
8. Amikor betöltöm a játékot ír ilyen tippeket amik elég hasznosak nem tudja valaki hogy hol találom azt a fájt amin eszt eltudnám olvasni egyszerre mindent ?

9.Ezek a küldik meddig maradnak meg egyébként és mikor ad újakat ?

1. Man Power mondjuk 60.000 akkor a 90 % 54.000 besorozható embernek kel lenije ?

3. ÉS hol találom ezt a vallás rákényszerítő gombot (háború végén békeajánlatnál pontosan hol)? Kb hány tartományanyós országnál lehet vagy érdemes .

5. Azt nem hiszem mert régebben 2 engedett most meg csak 1 enged és területeim száma folyamatosan nőnek .

6. A army force limit az nem aszt jelenti hogy menyi sereget tartatsz fent büntetések nélkül ? Ha igen akkor a Regimental Camp 1% szárazföldi erőhatár az aszt jelenti hogy a limitemet viszi feljebb ?

7. Esetleg mondanátok még valamit erről a HRE mert eszt még mindig nem értem hogy tudok hozzá csatlakozni oszmán ként .

Most vissza néztem hogy neme én írtam el a munkaerőt meg a erőhatárt de nem így írták .
szabii98
Valószínűleg valami barkács fordítás ncore-ról

I met God. She's black

Nem is létezik magyarítás, honnan veszítek ezt?

Az a baj, hogy ezek a fordítások totál félrevezetőek. Mi jön le abból, hogy munkaerő? Semmi, fogalma nincs az embernek, hogy ennek mi köze a háborúhoz... és ezért sokkal nagyobb baj egy nagyon rosszul fordított játékkal játszani, mint egy angollal, mert teljesen félrevezetőek a megnevezések. Amúgy én is sokszor "össze-vissza" irkálok ékezettel/anélkül, ez csak a fórumozók felületessége 😊
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.21. 15:26:12
Tuvok
Munkaerő

Gondolom valami gógli tükörfordító szintjén van...

Egyébként nem akarom a gyereket megbántani, de a magyarral is küzd azért rendesen...
2. A kereskedelmi nodeok hatókörét nem lehet megváltoztatni.

Amúgy nem tudom milyen magyarosítás lehet ez, de ha ilyenek vannak benne akkor inkább ne is használd. Aki a manpowert munkaerőnek, a forcelimitet meg erőhatárnak fordította az kb. egy percet se játszott a játékkal, és akkor ki tudja még milyen baromságok és félrefordítások vannak benne.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

7. csatlakozz a HRE hez
Milyen fordítás ez????????????????? Munkaerő?????? Úristen...... Az a TARTALÉKOS ÁLLOMÁNYT jelenti .....
én egyszer váltottam országot ironmanben megnézni valamit, ahogy átváltottam másik országra kiírta hogy onnantól már nem ironman, és nem kapok achievementet.

1.Fent a a dukátok mellet jobbra

3.Igen lehet.Ha háborúzol vele és békekötésnél ezt kéred tőle. (De csak kis területű országoknál lehet igazából mert elég sok warcsore-t eszik ez)

4.Ha megutál téged ő fogja bontani veled a házasságot, szóval igen, küldj neki a negatív diplomáciai lehetőségekből néhányat.

5.Ezt pontosan nem tudom, de ha jól emlékszem van olyan idea ami ad még leadert.Talán a területeid számától is függ???

6.Egész seregnek. A címered alatt van két kard.Ott lesz a katonaságnál a zsoldosok alatt hogy mennyi az army force limited.
Végül is nem írja hogy nem lehetne megcsinálni ezen a módon, de valaki próbálta már ironmanben azt hogy lehet-e releaselt vassallal játszani? (nekem tegnap nem volt időm kipróbálni)
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.21. 07:43:10

1 .Van egy olyan küldi hogy munka erő legyen 90 % aszt hol tudom meg nézni hogy most menyin van ?

2. Rányomok egy tartományra és alul mutat egy kereskedői központot gondolom abból a tartományból abba a kereskedő állomásba viszi az árut nem az lenne a jó ha saját területemről az én kerekesedő állomásomra vinné ? (oszmánok, Konstantinápoly ) Ha igen hogy lehet át állítani vagy esetleg egy szövetséges kereskedelmi pontra ?

3.Itt lehet valakire rákényszeríteni a vallás váltás ha igen hogy ?

4. Királyi házasságot hogy lehet fel bontani hogy ne bukjak stabilitást ? minden küldjek neki ami negatív ?

5. Hogy lehet növelni a liderek számát hogy ne 1/1 legyen és ne kapjak utánuk mínusz militari Power ?

6. Regimental Camp 1% szárazföldi erőhatár az csak az adót tartományban gyártott egységnek adja vagy az
egész seregnek ? és hol tudom meg nézni most hány százalékon vagyok ?

7. Hogy tudom az épületek árát lejeb vinni a Economic kívül mert az már meg van .

Ez nagyon jól hangzik! <#eljen>
Én a magyarokkal elfoglaltam Bécset, és durván 20 évet kellett várnom arra hogy a nacionalizmus lemenjen 1% alá, de megérte, mert azonnal westernizálódtam. Nem kellett szándékosan lemaradnom, alig háborúztam, Boszniát elfoglalták a szerbek, akiket meg katonai bábbá tettem. A lengyelek nagylelkűen segítettek a törökök ellen, szóval Vidint odaadtam a szerbeknek, így van egy viszonylag stabil állam köztem és a törökök között, ami megvéd engem. Ja, és a mamelukokkal is szövetségbe kerültem, és később szét is vertük az oszmánokat.:C
ám logikus h nem lehet megcsinálni released vassallal.úgy túl könnyű lenne,ottománokkal megszerzed az összes tartományt és utána átváltasz bizáncra
piety t a vallásnál kell keresni,muszlim országoknál
És ezt a menüt vagy gombot hol találom ahol mutatja jelenleg menyi Piety van ?
szabii98
Igen, ez lesz az, nem szabad rám szavaznia, mert akkor nem independent. Huhh, ez érdekes 😄

I met God. She's black

Tuvok
El kell foglalnod háborúban az Emperor, és az összes Elector fővárosát egyszerre.

Mivel arra nagyon kicsi az esély, hogy az Emperor-t támadva az összes Elector is bejöjjön a harcba, külön háborúkat kell indítanod, viszont ha egyszer az Emperor már védekezik az egyikben ellened, addig nem tudsz újabb háborút kezdeni másik Elector ellen, amibe az Emperor szintén jönne. Tehát azt kell elérned, hogy úgy támadd be az Electorokat, hogy csak az utolsó háborúba csatlakozzon az Emperor, viszont akkor már az összes Elector ellen harcban legyél.
Elvileg az az Elector ellen nem kell hadba lépned, aki a szövetségesed, DE nem szavaz rád. De ezt nem teszteltem, nem vagyok benne biztos.

Régen úgy volt, hogy a császár fővárosa, plusz a választók fővárosa. Az az elektor, aki a szövetségesed vagy vazallusod a háborúban, az nem számít, "csak" a többi fővárost kell egyszerre elfoglalni, akkor oszlathatod fel (a dismantle HRE akkor lesz aktív).
De szerintem lehet mert máskülönben nem lenne ott hogy: Not playing as a released vassal. Mert ha alapból nem lehetne releaselt vassallal játszani akkor miért írták volna ki külön?!
Hát ezt nem tudom, még nem próbáltam, és most munkahelyemen vagyok 😄 Majd ha hazaértem akkor kipróbálom és megmondom az eredményt 😊
Baaaszki az az alatta lévő achihoz tartozik.... hmmm... viszont ha releaseled Ironmanben úgysem tudsz rá váltani nem?
Most lehet hogy én vagyok a hülye (sőt valószínű) de én csak annyit látok ott hogy:

-Playing as byantium

-Own and core the following provinces: {Expand}

Nem látok olyat hogy Not playing as a released vassal.

Amúgy ilyen is 10000-ből egyszer van hogy Bizánc eléri az 1480-90-es évek végét nem hogy 1500+ de hát nekem persze ennyi mákom nincs 😞
http://www.eu4wiki.com/Achievements

Basileus achievement: No Not playing as a released vassal.

Azt néz amit lentebb írtam (#3724): 1524 és Konstantinápoly még mindig Bizáncé 😞(
Kár mert már nagyon felbasz hogy nincs 4-5 évem sem általában felkészülni egy oszmán háborúra.+Ez az új erődrendszer miatt ha sikerül a magyarokat, osztrákokat vagy a polákokat megszerezni szövibe, az ő seregeikhez sem tudok csatlakozni mert nem tudok átmenni a területeken.. <#falbav>
Nem, neked kell kezdened Byzánccal és úgy kell csinálni, megoldható, bazi nagy mázli faktorral. Magyarokkal megfogható a török, csak szopó, hogy állandóan vigyázni kell, hogy legyen kellő manpower és pénz a kincstárban 😞

szabii98
Valaki tönkreverte már a(z) HRE-t?
Nem értem a feltételeket. Azt írja, hogy az emperror fővárosát el kell foglalni, és egyik elector sem szavazhat rám? De háborúban kell mindenkivel lennem, nem? 😄

I met God. She's black

Mohamedánoknál kapod. Eventekkel, meg hadüzenttel és döntésekkel lehet befolyásolni.

100% pietynél ezt kapod:
Missionary strength: +3%
Morale of armies: +10%
Fort defense: +20%

-100%-nál pedig ezt:
National tax modifier: +20%
National manpower modifier: +20%
Technology cost: -10%

Egyenes arányban változik, szóval 50% piety-nél ezeknek a bónuszoknak felét kapod meg. Az a fő, hogy ne nagyon legyél 0% környékén, hogy lehetőleg kapd a bónuszokat vagy az egiykből vagy a másikból.
Playing as Byzantium

Own and core the following provinces:

Azt nem írja hogy: Not playing as a released vassal.

Szóval ha az Oszmánokkal kezdek, gyorsan bezúzom bizáncot majd releaselem úgy hogy bepipálom hogy a továbbiakban Bizáncal játszok akkor is meg kéne adnia az achit nem? Mert az oszmánokat nálam Magyarországgal is nehéz megfogni, (és az sem mindig sikerül) nem hogy Bizáncal..
1. Piety az mi ? Hol találom és mit csinál mit befolyásol , fontos dolog ez ?
A leírások szerint egy elég. De a valódi kérdés, hogy valaki próbálta-e már, és neki tényleg elég volt-e egy a háromból?
Crusader kings 2

Amúgy a westernizációnál nem elég 1-et a 3 városból birtokolni?
Nekem ez a változat van fent és működik : Europa.Universalis.IV.Common.Sense-SKIDROW 2015-06-10 21:58:24
Más kérdés hogy mióta fel tetem már jó párszol újra kezdtem , mert valamit valahol mindig elrontok .(mondjuk ha tudnék angolul vagy magyar lenne a játék már szinte minden menne)
Mi az a ck2 ?
ncoreról...elkezdtem ck2-vel, de abban is ultrajó vagyok még mindig 😊

Szia , honnan szedted le ?
gondoltam belekukkantok kicsit, de így elég nehéz 😞

ha másra klikkelek azt behozza...gondolom a crack a gond...

Beszart az egér? 😊 Rossz crack?
őőő, nem enged provinciára klikkelni, ez mitől lehet?! :F

Röhej 1524 és a török még nem foglalta el Konstantinápolyt... nekem meg 5 évet nem hagy élnem....
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.19. 01:25:47
Na ilyenkor tudnék belerúgni az egész kamdéfakmsdéfmdsaédfé meghalt a király, DÖGÖLJÖN MEG A KIRÁLY ÉS AZ UTÓDA IS

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.19. 00:53:58
Csökkented admin pontért, vagy felveszel egy inflációcsökkentő tanácsadót.
A buzi nagy inflációval mit lehet kezdeni?
Hajrá! <#eljen>