10049
Europa Universalis IV
  • Timakrisz
    Attól függ, Bécs elfoglalásával igen, amúgy egyáltalán nem... szerintem.
  • Szasza1397
    Megéri az oszmánokat nyugatiasítani?
  • winterpeti
    Itt van ez is :D beszáll valaki még a játékba?
    WInterpeti

Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.06. 07:27:46
  • Timakrisz
    Timakrisz
  • Timakrisz
    Egyszerűbb lenne, ha steam profil linket adnátok, és ott összemérhetnénk nagyon könnyen a farkunkat :D
  • pocoksari
    ezt minek?
  • winterpeti
    Aachik
  • winterpeti
    Itt vannak az enyémek.
    Achik

Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.05. 21:53:26
  • winterpeti
    Szépen tolod :D nekem még csak 50 achi van meg, ahogy néztem a tied biztosan több :D
  • Skyvolker10
    Köszönöm a válaszokat!
    Honnan tudom azt, hogy hány százalék?
  • hitman1028

eddig ennyi van,lehetne több is ,de majd bepótolom xd
    sok moddal játszok és ugye ott nincs achi xd
  • winterpeti
    A piety 0 nem ad semmit, ha pozitiv akkor ad missionary strengtet meg ilyeneket, ha negativ akkor meg a tax, tech cost csökkentést.
    Ezt olyan arányban adja amenyire nagy a pietyd.
    Példa: a piety -50% akkor a maximálisan meg kapható bónuszok 50% fogod meg kapni.
    (én mindig minuszba viszem a techcost miatt)
  • winterpeti
    Itt van pár kép az achikről amiket megszereztem, most ázsián vagyok rajta.
    Meg még a master of india az angoloktól.
    kép
    Kösz a segitséget! :)
    Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.05. 20:36:16
  • --deathstroke--
    "Sziasztok! A szunnitáknál ha a current piety lemegy a legkisebbre akkor kapom meg a 25% +adót meg ilyenek? és az jár valami negatív hatással is?" Hmm mivel nem játszok sunni nationnal így nem tudom 100%-an de szerintem ha felmegy a tax +25%-al akkor a manpower megy le 25%-al.. (vagy valami ilyesmi)
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.11.05. 18:53:30
  • Szasza1397
    Köszönöm a "válaszokat" :)!
  • hitman1028
    töltsd fel pl imgurra és onnan másold be a forunokhoz való linket
  • Lysandus
    Valahova máshova töltsd fel, ne az sg-re, és onnan linkeld be.
  • winterpeti
    alapból jpgben van, a méretével van baj, mert 350 kb és csak 35 enged meg. (átkonvetáltam és úgy is sok)
  • hitman1028
    átkell konvertálni jpeg.be és ugy feltölteni
  • Timakrisz
    Kép beszúrása opció és ott megadod a kép pontos url linkjét (és nem azt amelyik a képre mutat, hanem magát a képét)
  • winterpeti
    Hogyan rakjátok fel a képeket? , nekem nem engedi mert túl nagy a fájl.

Én az ottomanokkal nálam komoly problémák léptek fel, mert Európa széle Afrika és kináig igen sok területem volt, de anyi nacio volt már hogy egy vesztett háború után kilázadtak, elég sokan.
  • winterpeti
    Hogyan rakjátok fel a képeket? , nekem nem engedi mert túl nagy a fájl.

Én az ottomanokkal nálam komoly problémák léptek fel, mert Európa széle Afrika és kináig igen sok területem volt, de anyi nacio volt már hogy egy vesztett háború után kilázadtak, elég sokan.
  • Lysandus
    Akkor lesz elfogadott, ha több, mint 20 százalék, de ha utána 10 százalék alá esik, akkor megint nem elfogadottá válik. A humanista ideacsoportnak van egy olyan ideája, ami a 20 százalékot leviszi 10-re a 10 százalékot pedig 5-re, tehát könnyebben és tovább lesz elfogadott egy kultúra.

A diszciplína pedig valóban fegyelmet jelent. Konkrétan úgy működik, hogy növeli a csapataid által okozott veszteségeket a harcban, miközben csökkenti a sajátjaid által elszenvedett veszteségeket.
  • Timakrisz
    Mondanom sem kell bejött egy 10éves reagency council és egyszer ki is halt az uralkodó ház, azért olyan low a legitimacy. :)
  • Timakrisz
    Hát ez megint nem lesz meg... hihetetlen 2!!! Mindössze 2 db tartományt foglaltem el Provancétől és egyből koalíció alakult ráadásul 2 egymástól független (1520) majd alakult egy harmadik 1540 ben (Francia-Spanyol-Nápolyi-Bavaria+pár kisebb nemzet, de azt nagyon megszopattam Szicílánál :D beengedtem a 120ezres egyesített haderőt és lezártama visszautat flottával, szanaszét foglaltam magam), szóval az első kettőnél feladtam a háborút elején egyből, elvesztettem Bulgáriát, Corsikát, de egyszerűen nem bírom megállni, hogy ne támadjak be Erurópába :)) és tudom, hogy ezen megy el mindig, mert ennyi idő alatt egy Perzsiányi terület be tudnék tolni....
    Most így állok (de a következőre szerintem meg lesz); meg valami miatt tetű sok lázadás van, pedig 90%+os a religious unitíy is meg általában olyan advisorom van aki csökkenti az unrestet.:

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.05. 09:23:43
  • wednes
    Ha a népesség arányuk eléri a 20%-ot. Humanist idea kifejlesztésével -50%.

És úgy tudom, ha az elfogadott kultúra 10% alá esik, akkor nem elfogadottá válik.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.11.05. 08:23:34
  • hitman1028
    discipline=fegyelem
    kb ez a legfontosabb a katonáknál
  • Szasza1397
    Sziasztok! A szunnitáknál ha a current piety lemegy a legkisebbre akkor kapom meg a 25% +adót meg ilyenek? és az jár valami negatív hatással is?
  • Skyvolker10
    A discipline mire jó?
  • Skyvolker10
    Az egyesítést már tudom
  • Skyvolker10
    Spanyolország egyesítése, hogy történik meg? Véletlenszerű, hogy a házasság megtörténik-e? És ha nem történik meg, akkor csak a háborúzás marad?
  • Skyvolker10
    Hogy tudok egy kultúrát elfogadottá tenni?
  • pocoksari
    Térkép
    dipó
    sereg

ez van nekem legközelebb a 200 évhez
  • pocoksari
    na, másolj egy 200éves képet és majd összemérjük :)
  • Timakrisz
    Volt egy WC tryom (megint :) ) Ottománnal, de sajnos nem jött össze, mert 1. rettenetes hamar össze jött a Castile-Aragon PU, és nem hagyhattam, hogy megerősödjenek, aztán ezután meg egy egész csizmányi Tuscana volt Francia PU alatt, szóval elment vagy 100 évem, hogy szetbontsam mindkettőt mert féltem, hogy később nagyobb baj lesz. Első 200 évben jobban álltam mint pocok :D
  • Timakrisz
    Bármelyik PU-t szétverheted, ha a domináns félnek kisebb lesz a háborúk után a preztizse mint az alárendeltnek, és ha az uralkodó haláláig nem tornássza feljebb, akkor bomlik a PU. Ezért kell pl a Lengyel-Litvánt is az elejétől támadni, mivel ha vársz akkor már sokkal nehezebb, hisz elég nagy manpowere van mindkét nemzetnek, és általában megnyeri a Lengyel a háborúit a szomszédai ellen. Még így is, hogy amint lejárt a Truce egyből nekik mentem, még így is totál bezúzta Bohémiát, meg Brandenburgot, cseheknek pl 1 tartományuk maradt (bár erre rásegített az osztrák is).
  • winterpeti
    Hogy érted el hogy a lengyel-litván pu szétmenjen?
  • Timakrisz
    Hát az nagyon nincs :( mikor szűnik meg ez a rohadt event? A dipo pontok meg az anektálásokra mennek el...még így 500+ Norvégia, hogy Influance+Vassal Integration Act megvan :((
    Na mind1: helyzetjelentés: No more Litvánia
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=4rhp7Q7Ceq8
  • Lysandus
    Oroszországból szeretettel :-):