10049
-
Timakrisz #5199 Milyen patch alatt tolod? -
Lysandus #5198 A különbékék nagyon megdrágultak 1.12-ben. Amikor a fő ellenfél szövijeivel köt békét az ember. Ha jól vettem észre ilyen esetekben kétszeres szorzót alkalmaz a progi. Tehát ha az adott tartomány 17 százalékba kerülne, akkor a különbékén 34-be fog. Ugyanez igaz a vazallussá tételre vagy a force religionra is. Tehát nem tud az ember úgy haladni, mint korábban. :-) -
pocoksari #5197 fura, hogy a 100as warscore nem elég 100 developmentre (50-60 ra kb.), tehát nem tudom teletölteni magam :( -
pocoksari #5196 lassan posztolhatod az 1500-as képet, aztán méregetjük a méregetnivalót :D -
pocoksari #5195 ez relatív...ha ezzel az erővel az egyipteket (vagy bárki mást) ütöd akkor többet hozol -
Timakrisz #5194 Nem én... hanem az osztrák nullázta le magát és mégis beszállt a háborúba :) Mondom én jól jöttem ki az egészből. -
pocoksari #5193 ezt csinálja a gép...menet közben szöviz és behívja őket
ahammm, tehát lenulláztad a manpowert, teleszedted magad loannal és még temes is a tiéd :D quest volt...másikat kell választani ;) -
Timakrisz #5192 Nem őket támadtam, quest volt genovára caffára, egyedül az Osztrák segített volna neki (nem is volt szövije, osztrák is csak azert mert o volt az emperor), de az is 0 manpowerrel állt -2 millitary tech hatránnyal, na gondoltam neki esek, nekiestem, és közben az osztrák szövit kötött mindenkivel és be is hívta őket... a vicc, hogy megvertem őket, és még megszereztem temest is :))
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.08. 23:09:19 -
pocoksari #5191 miért támadtad meg? -
Timakrisz #5190 Na szerintetek ki nyer ma? :D
-
#5189 Ez se rossz, de szerintem még mindig a "Full House" achi viszi a prímet. :) -
--deathstroke-- #5188 Ennél értelmetlenebb achit még nem láttam.. :D -
Timakrisz #5187 Hat baszki nekem is ez a taktikam de ekkora terulet nem sikerul elfoglalnom soha :((( -
pocoksari #5186 jobban is tudnék nyomulni eu-ban, csak szimplán nem akarok, mert nincs meg se az adaptibilitym se az az izébizé ami 10% coreosításbónt ad...vagy mondhatnám fordítva is, afrikában és ázsiában 10-17% a coreosítás költsége, míg euban 57-67%...ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az admintech 17-ig (1620ig) különös indokkal megyek csak be eu-ba...utána viszont, hehe -
pocoksari #5185 nem, mert körbe-körbe ütök,így senki nem lépi át az 50AE-t (1-2 egytartományos átlépte de azok meg nem szövetkeztek értelemszerűen)
megszabadult aragontól aztán pápát megütötte, de ez néhány tartománnyal több csak mint a kezdője -
pocoksari #5184 csak szíria -
geo91 #5183 jó ötlet, köszi! megpróbálom így akkor -
barnetpowa #5182 Be kell lépned a HRE-be.Igaz a támadást nem biztos hogy megúszod,de legalább a HRE császár bevéd pluszba a szövetségeseid mellett. -
geo91 #5181 eu3-mal sokat játszottam, de itt még láma vagyok. német lovagrenddel hogy lehet megúszni a háborút a lengyelekkel? kezdés után 5-10 évvel mindig hadat üzennek... próbáltam javítani a kapcsolatokat, de hiába... -
#5180 Európában nem terjeszkedett annyira, csak bécsig ment el, ott lehet nagyon nagy koalíciót kapni. Ehhez képest Indiában pl annektálhatsz egy Orissa méretű államot, és senkit nem érdekel :D Valami hasonló van afrikában és az orosz területeken -
Arsenalll #5179 Ilyenkor nem alakulnak világ méretű koalíciók ellened?:D Amúgy Napolival mi történt hogy így bebolondult? -
Ntj #5178 Vannak vazzallok? -
pocoksari #5177 kép1
1500ban -
Timakrisz #5176 Ez már nem lesz meg nekem, de majd postolj 50 eves kepeket es a kovit osszehasonlitjuk. -
pocoksari #5175 kikapol ;) -
Lysandus #5174 Tötö! :-) -
pocoksari #5173 elkezdtem tötökökkel különben :) -
Timakrisz #5172 Portugália szetverese -
hitman1028 #5171 na ez már háború xd
-
Timakrisz #5170 Nem véletlen írtam, hogy Beccsel megéri :) bár most agyalok egy Danzigos megoldáson is -
Arsenalll #5169 Pont az angolokkal megyek én is. Jó pár kör gyakorlás után ez az első úgymond éles játékom
http://imgur.com/BIpFvRM
1470-ben volt egy kemény háború Angol-Castile-Portugal-Ausztria vs Lengyel-Litván-Bohémia-Aragon. Majdnem sikerült Muscovyt is behívni, de mire kattintottam volna, hogy na gyerünk essünk neki, addigra ők beléptek egy másik háborúba:/ Eredmény hogy egyhamar nem fog a lengyel westernizálódni. Próbáltam arra menni, hogy a leendő nagy ellenfelek ne tudjanak erősödni. Lengyel-Francia-Aragón pipa e-mellé úgy néz ki elég nagy mázlim is van, hiszen nincs Iberian wedding, oroszok se fognak megalakulni, mert már 3-adszor esik neki Novgorodnak Muscovy, de nem bír vele a Svédek miatt, Burgundyt tönkre vágták a kis szomszédok, törökök meg full értelmetlen háborúkba megy bele, amivel semmilyen területeket nem szerez. Jelenleg felváltva csapkodom a Dánokat-Franciákat és Aragónt. Ki kell találnom mi legyen a következő lépés.
Utoljára szerkesztette: Arsenalll, 2015.11.07. 00:38:04 -
hitman1028 #5168
ez miatt
orleans és auvergne vazallus
megusztuk white peace-al xd -
Ntj #5167 Mióta bejött ez a western focus Kelet-Európai országoknak nem éri meg "westernize" opcióval nyugatiasodni. Persze ez csak Lengyel,Litván,Moszkva,Magyaro.Török... hasonlókra vonatkozik. Azért egy indián vagy egy indiai állammal maradni kell a régi bevált módszernél. :D -
pocoksari #5166 tényleg elég 1 is? jaaaaaaaaaaaa, akkor módosítok picit a taktikon :D -
wednes #5165 A 3 célpont közül egyet kell választani.
Lengyel, magyar elég könnyen megcsinálja. Magyaroknál, ha van osztrák szövetség még segítenek is benne, mert általában riválisok a csehek.
Erre akkor is figyelni kell ha más nemzettel játszunk és riválisok a lengyelek, litvánok stb. Ebbe meg kell őket akadályozni, mert aztán egy kattintással western techbe lépnek. -
soulless42 #5164 Nem kell mind a hármat, elég közülük egyet megszerezni! Így sztem már nagyon is megéri! -
pocoksari #5163 különben néztem ezt a baromságot, hogy bécs meg prága meg gdanks legyen meg 0 separral...tehát egyszer a császárt, egyszer a cseheket császárostul egyszer meg a lengyel-litvánt verd agyon szövetségestül mindenestül miközben ezeken utat vágsz...ez annyi manpower meg idő (ugyebár a koalíció miatt lassan mehetsz meg a separ se esik 1 alá azonnal), hogy elképzelni sem tudom ez az opció a lengyeleken kívül kinek jó (szódával még a magyaroknak), kinek éri meg vagy szimplán melyik nemzet képes rá -
pocoksari #5162 nekem virágbolti van :( -
pocoksari #5161 van 30-30-30 megléphető techszint, az 90, az anatóliai techcsoport miatt +25%al drágábbak ezek, tehát +150 pont/ tech/szint...az elején kénytelen vagy párat megcsinálni (legyen 10 db), azaz 80 techlépés 150 ponttal 12000 pont...kerül 2500-be, szóval mint a huzat megéri...a számításból az is kitűnik, hogy célszerű minél hamarabb
-
pocoksari #5160 meg