10049
-
pocoksari #5319 nem, ez biztos nem lesz meg, nagyon sok development van vissza, ennyit fizikailag képtelenség kitermelni -
Lysandus #5318 Ha túl erősek egyelőre, akkor inkább házasodj velük, hátha megöröklöd a trónt. Ütni ráérsz őket később is. -
Arsenalll #5317 Franciák szövibe voltak a játék elejétől kezdve, Savoy meg sajnos riválisnak tette a csigazabálókat, bár ők nem képviselnek valami nagy erőt. Velük se nagyon merném betámadni ezt a szövetséget, mert így is egy 60 ezres túlerőbe lennének. Törökök most kaptak egy nagy pofont a Mamelukoktól, szóval még arra sincs remény, hogy ők háborúba keverednek velük. Most szerintem csak várok, mert nem tudom elképzelni, hogy valami esemény folytán ne bomoljon fel ez a szövi. Fő célként úgyis a HRE reformokra gyúrok. Terület szerzéssel minél hamarabb le akarok jutni a balkánra, mert ott most csapható a török rendesen. Remélem a török területek meghódításáért nem kapok sok war expansiont a HRE tagokon belül. -
#5316 Na nekiálltam újra a Basileusnak és hát... ehm... csoda történt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
a törökök full kreténbe nyomják -
Timakrisz #5315 Francia+Savoy -
Arsenalll #5314 spanyoloknak nincs mázlijuk:D valahogy meg kéne őket csapkodni csak nem találok értelmes szövetségest...
világ
Utoljára szerkesztette: Arsenalll, 2015.11.13. 22:43:02 -
Timakrisz #5313 Nos mert wcre gyúrok, és nem akarok éveket arra várni, hogy regenerálódjon a manpower. -
Lysandus #5312 Minek fejlesztesz military ideákat? Innen már mindenkit le lehet nyomni túlerővel... (Mondjuk éppen ezért akár fejleszthetsz is. :-) Csak érdekel, én a katonai vonalból egyet sem szoktam fejleszteni.) -
Timakrisz #5311 Francia esélytelen, igazából mindenki az, rettenetesen gyorsan jön a manpower, folyamatosan háborúzok és nem fogy, CW+Skandináv+Tuscan+Ausztria+Ragusa+Munster szövetségest rommá vertem 100k manpowerrel indultam és csak a fele seregem hoztam, olyan 160k a másik fele ázsiában dekkolt... az miatt nem lesz meg mert sok tartomány van hátra és nem fogok tudni mindent coresitani :(
admin, expansion, exploration, influence, quantity, defense van eddig, de military lesz mindkettő ami hátra van (offense+quantity vagy offense+noble) -
Ntj #5310 Mellesleg ez szerintem se lesz meg. Főként a francia miatt... Baromi OP, főleg így a vége fele. Milyen ideákat vettél fel? -
Ntj #5309 Az ilyen az Bohemia. De szövi a bosnyákokkal, ami annyira idegesít. :D Ráadásul még barátságos is velem, játék végéig jó szövi lenne mondjuk, talán még a lengyelek ellen is. Fenébe, most az az 1 tartomány nem ér olyan sokat, majd a végén megszerzem azt a bosnyák tartományt, persze ha folytatom azért még várok 1-2 hozzászólást. -
Timakrisz #5308 Én folytatnám, hisz csak az achi a cél, sok időd van simán fel lehet innen állni. Köss szövetséget a lengyel szövetségesével + 1 vki aki nem szereti az osztrákot v magyart (mondjuk Velence) -
Timakrisz #5307 Helyzetjelentés 1702 ( szerintem nem lesz meg):
Transylvania és Szíria vazall Dai Viet alli, de bontom, mert nem csinálnak semmit a gyökerek :(
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.13. 19:30:55 -
Ntj #5306 Na szóval így állok háború után. Szeretnélek titeket megkérdezni, hogy ti mit tennétek a helyemben. (Aki nem olvasta volna az előző hozzászólásokat ugye a Draculás achiról van szó) Egy ilyen szar helyzetben képeken látható, hogy mik itt a valódi problémák mit tennétek a helyemben. Folytatnátok ezt a játékot, vagy kezdenétek egy újat inkább. Várom a véleményeket, légy szíves minél többen jelezzétek, kíváncsi vagyok, ki hogy gondolja, mi lenne a jobb út.
diplomácia
lengyel szövi
lázadások
kölcsönök -
pocoksari #5305 4 területet elvettem magamnak, 4 területtel kijevet elengedtem (mármint azt is elvettem és vazallként elengedtem) meg 500 pénz jött ki...100 war scoret elfogadta...felment 70 körülre az AE, de nem állt be koalícióba...viszont már nem lehet riválisom :D
ruszkiktól is elszedtem 100 developmentnyi területet...most regenerálódik a manpower...csak kicsiket ütök...legyártok még 50k katonát is, aztán már a ligák alakulnak, szóval lassan eu-ba is bele kell nyúlnom...át kell mennem közép-afrikába és dél-amerikába is...mondjuk anyag van hozzá :D
a lázadások figyelését unom mondjuk -
pocoksari #5304 nekem orosz-svéd szövi volt, sokalltam, így megbontottam, azóta utálják egymást :D -
Ntj #5303 Ha nem -2 lenne a stability és lenne hadseregem és nem lenne várható az, hogy az egész ország lázadni fog, akkor talán folytatnám. Így azért ez nem annyira biztos. -
Timakrisz #5302 Baszki, nekem CW és Skandinávia szövetséges, ráadásul a Franciák után ők a 2 legerősebbek... nem tudom mi lesz :((
Tök jól állsz... én nem területet vennék el, hanem szétdarabolnám (Zaporozsijét pl, és utána meg vazallizálnám őket)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.13. 14:21:08 -
pocoksari #5301 ááá, nagyon lassan haladok meg keveset is játszom...
de küzdök commonw ellen...ugye ők a no 2. és nekimentek a svédeknek...ha onnan falatoznak és mozgolódnak a környéken, akkor túl nagyok lesznek...mivel pont az oroszokat akartam megrugdalni, ezért gyorsan odaértem a határra és nekik mentem (volt ráadásul egy tartományfoglalásos quest is rájuk, így azt is elfogadtam)...meg ugye kellett power project is, mert 50 alá esett...
így állok
ha jól megrugdalom őket, a svédek is megverik meg mondjuk a ruszkik is nekik mennek, akkor pár évtizedre lejegelem őket...viszont amit nem tudok, hogy mennyit foglaljak, mert lehet, hogy beállnak koalícióba ellenem, de az is lehet, hogy már annyival nagyobb vagyok, hogy nem lépnek be....ezen agyalok
-
Timakrisz #5300 Szerintem ne tedd, 90%, hogy a magyarok meg fognak roppanni a lengyelek alatt. -
Ntj #5299 Újrakezdem már szerintem. Magyarokat nem bírnám olyan könnyen kiütni onnan. Jobb lesz újrakezdeni. -
Timakrisz #5298 Amúgy egész jól állsz, lehet meg is lesz... -
Ntj #5297 Utólag már megbántam, de akkor is, ha a köcsög lengyel nem ugrik ki akkor még elvehettem volna ezt-azt. -
Timakrisz #5296 A franciák elleni háborúban, ha nem kifejezetten ellenük nyomom a harcot akkor, amint látom, hogy white peace megvan nem gondolkodok. Sajnso elég sokszor ráfaragtam erre :(( -
Ntj #5295 Hát ezt komolyan nem hiszem el... Itt ment el a kedvem ettől a retkes achitól. Tök jól állnak a dolgok látható, hogy mennyi területet sikerült már megszerezni (törököktől nyilván lengyel segítséggel) és erre jön a war a magyaroktól. Eleinte pozitívan álltam a dolgokhoz minden úgy is alakult ahogy gondoltam, bár voltak nehézségek. Lengyel illetve Milánónak köszönhetően Ausztria kiugrott. Volt egy nagy fellélegzés. Maradt Hungary,France,meg a jelentéktelen Wurzburg. Hogy a franciáknak miért is volt érdeke, hogy Magyarország a Balkánon nem is a törököktől, hanem a románoktól szerezzen területet nem is értettem... Mind1 elég jól alakultak a dolgok, csatákban nagy meglepetésre össze lehetett működni az AI-val. Már Hungary ajánlotta a white peace-t, de gondoltam innen simán fognak menni a dolgok. Francia közel volt ahhoz, hogy kiugorjon, már lengyelek is probléma nélkül ostromolgattak én is szereztem vissza Bukarestet (ha hívhatom így) ill. Nándorfehérvárat. Erre a köcsög lengyel AI kiugrik warscore -15-ről -85-re ugrott. Franciák onnantól kezdve nem akartak kiugrani és persze ők előbb befejezték az ostromot, csatát elbuktam és onnantól kezdve hiába nem fogadtam el a békét automatikusan átadott 3 területet a magyaroknak+lengyel szövetséget lenullázta. HURRÁ... Nem vagyok ám ideges...
dracula
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.11.13. 12:16:09 -
Timakrisz #5294 Pocok valami helyzet? Vagy te is a 6. kezded újra ?:D
-
winterpeti #5293 2015.12.01 jön az új patch, addig kell befejezni minden ironman játékot :) -
hitman1028 #5292 ekkora szívást,pedig már kezdtem élvezni a játékot
császár is voltam xd
[img=http://keptarhely.eu/thumbs/2015/11/12/v00/20151112v00h13r88.jpg] -
Timakrisz #5291 Ezt eddig is nagy faszságnak tartottam... én nem tudom behívni, mert nem jár le a "büntetés" ő meg indítja a háborút és gond nélkül invel, hogy menjek. -
Lysandus #5290 Egyelőre ígéretesnek tűnnek. Aztán majd jön egy hotfix, és jól visszaveszik őket! :-) De legalább eltűnnek a 10 éves büntetések, így nem kell 10 évet várni arra, hogy be lehessen hívni egy szövit újra hódító háborúba. -
Ntj #5289 Elején kellett volna már gyarmatosítgatni, akkor biztos nem látsz ekkora Mexikót. :D Eredetileg portugál volt mind a 3: Mexikó, Caribbean(Haiti) illetve brazil. Legkorábban elszakadó gyarmat colombia volt, asszem már a 16. században elszakadt az angoloktól. La Plata spanyol volt, viszont az egy érdekes történet. Amikor Castille-Portugal PU volt Aragon csak Barcelona-t meg az olasz tartományait tartotta (vicces, hogy ezért nem jött létre spain, aragon allaince volt franciákkal... xd) , rohadt erősek voltak, Mindegyik kolónia függetlenedési vágya 100% volt. Majd miután megtörtént az integráció, Castille rohamos gyengülésnek indult. Persze ez köszönhető annak is, hogy kicsit megcsapkodtam őket még a PU ideje alatt. Na aztán megvolt mindegyik kolónia függetlenedése (Brazil,Mehíííkó,Haiti,La Plata) és Castille-t egy háború alatt széjjelszedték a franciák, majd mindenki betámadta őket és ARAGÓNIA VISSZATÉRT! :D -
Chris #5288 Hűha, azért ezek a diplomacy változtatások kíváncsi vagyok mennyire fogják a fejük tetejére állítani a dolgokat.
Bizonyos achievementek lényegesen nehezebbek lesznek.
-
Timakrisz #5287 Ekkora Mehikót sem láttam még :D -
Ntj #5286 Így állok 1768-ban Ottomanokkal még annó a XX. században kezdtem el ezt a végigjátszást. Nem hinném, hogy folytatni fogom, max az oroszoktól veszek el 1-2 területet, hogy meglegyen a "Pile of Gold" achi. Amint látszik Indiát bő 125 év alatt, Japánt mindössze (amin meg is lepődtem, nem vettem figyelembe a fejlettség hódításbéli előnyeit), 11 év alatt 3 háborúval le is lehetett rendezni. Igen, mellesleg tudom, sokkal jobb is lehetett volna, erre tellett. :D India majd Japán volt a fő cél nem pedig a WC.
India-1641
Master of India
Japán-1757
The Rising Sun
Világ
Európa
Diplomácia
hadsereg
development,egyéb
-
hitman1028 #5285 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/europa-universalis-iv-recent-development-diaries.877170/
itt kicsit részletesebben,mik változnak
megint egy csomó minden xd
érdekes pl,h lesz custom nation achievements is
be lehet hívni végre háborúba a protektorátusokat
-
Timakrisz #5284 Na addig még 1 WC belefér ha ez nem jön össze :D
-
Ntj #5283 Neee.... Lehet majd nevet adni az utódnak? :D Legeslegeslegjobb újítás :DDDD Ezt már szeretem :D A háború nélküli core provinciák pedig hát... Szerintem azt nem fogják olyan könnyen adni. Tehát ez a vazzallusos terjeszkedést nem könnyíti meg. Majd csak annyi, hogy a törökök gyorsabban fogják elfoglalni Anatóliát. -
--deathstroke-- #5282 Van benne pár jó dolog, pl háború nélkül kérhetek core provinciákat. Én adhatok nevet az utódomnak? :D -
Ntj #5281 december 1... :( fuck paradox, akkor már a draculásba szerintem nem kezdek bele. ink elkezdek akkor egy extended vanilla expirence-s végigjátszást valami kis HRE-s szarral. -
hitman1028 #5280 https://www.paradoxplaza.com/news/Cossacks-Release-Date/
december elsején jön,igyekezni az achikkal xd