10049
Europa Universalis IV
  • Lysandus
    Köszi!
  • Tuvok #5358
    C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\steam id szám\236850\remote\save game
    -BŐL átrakod ide:
    \Dokumentumok\Paradox Interactive\EU4\save games
  • Lysandus
    Hogy tudod átrakni?
  • Tuvok #5356
    Persze
  • Chris
    És ironman is marad úgy?
  • Tuvok #5354
    Át kell tenni cloud-ból local-ba és működnek. Van játékom, ami legalább 2 patch óta megvan, működik, csak nem érek rá befejezni.
  • Timakrisz
    Új patch : Saved Games Kuka :(
  • jocika
    Információ hiányban szenvedek. Mi van a közelgő javítással? Miért kell óvatosnak lennie?
  • Chris
    Óvatosan, kevesebb, mint 2 heted van rá a patch miatt, aztán megy az egész a levesbe...
  • Timakrisz
    Hát nem lett meg :( Na kezdtem újat. Egész érdekes helyzet alakult ki: Ausztria- Magyarország több mint 20 évig nem háborúzott szinte senkivel :( persze kaptam egy 13 éves Reagency Councilt is, na de ilyen még nem volt: én mentettem meg a franciák seggét az Angolok vezette szövetségtől :D Ottománként :D (Nápoly és Toszkána ketten osztoznak az olasz csizmán, ráadásul szövetségesek is egymással olyan 30-30 ezres sereget tudnak kiállítani).

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.18. 10:01:14
  • Chris
    Jó ideig fejleszteni kell a kapcsolatokat az elején velük.

Egyébként meg elképesztő, hogy a gép mennyire csal. Arról már írtam többször, hogy megdöbbentő, mikor a 60-80 ezres seregeket 5-10-esével küldik rá az ellenfél 20-as stackjére egyenként elpusztulni, most újabb hihetetlen dolgok történtek:
    - Bizánc után Szerbiát is vazallizáltam, akit kicsit megcsócsáltak a magyarok
    - Velencét kiűztem a Balkánról, az oszmánokat is tovább gyengítettem
    - Az Aragóniát és Nápolyt is "öröklő" Kasztília riválisnak jelöl, miközben mindössze 6-7 tartományból állok... Úgy, hogy ott van neki a hasonló méretű és erősségű Oszmán, Tunisz, Burgundia, Ausztria, Lengyelo., stb... Értitek, az afrika felé terjeszkedő spanyoloknak létkérdés egy balkáni kis állam.
    - magyarok hadat üzennek és hozzák Kasztíliát is a világ végéről, meg Ausztriát, akivel kb. 100-on van a relationom (ez fordítva vhogy soha nem megy)
    - ha ez még nem lenne elég, akkor slusszpoén: a mellettem hadba lépő, közben császárrá avanzsálódott Bohémia és a Lengyel-Litván únió biztos ami biztos újfent 5-10-esével küldi elpusztulni a mellesleg óriási seregeket az amúgy könnyedén verhető 20-as stackekre
    - területeket feláldozva lezárom a háborút, erre a lengyelek dobják a szövetséget, mert nekik éppen Buzau kell (mindenféle claim nélkül úgy, hogy körülötte minden más ország rivális/ellenség)

Na itt untam meg megint egy kis időre a játékot. Még egy kis hab a tortán, hogy Bizánc, bár a liberty desire-ja nullához konvergál, az utolsó 20-30 évben bedurcázott és egy háborúban sem segített. Azért ezeket a faszságokat rendbe tehetnék végre.
  • Ntj
    És a törökök tök lazán átengednek?
  • Chris
    Egy korábbi kampányban eszméltem rá arra, hogy Bizánc "kiegyensúlyozatlan":
    - miniállam: bárki meg tudja verni és vazallizálni egyből start után
    - megannyi core-ja van az oszmánok kezén: olcsó és relatíve biztonságos ezeknek a visszaszerzése, ami jelentősen gyengíti az oszmánokat
    - a core-jai az oszmánok kezén vannak: mivel ők a mindenki által rivalizált antikrisztus, ezért baromi egyszerű nagy szövetséget építeni ellenük
    - Konstantinápoly egy "aranybánya": ennek birtoklása bárkinek egy trambulin, kötelező, oszmánoké nem lehet.

Mindezek miatt nulladik percben no-CB háború Bizáncra. Bárkivel. Bárhonnan. Bármi áron.
  • pocoksari
    olvasztottam tunéziát, kicsit drága volt, de az meg a dipó pontból ment szóval túléltem...jó, benyomtam a -20% dipó annex cost bizbaszt is, de az 120 admin pontból megvolt és szíriához is felhasználtam, tehát nem volt vészes
  • joki95
    Ki lehet kerulni a berber tradiciot azzal hogy ha odaadod oket egy nem berber vazallusodnak. A mamelukokkal vagy granadaval meg lehet csinalni konzisztensen. Nem vagyok benne biztos hogy mukodik. En a "the knights"-nak adtam eszak afrikat, majd ha megprobalom anektalni kiderul.
  • Timakrisz
    Tudod mit nem értek? Hogy a fenébe tudod mindig integralni a berber vidéket ilyen hamar? Baromi sok admin pontba kerül a terület nagy része, te mégis a régebbi állásaidban is olyan hamar behódoltattad. Mi a trükk?
  • Ntj
    Mellesleg nem csak a Balkánon érdekes a helyzet, Ferrara se semmi :D.
  • joki95
    Nehez volt. Az elso korben aragon megtamadott es behivta magaval kasztiliat es portugaliat, de akkor meg a franciak szovetegeseim voltak es voltak olyan kedvesek hogy nem mennek elore maguktol hanem hozzam csatoltak az egysegeiket es igy sikerult fentartanom oket a hegyekben amig szet nem morzsolodtak a seregeik. Majd elfoglaltam iberiat bekebe felbontottam az aragon kasztilia szovetseget es elszedtem kasztiliatol az andalus teruleteinek nagy reszet. Majd aragon pu-ba kerult kasztiliaval es megint tamadtak de itt mar joval erosebb voltam es konyeden el tudtam folytani a tamadasi kiserleteiket. Bekebe elszedtem par portugal teruletet es szereztem egy 3 provincias catalan allamot. Ezutan kasztilia kerult pu ala aragonnal es portugalia megint aragon szovetseges lett es meg a franciak es mellejuk alltak, de 30 eves haborut kihasznalva sikerult megtornom iberiat vegleg, utana volt meg par rovid haboru hogy megegyem a maradek teruleteket.
  • Ntj
    Nah, ez wtf.. :D Mi is ez az új stratégia? :D
  • Timakrisz
    Lol :) Szép
  • Chris
    Dracula, kitudja hányadik menet, új stratégia... annyira nem szörnyű állás... :D

• Timakrisz
    Steamen ha van hétvégi akció akkor csomagban, ha nincs akkor pl g2a vagy allkeyshop
  • Ntj
    Köszönöm szépen! :)
  • Timakrisz
    . Go into the game file
    --Computer/HP: C/Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/Victoria 2
    2. Go to the map file, click on cache.
    3. Delete all its contents but DO NOT delete the folder.
    4. Go back to all of the Victoria 2 folders.
    5. Scroll down to "v2game" and click it twice.
    6. Start the game this way so that it reconfigures your game cache.
    7. Exit Victoria 2 and you can now access it through Steam.
  • Ntj
    Gép újraindítással próbálkoztam, nem segített semmit.
  • imp3rial
    Üdv! Volna egy olyan kérdésem, hogy hol érdemes megvenni a játékot Steamen vagy pedig boltban? Gondolok itt arra,hogy jött ki sok dlc és mod hozzá. Viszont nem tudom azt, hogy tartalmazza e a játék azokat is ha megvásárolom, vagy azokat külön meg kell hozzá venni? Steamen van ami 40 euro, viszont nem tudom azt, hogy magától frissíti e a legújabb verzióra ha megvásárolom. Ebben kérnék segítséget olyantól akinek megvan a játék, köszönöm előre is a segítséget.
  • Ntj
    Ugyan ez nem EU4 téma, de örülnék, ha tudnátok segíteni. Victoria 2 sg-re is kitettem, de azért az kissé elhalt fórum, nem annyira aktív mint az EU4 Sg. Szóval, kimásolnám azt amit oda írtam:
    Sziasztok! Megvettem G2A.com-on a Victoria 2-t és akárhányszor indítom el, mindig ez az üzenet fogad. Mi lehet a baj?
    vic2 hiba
  • Timakrisz
    Szép, hogy sikerült Ibériát megszerezni?
  • joki95
    Csak genoa-ba gyujtok. Eszak europa japan es india fele kivetelevel minden jovodelem a kereskedelembol genovaba megy.
    26, 36 lenne a maximum de nem hiszem hogy meglesz. Kina nem akar szetesni, es nem fogok nekik menni hs van konnyebb preda. Meg 1821 belenyulok indiaba elfoglalom a maradek partvideken a foldkozi tengernek es meg meglatogatom afrika szarvat is. Legalabbis ez a terv.
  • Lysandus
    Gyönyörű!

Amerikából és Afrikából Sevillába irányítod a kereskedelmet? (Vagy hogy hívják a spanyol endnode-ot...) Hány kereskedőd van?
  • joki95
    Genoa 1750
    Terkep
    Income
  • pocoksari
    azért ez nem ilyen egyszerű:
    - a svédek orosz szöviben voltak, elég erősek, de elválasztottam őket, így a cw, majd a ruszkik is beütötték őket, aztán franciák, cw és oroszok megint, ezért gyengék...ha nem választom szét őket, akkor egyszer sem kapnak ki
    - francia elég erős, főleg, hogy spanyolokkal, toszkánával, nápollyal és velencével szöviben vannak, 200k katonát kitesznek jó flottával,miközben mindenkinél sokkal erősebbek a környéken
    - a britek sohasem erősek, a gyarmataikat elvettem
    - a kolonizáló portugália hiánya káros, mert tőlük kellene mindent elvennem és nem a spanyol-francia tengelytől

cw most ruszkikkal szövetkezett, ott a francia-spanyol tengely is, tehát még én sem üzenhetek hadat mindenkinek komoly előkészület nélkül
  • Timakrisz
    Mazlis... nincs se skandinávia, se erős franciaorszag, se eros nagy britannia, se szanaszet kolonizalo portugália.
  • pocoksari
    na, nem telik le az ötven év soha, így korábban rakok képet:
    térkép
    dipó
    gazdaság
    sereg
  • Arsenalll
    1479 reform bevezetés
    1480 örökös halála 67 éves uralkodó
    1481 Mária Terézia megszületik
    1485 uralkodó halála

Elveszítettem 5 év alatt a császári címet, mivel nem volt 25 imperial authority-m a pragmatica sanctio-ra és még egy 11 éves regency council is a nyakamba szakadt...
  • sadface #5324
    Kissé közrejátszott a szerencse. Úgy indult mint eddig, megkapták a questet, lengyel szövi stb de nem támadtak. Aztán észrevettem, hogy háborúba keveredtek Genoaval így elkezdtem spammelni a hajókat és egy óvatlan pillanatban támadtam amikor a szorosban csak a hajói kb fele parkolt. Onnan meg már egyszerű volt mégegyszer szétverni őket.

Mapmodebuttons mint ahogy írták. (http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=220869319&searchtext=mapmode)
  • pocoksari
    flottával zárt
  • szabii98
    Mapmodebutton azthiszem
    mármint az a mod a workshopból
    Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.11.14. 11:51:16
  • Timakrisz
    Hogy tudod átpakolni az action bart, hogy alul jelenitse meg???

(Melyikőtök a Facetedeye?)
  • Timakrisz
    Ezt meg hogy baszki???