10049
Europa Universalis IV
  • --deathstroke--
    Akkor szövetkezz az oirattal/mongolokkal/ming riválisaival..ayutthayával én úgy csináltam hogy beannektáltam a vazzallusomat majd megtámadtam khmert. Utána malaccát meg a környező kisállamokat. Utána szövetségre léptem az oirattal (igaz hogy álam szétesett a ming) és a maradék 30-40 területes kínai államokat bedaráltuk.
  • pocoksari
    na, lement a hülye vizsga, végre játszhatok kicsit :D
  • Ntj
    France pls :DD
  • Ntj
    Most már rájöttem, hogy esélytelen. Ha csak ülsz az elején és növeled a kapcsolatokat, annak nincs sok értelme nem haladsz egyről a kettőre meg így is úgy is szövetségre lép valakivel Indokínában. Szóval tényleg esélytelen.
  • Timakrisz
    helyzetjelentés 1649 (kicsit elbambultam, nem hiszem, hogy meglesz :( ):

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.11. 00:08:25
  • Tuvok #5274
    Nem tudom, nálam az elején szétesett mielőtt megpróbálhattam volna.
  • hitman1028
    csak amerikában és ausztráliában
    afrika,ázsia,sima tartományok
  • Skyvolker10
    A gyarmatrendszer, hogy működik? Mármint Amerikában megjelennek a kolóniák, de például Afrikában?
  • Ntj
    Engem reflexből megtett rivalnak. xd
  • hitman1028
    furcsa nekem dai viet végig barát voltmőt hagytam utoljára
  • hitman1028
    semmi kapcsolatom egyik választóval se,mégis megakarnak válastztani
  • hitman1028
    [img=http://keptarhely.eu/thumbs/2015/11/10/v00/20151110v00hdjhh.jpg]
  • Ntj
    Fák jú paradox... wháááá :D Mindegy úgy is pont akkor ér véget a regency amikor lejár a tűzszünetem ezekkel a Lang Xangokkal. Mellesleg így állok 1455-re első vazall integrálva.
    1455
    regency
  • Ntj
    Szerintem, ha minden jól halad akkor nem is egyesül addigra Japán mire kész az achi. Őszintén mondva nem Japántól ink. Kínától tartok :D.
  • Timakrisz
    Lehet nem quest, csak épp ha nagyon hamar egyesül Japán, akkor elég jó eséllyel arra indulnak meg... régen volt, nem emlékszem, de Ryukunál ez egy rizikós helyzet.
  • Ntj
    Milyen küldetést kapnak azok a shogunok? Conquer Indochina? xd
  • Timakrisz
    Esélytelen, és az a buzi nagy rizikója, hogy ha valamelyik japo sogunatus megkap questre, mielőtt megvetnéd a lábad a szárazföldön, akkor lefőtt a kávé :(
  • Ntj
    Arra nincs is esély, hogy az elején Minggel összehaverkodj? Mert úgy nem lenne olyan nehéz. Iskolába vagyok, most kipróbálni nem tudom, azért kérdezem.
  • Timakrisz
    1.10 óta kivitelezhetetlen :(
  • --deathstroke--
    Szerintem a rykyu wc achi a legnehezebb, valaki már megpróbálta innen?
  • Timakrisz
    Na toltam egy kora reggeli melóhelyi kört Wallachiával... hát hogy a gép mekkora egy rohadék nyomoronc baszki :) Pedig sikerült a lengyel Litván PU val rájuk támadnom, miközben ütötte az osztrák magyar genova szövettség. Hihetetlen, tegnap oszmánokkal vagyok, foglalnám be Indiát és összerak egy 140!!! ezres hadosztályt, úgy jön nekem (nekem 70 ezer volt) itt meg a szerencsétlen nyomorék a 10-14 stackes hadosztályait küldözgeti össze vissza (krimia fele) és persze az oszmán jól leveri őket a 2*os 26 ezres seregével... legszívesebben belevertem volna egyet a monitorba... a kötsög mammeluk meg legalább hátba támadta volna... na mindegy úgy látom ez ilyen Basileus szintű achievement lesz :)
  • Timakrisz
    Hmm, viszont aludtam egyet, és eszembe jutott egy kis taktikai finomítás... Muhaha-muhaha- MUHAHAHAHA!!! ;)
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.10. 07:39:33
  • Timakrisz
    Helyzet 1600:
    Egyszerűen nem tudok annyi területet foglalni amennyit szeretnék, pedig Commonwealth a ruszkik meg a nyugat európai hatalmak kivételével CD-re tolom a háborúkat :(

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.10. 01:25:40
  • pocoksari
    most, hogy elmesélted életed történetét végre nyugovóra térhetünk
  • Chris
    "Ja, hát visszatöltéssel könnyű... :)"

Minderre sikerült ezt reagálni:

"a probléma igazából az, hogy balfék vagy hozzá és úgy gondolod más is az"

Nem az a gond, hogy nem ismered fel a vicc alapvető, egyetemlegesen elfogadott alapkellékeit, nem is az, hogy mindezt félreinterpretálod, hanem az, hogy mindezt ostoba módon személyeskedve teszed, szinte kikérve magadnak és ezzel egyszerűen legitimálva is az alapját. Mindegy, ez a rövidke történet magáért beszél, próbáld meg ne mérgezni ilyenekkel a fórumot a továbbiakban.
  • pocoksari
    dipó
    gazdaság
    sereg

messze vagyok a gyarmatosditól, elég messze...
  • pocoksari
    ha neked nem kell alap, akkor nekem sem
  • Chris
    Az az achi el van átkozva.
    Háromszor álltam neki, abból egyszer már csak a körbefoglalt és ezért "fővárostalanított" Konstantinápoly volt hátra (abban a verzióban még nem lehetett fővárost elvenni), mikor egy fantasztikusan időzített patch miatt ment kukába az egész, majd következő alkalommal egy darab osztrák Krain volt hátra, amit nem tudtam elvenni a kb. osztrák-francia-orosz-angol szuperszövetségtől, majd még egy jól időzített patch miatt hagyhattam abba a harmadik próbálkozást is...
  • Chris
    Te milyen alapon is sértegetsz engem?
  • Chris
    De bizony van, mission van rá 100 éves háború helyett.
  • Tuvok #5249
    A legtöbb tud, ha nem jól alakulnak a dolgok. :)
    Ha Ming széthullik, akkor elvileg nem olyan nehéz, de ha leveri a lázadásait, és még le is paktál a riválisokkal (egy nekifutás alapján mondom), akkor lehet célszerű újat kezdeni.
  • --deathstroke--
    Már megcsináltam még a nyáron ezt a "fehér elefánt" achit, nekem első próbálkozásra sikerült, nem egy nagy wasziszdasz.. :D
  • Ntj
    Hallottam, hogy ez a "fehér elefánt" achi nagy gondokat tud okozni. Majd lehet meglesem, kicsit bizsergesse meg az én idegszálaimat is. :D
  • Tuvok #5246
    Pontosan, én a lengyel (moldáv, de idővel beolvad) területekre utolsónak pályáztam, amíg a török fenyegetést jelent, addig a lehető legjobb viszonyban akartam maradni a lengyelekkel. A litván PU elmaradása nagyon nagy hátrány, de csak egyszer futottam neki, minden kezdet teljesen más irányba viheti a dolgok alakulását, ami vagy kedvez nekünk, vagy sem.

Olvastam, hogy valaki próbálta Ayutthaya-t, épp a héten álltam neki én is, Ming pár éven belül teljesen széthullott, meg is lepődtem, ugyanis a riválisaim mind vele voltak szövetségben. Amikor felbomlott, vártam egy ideig, hogy kialakuljanak az új szövi rendszerek, majd amikor nyugalom volt, megtámadtam a leggyengébbet. A papírforma abszolút nekem kedvezett, de a háború első hónapjaiban 3!!! új szövetséget kötött és mind behúzta. Borult az egész koncepció, ilyen mázlim Ming-gel meg többet az életben nem lesz, úgyhogy ettől is elment a kedvem. :D
  • Ntj
    Igen, mondjuk az elején Wallachia lehet, hogy jobb. De azért azt is nézni kell, hogy neked lengyel segítséggel hiába van meg minden területed, minimum 1 háborút vívni kell a lengyel ellen azért a Moldáv tartományokért. De végülis, ha azt foglalod el utolsóknak akkor azért addigra teljesen más lesz a politikai helyzet. Lehet, hogy folyamatosan fognak mennni az Orosz-Commonwealht harcok és egy ilyen véres háborút kihasználva le tudsz csapni Moldavia 3 tartományára.
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.11.09. 21:23:45
  • Tuvok #5244
    Csak Wallachia-val próbáltam. Abból indultam ki, hogy Moldáviával a függetlenedés egyrészt időigényes macera, másrészt pont a lengyel ellen irányul, aki talán a legjobb segítség a török és a magyarok ellen.
    Ettől persze hosszú távon lehet még jobb választás.
  • Timakrisz
    Hát szerintem is Wallachiával, mivel Moldávia subject nation, ráadásul walachiát rettenetesen sokba kerül coresítani. Majd a hét végén én is kipróbálom.
  • Ntj
    Akkor te azt mondod, hogy Wallachiával éri meg jobban, minthogy Moldaviaval?
  • pocoksari
    talán ma elérek idáig és én is posztolok
  • pocoksari
    ha tudod, akkor vedd vissza a sipkád