10049
Europa Universalis IV
  • pocoksari
    szerintem is elég necces :)
  • Timakrisz
    Olyan már nekem is volt, hanem ezt nézd meg:
  • hitman1028
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=674eu4_6.jpg
    ilyet se láttam még,hogy castile örökölje a burgund részeket
  • Timakrisz
    100 éve térítgetem vissza az "igaz hitre" a hercegségeket, de még mindig van 15 heretic :(( elején jó volt mert 0,22/hó val jött a reform, de amint kipattant a reformáció egyből lenullázódott :((
  • Ntj
    Az új patch óta a HRE létrehozása lehetetlenség. Most ez az achi majdnem hogy nehezebb mint egy "Norwegian Wood" vagy "susnset invasion"
  • Timakrisz
    Basszus de mocsok nehéz csinálni a HREben a reformokat :(
  • hitman1028
    egész jól indult
  • hitman1028
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=927eu4_5.jpg
  • winterpeti
    Aki játszot már hindusztánal, az megtudja mondani, hogy a mingek ellen a hadseregeim miért 10% morálon kezdenek????? nem értem minden fajta, sereg zsoldos vagy rendes 10% morálon kezd és így teljesen esélytelen volt a gyözelmem.
  • Timakrisz
    Ja közben már véget is ért :D
  • joki95
    Tamadd meg akarmelyik tagjat a masik oldalnak.
  • Timakrisz
    Hogy lehet elinditani a vallashaborut, ha en vagyok az egyik oldal vezetoje?
  • pocoksari
    3*12*45 :) mert ugye egy alapból admin tech, egyet-egyet pedig átteszek
    most nem volt, elég jól bírják, kraftosak, most is 25 éves örökösöm van 30 éves uralkodó mellett

• Timakrisz
    Hogy jön ki az 1620?? 2x*12*45 az csak 1080...

Neked soha nem jön be reagency council? vagy ilyen faszságok, mint hogy minden 3. trónörökös meghal stb?
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.20. 16:42:02
  • pocoksari
    arról nem is beszélek, hogy párszáz develop az annektálásból jött össze
  • pocoksari
    az előző képhez képest ez nincs 2k development növekedés 45 év alatt
    ha figyelembe vesszük, hogy kapok +1+1 monarch pontot a riválok piszkálása miatt, amit focussal át tudok rakni admin pontra, ami 45 év alatt 1620 extra admin pont, miközben 1 develpoment=1 admin pontért coreosítok kijön, hogy igazából nem is vagyok gyors, kb. az extrát költöm csak el
  • Timakrisz
    Pocok hogy a francba sikeül ennyi developmentet összeszedni ennyi idő alatt? Már 8adszor állok neki, és kb a legjobb is csak 2/3-a enek :(
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-dev-diary-november-19th-2015.891822%2F
    ha jól látom egyes achikat többször is meg lehet csinálni
  • Sgnk
    Lysandus, inkvisitor, Ntj
    Kösz a segítséget.
  • winterpeti
    ha jó az örökös akkor az orvosost választom :D egyébként nem érdekel ha meghal.
  • Ntj
    Kivégezni azokat a rohadt méregdrága orvosokat!!! :D
  • Ntj
    Az előttem szólók már elmondták a nagy részét, de az AE megfigyelésére van egy külön térképmód is.
  • kissssss
    tipikus... eu3-ban is ugyan ez volt, kaptam egy jó képességű örököst és rá néhány hónapra már el is patkolt, sajnos sok faszságot áthoztak az előző részből.
  • Timakrisz
    BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGRRRARGHHHHHHHHHH!!!!!!!

Kpatam helyette egy 0/3/3 asat :((((
  • inkvisitor
    1. Röviden: Nehézkesen. A % azt mutatja, hogy mennyi esélyed ven megszerezni az irányítást. Nekem alig párszor sikerült, és az előnyök nem sokszor érik meg a ráfordtást. Hatékonyabb monarch ontok kiváltására felhasználni a páapontot, mint legitimity, stabiliti, merchantilism növelése. Ezek biztosak, és a MP-nek mindig van helye.
    Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2015.11.19. 14:03:38
  • Lysandus
    Ez az ablak ugrik fel, ha békét akarsz kötni:

http://www.eu4wiki.com/images/5/5d/Eu4demandtribute.jpg

Baloldalt alul van az a rész, amiről beszélek. Négy kis ikon: a legfelső, hogy mennyi plusz presztízst jelent a béke, a második, hogy mennyi dipo pontba kerül, a harmadik, hogy mekkora overextensionod lesz, és a NEGYEDIK az AE (ami itt 12.0%). Ez az összesítés, de ha ráviszed az egeret, akkor kiírja részletesen, illetve azt is, hogy mely országok léphetnek be a koalába ellened, mert ennyire és ennyire nő az AE-d náluk (ezt is részletezi).
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.11.19. 13:58:20
  • Lysandus
    Amikor békét kötnél, akkor kiírja azt is, hogy mennyi AE növekedést okoznak a követeléseid. Ezt kiírja az ablakban alul az összesítésnél, ÉS baloldalt a szöveg mellett egy kis ikon is jelzi (talán a harmadik). Ha ráviszed az egeret az ikonra, akkor kiírja, hogy az aktuális feltételek hatására mely országok léphetnek koalára ellened.
  • Sgnk
    Sziasztok,
    Lenne néhány kérdésem:
    1. Hogyan lehet megszerezni a Pápaság feletti irányítást? Spanyolokkal vagyok, van 7 bíborosom, vagy 100 pontot költöttem befolyásra és 30%-os esélyt mutat a gép, plusz relatív jóban vagyok a Pápai állammal (plusz 60 körül, de ) ennek ellenére nem jön össze. (Mérgemben vagy 10-szer visszatöltöttem). Mire nem figyeltem?
    2. Hol lehet nyomon követni, hogy mennyi az Aggressive Expansion pontom egyes államoknál. Igazából az érdekelne, hogyan tudom figyelni ki mennyire áll közel egy esetleges koalícióra ellenem.
    Előre is kösz a segítséget.

• imp3rial
    Ja értem, köszönöm szépen! :) Nem is figyeltem erre, de akkor így már biztosan sikerül.
    Utoljára szerkesztette: imp3rial, 2015.11.19. 11:26:11
  • Ntj
    A Lengyel-Litván PU más mint a többi. Lengyelként azt egy döntéssel tudod létrehozni. A többi PU-nál akkor lehet succesion wart indítani, ha a dinasztiátok azonos és a királynak éppen nincs örököse.
  • imp3rial
    Értem, de akkor nem kell a trónkövetelést elindítani meg semmit, csak a szövetség, királyi házasság és jó presztízs kell hozzá és létrejöhet ha meghal a másik király és nincs örökös? :) Azért lenne fontos, mert a Lengyel-Litvánt szeretném összehozni, és a szövetségtől kezdve minden megvan de nem jön létre. :)
  • kissssss
    legyen midig pluszban a presztízsed, ha mínuszban van és jobb létre szenderül a királyod akkor bukni fogod a már létrejött PU-t is....
  • imp3rial
    Mi kell ahhoz,hogy personal unio jöjjön létre? Gondolok itt arra, hogy a házasság, szövetség és a jó kapcsolat az alap gondolom,, de azon felül mi szükséges hozzá. Kell valamit pluszban tenni, vagy csak várni rá és esetlegesen létrejön?
  • Timakrisz
    Hát most nem ez történt... az egyesített toszkán, portugál, spanyol erők simán szétszedték a francia 40 ezres hadosztályát... így meg legalább jó fej volt a francia és békekötéskor nekem adta az angol/portugal/spanyol claimelt területeket:D
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.18. 22:22:46
  • pocoksari
    de a francia erős kontinentális sereg az angol, portugál, spanyol meg még ha erős akkor is szétszórt csapatokkal operál...inkább 30k spanyol mint 30k francia :)
  • Timakrisz
    Angol portugal elszallt az elejen... nagyon hamar
  • hitman1028
    cloud csak azért van,ha esetleg másik gépen játszanál,a mentést a steamen tárolja,igy nem kell egyik gépről a másikra átvinni
  • Tuvok #5362
    Már miért ne kapnál ? Pont ugyanolyan ironman mint a másik, csak a gépeden van tárolva a mentés. Épp valamelyik nap csináltam egy achi-t egy ezer éves francia mentésemmel, ami localba lett átmentve még talán 1.12-ben, mert cloud-ban nem akart működni.
  • Chris
    Az úgy nem "igazi" ironman, achievementeket nem kapsz érte.

• pocoksari
    fel nem bírom fogni, hogy miért mész a francinak - ráadásul offenzív háborúban - segíteni