Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Dehogy az. Egyes amerikai területek elég gazdagok értékes dolgokban, az event-ek pedig hozzásegítenek kiaknázni ezt (trade in coffe, tobacco, stb), és amióta jobban be lehet avatkozni a kolóniák életébe, elég rendesen fel lehet őket pumpálni. Aranybányák is vannak Amerikában, az ingyen adott Trader-ek és a durván megnőtt force limit révén épített kereskedő hajók által egy rakás pénzt ki lehet onnan szedni. 5 vagy 6 node-ban is vezető voltam, és összeszámolva bizony több pénz befolyt onnan összességében, mint a francia core területekről.
És ez még történelmileg hű is, az angolok sem az Oxfordshire-i esőáztatta mezőkön legelő tehenek tejéből gazdagodtak meg, hanem a kolóniák teljes kizsákmányolásából.

Hát ez elég szomorú 😄
Tuvok
A lehető legfeljebb emelve a tariffot (max ~45 Lib. Desire) az Amerikai kolóniáim többet hoznak, mint az Európai francia területeim. Szóval annyira nem tartom hülyeségnek.

Ez szép, mire mész?
Szerintem tök hülyeség, ha megnézed, az ideák nélkül totál fölösleges birizgálni.
Tuvok
Én valamennyire mindig felemelem a tariffokat, hisz az a cél, hogy a kolónia megtérítse a belefektetett pénzt. Aztán majd csökkentem szép lassan ahogy gyarapodik, de az 50 admin pont érte rablás.

Előző játékomban nekem 16 volt spanyollal, trade idea nélkül...
http://www.eu4wiki.com/Buildings
ebből látszik h temple és cathedral növeli a helyi adószintet
lehet hülye kérdés.. de melyik épületekkel? mert nekem nagyon nem jön össze mert egyik se írja hogy az arra jó :/
ennyit ottománokról xd
épűletekkel
hogy lehet javítani az adóbevételi technikát? (vagyis hogy az adó után a zárójelbe nagy százalék legyen mert nekem sose sikerül 20% fölé vinni miközben Fro.-nak 150)
conquest of paradise
hát ha ennyi eszűk van h az összes hadseregűket átviszik amerikába xd
Tarriffot nem piszkáljuk, ugyanis nem abból élünk. Hanem a kereskedelemből. Sokkal több pénzt lehet úgy szerezni.
a kolonia milyen kiegészítőtől érkezett? és ha colonizálok egy területet és elhívom onnan a colonizálot akkor mi történik?
a harmincezres nyugati csapatokat? meglepődnék...

minek amerikába 100ezres hadsereg,tizezerrel végig verem az egészet xd
Én se szoktam piszkálni a tariffot. Nem éri meg. Ha bedob olyan eventet, hogy 33% esély pontokra, vagy tariff mindig a pontokat választom. El se tudnám képzelni, hogy 70% fölé menjen a liberty desire. Mellesleg amikor kész a kolónia akkor én is szoktam neki küldeni pénzt, hogy legyen miből építkeznie, felállítania a saját haderejét.
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.18. 10:54:18
nálam mindig fordulópontot jelent az amikor az amerikai gyarmati seregek önmagukban rendet tudnak tenni, tehát ki tudom vonni a saját csapatokat; globális hatalomként is baromi sokat számít, hogy 150-200k katonát és egy komplett flottát át tudok irányítani pl. a indokínába

komolyan nem értem miért piszkáljátok a tariffot, én szerintem kétszer nyúltam hozzá és mindkétszer visszatöltöttem, azzal, hogy többet nem piszkálom
nézzük csak mi a problémám: a játék végére az alap liberty desire felmegy magától kb. 40-re az eventek miatt, tehát ha piszkálod a tarrifot, akkor gyakorlati esély van egy függetlenségi háborúra...ami meg macera, mert elvonhat olyan helyről csapatot ahol támadást terveztem
a másik problémám az, hogy költeni kell rá dipó pontot (nem pazaroljuk, mert nincs elég, kell az utolsó darab is)
a tariff ez mellett csökkenti a pénzét a gyarmatnak, tehát gyengébb lesz (lassabban gyarmatosít, kisebb sereget tart), amit neked kell pótolnod...én spec. még pénzt is szoktam nekik osztani, mozgolódjon, gyarapodjon csak

Aggódni?1600 óta 80-100% között ingázik Mexikóm liberty desire-je,de egy csapásra le lehet verni 😄
ezt a kérdést nem értem, erővel lehet elszedni, mással nem nagyon 😊

Ha -100 prestige-m is van akkor is 50 alatt tartom... 😄 Nem csak szabadulási vágy, de nem is fizeti a vámokat. Ráadásul olyan országoknak szokott 50 felett lenni a liberty desire, amelyikek azért elég komoly vámokat fizetnek.
én már 50nél aggódok xd
Ez így nem egészen igaz, folyamatosan figyelni kell a "szabadulási törekvés" (liberty desire) értékét, 80-90%nál már kezdhetsz aggódni.
az a jó ha minél nagyobb,mert akkor nem vagy sebezhető mások által
Mennyire veszélyes egy kolóniát feltáplálni? Már lassan nagyobb Brit Mexikó mint én, már van 13k hadserege békeidőben, és még nem tett core provinciává vagy tíz provinciát amit nemrég szereztem neki. Közép Amerikában lassan elfogynak az indián törzsek 😄 A liberty desire még 26% tariff nál is kb 20% szóval nem magas, nem merem állítgatni magasabbra.

Lehet. Legyen legalabb egy katolikus provinciad engedd hogy fellazadjanak, aztan hagyni kell hogy siegeljenek mindent amit akarnak. Ha elfoglal egy teruletet egy religious lazado csoport akkor atkonvertalja a sajt valassara a provinciat es ha eleg teruletet atkonvertaltak akkor lesz ra egy decision hogy atvalthatsz katolikusra. Vagy ha mp-be jatszol akkor valaki bekenel atkonvertalhat a sajat vallasara.
szabii98
és ami fontos, hogy ha trade company-ba rakja a nyugati ország a területet, nem lehet róla lenyugatosodni
mondjuk ez nem olyan fontos ha ortodoxszal van

I met God. She's black

azt nem lehet
nyugatosodni meg ha van egy nyugati szomszédod és legalább 7 fő idea kűlönbség van
hogy lehet nyugatiasodni ? 😄 és ortodoxot hogy tudom "átváltani" katolikusra?
szabii98

I met God. She's black

szabii98

Other features include:

- New Diplomatic Options: Let the world know what you think of your neighbors by setting a public attitude to foreign powers.
- Tell The World What You Want: Designate neighboring provinces as “places of interest”, build trust with other nations, and entice allies with the promise of land for their support.
- Tengri: Tengri is now a Syncretic faith, allowing it to tolerate a secondary religion as if it were a national faith.
- Horde Unity and Razing: Nomadic nations now must pay attention the horde unity of their tribes – a unity that can only be maintained by the occasional pillaging
- Improved Culture Change: You can now restore a previous culture to a converted province, or convert a province you hold to a culture that is not your own.
- Native Policies: Set your policy for colonial encounters with natives. Are you focused on quick subjugation, peaceful growth or trading advantages?
- Improved Espionage: New spy actions allow you to study the technology of more advanced countries and prod your rivals’ subjects towards independence.

I met God. She's black

meg indiai tartományért is
Ha dominálsz egy trade node-t Amerikában akkor is jár plussz.
Tuvok
A svéd gamecon-on (vagy mi a fenén) haverkodott össze Wiz-zel, azóta rendszeresen folytatnak beszélgetéseket. Szó mi szó, vannak jó ötletei, bár többnyire csak rinyálni szokott.

szabii98
...aztán a developmenteknél hogy ki volt akadva 😄
meg a fort system sem tetszett nekik
de egyébként ahogy nézem a dolgokat, néha hallgatnak rá (is), nyilván nem rossz ötletei vannak

I met God. She's black

Tuvok
Minden DLC előtt ezt mondja. 😄

szabii98
Arumba említette hogy rengeteg változás fog érkezni, kíváncsian várom.

I met God. She's black

nagy,mivel neve is van
http://www.eu4wiki.com/Trade_company
Ezek mit jelentenek pontosan ? trade company-k , trade node . És melyik DLC adja ezt a pluszt , mert 8 kereskedelmi csomópontban van 50 % főlőt a kereskedelmi hatalmam de ugyan úgy alap 2 db kereskedőm van .
Egyébként ez nagy vagy kisebb DLC ?
Igen, es trade company-k is adnak hogy ha 50%-nal nagyobb a jelenletuk egy trade node-ban. A kereskedo koztarsasagert jar alapbol plusz egy.
itt az új dlc
http://www.eu4wiki.com/The_Cossacks
A kereskedő-köztársaságok alapból kapnak +1-et, ideák adnak 3-4-et, minden 10 gyarmati tartomány után jár +1, trade company-k is adnak +1-et, mondjuk még így is elég sok az a 13 😄

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

trade companyt kell csinálni,az ad 1 pluszt
Ha egy kolóniaállamod eléri a 10 területet akkor kapsz abból +1 kolonistát. De valamilyen módon a kereskedő köztársaságokból is lehet szerezni, de ahhoz nem értek xd
Ideákat tudom nagyából , de kolonija hogy ad ?