10049
-
Arsenalll #5799 Ajaj, lehet nagy hülyeség volt hanyagolni Europát... Azt hittem, hogy elég nagy vagyok ahhoz hogy ne lépjenek most már koalícióba ellenem, de nem így lett:/ -
--deathstroke-- #5798 Erre nagyon ráfüggtél..pihentesd kicsit az ottoderpeket :D -
Timakrisz #5797 Az lesz... de tényleg.... -
pocoksari #5796 igyál egy sört ;) -
Timakrisz #5795 GRTFTRGBHLUBVLUJBVHLVGHBÉL Megszületik az 5/6/5 ös heir.... és 1 évre rá betegségben meghal :((( -
Timakrisz #5794 4. try 1470 ruler die örökös nincs 1/0/0 új ruler :D :D :D -
geo91 #5793 üdv, lenne egy kis problémám a játékkal, többszöri újratelepítés és újraindítás után sem tudom elindulásra bírni a játékot :( elindítom steam-ben, néhány másodpercig kiírja hogy fut, aztán egy pillanatra hogy szinkronizál, aztán kilép :( -
Timakrisz #5792 3x álltam neki most hét végén ottomannal... 1.try uralkodo meghal örökös nélkül 1450 ben... 2.try 1460 ban ... 3. try 1455ben az uralkodó, majd 10 év reagency után az új 6/5/3 as uralkodó 3 év regnálás után.... na itt basztam volna bele egyet a monitorba.... pedig még seregvezérek sem voltak :(
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.20. 11:54:15 -
Arsenalll #5791 Talán ma este:D de azt már most látom 1770-re nem lesz meg mint neked, de ettől függetlenül még bizakodó vagyok:D -
pocoksari #5790 mikor jár már 1700? :) -
pocoksari #5789 amikor majd Kamcsatka büszke népe hátbatámadja lesz nagy sírás-rívás :P -
Timakrisz #5788 Nagyon jó -
Arsenalll #5787 1650 -
matyineni #5786 Megtaláltam, de én a rendes "Options"-be kerestem a főmenüben. Utólag viszont mégis jobban bejön az új kinézet, meg annyit nem járkálok már a wasteland-ek felé.
@Timakrisz
Igen, arra gondoltam, köszi a pontosítást. -
Timakrisz #5785 Nem negatív, hanem akkor ha a saját preztízs kisebb mint az övé. -
#5784 Ha az eredetileg szürke területre gondolsz, amit ha körbezársz az országodként jelzi ki, azt a beállításokban is kitudod kapcsolni. -
matyineni #5783 Sziasztok. Valaki tud egy olyan modot, ami visszaállítja azt, hogy ne legyenek beszínezve a nem bejárható területek? Oiratként ez elég zavaró...
@Skyvolker10
20 presztízsért tudod csökkenteni 10-el, és ha tudod, akkor old meg, hogy csak egy vazallusod/pu-d legyen, ha több van. Illetve amit a többiek is írtak. Terjeszkedj és használd az ő seregeit amíg csak tudod meg javítsd a véleményüket rólad. A másik amire még vigyáznod kell, hogy sose legyen negatív presztízsed, mert akkor az uralkodód halálakor kiszakadhatnak (tudomásom szerint). -
Timakrisz #5782 Sokkal, legalább a duplája. Igazából most arra próbálj törekedni, hogy minél hamarabb gyarapítsd a területed anélkül, hogy koalíció alakulna ellened. Érdemes most befoglalni Írországot, Skóciát, Norvégiát, Portugáliát, Brittaniát, esetleg keresel még erős szövetségest (mondjuk az osztrák vagy az aragon) és nekimész a spanyoloknak. -
Skyvolker10 #5781 És mennyivel kéne, hogy nagyobb legyen a seregem? -
pocoksari #5780 félnek tőlünk :P -
#5779 Háborúztasd őket, hagyd hadd üssék le a seregeiket (úgyis végtelen manpower-jük van), és NE ETESD A SZÖRNYET ! -
Ntj #5778 Növeld a sereged... A relativ power csak ezzel csökkenthető, viszont ez elég macerás. Lehet épp force limiten vagy, több sereget nem bírnál eltartani. Akkor viszont presztízsért csökkentsd az elszakadási vágyukat. Plactace Roulers valami ilyesmi opció. -
Skyvolker10 #5777 Angliával Pu-ban vagyok a franciákkal, és 76%-os az elszakadási vágyuk a relativ power miatt. Hogy tudom azt csökkenteni? Illetve miből adódik?
Utoljára szerkesztette: Skyvolker10, 2015.12.17. 19:04:24 -
Timakrisz #5776 Azt nem tudom nálatok (pocok és te) mi a francokat csinálnak a spanyolok meg a portugálok. Nekem minden játékomban 1550-re már fél közép afrika meg dél amerika az ő gyarmatuk :( -
Arsenalll #5775 1600
Ideák sorrendben: Admin, Exploration, Humanity, Aristocratic (az utolsónál influencét akartam, de éppen 4-0-4-es uralkodom volt, szóval esélytelen voltam dipo pontok tekintetében, így aristocraticcal meg szereztem + 1 diplomatát amire nagy szükség van) Humanity nagyon fontos, sokkal kényelmesebb, hogy nem kell figyelni a lázadásokra.
Most pár száz developmenttel lemaradtam pocoksaritól, de ez sztem leginkább az influence hiánya miatt van.
-
Skyvolker10 #5774 Personal Unioban mi határozza meg a relativ powert? -
Chris #5773 Nyomnál erről egy vallási térképet is kérlek? Kíváncsi vagyok.
Ideákban hogy haladtál, a "szokásos" sorrend minimálisan borult azzal, hogy előre vetted az administrative-ot, aztán jönnek az influence-quantity-stb.?
Én is sokszor eljátszom a gondolattal, hogy nekiindulok egy ilyennek, de rövid idő után olyan elképesztően unalmassá válik, mikor már nem a túlélés a cél, hanem a pragmatikus terjeszkedés, hogy soha nincs kedvem/lelki erőm folytatni.
Egy hete nekiindultam egy Oman játéknak (aminek célja az arab kávés, iszlám egyesítős és az ibadi iszlámos achievementek voltak), az eleje rettenetesen izgalmas volt, de most már, hogy enyém egész kelet és dél Afrika is, és csak az oszmánokkal kell majd néhány ki-ki meccset játszanom, nagyon unalmassá vált. Eleddig kőkemény küzdelem volt a pénzzel, manpowerrel és a szomszédokkal, néhány esetben épphogy sikerült kicentizni a diplomáciát is, mert nem segít, hogy olyan vallásom van, ami senki másnak nincs a világon. Viszont ez új értelmet ad a defender of faith-nek és a religious ideáknak. :)
-
Krigare90 #5772 Hali. Van rá valami mód hogy az estate problémát megoldjam? Rohadtul tudnak idegesíteni az állandó sírásukkal meg a lázadásaikkal. És a legnagyobb gondom h a területeken amik az övéik azokon 25% alá nem mehet az autonómia... -
#5771 50-ből 1-szer látom a Protestáns ligát nyerni a 30 éves háborúban, és ez az egy persze akkor, amikor a Spain is the Emperor achi küszöbén állok, hithű katolikusként. Tökönszúrás esete forog fenn. :D -
kissssss #5770 lehet hogy nem szeret téged? -
Skyvolker10 #5769 Miért fagy ki állandóan a játék? -
pocoksari #5768 pedig rezmaros az enyém :O -
hitman1028 #5767 http://cs.rin.ru/forum/viewtopic.php?f=10&t=63384
ezt az oldalt ajánlom,itt minden meg van -
hitman1028 #5766 lehet túl közel van a számhoz xd -
hitman1028 #5765 mindegy,van még 9 rész -
Arsenalll #5764 Pontosan nem tudom, de Bécsre sokáig vártam, mert túl erős volt a Franci-Ausztria szövi (Burgundy felbomlott), 1492 környékén indultam meg amikor szerencsére elveszítették az osztrákok a HRE címet, illetve a franciák éppen háborúztak egy erős észak-itáliai szövetséggel (genoa, tán florence, milán volt benne) Itáliához nem nyúltam hozzá. -
#5763 Mindig fújtatod a mikrofont, tudsz-e ezen állítani ? -
Ntj #5762 Leginkább miattam maradt abba, bocsi. Általában fél 6 körül voltam fent, csak mindig elmentem single-ben, meg hát a hétvégén itthon se voltam. Nekem a mai nap is instabil, még nem biztos, hogy tudok menni. -
Timakrisz #5761 Bécset kb mikor vetted be? (Itáliában is van tartományod?)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.16. 13:08:17 -
Lysandus #5760 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!rezmar-félével próbálkozz...