Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Savoy es megorokolted a cseheket aki a csaszar volt es megkapta burgunidat? Ez ev talan 1575?
erről ennyit,spanyolok partraszállnak ,onnét cseszhetem,pedig direkt siettem
ráadásul francia szövetséggel xd
egyenlőre hanyagolom,meglehet csinálni ,ha gyenge spanyolokat fogok ki
szabii98
"How am I? What year am I? How am I doing?"

I met God. She's black

17. század közepétől full OP volt 😄 Akkor tájt nem tudtam mit kezdeni a Commonwealth-France-Tuscany hármassággal 😄

goa elfoglalva,igy a portugálok pórul jártak
danzig livóniáé,igy nem tud létrejönni commonwealth xd,elég jó szövetségesei vannak,ausztria meg csehek
commomwealth xd
Spanyol játék vége.Nem sikerült az első hely 😞

Spanyol1

Spanyol2
tessék

syria beolvasztása kicsit sokáig tartott,de már nyugatiak vagyunk
muscovy szerencsére kicsit legyengűlt egy polgárháború következtében,kazakh ki is vált
már csak baluchistan van vissza és jöhet india
sajnos már csak pillanatok vannak vissza commonwealth megalakukásához,aminek nem örűlök nagyon
hmmm...ez egész jó eddig, egész jó
gyakrabban rakj képet

a terv első része kész,bécs elfoglalva

syria,ardalan,örményország vazallus
nem is tudtam,ha elfoglalok egy országot teljesen,a vazallusa automatikusan az én vazallusom lesz xd
mert egy nem nyugati államnak egy örökkévalóság mire teljesen kifejleszt,főleg egy admin ideát
franciákkal próbából az innonativet fejlesztettem teljesen ,és így is sokáig tartott,mert az ember közbe foglalgat is
előnye utána annyi volt ,hogy a szintekhez kevés kellett
szerintem is tök értelmetlen félbe hagyni 😊

A kamatcsökkentőn kívül mindegyik elég jó, főleg ha a magas infláció a gond. Nem is értem mi értelme egyet félig megcsinálni. A 2% tech bónusszal + más csökkentőkkel nem kerülnek olyan sokba az ideák.
az autonómiacsökkentő nagyon kell még

Az a baj, ha jövőre jelenik meg, még plusz 1-2 év, mire feltöltik egyéb tartalommal is, a DLC politikájukból kiindulva.

Ezzel a tempóval 3-4 év múlva simán lehet egy Victoria 3.....bejelentés. 😊

Advisor, Idea kb ennyi. Meg néha random event.
szabii98
Majd jövőre😊
remélem viszont, hogy a következő projekt a Victoria 3 lesz, bár úgy látom kicsi rá az esély. Aztmondták mindent beletettek amit tudtak, de én örülnék neki azért 😄

I met God. She's black

Inkább gyúrnának már a Hearts of Iron IV-re.

szabii98
Még nincs rá hivatalos dátum, de még idén

I met God. She's black

Az új patch meg a Kozákos DLC mikorra várható?
ottomans
Indiásat melyikkel akarod? Ottomans, Portugal, Castille?
megvárom vele az uj paatchet,nem akarom féltávnál ujrakezdeni
először a master of india jön
Szép! 😊 Grat! Akkor most nekiállsz Old Prussianak? xd
economicnál csak az első hármat fejleszd ki,mert harmadik a nemzeti bank ,a többi felesleges
ideákkal
economic v innonative
Inflációt hogy lehetne hatékonyan csökkenteni? Jön a treasure fleet állandóan a kolóniámról, és 1% al növeli minden alkalommal, advisor tudná csökkenteni meg admin ponttal is, de már 30% on van, az már elég gáz, nincs annyi admin pontom hogy csökkentsem és azthiszem gyakrabban jön mint 1 év 😄

na csak sikerűlt😊

itt a végső csata

velem volt spanyol és svéd ,később csatlakoztak még a litvánok
Hmm... akkor lehet hogy nálam bugos (pedig királyságom van és megvan a res publica dlc is)
Tuvok
Szerintem nincs időhöz kötve.
1529-ben már republic voltam, de nem emlékszem előtte volt-e már választás, vagy ő az első.

Utánanéztem, azt írják hogy az event 1581-1620-ig ugrik fel valamikor.Akkor még pár évig Monarchiám lesz. 😄
szabii98
Engem sosem izgatott, de csak annyi értelme van amit te is leírtál szerintem

I met God. She's black

A "kémelhárításunk" erejének, gyengeségének van valami gyakorlati értelme?

Azon kívül, hogy lebuktathatja ha valaki claimet fabrikál ránk. Eventeknél érdekes, ha van döntési lehetőség, erősödjön, gyengüljön, valami másnak mondifier rovására stb Vagy. Spymaster Advisiornak van -e egyáltalán értelme? Pláne, ha már erősek vagyunk és nem attól kell rettegni az ágy alatt, hogy ki jöhet nekünk?

de miért jó mindig a vallásváltás?
én sose szoktam
Tuvok
Semmi nem kell hozzá, csak hogy ne republic legyél. Idővel jönni fog, valami Constituionism vagy mifene a neve.

Megalapítottam Hollandiát.
de a dutch republic event nem ugrik fel, nem tudjátok hogy hogyan lehet előidézni?
Ohh, hát akkor ez tényleg egyszerűbb út, ezt nem is tudtam.

Evangélikus vallásnál már kialakult a 3 reformációs központ (brit szigetek, Svédország, Riga). Kálvinistából tudnék elhozni 1-et. Azért szerintem az nem árt, ha van. Vagy maradok katolikus.

Török háború úgy alakult, ahogy mondtad(lecsaptam egy kedvező pillanatra). Egyiptomba kolbászolt az oszmán hadsereg, mikor megindítottam a támadást. Le is száguldottam Konstantinápolyig és le is zártuk a Boszporuszt szárazföldi csapatokkal. Ha sikerült átkelnie a biztos vereség várta.

Szerintem nekik megyek megint, más ellenfelem nem igen van. Etetem a "vazallokat".
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.10.22. 21:48:08

A western fókusz nem westernizáció. A westernizáció az évekig tart, a western fókusz pedig azonnali. Megnyomod a gombot és már át is kerültél a nyugati tech groupba. Szóval utóbbinál nem kell aggódni a terjeszkedés miatt.

Elég szépen állsz, gratula!

Én mindig vallást váltok evangélikusra (protestant a játékban), EU IV-ben az a legjobb vallás (mivel svédek fejlesztik...).
1527
A magyarokkal elfoglaltam Prágát megvan a adm 10-es szint. De béna voltam, mert előbb is elfoglalhattam volna legalább 5-6 évvel. De én megvártam a 10-es szintet vele...
Elég magas a szeparatizmus és 30 évig még a tartományon lesz. Ezt kell most kivárni. Csehországból adtam mindig koncot a lengyeleknek és az osztrákoknak így 200 körül van még mindig a barátság.

Török kicsit visszaszorítva a Balkánról. Bosniat és Wallachiat hizlaltam fel bolgár területekkel. Havasalföldön szerintem már felesleges "őrgrófságként" tartani, mert így nem lehet a jövőben beolvasztani, nem tom megéri -e visszavonni róla. Bár annektálni, beolvasztani addig nem akarok semmit, míg nincs meg a westernization, mert úgy tudom minél kisebbek vagyunk annál jobb. Abban se vagyok biztos megéri -e a 2 déli szomszédomat tovább hizlalni a törökök rovására. Lassan akkorák lennének mint én, és ez nem tudom az integrációba milyen plusz terheket jelentene.

Vallás váltáson is gondolkodom (kálvinista) Bár a potenciális szövetségeseimmel rontanám vele a kapcsolatokat. A vallás csere sok mindent összekuszálna, bár feldobná a mostani egyhangú játékmenetet. 😊 Viszonyok megromlása prestige veszteség, közeljövőben westernization és mindenféle integrálás.

Velence francia szövetséges(legerősebb állam), kérdéses, hogy piszkáljam -e őket, bár nekik kell házhoz jönni a pofonért.

Na rájöttem, vagyis asszem 😄
nekem walessal nem jött be,róma mindig kűldözgette a warning-okat xd
old prussia-t néztem ki magamnak
Jah, ezt láttam én is. Nem semmi a csávó 😄. Bár ez több mint 1 éves végigjátszás és azért neki is beletelt 2000 évbe a teljes wc, de megcsinálta. 😄
na meg van moszkva is,méghozzá a legjobb módon
perm vazallus,így nem került egy csomó admin pontba
van még 300 évem ,hogy kitaláljam ,hogyan lehet bécset megszerezni
Nem az kell a reformhoz, hogy: pozitív stabilitás, öt vazallus, kevesebb, mint 50 doom, és ne legyenek lázadók? Doom csökkentésre meg ezt a Flower Wart írják, meg a vazallusok uralkodóinak rituális feláldozását. Ez nyilván nem teszi őket boldoggá, de minden egyes reform után a vazallusok úgyis el fognak szakadni, szóval nem mindegy? Legalább lehet velük megint háborúzni.

(Mondjuk én csak olvasom, talán 1.16 óta nem játszottam pogányokkal, de szerintem pont a legnehezebbe húztál bele. :-D)
Oké, de hogyan? Amúgy ezt én is olvastam meg a tooltipet is, de lövésem nincs hogy működhet.
Én csak az EU4 wikin olvastam róla. A lényeg, hogy akkor múlik el, ha megcsinálod mind az öt vallási reformot.
meg azért a római birodalmat legyőzni xd
azért valakinek volt türelme hozzá
https://www.youtube.com/watch?v=jV80GuDKJeA&list=PLZ1gesxKl2dcSI1emYXvOsCRXBQEboNWl&index=1
Hát igen az elejével ez a nagy baj... Pedig nem lehetne olyan rossz az, hogy kurva sok kolonizálásra váró terület áll rendelkezésre. 😄
én majd kezdetektől tervezek egyet,csak úgy meg rém unalmas lesz xd