10049
Europa Universalis IV
  • pocoksari
    üzbég 1650:
    tárkép
    dipó
    sereg
    gazdaság
  • HengerR
    Hello.
    Így a Star Wars őrület lankadásával játszogattam kicsit.
    "A Birodalom visszavág:"
    térkép
    dipó
    sereg
    gazdaság
    Utólag átgondolva még kényelmesen megtépázhattam volna a térséget + gyarmatokat. Sajnos kicsit lusta voltam hozzá :D Legalább az achi meglett.
  • Timakrisz
    Akkor streamelj: twitchtv https://www.youtube.com/watch?v=3dBAFVpVli4
  • Arzew
    Sziasztok !
    Tudja valaki,hogy a Francia Forradalom hatásait Párizs elfoglalásán kívül meg lehet-e szüntetni ? Épp törökökkel hajtottam az Over a thousand achira és az utolsó 50 évre 250 provincia maradt,szóval eléggé sietősen 100% overextension körül vagyok folyamat és a forradalom miatti + 5 unrest elég kellemetlen :/ háborút pedig biztos nem nyernék ellenük, Velem semmi szövi nem jönne, Velük meg Lengyelek+Nápoly+Portugália+gyarmatok, ez mondjuk 700k vs 600k nekem, de europában eddig 2v1 alatt mindig megvertek :/
    Előre is köszi a válaszokat !
  • Lysandus
    Nézd már! Hunyadi ül a francia trónon és nincs utódja. Még jó, hogy észrevettem.

Szerintetek bejelentsem a trónigényem? :-)
  • pocoksari
    Aldiban esznek...
    Kulonben a fosztogatas es penzkeres komboval maradok eletben, az egyenlegem minuszos de most valami miatt lett penzem es tudtam novelni a sereget
  • pocoksari
    Kulonben nekimwntem eu-nak...kivancsi vagyok h mi lesz mert truceban kell tartanom oket majd

Ami fura volt h litvan szovi gondolt egyet es kitalalta kell neki az osszes peovinciam es bonrotta is a szovit
  • pocoksari
    Tima szerintem kivancsi...
  • pocoksari
    Kulonben nem tudom hogy kell (a win mondjuk feldobalt video rogzitesi lehetiseget), a lapitopi sem birna, de raadasul lassan is jatszom (ez miatt a multi sem menne mert sokat tokolok mire kijon a helyes terv evekre elore)
  • hitman1028
    szilézia pu ba van a teutonokkal xd
  • hitman1028
    imádom ezt a játékot,mikor az ember úgy érzi nem tud tovább haladni egyszercsak beüt egy succession war a vetélytársnál és teljesen szétesik xd
  • kissssss
    még jó hogy... nem vagyunk kíváncsiak a szőrös részekre :D
  • pocoksari
    melltartó lehet rajtam?
  • Timakrisz
    Csinálhatnál videót...
  • Montanosz
    hát a trianon is csak olyan volt mint a matyinéni férfi hangal :-D
  • matyineni
    Elkezdtem egy EU4 Extended Timeline sorozatot, ahol gyönyörű országunkkal játszom 2015-től Áder János vezérünkkel és próbálom visszahódítani az ómagyar területeket, amit a mocskok trianonnál elvettek. Szóval az egész univerzumot! :D Itt az első rész, ha érdekel titeket, nézzétek nyugodtan! Bár szerintem nagyon unbalanszolt a mod és elég komoly furcsaságokat lehet művelni, szóval érdekes lesz... :)

@pocoksari
    Lootolás. Ha hordával nem lootolsz, véged...
    Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.02. 09:39:20
  • heverő
    ekkora bevétellel, h tartasz el ekkora sereget?
  • pocoksari
    üzbég 1600:
    térkép
    dipó
    gazdaság
    sereg
  • hitman1028
    xd
  • hitman1028
    arra jó volt,h megállapitsam,hessével sokkal könnyebb játszani mint brunswicckal
  • hitman1028
    nem voltam vele szövetséges
  • Tuvok #5978
    Kapcsold ki, hogy be tudjon hívni offenzív háborúba.
  • hitman1028
    az ausztria xd
  • Ntj
    Mi az a fehér ország a balkánon?
  • hitman1028
    1510,törökország gyakorlatilag megszűnt
  • hitman1028
    csak az a baj h engem is belerángat
  • Lysandus
    Az Úr 1560. évében megtámadtam a törököt, francia segítséggel. Elkélt. Sőt, a végére amikor már éppen a békén gondolkodtam, Spanyolország is meggondolta magát, és jött. Így sikerült megverni őket, és elhozni azokat a területeket, amelyeket szerettem volna. Így is vagy 80 ezer emberembe került. Ha lejár a fegyverszünet megyek tovább, Konstantinápolyért. :-)
  • --deathstroke--
    Én is azt vettem észre hogy sokszor belefut az AI egy-két nagyobb pofonba tök értelmetlenül, bár ezzel általában én jól járok, úgyhogy nem gond :D
  • hitman1028
    burgundy betámadja palatinet,ugy jön ausztria meg a szövetségesei,és burgundynak vége
  • hitman1028
    hát mióta próbálgatom brunswickot meg hessét,én azt látom h általába a támadó fél szívja meg
  • Timakrisz
    Hát én meg pont azt látom, hogy patch óta a gép inkább a "tutira" megy, főleg a lucky nationok.
  • hitman1028
    a gép ostoba háborúkba kezd,a kis frankfurt egyedűl megtámadja mainz plusz két szövetségesét,nem is értem
    saxony plusz kettő kicsi brandenburg meg az egész lengyel pu ellen
    csehek,már annyira unták h nem történik semmi,würzburg plusz 4 szvetségese ellen,25 ezer a 40 ezer ellen
    mintha a gép nem lenne tisztába a favor rendszerrel
    csak kapkodom a fejemet
    ausztria megkapta magyaországot puba,és furcsa mód nem a hren belűl terjeszkedik ,hanem a törökre szállt rá,azok meg küszködnek a túlerővel,ilyet még nem is láttam
  • Timakrisz
    Ha a wc nem is de legalább ez meg lett... kár hogy achit nem ér :(
  • szabii98
    ohh, hogy lehet a saját dinasztiád a trónján. így már értem:)
  • --deathstroke--
    A vallás nem számít amikor a vazallusodnál regency van, így is a saját dinasztiádat ültetheted a trónra :D
  • szabii98
    ez wtf? ha még mindig szunni, miért van habsburg dinasztiája? :D
  • heverő
    Eddig ilyet nem tapasztaltam. Az AI mint szövetséges elég ostoba, de olyan még nem volt, h két szövetséges ország föl le vonulgat két tartomány között miközben a seregem a segítségük nélkül elvérzik. Most toltam először ironmanben és eddig ilyen még nem volt. Mi lehet a gond?
  • --deathstroke--
    Befigyel az oszmán Habsburg ág :D
  • --deathstroke--
    Yeeeahh ez is meglett elég könnyen, pedig Austriával nincs is manpower modifier alap ideám :D

Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.12.30. 18:57:13
  • Lysandus
    Koalícióval gyorsabban tudok haladni, mint nélküle. De még így is csak a korábbi (1.13-s verzióban megszokott) terjeszkedési ütem maximum kábé kétharmadával, ha a Balkánt nem számítjuk. Ha azt is figyelembe vesszük, akkor a korábbi ütem legfeljebb egyharmada jön ki. (Mert ugye a török területek egyelőre esélytelenek.) Koalícióval kevesebbet kell várni, és több tartományt lehet elhozni, ráadásul mivel a munka javát a tápos AI csinálja, a manpowerem nem fogy le kezelhetetlen szintre.

Koalíció nélkül egy dolgot azért még ki akarok próbálni. Ha nem kötöm le Franciaországot és Ausztriát, akkor nekimennek-e Burgundiának. Ugyanis már nem Ausztria a császár, tehát ha RM-t kötök a burgundokkal, és meghal a király, akkor meg lehet szerezni Burgundiát. Mondjuk ehhez be kell lépni az EU-ba. Viszont a burgundiai örökösödési krízis az egyik legnagyobb falat a játékban. Egyetlen admin vagy dipo pont nélkül meg lehet szerezni Burgundia nagy részét és még Németalföldet.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.12.30. 17:41:22