10049
Europa Universalis IV
  • imp3rial
    Értem, akkor ha megveszem az extreme editionosat, csak a Cossaks nem lesz meg? Mert így viszont megéri, hiszen 15-20 eruro darabja a többinek is amit soroltál. Ha ez így van, akkor inkább megveszem egyben 12 000ért, mint magában a játékot 5-6ért és utána darabonként a DLCket még 5-6 ért. Az a Cossaks annyira nem fontos nekem, ha a többit tartalmazza akkor megéri nekem, csak a steamen nem találok leírást rendesen, hogy az Extreme Edition mit tartalmaz 45 euroért, pénzt meg nem akarom rá kidobni, ha ahhoz is meg kell vennem mindent.Ezért is írtam inkább ide, mert szeretnék biztosra menni.
  • Ntj
    Hát igen manapság ide fajultunk.. Óriási lehúzás ez az egész DLC dolog, mindent leárazáskor kell venni. De mondjuk most a paradox rába*ott, mert ez a kozák csak nehezíti a játékot véleményem szerint és sokan nem is veszik meg. Legalább is szerintem... Külföldön mondjuk lehet, hogy az a pár euró amit kiadnak a dlc-kért náluk semminek számít...
  • Lysandus
    Nem a legfrissebb verziót veszed meg, hiszen nincs benne a The Cossacks.

Ha hagyjuk a zenei, meg mindenféle uniformis DLC-ket, akkor a következők maradnak: Alapjáték.

Erre jött ki a Concquest of Paradise kieg.

Majd következett a Wealth of Nations kieg,

Utána a Res Publica,

Ezt követően az Art of War,

Majd az El Dorado,

Aztán a Common Sense,

Végül most a The Cossacks.

Ezek a kiegek amik számítanak, ugyanis ezek változtattak lényegesen a játékmeneten az előző verziókhoz képest. Ha jól vettem ki az extrém editionban benne van mindegyik, kivéve a legutolsó a The Cossacks. Tehát azt még külön meg kell venni, hogy a legfrissebb verziód legyen.
  • imp3rial
    Értem, viszont akkor egyszerűbb itthon megvennem boltban 5000ért az alapjátékot, és feltenni mellé az említett DLC-ket. Mert ezek szerint olcsóbban kijövök és csak az ami igazán hasznos az lesz meg. Viszont így belegondolva ez eléggé lehúzás, hiszen minden új DLC kijövetelével kifizettetik a játék árát újból.. Azok nélkül ugyanis élvezhetetlen a játék, vagyis nem az igazi inkább így mondom. Így viszont nem vagyok benne biztos, hogy 40-50 ezret megér nekem a dolog, és még akkor is ha később kijön valami, lehet azt is meg kell venni. Lehet rosszul értettem, de nekem ez jött eddig le.
  • matyineni
    Az Extreme Edition tartalma az: The Stars and Crescent Pack, Horsemen of the Crescent Unit Pack és The Conquest of Constantinople Music Pack . Szerintem nem éri meg, de te tudod. Olcsóbban pedig vagy leárazáskor vagy a félig legális olcsó játékkulcsokat áruló oldalakról lehet mint pl.: G2A, Kinguin. Ami DLC-ket pedig érdemes megvenni az: Art of War, Common Sense, El Dorado és Wealth of Nations, szerintem. A másik három nélkül lehet játszani véleményem szerint.
  • winterpeti
    A legfrissebb verzió lebutitót verziójával játszhatsz, nem pedig a teljes verzióval. Például a cossaknál vannak victory cardok és ehhez van egy map mod, de semmi értelme nincs a cossak Dlc- nélkül.
  • imp3rial
    Tehát ha megveszem, akkor a legfrissebb verziot kapom meg? Nem a legrégebbi kiadást, ha jól értem. Nekem ez a fontosabb inkább, hogy a foglalási rendszer, terület fejlesztési, térkép modok és stb stb a legújabb legyen, amit már frissítettek és ne a legrégebbi kiadás. Viszont akkor ha jól értem ezeket már tartalmazzák ezek a csomagok, és ami ezután kijön azt kell megvennem hozzá. Sajnos nem értek hozzá, és a steamen nem találtam leírásokat a csomaghoz. Várni pedig nem szeretnék, mert már nagyon szeretnék vele rendesen játszani. :)
  • Lysandus
    Leárazáskor vegyél, akkor lényegesen olcsóbb. Nézegettem én is a karácsonyi vásár időszakban (mondjuk pont most lett vége), de a legújabb kieget, a Kozákokat például nem árazták le. Azt hiszem az extrém kiadás az lényegében az összes DLC és kieg, kivéve a legutóbbit, a The Cossaks-ot.
  • imp3rial
    UI: Láttam,hogy van Extreme Edition is, az miben más ha azt veszem?
  • imp3rial
    Üdv mindenkinek! Én még most tartok ott, hogy megvenném a játékot. Néztem steamen, és van a 40 euros, az lenne az alapjáték?
    Vagy abban már benne van a The Cossacks, Common Sense, stb? Mert megmondom az őszintén, hogy nem szoktam játékokat venni, igazából ez az egy ami megfogott és tetszik. Viszont erre kíváncsi vagyok, ugyanis Magyarországon az alapjáték 5000ft a 40 euro pedig ugyebár több. Meg azt szerettem volna még, hogy ha megvásárolom a játékot, akkor minden más dlc, és mod fizetős lesz majd? Mert igazándiból nézem a végigjátszásokat és látom, hogy mindig változik a játék és jó irányba, de nem tudom azt, hogy minden meg kel le külön venni hozzá vagy azokat csak le kell mellé tölteni. Nagyon szépen köszönöm azoknak akik tudnak ebben segíteni, mert már nagyon szívesen megvásárolnám a játékot, csak azt kicsit sokallom, ha a 40 euro az alapjáték é még mindent meg kell vennem külön mellé.
  • winterpeti
    Kösz megtaláltam az extended time linet és eddig tetszik :)

A HRE achira mentem, de még pár másik is összejött. De az 1 millió manpower nem sikerült, 800 valahány ezerig jutottam.
    Itt vannak a képek, mindent lefényképezgettem.
    Képek
    Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2016.01.05. 00:44:42
  • hitman1028
    na most már rájöttem hogyan lehet belépni a hre-be
  • hitman1028
    na elbuktam,újrakezdem xd
    szövetségesek összevissza mászkálnak a térképen
  • Ntj
    Csak azért kérdezem, mert én az egész teutoton végigjátszásomat arra alapoztam, hogy ha belépek a hre-be akkor azt belülről meg tudom enni.
  • hitman1028
    mindegy,annyira nem fontos
  • hitman1028
    aha
  • Ntj
    Mindent megpróbáltál?
  • hitman1028
    én megpróbáltam osztrákokkal 125 főlé nem ment a kapcsolat
  • Ntj
    Áhh... kell az élettér.. :D Mégis csak németekkel játszol :P
  • hitman1028
    sztem azt kihagyom xd
  • Ntj
    Mellesleg, ennyi terület mellett bevesznek még egyáltalán a birodalomba? :D
  • Ntj
    Baltic Crusader asszem... Lényeg: Térítsd át az egész orosz régiót a katolikusra.
  • hitman1028
    ha felmegy a clergy influence 80 fölé ,becsap egy katasztrófa,kis idő kellett mire kijöttem belőle
    különben egész jók
  • hitman1028
    xd
  • hitman1028
    melyik a teutonos achi?
  • Ntj
    A francia és a porosz mindig is OP volt, főleg a katonai dolgok miatt.
  • hitman1028
    egyik legjobb sztem hesse é
  • pocoksari
    így is akadozik már

már látom Amerika egy részét, hehe, mehetek oda is foglalni :P
  • matyineni
    Nekem a három kedvencem az Magyarország, Franciaország és Oroszország. Amin pedig szerintem elférne egy kis boost az Norvégia, Portugália, Skócia és az Írek.
  • --deathstroke--
    De akkor is én voltam az első aki megcsinálta :P
    Amúgy nem nehéz velük mivel a nemzeti bónuszaik nagyon odabasznak tényleg :D Mondjuk austria nemzeti bónuszai nekem csalódás volt, lehetne kicsit erősebb is.. Nektek melyik országok bónuszai nem tetszettek?
  • Timakrisz
    Mondtuk; már ketten is betoltuk a teutonos achit, elég könnyű velük, erős szövetségeseket lehet szerezni, jó nemzeti bónuszaik vannak, szóval... gogo WC :D
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.01.04. 13:39:35
  • Timakrisz
    Mész te a ...csába :D Videólink step by step :P
  • matyineni
    Ott van a videóleírásban, ugyan az a link, amit hitman1028 leírt. Ajánlom mindenkinek, érdekes dolgokat lehet benne csinálni. :)
  • hitman1028
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=hungarian&id=217416366
  • hitman1028
    az egy mod,és steam műhelyből lehet beszerezni
  • winterpeti
    Az exteded time line melyik kiegészitőhőz van? Vagy honan lehet letölteni/ megvenni?
  • matyineni
    Azok mehetnek sereget vezetni lazán, hátha gyorsabban halnak. :D Amúgy pedig kint van a második és harmadik rész, ahol felszabadítom a magyar őslakosokat a Balkánról és Afrikából. :D
    Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.03. 21:27:23
  • hitman1028
    eddig a vezetőkkel nem voltam megelégedve,sok a skilljűkbe a 0 xd
  • matyineni
    Meg ugye ott van azi is, hogy alap +20% lovasság ca, meg hogy nincs régensség, meg alapból 3 leadrer. :D
  • hitman1028
    miért nem mondtátok h ilyen jó játszani teutonokkal
    csak most kezdtem,de nagyon élvezem xd
    elvégre ők is duchy rankba vannak,hagyom a fenébe brunswickot,azzal csak felidegesitem magam
    lengyelek nem mernek betámadni,mert csehek,oroszok,saxon,mecklenburg,livónia szövi xd