126
  • okosan gyerekek
    ne izgulj, hatósági előírásnak megfelelően csak bizonyos számú látogató mehet be. ha parti résztvevőinek létszáma meghaladta volna ezt, akkor teltházzal, de biztonságosan zajlott volna minden. probléma?
  • caius marius
    Nem fogsz, mert benne van már a másik 149. Vagy ha Te mész elsőnek a medencébe, akkor majd mehetsz a víz alá mikor letaposnak...
  • okosan gyerekek
    és ha már annyira szeretnél mindent betíííltani, taluld már meg baszd meg leírni azt a k#rva szót: rövid 'i', érted, rövid: tiltva.
  • okosan gyerekek
    a magyar jogszerint egyébként kettő, de jó a meglátás!
  • okosan gyerekek
    te tényleg egy idióta vagy. hol látsz te itt ENGEDÉLYT, te f@sz!? tudod mi a bejelentés és az engedély kérés között a különbség? hogy nincsen elbírálási joga a rendőrségnek, mert nem az övék a terület. bejelented, ők tudomásul veszik. betiltani betilthatnak egy rendezvényt, de engedélyezni egyet sem engedélyezhetnek, csak tudomásul veszik annak jövőbeni megtörténtét.

SZÁNDÉKOSAN nem akartam belemenni a jogi részbe, nehogy a hozzád hasonló idióták azt higyjék, hogy a helyzet jogi szabályozása az ésszerűen megalapozott erkölcsihez képest valamiféle elkorcsosulása a helyzetnek. de ha jog: van fogalmad a spontán gyülekezés fogalmáról? és tudod, hogy ez amit belinkeltél mire vonatkozik? KHÖZTHERÜLETRE. nem magánterületre, mint egy strand. és igen, amire basztál válaszolni, hogy mégis hogyan tiltanak be egy magánterületre szervezett gyülekezést -- alább:

>>És mégis hogyan tiltották meg? "Nem tartózkodhat itt senki, aki jeletkzett erre a bulira, de ha nem jelentkezett, akkor itt lehet?" Vagy hogyan? Mert, ha senki sem mehet oda, akkor az lezárt terület, nem tiltott buli. Miért nem ment oda a kezdés előtt pár ződgeci /vagy milyen színük van Németben/ és küldte el a picsába a népet. IF ez nem segít, akkor jöhet az erősítés.<<

Komolyan, válaszoljál már arra, hogy ez hogy néz ki? Csak azt engedi be az adott nyilvános magánterületre az ügyben egyébként iletéktelen hatóság, aki nem volt feljelentkezve facebook-on?

Gondolkodjál már idióta, érzem én, hogy bűzlik a háttérből a rendőrcsalád, azt' nem tetszik, de egy Nyugat-Európai jogállamban ez nem úgy megy, hogy amit a rendőrök csinálnak az szükségképp jól is van. A közterület, köztulajdon. Használatában csak különleges és indokolt esetben lehet egy szabad országban az állampolgárokat -- az érthetőség kedvéért azokat, akiké az adott terület -- korlátozni, nem önkényesen, főképp azért, mert szokatlan magatartási forma látszik kibontakozni.

Én értem, hogy te ezt nem akarod elfogadni, meg neked ez fáj, de akkor takarodjál Észak-Koreába, ott majd gyakorolhatod a jogod ahhoz, hogy rendőri intézkedés alá vonjanak és megb#sszák a szádat 60 millió forintra, azért mert a rendőrség illetékessége alá még csak nem is tartozó MAGÁNTERÜLETRE szervezel egy találkozót.
  • aaaaa
    A legszebb ebben a részletes, mindenre kiterjedő gumitörvényben, hogy a legalapvetőbb tényt kifelejti, és nem szabja meg hány személy számít "gyülekezetnek ".
    2-3-5-10 ember nehogy már köteles legyen bejelenteni,és kérvényezni, ha épp találkozni szeretne közterületen.
  • MacropusRufus
    a kedvedért az idevágó törvény (magyar):
    "6. § A közterületen tartandó rendezvény szervezését a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak, Budapesten a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak (a továbbiakban: rendőrség) legalább három nappal a rendezvény megtartásának tervezett időpontját megelőzően kell bejelenteni.7 A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli.
    7. § Az írásbeli bejelentésnek tartalmaznia kell:
    a) a tervezett rendezvény kezdetének és befejezésének várható időpontját, helyszínét, illetőleg útvonalát;
    b) a rendezvény célját, illetőleg napirendjét;
    c) a rendezvényen résztvevők várható létszámát, a rendezvény zavartalan lebonyolítását biztosító rendezők számát;
    d) a rendezvényt szervező szerv vagy személyek és a szervezők képviseletére jogosult személy nevét és címét."

A többi itt
  • Rapid81
    Azok is. :)
  • arty
    sőt, továbbmegyek: bezzeg a Te idődben! :D
  • arty
    bezzeg a magyar fiatalok! :D
  • arty
    most akkor te a német fizetést irigyled? (esetleg az ottani lakásbérleti dijakat is?)
  • arty
    a west balkán szervezett volt, te nagyokos...
  • arty
    Jogos a bírság, amennyiben ő kért biztosítást. Egyébként meg elmehetnek a sunyiba.
  • Rapid81
    Az azért jó, hogy a képek itt a cikkben, nem is arról a buliról valók, amiről a cikk szól. Ha lefordítjátok a cikket, akkor rájöttök, hogy ez egy másik buli.

http://www.bild.de/news/inland/facebook-party/konstanz-strandbad-polizeieinsatz-25055106.bild.html

A számlázás talán kicsit túlzás, de most megvan a szervezője a bulinak és példát akarnak vele statuálni, mert ha valaki olvasgat német híreket, akkor konkrétan tele vannak az elfajult f@szbukpartikről szóló híradásokkal.

Egyébként meg ez az egész azt mutatja, hogy mocskosul hülyék/retardáltak/tudatlanok/agymosottak a német fiatalok.
  • IMYke2.0.0.0
    Nagy átlagban, ahol olvasom, jó hozzászólásaid vannak, de ezzel most nagyon mellélőttél.
  • Szefmester
    Leri927: 1000 ember jelezte hogy menne.. közben lefújták, és így is elment 150. Többre számítottak a 150-nél ennyi. Akkor is ez lett volna ha csak 15en mennek ki, de akkor is ha végül 1500-an.

nem az volt hogy "skacok 15 kis gyökér azt hiszi baszakodhat velünk és összemocskolhatják a strandot.. rendezzük le őket! Oké Jürgen.. én hozom a kutyákat, te meg szól Hansnak és Grübernek hogy hozzák a madarat.. jól beszaratjuk a kis geciket! hahaha (együtt)"
  • senki687
    "Egy vállalkozó, akinek a helyszínen volt létesítménye, további 16 000 eurót akar behajtani a 20 éves diákon."

A multidő használatából és a kártérítési igényből együttesen nekem úgy tűnik, hogy az illetőnek csak _volt_ a helyszínen létesítménye, a megjelent kb. 150 ember egy része ezt lényegében elpusztíthatta. Tehát nem lehetett egy békeszerető társaság. Amennyiben a rendőrség ezt előre feltérképezte és cselekedett, akkor a többi lakos védelmében tette.

A döntés eredménye mindenképpen érdekeket sért akár megtűrik a bulit, akár nem. De úgy tűnik, hogy a rendőrség ebben az esetben a kisebbik rosszat választotta, hiszen a betiltás és a nagy erőkkel történő rendőri jelenlét ellenére sem sikerült a pusztítást megakadályozni, tehát joggal volt mitől tartani.

Szerintem ez az intézkedés akkor lenne probléma, ha a srác csak az ismerőseit hívta volna meg a facebook-on és úgy is betiltották volna. Kényes egyensúly.
  • lapaleves
    én egyetértek veled, pont azért írtam.
  • Leri927
    "Matthias ugyanis napokkal később levelet kapott, amelyben közölték vele, hogy szervezőként őt terheli az esemény biztosításának költsége..."

Na szerintem valahol itt van a probléma. Tehát megszervezték, folyamatban van, ezalatt a város veztősége betiltja. És utólag levélben ezt közli.

Na meg 1 emberre 2 rendőr? de főleg helikopter 150 emberre?
  • Szefmester
    Hát igen... nyilvános helyen teljesen más szemetelni és piálni mint zárt helyen... ott azért valaki a végén takarítani is fog. :D Te mentél volna másnap strandolni ha nyilvános strand? Minden második lépésnél egy üres üveg, vagy annak maradéka... stb.
  • lapaleves
    bocs: szerintem továbbra is nyilvános helyen volt, nem valami zárt fürdőről beszélünk. legalábbis én így értem, nyilván egy belépős fürdőben az egész nem lett volna téma.
  • lapaleves
    nem a rendőrök fizetése ennyi, hanem a rendőrségé. iskola, kutyák, autók, könnygáz...
  • Mentol
    De Te sem vagy ép...

Amúgy, egy-két kivételtől eltekintve, itt a kommentelők átlagéletkora olyan 16 év lehet, élettapasztalatuk meg a nullához konvergál.
  • Szefmester
    idevágó paragrafust is tudnál idézni? Mind a közterület használatról, mind a gyülekezséről..., mind a "partiszervezésről" tiltás után...

Kérdés: Ha a házad előtt kezdek el spontán gyülekezni (mert az FB-n meghirdettem, és híresen jó gyülekező vagyok) és megjelenik 500 ember.. akik "csak" beszélgetnek egész éjjel és egész nap. Elállják a parkolód bejáratát a lakás ajtaját.. a gyülekezés közepén amikor kiderül hogy nincs nyilvános budi akkor elsőnek csak be akarnak kéredzkedni hugyozni/szarni/hányni.. később ezzel már nem is foglalkoznak csak simán a ház falánál végzik a dolgot... Te örülnél? ;)
  • Leri927
    hát ha a strandon tűz üt ki gondolom én bemennek a vízbe
  • MacropusRufus
    te meg szép :p meg kissé hülye is.

• okosan gyerekek
    te pedig az 50. és a 47. hozzászólásod alapján egy ííííídióta vagy!
  • okosan gyerekek
    és ez is egy idióta hozzászólás volt!
  • okosan gyerekek
    és te is egy idióta vagy!
  • okosan gyerekek
    te egy idióta vagy. az csak nem is fontos, hogy fogalmad sincs róla, hogy jogilag hogyan áll a helyzet, de hogy nem érzed, hogy ami a saját fejedben kitalálsz azzal valahol probléma van az azért elég elborzasztó.

közterület. fogalmilag annyit tesz, hogy mindnekié, az a közösség elismert tagja -- esetünkben állampolgár, egy bevándorló nem jelenthet be tüntetést, mert nem otthon van. a többiek otthon vannak. kimennek, azt' csókolom, mert az övék.

ha valaki leül a deákon egy magyar zászlóval szép csendben és csapódik hozzá másik 5000 fel sem oszlathatják őket a rendőrök; ha kiírom face-re, hogy kimegyek a strandra és csapódik hozzám 200, mert hírhedten nagy partikat szervezek, akkor megint semmit nem tehet a rendőrség. nem jogilag, a gyakorlatban: van különbség? van bármi, ami jobban valószínűsítené, hogy egy bejelentett eseményen rendőri biztosításra van szükség? épp hogy nem. az ott történtekért egy személyben a rendező a felelős, akármennyire is nevetséges.

visszatérve, a saját házamban grillpartizni, azt senkitől nem kell megkerdéznem, amíg azzal másnak kárt nem okozok -- ez vázlatos erkölcsi alapja a gyülekezési jognak.

tovább az analógia: a saját köztereinken találkozni, beszélgetni, akármi, amivel másnak kárt nem okozok és nem okozunk ezt senki nem kell jóváhagyja -- a hatóságnak csak tudnia kell róla, de engedélyt ilyen bejelentésekkor nem adhat, mert nem engedélyező hatásóg.
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy olvastam egyedül szefmester látja normálisan a dolgot - a többiek (tisztelet a kivételtől) csakis a saját szűrőjükön keresztül.

Az amerikai, elfajult partik mintájára kialakuló bulikat akarják a németek csírájában elfojtani - teljes érhető hozzáállás.
    Ha majd itthon lesznek ilyen partik, akkor majd lehet sírni, de nehogy már Mi sajnáljuk csóri németet, aki kétszer többet keres nálunk?
    S ez csak egy negatív felütés volt.
    Amúgy meg szefmester szavaival teljesen egyetértek.
  • MacropusRufus
    okés.
    A bulit betíltották. Ott nem lehetett volna senki abban az időben. A strand nem volt nyitva (vagy olvastad valahol, hogy nyitva volt? Egy nyitott strandon nem rendezhetsz bulit! Gondolom be volt jelentve ui. ha nem akkor még magánbírtok háborítás miatt is megbasszák). Betíltott bulit meg a világon mindenhol felszámolnak. Továbbá kár is történt ui. ha jól olvasod akkor egy büfés 16k€ perli a kisrácot a kár miatt.
    Erről felesleges vitázni.

Viszont az eredeti cikkben ez van:
    "Über Facebook hatte der Auszubildende zu einer Party am 7. Juli im Strandbad Konstanz (Baden-Württemberg) aufgerufen. Ein unüberlegter Mausklick, wie sich später herausstellen sollte.
    Denn das Echo war gigantisch: Tausende kündigten im Internet ihre Teilnahme an."
    a jelentkezők több mint 1000-n voltak, és ebből ment el aztán 150.
    Tehát a fakabátok az 1000 főhüz készültek és nem a 150-hez.
    Nem ártana néha elölvasni a forrást is. :p

Azon már érdemesebb, hogy mi a lófasz kerűlt ennyiben a rendőri intézkedésben!
    650€/koponya max 8-9 órás melőért az azért kicsit kibaszottúl sok.
  • aaaaa
    A fürdő bejárata elé kellett volna állítani még a buli előtt 5-10-20 rendőrt. Igazoltatás, nem beengedni senkit, aztán a kedvük is elmegy az egésztől és szépen elmennek haza. Persze ez így nem demokratikus, de ha már előre betiltották, akkor jogilag sem lett volna támadható.
  • Zoli007
    Minek érvelsz valamivel, ami mellett nem állsz ki?
  • Szefmester
    Erősnek tűnik, de komolyabbra készültek. Valószínűleg a tiltást jelezték a közösségi oldalon a megosztott hirdetés alatt, csak páran nem olvasták, vagy nem érdekelte. Ha nem érdekelte őket, akkor balhé is lehetett volna.

A rendőrök meg nem kapják meg azt a pénzt. És valóban eltúlzott. De hát egy mp3as zeneszám sem éppen 200euróba kerül, márpedig ha elkapnak kalózkodáson akkor kb ilyen mértékű büntetést kapsz. Nem kiszámlázzák.. büntetési felár is van. :D

Ha csak filmet forgatnék és kéne a rendőrség szabadideje akkor töredéke lenne sztem. De itt büntetés. A büntetések meg szinte soha nem arányosak a bűnnel. Soha nem voltak, és soha nem lesznek...
  • chipesz
    "Sokan jelezték, hogy elmennek az eseményre, azonban a város vezetői időközben betiltották a bulit. Ennek ellenére végül 150 személy gyűlt össze a fürdőben."

Jogos efölött elsiklottam.

Bár a helikopter meg a 283 rendőr egy kissé még így is erősnek tűnik.
  • MacropusRufus
    ne velem vitatkozz. Ez van oda írva. Be volt tíltva. Ennyi.
  • Zoli007
    És mégis hogyan tiltották meg? "Nem tartózkodhat itt senki, aki jeletkzett erre a bulira, de ha nem jelentkezett, akkor itt lehet?" Vagy hogyan? Mert, ha senki sem mehet oda, akkor az lezárt terület, nem tiltott buli. Miért nem ment oda a kezdés előtt pár ződgeci /vagy milyen színük van Németben/ és küldte el a picsába a népet. IF ez nem segít, akkor jöhet az erősítés.
  • aaaaa
    Nem akarok. De attól, hogy egy szórakozóhely működik, általában elvan a szokásos létszámú biztonsági személyzettel, és nem rohamozza meg őket majd 300 rendőr +1 helikopter, főleg ha alig vannak bent, mondjuk csak 150-en és épp semmilyen balhé sincs. (hibába fér be 5000 ember.)
  • MacropusRufus
    aki a rendőröket szidja az olvassa már el még 1x ezt a cikket.
    Ez egy BETÍLTOTT party volt!!!!

"Sokan jelezték, hogy elmennek az eseményre, azonban a város vezetői időközben betiltották a bulit."

tehát sajnos ilyekor már lófaszt sem érdekel, hogy kik és miért gyűltek ott össze. Erről ennyit.

Amúgy az a majd 300ezer euró kissé kurvasok... Kb. minden rendőr (283) aki részt vett ezen a pár órás akción 650€-ot kapott. Ez talán pötyet kurvasok. Nem értek a joghoz,de talán ezt meg is lehetne támadni. Irreális az összek / rendőr.
    Sztem ez egy német átlagrendőr félhavi bére...