876
-
Agaba72 #476 Ezt kizárólag érzelmi megnyilvánulásnak tartom, nincs semmi értelme.....szerintem nagyon haragban állsz az élettel de lehet tévedek. -
asgh #475 Ezzel csak definiáltad a matematikát a saját világnézeted fogalmai szerint, de nem bizonyítottad a létezését.
Pontosan azért, mert a világ megértésére felállított rendszerek létét és azok alap axiómáit nem lehet logikai úton bizonyítani. Vagy elfogadod az általuk kínált világ-modellt az axiómáival együtt, vagy nem. -
Agaba72 #474 Már elnézést de én nem állítottam, hogy van valakinek bizonyítéka csak azt, hogy ha van is nem biztos, hogy szükségét érzi mindenkinek az arcába tolni azt..........látom megértetted a mondandóm lényegét. Kicsit szemléltessem: az hogy a kanapéd mögött mi van és mi nincs azt csak te tudhatod, én max csak nem HISZEM el ami írtál, mert egy okoskodó hsz-nek vélem azt. -
mizar1 #473 De miért kell ezt a söpredék nyelvén előadni? -
Bannedusermail #472 Nem igaz. A Repülő Spagettiszörny teremtette a világot. -
mizar1 #471 ...mert igen komoly érdekükben állna.
...hiszen már a "Nagy Bummot" is úgy kezelik mint bizonyítékot Isten létére.
Miért ne tennék hát egy igazi bizonyítékkal? -
Bannedusermail #470 Boldog lehetnél, ha az istenedről melyben hiszel kiderülne, hogy nem létezik, mert ha valódi, ő a legtetvesebb rohadék geciputtony az egész univerzumban. -
TARTYOM #469 Én is tudok lehetetlent állítani.
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú.
Nem elég hogy egyszarvú, de még láthatlan is úgy hogy közben rózsaszín. Nos, szerintem létezik és ő teremtette a mai isteneket. Bizonyítsd be hogy nem így van. -
Agaba72 #468 "Ha lenne ilyen akkora hangon kürtölnék tele a Világot, hogy mást nem is lehetne hallani"
Ez a te feltételezésed nem pedig egy tény. -
mester1987 #467 Látom nem unatkoztok...:D
Fő a filozófia :D -
Bannedusermail #466 "És mi van akkor, ha vannak akiknek van bizonyítékuk isten létezésére csak azt nem kötik az orrodra.............(istenem az emberi egoizmus határtalan)."
Nekem meg van a kanapém mögött egy interdimenzionális térkapu, amin keresztül meglátogatnak a fénylények, akik ha ezen a létsíkon fizikai alakot öltenek, a leggyakrabban egy olyan rózsaszín, pepita kockás elefántra hasonlítanak, akiknek nincs ormánya, viszont van hat különböző színű lába, és a füleik a gátsó felükön vannak. Lefényképeztem őket, így bizonyítékom is van, de nem mutatom meg senkinek.........(istenem az emberi ostobaság határtalan) -
johnfly #465 "Nem érted a szarkazmust mi?" -by Big Bang Theory -
Szefmester #464 "Ha csak az anyagi világban kimutatható dolgok léteznek, akkor matematika sem létezik. Ugyanúgy mondhatnám, hogy nem hiszek abban, hogy 1+1=2 mert nem fogadom el a matematikai axiómákat."
ha a matematika nem létezik mert nem "anyag" akkor ha van egy almád, meg én is adok neked egyet, akkor tulajdonképpen nincs is almád, hiszen kettő már nem lehet mert már matematikai összefüggéssel gyarapodna a birtokodban található mennyiség.... -
johnfly #463 Nincs ember, aki Istenről definíciót tudna alkotni, mert az a mindenség definíciója lenne, ahhoz pedig Istennek kell lenni, hogy átlásd. Habár mellébeszélésnek hangzik, k**vára nem az.
#457-re
Ha meg a kvantum összefonódást a matematika eszközeivel magyarázod, akkor ott vagy ahol a part szakad, mert a matematika is az anyagi világ törvényszerűségei alapján felállított tapasztalati rendszer, mint bármelyikünk hite, legyen az akármilyen. végső soron a matematika is egy vallás, mert sejtések, és felállított tézisek kövezik ki az útját, és igazolódnak, vagy megdőlnek az állításai, az idő előrehaladtával. Pont ezt a rugalmasságot hiányolom egyébként az egyházakból, de ez is egy hosszabb lélegzetű diskurzust igényelne. -
Szefmester #462 Istennek nem az a "célja" hogy az emberek higgyenek benne? Mert ha ez, akkor egyszerűen meg tudná növelni a hívők számát. Megjelenik, tesz egy csodát, majd beböffenti hogy ő isten, és eltűnik. Sztem elég sok ateista térne meg. :D Nem az összes de sok.... Attól hogy félelemben tartva próbál irányítani, attól nekem nem lesz szimpatikus... nem is hiszek benne/imádkozom hozzá. De ha valaha is kitör a háború a menny és a pokol közt akkor azonnal a pokol oldalához állok.. ott legalább nem áltatnak mindenféle lehetséges dolgokkal amiket könnyű elbukni. XD
Amúgy az első szerves molekulák, majd sejtek könnyen kialakulhattak, hiszen ha 100köbméter vízre van 10 lottó ötösnyi esély akkor az biza ki fog alakulni... csak idő kérdése. :D Mellesleg mintha lett volna egy kísérlet amiben azt tapasztalták hogy bizonyos molekulák gyakrabban alakulnak ki megfelelő körülmények között mint a többi variáció. Ezalatt pedig nem a H2O-ra gondolok... -
mizar1 #461 "És mi van akkor, ha vannak akiknek van bizonyítékuk isten létezésére csak azt nem kötik az orrodra..."
-Nyilván nem véletlenül. :-)
Ha lenne ilyen akkora hangon kürtölnék tele a Világot, hogy mást nem is lehetne hallani. -
mizar1 #460 "Amúgy én személy szerint már megtapasztaltam nem anyagi dolgokat is, nem is keveset"
-Például?
Mondj egyet amely nem vezethető vissza egy anyagi rendszerre.
-
Agaba72 #459 Ezek szerint te mindenkit ismersz. Abból gondolom, hogy szerinted senki nem talált bizonyosságot isten létezésre, tehát mindenkit ismerned kell ahhoz, hogy ezt tudd.
És mi van akkor, ha vannak akiknek van bizonyítékuk isten létezésére csak azt nem kötik az orrodra.............(istenem az emberi egoizmus határtalan). -
mizar1 #458 A matematika egy anyagi rendszer (az agy) által a Világ anyagi számosságára fölépített logikai rendszer. Nyilván nem anyag, hanem az emberi agy tulajdonságából származik. -
mizar1 #457 "...kvantum összefonódás jelensége, vagy mondjuk a szingularitás, amelyeket ugye még szintén senki nem látott..."
-Ezek valóban matematikai modellek, melyeket az anyag megértéséért állítottunk föl.
Nyilván ilyen apró részletekre nem lehet rámutatni, de a nagyobb anyagi rendszerekre igen, kézzelfoghatóan igazolható az anyag létezése bárki számára.
Isten létét semmivel nem sikerült bizonyítani. Műszerekkel sem.
Senkinek. -
asgh #456 Ha csak az anyagi világban kimutatható dolgok léteznek, akkor matematika sem létezik. Ugyanúgy mondhatnám, hogy nem hiszek abban, hogy 1+1=2 mert nem fogadom el a matematikai axiómákat. -
Agaba72 #455 Hát akkor ne is tedd. ( a mese is már egy definíció).
Baromi logikátlan vagy. A mondatod első feléében kijelented, hogy a hívőknek KELL definiálni istent (amúgy minden vallás meg is teszi), aztán csak definiálod te magad (mese). -
mizar1 #454 Van bármilyen kétséged, hogy az anyag létezik? -
TARTYOM #453 Nektek vallásosaknak kell istenről egy definíciót adniuk, nem azoknak akik nem hisznek a mesében -
TARTYOM #452 Azaz visszaértünk oda, hogy miért kellene dolgoznia az ateistának karácsonykor?
Fail nem ? -
asgh #451 Ezek az emberek nem felvették a vallást, hanem egyházi hivataluk volt. Azt pedig nem kínpadon kényszerítették az emberekre ugye. -
Agaba72 #450 Tipikus egoista világnézet. Csak azért, mert mi csak az anyagot tudjuk megtapasztalni, korlátolt pozíciónkból, akkor más már nem is létezik...
Amúgy én személy szerint már megtapasztaltam nem anyagi dolgokat is, nem is keveset.
Egy példa a fonákságára az érveidnek: a rádió nem érzékel képet, tehát a rádió szemszögéből akkor a kép "nemlétező", és tényleg, hiába is vitatkoznék vele...
(kéretik most a hang is anyagi alapú, érveket félre tenni, lehetőleg a hasonlatot megérteni) -
johnfly #449 Értem, értem. Akkor légy szíves mutasd már meg, hogy hogyan is működik a kvantum összefonódás jelensége, vagy mondjuk a szingularitás, amelyeket ugye még szintén senki nem látott, csak a létezésükre utaló jelek tapasztalhatóak a szeretett "anyagodon", tehát akkor ezek is a hit témakörébe tartoznak? Akkor van olyan amiben hinni lehet, és van amiben nem? Ki dönti el, hogy miben higgyünk, és miben nem? Te könnyen eldöntöd. Hogy csinálod? Taníts! Kérlek taníts! -
mizar1 #448 Ha lenne nem hinnénk benne, hanem tudnánk róla. -
mizar1 #447 Csak anyag létezik az összes megjelenési formájával és tulajdonságával.
Bizonyság arra, hogy ez így van:
az anyagot bármikor meg lehet mutatni, sőt nincs olyan ember aki olyan helyet tudna mutatni ahol nincs anyag valamilyen megjelenési formájában.
Istent viszont soha senki nem tudta még megmutatni, kimutatni.
hit csupán mivel megtapasztalni nem lehet.
...éspedig azért mert nincs. -
johnfly #446 Kezdek fáradni.
-
johnfly #445 Isten mint mi, nem létezik, mert mi Isten? Ha mondasz erre egy elfogadható definíciót, akkor talán elgondolkodok rajta, hogy mi alapján állítsz ilyet.
-
Agaba72 #444 Te már csak tudod......de mond honnan?
Nagyon nehéz valaminek a nem létezését megtapasztalni, és szerintem csak az a tudás amit megtapasztalsz, a többi csak hit semmi más. Igen az ateizmus is csak egy hit, hit a semmiben, a "nemlétezik-ben" nem pedig tudás. -
mizar1 #443 Teljesen mindegy, hogy mindenható avagy sem az ami nem létezik.
Mert Isten nem létezik. -
johnfly #442 Bár Isten tudja! Lehet, hogy tévedek :) -
johnfly #441 nem értem, hogy ebből:
"mivel ő azt tudja mi lesz mi volt és mi van"
hogyan következik mindenképpen ez:
"és ő befolyásolja"
Egyébként más logika szerint, szerintem sem mindenható de ez az eszmefuttatás több kifejtést érdemelne ennél -
mizar1 #440 Nincs abban semmi különös, hogy a kereszténység terjedésével a korábbi ünnepekhez hangolták az ünnepeiket.
Így kevesebb volt a konfliktus. -
Agaba72 #439 Az hogy valamit megtehetsz, nem jelenti azt hogy meg is teszed (számomra ez a szabadság legmagasabb, általam megtapasztalt foka). A mindenhatóságban ez is benne van.
Miért befolyásolna bármit is? Attól még tudhatja mi lesz, ha egyszer mindenható. -
mizar1 #438 Ha megmaradsz ezen a szinten akkor a gyermekedet is ki fogod önteni lavór vízzel együtt.
Ezért javaslom, hogy légy tájékozottabb, véleményedben árnyaltabb, no és kulturáltabb -vagyis hagyd el a trágárságot, mert ez másokat zavar. -
TARTYOM #437 Én azért írtam karácsonyt mivel sok barom európai keresztény csak így ismeri ezt az ünnepet, pedig az égvilágon nincs semmi köze jézuskához meg kisfaszomhoz.
Pontosan ugyan olyan okádék dolog mint az hogy az erkölcsöt a bibliának köszönhetjük..