Az emberekkel közös géneket hordoznak a delfinek az agyukban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én, személy szerint a gondolkodásban _hiszek_ ( tönkretettétek a vita során ezt a jó kis szót, pedig szerintem létezik ennek valós értelme ), a technológia nem kifejezetten érdekel, a tudományt pedig elítélem, és megvetem és eredendõen rossznak tartom.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ebbõl egyébként bizonyítható, hogy nem voltak nácik, és kommunisták, mert akkor a Nagy és Mindenható Tudomány sérülne, ami egy abszurdum.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Nem hiszek az idióta és a zseni dobozokban. A demokrácia az a rendszer, ahol ketten leszavazhatnak egyet. Písz. :)
Ezeknek mi köze van a tudományhoz?
Másrészt meg nem tudomány nevébent, hanem gyilkoló ateistákat, harmadrészt meg nem tudatmódosító szert írtam, hanem tudatmódosítást, aminek a szerek pusztán egy részhalmaza. Szerintem ezek után visszamehetnél az elsõ osztályba. Illetve ha csak az volt a célod, hogy a saját érveidet kifejtsd, akkor írjál új hszt, mert amit írtál az több szinten nem válasz az enyémre.
Öhh szerintem vérig sérettél most 18 ezer Jezsuitát.
A papok aztán az értelmiség részei voltak ja.. a középkorban maximum. Egyébiránt egyedül Hitler próbálta tudományosan bizonyítani a felsõbbrendüséget.
Na ez a különbség.
Kérlek akkor mond el mi a különbség teszem azt a kommunizmus és a keresztény vallás közt?
Mindkettõ követõi azt hitték ez a jó
Mindkettõ követõi elhisznek mindent amit állít a 2 eszme
Mindkettõ követõi milliókat öltek meg
Ha nem egy és ugyanaz csak más köntösben akkor elmondanád, hogy Sztálin miért üldözte a papokat? Hát nem azért mert nem tetszett neki a ruhájuk, hanem azért mert a személyi kultusznak alapfeltétele az, hogy benne hisznek és nem egy meselényben
Sokan hittek a kommunizmusban, sokan hittek a fasizmusban, sokan hisznek a bibliában, sokan hisznek a koránban, sokan hisznek az xy-ban
Mind1 sosem fogod megérteni.
Igenis a vallás nevében ölnek, ha ezzel fogják össze az embereket a cél érdekében. Igenis a vallás nevében ölnek, ha azért ölnek meg valakit mert tagadja azt.
Igenis a vallás nevében ölnek, ha azért ölnek meg másokat mert más mesében hisznek.
Folytassam?
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Tehát a b, lehetoség a helyes?
Nem véletlen mi állunk a tápláléklánc csúcsán attól függetlenül, hogy rohadt gyengék vagyunk, rohadtul nem tudunk semmihez alkalmazkodni... Csak éppen tudunk gondolkodni, feltalálni és ez miatt alkalmazkodni.
Mit tud az állat? Egy adott közeghez alkalmazkodni és egyes állatok minimális eszközhasználatot elsajátítani.
Ilyen tipikus vallásos érveséled van aminek az égvilágon semmi köze nincs a valósághoz, de legalább erõsíti a saját világképedet.
Az állatok gondolkodnak azon, hogy léteznek-e vagy sem?
Ha NEM akkor:
a, lehetoség: az állatok nem léteznek
b, lehetoség: az ontudat nem bizonyíték a létezésre
Ha esetleg mégiscsak gondolkodnak rajta, akkor ugyanezt eljátszhatjuk a novényekkel, kozetekkel...
A végén odajutunk, hogy minden az univerzumban ( vagy multiverzumban, ki miben hisz ) megállás nelkul azon gondolkozik, hogy létezik-e vagy sem...
Szerinted akkor pvc-t hogyan állítunk elõ? Hogyan finomítjuk az olajat? Hogyan dúsítjuk az uránt?
Buta példa, hogy a vallásos ember is felfogja: Citromlé + Víz = citromos víz. Akárhányszor csinálod meg mindig ez lesz belõle, sosem lesz belõle narancslé.
Jesszusom.
Csak mindig kettõsmérce. Ha ezt egy muszlim csinálja, akkor már 1 ember = 1 milliárd másik muszlim, ha egy nyomorult keresztény akkor 1 milliárd keresztény (haha jó vicc) sem = 1 milliárd kereszténnyel.
elvégzése...
Na a vallások erre is építenek, csak kellõ mennyiségû embert kell elbutítani ismét. Lesz itt még sötét újkor.
És a tudomány ezt is mondja. Ha összekevered az x és y anyagot akkor mindig z-t kapsz. És így tovább és így tovább.
Akik tagadják a tudományt, kérem ne használják, az internetet, telefont, tévét, áramot, házat, ruhát .. soroljam ?
Most jön a Hitler és Sztálin példa. Elmondanám, hogy Hitler a fasizmus nevében ölt Sztálin pedig a kommunizmus nevében. (Nem véletlen üldözte Sztálin a vallásokat mivel konkurencia a saját elképzelésének).
Egyébként annyit mondanék Hitlerrõl: "Gott mit uns"
2. Egy ember azt állítja, hogy egy adott kísérlet sorozat eredményét akkor lehet elfogadni bizonyítékként, ha azt 1000 alkalommal megismételték, és mindig ugyanazt az eredmény kapták.
3. Egy ember azt állítja, hogy egy adott kísérlet sorozat eredményét akkor lehet elfogadni bizonyítékként, ha azt 2 alkalommal megismételték, és mindig ugyanazt az eredmény kapták.
Melyik válasz helyes?
Kezdjuk ott, hogy ezek szavak, bizonyítása módszer arra vonatkozóan, hogy bármilyen fogalmat jelolnek nincsen.
Végül is semmit sem tudhatunk biztosan, viszont tudományos kutatómunkával 99,99999 %-ig mindent valószínûvé tehetjük. És az akkor legalább annyira igaz, mint hogy "én létezem"...
Kételkedhetünk ugyan mindenben, viszont a kételkedés a tudományos kutatás által elért 99,9999999 %-os valószínûség mellett (de kevesebb mellett is) csak kitaláció, fantáziálás... És a "semmiben sem lehetünk biztosak" "filozófia" már önmagát megbuktatja ott, hogy: ha semmiben sem lehetünk biztosak, akkor abban sem lehetünk biztosak, hogy nem lehetünk biztosak semmiben. Érted, az ég világon semmi értelme nincsen.
Én ezt tudom. Nem hiszem, tudom. Legalább annyira, tudom, mint azt, hogy létezem, és hogy most ezt (én) írtam.
"A fallibilizmus az a filozófiai álláspont, miszerint az igazolt tudás (értsd: az igazolt hit) téves is lehet, még kifejezettebb formájában (erõs fallibilizmus) az az álláspont, miszerint gyakorlatilag nem létezik ismeretelméleti szempontból igazoltnak tekinthetõ tudás: végsõ soron minden tudásunk csak hit. A fallibilizmus két kézenfekvõ érve az illúzió-érv (sosem garantálható, hogy a megismerõ szubjektum nem érzékcsalódás áldozata a hitei igazolásakor), másik pedig az igazolásregresszus <21>21>: amikor a szubjektum igazol egy hitet, akkor elõször is igazolnia kell, hogy az igazolás helyes, de még ezelõtt annak igazolása szükséges, hogy az igazolás igazolása helyes ... és így tovább. Az igazolásban axiómaszerûen, azaz igazolatlanul elfogadott alapelvre kell elõbb-utóbb támaszkodnia, ha nem akar végtelen igazolási ciklusba kerülni – viszont, mivel az axióma igazolatlan hit, így ismeretelméleti értelemben nem nevezhetõ tudásnak. Tehát a tudásnak végsõ soron csak a hit az alapja."
Én meg ebben hiszek...
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Az egyik hit vagy más néven kitaláció, fantasy, ami addig szép és jó (talán), amíg nem próbáljuk meg azt megfeleltetni a valósággal, hanem a helyén kezeljük...
A másik, a tudomány pedig (az adott idõpontban még csak) elméleti és alkalmazott ismeretek összessége, amelyet a minket körülvevõ, tehát létezõ világ megismerésére való törekvésekbõl nyerünk.
Az pedig a másik, hogy miért kéne a tudományt "védeni"? A tudományt nem védeni kell, hanem bizonyítani vagy cáfolni, ami a tudomány lényegébõl, mûködésébõl eredõen idõrõl-idõre meg is történik.
Ja, és akkor egy újabb lényegi különbség a tudomány és a vallás között (sokadszor)... A hitet sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet. Az nem errõl szól... A nevében is benne van:
Hit - valaki valamit hisz, mert nem tud; vagy nem akar tudni; vagy hinni jobb, mint tudni, szembesülni a valósággal; (esetleg kitalálni dolgokat, így hinni dolgokban kikapcsolódásképpen szórakoztató dolog (pl. fantasy)) stb.
Míg a tudomány - ismeret, tudás; valaki valamit tud, és nem hisz (nem kell hinnie, mert tudja).