472
-
#432 Nem volt kedvem túlságosan keresgélni, csak azt akartam cáfolni, miszerint senki se vitatta volna (abban is kitért erre), de akkor tényleg ott van pl. a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1335681430&no=105]#105[/URL] is. Egyébként semmi mást nem akartam elérni, csak megkímélni a többieket, hogy ne folytassanak veled fölöslegesen vitát, mert semmi értelme. Már csak azért sem, mert nem ezt kellene először megérteni az evolúcióról. -
TARTYOM #431 YOU'RE WINNER! -
Tau Tang Wou #430 Belinkelsz egy kommentet, aminek még az sincs az alján, hogy mire írta az illető.
Ráadásul abban a vitában én a 100. kommentben vetettem fel az evolúció ellen dolgozó mechanizmusokat, de meg belinkeled a 899. hozzászólást.
Mit akarsz ezzel elérni? -
#429 "Eddig akármikor felsoroltam egy listát, hogy mi minden gátolja az evolúciót, sose állt neki egy evolúció hívő sem, hogy megvitassa."
Főleg Shiloh miatt említem azért (te úgyis tudod, csak hazudsz),wraithLord errefele nagyonis vitatta ezt. Amiket felsoroltál, nem gátolják az evolúciót. -
TARTYOM #428 Annyira jó röhögni -
Tau Tang Wou #427 "...akkor ennyi erővel nem járt ember a holdon, nincs atombomba, a mikrohullámot felejtsd el, a különböző matematikai számításokat meg pláne..."
Már megint ez a sabloncsúsztatás.
Attól, hogy valaki nem látja az evolúciót bizonyítottnak még nem következik, az, hogy a matematikát vagy a fizikát is ugyanolyan áltudománynak tartja.
Az evolúciós elmélet attól nem lesz hitelesebb, hogy az atombomba felrobban vagy a mikrosütő működik.
De hát, hagyjuk ezt az evolúciós vitát, mert saját bevallásod szerint sem értesz hozzá. ( #422 ) -
Shiloh #426 Pedig igen nagy összegben kötnék rá fogadást hogy nem egy több diplomás ember vagy ezeken a szakterületeken. Ha pedig az lennél akkor hajrá, csinálj komoly publikációt, állíts fel egy elméletet amit bizonyítékokkal lehet alátámasztani
(az evolúcióval ezt csinálják) Ne, még megoldatlan kérdéseken szöszölj hanem konkrétan cáfold meg az egész evolúciót és bizonyítsd tényekkel a saját teóriád. Ja de hoppá. Erre egyik evolúció ellenes sem képes mivel még komolyabb kutatómunkákat sem publikálnak. Hát még én kérek elnézést...
És?? Mivel nem tudom megítélni a bizonyítás helyességét akkor mindennek arról kellene szólnia, hogy csak az beszélhet az adott témáról aki kizárólagos tudással rendelkezik??? mellesleg ekkor neked is csendben kellene maradnod.
Mivel nem tudom megítélni a a bizonyítás helyességét akkor ennyi erővel nem járt ember a holdon, nincs atombomba, a mikrohullámot felejtsd el, a különböző matematikai számításokat meg pláne mert bár matematikusok kiszámolnak valamit aminek jobb esetben gyakorlati haszna is van sőt még bizonyítani is tudják de te ezzel nem vagy tisztában ezért hülyeség nem kell elfogadni... nonszensz ha ezt így gondolod akkor elég veszélyes kis világot rakhattál össze magad körül mivel millió egy dolgot te magad sem tudsz bizonyítani.
-
Tau Tang Wou #425 "Igen magabiztosan védem, mivel az evolúció tudományosan bizonyított."
Pont az előbb mondtad, hogy nem értesz hozzá, akkor meg hogy tudod megítélni a bizonyítás helyességét?
"Gondolom te nem egy több diplomás koponya vagy aki az sg-n múlatja az időt..."
Azért erre ne nagy összegben semmiképpen ne köss fogadást.
-
Shiloh #424 Az evolúció bizony tény:) Azért mondtam a hitet, mert nektek ez kell. Döntenem kell hogy miben hiszek. Itt egy példa:
Evolúciót elfogadók = Az ég kék
Evolúciót tagadók (például te) = Az ég nem kék hanem piros
Hiába látjuk hogy kék, hiába van bizonyítva hogy az. Mindig van 1-2 elmebajos aki szembe megy a józan ésszel és akiknek az én "hitem" nem lesz elég jó:)
Igen magabiztosan védem, mivel az evolúció tudományosan bizonyított. Ezzel szemben nem léteznek az evolúciót vitató komoly tudományos publikációk. Vannak bonyolult kérdések amik megoldásra várnak de ennyi. Az evolúciót ellenzők kezében semmi konkrét bizonyíték nincs amit ők kísérletekkel nyertek volna:)
Igen képzeld értettem hogy a 8 "parancsolatod" mire vonatkozik. Csak kiemeltem egy pontos hogy hogy jön ez ide?
7. Ragadozók. (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
Na persze minden kérdésre kaphatnál választ, ha az adott szakterületet értő embertől kérdeznél. A másik része a dolognak hogy te sem értesz hozz:) Méghozzá azért mert az általad feltett kérdések több tudományos területet is érintenek:
bakterológia, virológia...
Gondolom te nem egy több diplomás koponya vagy aki az sg-n múlatja az időt és közben otthonosan mozog minden szakterületen:) ezért még ha véletlen valaki tényleg reális választ adna neked arra is azt mondanád hogy hamis mert a te "kiterjedt" tudásodban ez a kép mást mutat:) De a hit úgy látom nálad is csodákra képes...:) A lényeg a lényeg hogy nektek mindig vannak újabb kérdéseitek. A legszebb pedig az amikor alaptalannak állítjátok be az evolúciót:) -
Tau Tang Wou #423 "mondjuk ezzel nem értem mi a bajod: ..."
Nem tudom értetted e, hogy a 8 pont mind az evolúció ellen hat?
Így a ragadozók is, hiszen karban tartják a prédáik génállományát. Megeszik a selejteket.
"Én sem állok neki a listának mivel nem vagyok hozzáértő."
Ahhoz képest egész magabiztosan véded az evolúciós elméletet.
Hiába, a hit csodákra képes...
-
Shiloh #422 Azzal tisztában vagyok hogy nem hiszel az evolúcióban. Nekem az pont elég hogy ellene kardoskodsz de bizonyítékot nem tudsz felmutatni.
Az evolúcióra vannak bizonyítékok, nagyon is sok:) De ettől még hit.:) A tiéd az hit egy mesében, az enyém pedig hit a tudósok szavában akik több fórumon is bizonyították az evolúciót leletekkel és hasonlókkal. Ezzel szemben ti bizonyítani semmit sem tudtok, csak a fát próbáljátok vágni az evolúció alatt. De mint látjuk nem sok sikerrel:) Én sem állok neki a listának mivel nem vagyok hozzáértő. De szerintem te sem:)
mondjuk ezzel nem értem mi a bajod:
"Ragadozók. (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))" -
Tau Tang Wou #421 "Lehet hogy hit,de nem olyan mint a tiéd."
Miért, az enyém milyen hit?
Talán már megbeszéltük ezt a kérdést?
Szerintem nem, de te úgy beszélsz, mintha tökéletesen tisztában lennél azzal, hogy én mit gondolok.
Nyilván kiokoskodtál magadnak rólam egy képet a hozzászólásaim alapján.
De, ha engem nem kérdezel meg, akkor mi garantálja, hogy jó eredményre jutottál?
"Lehet hogy hit..."
Biztos, hogy hit, hiszen nincs rá tudományos bizonyítékod.
"Mivel ezek az utóbbiak csak vádaskodnak, de bizonyítani semmit sem bizonyítanak "
Érdekes.
Szerintem te sem tudod bizonyítani az evolúciós elméletet, csak a tényeket magyarázni abba az irányba.
Eddig akármikor felsoroltam egy listát, hogy mi minden gátolja az evolúciót, sose állt neki egy evolúció hívő sem, hogy megvitassa.
Előtted a lehetőség. -
Shiloh #420 Lehet hogy hit,de nem olyan mint a tiéd. De ha csak 1 kérdésre választ ad az ember kifejlődésével kapcsolatban akkor már egy kérdéssel több választ adott mint az evolúció tagadók. Mivel ezek az utóbbiak csak vádaskodnak, de bizonyítani semmit sem bizonyítanak -
Tau Tang Wou #419 "A fennmaradó kérdésekre ... majd szépen megadják a választ a tudósok. "
Látod, a hit beszél belőled.
A hit, hogy majd egyszer az evolúciós elmélet minden kérdésre választ tud adni.
De ugye azt tudod, hogy ezt senki nem tudja garantálni neked?
-
#418 Ezt nem ártott volna átolvasnom egyszer, de remélem azért érthető. :S
-
TARTYOM #417 De ő olyan buta, hogy akkor ölne ha a mesekönyvében nem lenne benn az hogy "Ne ölj". Képtelen felfogni hogy a vallás lófaszra sem kell. Tanítani lehetne, de kizárólag úgy mint 1 könyvet és kizárólag úgy, hogy a top10 vallással karöltve.
Amúgy nem igazán értem, hogyha nincs evolúció akkor miért van ennyi színű és alkatú ember? Ja már tudom, így teremtett az a szakállas faszkalap.
(Egyébként a Buddhizmus sem annyira békés, mint ahogyan azt így távlatból gondolod/gondoljuk, de tény hogy ez a lehető legjobb olyan ami valami csodálatos istenséget tisztel. Én úgy mint vallás kizárólagosan a keleti naturális (isten mentes) vallásokat engedném, ahol se templom, se semmi pénznyelő. A követőinek itt ott egy oltár amin tudnak áldozni (nem nem nem kecskével meg emberrel ahogy a mi szeretetvallásunkban) és ennyi.) -
#416 Végtelenségig akarjuk ezt folytatni, hogy te leírod, hogy "nincs egyértelműen bebizonyítva", én meg leírom, hogy bizonyítva van, azért tanítják. Az evolúció legalább, az élet keletkezésére is nagyon erősen feltételezhető a tudományos eredmények alapján, míg a teremtés az millió más problémát vetne föl. Az a mese, amit a vallások tanítanak, mert azok egyszerűen nem azért jöttek létre, hogy objektíven, tudományos módszerek segítségével megmagyarázzák a világunk működését, az élet kialakulását és változását. A tudománynak szükségszerűen el kellett szakadnia a hibás elgondolásoktól, különben nem értelmezhető egyáltalán az, amire például már Darwin is rájött, illetve később a biológiával, orvostudománnyal kapcsolatos tudományágak. Vagyis erőltetetten utólag belemagyarázható, ahogy a kreacionisták teszik, de az inkább nevetséges, mint tudományos.
"van egy csomó természetfilmes csatorna, ahol naponta sokszor megerősítik a bamba tévénézőnek, hogy márpedig a létért folyó küzdelemben nem lehet jóról és rosszról beszélni, erkölcsről meg pláne nem. Az a jobb, aki legyőzi embertársát (mindegy milyen eszközzel), aki többet keres, aki túljár a másik eszén, stb.
Ennek hatásáról még te is elismerted, hogy több gyilkost termel ki a társadalomban."
A vallások hátránya, hogy hülyeséget (mesét) tanít az életről, előnye, hogy megpróbál "jóra" nevelni (amit persze a vallás határoz meg). Helyesen írtad, a tudomány szerint nem létezik eredetileg erkölcs, jó, rossz, bűn, ezeket mi emberek alkottuk meg (és formáztuk mindig, hol az emberek, hol a vezetők (politikai érdek) javára). De ezeket azért hoztuk létre, mert így jobb nekünk, számunkra létezik, és NINCSEN szükség vallásra azért, hogy ezeket átvegyük. Habár azt már én is többször leírtam, hogy az embereknek ismernie kellene (tanítani kellene) a vallások tanításait, részletesen, mint tanító jellegű mese. Én személyszerint a buddhizmust tanításait érzem úgy, hogy nagyon sokat segítenek.
Azt viszont hangsúlyoznám (részben ismét), az evolúció egy természetes folyamat, és nincs senki aki kényszerítene arra (és nem is nagyon lenne értelme), hogy az evolúció törvényei alapján próbáljunk élni. Amúgysincs értelme, mert az evolúciónak nincsen célja, az embereknek meg általában van. -
Shiloh #415 "Hiszen így nem hazudnának."
Nem is hazudnak. A fennmaradó kérdésekre ami annyira szúrja az kreacionisták szemét majd szépen megadják a választ a tudósok. Persze akkor is megy az evolúció tagadás tovább, csak már más irányba... eddig is ez volt ezután is ez lesz. Szerencsére ez az irányzat folyamatosan háttérbe szorul. Miért is ne tenné??? Semmi bizonyíték nincs a kezükben, csak egy régi mesekönyv! -
Shiloh #414 "Egyszerű vagy mint egy zsák virágföld.. A fasz, az már kevert. Egy zsák homok."
Mondod ezt te?? Alább olyan ökörségeket írtál hogy csak na. De igazad van ne írd le még többször. Hülyeséget elég egyszer leírni, azon pedig már rég túl vagy. -
TARTYOM #413 Az evolúció csak az olyan vallásbuziknak nem elfogadható mint a fajtád.
Milliószor bizonyítva lett, de te a legegyszerűbbel mégpedig a farokcsont maradványával sem vagy kibékülve és csak annyit mondasz: "Csak a neve ez".
Buta barom vagy nem több. Remélem impotens vagy mert ilyen embernek ne legyen gyereke, mert abból is hülye vallásbuzit fog nevelni.
Egyszerű vagy mint egy zsák virágföld.. A fasz, az már kevert. Egy zsák homok. -
Tau Tang Wou #412 "De EZ nem csak a tudomány hibája, és hiszem, hogy nem az a megoldás, hogy inkább mesékkel hülyítsük az embereket."
És mi lenne itt a mese?
Az, hogy nem volt evolúció?
Az, hogy volt, nem ugyanannyira "mese"?
Hiszen nincs egyértelműen bizonyítva.
Nem sokkal tudományosabb és korrektebb lenne úgy kezelni az evolúciós elméletet, hogy nem zárható ki az élet mesterséges létrejötte sem?
Hiszen így nem hazudnának.
De nem, ehelyett van egy csomó természetfilmes csatorna, ahol naponta sokszor megerősítik a bamba tévénézőnek, hogy márpedig a létért folyó küzdelemben nem lehet jóról és rosszról beszélni, erkölcsről meg pláne nem. Az a jobb, aki legyőzi embertársát (mindegy milyen eszközzel), aki többet keres, aki túljár a másik eszén, stb.
Ennek hatásáról még te is elismerted, hogy több gyilkost termel ki a társadalomban.
Tehát az evolúciós tanítás ...
1. Káros az emberekre (rablógyilkosok fosztják ki a lakásodat és megölik akit otthon találnak, mert ők így harcolnak a fennmaradásukért és helyesnek gondolják a tetteiket az evolúciós tanítások alapján)
2. Még az sem biztos, hogy igazak a tanítások, mivel egy csomó kérdésre nem tudnak választ adni legokosabb tudósok sem. Könnyen lehet, hogy ezeket a rablógyilkosokat félrevezették a tévében elhangzott tudományos szakértői kommentárok.
Én sem a tudományt hibáztatom, mert általa van lehetőségünk új dolgokat megtudni a világról, viszont a tudomány egyes művelői már ferdítenek ebben a kérdésben (és főleg a média), hiszen, mint már mondtam, ha valami nem 100%-ban bizonyos, akkor arról nem lehet tényként beszélni, de minimum meg kell említeni, hogy van másik elképzelhető magyarázat is.
Nem így gondolod? -
#411 "Vajon honnan kerülnek ki nagyobb valószínűséggel gyilkosok? Egy olyan vallás követői köréből, ahol azt mondják, hogy ne ölj, mert a nagy manitu fog érte rettenetesen megbüntetni, vagy a materialisták köréből, ahol azt tanítják, hogy nincs nálad hatalmasabb identitás a Világegyetemben ahol a természet törvényei uralkodnak, amelyek szerint a létért örökös harc folyik és az erősebb győz. Ez pedig nem hogy káros volna, de egyenesen ildomos, mert így fejlődik a világ "álá" evolúció. "
Nagy valószínűséggel ateisták közül több bűnöző fog kikerülni, a vallások "nevelik" az embert valamilyen szinten. De EZ nem csak a tudomány hibája, és hiszem, hogy nem az a megoldás, hogy inkább mesékkel hülyítsük az embereket.
Amit írtál, az viszont még mindig messze nem a tudomány (evolúció), hanem a te sajátos leegyszerűsített agymenésed. Ráadásul pont az emberekre vonatkozólag a legnagyobb hülyeség.
-
#410 Nem válaszoltál a kérdésre.
"Olyasmire gondolsz mint az atombomba?"
Igen vagy nem? -
TARTYOM #409 Ez akkor ismét facepalm, gondold csak át?
(Most ha olyan szinten lennék mint Sir vagy Tau vagy akár Te, akkor azzal vágnék vissza, hogy Spitz Leó (később Szilárd) zsidó családban született és vallásos izraelita volt? Értelme nincs de annyi értelme mégis, hogy 408-ra egy hasonló szintű hsz-t írjak) -
#408 Olyasmire gondolsz mint az atombomba? -
Sir Ny #407 És te honnan tudod, hogyy a világ tudósai mit fogadtak el? Honnan tudná a német nép? A NatGeoból? Nanemár. ( na jó, ott a wiki, viszonylag kultúrált hely, de akkor is ) -
TARTYOM #406 15x nem fogom egy cikk alatt leírni ugyan azt.
Sir Ny: Ha egy olyan érvet is fel tudsz hozni, amit a világ tudósai ELFOGADTAK, mindenhol (mint pl fekete lyuk vagy akármi), akkor a tudomány hibája lesz. De amíg ilyet nem tudsz addig epic fail. -
Sir Ny #405 http://www.google.com/?q=atheist conference -
Sir Ny #404 továbbra sem értem. Ha bármi negatívat írok, akkor azt írják, hogy az nem a tudomány hibája, csak rákenték, ellenben az összes jelenleg létező tárgy a tudomány érdeme? Nem látom TARTYOMnál a mérce fokait, csak azt, hogy mindent úgy mér, hogy épp kapóra jöjjön. -
Shiloh #403 látod ez a gond a fajtáddal. Amikor nem tudsz már mit mondani akkor jönnek a hülyeségek. Nem megyek templomba, mert nem vagyok vallásos de ezt már mondtam.
De ellenben veled nekem van annyi eszem hogy ne kenjek mindent a vallásra. Ráadásul totalitárius diktatúrákat hasonlítasz a vallásokhoz ez kb olyan szöveg hogy "minden a zsidók hibája". Tiszta vicc vagy, egy éppkézláb érvet nem tudsz felhozni, egyszerűen csak gyűlölsz minden vallást és a világ gondját baját próbálod rájuk húzni.
Jah bocs. az érved az hogy eszmerendszer egyenlő vallás! Hát ez egy tapsot megérdemelne. Gondolom akkor a hit is egyenlő vallás. Ugye??
És csak ajánlani tudom hogy néz utána az adott dolgoknak. Kommunizmus , nácizmus nem vallás ennek ellenére több 10 millió halottat produkált. És ez így van, ha tetszik neked ha nem. Persze gondolom erről is a valamelyik vallás tehetett és igazából csak a németekre és a szovjetekre lett kenve a dolog.
-
TARTYOM #402 Én már csak meghajolok a hatalmas tudásod előtt :D
Menj templomba. Már csak 5-öt kell aludni -
Shiloh #401 Ennyi?? Egyéb hülyeség?? Nehéz beismerni ugye? -
TARTYOM #400 Egyre inkább rájövök, hogy igenis vannak felsőbbrendű emberek :D -
Shiloh #399 még mindig kevered a szezont a fazonnal, nézz utána a dolgoknak ne csak böfögj a vakvilágba. El kell hogy szomorítsalak, nem a vallás tehet mindenről hanem az ilyen elvakul ostoba emberek mint te.
Személyi kultusz -> vallás. pfff.... agyatlan -
ManoNegra #398 Ebben van valami, de azóta "megszületett" a tömegtájékoztatás, és az minden eddiginél nagyobb zombitömeget képes mozgósítani, ha a médiavállalatok főpapjai úgy akarják! -
TARTYOM #397 Személyi kultusz -> vallás.
Az nem személyi kultusz hogy istent vagy jézust vagy akárkit tisztelsz?
Pontosan ezt írtam Sztálinnál. Ha istent tekintették volna a legfelsőbb hatalomnak nem tisztelték volna Sztálint. De ha nincs isten ő marad csak. -> WIN.
A lebensborn nak meg aztán végképp semmi köze nem volt a tudományhoz. Az égvilágon nem volt benne semmi tudományos. -
Shiloh #396 Egyáltalán nem, ez csak egy példa arra, hogy az embernek nem kell ahhoz vallás, hogy öljön. -
#395 Nem ismerem a lebensborn project pontos részleteit ( gondolom tartyom sem ), ha így akarod azonosítani a nácikat a tudománnyal. -
Shiloh #394 Hitlernek sikerült:) -
TARTYOM #393 Persze, de a vallással szedték össze hozzá a támogatást ami éppen elég. Vallás nélkül sosem tudtak volna olyan agymosott embertömeget megmozdítani