113
  • teddybear
    Deus Ex, sanyicks mindkettőtökre ráférne egy kis lazítás valamilyen csöndes helyen. Mániákussá váltatok.
  • Tetsuo
    Dehat pont ezaz. A philcsy altal emlitett klimakutatok nem tudnak betiltani semmit. Nincsenek hatassal a torvenyhozasra, mig a masik oldal annal inkabb.
    Ezek a kutatok megallapitjak a tenyeket ill. kovetkeztetnek, neha rosszul, de a mesterseges felmelegedesben nagyon ugy tunik, hogy nem tevednek.
    Aztan hogy a kormanyok hogyan dontenek, az mar mas kerdes.
  • topitopi
    Nem tisztem megítélni, hogy ki tehet erről az egészről éppen ezért nem is teszem. Valaki biztosan tehet és ezt a valakit neveztem én lobbinak. Egyénként pedig úgysem tehetünk ellene semmit, kár ezen vitatkozni... Én csak a pánikkeltő hangvételű cikkeket, megnyilvánulásokat nem szeretem, ez minden.(Nem állítom, hogy ez az, de sok olyan van.)
  • philcsy
    De hogy döntöd el, hogy ki a gonosz aki a valóság elfedéséért lobbizik? Érdekeket mindenhova lehet tenni. Ha pedig az ember amúgy sem nagyon tud megélni akkor hajlamos mindenhol ellenséget találni. Hinned kell valakinek, és ha fentről csak szart kapsz az már determinálja, hogy kinek nem fogsz hinni.
  • Deus Ex
    Mindezt jobban végiggondolva, szerintem már elég ok lehet egy Irán elleni légicsapásra.
  • topitopi
    De igen! Éppen ez a baj! Mint leírtam én eltudom hinni a klímaváltozást és az abból eredő negatív dolgokat! A baj az, hogy ezen lobbi rólunk, kisemberekről húzza le a pénzt. Tudom, hogy szükséges a környezetvédelem meg minden de ha az ember amúgy sem nagyon tud megélni akkor hajlamos le se szarni... Egyébként meg ha majd betiltják a sprés dezodort, a szénhidrogén alapú energiafejlesztést és a nyilvános fingást akkor lesz belőle valami... Addig csak riogatják a népet és megvetetik velük a szuper környezetbarát autót meg az intelligens mosógépet ami AAAA+++** osztályú és nemhogy energiát eszik, még vissza is tölt a hálózatba...
  • philcsy
    Eddig egy lobbiról hallottam a témában, az pont a klímaváltozás elleni tanulmányokat pénzelt az USA-ban...

Vizsgáljuk csak azt a másik oldalt. Tudod a világ legtöbb egyetemén folytatnak ilyen kutatásokat, tehát az a "nagy lobbi" akkora, hogy az egészet irányítani tudja... Ha ez neked cseppet sem gyanús, akkor jelentkezz gyorsan klimatológus szakra, mert csak úgy döntik oda a lobbisták a pénzt!

Nem csak arról van szó, hogy rühelled a TV műsorokat, drágállod az új égőt, és irritál az, hogy környezetvédelem címén átlag ember számára felfoghatatlan összegeket költenek az államok, miközben válság van, és növelik a terheidet?
  • lapaleves
    egyrészt ha választanom kell hogy egy kupac kutatónak hiszek vagy az itt megjelenő színvonalas "érvelésnek", akkor remélem belátható, hogy inkább a hülyetudósok. én már csak ilyen tudományos emberek előtt megalázkodó típus vagyok, bocs.

szerinted a környezetvédelembe feccölt pénzek feleslegesek, és úgy gondolod, hogy a kompakt fénycső az izzó alternatívája. semmi szükség nincs rá, hogy letrollozzalak téged.

egyébként nem mondtam hogy nagy a szar vagy kicsi. de ha kíváncsi vagy a véleményemre akkor szerintem ennek a cikknek pont az a hírértéke, mint az ilyen hírek 90%-ának. mégpedig, hogy semmitse tudunk pontosan, de azért lapátoljuk a szenet meg a zuránt a rendszerbe. akár természetes folyamat, akár nem, az amplitúdó nagyobb lesz. mindmeghalunk.

@pasi29uk: ha ezzel azt akartad mondani, hogy hű én milyen okos vagyok mert nem küldök el csípőből a picsába szakértőket névtelenül és 0 kapcsolódó ismerettel, akkor hát ja. még szállóigét is neveztek el rólam.
  • philcsy
    LOL. Úgy látom itt néhányan azt hiszik a víz felszíne nem görbe, hanem egyenes! Legalább 5 olyan középiskolában tanított ok van ami miatt nagy távolságokon nem az.
  • mr9
    az volt mar, hogy miert nem folyt meg le az osszes viz delre? nincs hely?
  • topitopi
    Okké nem elképzelhetetlen, hogy igazad van és nagy a szar valóban és minden amit mondanak az valós és így van DE

a, ha random leír valamit egy SG-s cikkíró azt te egyből elhiszed? vagy ha a TíVí mondja akkor az szentírás?
    b, másrészről nem lehet, hogy a rettentő nagy lobbinak "köszönhetjük" ezt a rengeteg "eredményt"?

És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, megmondom én milyen lobbira gondolok: Ha feltűnt az energiaóvás céljából mindenkinek méregdrága, szarfényű energiatakarékos csodaégőt kell vennie mert a régit betiltották... Az Unió és egyébként a legtöbb fejlett kormány dollármilliárdokat öl környezetvédelem címén egy csomó felesleges dologba... Nahh ezek a költekezések valakinek nagyon-nagyon kövér pénztárcákat eredményeznek.

Szóval mielőtt letrolloznál minket tessék megvizsgálni az érem másik oldalát!

Köszönöm!
  • pasi29uk
    Ó szabadíts meg minket a tudatlanság békiójától!
  • lapaleves
    na végre az sg.hun megcáfolták a sok hülye tudóst.

most komolyan, olvassátok magatokat? ezek szakértők, értenek hozzá. nem csak azért okoskodnak mert apu előfizetett a zinternetbe.

a víz sűrűsége, sótartalma de még a szelek is változtatják a magasságát. meg biztos van még pár tényező, ami a sok foteltudós "höhö nem is tud lejteni a víz" szintű éghajlatmodelljéből kimaradt.
  • halgatyó
    Fantasztikuss okossak ezek a klimaxkutatóóók

Ha jól értem, akkor az óceán vize LEJTENI fog
    Az a ti bajotok, hogy nem látjátok ennek a hiiihetetlen gzdasági hasznát! A hajók így sokkal kevesebb üzemanyagot fognak fogyasztani.

Oszt majd megcsinálják, hogy az óceán KÖRBE lejtsen, és akkor ingyen hajózhatunk az eggyik irányba

Éljenek a klíma(x)tudósok, akik ezzel a nagyszerű új eredménnyel megajándékozták az emberiséget!
  • MacropusRufus
    Bocsi a hibakert, de mobil vassal nyomom, igaz van full qwertz rajta, de akkor sem az igazi
  • MacropusRufus
    Nem ertek a lovakhoz, de a cikkbol nekem az jott le, hogy a viz felszine lejt, hiszen az egyik oldal 4x jobban emelkedik mint a masik :D
    Lejebb mar irtak, de velemenyem szerint is: mi van ha a keleti part sullyed es nem a viz emelkedik? Meg hat ott a jegkordzak is. Az ember az uccso 0.02masodpercben jelent meg a foldon. Ennel is kevesdebb az az ido amit komoly megfigyelesekkel toltott. Meredek levonni ennyi idobol barmilyen komolyabb konkluziot planer, hogy nem is ismerjuk az elso 59 percet.
    (Az aranyok kb.stimmelnek amennyiben a Fold eddigi eletett 60-re deklaraljuk)
  • butuska66
    Lényeg hogy Hollywood-ot nem fenyegeti az atlanti óceán
  • Bannedusermail
    Nem tudom, hogy valamilyen gyógyszer hatása altt állsz-e, de ha nem, akkor nem ártana szedni valamit.
  • TARTYOM
    Szerintem támadjuk meg Iránt!
  • sanyicks
    te kis konteóhívő! azt akarod mondani hogy nem a gonosz velejéig romlott, születetten gonosz usa(és izrael) gyűlölő, alkaloidás tenoristákok műve lenne ez? Rááászizmus!!!! istenkáromlás! kirekesztés!
  • topitopi
    *...amint mondották wikiék a két előző jégkorszak között eltelt...

bocs a hibáért
  • topitopi
    Hááát nevezzetek buta atlantiszinak de szerintem ez az egész egy rohadt cirkusz... Ami ugye kell a népnek ha kenyér már nincs... Arra senki sem gondol (mert nem jó üzlet), hogy esetleg egy nem túl régi jégkorszak melegedő periódusában vagyunk... Amint mondották wikiék kér az előző két jégkorszak között eltelt idő 28 000 év volt és az utolsó óta eltelt idő pedig 10 000 év. Ezek alapján még jó 4 000 évig illik melegednie a világnak mielőtt megint hűlni kezdene... Egyébként meg 1-3 mm/év??!! Na ne röhögtessenek! Vállalom a keleti parti gátmunkálatokat egyedül is! (btw kíváncsi vagyok hogy mérték ezeket az adatokat! Mert hogy a tenger nem símult ki nekik az tuti amíg kicentizték...) Lehet, hogy marhaság amit írtam és közeledik az armageddon de én itt a Kárpát medencében értem csak leszarom.

Akit érdekel: http://hu.wikipedia.org/wiki/Interglaci%C3%A1lis
  • teddybear
    Tulképp ideje lenne elmenned valami idegkuruzslóhoz...
  • sanyicks
    mikor mondják majd meg hogy ez az alkaloidás tenoristákok műve?
    Mert az az biztossss!44444!!!444négynégynégy
  • torreadorz
    :D
  • wraithLord
    Mily megdöbbentő véletlen egybeesés, hogy az Erik a Viking c. film süllyedős jelenetéről az Erik a Viking c. film süllyedős jelenete jut eszedbe. :)

----
    Szerintem is meg kéne vizsgálni a szárazföldi lemez esetleges süllyedését is, mert valahogy ez így nagyon "kilóg a lóláb" jellegű, hogy az Észak-Atlanti óceán nyugati, partvidéki része 4x jobban emelkedik, mint a többi. Nem értek hozzá, de azért azzal tisztában vagyok, hogy mi a víz. Talán ez elég, talán nem...
    Amúgy az az említett áramlás a globális felmelegedéstől lassul? És azért, mert csökkent a víztömegek közti hőmérsékleti különbség (vagy inkább grádiens)? Tehát az északibb víztömeg arányosan melegebb lett?

• mr9
    mikor fog majd ez is odacsapni egy pofont ugy igazan a gazdasagnak?

de lesz munkaja mindenkinek usaban, lehet menni kovethordani a gatra

./\
    /x\~~~~~~~~
  • GerY5
    Azért én azt is megvizsgálnám, hogy magával a kontinentális lemezzel mi a helyzet, ugyanis az is egy képlékeny felszínen úszik, ha úgy tetszik. Akár mélyben zajló áramlások is okozhatnak itt-ott pár, pártíz mm süllyedést, emelkedést. Persze nem értek hozzá, úgyhogy jobban nem is feszegetném...
  • Mister
    Mervazze amerikaiak, nekik mindenből több kell... ha tengervíz, akkor abból is...
  • teddybear
    "Az Egyesült Államok keleti partjainál emelkedik a leggyorsabban a tengerszint magassága, a globális átlaghoz képest négyszer gyorsabban."

Esetleg meg kéne nézni, hogy miért süllyed a parti terület. Nem hiszem ugyanis, hogy ott valamiért jobban emelkedne a tenger vízszintje, mint másutt. Ráadásul Izlandon, meg Grönlandon csökken a vízszint, egyre több föld kerül szárazra.
  • mousee
    Elkapott a röhögőgörcs :D
  • torreadorz
    Erről ez a klasszikus jut az eszembe:
    http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
  • Deus Ex
    "A hotspot híre meglepetésként érhette Észak-Karolinát, ahol az állam vezetése nemrég fogadott el egy törvényt, ami megtiltja a gyorsuló tengerszint emelkedéseket magukba foglaló földtani modellek alkalmazását. Azóta az állam képviselőháza hatályon kívül helyezte a rendelkezést."

http://www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U