105
-
Sequoyah #25 Mivel beleszerettem a WP koncepcióba, nem valószínű:) Elismerem az apple-t, de nem tetszik.
Sok olyan funkció van ami nélkül az emberek kiválóan élnek, másokra meg szükség van. Más embereknek pedig épp fordítva lesz, ezért létezik több rendszer a világon, hogy tudjanak választani. -
Papichulo #24 "Én nem, mire megszokom a 7.8-at, épp csereérett lesz a telefonom:)"
Aztan nehogy egy iPhone legyen abbol a cserebol ;)
"Mit, az érintőképernyőt? Már létezett előtte is."
Peldaul az Appstore...
"A facebook integrációval egyébként például az apple megy az msn után:)"
Nem allitom, hogy az Apple szarta a spanyolviaszt. Van ami szerintem jobb mas rendszerekben... amugy a facebook integracio pont az, ami nelkul kivaloan tudnek elni :) -
Sequoyah #23 "Magyarul remenykedsz meg egy "WP7.8.3 build 1386"-ban is? :)"
- Én nem, mire megszokom a 7.8-at, épp csereérett lesz a telefonom:)
"Az Apple eleg sok ujdonsagot hozott az iPhone-nal, az Android meg mas szempontbol volt hianypotlo. En a WP-nel semmi ilyesmit nem latok, csak annyit, hogy a MS sem akar kimaradni a jobol..."
Mit, az érintőképernyőt? Már létezett előtte is.
A facebook integrációval egyébként például az apple megy az msn után:) -
Sequoyah #22 "Ha jól emlékszem arról volt szó régen, hogy azért kell az erős hardver, hogy később lehessen frissíteni az új oprendszerekre nem úgy mint a szerintünk "ócska" Androidon. "
-Ilyet senki sem mondott szerintem. Az erős hardver a maradéktalan felhasználói élmény és az egységesség miatt kellett. -
Papichulo #21 "Egyszerűen a nyilvános roadmap a WP7.8/WP8 párosig tart egyelőre."
Magyarul remenykedsz meg egy "WP7.8.3 build 1386"-ban is? :)
"Ha meg olyan nagy siker lesz a WP8, hogy ilyen gyorsan beelőz, akkor nem hiszem h bárkit érdekelne"
Inkabb ebben bizzal, mivel a jelenlegi 7.x user base miatt nem sokan fogjak osszetorni magukat.
"Az apple-re is ezt mondják. Semmi újat nem hoz, a régit viszont egy nagyságrenddel jobb minőségben, használhatóságban."
Az Apple eleg sok ujdonsagot hozott az iPhone-nal, az Android meg mas szempontbol volt hianypotlo. En a WP-nel semmi ilyesmit nem latok, csak annyit, hogy a MS sem akar kimaradni a jobol...
A nagysegrenddel jobb minoseget sem nagyon latom. Es az eladasi statisztikakat nezve, masok sem tortek ossze magukat, hogy ezt magukenak tudjak.
"Én olvastam többet is, pl voip/skype integráció, fejlettebb multitasking, talán még a maps egy része is. stb..., de ezek még nem 100%-ig hivatalosak."
Ezek 0%-ig hivatalosak. A MS kizarolag az uj Start Screen-t emlitette. Kivanom neked, hogy az altalad emlitett dolgok is megvalosuljanak, de ezt jelen pillanatban semmi sem tamasztja ala. -
ATi0021 #20 Ha jól emlékszem arról volt szó régen, hogy azért kell az erős hardver, hogy később lehessen frissíteni az új oprendszerekre nem úgy mint a szerintünk "ócska" Androidon. Megvetették 100ezer forintért a WP7-es telefonokat addig hasonló árban levő Androidosokon sorra van hivatalos vagy főzött Android 4.0 (XDA, CM..). Vagy ott van az IPhone, ott is ha jól tudom a régiekre sorra jön a friss verzió. Ki is járt jobban, kit is szívattak meg a legjobban?
Amúgy maga a rendszer szerintem is stabil csak ez nem elég és ideje lenne a Metro felületet már elfejteni. Arról nem is beszélve, hogy kicsit komolyabb támogatás kellene adniuk a fejlesztőknek, mert megint az lesz, hogy sok jó dolog kijön iOSre és Androidra addig Wpre NEM. Jött a mobilos GTA3 is, ami szerintem bámulatos, hogy már itt járnak a telefonok és a 100ezres WPn nincs, de 40 - 50-ezres Adroidosok megy, pedig azok állítólag sz.rok. Szégyen, és csak egy példát írtam.
#4 - Hogy mennyi új a Metro felület arról tessék győződj meg ---> ITT -
dyra #19 Nekem meg nincs. Nyitóképernyő egy szép háttérkép meg a legfontosabb funkció gombok (nem sok). Ezt szeretném. Akkor vegyek mást mi? Mert amúgy ha ezt tudná akkor akár ilyet is vehetnék. De hát ragaszkodni kell hozzá tűzön vízen át. Miért nem lehet, hogy benne lenne az is ami neked kell meg az is ami nekem? Ha már okostelefon vagy mi? -
Sequoyah #18 "Maximum biztonsagi frissitesek. A 7.8 utan semmi upgrade-et nem igert a MS."
-Wp8-után sem ígér semmit az MS, ez nem azt jelenti hogy utána vége. Egyszerűen a nyilvános roadmap a WP7.8/WP8 párosig tart egyelőre.
"Ha tenyleg olyan nagy siker lesz a WP8, ahogy remelik, akkor mindenki arra fog fejleszteni es nem a 7.x vonalra"
-A WP7-es appok futnak 8on is, szóval amíg nincs szükség kifejezetten a 8as fícsörökre, a nagyobb szeletre fognak fejelszteni. Ha meg olyan nagy siker lesz a WP8, hogy ilyen gyorsan beelőz, akkor nem hiszem h bárkit érdekelne:)
"A versenyre valoban szukseg, ebben nincs vita. Amit en felvetettem az az, hogy a WP8 az semmi ujdonsagot nem fog hozni a piacra. Mar eddig is minden funkciojara, szerepere volt megoldas a tobbi platformon."
-Az apple-re is ezt mondják. Semmi újat nem hoz, a régit viszont egy nagyságrenddel jobb minőségben, használhatóságban. Ezt várom a WP-től is, egyes frontokon hozza is.
"En nem olvastam sehol arrol, hogy a MS ennel tobbet igert volna."
-Én olvastam többet is, pl voip/skype integráció, fejlettebb multitasking, talán még a maps egy része is. stb..., de ezek még nem 100%-ig hivatalosak. Lumniákra pedig külön jön számos újdonság hivatalosan is. -
Papichulo #17 "-Nem szűnik meg a támogatottsága az eddigi telefonoknak, érkeznek rá a frissítések."
Maximum biztonsagi frissitesek. A 7.8 utan semmi upgrade-et nem igert a MS.
"Fognak alkalmazásokat kiadni rá még legalább másfél évig bőven"
Nem tudom honnan jon ez a masfel ev. Ha tenyleg olyan nagy siker lesz a WP8, ahogy remelik, akkor mindenki arra fog fejleszteni es nem a 7.x vonalra, foleg a jelenlegi eladott darabszamokat figyelembeveve. Ha meg bukas lesz, akkor meg ugyis halott az egesz platform... en nem szamitanek hatalmas alkalmazasozonre a helyedben
"A WP pont hogy olyat nyújt az embereknek akik szeretik, amit a többi nem. Letisztult funnkcionális dizájt, hatékony használatot, ami miatt én még évekig nem pártolok el tőle."
Es en nem is akarlak lebeszelni rola. Ha mar most is tetszik a telefon, akkor ez mar csak javulni fog es termeszetesen a jelenlegi funkcionalitas nem tunik el, de az izgalmasabb ujdonsagokra nem varnek a helyedben: Skype integracio, turn-by-turn navigacio, stb...
"Ráadásul szükség is van egy 3. platformra a piacra, már csak a verseny miatt is. "
A versenyre valoban szukseg, ebben nincs vita. Amit en felvetettem az az, hogy a WP8 az semmi ujdonsagot nem fog hozni a piacra. Mar eddig is minden funkciojara, szerepere volt megoldas a tobbi platformon.
"Nemcsak hogy támogatott marad, hanem ráadásképp kapnak egy wp7.8-at, ami a wp8 újdonságainak a JELENTŐS részét tartalmazza"
En ugy tudom, hogy csak bizonyos GUI elemek fognak bekerulni a 7.8 upgrade-be:
http://www.pcadvisor.co.uk/features/mobile-phone/3365456/windows-phone-78-faq-what-you-need-know/
En nem olvastam sehol arrol, hogy a MS ennel tobbet igert volna.
"Szóval ha most veszel telefont, akkor fél év múlva így is sokkal többet kapsz, mint amiért most fizettél."
Ja, egy megujitott start kepernyot... kulonbozo meretu gombokkal! Whoa! -
sascha1978 #16 Szerintem meg maradi.
Már tíz évvel ezelőtt is ilyen ikonos menü volt bármelyik - nem okos - telefonban. :) -
sascha1978 #15 Az, hogy valakinek tetszik-e a desing vagy nem, ízlés kérdése.
A használhatóságról meg mindenki akkor nyilatkozzon, amikor kipróbálta.
Nekem tetszik a design, tetszik, hogy más mint a többi. Vettem hát egy WP7-es telefont. Ez az első okostelefonom. És nekem tök logikus a felépítése, a menürendszere, szinte magától érthetődő minden, az első pillanattól kezdve.
Ezzel szemben a barátnőm, most kapott egy céges Samsung Galaxy Ace-t. Rám várt a feladat, hogy beállítgassam neki. Nos, alig találtam a menüben a dolgokat, és sok minden nem volt egyértelmű. Nyilván a megszokás miatt is, de így látva az Androidot nem bántam meg a WP-t. -
kvp #14 Ez hihetetlenul ronda lett...
"A WP megpróbálta (és reméljük sikeresen) betömni azt a piaci rést az okostelefonok piacán, ami a letisztultságra, és következetességre épül, ikonok NÉLKÜL! Persze vkik szerint a csempék is ikonok, de aki ezt állítja, mutasson egy iOS vagy akár Android ikont, ami folyamatosan aktív, és változik..."
Letisztultnak nagyobb kaosz van benne mint egy apple telefonban, pedig ott is szepen osszeontve jon minden ikon az ember kepebe. Egyebkent a fenti csempek felen csak 1 sima ikon van. A tobbi pedig vagy widget, vagy sima ikon, egy extra szoveggel. Android alatt mindharom tamogatott a desktop-on, mar reges reg ota. En pl. pakolok ki ikonokat, ezek kozzul a telefonkonyv es az uzenetkezelo ki is irja az ikon melle hogy mibol hany van (elmulasztott hivas, uj sms/email/stb). A jegyzettombom pont ilyen csempeket pakol ki (hatarido/jegyzet/todo lista), csak en klasszikus postit-es szineket allitottam be, mert azok szebbek. Az ora es az idojaras pedig aktiv, csak felig atlatszo csempekbol all, hogy lassam a hatterkepet. (ami jelenleg egy statikus jpeg tajkep, de a hatter is lehetne aktiv alkalmazas, pl. egy aranyhalas to fent is van, csak azert nem hasznalom, mert a telefont mozgatva allandoan ossze-vissza lotyognek benne a halak es minden kattintasra odarohan mind ahol hozzaerek a felszinhez, szoval csak fogyasztana az aksit, bar legalabb szep) A tobbi alkalmazast meg jellemzoen inkabb teljes kepernyoben futtatom, mivel ugy tobb hely jut nekik.
peldak, balra az ikonos menu, jobbra a desktop egy darabja: http://i.picpar.com/7994752884405779043059f1c1008df701e399e2.jpg
Szerintem szebb mint barmelyik windows phone... -
Sequoyah #13 Nekem szükségem van. Nem akarok appokat nyitogatni hogy megtudjam hogy hány fok van kint, vagy mi lett a focimeccs végeredménye plána hogy az utóbbit gyakran kell ellenőrizni. Most elég ránézni és tudok mindent gyakorlatilag kattintás nélkül.
Ha neked ez nem kell akkor ne használd, de sok ember ezt igenis igényli. -
Sequoyah #12 Ezeket te találod ki? Valószínű, mert a valósághoz semmi köze sincs...
-Nem szűnik meg a támogatottsága az eddigi telefonoknak, érkeznek rá a frissítések.
Fognak alkalmazásokat kiadni rá még legalább másfél évig bőven (ekörül van a terméktámnogatás is), mivel addig a WP telefonok többsége WP7 lesz, és mindenki arra fejleszt amiből több van. Ráadásul még visszafelé kompatibilis is. Az lesz csak WP8 only, ami kifejezetten arra a hardverre támaszkodik.
-A WP pont hogy olyat nyújt az embereknek akik szeretik, amit a többi nem. Letisztult funnkcionális dizájt, hatékony használatot, ami miatt én még évekig nem pártolok el tőle. Ráadásul szükség is van egy 3. platformra a piacra, már csak a verseny miatt is. Már most is lökést ad az androidnak a wp7 jelenléte...
+1: Nemcsak hogy támogatott marad, hanem ráadásképp kapnak egy wp7.8-at, ami a wp8 újdonságainak a JELENTŐS részét tartalmazza, az nemkerül bele, amit értelmes keretek között képtelenek voltak beletenni a kernelváltás miatt. És inkább váltsák a kernelt egy sokkal modernebbre még most, minthogy leragadjanak a technológiában.
Szóval ha most veszel telefont, akkor fél év múlva így is sokkal többet kapsz, mint amiért most fizettél. -
dyra #11 Ezt a metrót nagyon sürgősen el kellene felejteni, mert valami borzadály. Ugyan ki a f*sznak van szüksége ennyi információra egy nyitó képernyőn. Teljesen átláthatatlan katyvasz megfájdúl az ember feje tőle. Viccen kívül ezen megy el az egész OS. -
Venom T #10 Senki sem hasonlítja egyik oprendszerhez sem a wp8-at. De engedtessen már meg a tisztelt publikumnak az, ha nem tetszik nekik ez a csempész katyvasz, akkor annak hangot is adjon. Meg ne akarják már az MS fanboyok a torkunkon lenyomni a metro gui-t, azért mert a MS szerint ez innovatív!
Ez egy katyvasz. Egy ICS vagy egy iOS ezerszer letisztultabb, követhetőbb, logikusabb felépítésű.
El nem tudom képzelni, hogy a fenti képeket nézegetve kinek tűnik ez a rendszer átgondoltnak vagy átláthatónak.
Számomra egy katyvasz.
Mondom ezt úgy, hogy sokáig windows mobile 6.5-öt használtam a régi HD2-esemen.
Ott is a HTC Sense rántotta gatyába az egészet.
Itt meg mér arra sincs lehetőség, hogy saját felületet kapjon a rendszer az igényesebb gyártóktól.
Egy gagyi Hub van, oszt' csókolom!
Pedig a HTC biztos normálisabban megcsinálná, mint anno a 6.5 esetében.
Valamiért az eladási statisztikák se igazolják ennek a rendszernek a sikerességét, szóval felesleges itt huszárkodni.
Ha nem jön meg a pórnépnek a dolog, akkor megy a levesbe!
A Nokia is itt kapálózik az életben maradásért, mert kizárólag a ms-re épít a jövőben.
Pár év és kiderül, ki döntött jól és ki nem! ;) -
#9 Teljesen egyetértek veled.
Aki most itt (és úgy általában mindig, mert most EZ A DIVAT, a trollkodás!) szidja a WP8-at, az nem igazán érti a lényegét. Ráadásul félelmetes nagy hibát követtek el, hogy az iOS-hez vagy akár az Androidhoz hasonlítjátok, mert nem lehet.
A WP megpróbálta (és reméljük sikeresen) betömni azt a piaci rést az okostelefonok piacán, ami a letisztultságra, és következetességre épül, ikonok NÉLKÜL! Persze vkik szerint a csempék is ikonok, de aki ezt állítja, mutasson egy iOS vagy akár Android ikont, ami folyamatosan aktív, és változik...
Amúgy nem áll módomban itt most prédikálni, meg hasonlók, egyszerűen csak nem kell mindent rögtön szidni, ami új...
Én is jelenleg Android felhasználó vagyok (Htc Legend), és nekem se jött be egyáltalán a WP, de mikor múltkor brahiból megtapogattam egy HTC TITAN-t a Saturnba, hát teljesen elképedtem... Javaslom mindenkinek, aki teheti, és ennyire utálja a WP-t, hogy egy tapogatás erejéig próbálja ki, hátha nála is hasonló lesz a helyet! ;) -
Papichulo #8 Gondolom azok a vasarlok, akik a mult heten vettek egy - nem tul olcso - Lumia 900-at, maradektalanul elegedettek lesznek azzal, hogy par honapon belul megszunik a termektamogatasuk. /s
Raadasul ezek voltak a Microsoft leghusegesebb (early adopter) rajongoi...
Meg aztan ki fog az elkovetkezo honapokban WP7.x telefont venni annak tudataban, hogy egy olyan keszulek birtokosai lesznek, melyre - jo esellyel - hamarosan mar senki sem fog uj alkalmazast kiadni?
Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy ezzel az MS semmi mast nem tesz, csak probal befurakodni egy telitett piacra. Semmi olyat nem fog adni, amit a jelenlegi OS-ek - iOS, Android, BB - ne tudnanak maradektalanul teljesiteni. Ki a celcsoport? Akinek nem volt szimpatikus az iOS, az vett Androidot es vica versa. De minek egy ujabb szereplo? Csak azert, hogy a torta egy szelete a Microsoftnal csapodjon le? Szamomra tisztan kiveheto ez a partnercegek listajabol. A Nokianak ugye nincs mas valasztasa, szamukra letfontossagu a platform gyozelme. A Samsung mar bejelentette, hogy ok inkabb egy sajat OS-szel lennenek boldogok es ebbe is szeretnenek energiat fektetni a jovoben. Az HTC inkabb a high-end termekek iranyaba probal elmenni es igy marad a Huawei, ami nem egy inkumbens nev a szakmaban. Ki fogja szallitani a sikertermekeket? Oszinten sok sikert kivanok a platformnak, mivel a verseny mindenkinek csak az erdeket szolgalja, de ez szerintem "too little, too late".
Flame on! :) -
#7 Neked csak egy a lényeg, a primitív trollkodás... Ülj le egyes! -
who am I 7 #6 milyen nagyot mert gondolni?hogy 2 színű, nem lekerekített hanem sarkos kockákat raknak be káosz módjára, 2012-ben?Hát..végülis merész is lehet, akinek van egy csepp izlése, az max kiröhögi ezt primitív katyvaszt tényleg :D widget ide, widget oda, igényesebben és szebben is meglehetett volna ezt oldani...a nagy merésnek, meg majd bexarás lesz a vége, az a sanda gyanúm.De nem kár értük, ha nem képesek optimalizálni, meg olyanra bízni a dizájnt, akinek van egy minimális szép-érzéke. -
#5 Te jóóó ééég... A cikkíró ért bármit is a WP-hez? Tele van baromsággal a cikk... -
#4 pont a lényeget nem értitek. Eddig mindenhol ment az apple másolás, hogy lekerekített ikonok, buta dizájn. Tény szép, de iszonyú buta és egyszerű. A microsoft mert egy nagyot lépni és teljesen újat hozni, mely merőben más mint az apple által a köztudatba behozott dizájn. Ha a metro felületet megnézitek, nem csak a csempék lényegesek. Az összes menü kialakítása, a tipográfia, mindenen látszik, hogy profi grafikusok dolgoztak, nem is keveset, hogy ennyire összeálljon minden. Továbbá azt már megsem említem, hogy míg az iOS esetében csak statikus buta, lekerekített ikonok vannak, itt minden testreszabható, él és változik folyamatosan, tehát informál. Nem kell külön appot elindítani a fontosabb dolgokhoz, mert egyből látom a fő képernyőn, ahogy android esetében a jól összeválogatott widgetek által. Csak itt ezt gyárilag hozza a rendszer. Maga a metro felület, szerintem baromi jól össze van rakva, látszik rajta, h rendesen megvan tervezve. De az, hogy eltér a hagyományos ikonos apple dologtól, még lehet nagyon is jól működő, kézre álló. De aki begyepesedett és nem hajlandó az új felé nyitni, az maradjon a buta statikus 1 bites ikonoknál.
Az UI-tól függetlenül (mint droid felhasználó véleménye) szerintem 1-2 éven belül nagyon jól kiforrott kis rendszer lesz ezekből. Teljesen összekötik a win8 mind pcn és táblán, winphone8 és xbox rendszereket, amelyek együtt azért elég jól lefedik az emberek igényeinek 98%-át. Minden kommunikál mindennel, mindent megtalálsz egy helyen, onnan folytatod ahol abbahagytad stbstb.. hasonló összefüggő integráltság lesz mint amit most az apple próbál öszsehozni. Apple esetében már az iOS és OSX esetén már elég jól megy és most próbálkoznak az appleTV-vel, ami az M$-nél az xbox révén már elég jól lefedett piac.
Én nem írnám le ilyen könnyen és hamar a M$-ot, nagy potenciál van ezekben a termékeikben (mondom ezt úgy, h ubuntu alól írok és droid telefonom/tabletem van). -
#3 Lemaradt a lényeg :
Egyre jobban megy az alma majmolás a minimalista vonalt lopva.. de ez már szégyen lassan amit csinálni,windows8 is valami hietetlen.. mint a win 95..,ez a mobilos szar is..ahh -
#2 Hát ez még mindig csúnya. -
Venom T #1 Nem vagyok egy MS hater, nincs komoly bajom a termékeikkel, sőt még a Vista-t is sokáig használtam komolyabb hajhullás nélkül. De ez a csempés össze-visszaságtól nekem hányingerem van.
A fenti középső kép valami akkora katyvasz, hogy nem igaz. Ezt nem kéne erőltetni szerintem.
De gondolom van akinek bejön.