105
  • Pukkka
    A lakást is megnézem, élőben, nem az újságokban leközölt képek alapján döntök ahogy azt te teszed. Ezt kissé öngólnak tartom...
    Nem szokásom hazudozni, olvass kicsit utána, neked az úgyis nagyon megy.
  • sanyicks
    "Állítólag én is fanboy vagyok, android fanboy, bár a telefonomon nincs android :D"

Ja és amúgy voltam már apple fanboy, m$ fanboy, minden fanboy. Hiszen a fanboyok mindig a nagy ellenség fanboyának hiszik azt, aki nem imádja a kedvencüket :)
  • Ferrer
    Szerintem: iOS FTW! :)
  • sanyicks
    pinát egy szaros kütyüvel összehasonlítani... az szép hát van valami defekted az biztos ha ez a kettő összekapcsolódik a fejedben ;)

De remélem ha ennyire ragaszkodsz a baromságodhoz, lakást nem veszel amíg nem laktál benne egy évet, kenyeret nem veszel amíg bele nem haraptál (sem más kaját), mert hát csak úgy lehet megtapasztalni :D

"Lévén hogy nem WP fut a telefonomon, a fanboy kifejezés kicsit túlzó."

nem kell wp-nek futnia a telefonodon, hogy ms fanboy legyél. Voltak már előtte is habzószájú ms fanboyok, nézd meg kakimatyit, ő is valszeg moonman egyik tanítványa ha csak nem ő az személyesen alreggel :D

Állítólag én is fanboy vagyok, android fanboy, bár a telefonomon nincs android :D

" PC-n pedig simán kikapcsolható a Metro, bár mit is olvastál a kis újságaidban. Talán ezt sem ártana kipróbálnod."

Nem kéne hazudozni. Kikapcsolható ja, mint írtam 3rd party hackeléssel... tehát hivatalosan nem kapcsolható ki.
  • dyra
    Baszhatod a folyamatosságodat ha tele hányod a kijelzőt miközben próbálsz rajta pötyörészni, hogy a te stílusodban válaszoljak. Asztali gépen nem használsz ikonokat? Akkor a start menüben mik vannak? Hurkák bazze?
  • Pukkka
    Jó, rendben, olvasgass csak, meg nézegesd a képeket. Ahhoz nem kell kimozdulnod az inkubátorból.
  • sanyicks
    Idézd már ezt hol írtam, hogy nem próbáltam ki :)

"A wp7 pont az a rendszer, ami totál nem adja vissza azt az élményt messziről nézve mint közvetlenül a kézben."

FASZSÁG minden fanboy ezt írja lehet az sg-n is keresni, az epl fanboyok is mindig ezt írják. Pontosan így, hogy mindig ÉPPEN az ő kedvencük az amit csak közvetlen tapasztalattal lehet megítélni ;) Minden mást meg persze ránézésre meg lehet ítélni :)
  • Pukkka
    BTW ha neked ez a teljesen kötetlen bármiféle moddolást engedő rendszer tetszik, miért nem használsz symbiant? Ezerszer kötetlenebb még a doridnál is, és a Belle már ezerszer gyorsabb is.
  • Pukkka
    Persze, telebaszhatod az Androidodat launcherekkel, aztán búcsut is mondhatsz a folyamatosságnak. Arról nem is beszélve, hogy ezen Launcherek használhatósága, erősen konvergál a 0-hoz. Szép háttér, ikonok? Nagyapám is rajongott a fekete-fehér filmekért, aztán meghalt. Asztali gépen sem használok már ikonokat vagy 3 éve....
  • dyra
    Bazze nem akartam példálózni az Androiddal de rákényszerítesz. Nézd meg mennyi Launcher érhető el hozzá. Vicces módon még csempés is van. Na az a teljesen testre szabhatóság ami azon a rendszeren megvan. Van választási lehetőséged a rengeteg opció és variáció között. Ez a testre szabhatóság. Az MS dolga csak annyi lenne, hogy szabad kezet ad a gyártóknak és a usereknek is. Ehhez képest meg lehet nézni a boltban is akármlyik WP-s telefont. Ha nem látnád mi van ráírva (Nokia, HTC stb...) Azt se tudnád milyen telefont fogsz a kezedbe. Max annyit, hogy ez egy WP telefon. De ugye mi picsának uniformizálnak egy alapvetően személyes készüléket. A mobil telefonod pont nem az amit Margitka meg Julika is használni akarna a meló helyeden. Az emberek nem szeretik a kötöttségeket, ledobják magukról. Mint ahogy a WP piaci részesedése is mutatja. Ez a rendszer nem tudja magát eladni mert egyszerűen nem szép. Mi több mint ahogy itt is látható ezek a promó képek egyenesen rémisztőek a USERK igen nagy százalékának.

Csinálj nekem ikonokat szép hátérrel ha ez meglesz máris veszek WP telefont.
  • Pukkka
    Nyilván tisztában vagyok vele,hogy droid. Csak ne tájékoztasson félre..
  • kakamatyi123
    Felesleges Sanyikaval vitazni, erzelmi alapon MS hater:)
    Ha a Metrot Torwalds talata volna ki, akkor arra verne ki egesz nap:)
  • Pukkka
    Látom, te nagyon értesült vagy. Gondolom pinát is videón nézel, és újságban olvasol róla, mert fölöslegesnek találod kipróbálni. Nyilván tapasztalás nélkül is tudod milyen dugni.
    Lévén hogy nem WP fut a telefonomon, a fanboy kifejezés kicsit túlzó. Egyszerűen, először megnézem azt, amiről véleményt mondok. PC-n pedig simán kikapcsolható a Metro, bár mit is olvastál a kis újságaidban. Talán ezt sem ártana kipróbálnod.
  • Sequoyah
    Szóval tényleg még nem fogtál a kezedbe soha ilyet, de itt trollkodsz? A wp7 pont az a rendszer, ami totál nem adja vissza azt az élményt messziről nézve mint közvetlenül a kézben.
  • Lizardman
    Én inkább csak egy elég ötletes külföldi hozzászólást másolnék be ide, ami szerintem (ha nem is teljes egészében) jogos. :)

"iOS: for people that don't know how to use a smartphone
    Android: for adolescents that want only the (fuck'in) widgets or change wallpaper every hour
    Windows Phone: if you're clever than the people above"
  • sanyicks
    meg lehet nézni, tudod nem kell kézben sem fogni ahhoz. Van youtube, vannak tesztek, vannak leírások vannak screenshotok.

Ez így működik, a dolgokról megvétel és közvetlen tapasztalás nélkül is meg lehet mondani milyen, mert nem lehet mindent megfogdosni kipróbálni. Erre egy nagy üzletág épül, az ujságírás egy része ;) És te is megmondod, csak te olyan jelenség vagy, aki szerint csak azt kell megtapasztalni közvetlenül amit te imádsz, amit nem arról már meg lehet mondani hogy szar akkor is ha 1 képen láttad egyszer ;)
    Bár ez általában így van a fanboyoknál, tapasztalat nélkül megmondják mindenre hogy szar, de ha a kedvencét szarozzák akkor már anyázik hogy a másik nem próbálta ki (egyébként is honnan is tudod ki mit próbált ki?).

A pc-n meg nem kapcsolod ki a metroszexuális felületet. Ha figyelnél, tudnád hogy a februári previewben volt lehetőség erre utoljára (az is registry hackel), de most már csak 3rd party szarok telepítgetésével lehet feltelepíteni a régi ui-t, mert már ki is gyomlálták belőle.
  • Sequoyah
    Ne felejsd el, hogy az emberek döntő része nem akar testreszabhatóságot. A végletekig testreszabható androidokat az emberek 90%-a úgy használja ahogy vette... Ez esetben a kapcsolódó funkciók száma fölösleges, elbonyolítja a felületet. Ezért ki is vették.
    Ez a telefon két réteget céloz meg, azokat akik nem értik a telefonok belső világát, ezért túl bonyolult lehet nekik egy droid, a másik akik értenék, csak nem érdekli őket, ők csak használni szeretnék a lehető leghatékonyabban.

Ez a telefon neked, és a többi olyannak akik folyton a telefonjukat moddolják, hackelik, tuningolják, nem való.
  • Pukkka
    Mit nem tudsz testre szabni, amit más mobiloprendszeren igen?
  • dyra
    PC-ről nem volt szó. Amúgy érdekes ott ki lehet kapcsolni. A WP-ben egy olyan rugalmas UI-t szeretnék ami teljesen testre szabható. Majd a user tudja mi a jó neki. De nem baj még egy két évet így elszórakoznak 2% - 5% aztán majd lesz minden.
  • Sequoyah
    Én is sokmindenért sírok ami nincs a világon, de mindenki igényének nem lehet megfelelni. Az MS választott egy irányt. A testreszabhatóságért cserébe elveszítené az egységességet, a funkcionalitást és az egyszerűséget. Megnyernek téged, cserébe elveszítenek mást...
  • Sequoyah
    Nem mondtam hogy nem lehet, de olvasd el mire válaszoltam ezt.
  • Pukkka
    Ha akarod PC-n kikapcsolod a Metro felületet, Mobilon, meg ha akarod csak a tárcsázó lesz kint a fő képernyőn. Nem értem miért ilyen korlátolt idióta a legtöbb ember, hogy fél infókból értesülve mond véleményt, ahelyett, hogy megnézné....
  • narumon
    és ezt melyik mostani telefonnal nem lehet megcsinálni?
  • dyra
    Szeretném használni mert amúgy sok MS reméket használok és elégedett vagyok azok minőségével. Logikus lépés lenne telefonban is MS reméket preferálni. Na de bazze. Ne mondják már meg milyen legyen a saját "munka" felületem. Mi ez óvoda vagy dedó? Olyan nagy dolog ezt a Metrót vagy mit opcionálisra tenni? Arra válaszólj nekem ne itt mellé beszélj, hogy ilyen jó meg olyan jó. Ha annyira jó lenne ki lehetne kapcsolni. Persze jó magam mást fogok venni ezek után. Ez ugye nem is számít. Csak itt sok sok USER! mond nemet a Metró féle ámokfutásra ami segre teszi az MS - Nokia párost mobil fronton. Gratulálok nekik! Meg neked is, hogy véded a védhetetlent.
  • Pukkka
    A sok okoskodó 2 bites agyú idióta, ballagjon már be egy kereskedésbe, fogjon a kezébe egy szájba**rt Lumiát, aztán utána mondja rá hogy nagy katyvasz az egész. Trollkodni mindenféle ismeret nélkül, az még mindig kibaszottul megy mindenkinek. Csak hogy az önigazolás megy legyen, hogy nem egy kik*rt idióta, hogy Droid/Ios fut a szarján..
  • Sequoyah
    Csak az IE névvel van bajod?:) Szerintem teljesen jól működik, csak azért mert PC-n firefoxot használok, nem akarok mindenképp azonos nevűt mindenhol. Bár választási lehetőség jó lenne, legalább felület szempontjából, mert nem tetszik ahogy a Mangóban a tabokat egy kattintással hátrébb tették.

Google nem hiszem h lesz beépítve sajna. Megértem bizonyos szempontból őket, mert a bing teljesen jó amerikában, de itthon egy sz*r...
  • Sequoyah
    Nem tetszik, ne használd. De akkor minek rontod itt a levegőt? Menj az iOS vagy az Android topicba, ha csak azt érted...
  • dyra
    Komoly tudósok lehettek mennyi a piaci részesedés? Elérte már a 3%-t? Ezzel a takony felülettel talán jó sok marketing után meglesz nekik az 5%. Miközben lehet az OS tényleg jó. Ennyit a tudósokról. A Grafikusok akik meg ezt megálmodták menyjenek inkább kapálni. Hasznosabb lenne az emberiség számára. Egy valamire való grafikus ehhez a katyvaszhoz nem adná a nevét.
  • Meridian
    Engem ez a rendszer egy nagy kuplerájra emlékeztet. Egy asztal, amire rá van hányva egy csomó papírdokumentum, és fél óráig kotorászol köztük, mire megtalálod azt amit keresel.
  • G22
    Vajon Mozillát rá lehet majd rakni?Mert googlet és firefoxot jobban szeretem, mint a IE és a bing keresőt..
  • Sequoyah
    Te rendezed be, úgy ahogy akarod:)
    Bár tény, hgoy elég merev, de ez javulni fog így, hogy negyedes csempék is lehetnek, mert a fő bajom eddig az volt ezzel, hogy a minimálinfós csempék is rengeteg helyet foglaltak.
  • Sequoyah
    Olvass utána a metró dizájnelveknek és ergonómiának. Olyan helyeken komoly tudomány van mögötte, hogy nem is sejtenéd, mert tudat alatt dolgozik. Nagyon felszínes vagy, ha a négyzetnél megáll nálad a tudomány...
  • Sequoyah
    Attól hogy négyzet alakú, nem 2 bit, messze nem. Tele lehetnek képekkel, infókkal, bármivel. KÖzépúton van a widgetek és az ikonok között. Az ikonok átláthatóságát ötvözi a widgetek dinamikusságát.

Az hogy nem tetszik, lehetséges, ízlés kérdése, megértem. De attól még elismerten elég fejlett az ergonómiája.
  • sanyicks
    nagyon ratyinak néznek ki (mind2 értelemben) a telefonok is, meg a csempék is.

Emellett a csempés felület kb olyan mint egy hányás. Minden benne van, csak nem olyan rendezett mint amikor bekerül :)
  • Narxis
    Nem véletlen.
  • Narxis
    Kb. mint a widgeteknél, WOW
  • Narxis
    "z összes menü kialakítása, a tipográfia, mindenen látszik, hogy profi grafikusok dolgoztak, nem is keveset, hogy ennyire összeálljon minden. Továbbá azt már megsem említem, hogy míg az iOS esetében csak statikus buta, lekerekített ikonok vannak, itt minden testreszabható, él és változik folyamatosan, tehát informál. Nem kell külön appot elindítani a fontosabb dolgokhoz, mert egyből látom a fő képernyőn, ahogy android esetében a jól összeválogatott widgetek által. Csak itt ezt gyárilag hozza a rendszer. Maga a metro felület, szerintem baromi jól össze van rakva, látszik rajta, h rendesen megvan tervezve. De az, hogy eltér a hagyományos ikonos apple dologtól, még lehet nagyon is jól működő, kézre álló. De aki begyepesedett és nem hajlandó az új felé nyitni, az maradjon a buta statikus 1 bites ikonoknál. "

ÚRISTEN!!! Te érted is amit írsz? Milyen profi grafikus kell ahhoz, hogy téglalapokat rajzoljanak meg UI-nak? Nézd már végig a képeket, ha ez neked szép és jól átlátható akkor gratulálok. Nekem káosz. Az ikonos elrendezés 3 platformon is bejött(Linux, Win, OS X) most az MS próbált egyedit csinálni de ez már az a kategória amikor nem az a lényeg, hogy jó legyen csak hogy egyedi, mint a modern "művészet". Arról nem is beszélve, hogy visszatérünk az egyszerű telefonok korszakába amikor kőbe van vésve a kinézet és a rendszer, minimális mozgásteret adnak a személyre szabáshoz. Bár ha jobban belegondolok még a butatelefonoknál is lehetett pl. háttérképet cserélni, szóval személyre szabhattad. Nem baj WP telónál lehet hátlapot cserélni mint a 10 évvel ezelőtti Nokiáknál, akkor is baromságnak tartottam, de mikor megláttam ezt, már tudtam, hogy most se lesz különb:

• Meridian
    Nemcsak szarul néz ki az egész (gagyi), hanem ráadásul áttekinthetetlen is... köszönöm, ebből nem kérek.

Nem mellesleg azért fejlesztik a kijelzőket (értsd: képernyőket), hogy az minnél több színt, minnél nagyob felbontásban tudjon megjeleníteni. Ez a 2 bites csempés dolog visszalépés a 90-es évek elejére.

Win8 sem lesz a gépemen, megvárom a 9-et. Azaz a "csempés" felület eltakarítását a desktopról.
  • blasko1990
    csak iOS és MacOS cuccokat használok , de ez a mobil oprendszer nagyon bejön , végre valami új , egyszerű , átlátható , s az tetszik benne a legjobban hogy feloldod , s egyből szépen látom az összes értesülést / frissítást / új infókat , egy szép és összeszedett felületen :D Valaki elmagyarázná nekem , hogy ez miért "katyvasz" ? Mert szerintem elsőre meglehet találni rajta mindent és igen egyszerű a logikája , gyors , szerintem szuper lett és persze letisztult , nem kell hogy csilivili hd animáció menjen a háttérben :)
  • kakamatyi123
    >#4 - Hogy mennyi új a Metro felület arról tessék győződj meg ---> ITT

Troll baratom:
    1. Metro az nem CSAK a csempes nyitokepernyo
    2. A csempes nyitokepernyonek nem az a lenyege, hogy 3 szogletuek az ikonok, hanem hogy a tartalmuk dinamikusan valtozik (live tiles)...

Olvass batran utana, mielott hulyesegeket beszelsz...