Prometheus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem néztem még meg a filmet, de az Alien-ben az idegen ûrhajót az LV426-on találták meg nem 223-on...
most már tudom, hogy ha damon lindelof belenyúl valamibe (lásd továbbá lost), akkor biztos hogy sok megválaszolatlan kérdés fog felmerülni 😄DDD
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Nekem ez az elképzelésem:
"Azért hozták létre az életet a Foldon ( és máshol ), hogy alien inkubátornak használják azt (fegyverként mások ellen, esetleg a csészealjasok utasították oket ). Felvésették a címet az emberekkel, hogy miután már elég sokan vannak és el tudnak jutni hozzájuk, beinduljon a folyamat. A megfertozodésuk meg csak egy apró baki volt, vagy az egyik katona esetleg úgy dontott, hogy nem akarja feláldozni az emberiséget."
"Azért hozták létre az életet a Foldon ( és máshol ), hogy alien inkubátornak használják azt (fegyverként mások ellen, esetleg a csészealjasok utasították oket ). Felvésették a címet az emberekkel, hogy miután már elég sokan vannak és el tudnak jutni hozzájuk, beinduljon a folyamat. A megfertozodésuk meg csak egy apró baki volt, vagy az egyik katona esetleg úgy dontott, hogy nem akarja feláldozni az emberiséget."
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Kérdéseim:
- miért nem 17db robot ment, ember nélkül?
- miért mutatták meg az ufók az õsembereknek több millió, több ezer éve, hogy hol van a katonai-biológiai-raktár bázisuk a világûrben?
Értelmetlen film. 😞
- miért nem 17db robot ment, ember nélkül?
- miért mutatták meg az ufók az õsembereknek több millió, több ezer éve, hogy hol van a katonai-biológiai-raktár bázisuk a világûrben?
Értelmetlen film. 😞
ilyenekre gondoltam én is, mint logikátlan tettek. két, a rémülettõl majd befosó tudós, az egyik biológus ráadásul, aki amikor egy gusztustalan valami kikúszik egy gusztustalan dzsuvából, úgy tesz, mintha egy pillangót látna, és fel sem merül benne, hogy ez akár ellenséges is lehet.
"Alienekbe kezi mozgasdetektorok vannak itt meg maguktol repulo robotok amik felterkepeznek mindent."
Miért, a holografikus kezelés és az álomolvasós ûrvarázslat után az Alien 8 bites computerei jobbak voltak? Itt volt sisakban pici színes képernyõtõl kezdve minden (jelenlegi) csúcsbigyó, az ez után játszódó Alienben pedig a Nostromo Anya computere egy egész szoba (vagy nagyobb 😄 ). Nekem ez a következetlenség nem tetszik általában a késõbb készített elõzményfilmekben. Ezért volt jópofa, hogy a Star Wars III végére nagyon hasonló volt a technikai szint, mint a IV elejére (nagy kapcsolók, plasztikus kivitel az ûrhajókban, stb...).
Miért, a holografikus kezelés és az álomolvasós ûrvarázslat után az Alien 8 bites computerei jobbak voltak? Itt volt sisakban pici színes képernyõtõl kezdve minden (jelenlegi) csúcsbigyó, az ez után játszódó Alienben pedig a Nostromo Anya computere egy egész szoba (vagy nagyobb 😄 ). Nekem ez a következetlenség nem tetszik általában a késõbb készített elõzményfilmekben. Ezért volt jópofa, hogy a Star Wars III végére nagyon hasonló volt a technikai szint, mint a IV elejére (nagy kapcsolók, plasztikus kivitel az ûrhajókban, stb...).
Miután megtekintettem ezt a fostalicska filmet elfogott a rémület, hogy Ridley Scott esetleg elkészíti a Blade Runner folytatását. NEEEEEEE! <#violent>#violent>
Igazából még most sem értem, hogy miként sikerült ezt a szart összehozni. Talán olyasmi lehet, mint a "George Lucas szimptóma". Már akkora király, hogy senki nem mer beszólni neki, hogy ez szar, hanem mindenki csak bólogat.. Riddy, Riddy ez király! A sok talpnyaló csak bólogatni tud...
Már csak Peter Jacksonba bízok, ha a Hobbitot is elbasszák, akkor... akkor... felgyújtom Hollywoodot <#mf1>#mf1>
Igazából még most sem értem, hogy miként sikerült ezt a szart összehozni. Talán olyasmi lehet, mint a "George Lucas szimptóma". Már akkora király, hogy senki nem mer beszólni neki, hogy ez szar, hanem mindenki csak bólogat.. Riddy, Riddy ez király! A sok talpnyaló csak bólogatni tud...
Már csak Peter Jacksonba bízok, ha a Hobbitot is elbasszák, akkor... akkor... felgyújtom Hollywoodot <#mf1>#mf1>
Ugy hogy elottr neztek vegig hogy feltek valamitol a teremtok. 8)
A biologus meg egy kobrahoz hasonlo penytnek majdnem hogy elkezd udvatolni. OMG
Hja meg ezek a teremtok akkora hulyek voltak hogy felebresztik es szi nelkul szetcaqpja oket es irany a fold irtani. annyi esze nem volt,hogy fu basszus kicsit bealudtam ezek meg olyan fejlettek hogy idaig eljutottak atb . kihasznalom az alkalmat es informacio gyujtes gyanat beszelgetek mar kicsit hanyan vann stb aztan csapom szet mindet nem? 8)
Jo otlet jo sztori. idiota kivitelezes. nincs fegyvereuk lehet hohy a teremtok rendesek de nallunk is elnek ragadozo allatok. a geologus elteved az urhajoba ami barlang fele. 2 ezer eve halott terwmtok fe semmilyen fqjta beli ra se nezett. akkor hova megy a csaj a vegen? Alienekbe kezi mozgasdetektorok vannak itt meg maguktol repulo robotok amik felterkepeznek mindent. nagyon tetszett a sztori de sok baki van a sztoriba meg a kivitelezesbe. de egywzer nezheto. hja es a polip alient se tudtam hova rakni mivrl ezek tudtommal olyasmi format vesznek fel amilyen lenybe kifejlodnek.
Jaj hagyjátok már ezt a miért nem oldalra futott. Voltak hibák a filmben, de ez pont nem az. Ha egy több száz méteres valami magasodik föléd, ami elkezd kimozdulni, vagyis borulni, eközben mindenhol roncsdarabok hullanak, te sem tudnád hideg fejjel pontosan felmérni hogy merre fog megindulni, hanem elkezdenél ész nélkül minél messzebbre futni.
Persze könnyû a kényelmes karosszékbõl okoskodni, hogy mit csinálnál.
Jól megfigyelhetõ az a jelenség, amikor néhányan csalódottságukban elkezdenek egymásra licitálva minden faszságba belekötni, hirtelen minden "hibát" meglátnak és zavaró lesz, ami amúgy más filmben nem, ezzel is kétségbeesetten erõlködve, hogy mindenkit rábeszéljenek lám milyen szar film volt ez.
Persze könnyû a kényelmes karosszékbõl okoskodni, hogy mit csinálnál.
Jól megfigyelhetõ az a jelenség, amikor néhányan csalódottságukban elkezdenek egymásra licitálva minden faszságba belekötni, hirtelen minden "hibát" meglátnak és zavaró lesz, ami amúgy más filmben nem, ezzel is kétségbeesetten erõlködve, hogy mindenkit rábeszéljenek lám milyen szar film volt ez.
azon csodálkozom, hogy a benny hill show zenéjét még nem vágta senki az ûrhajózuhanós rész alá, ütne 😄
A sisakok úgy törnek, mint az elsõ trabantok szélvédõi. 😄 Amikor a 2 "szõke" elõre fut (véletlenül sem oldalra) a zuhanó hajó elõtt....mint valami youtube vicc..
na most hogy megnéztem tegnap (azért az imax 3d ebben a filmben annyira nem érvényesül), látom, hogy van alapja egyes fanyalgásoknak, ugyanakkor annyira nem is rossz film, mint ahogy egyes hivatásos haterek beállítják.
szvsz kifejezetten jó sci-fi, különösen hogy milyen kevés sci-fit készítenek mostanában. érdekes történet, érdekes kérdésfelvetések, és jól felvezette a késõbbi alien-univerzumot.
ugyanakkor nem kicsit lehetett volna még csiszolni a forgatókönyvön, fõleg cselekményvezetésen. azt is el tudom képzelni, hogy túl sokat vágtak ki belõle. néhány karakter emiatt kicsit "érdekesen" cselekszik/viselkedik, ami helyenként kicsit furcsán lendíti tovább a cselekményt. és van egy-két klisés megoldás is, amit egy ilyen rutinos rendezõtõl nem vártam volna. nem akarok spoilerezni, ezért nem írok példákat.
azt meg, hogy egy nagyon öreg embert miért kell egy fiatal színésszel eljátszani?... de ha már igen, akkor hogy a lófattyba tudtak ilyen pocsék maszkot csinálni hozzá, amire a magyar szinkron még rátesz egy lapáttal (józsa imre - nicolas cage rendszeres magyar hangja - próbálta öregíteni a hangját), érthetetlen.
összességében reálisnak érzem az imdb-s 7.7-et, mert nem annyira jó, hogy 8-9 fölé kússzon, de azért annyira nem átlagos, hogy 7 alatt legyen. én magam, csak mert sci-fi rajongó vagyok, megadtam rá a 8/10-et.
szvsz kifejezetten jó sci-fi, különösen hogy milyen kevés sci-fit készítenek mostanában. érdekes történet, érdekes kérdésfelvetések, és jól felvezette a késõbbi alien-univerzumot.
ugyanakkor nem kicsit lehetett volna még csiszolni a forgatókönyvön, fõleg cselekményvezetésen. azt is el tudom képzelni, hogy túl sokat vágtak ki belõle. néhány karakter emiatt kicsit "érdekesen" cselekszik/viselkedik, ami helyenként kicsit furcsán lendíti tovább a cselekményt. és van egy-két klisés megoldás is, amit egy ilyen rutinos rendezõtõl nem vártam volna. nem akarok spoilerezni, ezért nem írok példákat.
azt meg, hogy egy nagyon öreg embert miért kell egy fiatal színésszel eljátszani?... de ha már igen, akkor hogy a lófattyba tudtak ilyen pocsék maszkot csinálni hozzá, amire a magyar szinkron még rátesz egy lapáttal (józsa imre - nicolas cage rendszeres magyar hangja - próbálta öregíteni a hangját), érthetetlen.
összességében reálisnak érzem az imdb-s 7.7-et, mert nem annyira jó, hogy 8-9 fölé kússzon, de azért annyira nem átlagos, hogy 7 alatt legyen. én magam, csak mert sci-fi rajongó vagyok, megadtam rá a 8/10-et.
Már volt itt is szó róla, hogy keltették a hájpot, hogy ez milyen filós alkotás lesz.
Hát nem lett az.
Ez öngól lett, mert azért a sci-fi fanokat meg nem kéne lenézni, ugyan is általában kicsit igényesebb sztorira vágynak mint egy aktuális Mostmáraztán nagyondrágán adod az életedet féle Brúszvillisz eksönmúvi x-edik folytatás.
Az Alien anno a horror mûfajnak adott egy elég jó kis sci-fis újjászületést. Az amcsi sci-fi filmek gyak sokáig épp ilyen jellegû alkotások voltak, ilyen Evil brains from space féle szörnyûségek az ötvenes-hatvanas évekbõl.
Aztán a 2001 Ûrodüsszeia végre komolyan vette az ûrhajós sci-fi mûfajt. Az Alien pedig kicsit visszakanyarodott az amcsi gyökerekhez.
Na most a 70-es évektõl kezdve az ember elkezdte komolyan venni ezt az egész seci-fi dolgot. Azt kell nézni, hogy 80 környékén mit jelentett ez, nem azt, hogy most mit nyújt még.
Akkor az Alien horrornak olyan dúrva volt, mint ma a Fûrész! És mindezt egy totálisan sci-fi környezetben. Az is újdonság volt, hogy az ûrhajósok nem valami szuperemberek, mint pl. a 2001-ben. Hanem hús vér emberek, az ûrhajó is egy lerobbant tankerhez hasonlított leginkább.
Szal mi volt a gondolat, ami az embernek az eszébe jutott errõl a filmrõl?
Baxus, ha kimegyünk a nagy steril ûrbe, akkor lehet, hogy még sem az a sztereotípia fog érvényesülni, hogy szép színes ûrhajón szembejõn valami jóságos ûrlény és ránkbízza az univerzum titkát? Hanem elkap bennünket valami parazita, ami direkt ûrjáró lényekre specializálta magát!? Vazze!
Na most a további részek csak ezt próbálták ragozni, de sok újdonságot nem adtak hozzá.
Aztán most jön vissza RS és kitalált egy sztorit, ami akár jól is hangozhat. A gond az, hogy ahogy nyilatkozott is a filmrõl a horrorral mégegyszer nem akart próbálkozni. Rizikós, korhatáros, meg nehéz jól megcsinálni, hogy ne váljon nevetségessé.
Namost a Prométeusz eleje nem horror, csak sajnos nem elég jól tállalja az új sztorit, nincs rejtély mindent tudunk kb 25 perc után. Aztán a végén meg mégiscsak átmegy horror akcióba, csak azt is elbaltázza a klisé hegyekkel, gyak nevetségessé válik, pedig ezt akarta elkerülni.
Hát nem lett az.
Ez öngól lett, mert azért a sci-fi fanokat meg nem kéne lenézni, ugyan is általában kicsit igényesebb sztorira vágynak mint egy aktuális Mostmáraztán nagyondrágán adod az életedet féle Brúszvillisz eksönmúvi x-edik folytatás.
Az Alien anno a horror mûfajnak adott egy elég jó kis sci-fis újjászületést. Az amcsi sci-fi filmek gyak sokáig épp ilyen jellegû alkotások voltak, ilyen Evil brains from space féle szörnyûségek az ötvenes-hatvanas évekbõl.
Aztán a 2001 Ûrodüsszeia végre komolyan vette az ûrhajós sci-fi mûfajt. Az Alien pedig kicsit visszakanyarodott az amcsi gyökerekhez.
Na most a 70-es évektõl kezdve az ember elkezdte komolyan venni ezt az egész seci-fi dolgot. Azt kell nézni, hogy 80 környékén mit jelentett ez, nem azt, hogy most mit nyújt még.
Akkor az Alien horrornak olyan dúrva volt, mint ma a Fûrész! És mindezt egy totálisan sci-fi környezetben. Az is újdonság volt, hogy az ûrhajósok nem valami szuperemberek, mint pl. a 2001-ben. Hanem hús vér emberek, az ûrhajó is egy lerobbant tankerhez hasonlított leginkább.
Szal mi volt a gondolat, ami az embernek az eszébe jutott errõl a filmrõl?
Baxus, ha kimegyünk a nagy steril ûrbe, akkor lehet, hogy még sem az a sztereotípia fog érvényesülni, hogy szép színes ûrhajón szembejõn valami jóságos ûrlény és ránkbízza az univerzum titkát? Hanem elkap bennünket valami parazita, ami direkt ûrjáró lényekre specializálta magát!? Vazze!
Na most a további részek csak ezt próbálták ragozni, de sok újdonságot nem adtak hozzá.
Aztán most jön vissza RS és kitalált egy sztorit, ami akár jól is hangozhat. A gond az, hogy ahogy nyilatkozott is a filmrõl a horrorral mégegyszer nem akart próbálkozni. Rizikós, korhatáros, meg nehéz jól megcsinálni, hogy ne váljon nevetségessé.
Namost a Prométeusz eleje nem horror, csak sajnos nem elég jól tállalja az új sztorit, nincs rejtély mindent tudunk kb 25 perc után. Aztán a végén meg mégiscsak átmegy horror akcióba, csak azt is elbaltázza a klisé hegyekkel, gyak nevetségessé válik, pedig ezt akarta elkerülni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Wazz...atkopogtak a szomszedbol, hogy mit rohogok olyan hangosan...😄DD
Nekem errõl a filmrõl 3 szó jutott eszembe: fárasztó, lehangoló, nyomasztó (mindegyik legrosszabb értelemben).
...hirtelen ez jut eszembe, készülj fel mert kemény igazságok vannak benne
http://www.amishrakefight.org/gfy/
http://www.amishrakefight.org/gfy/
Meglepõdtem mennyi magát igényes gondolkodónak tartó ember írogat itt xD Komolyan mondom, linkeljetek már nekem valami bölcs és mélyen szántó gondolatokkal teli blogot vagy ilyesmit, mert egy két kivételt leszámítva csak a szar jön ki az emberek fejébõl a neten.
A filmrõl meg annyit, hogy nem értem miért akadnak ki rajta az emberek. Nem tudom, hogyan került összehasonlításra az Alien filmekkel, de azok aztán baromi idióta és faék egyszerû filmek voltak. Ez olyan mintha megnézném a Rambót, azután tépném a hajam, hogy mi a f*ért nem voltak benne Ady Endre idézetek. xD Na mindegy, én kérek elnézést, hogy még ember vagyok.
A filmrõl meg annyit, hogy nem értem miért akadnak ki rajta az emberek. Nem tudom, hogyan került összehasonlításra az Alien filmekkel, de azok aztán baromi idióta és faék egyszerû filmek voltak. Ez olyan mintha megnézném a Rambót, azután tépném a hajam, hogy mi a f*ért nem voltak benne Ady Endre idézetek. xD Na mindegy, én kérek elnézést, hogy még ember vagyok.
Ez a robbanó fej annyira egy ótvarszar gagyiság volt, hogy csak pislogtam, hogy ezt most frankón nem hiszem el, hogy RS ezt belerakta a filmjébe! <#ticking>#ticking>
Egy kb 2000 éve levágott fejet elõvesznek, megküldik 40 amperral asszem. Mondjuk a halálos áram olyan 0,5-1 A tud lenni, persze itt a hullát kell föltámasztani, na ez micsoda istenkáromlás ugye, van itt mondanivaló!<#nyes>#nyes>
Szal 40 A-nál már rendesen leolvadt volna a vaságy a fej alatt, na mindegy. De persze így értem, hogy miért robbant fel, mint egy xar mobil akksi.
<#vigyor>#vigyor>
Egy kb 2000 éve levágott fejet elõvesznek, megküldik 40 amperral asszem. Mondjuk a halálos áram olyan 0,5-1 A tud lenni, persze itt a hullát kell föltámasztani, na ez micsoda istenkáromlás ugye, van itt mondanivaló!<#nyes>#nyes>
Szal 40 A-nál már rendesen leolvadt volna a vaságy a fej alatt, na mindegy. De persze így értem, hogy miért robbant fel, mint egy xar mobil akksi.
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ahhoz képest, hogy nincs helyesen toldalékolva a címe elég klafán megmondják a frankót!
<#nyes>#nyes>
<#nyes>#nyes>
Inkább utald a pénz a Vöröskeresztnek és tölsd le 😄
Jó cikk lett, most fogom megnézni a filmet és már tudom, hogy mit várhatok: megosztó mozit érdekes gondolatokkal, scifi-horror betétekkel és üres szereplõkkel. 3D-s Imaxre megyek.
Gaming is believing.
"sg.hu-n is lehetne azért fejlõdni... (pl. csak a szavazás állásának megtekintése nem lehetséges"
Tényleg van hova fejlõdnöd. Eszedbe sem jutott, hogy megnyomd a szavazógombot?
Tényleg van hova fejlõdnöd. Eszedbe sem jutott, hogy megnyomd a szavazógombot?
Ahhoz képest, hogy milyen szakértõi, még a leírásban sincs helyesen toldalékolva a film címe...
Gaming is believing.
Szakértõi kritika: A nyolcadik utasellátó: Sir Ridley az ûrben
sg.hu-n is lehetne azért fejlõdni... (pl. csak a szavazás állásának megtekintése nem lehetséges, valamint szerintem nem csak annyiból áll egy film értékelése, hogy FASZA, közepes, szar. 😄 szar alapesetben a twilight széria, közepes lehet valami nem túl egetrengetõ iparosmunka, jó meg valami eredetibb elképzelés korrekt megvalósítása. most mondjam, hogy olyan gyenge ez a 3 pontos értékelési rendszer, hogy látatlanban tudom, melyikre kellene szavaznom...?
"lehet vitatkozni azon, hogy milyen film lett Prometheus (illetve nem lehet, hiszen korrekt lett" Nem, nem lett korrekt. A korrekt ugyanis támadhatatlant is jelent, ebben a filmben pedig mind rendezõi mind forgatókönyvírói szarvashibák vannak.
ha valakinek nem tetszik a film az már rögtön divatfikázó. Annyira vártam a filmet, és reménykedtem, hogy kellemes borzongás fut majd végig rajtam, erre halálra untam magamat. A nagy bölcs filozófusok, akik szerint ez egy mélyenszántó tele gondolatokkal teli film azokról inkább nem mondok véleményt, mert õk megláttak a filmben egy szöszmöszt Charliez kabátján, rögtön mondták "úh, de mély, mennyi mondanivaló". Az, hogy már droidozzuk a kapitányt annyira túldimenzionált pöcsség, hogy hihetetlen.
Damon Lindelof neve mindent elmond a filmrõl, egy hihetetlen kókler, aki belekezd valamibe, fingja nincs, hogy mit akar, majd hirtelen félresöpri és azt mondja: majd a nézõk gondolkodnak rajta.lásd az univerzum legszánalmasabb sorozata: LOST).
nincs min vitázni egy félkész sekélyes hulladék, amiben az írók sem tudták mit akarnak, csak nevetséges kódokkal, meg üres kacsintgatással akartak misztikumot teremteni.
Damon Lindelof neve mindent elmond a filmrõl, egy hihetetlen kókler, aki belekezd valamibe, fingja nincs, hogy mit akar, majd hirtelen félresöpri és azt mondja: majd a nézõk gondolkodnak rajta.lásd az univerzum legszánalmasabb sorozata: LOST).
nincs min vitázni egy félkész sekélyes hulladék, amiben az írók sem tudták mit akarnak, csak nevetséges kódokkal, meg üres kacsintgatással akartak misztikumot teremteni.
Akkor még nagyobb baromság, ugyanis ahol bejöttek már rég fel volt térképezve, illetve a kis droidok már köröket is leírtak, azaz egy területet sikeresen teljes mértékben feltérképeztek.
Nekem tetszett
na latom szepen megossza az embereket a film, lehet h meger egy letoltest ^^
anti hero
Meg kellene keresni a hajó roncsai között a kapitány holttestét és akkor meggyõzõdhetünk arról android volt-e:-)Egy spin-off epizódot erre is el lehetne pocsékolni:-)
Egyébként egy steril medicenterbe egy kb 20cm-es polipszerû izé mitõl hízott meg néhány óra alatt 5 méteresre 😄 ? ( meg egy a levágott fej mitõl kelt életre és miért robbant fel? )
nemtom neked feltûnt-e, hogy a kapitány látta a kamerák képét de mégis azt mondta, hogy nem lát semmit, valamint amikor életet jelez a mûszer ezek meg az ellenkezõ irányba mennek akkor is csak sandán néz... szerintem õ volt a 2. robot a filmben..
Nem rossz írás de két dologban téved. 😊
1. A honfoglalás az nem honfoglalás volt hanem hazatérés.
2. Töhötöm nem kalandozik hanem tudatos hadjáratba kezd.
Ez a film is igazolja, mikor a germán droidtól céltudatosan megkérdezi eltudja e vezetni az "eredet világba" és oda vezesse. 😊
1. A honfoglalás az nem honfoglalás volt hanem hazatérés.
2. Töhötöm nem kalandozik hanem tudatos hadjáratba kezd.
Ez a film is igazolja, mikor a germán droidtól céltudatosan megkérdezi eltudja e vezetni az "eredet világba" és oda vezesse. 😊
Te mint bölcsen mosolygó hallgató, kettõt is összehoztál 😄 Szerintem egy ilyen kaliberû filmnél(aminek kellene lennie) a közepes is elég gáz.
"És egészen véletlenül kihagytál a statisztikából egy részt: Közepes lett (30%)"
Bocs, azt hittem, hogy ha adott a jó és a rossz, akkor gond nélkül kikövetkezteted, hogy mennyi a 3. érték. Nem nagyon izgat, hogy ki szerint semleges, vagy ki szerint nem jó, a szélsõséges vélemények mutatják, hogy mennyivel több a jó, mint a rossz - és a mondandóm lényege, hogy ha valaki kommentek alapján ítélne, akkor azt hinné, hogy mindenki szerint rossz volt. Vagyis, aki szerint jó volt, az bölcsen mosolyogva hallgat. (Te jó példa vagy. Sikerült 9 kommentet összehoznod a témában. 😊
Bocs, azt hittem, hogy ha adott a jó és a rossz, akkor gond nélkül kikövetkezteted, hogy mennyi a 3. érték. Nem nagyon izgat, hogy ki szerint semleges, vagy ki szerint nem jó, a szélsõséges vélemények mutatják, hogy mennyivel több a jó, mint a rossz - és a mondandóm lényege, hogy ha valaki kommentek alapján ítélne, akkor azt hinné, hogy mindenki szerint rossz volt. Vagyis, aki szerint jó volt, az bölcsen mosolyogva hallgat. (Te jó példa vagy. Sikerült 9 kommentet összehoznod a témában. 😊
ez tényleg vitczes volt domó rabbitól... <#levele>#levele>
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Az átlag "csõcselét" zavarták olyan apróságok, hogy egy full feltérképezett ûrhajóban hogy tudott eltévedni 2 arc, és miért nem szólt valaki a legénységbõl nekik, hogy kettõvel balra és ott a kijárat, vagy hogy egyik percben juj élõlény futás, másik percben ugyan az a szereplõ elkezd udvarolni az idegen kígyónak stb.
És egészen véletlenül kihagytál a statisztikából egy részt: Közepes lett (30%)
47% szerint átlag vagy rossz film volt, azért ez nem túl jó 😞
És egészen véletlenül kihagytál a statisztikából egy részt: Közepes lett (30%)
47% szerint átlag vagy rossz film volt, azért ez nem túl jó 😞
Tudod aki kiröhögi a "másokat", az általában nem túl okos ember.
"(valójában Ripley óta nem is volt hiteles nõi akcióhõs)"
Hé! Na és Sarah Connor??? 😊
Hé! Na és Sarah Connor??? 😊
Tudsz olvasni? Épp az írja, hogy azt várta, akinek válaszoltál. Menj, röhögd körbe.
Tök vicces, hogy akinek nem tetszett a film, az itt stresszel, akinek meg abszolút bejött, az nem ereszkedik a csõcselék közé. Nyilván megmagyarázni is felesleges az okokat olyanoknak, mint alattam a röhögõs ember.
Hogy tetszett a Prometheus?
Tetszett, jó film (54%)
Gyengén sikerült (16%)
Tök vicces, hogy akinek nem tetszett a film, az itt stresszel, akinek meg abszolút bejött, az nem ereszkedik a csõcselék közé. Nyilván megmagyarázni is felesleges az okokat olyanoknak, mint alattam a röhögõs ember.
Hogy tetszett a Prometheus?
Tetszett, jó film (54%)
Gyengén sikerült (16%)
Az utolsó mondatodban ott a lényeg.
Tegye fel a kezét, aki a Prometheustól tényleg egy istenkeresõs, filozofikus sci-fit várt.
Csak hogy tudjam, kiket röhögök körbe.
Mert aki ezt bevette, az jó eséllyel bevette azt is, hogy az Avatar majd determinálja a teljes világképét. Azokon is jókat röhögök.
Tegye fel a kezét, aki a Prometheustól tényleg egy istenkeresõs, filozofikus sci-fit várt.
Csak hogy tudjam, kiket röhögök körbe.
Mert aki ezt bevette, az jó eséllyel bevette azt is, hogy az Avatar majd determinálja a teljes világképét. Azokon is jókat röhögök.
Elõre bocsátom, hogy én nem tartozom a divatfikázók közé, Alien-elõzményfilmet sem vártam, viszont Scott és Lindelof elõzetes önimádó ömlengéseik után egy jól felépített és elgondolkodtató sci-fit igen.
Olyan szövegek röpködtek itt a bemutató elõtt Lindelofék szájából, hogy ez a film milyen provokatív kérdéseket fog majd feltenni, megkérdõjelez istenhitet, evolúciót, anyámkínját, stb.
Ezek után úgy voltam vele, hogy ha ekkora a mellény, akkor teljesítsd is!
Hát nem teljesítette. A Prométheusz egy iszonyúan látványos, sokszor hangulatos, kõprofin összerakott, de totál felszínes mozi. Nyoma sincs benne mélyenszántó gondolatnak, vagy eredetiségnek. Sõt, megdöbbenésemre, alig foglalkozik a fent említett témákkal, többnyire állnak egy helyben és vizsgálgatnak fejet, meg fekete löttyöt.
A karakterek totál felszínesre lettek megírva, semmi mélységük nincs, még Shaw és David karaktere a legkidolgozottabb. Vickers totál felesleges, gyakorlatilag ha kivágnánk a figurát a filmbõl, semmi nem változna. És ehhez kellett egy Oscar-díjas színésznõ.
Szóval, ha nagy szavakat nézzük, meg a megalomán célkitûzéseket, akkor a Prométheusz elbukik. Viszont ha egy látványos és szórakoztató nyári blockbustert akarunk nézni, akkor megéri a pénzét. Csak mélységet ne várjunk tõle.
Aki filozófikus, vagy istenkeresõs sci-fit akar látni, annak továbbra is ott a 2001: Ûrodüsszeia és a Kapcsolat.
Olyan szövegek röpködtek itt a bemutató elõtt Lindelofék szájából, hogy ez a film milyen provokatív kérdéseket fog majd feltenni, megkérdõjelez istenhitet, evolúciót, anyámkínját, stb.
Ezek után úgy voltam vele, hogy ha ekkora a mellény, akkor teljesítsd is!
Hát nem teljesítette. A Prométheusz egy iszonyúan látványos, sokszor hangulatos, kõprofin összerakott, de totál felszínes mozi. Nyoma sincs benne mélyenszántó gondolatnak, vagy eredetiségnek. Sõt, megdöbbenésemre, alig foglalkozik a fent említett témákkal, többnyire állnak egy helyben és vizsgálgatnak fejet, meg fekete löttyöt.
A karakterek totál felszínesre lettek megírva, semmi mélységük nincs, még Shaw és David karaktere a legkidolgozottabb. Vickers totál felesleges, gyakorlatilag ha kivágnánk a figurát a filmbõl, semmi nem változna. És ehhez kellett egy Oscar-díjas színésznõ.
Szóval, ha nagy szavakat nézzük, meg a megalomán célkitûzéseket, akkor a Prométheusz elbukik. Viszont ha egy látványos és szórakoztató nyári blockbustert akarunk nézni, akkor megéri a pénzét. Csak mélységet ne várjunk tõle.
Aki filozófikus, vagy istenkeresõs sci-fit akar látni, annak továbbra is ott a 2001: Ûrodüsszeia és a Kapcsolat.
Nagyon bugyuta és semmitmondó lett sajnos. Üzenem Ridley Scottnak, hogy a Blade Runnerhez ne merjen hozzányúlni...
Elég nagy kérdéseket boncolgatott, mégsem mondott semmit, csak annyit hogy minden szar. Hát kösz, Ridley, jó érzés volt felállni a film végén...
Hát én kiábrándultam Ridley Scottból. Vagy a forgatókönyvírókból, lehet hogy ez nem Scott hibája volt, végülis a hangulat megvolt, csak szar volt a történet, hiányos, zavaros, semmitmondó, szellemileg nulla, olcsó dramaturgiával. Mondjuk a többi Alien-film sem volt ennél jobb, ez tény, csak talán akkor még nem voltam olyan igényes.