151
  • morden
    A biológusus bakira azt tudom elképzelni, hogy az egyik forgatókönyvíró félősnek írta le, a másik meg felfedezőnek és nem olvasták el egymás műveit :D
  • sandor8206
    az a baj, hogy sok minden csak érintőlegesen van a filmben, van utalás de nem tuti és rakd össze te DE akkor se tuti
    pl az : említett vörös zombi csávó
    tippem a filmbéli félutalásokból

SPOILER

1, meghalt a savtól, majd beleejtik a hulláját fekete trutyiba a nagy kapkodásban mikor hollowayt viszik vissza
    2, visszatér, ergo "zombi" lett (1. HA) a fekete trutyitól és megtámadja a társait
    3, utaltak rá a hologramok, hogy valamitől menekültek és az utolsónak lecsapta egy ajtó a fejét ezt találják meg, lehet ő kergette a többieket? (2. HA) és előtte zárták be direkt az ajtót? (3.HA)
    4, mert ő érintkezett a trutyival ( 4.HA) és "zombi" lett belőle (5.HA), hisz 2 ezer év múlva teljesen rendben van a feje, nem rohadt el stb. és újra is tudták "éleszteni" pár amperral
    5, a hullákkal csinálja csak ezt? miért csinálja? mi a trutyi, hogy ilyen hatása is van? hisz holloway még nem produkálta ezeket a tüneteket? (lehet produkálta volna)
    Ezt az okfejtést alátámasztani, ha ezt akarták a készítők ennyi lett volna filmben
    Wickers: Mi történt vele?
    Shaw: (Megvizsgálja a hullát) Hmmm. A fején hasonló nyomok vannak, mint az engieeren. A fekete organikus folyadék okozhatta. Amitől féltek az a saját társuk volt.
    Bla bla bla

Kb. lett volna + 10 s a filmben és minden TUTIRA tiszta

SPOILER OFF

jó ez a film hány ? és HA raktam, hogy működjön a film ezen jelenetei?!
  • GaborT28
    Lassan már nem merek moziba menni... a következő várva várt film a Sötét lovag felemelkedése. Hmmmm.... Hobbit...Hmmmmm... Úgy fogok hozzá állni, hogy mindkettő sz@r lesz popcorn helyet egy kis fű meg ilyenek ...Hmmmm....
  • Chocho
    Na megnéztem.

Nem hibátlan film, de nekem tetszett. A hangulata és a látványvilága rendben volt, a sztori butaságait meg elnézem, ha az extra tartalommal kiadott DVD javít rajtuk valamit.
  • Hedgehunter #107
    Egyebkent nem lenne rossz film csak Hollywood-nak meg kellene erteni hogy az emberek nagy resze mar nem vevo az idiota viselkedesre a filmekben (egy vadidegen bolygon haverkodni probalok egy kigyoval meg hasonlok) sem a megmagyarazatlan tortenesekre (mitol lett az egyik megharapott csavo egy zombiszeru leny?) bar ha a nagy tobbsegnek meg ettol belefer akkor hajra csak igy tovabb...
  • sandor8206
    sztem a kígyós, férges jelenetért a biológussal megéri megnézni a filmet, mert az EPIC :-)
    aki ezt írta, ha a film maga lenne 10/10, akkor is azt mondanám, hogy egy kókler csávó
  • paj01
    No hát metacriticen 65ön all a cucc ugyanaz a kategoria mint az alien 4 ami a leggyengebb lancszem. Sztem nehol a kritikusok finomkodnak kissé ezzel az "alkotassal". Egy ennyire beharangozott, hypeolt, nagyon várt filmnél, nem lehet az a mentség, hogy van ez olyan jó mint a többi film. Lehet, hogy ér egy 7est de a csalódottság legalább 2-t levon még ebből. Nem kellett volna annyit reklamra költeni mert nálam nagyon visszafelé sült el. Ha simán afféle Blockbusternek tekintjük, akkor is pl Avengers vagy Battleship simán üti. Nem jó ez sehogy se...
  • whisper
    Szivesen Tibi
  • GaborT28
    köszönjük Emese
  • whisper
    Haj ettem. szoval akkor a lenyeg hogy a felkeszuletlenseget azzal magyarazzuk hogy a kesobbi reszek korabban keszultek. ez kb olyan ha te peldaddal nezem mintha a SW elso reszeibe x mod Techikaval rendelkeztek az ujabb regi reszekbe megjobban. Nem csak a kivitelezes volt jobb. itt is mehettek volna kezi dezektorokkal. elmesz ket evnyi utra az urben es eg langszoroval dicaekedsz?
    Meg ha nem is robot osztaggal de ne mind mar hogy nem viszel vagy 12 kazonat fullra felszerelve. az urhajomon legalabb 20 fajta fegyver lenn. meg ha nem is a tervezokre lovok de lehet loni aszteroidara vagy akarmilyen nagy testu azornyre. neem egyetlen egy fegyvert egy x milliard dollaros urhajon a kamikaze 8) stilus.
  • MacropusRufus
    nem néztem még meg a filmet, de az Alien-ben az idegen űrhajót az LV426-on találták meg nem 223-on...

• koschwarz
    most már tudom, hogy ha damon lindelof belenyúl valamibe (lásd továbbá lost), akkor biztos hogy sok megválaszolatlan kérdés fog felmerülni :DDDD
  • TreDoR
    Nekem ez az elképzelésem:

"Azért hozták létre az életet a Foldon ( és máshol ), hogy alien inkubátornak használják azt (fegyverként mások ellen, esetleg a csészealjasok utasították oket ). Felvésették a címet az emberekkel, hogy miután már elég sokan vannak és el tudnak jutni hozzájuk, beinduljon a folyamat. A megfertozodésuk meg csak egy apró baki volt, vagy az egyik katona esetleg úgy dontott, hogy nem akarja feláldozni az emberiséget."
  • vg
    Kérdéseim:

- miért nem 17db robot ment, ember nélkül?
    - miért mutatták meg az ufók az ősembereknek több millió, több ezer éve, hogy hol van a katonai-biológiai-raktár bázisuk a világűrben?

Értelmetlen film. :(
  • koschwarz
    ilyenekre gondoltam én is, mint logikátlan tettek. két, a rémülettől majd befosó tudós, az egyik biológus ráadásul, aki amikor egy gusztustalan valami kikúszik egy gusztustalan dzsuvából, úgy tesz, mintha egy pillangót látna, és fel sem merül benne, hogy ez akár ellenséges is lehet.
  • wolruf
    "Alienekbe kezi mozgasdetektorok vannak itt meg maguktol repulo robotok amik felterkepeznek mindent."
    Miért, a holografikus kezelés és az álomolvasós űrvarázslat után az Alien 8 bites computerei jobbak voltak? Itt volt sisakban pici színes képernyőtől kezdve minden (jelenlegi) csúcsbigyó, az ez után játszódó Alienben pedig a Nostromo Anya computere egy egész szoba (vagy nagyobb :D ). Nekem ez a következetlenség nem tetszik általában a később készített előzményfilmekben. Ezért volt jópofa, hogy a Star Wars III végére nagyon hasonló volt a technikai szint, mint a IV elejére (nagy kapcsolók, plasztikus kivitel az űrhajókban, stb...).
  • SanMaster
    Miután megtekintettem ezt a fostalicska filmet elfogott a rémület, hogy Ridley Scott esetleg elkészíti a Blade Runner folytatását. NEEEEEEE!

Igazából még most sem értem, hogy miként sikerült ezt a szart összehozni. Talán olyasmi lehet, mint a "George Lucas szimptóma". Már akkora király, hogy senki nem mer beszólni neki, hogy ez szar, hanem mindenki csak bólogat.. Riddy, Riddy ez király! A sok talpnyaló csak bólogatni tud...

Már csak Peter Jacksonba bízok, ha a Hobbitot is elbasszák, akkor... akkor... felgyújtom Hollywoodot
  • whisper
    Ugy hogy elottr neztek vegig hogy feltek valamitol a teremtok. 8)
  • whisper
    A biologus meg egy kobrahoz hasonlo penytnek majdnem hogy elkezd udvatolni. OMG
  • whisper
    Hja meg ezek a teremtok akkora hulyek voltak hogy felebresztik es szi nelkul szetcaqpja oket es irany a fold irtani. annyi esze nem volt,hogy fu basszus kicsit bealudtam ezek meg olyan fejlettek hogy idaig eljutottak atb . kihasznalom az alkalmat es informacio gyujtes gyanat beszelgetek mar kicsit hanyan vann stb aztan csapom szet mindet nem? 8)
  • whisper
    Jo otlet jo sztori. idiota kivitelezes. nincs fegyvereuk lehet hohy a teremtok rendesek de nallunk is elnek ragadozo allatok. a geologus elteved az urhajoba ami barlang fele. 2 ezer eve halott terwmtok fe semmilyen fqjta beli ra se nezett. akkor hova megy a csaj a vegen? Alienekbe kezi mozgasdetektorok vannak itt meg maguktol repulo robotok amik felterkepeznek mindent. nagyon tetszett a sztori de sok baki van a sztoriba meg a kivitelezesbe. de egywzer nezheto. hja es a polip alient se tudtam hova rakni mivrl ezek tudtommal olyasmi format vesznek fel amilyen lenybe kifejlodnek.
  • Dynamic
    Jaj hagyjátok már ezt a miért nem oldalra futott. Voltak hibák a filmben, de ez pont nem az. Ha egy több száz méteres valami magasodik föléd, ami elkezd kimozdulni, vagyis borulni, eközben mindenhol roncsdarabok hullanak, te sem tudnád hideg fejjel pontosan felmérni hogy merre fog megindulni, hanem elkezdenél ész nélkül minél messzebbre futni.
    Persze könnyű a kényelmes karosszékből okoskodni, hogy mit csinálnál.
    Jól megfigyelhető az a jelenség, amikor néhányan csalódottságukban elkezdenek egymásra licitálva minden faszságba belekötni, hirtelen minden "hibát" meglátnak és zavaró lesz, ami amúgy más filmben nem, ezzel is kétségbeesetten erőlködve, hogy mindenkit rábeszéljenek lám milyen szar film volt ez.
  • morden
    azon csodálkozom, hogy a benny hill show zenéjét még nem vágta senki az űrhajózuhanós rész alá, ütne :D
  • god25
    A sisakok úgy törnek, mint az első trabantok szélvédői. :D Amikor a 2 "szőke" előre fut (véletlenül sem oldalra) a zuhanó hajó előtt....mint valami youtube vicc..
  • koschwarz
    na most hogy megnéztem tegnap (azért az imax 3d ebben a filmben annyira nem érvényesül), látom, hogy van alapja egyes fanyalgásoknak, ugyanakkor annyira nem is rossz film, mint ahogy egyes hivatásos haterek beállítják.

szvsz kifejezetten jó sci-fi, különösen hogy milyen kevés sci-fit készítenek mostanában. érdekes történet, érdekes kérdésfelvetések, és jól felvezette a későbbi alien-univerzumot.

ugyanakkor nem kicsit lehetett volna még csiszolni a forgatókönyvön, főleg cselekményvezetésen. azt is el tudom képzelni, hogy túl sokat vágtak ki belőle. néhány karakter emiatt kicsit "érdekesen" cselekszik/viselkedik, ami helyenként kicsit furcsán lendíti tovább a cselekményt. és van egy-két klisés megoldás is, amit egy ilyen rutinos rendezőtől nem vártam volna. nem akarok spoilerezni, ezért nem írok példákat.

azt meg, hogy egy nagyon öreg embert miért kell egy fiatal színésszel eljátszani?... de ha már igen, akkor hogy a lófattyba tudtak ilyen pocsék maszkot csinálni hozzá, amire a magyar szinkron még rátesz egy lapáttal (józsa imre - nicolas cage rendszeres magyar hangja - próbálta öregíteni a hangját), érthetetlen.

összességében reálisnak érzem az imdb-s 7.7-et, mert nem annyira jó, hogy 8-9 fölé kússzon, de azért annyira nem átlagos, hogy 7 alatt legyen. én magam, csak mert sci-fi rajongó vagyok, megadtam rá a 8/10-et.
  • NEXUS6
    Már volt itt is szó róla, hogy keltették a hájpot, hogy ez milyen filós alkotás lesz.
    Hát nem lett az.
    Ez öngól lett, mert azért a sci-fi fanokat meg nem kéne lenézni, ugyan is általában kicsit igényesebb sztorira vágynak mint egy aktuális Mostmáraztán nagyondrágán adod az életedet féle Brúszvillisz eksönmúvi x-edik folytatás.

Az Alien anno a horror műfajnak adott egy elég jó kis sci-fis újjászületést. Az amcsi sci-fi filmek gyak sokáig épp ilyen jellegű alkotások voltak, ilyen Evil brains from space féle szörnyűségek az ötvenes-hatvanas évekből.
    Aztán a 2001 Űrodüsszeia végre komolyan vette az űrhajós sci-fi műfajt. Az Alien pedig kicsit visszakanyarodott az amcsi gyökerekhez.

Na most a 70-es évektől kezdve az ember elkezdte komolyan venni ezt az egész seci-fi dolgot. Azt kell nézni, hogy 80 környékén mit jelentett ez, nem azt, hogy most mit nyújt még.
    Akkor az Alien horrornak olyan dúrva volt, mint ma a Fűrész! És mindezt egy totálisan sci-fi környezetben. Az is újdonság volt, hogy az űrhajósok nem valami szuperemberek, mint pl. a 2001-ben. Hanem hús vér emberek, az űrhajó is egy lerobbant tankerhez hasonlított leginkább.
    Szal mi volt a gondolat, ami az embernek az eszébe jutott erről a filmről?
    Baxus, ha kimegyünk a nagy steril űrbe, akkor lehet, hogy még sem az a sztereotípia fog érvényesülni, hogy szép színes űrhajón szembejőn valami jóságos űrlény és ránkbízza az univerzum titkát? Hanem elkap bennünket valami parazita, ami direkt űrjáró lényekre specializálta magát!? Vazze!

Na most a további részek csak ezt próbálták ragozni, de sok újdonságot nem adtak hozzá.
    Aztán most jön vissza RS és kitalált egy sztorit, ami akár jól is hangozhat. A gond az, hogy ahogy nyilatkozott is a filmről a horrorral mégegyszer nem akart próbálkozni. Rizikós, korhatáros, meg nehéz jól megcsinálni, hogy ne váljon nevetségessé.

Namost a Prométeusz eleje nem horror, csak sajnos nem elég jól tállalja az új sztorit, nincs rejtély mindent tudunk kb 25 perc után. Aztán a végén meg mégiscsak átmegy horror akcióba, csak azt is elbaltázza a klisé hegyekkel, gyak nevetségessé válik, pedig ezt akarta elkerülni.
  • cateran
    Wazz...atkopogtak a szomszedbol, hogy mit rohogok olyan hangosan...:DDD
  • wraithLord
    Nekem erről a filmről 3 szó jutott eszembe: fárasztó, lehangoló, nyomasztó (mindegyik legrosszabb értelemben).
  • Merces
    ...hirtelen ez jut eszembe, készülj fel mert kemény igazságok vannak benne

http://www.amishrakefight.org/gfy/
  • Mardekár
    Meglepődtem mennyi magát igényes gondolkodónak tartó ember írogat itt xD Komolyan mondom, linkeljetek már nekem valami bölcs és mélyen szántó gondolatokkal teli blogot vagy ilyesmit, mert egy két kivételt leszámítva csak a szar jön ki az emberek fejéből a neten.

A filmről meg annyit, hogy nem értem miért akadnak ki rajta az emberek. Nem tudom, hogyan került összehasonlításra az Alien filmekkel, de azok aztán baromi idióta és faék egyszerű filmek voltak. Ez olyan mintha megnézném a Rambót, azután tépném a hajam, hogy mi a f*ért nem voltak benne Ady Endre idézetek. xD Na mindegy, én kérek elnézést, hogy még ember vagyok.
  • NEXUS6
    Ez a robbanó fej annyira egy ótvarszar gagyiság volt, hogy csak pislogtam, hogy ezt most frankón nem hiszem el, hogy RS ezt belerakta a filmjébe!
    Egy kb 2000 éve levágott fejet elővesznek, megküldik 40 amperral asszem. Mondjuk a halálos áram olyan 0,5-1 A tud lenni, persze itt a hullát kell föltámasztani, na ez micsoda istenkáromlás ugye, van itt mondanivaló!
    Szal 40 A-nál már rendesen leolvadt volna a vaságy a fej alatt, na mindegy. De persze így értem, hogy miért robbant fel, mint egy xar mobil akksi.

• NEXUS6
    Ahhoz képest, hogy nincs helyesen toldalékolva a címe elég klafán megmondják a frankót!
  • morden
    Inkább utald a pénz a Vöröskeresztnek és tölsd le :D
  • Chocho
    Jó cikk lett, most fogom megnézni a filmet és már tudom, hogy mit várhatok: megosztó mozit érdekes gondolatokkal, scifi-horror betétekkel és üres szereplőkkel. 3D-s Imaxre megyek.
  • dresden1
    "sg.hu-n is lehetne azért fejlődni... (pl. csak a szavazás állásának megtekintése nem lehetséges"

Tényleg van hova fejlődnöd. Eszedbe sem jutott, hogy megnyomd a szavazógombot?
  • Chocho
    Ahhoz képest, hogy milyen szakértői, még a leírásban sincs helyesen toldalékolva a film címe...
  • Major
    Szakértői kritika: A nyolcadik utasellátó: Sir Ridley az űrben
  • unrealnoise
    sg.hu-n is lehetne azért fejlődni... (pl. csak a szavazás állásának megtekintése nem lehetséges, valamint szerintem nem csak annyiból áll egy film értékelése, hogy FASZA, közepes, szar. :D szar alapesetben a twilight széria, közepes lehet valami nem túl egetrengető iparosmunka, jó meg valami eredetibb elképzelés korrekt megvalósítása. most mondjam, hogy olyan gyenge ez a 3 pontos értékelési rendszer, hogy látatlanban tudom, melyikre kellene szavaznom...?
  • Baliquez
    "lehet vitatkozni azon, hogy milyen film lett Prometheus (illetve nem lehet, hiszen korrekt lett" Nem, nem lett korrekt. A korrekt ugyanis támadhatatlant is jelent, ebben a filmben pedig mind rendezői mind forgatókönyvírói szarvashibák vannak.
  • nessboth
    ha valakinek nem tetszik a film az már rögtön divatfikázó. Annyira vártam a filmet, és reménykedtem, hogy kellemes borzongás fut majd végig rajtam, erre halálra untam magamat. A nagy bölcs filozófusok, akik szerint ez egy mélyenszántó tele gondolatokkal teli film azokról inkább nem mondok véleményt, mert ők megláttak a filmben egy szöszmöszt Charliez kabátján, rögtön mondták "úh, de mély, mennyi mondanivaló". Az, hogy már droidozzuk a kapitányt annyira túldimenzionált pöcsség, hogy hihetetlen.

Damon Lindelof neve mindent elmond a filmről, egy hihetetlen kókler, aki belekezd valamibe, fingja nincs, hogy mit akar, majd hirtelen félresöpri és azt mondja: majd a nézők gondolkodnak rajta.lásd az univerzum legszánalmasabb sorozata: LOST).

nincs min vitázni egy félkész sekélyes hulladék, amiben az írók sem tudták mit akarnak, csak nevetséges kódokkal, meg üres kacsintgatással akartak misztikumot teremteni.