Kifehéríthetik az eget a geomérnökök

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ha csak azt vesszük, hogy már elégettük a Föld kõolajkészletének nagy részét (plusz szenet, földgázt is), ..."

Dehogy égettük el a nagy részét.
Alig égettünk még el belõlük.

wraithLord
Ha csak azt vesszük, hogy már elégettük a Föld kõolajkészletének nagy részét (plusz szenet, földgázt is), ami nem kevés, akkor feltételezhezõ, hogy ez jelentõsen megnöveli a levegõ szén-dioxid tartalmát. Az ember tulajdonképpen kicsit több mint száz év alatt jelentõs mennyiségû szenet átpakolt a litoszférából az atmoszférába. Ennek azért csak van valami hatása. Az már más kérdés, hogy pl. ezt az anyagátmozgatást a növények - az óceánokban élõ algák (amik anno a légköri oxigént is termelték) és magasabbrendû növények (pl. õserdõk, esõerdõk) - tudják-e kompenzálni, mennyire rugalmas ez a szénkörforgalomra vonatkozó dinamikus egyensúly stb.
Meg persze a szén-dioxidon kívül még ott van a vízgõz is (és más is, de az szerintem nem olyan lényeges).
wraithLord
Nem biztos, hogy konteó... annyiban biztos nem, hogy üvegházhatást okozó gázok vannak. Az éghajlat minõségéhez természetes körülmények között is rengeteg közük van ezeknek a gázoknak.
Itt az a kérdés, hogy az ember által melléktermékként kibocsátott gázok befolyásolják-e annyira az éghajlatot, hogy abban emiatt jelentõs/detektálható változást tapasztaljunk, illetve hogy a jelenlegi klímaváltozáshoz köze van-e... És ha van, akkor milyen mértékben van köze az antropogén tevékenységeknek a klímaváltozáshoz...

Azért ez több, mint szerencsétlen, tudatlan barmok agyatlankodása, ugyanis tudományos kutatások foglalkoznak a témával. Mondjuk az elõbb feltett kérdésekre elvileg már van is válasz.
És miért az vált "közelfogadottá"? Valakiknek érdekük fûzõdik hozzá? És most ezzel, hogy nem hiszel benne, te is alulmûvelt konteós lettél?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A freskók épületbelsõkben találhatók. Valamint a cserepeket sem kültérben festették, hanem a fazekasmûhelyben. Így elég sánta lábon áll az amit állítasz. A CO2 mizéria egy konteo. Csak éppen ennek sikerült közelfogadottá vállnia.

Mondjuk ha dobnál egy linket a magyarról azt megköszönném, csak mert lusta vagyok kotorászni. 😊
"Ami be volt linelve az Angol volt,..."

Igen, magyar felirattal. Csak azt az icipici "CC" gombot kell megnyomni bármelyik nagyonokos nemkonteósnak és lõn magyar felirat.<#wink>

Igen bemutatták a vegyi elemzést, még az is rajta volt a lapon, hogy melyik EPA módszer szerint csinálták a mérést. Persze te akkor sem hinnéd el, ha ott lettél volna a laborban, mert akkor azt mondanád, hogy meghamisították a mintát.

Ami be volt linelve az Angol volt, mivel mondtad, hogy magyarul is van film megnyitottam az elsõt linket amit találtam és ez volt.
Õszintén azért egy másfél órás film helyett egy rövidebb sallangszarmentes változatot szivesebben vennék, azt a 15 percest is szenvedés volt végig ülni.

A vegyi elemzés mint bizonyíték az nem attól lesz bizonyíték mert valaki azt mondja a tv ben, hogy én ellenõriztem és igen is toxinokat szórnak, hanem, hogy az elemzés eredményeit amit több helyrõl gyûjtenek közzéteszi az eredetit, valamint bizonyítja hogy ezek a toxinok a különbözõ helyeken más és más arányban vannak jelen, valamit bizonyítja a kapcsolatot a gépek megjelenése és a toxinok koncentrációja között
Igen!

Szerintem egyszerü a képlet, aki alul iskolázott, alkesz, eleve buta,stb azoknak könyebb egy konteoban hinni mint mindent megtanulni amit az iskolákban oktatnak.
Elég néhány mások által készített film linkjét beszúrni hivatkozni X-Y ra mint a téma szakértõje, attól függetlenül , hogy az illetõ eljutott e az általános iskola 6. osztályig.
Ez olyan mint az UFO ujság annak idején rengetegen tényként fogdták el amit az a bulvár sajtó leírt, mert ott is dobálóztak a doktori meg professzori címekkel, attól mindjárt hihetõbb volt.
Kemény vagy. <#boxer>

Csak hátulról mersz fikázni.
Amit írtam, annak egy szavába sem mersz belekötni, mert akkor érvelni kellene, de látod, hogy nincs esélyed.

Most is csak erre fogsz reagálni, aminek semmi köze a témához.
<#mf1>

"Ugyan a másfél órást nem láttam valami mást találtam ott egy 15 perces szüleményt."

Annak mi értelme van, hogy egy általad kiválasztott videót elemezgetsz, hogy mekkora hülyeségek vannak benne?
Nézd meg a másfélórást és ne beszélj hülyeségekrõl.

"Személy szerint bizonyíték az lenne ha a légkörbõl kimutatná valaki ezt a mérget, mivel szórják ezért ott van, tehát hitelesen bizonyítható lenne, miért is nem leplezik le az összeesküvést?"

Pont ilyenek vannak is vannak a másfélórásban. <#wink>

Molnibalage
A forrás balfasz. Ugyanis egyértlemûen meghatározták, hogy ez lehetetlen, még ha több nagyságrendet is tévedne a számítás...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Am. baromi hülye ötlet, egy pillanatnyilag modellezhetetlen rendszerbe belepiszkálni, pláne ha a túlélésünk múlik rajta. Modellezhetetlen az ismerethiány miatt, és modellezhetetlen a komplexitása miatt - a közelében nem vagyunk annak a számítási kapacitásnak, amire egy korrekt szimulációhoz szükség volna.

Az ilyen nagy volumenû vakvágtákról mindig eszembe jut a Trinity teszt, ott ugye sokan fostak az -úgymond- váratlan mellékhatásoktól, WP: "It was feared by some that the Trinity test might "ignite" the earth's atmosphere, eliminating all life on the planet, although calculations had determined this was unlikely".

"UNLIKELY". Lehetett volna határozott "impossible" is, de a tudomány akkori szintjén egy magabiztos unlikely-re futotta csak. A történet ismert, a teszt után kiderült: jó döntés született, végül nem pusztítottuk ki magunkat. Ez végülis pozitív fejlemény.

Viszont minden egyes ilyen történet tovább növeli az emberi önhittséget, a "mindent megoldunk" téveszmét, ez meg pozitív visszacsatolás, ami végül így vagy úgy garantáltan a vesztébe hajszolja az emberiséget.

"Most nem egy kis fiszfasz szigetország az ellenség, hanem a fizika bazmeg, az meg már csak drasztikusabb lépéseket követel, nem? Fossuk tele a légkört ezzel a kénköves löttyel, oszt' meglássuk mi lesz. Kockázat nélkül nincs gyõzelem!"
Tau-val nem kell foglalkozni, õ eléldegél a saját kis világában ahol isten/UFOk teremtettéka földi életet és a fajokban csak azért van változatosság (szõrzet, és szemszín, valamint forma) hogy Tau ne unatkozzon.

Nyilvánvalóan a nagy globális összeesküvõk olyan buták hogy bárki percek alatt rájöhet a dologra, és akkor csak azt mondják hogy nem igaz. Az fel sem merül egyesekben hogy azért mondják ezt mert tényleg nem igaz.

Mel Gibsonnak volt egy ilyen filmje.. õ gyártotta otthon az összeesküvéseket, és a végén a sokszáz baromságból egyet eltalált. Kb a valóságban is ez megy. a sok iskolázatlan ostoba beltenyészet miatt torz agyú valakik beszélgetnek, és rájönnek a nagy igazságra....
De az is lehet, hogy nyáron nem akart senki zergebõrben izzadva modellt állni. Télen meg cidri volt, befagyott a festék, meg az ecsetet tartó kéz, idõnként a kézhez tartozó ember segge is. Esze ágában nem volt festegetni. Ha megnézed, manapság sem folyik komolyabb építõipari tevékenység a tél közepén. Fõleg nem festenek (korlátot, útburkolati jelet, bármit). Tehát a te logikád szerint most sincs tél.
Molnibalage
Ismered a székelyes viccet. Passzol a sok konteósra...

- Apán látott már helikoptert?
- Mi az hogy, még ettem is!
- De apám, hiszen az fémûl van!
- Ja, akkor csak láttam...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tehát!
Ugyan a másfél órást nem láttam valami mást találtam ott egy 15 perces szüleményt.
Akkor obiektiven hozzáálva.
Már ott hibás az eleje hogy régen 2 percesek voltak a kondenzcsíkok ma meg sokkal hosszabb.
Ez hazugság, pontosan emlékszem amikor még kisgyerek voltam és a kondenzcsíkokról kérdeztem apámat.
Sokszor nem volt repülõgép a láthatáron de a csík ott volt nagyon hosszû ideig.

A végefele bizonyítékként felhoz mesekönyv boritókat meg játék dobozokat, hogy már azon is sulykolják az emberekbe, szegény dizájner csak egy kis felhõt akart rajzolni az égre de a konteosok bedarálták az elméletbe.
A hamadig része meg olyat állít hogy már elismerte néhány kormány, hogy permeteznek a glob felm ellen.
Ilyenrõl én még nem hallottam, bér attól lehet de mégis az ujdonság a hírek között csak anyi , hogy elméletben elképzelhetõ lenne valamit tenni.
A kondenzcsíkok menyiségére meg 20 évvel ezelõttinek hányszorosa most a rep gép forgalom? 10 szeres szorzó vagy több?

Személy szerint bizonyíték az lenne ha a légkörbõl kimutatná valaki ezt a mérget, mivel szórják ezért ott van, tehát hitelesen bizonyítható lenne, miért is nem leplezik le az összeesküvést?

Vagy a gyanus esetekhez felszállni és magából a kondenzcsíkból mintát venni, az bizonyíték a többi az csak az olyan sötét ostoba emberek megvezetésére való akik akármit elhisznek ha a haver unokatesója mondja, mert õ nagyon vágja ezeket a dógoka!
Molnibalage
Igen, ez van azokban a "dokumentumfilmekben". Csodálom, hogy a hülyeségtõl nem fulladsz meg, mikor elfelejtesz levegõt venni...

Bla-bla-bla...

Molnibalage
Dokumentumfilmnek nevezni ezeket a bullshit valamiket elég nagy sértés a valódi dokfilmek miatt. Az ilyen konsteós balfaszságokból én is bármikor összevágog egy "lelelplezõ" valamit, amit a sok természettudományos és magadfajta idióta egybõl megkajálna...

Molnibalage
Szabadalmaztati a pisával mûködõd benzinmotort is lehet. A szabadalom nem jelent mûködõ mûszaki megoldást. Ezt hányszor kell még elmondani...? Édesjóistenem...

Molnibalage
Amen atyám.

Na, ezért van ott a magyar feliratos másfél órás dokumentumfilm.
Ugye nem nézted meg?

Molnibalage
Ilyenkor röhögök. Elsõ látásra tudtam, hogy mit látok. Pedig a kereskedelmi gépekhez alig értek...

Látod ebben van a te nagy tévedésed!
Én meggyõzhetõ vagyok ha azt látom, hogy az új bizonyitékok fényében a nézeteim tévesek, enyi, ez nem hit, hanem már nem vagyok ovodás aki mindent elhisz amit mások mondanak.

De ha én neked belinkelek egy koreai nyelvü videót, akkor te azt lefordítgatod magadnak szorgalomból?

Nem mindenki beszél vagy ért Angolul, akármenyire is általános manapság.
Molnibalage
Szerintem aki kontekókat komolyan vesz, az egy balfasz. Én biztos nem alkalmazám semmire, mert nyilvánvaló, hogy teljesen hülye szegény...

Ja, amúgy ott van a #38 -asban egy magyar feliratos film.
Igaz, sokáig tart megnézni és addig sem lehet konteózni. 😊

Á, úgyis csak megzavarná a hitedet.

Molnibalage
A flightradar odalon nézzed, hogy merre csámborognak a gépek. Sokszor "amerre jól esik". Annak elleneére, hogy egyes gépek közel mennek egymáshoz, de eltérõ úticéllal, nem használnak egy folyosót. Szabályok vannak a minimáis magassági és vízszintes elkülönítésre. (20+ éve ez 600 méter meg 15 km volt asszem. Ma ennél jóval kisebb.)

Ez persze azért lehet, mert a GPS + INS navigáció tûpontos, van TCAS meg n+1 egyéb rendszer. Afrikában és egyéb "haramadik világ beli" helyen egészen máshogy zajlanak a dolgok.

Na, kezdjél el szõrszálat hasogatni, ha már érdemi hozzászólásra nem fussa. 😊

"Egyes források szerint Dél-Koreában mindössze 5-10 olyan tudós él, akik az evolúció elméletének tanításával foglalkoznak általános- és középiskolában.

Dayk Jang jelenleg egy olyan szakértõi csoportot szervez, amelynek evolúcióelméleti biológusok, valamint olyan teológusok a tagjai, akik – hasonlóan például a katolikus egyházhoz – elfogadják az evolúciót. Céljuk, hogy az evolúcióelmélet oktatásának színvonalát javítsák az iskolákban és a közéletben."

Nagyon tetszik.
Az evolúció hívõ fõpapok térítõ missziót küldenek Dél-Koreába.<#vigyor2>

Megindult a vallásháború.

Molnibalage
Mi az, hogy hadsereg? Bazdmeg a világ legtöbb országában a légierõ független haderõnem. Az alapvetõ szerkezeti sturktúrát nem ismered...

Sajnálom, hogy az én idõmben Oroszt oktattak és , hogy a számitógépen kívül nem volt alkalmam, vagy inkább kényszerem Angolul tanulni.<#fejvakaras>
De ha ugyanezt Magyarul vagy Olaszul is be tudod linkelni akkor mindenképpen megnézem, mert akkor érteni is fogom!
Így könnyû konteózni.
Nem zavarhatnak meg a tények. 😊

De, végigpörgettem, de mivel nem értem így sokat nem tudok hozzászólni.
Linkeltem a #130 -ban egy videót.
Nem sikerült megnézned, vagy nem sikerült megértened?

Szabadalmaztatva van az alubenzin a repcsikbe.
Már a szabadalmi hivatal is a konteósoknak dolgozik? <#csodalk>

"A másik, ami fel is háborít, hogy most Dél-Koreában kivennék a tantervbõl az evolúciót..."

<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#taps>

Ez tenyleg igy van.
Mint lentebb írtam, most volt egy mûsor a tv ben ami eleg híres, Mistero a cime.
A holdraszállás körüli konteo mizéria is ugy csapodott le a lányomnál aki nyilván elõször hallott errõl, hogy úr isten micsoda csalók ezek az amerikaiak, stb.
Az elsõ amit kérdeztem, hogy te elhiszed, mire õ, hát most mondták a tv ben.
Utána megszólaltatták a másik oldalt is akik elmondták a tényeket és a bizonyitékokat is felsorakoztatták de annak már nem volt olyan megdöbbentõ hatása mint a konteonak.
Szóval csak anyit mondtam neki, hogy ha valóban tudni akarod mi az igazság gondolkodj józanul és olvass utána.
"Szerintem ez minden konteosra igaz, ezert nem erdemes veluk leallni vitatkozni, meg vannak gyozodve a baromsagokrol."

Nem a konteósokon van a lényeg, akik az ostobaságaikon tûl személyiségzavarosak is, hanem az ismerethiányos embereken, akik, ha nem hallnak ellenvéleményt, akkor igaznak hiszik el a konteókat. Tehát, ha csak a konteókat hallják, akkor az bennük marad, és a hallottam okos emberektõl alapján megmarad bennük.
Ma odáig jutottunk, hogy az emberek fele hisz abban, hogy vannak olyan technológiák, amik a fiókban vannak, és azért dugja el az olajipar, hogy eladhassák az olajat.

Pedig, ha én olajcégtulaj lennék, és lenne egy ZPM- modulom vagy enyém lenne a boing, és lenne antigravitációs berendezésem, nem a fiókban dugdosnám, hanem letarolnám vele a piacot.

A másik, ami fel is háborít, hogy most Dél-Koreában kivennék a tantervbõl az evolúciót...
martyr
A fotó hitelessége megdõlni látszik a kommentek alapján, ha a tartályokban tényleg vizet pumpálnak ide-oda hogy változatssák a gép súlypontját...
Bocs utólag, legközelebb mindent elolvasok, aztán posztolok 😉

"What you are looking at is an ordinary commercial aircraft configured for flight certification. I know this, becaue my past work included designing the control processor for a special switching system for Boeing Seattle flight by a company called ITI, inc. "

"3. The "kegs" you see in the photo are filled with WATER, not chemicals. Water is pumped from one bank of aluminum kegs to another to change the center of gravity."

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

Nagyon jó a kép, a berendezések elfoglalják az egész utasteret. Normál utasszállítókon hova tesznek ennyi cuccot úgy, hogy csak a beavatottak tudják, hogy mi az?

martyr
Természetesen a konteókat is fenntartásokkal kell kezelni. Szerény véleményem, hogy aki már konteókkal foglalkozik, az egyre közelebb kerül az igazsághoz (ami nem feltétlen egyezik magával az elmélettel).

Létezik egy fénykép ami a témában kering a neten:

http://educate-yourself.lege.net/cn/interiorofchemtrailsprayer11feb08.shtml

Lehet vitatkozni róla, én is szkeptikus vagyok oda-vissza.

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

"A tudós gyakran kételkedik, az átlag ember ritkán, a bolond soha" - Einstein.

De ez oda vissza is igaz, a kormányban nem bízunk feltétel nélkül ez igaz, de a konteos összeállításokat is kétkedve kellene fogadni nem pedig abszolut igazságnak tekinteni valamit, csak mert az interneten van egy rövid film valami magyarázattal kitudja kik által készítve.

A permetezést mégis, hogy csinálják ha már csinálják?
van a szerkezetrõl készült kép amit valamely repülõgépen lelett fotózva?
Csak mert elég érdekes, hogy enyit permeteznek de magát a gépet enki sem látta pedig gépek százain van telepítve, nem?
Nemkonteósok, csak nektek. 😊

martyr
Én azt ne értem miért kell ezt a témát le-konteózni amikor ott van minden a neten meg a szemetek elõtt? Permeteznek és ez tény. Aki szerint ez konteó, annak a feje beszorult a saját alfelébe. Geo-engineering létezik. Próbálják csökkenteni a felmelegedést. Ez is tény. Idén vagy jövõre várható a Nap pólusváltása ami köztudottan erõs napkitörésekkel jár. Ez is tény. Mi ebben a konteó? Mit nem lehet ezen érteni?
Vitatkoztok azon hogy hogyan lehet ezt megvalósítani.. Nem rohadtul mindegy ha egyszer már csinálják? Nem vazz, az nem kondenzcsík...

http://www.youtube.com/watch?v=Psz0XuyGMVA

Az összes kommentet elolvastam, sok itt a baromkodás, és tényleg nem értem minek vitatkozni ezen?
"A tudós gyakran kételkedik, az átlag ember ritkán, a bolond soha" - Einstein.

Nyilván nem kell egyenletesen elteríteni, mert a sarkok közelében felesleges ilyen anyagot kiszórni, máshol meg önmagától szétoszlik. Nem kell neki megmondani. Tudod, diffúzió, konvekció.<#wink>
Ráadásul azt mondják, 2-3 évig nem esik le annyira kicsik a részecskék.
Szóval lesz idejük az eloszlásra.

Most is, ha felnézel az égre csupa fátyolfelhõ az egész.
(Legalább is ahol én lakom.)

Vagy esetleg sokkal több idõbe kerül az önterülése ami megint csak kétes, hogyan valósul meg kieléítõen
.
Mert akkor foltokban lesz nagy koncentrációban ami nem épp kedvezõ, az ideális az egyenletes elterítés lenne, nem?
Minnél kevésbé egyenletes annál nagyobb mukát kell befektetni ugyanakkora eredmény eléréséhez.
Azt a hülyeséget meg honnan vetted, hogy egyenletesen kell eloszlatni az aluport?
Miért ne lehetne egyenetlenül kiszórni? <#nevetes1>