6309
-
#1846 "First and foremost, on behalf of the whole board, I would like to offer an apology for breaking our promise and failing your trust. We underestimated the time required for the very final processes," Kiciński said.
"The game is ready for the PC and runs great on the next-gen consoles, and could be shipped on the scheduled date on those platforms. However, even though the game has been certified on the current gens by both Sony and Microsoft, some very final optimization processes for such a massive and complex game require a bit of additional time." -
#1845 Sehol nem állítottam hogy ne lenne fontos vagy ne foglalkoznának vele csak annyit akartam mondani hogy inkább ők egy PC-s fejlesztők. Mint mások meg inkább konzolosak, azokank meg a PC portjuk a nagyon rossz. A szükséges rossz is ezt jelenti, hogy jobb lenne ha nem kéne, de meg kell csinálni mert fontos hogy meg legyen csinálva. Plusz a PC-s eladásokat sem nézném le azért 30-40% hoznak azok is. A másolásvédelmet meg kétlem nagyon nem erre húzták fel a GOG-ot, már a Witcher 3 is lehetne Denuvos de nem lett az, annak meg mekkora az esélye hogy másolásvédelemmel kiadják ami saját boltjukba nem kerülhet fel :D Witcher 3 nál is day 0 volt warez mégis rekordot csinált eladásokban, a denuvo meg amúgy sem pálya aki nem akar valamiért fizetni az simán kivárja a pár hónapot max 1 évet és meglesz a törés rá. Ahhoz képest meg max 1-2 évig éri meg rátenni, mert első évben 210 ezer EUR ami ekkora címnél nem olyan vészesen sok, (bár már ez is sokkal több mint pár éve volt), utána 2000 EUR havonta, de semmi kárpótlás nincs (ha jól tudom) ha feltörik közben te meg nyilván azért fizettél hogy ne törjék. Ezért is kerül le sok játékról 1-2 év után. -
Although_ #1844 Pont ez a lényeg. Szenvednek vele, lehet a másik konzollal is. Mert az a pénz ez már egy nagy cég sok kiadással, mohó részvényesekkel. Innentől már nem buli az ingyen letöltött pcs verzió. Most a profit maximalizálás megy. Aztán lehet lesz egy pont a kis pc piac is fontos lesz akkor lesz majd denuvohoz hasonló. Most felszálló ágban vannak. Ezzel a játékkal, amin már látszik rég semmi köze a W1 "pc-s világához" Már a W3-nak se. Úgy hívom "hülyegyerek" biztos rendszer, ezzel felérnek a csúcsra ők lesznek a királyok. Mert van bennük valami ami a nyugati cégekbe már nincs. Legalábbis a legtöbbe. -
#1843 Én másképp emlékszem, a witcher 3 idején még simán nyilatkoztak olyat hogy PC az elsődleges platform és az sem támasztja alá a hozzászólásod, hogy megjelenéskor nem a legjobban futott konzolokon majd pár hónapnyi patchelés után lett rendbehozva. Persze manapság már nem engedhetik meg hogy ilyesmit nyilatkoznak, de azért abból lehet sejteni hogy nem úgy fejlesztették hogy prevgen konzolokon a max és majd azt feltupírozzuk PC-n meg nextgenen. Hanem hogy kb kifejlesztették PC-re ami az új konzolokon jól fut és most szenvednek a prevgennel. -
#1842 Nem kell megvennie, ingyenes PS5 és XBSX upgrade a legtöbb játék esetében, a CP-nél is. -
Although_ #1841 Biztos, hogy a kenyérpirító konzol is fontos majdnem annyira mint az új. Hiszen leendő új konzol vásárlókról beszélünk.
Tehát biztos szívás nekik. De okos cég figyel a biztos vásárlóira. Arra leszek kíváncsi aki megveszi a régi konzolt majd újra vált újra meg kell vegye a cuccot vagy sem. Ebből is jó pénz lesz. Abban reménykedek a pc-s hasonlóan jól optimalizált lesz mint a W3 volt. -
Although_ #1840 Nézd meg a hardverét az új konzoloknak. Ha hasonló pc-t akarsz nem jön ki megközelítőleg sem az árból. Ez a nagy bolt benne, 150e környékén kapsz egy gépet ami mindig jó lesz mert amúgy is arra fejlesztenek. És már ha nem XXL size képernyőn nézed ütős képet produkál. -
Although_ #1839 Ez a W1 idején volt igaz W2-nél még talán W3 idején már a konzol lett, bár a PC is fontos volt. Most első szinten az új konzolokra fejlesztenek ők is, nagy cég lettek az a biztos pénz pláne úgy, hogy semmivel nem védik a pc-s verziót. Az új konzol miatt nagy eséllyel pénzt kapnak a fő gyártóktól. Annak örülhetünk egyenlőre egy időben jelenik meg a konzolos meg a pc-s. Mindenhol másodlagos lett a pc. Vannak akik már azzal se fáradnak egyáltalán érdekelje őket milyen a port. Ahogy nő a befektetők pénzéhsége, úgy fog változni a CD Projekt üzletpolitikája is. -
#1838 Én is igy emlékszem! -
Zsoltee_a_bator #1837 A konzol is csak egy pc felhasznalobarat felulettel..
Csinaltam egy mu-konzolt mini pc-bol, emulationstation a frontend, amivel indithatok a jatekok. Billentyuzet meg eger sincs radugva, csak ket kontroller meg a tv, ugyanaz a komfort. :)
-
TomStorm #1836 Szerintem kár ezen agyalni.
Konzol egy kényelmes dolog amit rákötsz Tv-re,ha van házimozira ami kitolja a Dolby/Dts hangot is és panorámába lehet élvezni játékokat.
PC pedig egy rendkívül precíz szerkezet amit a csillagos égig lehet fejleszteni megannyi hardverrel,kijelzővel,beviteli eszközökkel mind szimulátorra akár VR-re,E -sportra,gyakorlatilag tényleg nincs határ,bármire lehet használni.
Nekem mind2 van és mindegyiknek megvan a varázsa.
Konzolba pl.imádom a nagy DTS hangzást,mozifotelből hátradőlve és tolni.
PC-n pedig a precizítást és a képernyőfrissítést és a szimulátorokat -
TokraFan #1835 CDPR-től. PC-re készen van a játék. Azzal szívnak, hogy a kenyérpirítókon is menjen valahogy... -
#1834 Mintha ok nyilatkoztak volna a csuszaskor, hogy a PC, a PS5 es a XBSX verziok kesz vannak mar, mehetne a release, de a ps4 es az xb1 nincs. Marpedig iden meg a legtobb penzt a ket jelenlegi konzol generacio hozza, muszaj volt azt is rendbe tenni, mind presztizs, mind szakmai okok, mind anyagi okok miatt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.25. 23:21:04 -
#1833 Több forrásból is ez jött hogy a konzol miatt csúszik, már aranylemezen volt a játék és aztán jött a csúsztatás, tudjuk a CD Projektről hogy PC orientált fejlesztők, náluk a konzol csak szükséges rossz. -
#1832 Honnan veszed az értesülést, hogy a konzol miatt csúszik a játék?
A konzol tényleg sokkal egyszerűbb, mint a PC.
Viszont sokkal kevesebb dologra is tudod használni, illetve kemény kompromisszumok is vannak.
Pl. én csak számítógépen nézek YT-ot, mert az adblock miatt nincsenek reklámok.
A billentyűzet és az egér sokszor jobb, mint a kontroller. Főleg mászkálós, lövöldözős játékokban. Bár ez attól is függ, hogy ki, mit szokott meg.
Szöveget sem nagyon kell szerkesztened konzolon, sem pedig nyomtatni (bár ez utóbbi kérdéses).
A videószerkesztés még esetlegesen megy, de csak az általad felvett játékot szerkeszti meg.
Én 5 éve összeraktam egy High-End PC-t. A mai napig nem kell azon gondolkodnom, hogy elfut e rajta az adott játék vagy sem.
Még mindig nyugodtan állíthatom magasra a grafikai beállításokat. Nem kell azon gondolkodnom, hogy mit cseréljek benne, mert, ha kivártam volna az idejét, akkor az egészet egy az egyben cserélhettem volna.
Most csak eladom és talán március környékén összerakok egy szerényebbet. Minden attól függ, hogy jövök ki a konzollal.
A PC jó 3000 euróba került.
Most meg csak 500-ba a konzol. És jelenleg grafikailag ott van. -
TokraFan #1831 Csak ez így nem pontos érvelés, mivel PC-n is leragadhatsz a 6 évvel korábbi hardvernél, menni is fog a játék, csak le kell majd venned a grafikát Low-ra, ami két kattintás a menüben. A konzolon se kapsz jobb minőséget, hiszen csodák nincsenek, abban is 6éves a hardver ami nem fogja vinni az új címet az akkori top PC Ultra szintjén. Csak ott ezt a butítást, eleve beleteszik neked, tehát megúszol két kattintást.
Itt nagyon sokan össze-vissza kavarnak fogalmakat a konzol vs PC kérdésben. Almát ne körtéhez!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.25. 15:48:16 -
Evoluti0N #1830 BTW, ha valaki keveselli az NPC-k számát az utcán az Xbox és a PS videók láttán, azok, akik játszották a PC verziót azt mondják, h ott több az NPC. Az még kérdés, hogy alapból több, vagy lesz-e csúszka a grafikai beállításoknál. -
#1829 Aki használta már, az tudja, hogy mit kap érte. Én örülnék, ha minden játékhoz lenne DLSS. Lehet vitatkozni, hogy valójában mit csinál, de rosszat nem tesz velünk a CDPR ezzel az opcióval. -
Although_ #1828 Ilyet most érdemes meglépni, mert amit az új konzolok tudnak azt egy 150e forintos pc-ből nem hozod ki. És valóban pá évig így is marad. -
caps lock #1827 Elvárható hogy értsen hozzá de csakis akkor ha számítógépen akar játszani. Mindenki másnak ott a konzol. Megveszed aztán 7-8 évig nem kell vele foglalkoznod, majd a fejlesztők optimalizálják - butítják - a játékokat hogy eldöcögjenek rajta. Cyberpunk is emiatt csúszik. Nekem is mindig PC-m volt, de már gondolkozom az átálláson. Egy idő után megunja az ember hogy folyton azon rágódjon elég lesz-e a gépe, meg hogy mit kellene megint cserélni, fejleszteni. Konzolnál leveszik a vállamról ezt a terhet, az meg érdektelen hogy be kell áldozni némi látványt. Szóval ez is egy szempont, mikor valaki csak simán játszani szeretne és nem a technikai részleteken lovagolni. -
#1826 Szerintem egy játékostól elvárható, hogy ismerje legalább nagyjából a gépe specifikációját. Legalább akkor, amikor megveszi.
Én ezt inkább alapnak tartom.
És azt is, hogy tisztában legyen vele, hogy a gépe folyamatosan egyre "kevesebb" lesz. Évről évre.
Aki meg tényleg csak hobbi szinten játszik és nem ért hozzá, nem is akar érteni hozzá, azzal jobb nem is foglalkozni.
Úgyis eltűnik hamar.
Ha én nem várhatom el tőle, hogy informálódjon, akkor ő se várja el tőlem, hogy minden áron segítsek neki.
Sajnos egyre több olyannal találkozom, aki kérdez ész nélkül, majd hülyeségeket reagál ész nélkül és igazán semmit nem akar tenni, egyszerűen csak elüti az időt az ostobaságaival, de ezzel más idejét rabolja, amit sokkal hasznosabban is fel tudott volna használni az illető, minthogy egy ilyennek próbál segíteni.
Úgyhogy én már nem töröm magam az ilyenek miatt. Megmondom neki, hogy szerintem mi a tuti. Ha nem fogadja meg, akkor ne is jöjjön hozzám később a vackával.
A PCX-esek szövegét bírom nagyon, mikor csili-vili fényorgiában fürdő gépet raknak össze: Pár FPS-t biztos hoznak a LED-ek... -
#1825 -
#1824 Szintén zenész.
Hozzáteszem, annyiban igaz a "minimális tudás nem árt manapság" elv is, hogy manapság aki szín alapján választ személygk-t, vagy borító alapján könyvet/játékot, esetleg a példaként említett, az eladó által a konfigra ráaggatott "gamer" jelző alapján PC-t, az meg is érdemli valahol. Vásárlás előtt tájékozódni, esetleg megkérdezni egy szakembert vagy legalább egy hozzá értő embert (és minden családban van egy ilyen ember minimum), az még mindig kifizetődő. -
#1823 Igen, én pl nem értek sem a DLSS-hez (azt se tudom mire jó). A raytracingről is annyit tudok hogy szépen tükröződik a játék vagymi.
Nem is pofázok bele.
De az új gépemben RTX 3070 lesz amivel talán tudok szépen játszani 5-6 évig. Nekem kb erre kell. -
fluency #1822 Komoly ismeretnek én azt nevezem, ha valaki egy adott gép/dolog részegységeinek/alkatrészeinek a specifikációjával, felépítésével és működésével, mind elméletben, mind gyakorlatban tisztában van. Ezt nem lehet elvárni azoktól, akik csak hobbiként használnak gépet játékra. Mondjuk, ezt használják ki az általad is említett eladók, mert aki nem ismeri az alkatrészeket azt simán megvezethetik a hangzatos leírásokkal.
-
TokraFan #1821 Van még kérdés?
-
TokraFan #1820 Nem kell, csak jó lenne, ha legalább azzal tisztában lenne, hogy amikor nem fut az új játék egy 8éves hardveren, akkor ne a fejlesztőt ostorozza fröcsögve az interneten. Mert most ez fog következni, amikor majd nem úgy megy, és nem lesz olyan szép, mint PC-n. Aztán ott fognak sírni, hogy "szarszemét CDPR", és ócska játék mert nem megy...Azt is lefogadom, az ilyenek sorra veszik majd elő az egyébként lassan 8éves GTA5-öt, hogy az bezzeg hasít a konzolján.
Mindez elkerülhető lenne, ha tisztában lenne azzal, hogy a hardvere elavult, ideje cserélni ha mai top játékokkal is akar játszni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.25. 06:27:26 -
#1819 De mit is jelent itt a komoly hardverismeret?
Aki játszani akar és a játékot szép környezetben élvezni is szeretné és mindezt PC-n tenné, akkor azért illik ismernie a hardver elemeket és azok képességeit.
Ez még csak nem is komoly hardver ismeret.
Aki jobban ismeri, az képes lehet tuningolni is a gépet.
Aki még jobban ismeri, az egy alkatrész beforrasztásával drasztikusan csökkentheti az új RTX sorozat fogyasztását.
Aki meg nincs képben, az vagy konzolt vesz, vagy valami gagyi összeállítást, amire ráírták, hogy gamer.
Utóbbi adott esetben lehet, hogy nem lenne rossz, ha nem a legolcsóbb alaplapot teszik bele, ami nem képes kihajtani rendesen a procit, ha nem lassú memóriákat tesznek bele és keveset. A halálom, mikor 8 GB memóriával árulnak egy gamer PC-t. Ez még pasziánszra sem elég...
De olyan is van, hogy VGA nélkül reklámozzák a gamer PC-t. Majd a proci megcsinálja a képet... -
fluency #1818 Komoly hardverismerettel nem kell rendelkeznie szerintem senkinek sem, hacsak nem ez a szakmája. De egy minimálissal szerintem illik. Az autós példa annyiból nem rossz, hogy nem kell a technikai részét behatóan ismerni az autónak ahhoz, hogy vezess, de nem rossz, ha tisztában vagy vele és tudod, hogy mit várhatsz el tőle ezek alapján. Mint a hardverek és a szoftverek esetében, szerintem. -
#1817 Azokkal semmi baj akik nem értenek valamihez, én sem értek millió dologhoz. A probléma azokkal van akik nem értenek valamihez, de magyaráznak. Sokan azt hiszik, hogy csak mert elolvasnak 2-3 random cikket, attól a téma szakértői lesznek :)
És most kb megneveztem az utóbbi 10 év internetét :) -
#1816 Egyetértek veled.
A hobbi vezetőknek nem kell kresz vagy bármilyen ismeret a gépkocsiról.
Gyorsan összetörik magukat és legalább nem akadályoznak minket a haladásban.
A legjobb, ha mindjárt az elején 1-esben hagyva elindítja a kocsit és lezúzza a szalon többi autóját, esetleg a garázs falát, mert valaki volt olyan kedves és elvitte hozzá, hogy neki még annyit se kelljen vezetnie. -
#1815 Azért az nem komoly hardverismeret hogy rohamosan fejlődik még ez a telrület és ha 8 év alatt 4 telefont cserélt akkor konzolt is illene.
Volt még 100 éve egy világ ahol az emberek pontosan tudták mi miért és hogy dolgozik amivel foglalkoztak, volt még 50 éve egy világ ahol hát úgy nagyjából tisztába voltak nagyvonalakba, hogy mi hogy megy de már nem uralták 100%-ban mert képtelenség, manapság miért tök okés hogy a felhasználók nagy része csak nyomogat dolgokat és megközelítőleg sem tudja mi hogy működik a dobozban? Vagy pl kresz vizsgát leteszik de beleönti az ablaktörlő folyadékot a motorba mert az volt az első sapka amit meglátott, de ha már közlekedés, miért kell valakinek, aki hobbi szinten vezet hetente 1-2x, komoly kresz ismeretekkel rendelkeznie? Miért kell tudnia autót vezetni egyáltalán, hiszen nem profeszzionális sofőr, fuvarozó vagy taxis, miért nem adjuk csak oda azt hagy szórakozzon? :D -
Evoluti0N #1814 Miért kell valakinek, aki hobbi szinten játszik hetente 1-2x, komoly hardverismerettel rendelkeznie? -
Zsoltee_a_bator #1813 Egyetertek az elottem szoloval. 1080p -ben tudok hasznalni raytracinget a krumpli erossegu gpu-mon (2060 super) olyan framerate-el, ami 720p mellett jonne.
Lehet, hogy nem pont ugyanaz a kepminoseg, mint a nativ, de eleg kozel van hozza a gyakorlatban.
A directml-es elozetes osszehasonlito kepek meg meg jobbak, azt is varom szeretettel - annal is inkabb mivel gyartofuggetlen es elvileg konnyebb is lesz hasznalni.
A tobbi meglatasal, szamhaboru az egysegek szamaval, orajellel, stb, teljesen egyetertek, de szerintem azon nem is nagyon porog senki egy ideje.
-
#1812 Az a szomorú az egészben, hogy te olvasol, értelmezel és kritizálsz, én meg előtte ülök, látom, használom és tudom hogy nincs igazad, de semmi értelmét nem látom a vitának, mert úgy tűnik itt csak neked lehet igazad :) -
TokraFan #1811 Sose értettem mit várnak azok, akik kenyérpirítón akarnak egy 2021-es csúcs címet játszani? Ilyen alapon PC-n is minek költenénk annyit, elvégre egy Core2Duo-nak is elégnek kell lennie 8Gb Rammal. Ha már arról beszélgetünk, hogy "igénytelen user aki nem tudja mi fán terem a natív RT/DLSS", akkor tegyük hozzá azon százmilliókat is, akik nemhogy ezt nem értik, de még azt sem tudják mire képes a 6éves konzoljuk és még 10év múlva is 100fps sebességet várnak az akkori csúcs címektől.
A konzolok óta a hardverismeret a béka segge alatt van kettővel. PC-nél megtanultuk mi, miért van, a konzol meg kinevelte a POwer ON/OFF generációkat, akiknek addig terjed a tudása, hogy "bekaccsolom oszt ménemmegy 60fps-el 4k-ban a nyócéves csökött hardveren a legújabb AAA game??"
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 21:02:24 -
Sir Cryalot #1810 DLSS -> deep learning super sampling -> (bla bla ) subpixel pontosság
pontosságról meg már nem is beszélünk , csak hogy megvan-e játszható framerate "high end feature-l" , úh. ez ismét nagy hamiskártya az nv-től , pont mint a gsync ami valahogy nem oldotta sem a framerate sem a display problémát de lejjebb tolta az ingerküszöböt ami a megoldásokat illeti.
-
Evoluti0N #1809 Az, hogy állítólag az előző generációs konzolok miatt halasztottak 3 hetet és mind a PS, mind az Xbox gameplay esetében a Pro-t és a One X-et mutatták, az alap PS4-et és One-t nem, nem túl biztató azok számára, akik ezen platformok valamelyikén fogják játszani a játékot. -
#1808 -
#1807 > Gyomorforgato hogy DLSS rol elhiszik az egyszerű népek hogy tud subpixel felbontast , de persze most lehet kussoltatni vele hogy meg framerate sincs rendes.
Hat, az "egyszeru nep" azt sem tudja, mirol es mit irtal :)