6314
-
TokraFan #1811 Sose értettem mit várnak azok, akik kenyérpirítón akarnak egy 2021-es csúcs címet játszani? Ilyen alapon PC-n is minek költenénk annyit, elvégre egy Core2Duo-nak is elégnek kell lennie 8Gb Rammal. Ha már arról beszélgetünk, hogy "igénytelen user aki nem tudja mi fán terem a natív RT/DLSS", akkor tegyük hozzá azon százmilliókat is, akik nemhogy ezt nem értik, de még azt sem tudják mire képes a 6éves konzoljuk és még 10év múlva is 100fps sebességet várnak az akkori csúcs címektől.
A konzolok óta a hardverismeret a béka segge alatt van kettővel. PC-nél megtanultuk mi, miért van, a konzol meg kinevelte a POwer ON/OFF generációkat, akiknek addig terjed a tudása, hogy "bekaccsolom oszt ménemmegy 60fps-el 4k-ban a nyócéves csökött hardveren a legújabb AAA game??"
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 21:02:24 -
Sir Cryalot #1810 DLSS -> deep learning super sampling -> (bla bla ) subpixel pontosság
pontosságról meg már nem is beszélünk , csak hogy megvan-e játszható framerate "high end feature-l" , úh. ez ismét nagy hamiskártya az nv-től , pont mint a gsync ami valahogy nem oldotta sem a framerate sem a display problémát de lejjebb tolta az ingerküszöböt ami a megoldásokat illeti.
-
Evoluti0N #1809 Az, hogy állítólag az előző generációs konzolok miatt halasztottak 3 hetet és mind a PS, mind az Xbox gameplay esetében a Pro-t és a One X-et mutatták, az alap PS4-et és One-t nem, nem túl biztató azok számára, akik ezen platformok valamelyikén fogják játszani a játékot. -
#1808 -
#1807 > Gyomorforgato hogy DLSS rol elhiszik az egyszerű népek hogy tud subpixel felbontast , de persze most lehet kussoltatni vele hogy meg framerate sincs rendes.
Hat, az "egyszeru nep" azt sem tudja, mirol es mit irtal :) -
TokraFan #1806 Nem tudom ki hiszi el, az egyszerű játékost ez nem érdekli, csak az, hogy a kártya teljesítményének lefeleződése nélkül be tudja kapcsolni az RT, cserébe nem romlik a látvány érdemben a natív RT-hez képest. Innentől a technikai oldala szerintem kevés embert foglalkoztat.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 18:32:36 -
Sir Cryalot #1805 Nem grafikara kell az RT hanem a parallel processzorok szamanak nincs marketingerteke mert nem egyfelek, gpu orajelnek sincs mert kimaxoltak, kulso memorianak sincs, szoval majd a "gigaray" -nek lesz ha addig kihuzza az iparág hogy lesz eleg (nem lesz) . Gyomorforgato hogy DLSS rol elhiszik az egyszerű népek hogy tud subpixel felbontast , de persze most lehet kussoltatni vele hogy meg framerate sincs rendes. -
TokraFan #1804 A 3D animációs szoftverekben alkalmazott RT nagyon nem azonos azzal, amit most a játékokban látunk. Egy VRay render algoritmussal ma is órákig vagy akár napokig tart kiszámoltatni egy 30frame-s animációt. Nem véletlenül akkora üzlet a render farmok üzemeltetése, ahol 150 gép számolja a képkockákat mai napig.
Az AMD pedig nagyon lemaradt, mert nem elég, hogy az első RT implementációjuk még csak most jelent meg, de DLSS szintű megoldás híján iszonyatosan fogja a kártyát, ha bekapcsolod. Ahogy fogja nVidián is, csak ott a DLSS miatt ez már kevéssé probléma.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.24. 15:40:09 -
Sunrider924 #1803 Dehat pont azt mondom hogy nem igaz, ezt csak az Nvidia allitja hogy kell a dedikalt celhardware...mivel korabban az AMD nem latott ebben az iranyban/szegmensben komoly erteket(ha jol emlekszem az Nvidia profitja a 2xxx kartyakkal kb +5% volt) inkabb nem is foglalkozott vele elment inkabb megnyerni a CPU piacot az Intel ellen, csak aztan jottek az ilyen dumak mint a tied hogy "pont annyival gyorsabb az NV az AMD-nel" holott nyilvanvalo, kitalaltak es piacra dobtak valamit amivel a konkurencia nem is foglalkozott egyaltalan.. most erdekes modon megjottek a 6xxx kartyak az AMDtol es ugy nez ki hogy nem, megsem kell dedikalt hardware(tensor core kupac) mert ugyanaz megy maskepp/jobban/olcsobban....
Nem lesajnalni kell(ene) azokat, akik nem ulnek fel az egyebkent indokolatlanul draga nvidia hype vonatra (2xxx, 3xxx kartyak) hanem elgondolkozni hogy meddig tamogatod meg ezt a kartekony dogevot aki a sajat profitja erdekeben monopolizalja es visszatartja a VGA piac fejlodeset, kerdezd meg hogy erzi magat most egy 2xxx kartyatulaj aki megvette a kurva draga NV csodat es most a 3xxx alig 2(?) evvel kesobb kiadja az uj generaciot ami tobbet tud/jobban kezeli az RTX-et majdhogy feleannyiert? Es legyszives ne mond hogy rendben van hogy 1000 dollaros kartya 2 evig se tartja az erteket...
Amugy csak egymas kozt halkan, az NV RTX egy atbaszas, mert ugye csak egy sugar utvonalat koveti, es a kapott egyebkent eleg rosz minosegu kepet egy software javitja fel, ez az a nagy truvaj amihez a dedikalt hw kell, mert az NV pontosan tudja hogy egynel tobb sugar kepalkotasahoz se neki se kb senki masnak nincs meg a tehnologiaja hogy valos idoben renderelje ki a kepet. Ennyit a mosogeprol meg a tanyerrol... -
#1802 A dedikált CU lényege hogy leveszi a terhet a CPU / GPU-ról. Senki sem mondta hogy nem megoldható szoftveresen - hiszen mint említettem, 30 éve is használtunk RT-t, csak állóképeknél hiszen akkoriban arra (se) volt erőforrás, 3-5 napig rendereltél egy képet - viszont RTX-et bekapcsolva pont annyival gyorsabb az NV az AMD-nél mint amennyi terhet levesz az RT chip a társairól.
Ugyanaz, mint a Physix, vagy akár régen a 3D gyorsító kártyák. Dedikált célhardverrel minden jobb. Mármint te sem mosol tányért a mosógépben - megtehetnéd, inkább a mosogatógépet használod :D -
#1801 Azok a magokl igazából a nagy szerveres számítógépek melléktermékei, mert főleg arra a piacra lett kifejlesztve játékokban meg találtak neki módot a használatra. Általában a dedikált hardwares megoldások nemszoktak bejönni mint a Physix is volt hogy gyorsítókártyán jött :D de itt igazából rá van építve a VGA-ra szóval ilyen akadály nem lesz. A szerveres piacnál sem fog az igény lejebb esni ezekre a megoldásokra max ha a kvantum számítógépes terület ér át olyan áttörést hogy sokkal megfelelőbb lesz a számításokra azt használni mint egy csomó vga-t. Az valóban kiölné a VGA-król is mert nem lenne már akkora érdek a fejlesztésben. Az nVidiának megvan az a ráhatása az iparra hogy ezt átvigye szerintem azért mert x$-ért veszik a kártyát és ha rajta van semmi extra teendő akkor belefér.
Bár az is biztos hogy szokás szerint az AMD megoldása az elegánsabb és a konzolokban is az van nyilván, szóval ez is egy erős érv viszont az RTX magok kihalása mellett. Én is kíváncsian várom mit hoz a jövő. -
Sunrider924 #1800 Bocs hogy rn csak igy belevau, de az AMD-t nem erdekelte ez a mellekvagany, ezt csak az nvidia eroltette hogy kell a hardware-es dedikalt tensor core anelkul "nem lehet". Az AMD meg ugy gondolja hogy lehet softwarebol es mivel az o megoldasuk a microsoft dx12-vel mukodik naluk dxr-nek hivjak, ezt demoztak a crytek fele technoir-ban. Momentan ez a ketfele elgondolas "utkozik" majd a jovo eldonti hogy melyik a hosszutavu megoldas, nekem laikuskent elborzaszto hogy Linus amikor tesztelni akarta az uj 3xxx nvidia VGA-t egy kezzel allig birja atfogni/tartani azt a teglat ami mar 3 PCI slotot foglal....nekem ebbol az jott le kapasbol hogy a vga-ba epitunk egy uj szamitogepet ami csak az rtx-el foglalkozik.. ez tuti zsakutca.Szerintem. -
fluency #1799 Köszi! Közben rájöttem, hogy valamit benéztem. :)
-
#1798 "Architecturally, the 6800 XT we’ll be reviewing today is a 4608:288:128 core with 72 ray accelerator units (one per CU). This is a bit below the RX 6900 XT at 5120:320:128 and 80 ray accelerator units"
Azaz minden pár CU egység mellett van egy RT gyorsító. De RT chip külön a célra nincs. -
fluency #1797 Nekem úgy rémlik Merlin, hogy van az RX 6000-es szérián RT-t támogató chip. Az AMD 6800-6800 XT sugárkövetésben elmarad az NV mögött játékokban, de be lehet rajtuk kapcsolni és működik.
Ami nem lesz a játékban, ha jól értem, az az AMD féle ray tracing. Ezt demózta az AMD a Hangar 21-el. Mondjuk egy Nvidia szponzorált játéknál ez nem is várható el, de ki tudja mit hoz a jövő... :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.11.24. 07:45:12 -
#1796 RT létezik 30+ éve csak mocsok erőforrásigényes. Az RTX 3000-es sorozatban már egész jó, 1440p-ben és DLSS 4K-ban simán megvan mindenhol a 60-70fps, legalábbis azokban a játékokban amiket próbáltam. Az RTX 2000 még gyengus volt hozzá. AMD-nek meg egyrészt ez az első próbálkozása, másrészt nincs dedikált RT chipjük, mint az NVidiának, csak egy gyorsító chip-jük amit DirectX 12 Ultimate-el használnak.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.24. 02:20:32 -
#1795 Vagyis még egyik sem
Tudok róla hogy az újakon fejlesztik a ray tracing kihasználását, de arról is volt szó hogy még nagyon alfa-beta fázisban van. Annak tudatában hogy az Nvidia rtx-et is mennyi ideig és meg mennyi ideig fogják fejleszteni az amd-s megoldás sem lesz mostanság meg.
Ennek ellenére az a cikk egy vicc kategória.
Utoljára szerkesztette: xblades, 2020.11.23. 23:05:42 -
#1794 This new Cyberpunk 2077 footage features brand new RTX gameplay
-
#1793 "Melyik amd kártya támogatja a ray tracing-et?"
A mostani új generáció (R6000). Továbbá arról van szó hogy megjelenéskor nem lesz, de később igen. Egy hete jöttek ki a Radeonok, saját RT technoval, értelemszerűen nincs idejük ezt is implementálni határidőig.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.23. 22:56:12 -
Evoluti0N #1792 Jah, az lemaradt nekem a hozzászólásából, h 3 GB-os a kártyája. Igaz, az 1080p high-on 6 GB az ajánlott. A gépigény táblázat szerint a 3 a low-ra elég. -
#1791 -
#1790 Hát amit én nézek gépigényt ott a 3gb gpu ram kevés lesz az 50+ fps 1080 high-ben.
Az én picit OC-s rx 580 8 gb kártyám volt elég a high-ultra-hoz ezekhez az újabb játékokhoz, de ott is volt hogy leeset 35-40 re az Fps. -
#1789 Ez nem cikk, ez egy kommersz hisztiskomment cikke duzzasztva likevadasz eszkozokkel :) -
#1788 Ez az egész cikk úgy bar.mság ahogy van. Melyik amd kártya támogatja a ray tracing-et? De a GTX-es kártyával rendelkezők is hiába kapcsolnák mert azon sincs. Látszik hogy a cikk írója mennyire is van tisztába azzal a témával amit írt.
Hogy nem lehet Rtx kártyákon kívül más kártyán kapcsolni a ray tracing-et meg már régóta tudjuk ehhez nem kell egy like vadász cikket írni, ez nem most derült ki.
Meg milyen bizonyos elemeit emelték át? Nézzél meg egy ezzel kapcsolatos videót a youtube-on, azt meglátod milyen lesz a játék ray tracing-je. -
#1787 AMD-sek hátrányban -
#1786 Szerintem is remek dolog. -
lonvard #1785 Jaj máá', pár napja meg azért ment a nyafi, hogy nem eléggé szerepjáték. Nem kell ennyit agyalni előre szerintem, játék közben fogunk rájönni, hogy fekszik vagy sem. Nekem is vannak félelmeim, mert sem a GTA-k, sem a Watch Dogs, sem a nagyvárosos Assassin részek nem feküdtek. Egyszerűen amikor vergődni kell valami forgalomban, hogy elérjek valahova, az engem annyira frusztrál, hogy egy idő után abbahagyom a játékot. Na most ez a játék aztán töményen ez lesz. De. Pontosan a szerepjáték elemek, és az extravagáns lehetőségek miatt bízom abban, hogy nem jönnek elő a fóbiáim. :) -
Evoluti0N #1784 Számítani lehetett rá, h inkább szerepjáték. Ugyanakkor a Witcher 3-mal ellentétben itt sokkal eltérőbb buildeket tudsz építeni. Ott bármit is csináltál, a végén mégis csak csomó kardozás volt a végeredménye. Itt sokkal különbözőbb egy-egy végigjátszás játékmenet szempontjából is. Szal itt még jobban megéri a többszörös végigjátszás, mint a Witcher 3-nál. -
nordan #1783 viccet félretéve bármennyire is élvezem a szerepjátékot nem örülök neki,hogy a játék inkább szerepjáték....hiszen ez a része hamar kifog fogyni mégha kimaxolod minden sidequestet is..... -
nordan #1782 akkor egy atskinelt witcher :D -
lonvard #1781 Állandóan ezt az ostoba frizurát erőltetik, ha punk csajról van szó. Ki hordja így a haját? Úgy megnéznék már egy karakter kosztümizálást! -
Evoluti0N #1780 A táblázat alapján meglesz. Azt majd meglátjuk, h a valóságban ez hogy fog kinézni. :D -
#1779 Betoltad a hét viccét köszi. -
#1778 Vajon ez jobban fog futni mint a Red Dead 2? Csak mert annak azért jóval szebb a grafikája, de elég jól fut nekem a 1060 3gb kártyával. Remélem meglesz az 50+ fps medium high grafikán 1080p-ben. -
Evoluti0N #1777 TLDW: Érdekes küldik, jól kidolgozott open world, oké harc, a GUI nem éppen a legjobb. Röviden: Kb. ugyanazok az erősségek és gyengeségek, mint a Witcher 3-nak voltak. -
#1776 -
TokraFan #1775 Nem engedik a szerződéseik, hogy bármelyik platformra előbb jelenlen meg. Ezek kemény jogi korlátozások, mivel dollármilliókról van szó nem csak nekik, hanem a különböző platformok üzemeltetőinek is. -
#1774 Mert egyszerre akarják kiadni mind a hat platformra és még nem mindegyiken vállalható. Üzlet.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.22. 20:32:25 -
Piko888 #1773 még tedd fel húszszor, amőgy nem érted, hogy a 0day patchen dolgozznak, hogy minél jobb legyen megjelenéskor
ha most megkapnád akkor meg azért höbörögnél, hogy miért olyan amilyen -
BladeW #1772 Írhatsz nekik emailt, felhívhatod őket, vagy személyesen odamehetsz a székház elé óbégatni.
https://www.cdprojekt.com/en/contact/