Diablo 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

húha.. szóval attól máris kiemelkedik a tömegbõl ha egy spellcastnál meglibben két fûszál? Belövök neked egy érdekes címet, hátha nem hallottál még róla. Titan Quest... csak kicsit jobb szerintem mint a Diabló széria.. csak a random map hiánya az ami kicsit fáj. Egy modként mondjuk még simán el tudtam volna képzelni.. amolyan Titan Quest: Distant worlds címmel. Az van egy olyan tippem hogy még most is szebb mint ez a böngészõs vacak XD Példának okáért ott is mozognak a fûszálak és a fák, sõt egy egy jobban sikerült buzogánycsapás után az ellenfél fennakadhat rajtuk. 😄
wraithLord
Az nekem is valószínûleg jobban tetszett volna. Biztos ismered, de azért berakom ide ezt a kis "videót". 😊
wraithLord
Nagy Diablo rajongó vagyok, az elõzõ két résszel igen sokat játszottam (de fõleg az elsõvel). Vagy pontosabb, ha azt mondom, hogy Diablo-univerzum rajongó vagyok, mert a Diablo elsõ részének hatására késõbb az összes regényt elolvastam 2-3x magyarul is és angolul is. (Alapból is szeretem a fantasy-t, nem volt nehéz megfogni vele. 😄)

Szívesen belevetném magam a Diablo III-ba, felidézve az elõzõ részek élményeit, hangulatát, és folytatva a történetet... Viszont az elõzõ részek óta kicsit idõsebb lettem, és sajnálok 15000 HUF-ot kiadni egy egyszerû hack & slash ("monszta hent") akció játékért, úgyhogy várok vele, amíg 10k alá megy az ára (mondjuk lehet, hogy az 10 év múlva lesz 😄). Addig is remélem megint beindul a Diablo regény "gyártás", és lesz mit olvasnom. Egy animációs film is jó lenne belõle, akár olyan minõségben, mint a Wrath címû rövidfilm.

Mit nem adnék érte, ha megbízna a Blizzard egy hozzáértõ stúdiót, hogy csináljon Sanctuary-ból egy vérbeli, klasszikus cRPG-t... 😊
azért kíváncsi lettem volna a Blizzard North-féle Diablo3-ra is, amit asszem 2005-ben töröltek. Helyette lett World of Diablo<#falbav> A játék egyébként tetszik, csak az az egy baj vele, hogy Diablo 3-nak hívják. Most már csak a Path of Exile-ban van minden reményem
Mért, te minden játékot megveszel? Vagy csak azokról van valami véleményed, amiket megvettél? Ha nem veszel meg mindent, akkor mégis mibõl tájékozódsz, hogy mi a jó? Nem képekbõl meg kritikákból?

Amúgy ja, az sg-s játékkritikák valószínûleg valami laptopon készülnek, low grafikával 1366×768-ban, és ezek a fos képek kerülnek ki.
Ettõl függetlenül még mindig nem jön be a Diablo grafikája.

Az a baj hogy az alattam kommentelok 50% a fenti 640x480-as kepeket megnezve fikazza hogy browseres grafikaja van. Hat az agyam eldurran.

Special hozza a 2012es grafikai kovetelmenyt grafikaban arnyekban es fizikaban is, minden spellcastolaskor meg az apro fuszalak is megmozdulnak, a ruha mozgaa minden. Nagyon brutal, csakhat tudom en hogy ha nincs penzed megvenni akkor a legjobb vedekezes lehuzni a jatekot.

Szoval gyertek csak kepekbol es youtube trashekbol taplalkozo geekek mondjatok meg milyen jatek is ez. <#falbav>

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

Pretorian
Rettenetes lett a cikk. Látszik hogy olyan valaki írta, aki az akció RPG-k hõskorban még bõven pelenkában szaladgált.

"amikor a kilencvenes évek második felében megjelent a Blizzard legújabb remeke, korábban még nem láttunk hozzá hasonlót sem"

Persze hogy nem láttál, a kiságyból még úgy sem láthattál sok mindent ha a 2 plüssmacidat egymásra fektetted, és felálltál a hátukra.

A hasamra ütök, és mondok neked 5 olyan címet ugyanebben a mûfajban, amelyek jóval a Diablo elõtt jelentek meg.

Az egy dolog hogy érezhetõen túl lett spilázva a fogalmazás, és erõlködik a cikkíró mint székelyné az árnyékszéken.
De még butasággal is tele van. Mindegy, már megszoktuk 😊
A játék viszont tényleg nagyon jó lett.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Köszi neked is, nem nagyon kedvelem a varázslós hõsös játékokat de ez gameplay alapján is megérdemel egy esélyt.
Hangulatosnak tûnik annak ellenére hogy tényleg lehetne a grafika egy picit jobb hamár ilyen jó effektekkel akarnak kényeztetni a készítõk.
Bár lehet a Youtube a vétkes mégha HD ben nézem is a videokat.
Itt vannak felsorolva a hivatalos kategóriák (és részemrõl be is fejeztem)

http://www.allgame.com/genres.php
Légyszíves, a wikipédiát hanyagoljátok, amikor érvelni kell forrás-hivatkozással.
Épp a minap javítottam ott kb. 15 mondatot mert akkora ordas marhaságot írtak le. (most néztem meg el is fogadták a javításomat)

Szóval a wikipédia bár nagyon hasznos tájékozódásnak, nem tekinthetõ hiteles forrásnak.
Akkor elárulom, hogy a kettõ jóformán ugyanaz.

Amúgy nincs ilyen hivatalos besorolás, hogy beat 'em up meg hack 'n slash, ezek nem-hivatalos kategóriák.
Igazad van a random fosokkal. A Diablo 2-t imádtam, de a random dolgoktól hajamat téptem. Meg néha túl sztori mentes hentelõs volt.
Egy objektív cikket olvass el, ahol nem csak dicsérik hanem a hibáit is leírják: például itt az értékelés számomra még mindig pozitív, de már közelebb áll a "nem fanatikus rajongói" értékeléshez.

A pozitívumok
Diablo
Blizzard
Skill rendszer
Hangulat (ha megfog)

A negatívumok:
erõsen bétás jellege van
mocskosul drága
blizzard
diablo
a random cuccok olyan erõsen randomok hogy gyakran nem fogsz találni olyat ami pont jó lesz neked.

Az RPG vs HnS témához. A nagy black isle sem igazi rpg-ket készít hanem cRPG-ket. Ha RPG-ket készítene akkor nem annyi lenne a különbség egy tolvaj és a varázsló vagy a harcos között hogy milyen fegyverrel öli meg az ellenfelet, netán a jó és a rossz között hogy mit válaszolsz az npc-nek. Ami egy jó harcosnál ugyanaz mint egy jó varázslónál. Régebbi keményebb cRPG-k még ehhez hozzátették az intelligencia szintet is, és egy full sötét fickónak egész végig más szövegei voltak mint egy átlagosnak vagy mint egy zseninek. Lásd Fallout 1-2, valamint az Arcanum. Ebbõl a három játékból is lehet látni hogy LEHET csinálni szerteágazó cRPG-t, csak mostanában szokás azt mondani hogy bonyolult lenne megoldani...
Riddick21
Így visszaolvasva elég felületes voltam, de melóban vagyok, a másik kezem excelezik, sok a dolog 😊 Majd összeszedem normálisan, ha lesz egy kis idõm, de az a lényeg végülis, hogy a negatívumok kimerülnek annyiban, hogy korábban kaptuk meg, mint ahogy "kellett" volna, így a végsõ finomhangolás az orrunk elõtt történik, annak minden kellemetlen velejárójával együtt, ugyanakkor ott a pozitívum, hogy már beleszólásunk is van (amivel nem igazán élünk mi magyarok, lévén angolul kellene észrevételeket írni a hivatalos fórumokra, amit szerintem minden 1000. játékos tesz meg - én is csak a béta alatt éltem vele)

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Köszi ez egy építõ jellegü HSZ, több ilyen kellene.
Riddick21
Teljesen egyetértek - bár nehezemre esik elmenni egy-egy égbekiáltó ökörség mellett -, ezért javasoltam, hogy kérdezz bátran! 😊
De megpróbálom röviden összeszedni:

Pro:
- elkap az a feeling, ami régen: hajt elõre a játék, érzed, hogy sosem lesz vége, de mégis nyomni akarod, fejlõdni, várod a következõ szintet, kihívást
- mindig ki tudsz valami célt tûzni magadnak, legyen az pénz vagy egy ellenfél legyõzése, mindig van kihívás és bár ez a rész nem tökéletes, de fejlõdni fog, és így is nagyon erõs
- rengeteg lehetõség és a skill-rendszer is nagyon érdekes! végre van mire költeni a pénzt, hogy ez most kifizetõdõ-e az AH miatt, az más kérdés, de én pl. szinte kötelezõnek érzem kimaxolni a kovácsot és az ékszerészt is, nem szeretem, ha valami félbe van hagyva... és egyébként is rád van bízva, hogy milyen eszközökkel élsz (én egy kicsit mindennel)

Kontra:
- egy bõ évvel korábban lett kiadva, ami ugye kb. minden Blizzard játékról elmondható, ugyanakkor mégsem igaz, hiszen ha egy évig tesztelték volna még, akkor is lenne benne kivetnivaló a játékosok szemében... szóval ez most más, mint anno a 2. résznél, amikor sokaknak még internet is alig volt és örültünk, ha megjelenik valami fasza! Most mindenki sokkal keményebben háborog és hisztizik, az igények is egész mások és sokkal sokrétûbbek. Igaz, hogy rengeteg az elégedetlenkedõ, de a fejemet rá, hogy mindegyikre jut 100 olyan, aki azért nem ömleng, mert inkább játszik kedvére 😊

Szóval alkalmazkodni kell és türelemmel várni. Megkaptuk a játékot kb. 95%-os állapotában, de legalább hamarabb.

Jólenne végre egy olyan játék amit nem unok meg hamar, gondolom ez mostanában sokak gondja sok a selejt játék a piacon.😊
Köszi én inkább csak szeretem csöndben olvasgatni a véleményeket a játékról, nem vagyok nagy Diablo fun de akkora felhajtás hogy azon filózok meg kellene próbálni.
Az elsõ tetszett a második kimaradt.
Nekem tetszik a stílusod, ez lenne az igazi SG ami régen volt, ahol lehetett röhögni a kommenteken, mostanában már nem értik az emberek az iróniát, felháborodnak és rögtön anyáznak.
Teljesen mindegy ki mit mond mert ha valami írok róla akkor tuti jön 20 másik ember nyáladzani hogy az neki bizony nem tetszik benne. Kapásból kezdve a grafikával. Ezért mondtam próbáld ki ott a lehetõség rá azzal jársz a legjobban és nem csalódsz. Ne hallgass másokra e tekintetben.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Tudom, hogy más oldalakon is tudok érdeklõdni, a gond nem is az hanem idegesítõ a kommentek felét átugrani mert parttalan értelmetlen vitába keverednek egyesek arról, hogy ki minek tartja.
Sokkal jobb ha magáról a tartalomról megy az eszmecsere és kirajzolódik egy kép az érdeklõdõkben az alapján amit pro és kontra mondanak a többiek.
Vedd le a felbontást 800x600-ra és tessék diablo 2 <#vigyor>
Ne legyetek már ekkora grafikabuzik 😊 Lentebb leírtam a véleményem róla és attól nem lesz jobb egy játék ha részletesebb a grafikája.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Riddick21
Mozgásban is láttátok? Kurva jól néz ki.
A grafikát nem shaderekben mérik, hihetetlen hangulatot generálnak ezek az amúgy félpénzes grafikai megoldások! Részleteiben maximum közepes, összhatásában viszont kitûnõ! És jelen esetben az volt a lényeg, hogy fusson el kenyérpirítón is, ami maximálisan megvalósult!

Ennyi erõvel kiadhatták volna diablo 2 grafikával is. Szerintem is elég gagyinak hat ez egy ekkora címnek 2012-ben. Én mondjuk eleve nem gondoltam volna, hogy maradnak ennél a felülnézetes dolognál.

Tinman
Ezért égni fogsz eretnek!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igazad van. :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Most attól ha valaminek részletesebb a grafikája tartalmasabb hangulatot ad a játéknak? El tudnád képzelni ezt a játékot BF3 stílusban és részletességgel? Milyen lenne már az? Torchlightnál sem panaszkodtak a grafika miatt. Az csak egy eszköz a hangulat formálásához. Mellesleg elmegy az ezer éves vasakon is, meg is lepõdtem milyen jól fut. Azon meg mégjobban mikor egy 4 éves notiról indítottam 😄
#72 kunyerálj valakitõl egy guest passt vagy várj még pár hetet míg mindenki kipróbálhatja aztán eldöntöd kell e. Én ismerõsök miatt vettem meg. Eredetileg nem is állt szándékomban de egyáltalán nem bántam meg a rááldozott pénzt. 😊

wedge31
Vedd meg azért mert lehetetlen abbahagyni és ez mindent elmond a játékról, szvsz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Tudom, hogy nem illik, de akkor sem érdemes elmenni szó nélkül, hogy a grafikája a cuccnak egy átlag böngészós jétéktól nincs nagyon messze.
Riddick21
Mivel mindenféle információ elérhetõ a játékról és már elég sok ismertetõ kijött, így egyszerûbb lenne, ha feltennél néhány kérdést, amire esetleg megpróbálunk válaszolni elfogulatlanul, tényszerûen. Így nem kell kitalálnunk azt sem, hogy mennyire ismered a mûfajt, a játékot, stb. 😊
Én pl. szívesen válaszolok, amire tudok.

Mind mást mond de mindnek igaza van. 😊
Sokak zavara meg ott van hogy a "Hack and slash" kifejezést használják mind a Beat'em up játékokra, mind az akció rpg-kre is de a kettõ teljesen más mûfaj.

Rpg is és hack n slash is. Kész, remélem mindenki örül. Persze a hardkór rpg-seknek nehéz elfogadni, hogy egy ilyen játékot is rpg-nek hívnak mások, de ettõl még ez van.

Uraim, tényleg ez a legfontosabb, hogy ki minek sorolja be a játékot?
Ki nem szarja le attól nem kell máshogy játszan.
Én végre olyan konstruktív véleményt szeretnék olvasni, lehetõleg érzelmektõl és elfogultságtól menzteset ami alapján eldönthetem hogy megéri e nekem azt a pénzt!
De attól hogy RPG, vagy tököm öccse attól nem lettem okosabb!
Narxis
Mondd meg a frankót Leszarus! 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Lazarus
Vitatkozzatok hogy kinek nincs élete, ki hanyagolja el a barátnõjét és hogy milyen kategóriába sorolható az adott számítógépes játék!
Osztan mé' öngõl? Action, hack and slash és Beat 'em up.

#68: Az enyémen volt, akkor mi van? Amúgy meg minden szarról van rahedli wikis oldal és mind mást mond...

Riddick21
Öngól. Nézd meg jobb oldalt a kép alatt, ahol a mûfajokat sorolja fel.
Amúgy meg ki nem szarja le a DMC-t itt?
Ott tartottunk, hogy az egyik gyökér szerint a Diablo action-RPG és nem hack'n'slash, ami egyelõre az év faszsága, pedig már május vége van.
Illetve ugyanõ közölte, hogy a Diablo szerepjáték, mert a Blizzard azt írja 😊

ohhh! csak nem ott tartunk már megint, h:

"... pillanatnyilag kevés embert érdekel az, hogy a blizzard által tavaly kiadott félkész játék bétatesztere volt egy évig és ezért még fizetett is. s ne felejtsük el: a diablo 2 egyfajta olcsó lottó, ahol annak lázában ég mindenki, hogy a következõ leölt szörny esetleg majd eldobja a valaha létezõ legjobb tárgyat. az egészben az a legbosszantóbb, hogy merõ statisztikai okból karakterünk csak akkor fog hozzájutni valami értékes cucchoz, amikor már nem sok hasznát veszi. mintha egy 100 éves ember nyerné a lottó ötöst. ezt jól kitalálták. s amig új tárgyakkal lehet fokozni ezt az éhséget, addig a blizzard szekere futni fog akármennyire lagos a battle net, akármennyire bugos a program, és akármennyire arcátlan patch-csel hozakodnak elõ. SAJNOS. (El Diablo)..."

???
Devil may cry 2 genre: Action, beat 'em up
Devil may cry 3 genre: Action, beat 'em up
Devil may cry 4 genre: Action, beat 'em up

Riddick21
Ennyi, maximálisan egyetértek 😊
De amíg olyan szinten ragadnak le egyesek, hogy a Diablo nem hack'n'slash, addig esély nincs rá, hogy ilyen összetett mondatokat értelmezzenek 😊

A wikipédia szerint a DMC hack'n'slaash, de a Diablo is az.

skinnyman
Egyébként ha értékelni kéne, sztem:
-objektíven mint egy sima játékot: 10/10, ilyen játék 10 évente egyszer jön, egy legenda már most.
-magához és az elõdei által felállított irreális elvárásokhoz képest: 7-8/10, simán megugorja ezeket az irreális elvárásokat is, viszont vannak gyermekbetegségei (kezdeti szerver gondok, túl ritka és gyenge legendary tárgyak, stb) amiken lehet majd még csiszolni, viszont idõvel teljesen kiforrottá válhat ez is, hogy a Blizzard játékok általában szoktak. D2 sem volt épp tökéletes kiadáskor.

Regards,

skinnyman
Flémtopic, fákkjee

Regards,

A Devil May Mry Beat'em Up <#idiota>
Hogy is volt az az 5 évesek a gép elõtt? 😊

Riddick21
Na, nem engedi a képet, muszáj lesz keresgélnetek 😊
http://en.wikipedia.org/wiki/Hack_and_slash

Ahol felsorolják a játékokat, ott említik! 😉

Riddick21
A wikipédiát is bizonyára 5 évesek írják 😄
Amúgy mi a különbség az action-RPG és a hack'n'slash között?

hát ezt fel kellene rakni a napi szarra............
Ha nem lett volna diablo 1-2 akkor ez a diabló 3 szerintem bukás lett volna.
Írjál már már a Blizzard-nak, hogy hülyék, és valójában nem is RPG-t hanem Hack 'n Slash-t fejlesztettek...

Mi a Hack 'n Slash? Igazad van, tiszta Devil May Cry az egész😊

...Komolyan miért engedik öt éveseknek, hogy gépezzenek...