24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    A launcher automatiksan azt inditja, amilyen rendszered van, most mar szinte mindenhol a 64 bitest.

Ahogy mondani szoktak, egy "loading screen" es resetelodik minden. Bar sosem teszteltem az NPC-k zsebeit, de mivel minden lada, szekreny, kosar, stb. resetelodik zonavaltaskor, igy gondolom az NPC-k "tartalma" is.
  • Sheltem
    Egy kérdésem is lenne. Thief guild questeknél amikor totál üresre picppocketezek valakit, az örökre üres zsebű marad, vagy később lesz nála cucc x idő múlva pakol hozzá? Tehát adott városrészt később is lehet pickpocketezni vagy ha az ember "kipucolja" az ottani npcket akkor többé már őket nem lehet?
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.07. 15:41:28
  • Sheltem
    Köszi.
    Az átalad linkelt memória addonnal együtt mostmár kb 4 dolog van amit kipróbálhatok ha hazamentem.
    Ezis hasznosnak tűnik amit linkeltél, otthon felrakom, illetve linkeltek egy progit ami a parkoló procimagok parkolását kapcsolja ki registry szinten ez is logikusan hangzik.
    Sajnos az általad írd /reloadui az legtöbb embernek nem segített ahogy olvasom, de kipróbálom nyilván aztis.
    Illetve nem tudom alapból a 32 vagy 64 bites eso indul nálam(ha még 2 fajta exe van) ezt majd chekolom.
  • PiszkosFred
    Hat, nalam gyengebb konfigon (960gtx, i5 [email protected], 16gb mem + ssd (a rendszer egyiken, a jatek egy masikon)) nem szokott gond lenni Ultra/High beallitasokkal. Stabil 60 fps mindenhol, nagyobb varosokban 45-50, pvpben - bar nem surun megyek - 30-40 korul, ott a legrosszabb.

Esetleg probald meg windowed modban, vsync nelkul, a rengeteg alttab miatt en igy jatszom, nem tudom, szamit e.
    Ha addont (is) hasznalsz, akkor erdemes felrakni egy lua memoria hasznalatot megnovelo addont is, mert az is okozhat gondot, ha tele lesz a default allapotban nevetsegesen alacsonyra szabott addon hasznalatra szant memoria.
    Ha minden kotel szakad, akkor a /reloadui ideig-oraig segithet.
    ...vagy a launcher bezarasa a login utan, azt mondjak egyesek, ez is javit a dolgokon, nem tudom mennyire placebo es mennyire valos a hatas :)

Az biztos, hogy par eve tenyleg votl memory leak problema, konfigtol fuggetlenul, de azt mostanra mar orvosoltak, legalabbis mondom, nalam nincs ilyen gond jelenleg.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.07. 15:15:47
  • Sheltem
    FPS Dropra / memory leakre tudtok valami orvosságot? Elkezdek játszani 50-60fps mindenhol, és egy idő után (pár perc-fél óra) 20-22fps.
    Ez egy ismert probléma ahogy googleval rákerestem, érdekelne másnál innen volt e ilyen és ha igen született e rá megoldás?

A gépem elég a játékhoz(Xeon [email protected], 12gb ddr3, gtx980).
    Kicsit elkeserítő.

Köszi előre is.
  • PetruZ
    Nem MS konzolhoz való cuccokkal alapból nem fog menni, ez teljesen általános. Láthatod Windowsban őket, de valójában semmi sem tudja kezelni normálisan, ezek ugyanis nem PnP hardverek. Próbálj keresni a neten "ps4 controller for windows", vagy hasonló dolgokat, valami tákolt driverek és XInput API wrapper-ek vannak hozzájuk. Csak az X360, XOne és velük kompatibilis cuccok (pl. Logitech) mennek alapból.
  • Witcher
    Köszi az infót, kölcsönkértem egy X360-ast azzal tökéletesen megy, csak az a baj hogy nekem nem fekszik...nekem egy ősrégi ps3 utánzatom van azzal meg se nyikkan. Most rendeltem egy ps4 utánzatot remélem menni fog vele :/
  • Shion
    Sziasztok, 1-2 hete elkezdtem én is játszani az ESO-val és eddig tetszik :)

A barátaim bevettek egy Trader guildbe, így legalább pénzügyi gondjaim megszűntek, mert elég jól megy az eladás.

Viszont itt a topikban mintha olvastam volna egy magyar guildről is, ahol a közös chat miatt lehetne magyarokkal is beszélgetni. Ide kérhetek egy invite-t? @Shionka az elérhetőségem. Nagyon szépen köszönöm előre is!
  • PetruZ
    Akkor passz. Még a hivatalos támogatás előtt az Xpadder2-vel próbáltam, azzal tökéletesen ment az X360-as kontrollerem a játékban.
  • PiszkosFred
    Nem, ezek a Crown Crate nevezetu penzes ladak, amelyeket lehet venni a boltban. Amikor kinyitsz egyet, az egy animacioval egyutt tortenik, ezt latod. Az ESO-ban a legtobb muvelet kapott animaciot, amelybol meg tudod itelni, hogy ki eppen mit csinal - pl inventoryban turkal, vagy statokat nez, esetleg terkepet bongeszi, stb. Ami a Crown Cratet illeti, abszolute nem kotelezo, csak skineket, mountokat, peteket tartalmaznak, semmi olyan nincs benne, amelyert kar lenne. Hasonlo loot kartya/lada szinte minden mmoban vagy online jatekban megtalalhato, ide is begyuruzott :)

Kerdeseidet pedig sose sajnald, valamelyikunk biztos, hogy tud ra valaszolni.
  • Sheltem
    Azis lehet :) Köszi.
  • Running
    Szerintem egy animációt látsz, ami akkor jön elő, ha a játékos a crown store-t böngészi. Ha a táskájában turkál, akkor az inventory-t.
  • Sheltem
    Ez jó hír többféle szempontból is. Morrowindig már nem kell rá költeni/ idén még jön tartalom. Ez így tökéletes.
    Mégegy kérdés(sor) eszembejutott(igérem ezután leállok).
    Látok út közepén, boltban stb embereket "pici" ládát nyitni..de tényleg ilyen elcseszett helyeken, és ezek nem olyan ládák amik kinn terepen vannak, ezeket targetolni se tudom, csak látom és mintha kisebb is lenne mint a többi láda. Ezek mik? Ezek az adventurer pack részei vagy ez valami más? Ha igen akkor ez kötelező dolog, mármint meg kell vennem azt a packot majd mert ezekből "jobb" cuccok esnek mint más ládákból?
  • PiszkosFred
    Nem varhato. A Homestead jott a Q1-ben (februar), a Morrowind jon Q2-ben (ez teljesaru fizetos kieg lesz), es jon ket DLC Q3 es Q4-ben, amelybol az egyik megint egy PVE group content lesz, ezuttan Nord jellegu/helyszinu dungeonokkal. A masik DLC tartalmarol egyelore nem tudni.
  • Sheltem
    Piszkosfred, te tájékozottabb vagy, nem tudod várható még valami dlc(mármint tartalom dlc tehát PVE content, Dungeon, valami guild dlc stb) Morrowind előtt amire "kell" majd a félévben költeni? Vagy nem szoktak minden információt megosztani előre ilyen téren?
    Ja és köszönöm szépen a válaszaidat, nagyon sokat segítettek eddigis!
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.06. 14:51:00
  • PiszkosFred
    730mb, de ott van a patch notes elejen mindig az aktualis meret.
    Altalaban 100-200 megasok szoktak lenni, de most jott nemi audio fix is, emiatt combosabb a mai adag.
  • Sheltem
    Mekkora lett helyfoglalásilag a patch? Csak azért kérdem, hogy lesz e még esélyem meló után este játszani, vagy kaptunk valami 10+ gbos megagigapatchet és már csak éjjel ér le a karcsú netemmel.
  • Running
    Patch 2.7.9
  • PiszkosFred
    Marmint "eu" szerint hajnalban, mert amcsieknal most is akkor csinaljak :)
  • RABBY7
    Nem lehetne sólni a zeniéknek hogy ezeket a frissítéseket mondjuk hétfő hajnal 2-6 között csinálják?
    Mikorleszmárkész????
  • Witcher
    Pedig a windows látja...
  • Witcher
    Igen, de nem reagál..
  • PetruZ
    X360 és XOne tuti megy vele. Gyakorlatilag bármelyiknek jónak kellene lennie, ami XInput API-t használ, ami a PC-s kontrollerek mindegyikére igaz kell legyen. Bekapcsoltad az opciók között (Gameplay - Gamepad)?
  • Witcher
    Azt lehet tudni hogy az eso milyen típusú gamepadokat támogat? Én kettővel is próbáltam de egyikkel sem ment...
  • PiszkosFred
    Nekem jonak tunik, sima standard verzio upgrade, ha a hivatalos oldalon regisztralt "nem steames" verziod/accountod van.
  • Sheltem
    Ha innen rendelném elő a morrowind upgradet, nem lenne régióval gond vagy ilyesmi ugye?

GamesplanetUK
  • Sheltem
    Totál olyan mintha teljesen más játékkal játszanék mint az elején amikor abbahagytam. Annyi újdonság/új tartalom van, hogy hihetetlen.
  • fluency
    Hoppá. Kösz a linket Fred, ez valahogy kimaradt. Asszem rá kell néznem újra a játékra. :)
  • PiszkosFred
    Azota valtozott picit a dolog, jott a One Tamriel es vele mar minden guild kapott napi/daily kuldeteseket, a tolvajok es az orgyilkosok mellett (naluk eleve volt) mar a "regi" magusok es harcosok cehe is kuldozgeti az embereket random helyszinekre problemat megoldani. Isten igazabol szinte minden(ki) ad mar dailyt, aztan az ember eldontheti, hogy melyikkel foglalkozik vagy melyiket hagyja aznapra. Itt a teljes lista a naponta frissulo random kvesztekrol
  • Running
    Úgy úgy, van a fő szál, meg mellette a napi 2-3 fajta lopkodós, vagy ölős küldike. Aki szereti annak jó, aki nem, az kihagyhatja. Nálam a DB kb 5/10 volt, a Tolvajos 3/10.
  • Sheltem
    Akkor viszont remélem sok van belőlük. Én soha nem untam meg, pláne nem a thieves guild küldetéseket, imádok zárat nyitogatni.
  • fluency
    Én úgy tudom, hogy vannak fő-mellék küldetések és céh küldetések. Szerintem nincsenek random generált küldik. De erre majd Running vagy Fred válaszol, mert ők jobban tudják.
    Thief Guild eso.hu
  • Sheltem
    A thieves guild és a dark brotherhood miatt nagyon akarom a dlcket.
    Ha már itt tartunk akkor kérdeznék is, hogy ne csak az árakról legyen szó.
    -Itt is úgy van a 2 "rosszcsont" guildnél mint Skyrimnál volt, hogy van egy fő küldetéssorozat náluk, de van egy random generált végtelen soha el nem fogyó küldetéssor is?(Remélem igen)
  • fluency
    Megértem. Te döntöd el, hogy tudsz-e várni vagy most kell az összes DLC. Viszont az ára Most annyi amennyi, de alternatív lehetőségként még mindig ott van a G2A és társai.
  • Sheltem
    Értem én, hogy minél olcsóbban jussunk hozzá de 2 karakterem van, az egyik 31es, mire jön a következő akció lehet lesz lvl50es nem biztos, hogy 2-3k különbség miatt újra akarom majd kezdeni a játékot, csak azért hogy egy új Gold verziót egy új account / emailre regisztráljak...
    Tehát ezt is mérlegelni kell. Még azis lehet, hogy a Crown storeben lesznek leárazva dolgok(nem tudom szokott e lenni ilyen).
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.04. 07:26:31
  • fluency
    IsThereAnyDeal
    A fennti linken vannak a jelenlegi akciók, de mint látod volt ez már 22-23-24 euro is. Szerintem várhatsz a leárazásig, mert van elég sok tartalom az alapba is, amire meg odaérsz valahol le lesz árazva. Hacsak nem játszol napi 10-12 órákat, mert akkor nem húzod ki addig. :)
  • Sheltem
    (addig jöhet valami akció is)
  • Sheltem
    Értékelem a segítőkészségedet (és köszönöm)de nálam ott tegnap otthonis 32 angol Fontot mutatott GMG -n és melóhelyen is. Egy angol font 357Ft tehát egyáltalán nem olcsó(11k+) Greenmangamingen a gold verzió. Mindegy úgyis még játszok 1-2 hetet mielőtt megveszem a megapackot.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.03.04. 05:35:17
  • Fehercsoki
    Greenmangamingen 6500ft.
  • PetruZ
    Vagy szokásos player trade. Bár azt chat-en kell hírdetni és azt nem nagyon szeretik a népek, inkább csak motif-okra szokott érdeklődés lenni.